FC Barcelona 2020–2021: Uuden alun alku vai vielä pahempaa sähellystä?

  • 129 937
  • 834
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Barcalla vain 128 miljoonan euron edestä siirtokorvauksia maksamatta muille seuroille. Mitäköhän tapahtuu jos eivät saa noita maksettua. Moni seura varmaan toivoo kuitenkin saataviaan.
Varmaan oikeusjuttu vai meneekö perintään ja sieltä tulee ulosottomies kantamaan Messin ja Fatin panttilainaamoon? Mitenhän FFP säännöt tällä hetkellä, onko lyöty koronan takia tauolle?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt on ehkä hyvä hieman vetää henkeä ja miettiä pidemmälle, @Katto @Lert ja @maken veivi jr. Noista siirtokorvauksista: kyllä, Barcelonan johto on tehnyt tavallaan jopa hyviä sopimuksia siinä, että pelaajasiirtoja ei ole tarvinnut maksaa kertarysäyksellä vaan osissa (ainoa vain, että puhutaan kokonaisuutena ylihintaisista ostoista tyyppiä Coutinho). Ihan sovituista asioista siis kyse. Ja toiseksi, yhtä lailla muilla seuroilla on samanlaisia maksettavia tulossa Barcelonalle kesällä, mistä ajankohdasta tässä siis puhutaan, vaikkakin pienempiä summia.

Toiseksi, jos ajattelee, että Barcelona on tässä tilanteessa menossa konkurssiin, niin tuskinpa. Niin kauan kuin Kataloniassa ylipäänsä kellään on rahaa lainattavaksi seuralle, asia hoidetaan siten kuin eilen kuvasin tässä ketjussa. Ettei keltään löytyisi uutta lainaa vanhojen maksamiseksi ja seura menisi nurin - todennäköisyys ehkä luokkaa 2%. Muuten pankeilla ym. on parisataatuhatta ihmistä ovillaan kertomassa mielipiteensä. Realistisempi ns. worst case scenario on, että on myös myytävä omaisuutta (joka siis voi olla muutakin kuin pelaajia), jotta pienempi uusi lainasumma riittää tähän akuuttiin tilanteeseen. On toki selvää, että taloudenpidon on jatkossa oltava maltillisempaa, sillä velkoja ei enää voi kasvattaa ja toiminnan on palattava aidosti voitolliseksi kun koronan kaikottua yleisö ja sponsorit palaavat. Siinä siis uuden johdon prioriteetti nro 1 tällä hetkellä. Toisena sitten joukkueen sukupolvenvaihdoksen jatkaminen, johon ei varmaankaan ainakaan tänä vuonna voida tehdä juuri muuta kuin ehkä ottaa joku ilmainen siirto (Garcia, ehkä joku muu) ja katsella Barca B:n suuntaan epätoivoisen toiveikkaina.

Talousvaikeuksiahan on nyt aika lailla kaikilla. Kyse on lähinnä siitä, kuka selviää vähimmillä vahingoilla, kun katsotaan lähivuosien menestysmahdollisuuksia. Paljon on uuden johdon tehtävä asioita oikein, että Barcelona olisi kärkiehdokkaiden joukossa vaikkapa CL:ssä sillä aikavälillä, mutta katsellaan miten käy.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos näin on, ja jos Messiä nyt ei viime kesänä myyty ja tulevana lähtee ilmaiseksi niin on kyllä melkoista töhöilyä. Ei tuolla taida edes olla ketään kenen myynnillä edes tuollaiset summat katettaisiin. Fatista saisi jonkun verran, mutta tuskin tuota ja tuskin edes haluavat häntä myydä. Toki joku Arsenal saattaisi kolme miljoonaa maksaa puolen kauden lainasta.

Toki jos Liverpool on tuolla saavana osapuolena, niin ihan hyvä ettei rahoja maksa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Täydennetään vielä, että edellisen viestini ei siis ollut tarkoitus puolustella Bartomeuta (tai korkeintaan ihan äärimmäisen vähän) tai vähätellä ongelmia. Niitähän kyllä on. Tarkoitus oli vain vähentää iltapäivälehtimäistä vajavaisten tietojen luomaa liiallista dramatiikkaa.

