FC Barcelona 2020–2021: Uuden alun alku vai vielä pahempaa sähellystä?

  • 130 414
  • 834

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Menipä höntsä tiukoille, mutta viikonlopun finaaliin käy tie. Peli oli ok hyvin 90min hallussa, vaikkei maalipaikoilla juhlittu. Harmittava pilkku Realille, eikä sen jälkeen onnistuttu paikkoja hyödyntämään. Jatkoajalla Barca näytti melko väsyneeltä eikä saanut oikein edes palloa haltuun. Griezmannilla yksi huippupaikka, mutta ei uponnut. Ter Stegen oli kaikista huolimatta ottelun hahmo. Pari jäätävää koppia jatkoilla ja kaksi torjuttua pilkkua. Tolppaan osuneen pilkun otti toki vielä silmällä. Myös kehut Araujon suuntaan. Tällä hetkellä liidaa tuota alakertaa ja juoksukilpailuista aina voittajana ulos. Pelasti höntyilevän Lengletinkin jatkoajalla kertaalleen. De jongilta myös vahva ottelu jälleen kerran ja kyllä lämmitti mieltä, että ratkaisevasta pilkusta vastuun otti juuri Riqui Puig ja pallo verkon perälle.

Toivotaan, että huominen toinen välierä menee pitkän kaavan kautta sekin, niin ei olisi tuoreusetua ainakaan vastustajan eduksi. Mieluummin päinvastoin, kun vuorokauden aikaisemmin oli tämä ottelu.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Odotin ehkä viime pelien jälkeen vähän parempaa, joskin tietysti vastustaja on edelleen ihan hyvä nippu. Näkyikö sitten Messin viime hetken tippuminen pois joidenkin kremppojen vuoksi (en ole nähnyt tietoa, mistä tarkalleen oli kyse). Tämä nyt kuitenkin rimaa hipoen riitti. Olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan, jo ihan alussa tai jatkoilla. Siinä välissä sujui paremmin. De Jong osoitti hienoa kehon hallintaa, kun sai liian taakse tulleen keskityksen kuitenkin pukattua maaliin, ja huonompaa vastustajan pilkkuun johtaneessa tilanteessa. Summa summarum, oli varmaan juuri numeroiden mukaisesti tasainen vääntö ja nyt ter Stegen oli ero joukkueiden välillä, kuten @Woofer viestistäkin voi lukea. Tosin omaan silmään myös Barcelonan laukojat suoriutuivat pilkuissa keskimäärin hieman paremmin, joskin de Jongilla vähän huonoa tuuria, ettei mennyt tolpan kautta sisään, ja naapurilla se oli vielä lähempänä.

Clasico lienee hyvin mahdollinen finaalissa, kun Bilbaolla ei niin kummoisesti mene. Onpa toisaalta valkoisetkin välillä kompuroineet, joten saatan hyvin myös erehtyä. Pitkä peli tosiaan sopisi Barcelonalle.

MD:n mukaan Emili Rousaud olisi jäämässä vielä pois pj-kisasta, jolloin ehdokkaita olisi enää kolme. Yhä on epävarmaa, joudutaanko vaalipäivää siirtämään.

Huhua on myös, että Tusquets olisi kysynyt kaikilta ehdokkailta, voidaanko Eric Garcian siirto tehdä jo tässä ikkunassa. Joko siis ilmaiseksi kesällä tai 5-10 milj. nyt, on lehtitieto. Nythän kiire ei näytä niin akuutilta, kun Araujo on jo nousemassa vähintäänkin liigatason toppariksi ja Minguezakin enimmäkseen pärjäilee, Umtitikin selviytyi sen yhden pelin ainakin. Mutta ehkäpä olisi hyvä, että Araujo ja Lenglet saisivat välillä lepoakin ennen Piquen paluuta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jahas, uutisia. Vaalit siis tosiaan sirtyvät, tällä tietoa (ainakin) maaliskuun alkupuolelle. Se on aika ikävä juttu tulevan kauden rakentamisen kannalta, uudelle johdolle jää paljon vähemmän aikaa ja asioita voi lykkääntyä. Valonpilkahduksena nyt ilmeisesti kysellään postiäänestämisestä, mitä uutisten mukaan urheiluseuroja koskeva lainsäädäntö tms. ei normaalisti salli. Sittenhän sitä pääsisi kokeilemaan, vaikka ääneni olisi varmaankin perillä joskus ehkä kesällä.

