Totta kai se on. Feminismin teoriassa maskuliinisuuden kritiikki ei kuitenkaan viittaa miehiin itsessään, vaan toimintamalleihin, joihin yhteiskunta kannustaa. Siinä taistelussa feministit kokevat olevansa tappiolla, koska yhteiskunta rullaa hyvin pitkälti maskuliinisuuden "normin" kautta.Kyllä se aika isoa vastakkainasettelua on, kun miehisyys on se pääasia, joka tulee tasa-arvon nimissä korjata.
Tähän väliin on hyvä korostaa, että maskuliinisuudella ei viitata mihinkään punttisalimeininkeihin, vaan esimerkiksi siihen, että miehen velvollisuudeksi oletetaan perheen turvaaminen tai fyysinen uhrautuminen.
Mikä äläkkä siitä nousisikaan, jos feminismin teoria siirrettäisiin termin "tasa-arvo" alle. Näitä terminologisia kiistoja käydään juuri niin kauan kuin ihmisillä on erilaisia näkemyksiä siitä, miten yhteiskunta pitäisi järjestää.Ja se tuossa termissä feminismikin on oikeastaan vikana. Se asettaa automaattisesti vastakohtansa, eli maskuliinisuuden pahikseksi, vaikka maskuliinisuus on jotain mikä virtaa joissain miehissä hyvin luontaisesti. Tietenkin on negatiivista maskuliinisuutta, mutta on myös negatiivista feminiinisyyttä. Ihminen on olento, jolla on yleensä tarve purkaa pahaa oloa ympärilleen ”toksisesti” itselleen ominaisin keinoin, suorasti tai epäsuorasti.
Feminismiä tulkitaan siinä kontekstissa, missä se on kehittynyt. Taustaoletuksena on koko ajan ollut, ja on yhä edelleen, että valta on pääosin maskuliinista, jolloin feminismi muodostaa vastavoiman.En oikein käsitä sitä, että ihmiset, jotka ymmärtävät sellaisten yhteiskunnallisten termien, kuten puhemies, palomies yms. muokkaavan ihmisten ennakkoasenteita, eivät ymmärrä termin feminismi tekevän samaa. Feminismi ei ole neutraali termi, koska feminiinisyydellä on selkeä vastakohta, maskuliinisuus.
Jos feminismi vaihdettaisiin johonkin toiseen termiin, kohdattaisiin lisää ongelmia. Mitä tasa-arvo tarkoittaa? Ei sille ole mitään yksiselitteistä selitystä.
Valtionjohto käyttää laveita termejä sen takia, että se pyrkii neutraaliuteen. Siksi termiä "intersektionaalinen feminismi" ei edes esiinny siinä tasa-arvo-ohjelmassa. Silti siitä käydään nyt jotain dramaattista keskustelua, vaikka puolueiden tavoitteet ja ohjelmat olivat selvillä hyvissä ajoin ennen vaaleja. Nyt niitä sitten toteutetaan, olivat ne määritelmällisesti feministisiä tai eivät. Termit ovat loppujen lopuksi aika vähäpätöisiä verrattuna menetelmiin ja tavoitteisiin.