Täällähän on noita ylihintaisia pelaajaostoja haukuttu jo vuosikaudet. Tilanne oli kuitenkin pahempi kuin mitä palstakirjoittelijat tuolloin tiesivät, kun voitolliset taloudelliset tulokset olikin luotu ottamalla luokkaa 100 miljoonaa lisää velkaa per kausi. Eli jos aikanaan kritisoin Laportaa siitä, että hänellä oli tapana rakentaa julkisuuteen kuvaa suuremmasta ja kauniimmasta kuin mikä oli todellisuus ja lakaista kiusallisia asioita maton alle, se oli sentään tosi pientä hänen jälkeensä tulleisiin verrattuna. Ei nyt ole oikein ollut ns. herraonnea ja esim. Bartomeun äänestäminen oli kyllä jäsenistön enemmistöltä iso virhe, nyt sen näkee vielä selvemmin kuin silloin aikanaan. Nyt kun näyttää hyvin todennäköiseltä, että Laporta palaa valtaan, on mielenkiintoista nähdä kuinka kestävää toimintaa hän malttaa rakentaa, jos nyt saa tämän akuutin kriisin ensin korjattua edes suunnilleen. Nyt ei olisi varaa enää yhteenkään sellaiseen puheenjohtajaan, joka käyttää yhtään vaivaa oman imagonsa rakentamiseen (tyyliin minun aikanani kyllä voitettiin pokaaleja ja liikevaihto [näennäisesti] kasvoi) miettimättä millaiseen kuntoon jättää seuran seuraavana tuleville. Nyt näemme, että Bartomeu ei ainakaan miettinyt sitä juurikaan. Koronan ja viime kauden urheilullisen konttaamisen myötä viimeistään hitaimillekaan tuskin jäi tästä enää mitään epäselvyyttä, kun kaikki ongelmat kärjistyivät.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vaivautuiko kukaan katselemaan Copaa? Jatkoon sieltä lopulta mentiin, ja jopa ilman jatkoaikaa. Hetken näytti hankalalta, kun maalipuita vain kolisteltiin kolme tai neljä kertaa ja vastustaja osui suunnilleen ensimmäisestä kunnon paikastaan. Koeman reagoi vaihdoilla ja osin ehkä niiden ansiosta Messin ja (taas) de Jongin maalit käänsivät pelin, kun tehot löytyivät. Harmi, että esim. ilahduttavasti avaukseen päässyt Puig osui vain puolustajan kautta tolppaan eikä nyt siis saanut palkintoa duunista, joskin on ehkä paremminkin pelannut. Alba sai kentälle tultuaan ainakin nyt tätä vastustajaa vastaan aikaiseksi vaaraa ja syötti voittomaalin, eli siinä ainakin vaihdot vaikuttivat tulokseen.

Araujo tuolla nousi taas otsikoihin: ei yhtään rikettä (kuten useimmiten hänellä), ei tässäkään pelissä menty kertaakaan pallon kanssa ohi, ja nyt myös eniten syöttöjä joukkueesta.

Nyt on sitten koko tammikuun pitkä vierasputki paketissa ja viikonloppuna lienee edessä värikäs peli, revanssia Bilbaosta haetaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Copassa tuli seuraavaksi vastaan Granada. Taas vieraspeli, reissaaminen jatkuu.

Hiljainen siirtoikkuna ollut. Alena lähti vuokralle, muista minuutittomista ei ole päästy puhumattakaan että joku olisi tullut. Todibolle sentään huhuillaan uutta osoitetta kun Portugalissa ei ns. lähtenyt.

Ja se postiäänestys, josta aiemmin iloitsin. No, jos kuvittelin että näppärästi lähettelen ääneni täältä vain menemään, ja siis pääsisin ensimmäistä kertaa vihdoin harjoittamaan jäsendemokratiaa, niin olinpa aika väärässä. Tuo tarkoittikin, että pitää mennä suomalaisen ennakkoäänestämisen tapaan postikonttoriin henkkareiden ja ties minkä kaikkien varusteiden kanssa, ja sen voi tehdä vain Espanjassa ja Andorrassa. Eli se siitä tämän jäsenen osalta sitten taas. (Näin siis seuran sivut: Postal votes )
 

Fordél

Jäsen

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Onhan tuo aikamoinen kasa rahaa. Parhaalla pitänee kai olla parhaan palkka, mutta tuo on jo niin paljon enemmän kuin muille ihan kansainvälisen luokan pelaajille maksetaan, ja ylipäätään niin iso summa, että sillä on selvästi oma osuutensa nykyisessä seuran taloudellisen korttitalon horjumisessa.

Uskaltaudun nyt kommentoimaan tätä, koska seura julkaisi lausunnon (tässä: Press Release: Leo Messi ), jonka olemassaolo käytännössä vahvistaa, että tieto oli oikea, koska sitä ei edes yritetä tuossa kiistää. Sen sijaan uhkaus haastaa El Mundo oikeuteen on todella typerä keino yrittää paikata mainehaittoja. Liekö yritys sitten lähinnä vakuuttaa Messiä, ettei johto itse tuota tahallaan vuotanut. Eihän oikeusvaltiossa lehteä mikään laki kiellä julkaisemasta uutisen arvoista tietoa, jonka se on saanut (eri asia olisi, jos valheellisella tiedolla syyllistyttäisiin esim. kunnianloukkaukseen, mutta ilmiselvästi näin ei missään mielessä ole). Joku joka on vuotanut voisi teoriassa jonkun syytteen saada, jos tuo Espanjassa katsottaisiin esim. yksityisyyden suojaan kuuluvaksi tiedoksi, mitä sitäkin vahvasti epäilen. Suomessa tuollaista kannetta tuskin harkittaisiin sekuntiakaan edes käsiteltäväksi. Tai no, todellisuudessa saatettaisiin harkitakin vaikka ei pitäisi, koska etenkin joissakin käräjäoikeuksissa tunnetaan sananvapauteen ja julkisuteen liittyviä lakeja säälittävän huonosti, mutta asia korjautuisi viimeistään ylemmissä oikeusasteissa.

Sergi Roberto muuten palaa kokoonpanoon ja ehkä jopa suoraan avaukseen tänään, koska Dest ei ole mukana. Busquets siis pelikiellossa, eli ehkä Pjanicille minuutteja tiedossa myös. Nyt olisi jopa mahdollisuus nousta tasoihin Realin kanssa, kun he eilen hävisivät, ja tuo kakkossija olisikin varmaan paras mihin tällä kaudella realistisesti voidaan vielä yltää. Puolet toki vielä jäljellä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jos allekirjoitusbonus itsessään on jo 112 miljoonaa, niin eihän siinä ole mitään järkeä. Tämän jälkeen maksetaan neljässä vuodessa sama summa vielä kertaalleen per vuosi. Joku talousnero kertoi, että Messi tuo 30% seuran tuloista, mutta silti tämän pelaajan palkanmaksuun on otettu lainaa. Hyvää taloudenhoitoa ja mitäs sitten, kun Messi lähtee ensi kesänä? Samalla häviää hänen tuomansa tulot ja talousahdinko vain syvenee... vai mistä meinaavat saada ne häviävät eurot raavittua?
 
Viimeksi muokattu:

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Se ei ole tyhmä joka pyytää vain se joka sen maksaa.. voisi sanoa että Messi vie ja barca vain vikisee
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Niin no. Jos oletamme, että tuo arvio "tuo 30% tuloista" on totta, se tarkoittaisi että Messi-menoja n. 130 miljoonaa per vuosi (bonus jaettun 5 vuodelle plus vuosipalkka) ja Messi-tuloja lähemmäs 300 miljoonaa per vuosi (ennen koronaa, korona-aikana ehkä reilu 200 miljoonaa). Voi toki olla, että arvio on reilustikin liioittelua, mutta pointtina, ettei välttämättä ole tyhmää maksaa jos tuloja tulee enemmän.

Ongelma tietysti todellakin on, jos näillä pelimerkeillä on silti todellisuudessa tehty tappiota eli otettu lainaa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Jos sopimus vuodettu seuran sisältä, niin vaikea uskoa, että Messiä kukaan enää vakuuttelisi jäämään. Vuosikaudet kannat seuraa reppuselässä ja maata vaan kaivetaan jalkojen alta. Tämä tietysti lienee ollut vuotajan tavoitekin, jos persaukisella seuralla ei varaa ole Messiä pitää. Messihän tästäkin tarjosi takaporttia. Viime kesänä olisi tullut siirtokorvaus, palkka olisi säästetty, lojaalibonuksen säästäminen, mutta paremmaksi nähtiin valehdella ja pakottaa Messi jäämään. Aivan helvetin sairasta, että kaiken tämän jälkeen, Messi vielä pitää mustamaalata pois seurasta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jos sopimus vuodettu seuran sisältä, niin vaikea uskoa, että Messiä kukaan enää vakuuttelisi jäämään. [...] mutta paremmaksi nähtiin valehdella ja pakottaa Messi jäämään.