Ehdokkaat myös kuulemma päättivät, että säästetään miljuunat ja Eric Garcia tulkoon ilmaiseksi kesällä jos ja kun edelleen haluaa.

Kaikki varmaankin jo huomasivat, että olin tosiaan väärässä ja Bilbao pudotti valkoiset. Finaali sitten huomenna ja ennakkoon jännitetään sitä, ehtiikö Messi toipua vai ei. Jos ei treenaa tänään normaalisti, tuskin pelaakaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
On tässä tullut aika lailla haukuttua tuota supercupia nykymuodossaan. Toisaalta, kannu se on tuokin, ja edellisestä on jo aika pitkä aika. Se tarkoittaa myös, että melkein puolet joukkueesta (tai valmennus) ei ole voittanut yhtäkään pokaalia joko Barcelonassa tai ylipäätään aikuisten peleissä. Ihan kivahan se siis olisi, jos tänään.

Messi treenasi, joten hänen voisi olettaa olevan mukana. Lehdistö olettaa jopa avaavan. Muuten tuskin nähdään montaakaan muutosta. Alle kaksi tuntia jäljellä...
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ansaittu tappio. Tuo joukkue ei vaan halua opetella/opi puolustamaan noita erikoistilanteita ja keskityksiä. Koemanin riski kostautui lopussa kun vaihtoi näitä luovia pelaajia kuten Pedri ja Dembele pois ja tilalle tuli Pjanic ja Braitwaite jotka ikävä kyllä tälläisissä peleissä on aikamoisia turhakkeita. Kun De jong laskettiin vielä toppariksi, niin aika avuttomana koitti yksin Puig rakentaa peliä. Messikin otti lopussa Barca-uransa ensimmäisen joulukortin. Hölmö temppu, vaikka sinänsä meni kyllä osoitteeseen. Tuomarin salliva linja oli kyllä myrkkyä Barcalle. Bilbaon pelaajat sai repiä, roikkua, filmata ja juosta juoksulinjoille ilman kortteja käytännössä koko pelin. Eipä ihmetytä, että kuppi menee lopulta nurin. Hölmö temppu joka tapauksessa, koska pelikieltoa kärsitään sitten La ligan puolella.

Edit. mainitaan vielä että Alba oli kyllä melkein kaikessa tänään mukana. Olin rakentamassa Barcan molempia maaleja ja kaksi ensimmäistä Bilbaon maalia saa ottaa kyllä nimiinsä. Ensimmäisessä päätti olla kokonaan puolustamatta ja toisessa Alba sössi paitsiolinjan ja kaiken varuiksi väisti palloa
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sinne meni, ja melkeinpä mahdollisimman huonolla tavalla (lopussa vastustaja tasoihin ja 120 min jälkeen pataan, Messille vielä myös liigan puolelle pelikieltoa 1-3 peliä). Kun tuota näillä näkymin helpointa pystiä ei saatu, näyttää noin 95% todennäköiseltä, että tästäkin kaudesta jäädään ilman yhtäkään pokaalia. Aika kauas taaksepäin pitää mennä historiassa, että on viimeksi käynyt näin kahdesti. No, katsotaan toki nyt sinne toukokuulle ensin, jolloin viimeistään asia ratkeaa, mutta vaikea tosiaan mitään odottaa. Lyhyiden hyvien jaksojen jälkeen aina löydetään tapoja hävitä. Oman sähellyksen lisäksi nyt naapuri myös käytti hyväkseen sen, että tuomarilinja sattumalta salli heille kaikenlaista.

Tästä vain sitten leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, ties vaikka jo heti copan puolella torstaina.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo-o, umpihangessa kahlaillaan ja yksi harvoja hyviä uutisia on, että ilmeisesti postiäänestämiselle on saatu lupa. Kunpa se tosiaan toteutuisi.

Tänään on silti pelikin. Valkoiset eilen tiputtelivat itsensä monien muiden liigaseurojen jatkoksi Segunda B-jengiä vastaan, ja kun myös Atleti jo hävisi nimenomaan tälle Cornellalle, voisi kuvitella ettei takki kovin pahasti ole auki. Mutta sehän nähdään illalla. Joka tapauksessa voisi kuvitella, ettei avauksessa ole ketään viimeksi 120 minuuttia pelanneista, maksimissaankin ehkä 1-2 jos esim. puolustusta ei meinaa muuten saada kasaan. Säännöt sallivat rinkiin enintään 6 B:n pelaajaa, ja varmaan ainakin penkille heitä tulee. Avauksessa voisi kuitenkin olettaa olevan Trincaon ja Puigin kaltaisia vähän pelanneita edustuksen tyyppejä valtaosin. Siitä sitten näytön paikkaa. Jospa saataisiin homma käännettyä taas niin päin, että kahden pelillisesti enemmän tai vähemmän konttaavan jätin joukossa oltaisiin se vähän vähemmän konttaava - siitä ainakin panosta, sen lisäksi että Copan voittaminen alkaa näyttää päivä päivältä selvemmin "helpommalta" kuin normivuonna, kun jättejä kaatuu. Väittämättä siis ollenkaan, että Barcelonasta olisi tässä joku voittajasuosikki tullut. Tsäänssit vain voisi olla.

Jos illan vastustaja kiinnostelee, seuran sivuilta voi lukea ennakkoa: The lowdown on UE Cornellà
Sieltä parina ranskalaisena, Jordi Alba pelasi Cornellassa pari vuotta nuorena, stadionilla on tekonurmi, vastustajalla jonkin verran loukkaantumis- ja koronapoissaoloja.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Semmosta. Kun ei saa mistään, edes kahdesta rankkarista, maalia, niin tuli rangaistukseksi 30 minuuttia lisäkuormitusta. Ja se oli edellisten jatkona aika huono juttu tähän saumaan. Jatkoon nyt kuitenkin mentiin muista jäteistä poiketen, kun Dembele vihdoin osui muutamaa minuuttia liian myöhään ja Braithwaitekin sitten kahdesta metristä kun sillä ei enää ollut merkitystä. Vastustajan maalivahdille propsit onnistumisesta. Melkoiset syöttöprosentit muuten: Barcelonalle omalla mittapuulla surkea 81,5, vastustajalle melko käsittämätön 51,3.

Olen koosteen ja tilastojen varassa, joten jos joku näki koko pelin ja esim. nuorten yrittäjien otteet (debyytti juuri 18 täyttäneelle Ilaix Moriballe, muun muassa), niin saa kertoa lisää. Yllättävän monta tuolla noita vakioukkojakin pyöri toisin kuin odotin, puolustuksessa se tosin taisi olla vähän väistämätöntä. Itselleni yllätys, mutta ehkä jotenkin kuvaavaa tosin, ettei Umtiti mahtunut avaukseen edes tässä. Sama koskee tavallaan myös Matheus Fernandesia.

Kaiken kaikkiaan ei nyt ihan mikään toiveikkain fiilis näiden eri tavoin vähän epäonnistuneiden tasurien jälkeen katsoa tulevia pelejä - kun siis liigan puolella ei jatkoaikoja tunnettaisi. Kohta siellä jo PSG:kin häämöttää. No, katsellaan miten jatkuu. Messillä on viikonlopun peli vielä pelikieltoa, mutta kokoonpanosta nyt jätetyt Alba ja de Jong varmastikin palaavat, Dest on epävarma (reidessä jotain häikkää).
 

redpecka

Jäsen
Tuli kateltua matsi, mutten osaa sanoa esim tuosta Moribasta mitään.

5,5 minuutin kooste (vpn-esp)...


...ei ollut niin hyvä nyt, jäi paljon hyviä tilanteita pois puolin toisin, mm. Braithwaite ampuu kahdesta metristä ohi. Cornellallakin "paljon" vaarallisia paikkoja mennä johtoon tai tasoittaa, muttei ne sitten ihan veskarin torjuttavaksi asti päätyneet. (Vielä) paremmalla tuurilla kotijengi olisi voinut myös voittaa kuten Alcoyano teki Realia vastaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuli kateltua matsi, mutten osaa sanoa esim tuosta Moribasta mitään.

Tilastoista (MD:n kautta lainattuna) näkyy sen verran, että syöttöprosentti 78 - ei kovin hyvä tuolle pelipaikalle varsinkaan Segunda B -vastusta vastaan - 7 kertaa pallo omille mutta 13 menetystä, 5 rikettä ja 2 kertaa rikkeen kohteena, 1 ohitusyritys joka epäonnistui. Noilla tiedoilla ei mitään liekehtimistä, mutta tämä on nyt tällainen näkemättä-analyysi.

Sellainenkin tilasto niistä puheen ollen, että Araujoa ei ilmeisesti ole ohitettu pallon kanssa kertaakaan nyt 10 peliin (kaikki kilpailut) ja kerran koko kaudella sitä ennen, Juvea vastaan Torinossa (MD). Näyttäisi kyllä, että hänestä voi tulla jopa parhaan avauksen toppari tai vähintäänkin oikein pätevä kolmonen lähivuosina. Ellei muiden horjumisten vuoksi, ainakin toistaiseksi, ole sitä jo nyt.

Copan seuraavalla kierroksella tulee vastaan Rayo Vallecano, eli ei liigatasolta vieläkään. Nythän on 16 jengiä jäljellä ja niistä 5 alemmilta tasoilta. Rayo on Segundan kärkipäätä ja pudotti viimeksi Elchen.
 

redpecka

Jäsen
Sellainenkin tilasto niistä puheen ollen, että Araujoa ei ilmeisesti ole ohitettu pallon kanssa kertaakaan nyt 10 peliin (kaikki kilpailut) ja kerran koko kaudella sitä ennen, Juvea vastaan Torinossa (MD). Näyttäisi kyllä, että hänestä voi tulla jopa parhaan avauksen toppari tai vähintäänkin oikein pätevä kolmonen lähivuosina. Ellei muiden horjumisten vuoksi, ainakin toistaiseksi, ole sitä jo nyt.
Araujo oli kyllä hyvin esillä ja monessa mukana. Sai kenkää päähän tuossa mistä Pjanic pääsi sitten rankkaria vetämään. Jatkoajan lopuilla hääräili hyökkäyspään kulmassa kuten topparin kuuluukin kun puolustetaan 1-0 johtoa :) No siitä tilanteesta vihulaiselle toinen kortti ja tämä ulos.

Ennen kuin Barça teki tuon kosmeettisen 0-2 maalin, oli siinä vaarallinen paikka kotijengillä tasoittaa - vastahyökkäyksestä sitten tuo maali. Höh, penaltit olis ollut kiva nähdä.

P.S. Lenglet sai myös monoa päähän mistä Dembele pääsi yrittämään rankkumaalia (hyvin aavistettu tuo veto veskarilta, jäi keskelle maalia pienen sivullemenoharhautuksen jälkeen).

En osaa niin taktisesti arvioida näitä enkä sillä silmällä peliä seurannutkaan. Oli ihan hyvä ja jännä matsi. Ymmärrän kyllä jos jonkun barsalaisen vinkkelistä oli vähän tukkoinen peli ja hiukset tuli revittyä päästä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänään taas pelaillaan, vierasputki jatkuu, mutta kerrankin ei yöllä vaan klo 17.15 Suomen aikaa. Vastassa putoamisviivan tienoilla kamppaileva Elche, joka ei yleensä juuri maaleja tee Barcelonaa vastaan. Nyt on kuitenkin uusi peli ja Barcelonan pitäisi myös saada jotain aikaan ilman pelikieltoaan lusivaa Messiä, sillä pisteitä tarvitaan. Jospa vaikka Girezmann jatkaisi väläyksiään, Dembeleen ja Pedriin myös kohdistuvat katseet hyökkäyspään osalta. Taustalla tosin de Jongin ja Alban paluu lepovuorosta voi myös auttaa tässä.

Dest on jo mukana kokoonpanossa ja ilmeisesti myös Sergi Roberto on palannut treeneihin, mikä on mainio uutinen sen kannalta, etteivät samat äijät joutuisi enää puolustuksessa pelaamaan koko ajan. Lehdistö kuitenkin veikkailee, että Mingueza avaisi oikealla vielä tänään, varmuuden vuoksi.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Lievästi sanottua melko lyijyistä katseltavaa taas tuo Barca pelaaminen ilman Messiä, mutta jäipähän pisteiden lisäksi hyvä mieli kun Puig pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa Barca-nutussa. Viimeksi Malcomin ensimmäisen maalin kohdalla on ollut pelaajan puolesta näin iloinen maalista. Sen kyllä näkee kun se todella merkkaa jotain.

Muuten ei pelistä taas oikeen mitään. Ter Stegeniltä tarvittin taas se iso torjunta. Araujo jatkoi alakerrassa johtajan otteilla. Dembele oli näkyvä kunnes vaihtoi toiselle laidalle. Todella mielenkiinstoista nähdä tämä nykyinen Dembele samaan aikaan kentällä kun Fati tekee joskus paluun. Fati vasemmalla, Dembele oikealla, Alban sekä Destin tuki näille, niin luulisi, että vastustajien bussittaminen hieman vaikeutuu ja tämä avaisi vähän paremmin mm. Messille ja Pedrille tiloja hääräillä keskemmällä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No joo @Woofer , toisaalta jos olisi hoideltu muutama kontattu vieraspeli ennen joulua tällaiseen kuitenkin suht kliiniseen tyyliin, oltaisiin vielä liigan voittokamppailussa mukana. Nyt haetaan muita mitalisijoja, mutta tämä voitto auttoi siinä, jos ei nyt niin supertyylikäs ehkä ollutkaan. Tosiaan yksi läpiajo piti ter Stegenin torjua, mutta olihan tuo kokonaisuus nyt kuitenkin Barcelonan hyväksi ja voitto siinä mielessä ansaittu.

De Jong on nostanut profiiliaan ja se on tuonut ehkä vähän enemmän tulosta joukkueelle, vaikkei peli muuten välttämättä ole älyttömästi kehittynyt. Täällä meni aikanaan vähän pikkumaininnalla se, että jossain pelissä "de Jong pelasi vähän ylempänä", kun se nyt alkaa näyttää jo vakiintuneelta ja luopumiselta tuplapivotesta, 4-3-3 kai tuo nyt sitten enemmän on.

Puigin maali oli kyllä yksi riemukkaimmista aikoihin, tosiaan. Omana kasvattina paljon isompi juttu kuin jonkun Malcomin ja ansaittu palkinto hyvästä asenteesta ja työnteosta läpi kauden. Tätä jopa Koeman sanoi pressissä arvostavansa - toivon mukaan se nyt sitten meinaisi minuutteja jatkossakin, kun vihdoin duuni ja aloitteet näkyivät myös tulostaululla.

Todella mielenkiinstoista nähdä tämä nykyinen Dembele samaan aikaan kentällä kun Fati tekee joskus paluun. Fati vasemmalla, Dembele oikealla, Alban sekä Destin tuki näille, niin luulisi, että vastustajien bussittaminen hieman vaikeutuu ja tämä avaisi vähän paremmin mm. Messille ja Pedrille tiloja hääräillä keskemmällä.

Kyllä, näin. Ihan hyviä mahdollisuuksia tuossa olisi, toivon mukaan toimii. Siinä saattaa sitten Grizulle jäädä hajaminuuttien rooli.

Seuraavassa pelissä päästään taas arvioimaan, parantaako Messin mukanaolo joukkueen kokonaissuoritusta vai ei. Copan jälkeen lienee sitten vähän jännitettä ilmassa edellisen jälkeen, kun uudestaan Bilbao vastassa liigan puolella.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pakko kyllä myöntää olleensa täysin väärässä. Olin kyllä varmasti eturintamassa huutamassa viime kaudella, että Suarezista on aika luopua. Toki tuomitsin tavan millä se tapahtui ja uusi osoite täysin järjetön Barcan kannalta. Peliäkään en ole häneltä tällä kaudella nähnyt, mutta nuo maalimäärät puhuvat kyllä puolestaan. Lisäksi kun katselee Braitwaiteä nro.9 selässään ja Messin tietynlaista hukassa oloa, kun ei ole sitä tuttua syöttölautaa, eikä niitä toppareita mukaansa ottavia "turhia" juoksuja, jotka avasivat Messille tiloja ja sitä duunia minkä selkä maalia kohti Suarez teki. Toki nämäkin huomioitiin, mutta liian usein huomio saattoi mennä siihen, ettei nykyisen nopeutensa ja ainakin silloisten polvivaivojensa kanssa olisi ohittanut edes keilaa ja menetti pallon noin 600 kertaa pelin aikana. Toki olihan Suarezkin useasti juuri edellä mainituista syistä välillä oikeastikin luokaton, mutta nythän on helppo sitten itsekin jälkikäteen sanoa, että olisihan hänet ehdottomasti pitänyt vielä pitää, kun oikeasti mitat täyttävää korvaajaa ei ollut tilalle. Kaiken kruunuksi kun Barca vielä maksaa tästä Suarezille jopa palkkaa.

Miksi sitä sitten ajatteli, että Suarez olisi myytävä? Yksinkertaisesti naivi ajatus siitä, että Barcan peli muuttuisi jotenkin kollektiivisemmaksi ja yhtenäisemmäksi, jos kentällä olisi juoksuvoimaisempi pelaaja. Muistan miettineeni, että maalimäärät siinä varmaan putoaisi, mutta Barca olisi jotenkin tiiviimpi nippu. Se prässäisi paremmin, puolustaisi ylhäältä ja pitämällä palloa. Keskikentän peli helpottuisi, kun sen ylimmäinen linjakin tekisi sitä pallotonta työtä, eikä aina joutuisi säntäilemään ja puolustamaan liian isoa aluetta pysäyttääkseen vastustajan nopeat vastahyökkäykset. Jotenkin ajattelin, ettei tässä kyllä näitä Euroopan huippujoukkueita (Bayern, Liverpool...) enää pysäytetä jos kentällä on yhtäaikaa kaksi puolustusvelvotteista osin vapautuksen saanutta pelaajaa. Toki onhan se niinkin, mutta rehellisyyden nimissä eihän tällä rungolla, tänään, tässä ja nyt haasteta tosissaan mm. noita seuroja, Suarezilla tai ilman. Jossitelua toki, mutta tämän kauden Realin epätasaisuus, Atletico kun tuosta Suarezin tehot poistaa ja miettien, että ehkä Suarezin ansioista olisi muutamat pistemenetykset onnistuttu itsekin välttämään, niin tällä kaudella olisi ainakin ihan hyvin voinut tapella La Ligan voittamisesta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Virkkusen sanoin tämän hetkisen Bacran seuraaminen ilman Messiä on oman aikansa ja elämänsä tuhlaamista. Hiukan huvitti kyllä. Harmi, että se saattaa olla sitä kesästä lähtien kokoaikaisesti. Tavallaan tuolla on kyllä nimimiehiä, mutta tavallaan ne eivät saa mitään aikaan, jotta menestystä voisi tulla. Siinäpä pulma.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tavallaan tuolla on kyllä nimimiehiä, mutta tavallaan ne eivät saa mitään aikaan, jotta menestystä voisi tulla. Siinäpä pulma.

Tämä on edelleen hankalaa, kun Messin hyöty ja henkinen painolasti muille (kumpi sitten onkaan suurempi) on aina läsnä niin kauan kuin hän on joukkueessa, vaikkei edes pelaisi. Ulkopuolelta on vaikea sanoa varmasti kaikista vaikutuksista. Sitten on sekin toinen pointti, että itse asiassa aika suuri osa joukkueen parhaan avauksen pelaajista on nyt alle 20 v, jopa 18 v ikäisiä kavereita (Fati, Pedri, Dest, Araujokin ehkä voidaan jo laskea, ja toisaalta de Jong ei ole paljoa vanhempi). Näistä moni on tullessaan mukaan ylittänyt odotukset tähän mennessä, mutta kaiken järjen mukaan kehittyy yhä eikä ole parhaimmillaan vielä tällä kaudella. Nuoremmista tulijoista ainoastaan Trincao on pettymys tähän mennessä. Mutta saattavatpa nuo vielä ns. saada aikaan. Puig tuohon vielä jonoon perään. Vasen pakki kun jostain taiotaan, tuosta voi kyllä tulla ihan joukkue.

Ja tästä päästäänkin ikähaitarin toiseen päähän Suareziin, josta @Woofer kirjoitti. Ristiriitaista oloahan se herättää, kun kaveri latoo harva se viikko voittomaaleja väärälle joukkueelle. Yllättävän tehokas on yhä ollut. Näkemättä juurikaan heidän pelaamistaan voi myös olla, että Atletin työteliäs porukka ympärillä peittää heikkoudet paremmin. Koska ne heikkoudet - Barcelonan kokonaisuudessa - olivat niin selvästi viime kaudella (ja osin jo edellisillä) nähtävissä, seison edelleen sen takana, että nyt täytyi olla sukupolvenvaihdoksen aika. Etenkin sillä tiedolla, mikä oli kesällä käytettävissä, ja palkkakaton puristuksissa. Tulostahan ei joukkueena enää tullut kahdenkaan eri valmentajan alaisuudessa sillä kokonaisuudella, mikä Barcelonalla oli, ja varmasti Messin ja Suarezin pallottoman pelin puutteet olivat siihen yksi suurehko, joskaan ei ehkä ainoa, syy. Suarezin ja Messin klikin henkinen vaikutus (kun heillä oli pelaajiksi niin vahva valta-asema) muuhun joukkueeseen lienee myös ristiriitainen asia. Summa summarum, itse en ole muuttanut mieltäni. Suarez ei nuorru ja on tuotava sisään uusia hyökkäyksen pelaajia, joilla voi menestyä tällä vuosikymmenellä.

Tämä ei poista sitä, että kauppa tosiaan hoidettiin sekä taloudellisesti että inhimillisesti huonosti, kuten Bartomeun poppoolta saattoi odottaa, ja että korvaajaa ei ihan sellaisenaan ole. Näistä samaa mieltä. Mutta, tällä kaudella on siis pelattava eri tavalla. Esimerkkejä: Messin ja Pedrin yhteistyö. De Jongin syötöt ja nousut boksiin. Fatin maalit, kun on taas terve. Matalat keskitykset Grizulle tai Braithwaitelle topparien väliin.

Muuten, kaiken masennuksen keskellä, vähättelemättä pelin parantamisen tarvetta, neljä vierasvoittoa putkeen liigassa. On helppo arvata, että vastaavaan ei pystytty viime kaudella, mutta edellinen kerta löytyy vuodelta 2016.
 

Fordél

Jäsen
Ihmeen hyvin Suarez on kotiutunut Atleticoon. Olen aina digannut todella paljon Suarezista. Synnynnäinen maalintekijä, joka taikoo maaleja paikoista, joista ei moni lähde niitä edes hakemaan.

Suarez olisi varmasti ollut käyttökelpoinen pelaaja Barcassa tälläkin kaudella, etenkin kun olisi suostunut pienempään rooliinkin. Suarezin jäämisellä olisi varmasti ollut myös merkitystä Messille, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Mutta olisiko Barca pelannut tätä paremmin, jos Suarez olisi viilettänyt entiseen tapaan vakkarina kärjessä ja olisiko hän takonut 15 peliin 12 maalia?

Ei välttämättä. Barcassa ongelmallista oli, kun jengissä oli samaan aikaa kaksi hyökkääjää, jotka eivät juurikaan tehneet duunia alas päin. Tällä alkaa jo olla vaikutusta koko joukkueen pelaamiseen. Atleticossa ei tätä ongelmaa ole. Siellä tehdään kyllä duunia ja duunareita löytyy, mutta ongelmana on ollut nimenomaan tehokkuus maalinteossa. Ehkä juuri siksi ei olekaan niin ihmeellistä, että Suarez onnistuu niin hyvin juuri Atleticossa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänään puhutaan rahasta, sekä Deloitten tulolistan (joka on tänä vuonna lähinnä tulonmenetyslista) että espanjalaisten velkauutisten vuoksi. Barcelona oli siis viime kaudellakin eniten tuloa ts. liikevaihtoa kerännyt jalkapalloseura maailmassa, 715 miljoonaa euroa. Tuo on kuitenkin yli 200 miljoonaa vähemmän kuin mitä odotettiin ennen koronaa. Valkoiset olivat myös käytännössä tasoissa kakkosena. Ja se velka, sitä on lähteestä riippuen enemmän tai vähemmän yli miljardin. Suuri osa erääntyy tänä vuonna eli tehtyjen menoleikkausten lisäksi pitäisi jostain tienata pätäkkää ja ennen kaikkea onnistua neuvottelemaan järkevällä korolla uusia lainoja vanhojen maksamiseksi, sillä muuten homma ei voi mitenkään onnistua. Aiheesta mm Hesarin sivuilla: Jalkapallo | Huippujalkapallo menettää kaksi miljardia euroa koronaviruspandemian takia – velkainen FC Barcelona pysyi tulolistan kärjessä

Tämä onkin seuran tulevien vuosien urheilullisenkin menestyksen kannalta lähiaikoina se suurin kysymys. Joukkueessa voi olla puutteensa, mutta ei niin isoja kriisejä kuin tämä. Ratkaisuja on saatava ettei jouduta holtittomiin pelaajamyynteihin rakentamisen sijasta, tai jopa siihen väläyteltyyn konkurssiin, jota nyt en vieläkään ihan kauhean todennäköisenä pidä.
 

redpecka

Jäsen
Pakko kyllä myöntää olleensa täysin väärässä. Olin kyllä varmasti eturintamassa huutamassa viime kaudella, että Suarezista on aika luopua. Toki tuomitsin tavan millä se tapahtui ja uusi osoite täysin järjetön Barcan kannalta. Peliäkään en ole häneltä tällä kaudella nähnyt, mutta nuo maalimäärät puhuvat kyllä puolestaan.
Nyt tuntuu tältä. Itsekin jäin mielenkiinnolla ihmettelemään mitä tuosta siirrosta seuraisi, mutta kun Fati latoi palloa verkkoon alkukaudesta niin ymmärsin, että Suárez olisi ollut tuolla vain esteenä nuorille. Ja kuten @Marquez tuossa alempana sanookin, nuorennusleikkaus oli kai tehtävä. Suárezia ei surkuteltaisi yhtään jos Fati paistattelisi nyt Pichichi-kärjessä plus kymmenellä maalillaan.

En siis tiedä miten menee yks'yhteen juuri nämä kaksi pelaajaa ja olisivatko edes syöneet toistensa peliaikoja.

Ja mitä nähnyt joitain Suárezin pelejä niin aika klonkkuiselta on tekeminen vaikuttanut. Oli loukkiakin siinä, mutta kyllähän se sen maalin osaa edelleen tehdä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nythän oli myös juttua, että Barca ei pystynyt maksamaan pelaajien palkkoja kokonaisuudessaan joulukuussa, vaan pelaajat odottavat saataviaan helmikuulle.

Pienellä varauksella kannattanee ehkä ottaa tuo, sillä seuraa lähimpänä olevat mediat kuten Sport tai MD eivät ole saaneet tuota tietoa. Voi se silti totta olla, mutta yleensä tuon kokoluokan asiat eivät tule julki ilman noita koko ajan seuran kyljessä kulkevia lehtiä. Sport näyttää kyllä siteeraavan tuota COPEa. Ja se siis on selvää, että talousvaikeuksia on ja jotain tarttis tehrä. Vertailun vuoksi uutisissa oli, että Realillakin on velkaa yli 900 miljoonaa, eli ei liene helppoa sielläkään.

Nyt on ilmeisesti lopullisen virallinen päätös, että vaalit toteutuvat aiemmin huhutusti 7.3. Toivon mukaan mitään sellaisia katastrofeja ei tule, että tuo enää siirtyisi, ja sitä postiäänestystä odotellessa (pun intended). Kuulemma se tulee. Uusi johto tarvitaan ja toivon mukaan he valtuuksillaan löytävät ratkaisuja tuohon talouspuoleen. Siellä pitää olla hyviä ja uskottavia suunnitelmia, jotta löytyy sponsoreita ja lainahaluisia pankkeja. Säästöiltäkään tuskin säästytään, siis niiden lisäksi joita on jo tehty.

Dest ei pysty pelaamaan huomenna, sama vaiva kuin edelleen. Sergi Robertokaan ei ole vielä valmis, Koemanin mukaan ehkä viikonloppuna. Voinee siis odottaa, että oikealla paikkailee taas Mingueza. Messi on käytettävissä, ja hänellä on vuosien varrelta melkoinen kasa maaleja Rayoa vastaan.
 

Katto

Jäsen
Barcalla vain 128 miljoonan euron edestä siirtokorvauksia maksamatta muille seuroille. Mitäköhän tapahtuu jos eivät saa noita maksettua. Moni seura varmaan toivoo kuitenkin saataviaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Barcalla vain 128 miljoonan euron edestä siirtokorvauksia maksamatta muille seuroille. Mitäköhän tapahtuu jos eivät saa noita maksettua. Moni seura varmaan toivoo kuitenkin saataviaan.

Kuka sammuttaa viimeisenä valot?

Aika karmeaa taloudenpitoa yhdeltä maailman suurimmalta seuralta. Korona lisäksi pahentamassa tilannetta. Ehkä olisi nyt paikka lähteä hakemaan vauhtia vähän alempaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös