Iso kasa on tuossa meidän pesukoneen edessä, ohje ei toimi. Täytyy vaihtaa kalsarimerkkiä tai muijaa.Mistä noita kalsareita saa?
Iso kasa on tuossa meidän pesukoneen edessä, ohje ei toimi. Täytyy vaihtaa kalsarimerkkiä tai muijaa.Mistä noita kalsareita saa?
Tutkimuksessa ei tutkittu työllistymistä vaan työhaastatteluun pääsyä.Miehiä syrjitään selkeästi työmarkkinoilla:
Tutkija lähetti 5000 työhakemusta suomalaisella, englantilaisella ja somalialaisella nimellä – tulokset olivat mykistäviä
Työnhakijan nimi selittää hyvin vahvasti sitä, tuleeko kutsu työhaastatteluun vai ei.www.is.fi
Työhaastatteluun pääsy on käsittääkseni olennainen osa työllistymistä. Itse en ainakaan tiedä yhtään tapausta jossa olisi työllistytty ilmsn haastattelua (pl. perheyritykset)Tutkimuksessa ei tutkittu työllistymistä vaan työhaastatteluun pääsyä.
Tutkimuksessa ei tutkittu työllistymistä vaan työhaastatteluun pääsyä.
Aika mielenkiintoista keskittyä miesten ja naisten väliseen kuiluun kun somaleilla ja venäläisillä haastatteluun pääseminen oli huomattavasti haastavampaa.Öö... eikös työhaastatteluun heikompi pääseminen ole syrjimistä? Näin se on tulkittu myös suomalaiset vs ulkomaalaiset nimet. Ja kyllä tuo omasta mielestäni ihan suoraan syrjintää on.
Aika mielenkiintoista keskittyä miesten ja naisten väliseen kuiluun kun somaleilla ja venäläisillä haastatteluun pääseminen oli huomattavasti haastavampaa.
Aika mielenkiintoista keskittyä miesten ja naisten väliseen kuiluun kun somaleilla ja venäläisillä haastatteluun pääseminen oli huomattavasti haastavampaa.
Jos ryhmästä A pääsee haastatteluun 40% ja haastatteluun päässeistä palkataan puolet kun taas ryhmästä B pääsee haastatteluun puolet ja heistä palkataan 30%, niin ei ole perusteita sanoa että A olisi etuoikeutetummassa asemassa työmarkkinoille. Jos taas ryhmästä C pääsee haastatteluun 10%, niin he ovat näistä kolmesta kaikkein syrjitympiä, vaikka jokainen haastatteluun pääsevä palkattaisiin.Öö... eikös työhaastatteluun heikompi pääseminen ole syrjimistä? Näin se on tulkittu myös suomalaiset vs ulkomaalaiset nimet. Ja kyllä tuo omasta mielestäni ihan suoraan syrjintää on.
Jos ryhmästä A pääsee haastatteluun 40% ja haastatteluun päässeistä palkataan puolet kun taas ryhmästä B pääsee haastatteluun puolet ja heistä palkataan 30%, niin ei ole perusteita sanoa että A olisi etuoikeutetummassa asemassa työmarkkinoille. Jos taas ryhmästä C pääsee haastatteluun 10%, niin he ovat näistä kolmesta kaikkein syrjitympiä, vaikka jokainen haastatteluun pääsevä palkattaisiin.
Toki vertailussa olisi vielä hyvä huomioida palkka, sillä on jos ryhmä B saa palkkaa 10% vähemmän kuin ryhmä A, niin on vaikea sanoa että he olisivat etuoikeutetussa asemassa vaikka saisivat työtä pari prosenttia useammin.
Tämä TEKin tekemä tutkimus on palstalla ollut esimerkkinä ennenkin. Varsinkin uran alkuvaihessa naisten on vaikeampi päästä toistaiseksi voimassaoleviin koulutusta vastaaviin työsuhteisiin.Missä on tuollainen tilasto, että miehiä sitten palkattaisiin useammin? Kyllä tuossa on selvä tilasto tuykimuksesta ja sen mukaan miehet ovat syrjityssä asemassa työmarkkinoilla tuossa suhteessa, ei muttia. Mikään ei myöskään viittaa että miehet sitten palkattaisiin useammin, päinvastoin naisten työllisyys on miehiä parempi, ja jos kerran naiset saavat selkeästi useammin kutsun haastatteluun niin siinä varmaan iso syy siihen.
Ehkä työnantajat ovat tietoisia tästä asiasta. Voi myös olla, että nämä palkkapyynnöt heijastelevat työnantajien oletuksia.Kukaan ei myöskään ole näyttänyt työnantajaa joka maksaa samasta duunista ja samantasoisesta työsuoritteesta parempaa palkkaa miehille kuin naisille, ja siksi en oikein jaksa uskoa sellaisen olemassaoloon.
Tämä TEKin tekemä tutkimus on palstalla ollut esimerkkinä ennenkin. Varsinkin uran alkuvaihessa naisten on vaikeampi päästä toistaiseksi voimassaoleviin koulutusta vastaaviin työsuhteisiin.
Naisten kokema syrjintä tekniikan alalla
Naisten osuus tekniikan alan osaajista on kasvanut. Tasa-arvoon on kuitenkin vielä matkaa. Monet naiset kertovat kokevansa syrjintää työpaikallaan.www.tek.fi
Jos minulle tulee kaksi hakemusta samaan duuniin ja hakijat ovat yhtä päteviä, mutta toinen pyytää 300 euroa vähemmän, niin mitä luulet että kumpi valitaan? Syrjitäänkö silloin enemmän pyytänyttä?
Jos palkkapyyntö ei ole hakemuksessa mainittuna, niin silloin haastatteluun pääsemisen taustalla voi olla oletus, että palkkapyyntö tulee olemaan pienempi, koska se tutkitusti on keskimäärin pienempi naisilla.Tuossahan oli identtiset hakemukset, eli palkkapyynnöistä ei ole kysymys siinä että naisia suositaan.
Jos palkkapyyntö ei ole hakemuksessa mainittuna, niin silloin haastatteluun pääsemisen taustalla voi olla oletus, että palkkapyyntö tulee olemaan pienempi, koska se tutkitusti on keskimäärin pienempi naisilla.
Ihme jossittelua, voi olla oletus....tsiisus.Jos palkkapyyntö ei ole hakemuksessa mainittuna, niin silloin haastatteluun pääsemisen taustalla voi olla oletus, että palkkapyyntö tulee olemaan pienempi, koska se tutkitusti on keskimäärin pienempi naisilla.
Nyt me emme käsittele tutkimusta aiheesta, että kenet työnantajat valitsevat mieluummin. Me keskustelemme tsiisus tutkimuksesta, jossa oli tutkittu vain haastatteluun kutsumisista ja sitten jossitellaan sillä, että kertooko se työmarkkinoista kokonaisuudessaan ja jos kertoo niin mitä.Ihme jossittelua, voi olla oletus....tsiisus.
Eiköhän työnantajat ota töihin henkilön, jolla tuotos per maksettu euro on parempi.
Nyt taas kerran kaivataan tilastoa, että kuinka paljon se miesoletetun palkka on samasta työstä, samoilla tunneilla ja samalla kokemuksella suurempi kuin naisoletetun (plus vrs. ne muut genret, joita te naisasiamiehetkin kehittelette)?
Sitä voi haastattelussa yrittää selvittää ennenkuin tekee päätöksiä varsinaisesta palkkauksesta. Oletuksella, että täytettävä paikka on sellainen jossa sillä on merkitystä. Esim lyhyessä määräaikaisuudessa sillä ei ole, jos maha ei paljasta että synnytys alkaa ihan justiinsa.Toisaalta jos oletuksilla pelataan olisin työnantajana enemmän huolissani tulevista vanhempainvapaista, mahdollisten palkan korotusten sijaan.
Jokainen persereikä voi lukea sen viestin jossa asiaan otettiin kantaa. Mikäli haastatteluun pääsee vain murto-osa suhteessa, niin silloin se ei kompensoidu edes sillä, että he tulisivat rekrytoiduiksi merkittävästi useammin kuin muiden ryhmien jäsenet vaan he ovat väistämättä syrjitympiä;Noilla danan oletuksilla ja samoilla argumenteilla on siis myös selvää, että myöskään ulkomaalaisia ei syrjitä mitenkään työhönotossa tai ainakaan sitä ei voi tuollaisella tutkimuksella todistaa.
Erikoinen mielipide, mutta niitähän on tunnetusti yhtä paljon kuin persereikiä
Johon sinä kehittelit hyvän tsiisusluokan arvauksen, että miksi valinta oli kohdistunut tiettyihin sukupuoliin, eli jotain piti taas viisaanoloisesti päästä lausumaan, vaikka tietoa asiasta oli yhtä paljon kuin Sillanpäällä tus...kafestivaaleista.Nyt me emme käsittele tutkimusta aiheesta, että kenet työnantajat valitsevat mieluummin. Me keskustelemme tsiisus tutkimuksesta, jossa oli tutkittu vain haastatteluun kutsumisista ja sitten jossitellaan sillä, että kertooko se työmarkkinoista kokonaisuudessaan ja jos kertoo niin mitä.
Sitä voi haastattelussa yrittää selvittää ennenkuin tekee päätöksiä varsinaisesta palkkauksesta. Oletuksella, että täytettävä paikka on sellainen jossa sillä on merkitystä. Esim lyhyessä määräaikaisuudessa sillä ei ole, jos maha ei paljasta että synnytys alkaa ihan justiinsa.
En nähdäkseni ole muuta väittänytkään. Keskusteluhan lähti nimenomaan siitä kun sanoin saman asian, eli että tästä tutkimuksesta ei voida päätellä että kohdistuuko rekrytoinnit enemmän naisiin vai ei.Mielestäni ainoa asia mitä tutkimus tarjosi oli nimenomaisesti se, että naisia lähtökohtaisesti kutsutaan työhaastatteluihin todennäköisemmin kuin saman viiteryhmän miehiä. Mistä se sitten kertoo? No siitä, että naisia kutsutaan haastatteluihin enemmän kuin saman viiteryhmän miehiä. Se, että kohdistuuko kuitenkin rekrytointi miespuoliseen, siihen ei tutkimus ottanut kantaa.
En nähdäkseni ole muuta väittänytkään. Keskusteluhan lähti nimenomaan siitä kun sanoin saman asian, eli että tästä tutkimuksesta ei voida päätellä että kohdistuuko rekrytoinnit enemmän naisiin vai ei.