Jollain tavalla seuran sisältähän sen on pakko olla tullut, tai ei se ainakaan jotain sopimuksen tekemisessä mukana ollutta juristia kauempaa voi tulla (jos sellainen on ollut, kai seuralla on omatkin ehkä), koska muilla tietoa ei ole ollut kuin sopimuksen kahdella osapuolella. Kysymys onkin, että kuka sen teki ja miksi, oliko tavallaan oikeasti "seura" vai joku yksittäinen toisinajattelija.

Jälkimmäiseen lainaamaani lauseeseen, "nähtiin" voi muuttaa suoraan muotoon "Bartomeu näki", ei siitä ketään muuta voi syyttää. Se oli ihan hänen henkilökohtainen ristiretkensä, ilmeisesti taatakseen ettei voida sanoa, että Messi lähti hänen vuorollaan.

Jos siis nyt oletamme, että nuo tiedot ovat oikeat koska niitä ei ole kiistetty, tosi paljon bonukset ovat kiinni CL-menestyksestä, joka ei nyt niin kummoista tuon 5 vuoden aikana ole ollut. Lisäksi, sopimus on aika monessa paikassa, kuten tuossa linkitetyssä IL-jutussa, uutisoitu väärin. Puhutaan summasta, jonka Messi olisi tienannut, jos joka ikinen ehdollinen suorituspohjainen korvaus olisi maksettu. Eli esim. Barcelona olisi voittanut CL:n, liigan ja Copan ja Messi The Bestin joka vuosi. Näinhän ei ole tapahtunut ja todelliset tulot ovat siis pienemmät. MD esim availee: Los variables del contrato de Messi, al detalle
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Tässähän sai viikon päätteeksi vielä ihan yllättyä ja nähtiin oikein solidi esitys Barcalta. Ei ole ihan jokapäiväistä herkkua, että Barcan pakka pysyy noin hyvin kasassa koko ottelun ja niitä heikkoja hetkiä ei vain tulekaan. Bilbo ei saanut koko ottelussa aikaan tasan yhtään mitään.

Yksittäisistä pelaajista täytyy nostaa erikseen vielä Messi, joka oli kyllä kaivanut tarmoa otsikoista ja oli kyllä pelin ytimessä. Harvoin on tullut Mateo Lahozille kehuja annettua, mutta loistava linjaus heti ottelun alkupuoliskolle, että tänään noita jatkuvia Bilbaon pelaajien pallottomien pelaajien estämisiä ei tulla suvaitsemaan, kuten cuppipelissä. Siellä taisi baskipoijaatkin ymmärtää nopeasti yskän, kun pääsivät kaikki aitiopaikalta todistamaan, että Kirpulla on vasurin nappulakenkä syönnillä. Niinpä tuo tuuppiminenkin oli tänään huomattavasti vähäisempää. Jalkapallohan siinä voittaa, kun nämä otetaan pois.

Toinen mainitsemisen arvoinen pelaaja oli vanha kunnon Umtiti. Oliko siellä havaittavissa vanhaa kunnon Samuelia? Loistavia katkoja pystypalloihin ja muutenkin melko varman näköistä pelaamista. Araujon minuutit alkaa olla niin kovat, että näitä hyviä suorituksia kaivattaisiin Samulta jatkossakin, kun Lenglet on aivan yössä ja Minquezakin on tuolla paikalla hyvin virheherkkä.

Mainitaan muuten vielä kaksikko de Jong ja Pedri. De Jong jatkoi niitä viimeaikaisia varmoja otteita ja Pedriltä hyviä katkoja ja duunia omiin, vaikkei pallollisena tänään parhainpaansa yltänytkään.

Annetaan kehuja vielä Koemanilekin, kun miestä tullut soimattua. Kovaan tulosvireeseen sai joukkueen viritettyä tammikuun aikana, vaikka kuormitus kaikkineen jatkoaikoineen ollut melkoisen kovaa. 29 päivään 10:n ottelun rasitus ja silti voittoja 8/9. Toivottavasti sama meno jatkuu.

edit. Meinasi unohtua kehua ottelun ratkaisijaa eli Griezmannia. Mies on nyt ehkä Barca-uransa kovimmassa iskussa ja tänään taas arvokas voittomaali. Viimeiseen 7 otteluun kendotehot 5+3 puhuvat puolestaan.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kummasti muuttui tulos cup-finaalista, kun tuomari vihelsi ottelun sääntökirjan mukaan.

Ja se on COVID ja Bartomeun päättömät hankinnat josta nykyinen taloudellinen tilanne johtuu, ei Messin palkka, josta on ansainnut jokaisen sentin. Messi tuo niin ison kasan tuloja, että Barca jäänyt voitolle tuosta diilistä.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vähän tiukoillehan tuo meni lukemien puolesta, mutta hyvä voitto taas. Messi missasi ensin pari paikkaa (se ohjaus olikohan Grizun laukaukseen olisi ollut huikea, mutta vähän yli meni), mutta teki sitten pitkästä aikaa parhaiden aikojen veroisen vaparimaalin. Voittomaali myös hienosti rakennettu.

En nyt hurraile sen suuremmin, mutta sarjataulukko näyttää taas hieman kivemmalta juuri nyt. Ainakaan ei ole tällä erää akuuttia huolta siitä, päästäänkö CL:ään ensi kaudeksi.

Umtitin "paluu" on Grizun tehojen ohella sellainen uutinen, joka antaa hieman toivoa tähän kauteen. Umtitihan on vetänyt nyt muutaman pelin ihan riittävällä tasolla, kun Lengletin pää on ilmeisesti nyt vähän ylikuormittunut tms. Avauspaikka siis eilen ihan perusteltu, vaikka ensin yllätyin. Hyvä näin, eiköhän tässä nyt pärjäillä Piquen paluuseen asti. Hyvä saada myös Sergi Roberto takaisin rinkiin. Toivon mukaan pysyy nyt näin, ettei samojen puolustajien tarvitse enää pelata joka peliä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Messi missasi ensin pari paikkaa (se ohjaus olikohan Grizun laukaukseen olisi ollut huikea

Vaikka ei sillä nyt varmaan mitään väliä ole, mutta tv-kuvassa nähdäkseni linjuri liputti tuon pois, mikäli nyt samasta tilanteesta puhutaan. Selostaja tätä ei ainakaan huomannut. Ottelun alkuun Messi tuhri kyllä yhden todella epätyypillisesti. Olisi voinut ennen yritystä melkein lyödä vetoa, että nostelee helpon maalin molarin yli. Onneksi tosiaan tuli sitten nopeasti se vapauttava vaparimaali.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Katsoinpa tuon nyt vielä kerran, @Woofer , ja Messi oli ainakin metrin puolustajan takana laukauksen lähtiessä. Joko lippumies liputti vain että pallo on päädystä ulkona ennen kuin osoitti maalipotkua tai sitten VAR-tarkastus olisi osoittanut hänen olleen ihan pihalla. Vai käsivirheeksikö tuota kuvitteli? Ei tainnut olla sitäkään, vähän rakeinen video tosin.

Jos tuo tuloksellisesti hyvä tammikuu (harmi vain että ainoa sähellys oli finaali) oli melkein pelkkää vieraspeliä, niin nyt niitä on sitten taas kaksi ennen seuraavaa kotipeliä. Copa Granadassa ylihuomenna ja sitten liigaa Betisin vieraana. Eihän tämä helppoa ole varsinkaan näin korona-ajan tiukassa pelirytmissä, mutta onneksi tuo sairastupa ainakin tällä erää on tyhjentymään päin. Destkin treenasi taas tänään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Loukkaantumisista puheen ollen, Piquen polven kunto näyttää tällä erää tältä (linkki hänen oman profiilinsa Twitter-videoon):




Eli, ilmeisesti hän itse ainakin haluaisi pelata jo parin viikon päästä PSG:tä vastaan. Saapa nähdä. Toiseksi isoksi kysymykseksi jää, miksi hän treenaa kalsareissa.

Fatin paluu taas on uutisten mukaan vielä vähän kauempana.

Dest puolestaan on nyt jo ringissä huomiselle, eli oikeiden pakkien paluut jatkuvat.

Edit: lisätään tähän vielä CAT radion uutinen Sergi Robertosta. Hänhän sai vammasta toipumisen aikana koronan. Hänellä ei ollut juurikaan oireita, mutta testattiin kuukauden aikana 26 kertaa ennen kuin lopulta sai puhtaan testin. Siihen saakka joutui treenaamaan koko ajan kotikaranteenissa.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sellainen tässä unohtui, että siirtoikkuna meni kiinni, ja vähäiseksi jäivät siirrot. Ei tullut ketään eikä ainakaan virallisesti ole tiedotettu edes esisopimuksesta kesäksi Eric Garcian kanssa. Toki asia hoituu kesälläkin, JOS pelaaja oikeasti on niin vahvasti asian päättänyt kuin mitä lehdet väittävät. Ehkä isompi pettymys tässä taloudellisessa tilanteessa on, ettei palkkataakkaa saatu kevennettyä kuin Alenan verran. Tuolla on erittäin vähillä minuuteilla ainakin Matheus Fernandes, jolle on ihan turha maksaa. Junior Firpoa ei ilmeisesti uskallettu myydä, kun ei löytynyt tai ollut varaa korvaajaan. Näillä sitten mennään. Todibo vaihtoi viime hetkillä aiempien huhujen mukaan Nizzaan, millä ei ole vaikutusta kun oli vuokralla jo ennestään.

Ja illalla taas pelataan. Nyt kun nuo vieraspelitkin ovat ainakin toistaiseksi sujuneet pääosin ok, etukäteen voisi ajatella jatkoonpääsyn olevan luokkaa 55-60 % todennäköistä. Tämä nyt tällainen hieman ehkä varovainen arvio joukkueen viimeaikaisten tulosten perusteella. Jos onnistuu, voi ehkä jo vähän miettiä, että olisiko joku etäinen mahdollisuus yhteen pokaaliin tällä kaudella, mutta katsellaan nyt peli ensin.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Se oli kyllä kauden peli, tai kuva siitä ainakin. Niin hyvässä, kuin pahassa.

Hyvä alku. Ottelu täysin näpissä siihen asti kunnes kauden perisynti maalinteon ohella eli puolustuksen sekoilut alkoivat. Jos Umtitia tuli viimeksi kehuttua, niin aivan järkyttävät virheet häneltä tähän otteluun. Molemmat maalit saa Umtiti ottaa enempi vähempi nimiinsä. Barca lamaantui täysin tuosta 2-0 maalista ja näytti, että selkäranka olisi napsahtanut. Trincao ja Dembele painoi molemmat vuorollaan ylärimaan, mutta muuten hiljaista. Sitten Messi löysi kahdella melkein identtisellä pallolla boxiin Griezmannin. Ensiksi Griezmann kurkotti pallon pienestä kulmasta tolpan kautta molarin jalkaan ja siitä maaliin. Karmaiseva nukahtaminen molarille joka pelasi varmasti elämänsä peliä kirjauttaen käsittämättömät 15 torjuntaa. Sitten maalin perään Messi ampui sisätolppaan, mutta onneksi vielä lisäajalla Messi löysi uudestaan Griezmannin joka jatkoi Alballe, joka puski pallon sisään ja ottelu oli tasan. Jatkoaika olikin siten melkoista Barcan hallintaa. Melko nopeasti Griezmann nikkasi pallon sisään Alban keskitykestä. Ottelu näyttikin jo selvältä, mutta sitten pilkku Granadalle ja taas peli auki. Onneksi de Jong pääsi toisen jatkoajan puoliskon alkuun melko nopeasti jatkamaan Messin riparit sisään ja Alba vielä komealla vedolla iski loppuluvut taululle.

Tilastojenkin valossa lukemien olisi pitänyt olla jotain aivan muuta, kun miltä jossain 85minuutilla näytti. Maalipaikat: 7-36, laukaukset maalia kohti: 4-20, pallonhalinta: 21%-79%, kulmapotkut: 0-18. Barca oli todella epäonnekas kuten kauden mittaan on useasti tuntunut, mutta toivottavasti tälläiset nousut kasvattaa itseluottamusta.

Muutamia yksittäisiä pelaajahuomioita vielä. Griezmann ottelun isoin sankari 2+2 tahoillaan. Loistavassa vireessä on ranskalainen ja itseluottamus on nyt todella korkealla. Mies oli kyllä yhtä saksaria lukuunottamatta melko näkymätön, mutta ottelun ratkaisuhetkillä otti isoa roolia, kuten Alba ja Messi. Kerrassaan loistavaa tekemistä koko kolmikolta. Jos nyt jotain noottia noiden puolustusvirheiden lisäksi pitää antaa, niin Braitwaite on tällä hetkellä melko hyödytön. Toivottavasti Ansu sieltä mahdollisimman pian palaisi, niin tuonne ysipaikallekin saisi mahdollisesti sparraajan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös