Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 836 971
  • 2 865

S.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
mahtavia sanoituksia

Kukahan näitäkin keksii...
http://www.jokerifanit.net/n/?m=pages&a=showpage&t=338
Etenkin tämä lehmänpaska laulu oli tosi hauska!!! Täytyy tunnustaa että ei me muut kyllä osata
Mutta mutta.On mulla jotain positiivistakin.Eli tämä toinen ääripää jokereiden kannattamisesta.Torstaina kävin katsomassa Jokerit-Ifk matsin ja kyllähän jokerifanit osasi hauskaa pitää ja kannusti pelin loppuun asti ja jälkeekin vielä.Tuli sitä fanien yhteistyötä huulipyöreänä ihailtua.eipä minulla muuta.
 
Ehkä Suomessakin on kohta aika herätä tähän päivään ja alkaa järjestämään eri kannattajakunnille omia, muutoin kuin lippusiimoilla a la HPK-järkkäri rajattuja katsomotiloja, joihin on myös omat sisäänkäyntinsä. Tämä on ollut tuolla maailmalla ihan arkipäivää jo pidemmän aikaa, sen verran erikoinen otus tämä homo sapiens on.
No jos ei pysty omaa käytöstään hallitsemaan siinä suunnattomassa vihanpuuskassa, niin eikö kannattaisi vaikka oman porukan kesken järjestää joukkotappelu ennen matkaanlähtöä, niin saisi isoimmat aggressiot purettua? Toinen silmä umpeen muurautuneena joutuisi panostamaan siihen pelin seuraamiseenkin enemmän.

Ja edelleen, jos muualla tapellaan, niin pitääkö täälläkin? Sitten kun vaikka Lazio-fanit tekee joukkokaivoonhypyn, niin täälläkin pitää tehdä sama? Siihenhän vois sit tehdä vaikka jonku kivan marssilaulun tunnelmaa nostattamaan.
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilen ei tietääkseni yhtään penkkiä hajonnut, koska meidän katsomossakin tuli fanijohtajilta viestiä, että jokainen penkki, joka hajoaa, lankeaa hajottajan maksettavaksi.

Jos tällaisestakin pitää erikseen mainita, niin onko ihme jos meininki on mitä on?

Turha kenenkään UJ gossen täällä on kitistä saamastaan kohtelusta, itseppähän ovat tiensä valinneet. Vihaan vastataan vihalla ja pian alkavat hallien ovet sulkeutumaan nenien edestä.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koska he yrittävät naamioida tämän yleiseen sekasortoon tähtäävän toimintansa jääkiekon fanitoiminnaksi jota se ei pohjimmiltaan kuitenkaan ole.
No ei olekaan. Jokerien fanitoimintaa se on eikä jääkiekon.

Joku tuolla ylpeänä ilmoitti, ettei aio antaa jatkossa sympatioita Ultras Jokerien toiminnalle. Voi jukra, niitä symppispisteitä kun ne juuri halusivat...

Näyttäisi tälläkin kertaa olevan paljon melua tyhjästä. Aika tutun kaavan mukaan mennään: paikallislehti tekee snadisti yliampuvan jutun -> kaiken maailman hämeenlinnalaiset hpk- ja keravalaiset ifk-fanit lukevat jutun, nielevät sen sellaisenaan ja oksentavat tuotoksensa janariaikaan -> palstalle alkaa tulla paikalla olleiden tavis-Jokerifanien puolustuspuheita siitä, ettei mitään niin kamalaa ehkä tapahtunutkaan -> johtopäätös: kaikki Jokerifanit kannattavat huliganismia.

PS. Uskomatonta, että joku kerhon kannattaja tuolla ehdotti jotain ennaltaehkäisevää toimintaa ennen kuin jotain kamalaa tapahtuu. Saatana, teillä ei ole edes hallia jos tähän lähdetään.

edit.

theace kirjoitti:
Turha kenenkään UJ gossen täällä on kitistä saamastaan kohtelusta, itseppähän ovat tiensä valinneet.
Tästä olen kyllä samaa mieltä. Ei jotenkin sovi tohon ulras-meininkiin nämä puolustelupuheet jossain yhdentekevällä nettipalstalla, mutta harva niistä tänne kirjoittaakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käykääpä kaikki mualaiset samalla itkemässä satojen eri lajien eurooppalaisten seurajoukkueiden foorumeilla, että kyllä heidän fanitoimintansa on perseestä, kun itseään Ultra-nimellä kutsuvat.

Sieltä tulee muutama miljoona vastausta. Ei Suomen kehitystä voi estää nykypäivänä edes fanitoiminnassa, vaikka miten paljon se maakuntien feodaaliyhteiskuntaan vaikuttaisikin.

Joo mutta eikö olisi kiva jos se laji olis sama?

Kun on vähän erijuttu, jokin jalkapallo ja stadionit minne menee yli 20 000 katsojaa, kun taas jääkiekko ja nämä noin 10 000 hallit. Ottakaa ihmeessä mielummin mallia Nhl:stä ja muutenkin amerikasta, missä jääkiekko on suuressa osassa.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Sen verran haluan selventää, että en ole huolestunut kovin paljoa siitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu todellisuudessa. Olen aivan varma siitä, että häiriöissä on monesti kyse väärinkäsityksistä ja/tai yksittäisistä elämää kovemmista humalassa olevista nuorista miehistä.

Huolestunut olen siitä, että asiasta ei saakaan puhua, vaikka avoimuutta toitotetaan. Kaikki tapahtumat lähes poikkeuksetta pistetään järjestäjien piikkiin. Kuitenkaan muille porukoille ei tapahdu läheskään näin monesti mitään tällaista, tai sitten kukaan ei näe. Onko vain siitä, että pikkusieluiset ihmiset eivät siedä sitä, kun heille lauletaan heidän olevan pelkkää paskaa?


Nyt Treti puhuu asiaa. Fanitoiminta näyttää vain tuovan mukanaan lieveilmiöitä, kuten väkivaltaa. Nyt pitäisi keskittyä kitkemään sitä, eikä ITSE FANITOIMINTAA, kuten muun muassa Hämeenlinnan toiminta Jokerifaneja kohtaan näyttää kääntyneen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ehkä Suomessakin on kohta aika herätä tähän päivään ja alkaa järjestämään eri kannattajakunnille omia, muutoin kuin lippusiimoilla a la HPK-järkkäri rajattuja katsomotiloja, joihin on myös omat sisäänkäyntinsä.
Kyllä siitä pitää lähteä että kuten ravintoloilla niin seuroillakin lienee oikeus valita asiakkaansa. Eli jos pitää mennä niin pitkälle että jonkun ryhmän takia pitäisi tehdä omia sisäänkäyntejä yms. ylimääräistä hommaa jota tarvitaan 1-2 kertaa kaudessa on varmasti helpompi ilmoittaa että kyseisen ryhmän sisäänpääsy tilaisuuteen on kielletty. Eli uskoisin että liiga langettaa ennemmin yleisen porttikiellon UJ:lle ennenkuin alkaa vaatimaan seuroilta omia tiloja yhtä häiriökäyttäytyjälaumaa varten.

Ongelmia varmasti tulee siitäkin jos pojat eksyvät paikalle eivätkä pääse sisään, mutta sitä varten ovat sitten poliisit jotka laittavat riehuvat huligaanit aisoihin. Suomessa on edelleen järjestyslaki olemassa ja poliisi sitä varten että sen rikkojat laitetaan kuriin.

EDIT: Olisi muuten ihan oikeasti kiinnostavaa tietää miten suuri osa Jokerifaneista kannattaa tätä "ultra" -toimintaa, sillä tälläkin palstalla jokerifanien mielipiteet jakautuvat melko rajusti.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
On totta kai väärin leimata kaikkia faneja johonkin tiettyyn ryhmään kuuluvan muutaman idiootin takia.

Tässä nyt vaan on se fakta, että rakkaassa kotimaassamme idiotismi on turhan herkästi leviävä kansantauti ja sen seurauksia ikävä kyllä saadaan ennemmin tai myöhemmin maksaa.

Nyt jo eräällä toisella forumilla eräs pohjanmaalainen (ei Vaasalainen) kirjoittaja harmittelee, ettei pohjanmaalla ole liigajoukkuetta, jotta pääsisivät porukalla ennen matsia kouluttamaan Jokeri-faneja pesäpallomailoilla ja teräaseilla. Pahinta tässä on se, että näitä tyhjäpäitä löytyy muualtakin ja kun nyt tällaisia Rauman keskustasta uutisoituja tapahtumia näyttää tämän yhden porukan jäljiltä tulevan, niin jossain se kytevä aikapommi tulee räjähtämään.

Ikävintähän se on sitten esim. lastensa kanssa vieraspeliin lähteneiden OIKEIDEN Jokeri-fanien kannalta. Jottain tarttis niin tehrä.
 

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Ehdottaisin järjestysmiehille aseeksi pesäpallomailaa, ja täydet valtuudet käyttää sitä huligaaneja vastaan.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Fanitoiminta näyttää vain tuovan mukanaan lieveilmiöitä, kuten väkivaltaa. Nyt pitäisi keskittyä kitkemään sitä, eikä ITSE FANITOIMINTAA
Tästähän juuri on kyse. Ehdotin tuossa aikaisemmin Jokereiden tai liigan puuttumista asiaan, koska UJ:n johtoporukka on sitä kykenemätön ja mikä pahinta, haluton tekemään. Sairainta tässä koko casessa mielestäni on, että UJ:n porukka ylpeilee näillä tekosillaan, kuten teki aiemmin mm. Jyväskylän tapahtumista. Asiaa ei myöskään helpota se, että ryhmän nettisivuilla ihan suoraan yllytetään vastustamaan järjestysmiehiä tutuilla janari&makkarapalkka -fraaseilla. Silloin on mahdollista, että joku nuoremmista faneista tosiaan saa tällaisen käsityksen:
Mikäs siinä että meidän ei anneta iloita maalia omalla tavallamme. Jos se on järkkäreille liian kova pala että muutama gosse siitä pleksistä ottaa kiinni niin jumalauta jo on kumma. Sen jälkeen puolustetaan omaa gossea
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
No jos ei pysty omaa käytöstään hallitsemaan siinä suunnattomassa vihanpuuskassa, niin eikö kannattaisi vaikka oman porukan kesken järjestää joukkotappelu ennen matkaanlähtöä, niin saisi isoimmat aggressiot purettua?
Lähinnä tarkoitin sen takia, että jos nyt Lukon Organisaatio, Suojelupoliisi ja Stasi kokevat jokerifanien (ultrilla tai ilman, en minä tiedä) toiminnan uhkaavaksi ja "vihan" perusteeksi porttikieltospekulaatioihin, niin olisiko suoraan parempi lähteä tekemään halleihin rajattuja tiloja vieraskannattajille - jopa muillekin kun jokerifaneille, vaikka nyt ihan varuiksi näille pohojammaalaisille joista ketjussa mainitaan mukavia.

korkki kirjoitti:
Kyllä siitä pitää lähteä että kuten ravintoloilla niin seuroillakin lienee oikeus valita asiakkaansa.
Vähän niin kuin ravintoloilla on oikeus jättää romanit rannalle ja sitten maksaa raastuvassa? Älä naurata.

korkki kirjoitti:
Eli jos pitää mennä niin pitkälle että jonkun ryhmän takia pitäisi tehdä omia sisäänkäyntejä yms. ylimääräistä hommaa jota tarvitaan 1-2 kertaa kaudessa on varmasti helpompi ilmoittaa että kyseisen ryhmän sisäänpääsy tilaisuuteen on kielletty.
Niin no jos tuohon vierasjoukkueen kannattajatilojen rajaamiseen mentäisiin, niin palvelisihan se sitten kaikkia muitakin vierasjoukkueita. Ja miten niin 1-2 kertaa kaudessa? Vähintään 2 kertaa, "paikallisvastustajien" kohdalla enemmän ja sitten playoffit erikseen. Nämä lukemat kerrotaan sitten hallinkäyttövuosilla. Lisätään vielä oheispalvelujen myynti. Raha puhuu. Ja millähän tavalla ja perusteilla "ilmoitetaan" jokin ryhmä kielletyksi sisäänpääsyltä? Tämä ei ole mikään kalekummolamainen kabinettipäätös vaan asia josta "ilmoittaja" olisi ennemmin tai myöhemmin oikeuden edessä.

korkki kirjoitti:
Ongelmia varmasti tulee siitäkin jos pojat eksyvät paikalle eivätkä pääse sisään, mutta sitä varten ovat sitten poliisit jotka laittavat riehuvat huligaanit aisoihin.
Mitä tämä tarkoittaa? Siis jokerifanit, ultrat tai jotkin muut "eksyvät" paikalle - kenties ilman lippua? Just, no varmaankin joka vieraspelilauantai lähtevät ajelamaan randomina johonkin suuntaan ja kolistelemaan hallien ovia. Onneksi poliisi on ystävä.

korkki kirjoitti:
EDIT: Olisi muuten ihan oikeasti kiinnostavaa tietää miten suuri osa Jokerifaneista kannattaa tätä "ultra" -toimintaa, sillä tälläkin palstalla jokerifanien mielipiteet jakautuvat melko rajusti.
Ainakin itse kannatan kaiken laillisen toiminnan puitteissa ja rajatusti laittomankin jos sillä tarkoitetaan esim. soihtujen polttelua ulkona aiheuttamatta mitään vaaraa sivullisille.
 

Asterix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
eikö järkkärien potkiminen ole väkivaltaa? Joku idiootti vielä kehuskeli sillä käytävillä?TODELLA JÄRKEVÄÄ, mutta heppu oli kyllä sen näköinenkin ettei järkevällä ole mitään yhteyttä...
Kannatus on ihan YES, mutta miksi riehua...tyhmyys tiivistyy joukossa!?!?tai tyhmä joukko tiivistyy? No miten päin vain niin läheltä tilannetta seuranneena ei todellakaan kiinnosta enää mennä lähellekään Jokerifaneja, monia faneja nähneenä voin sanoa että Ässäfanit ovat ihania, vaikka Rauma-Pori viha on veressä luonnollisesti ;)
On aivan loistavaa että kannatatte Jokereita noin fanaattisesti, mutta moniko edes näki peliä tai ymmärsi siitä?Miksi ostaa istumalippu jos asenne on että en todellakaan istu, ihan sama näkeekö muut peliä, miksi ei kannusta mutta kunnioittaisi muita?Onko se jotenkin outo ilmiö sielläpäin sivistyksessä?
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ehdottaisin järjestysmiehille aseeksi pesäpallomailaa, ja täydet valtuudet käyttää sitä huligaaneja vastaan.
Hyvä ehdotus. Aika hiljaista on vaan huligaanien kanssa täällä suomessa.

On kyllä surkuhupaisaa seurata lukko-jokerit matsin uutisointia. Miten paikallislehdet voikin ampua niin yli aina. Vittu jos yksi henkilö lähtee putkaan lauantain jääkiekko-ottelusta ja kaupungilla on nähty soihdun palavan niin sehän tarkoittaa että helvetti on ollut taas irti. Ketään ei edes lyöty, eikä ollut lähelläkään. Ja se että KAIKKI on aina UJ:n aiheuttamaa on myös hauska juttu. Mutta turha mitään tänne kirjoittaa, saatikka oikaista, asiathan ovat aina niin kuin media kertoo.

Mitä vielä UJ:hin tulee niin lähes kaikki jäsenet on käynyt Jokereiden matseissa 10-15 vuotta, jotkut jopa pidempään. Ei meidän porukkaa mistään kadulta repäistyistä jamposta ole kasattu. Agressiivinen ja intohimoinen kannattaminen on uusi juttu täällä takapajulassa, joten se on helppo leimata vääräksi tavaksi kannattaa seuraa. Jokainen tyylillään ja siihen pitää sopeutua!
 

Paltsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi ostaa istumalippu jos asenne on että en todellakaan istu, ihan sama näkeekö muut peliä, miksi ei kannusta mutta kunnioittaisi muita?Onko se jotenkin outo ilmiö sielläpäin sivistyksessä?
Ei taida faniyhdistys saada hankittua seisomakatsomoon lippuja noin suurelle porukalle.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uutisointi eilisestä "huliganismista" on ampunut todella törkeästi yli. Itse ottelussa paikalla olleena tiedän, että ainoa "hulina" mitä kävi on se ensimmäisen erän yhtä nopeasti alkanut ja loppunut tapahtuma. Ellei sitten laske savuja ulkona hulinoinniksi. Ja niin täällä suurin osa tuntuu laskevankin, ei ihme että tähän maahan tuskin peruukki-rumpu-tamtam -fanikulttuuria kummempaa tulee, kun jo suhtautuminen näihinkin on mitä on.

Ja ennen kuin ruvetaan täällä sanomaan rähinöinnin kannattajaksi, niin olen sitä mieltä, että ottelun alun tapahtumat eivät olle kellekään osapuolelle hyvä asia. Ja näistä tulisi oppia siten, millä tasolla turvallisuusasiat Suomessa pitäisi olla tai mitä ne ovat nyt. Ne eivät ole nykypäivän tasolla. Missä on liigan vastuu? Toivottavasti eilinen herätti liigan. Ja se herätys ei saa olla kannattajien uhkailu ja kiristys.

Vieraskannattajille oma rajattu katsomonosansa, jonne ei paikallisella yksinkertaisesti ole mitään asiaa. Eilen tämä ongelma saatiin kahteen seuraavaan erään korjattua, jolloin homma toimikin mainiosti. Näin myös jatkossa vai mennäänkö yhä siitä mistä aita on matalin?

Ja sitten tämä "uhkaava käyttäytyminen" ennen ottelua. Hohhoijaa, jos siellä on reteesti marssittu lauluja laulellen, niin mitä sitten? Oliko jotain lyöty? Loukkaantuiko joku? Nämä laulut kannattaa ottaa niin tosissaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Vähän niin kuin ravintoloilla on oikeus jättää romanit rannalle ja sitten maksaa raastuvassa? Älä naurata.

Itse baarimikkona toimivana.... Kyllähän tuolla "tietty porukka" tarkoitetaan kai sitä, että ravintolalla/baarilla on oikeus käännyttää humalaiset/häiriköivät asiakkaat pois. Jos joku tietty asiakas aiheuttaa häiriötä moneen kertaan, on luvassa porttikielto. Tämähän ei liittynyt mitenkään romaneihin, vai? Jos haluatte nostaa kanteen rasismista tai syrjinnästä, olkaa hyvät vain. Voisi jopa mennä läpi.
Mutta. Ottakaa nyt huomioon, että tuo teidän porukka on se, jota useimmin kritisoidaan "ylilyönneistä" ja muista sensellaisista - olkoot ne sitten teidän mielestä millaisia tahansa. Jos sama ryhmä törttöilee monta kertaa (edelleen millä tavalla tahansa) eri kausienkin aikana... onko ratkaisu tosiaan se, että heille rakennetaan oma leikkikarsina?`Vaiko kenties se, että heiltä kielletään pääsy hallille, joka johtaa ehkä faniryhmän sisällä tämän paska-aineksen karsimiseen?
Muillakin joukkueilla on fanitoimintaa, tiedätkös? Harvemmin heille on tullut mitään sanomista. Tämän vuoksi heiltä ei tarvitse kieltää haliin tulemista. Jokerien fanitoiminnassa on nyt se ongelma, että sinne tulee vääränlaista porukkaa, joka aiheuttaa heidän hampaissaolon esim. näissä pienissä säälittävissä maakuntalehdissä. Kunhan tämä aines on saatu karsittua, ovat luultavasti Ultrasit jälleen tervetulleita. Itse ihailen kovasti näitä.. mitäsnenyton.. tifoja, joita porukka tekee, mutta samalla vituttaa nämä muutamat vittupäät, jotka pilaavat porukan maineen. Typerää
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vieraskannattajille oma rajattu katsomonosansa, jonne ei paikallisella yksinkertaisesti ole mitään asiaa. Eilen tämä ongelma saatiin kahteen seuraavaan erään korjattua, jolloin homma toimikin mainiosti. Näin myös jatkossa vai mennäänkö yhä siitä mistä aita on matalin?

Ja sitten tämä "uhkaava käyttäytyminen" ennen ottelua. Hohhoijaa, jos siellä on reteesti marssittu lauluja laulellen, niin mitä sitten? Oliko jotain lyöty? Loukkaantuiko joku? Nämä laulut kannattaa ottaa niin tosissaan.

Miten se voikin olla niin että näitä erillisiä katsomonosia tarvitaan vaan yhden faniporukan saapuessa paikalle. Kaikkien muiden joukkueiden kannattajat mahtuu hyvin paikallisten sekaan vaan tämä yksi porukka "provosoituu" paikallisen keski- ikäisen vittuiluista. Kumma juttu että paikalliset tulee vittuilemaan. Tottakai vierasfaneille tullaan vittuilemaan tai kuten nykyään on tapana sanoa, provoilemaan. Mutta jos ei sitä kuuppa kestä eikä keksi kivoja vastaherjoja niin väärässä paikassa on nämä henkilöt.

Ja sitten tosiaan tämä uhkaava käytös. Eikös se ole juuri sitä jos ei ole lyöty eikä kukaan loukkaantunut mutta joku on kokenut tilanteen uhkaavaksi. Muutenhan jos jotain olisi lyöty tms. niin se olisi väkivaltaista käytöstä eikä uhkaavaa. Itse en ole koskaan tuntenut oloa kiekkomatsissa uhatuksi mutta varmaan joku sanotaan vaikka 78 v Mirja jolle parikymppiset huutaa(laulaa) "me vihataan sua" parkkipaikalla niin voi tuntea itsensä uhatuksi vaikkei laulu suoraan varmaan Mirjalle olekkaan tarkoitettu.
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
Miten se voikin olla niin että näitä erillisiä katsomonosia tarvitaan vaan yhden faniporukan saapuessa paikalle.

Eiköhän se ole ennemminkin niin että näitä massiivisia viestiketjuja Jatkoaikaan ja paikallislehtien sensaatiouutisia "tarvitaan" vain yhden faniporukan kanssa. Ihan esimerkkinä olen itse ollut paikalla kun SaiPan ja Pelicansin fanit ovat hokikielellä "syyllistyneet ylilyönteihin". Niistä ei noussut sadan viestin kohua tänne eikä Maikkarille urheilu-uutisten otsikoita vaikka mittakaava oli joko sama tai isompi kuin tässä. Jotenkin siitä kuitenkin tulee kansallinen jääkiekon kriisi kun yksi jokerifani joutuu putkaan. Kannattaisi ennemmin miettiä miten se voi olla mahdollista.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ihan esimerkkinä olen itse ollut paikalla kun SaiPan ja Pelicansin fanit ovat hokikielellä "syyllistyneet ylilyönteihin". Niistä ei noussut sadan viestin kohua tänne eikä Maikkarille urheilu-uutisten otsikoita vaikka mittakaava oli joko sama tai isompi kuin tässä.
Kerrotko tarkemmin näistä SaiPan fanien ylilyönneistä? Varsinkin ne vähän isommat kiinnostaa tietää, jotta voin aktiivisena toimijana ryhtyä toimenpiteisiin.

Kerro vaikka yksityisviestillä, sillä nehän eivät Jokerien fanitoimintaan kuulu mitenkään.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Nyt kun maikkarikin uutisoi Jokerifanien sikailleen Raumalla, niin joku voisi oikeasti nyt tulla kertomaan että mitä me siellä sikailtiin?!! Jos sikailulla tarkoitetaan kaupungilla ryhmässä marssimista ja laulamista, jokeripelaajien hotellilla käynti missä piha oli komeasti savussa, agressiivinen huutaminen jääkiekko-ottelussa, rauhallinen poistuminen hallilta kohti, Stadia niin missä palaa? Kysyn vaan että mitä vittua, miksi pitää liioitella niin vitusti!?

Ja ne jotka ei olleet paikalla voi pitää sen näppiksen kurissa ja lopettaa viisastelun sekä ylireagoinin myös.
 
Suosikkijoukkue
AIK
Pari asiaa voisi oikaista, muuten en viitsi tähän "keskusteluun" edes puuttua. Lukekaapa ihmiset tekstinne läpi ajatuksella, on usealtakin tullut niin paksua p...kaa että huh! Menee aika päättömäksi jo toi huhupuheiden ja omien spekulaatioiden perusteella syyttely.

Autojen tai ihmisten päälle ei ole heitetty mitään savuja tai soihtuja, tai yhtään mitään muutakaan.

Yksi jokerikannattaja vietiin hallista poliisin toimesta putkaan. Poliisi kertoi, että hänet voidaan hakea pelin jälkeen pois. Näin myös kävi. Ilmeisestikään hän ei siis ollut mihinkään suurempaan syyllistynyt.

Siitä en tiedä, poistettiinko hallista päihtymyksen takia Jokerikannattajia. Ihan mahdollista.

Katsomossa ekan erän ongelmat johtuivat siitä pleksiin koskemisesta.
Tämäkin ongelma olisi saatu ratkaistua ennakoimisella. Oltaisiin suosiolla jätetty eturivi tyhjäksi, kuten jo 2. erässä olikin. Tämän jälkeen ainoa ongelma pelin aikana olikin se kannattajien eteen urpoilemaan päässyt kettupaita, joka aiheutti pientä kärhämää. Sen tapauksen jälkeen eivät JV:t päästäneetkään paikallisia enää meidän katsomon läpi. Ihan peliliike.

Hallilta poistuttaessa oli ilmassa suorastaan typerää suunsoittoa, johon syyllisiä löytyi molemmista leireistä ja kaikista ikäluokista.
Hallin ulko-ovien edessä mm. puutui omien ja parin paikallisen idiootin väliseen suuhunsoittoon joka oli edetä pidemmälle. Kun olin saanut omat kannattajat jatkamaan matkaansa, jatkoivat nämä n. 50-vuotiaat paikalliset miehet riidan haastamisesta mm. mulle. Kerroin että ensi kerralla en tule enää pelastamaan jos tuota kalastelua jatkatte. Olin kuulemma "saatanan mulkku".

Vikaa oli siis niin Jokerikannattajissa, paikallisissa, kuin myös tapahtumajärjestäjän varautumisessa. Ne pari pientä toimenpidettä ( eturivin eristäminen ja Jokerikannattajien katosomonosan läpikulun estäminen ) olisi voitu tehdä jo etukäteen. Loppupeleissä kaikki meni kuitenkin suht hyvin, eikä mitään isompaa päässyt tapahtumaan. Toivottavasti ei vastaisuudessakaan.

Järjestyksenvalvojat olivat asiallisia ja asioista pystyi neuvottelemaan. Poliisinkaan kanssa ei ollut mitään kahnausta, vaan hyvä keskusteluyhteys säilyi läpi tapahtuman. Ei se ollut paskapuhetta, että mm. poliisin kenttäjohtaja kätteli ja kiitti useita kannattajia ottelun jälkeen. Osa näistä jopa pahamaineisia UJ:n jäseniä.

E: Kiinnostaa muuten kuulla, mihin nämä summittaiset porttikiellot perustuvat?
Haluaisin ihan oikeasti kuulla lainsäädäntöön tukevat perustelut näille annetuille(?) porttikielloille.
 
Viimeksi muokattu:

Sääksi

Jäsen
Katsomossa ekan erän ongelmat johtuivat siitä pleksiin koskemisesta.
Tämäkin ongelma olisi saatu ratkaistua ennakoimisella. Oltaisiin suosiolla jätetty eturivi tyhjäksi, kuten jo 2. erässä olikin.

Heti alkupelissä kiinnitin huomiota tuohon pleksissä roikkumiseen. Ei ole kenenkään edun mukaista, että kädet ovat pleksin yli kaukalon puolella, vaikka siinä vielä verkko onkin välissä. Sen pitäisi sanoa järkikin, ei siihen luulisi tarvitsevan mitään eturivin tyhjennyksiä.

Kaiken kaikkiaan aika vähällä selvisi Rauma näiden muutaman ultrateinin uholta, eikä siellä nyt mitään ihan hirveää näyttänyt tapahtuvan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vähän niin kuin ravintoloilla on oikeus jättää romanit rannalle ja sitten maksaa raastuvassa? Älä naurata.
Jos tätä Porin juttua tarkoitat niin suurin osa syytteistä hylättiin. Juurikin sen vuoksi että eräs ravintoloihin yrittäneen porukan romaneista oli tunnettu riidanhaastaja jolla oli porttikieltoa useampaan paikkaan. Uskoisin kyllä että jos joku kannattajaryhmä saa porttikiellon johonkin sen takia että aiheuttaa häiriötä niin ei niitä poikia silloin päästetä sinne.
Niin no jos tuohon vierasjoukkueen kannattajatilojen rajaamiseen mentäisiin, niin palvelisihan se sitten kaikkia muitakin vierasjoukkueita. Ja miten niin 1-2 kertaa kaudessa? Vähintään 2 kertaa, "paikallisvastustajien" kohdalla enemmän ja sitten playoffit erikseen. Nämä lukemat kerrotaan sitten hallinkäyttövuosilla. Lisätään vielä oheispalvelujen myynti. Raha puhuu. Ja millähän tavalla ja perusteilla "ilmoitetaan" jokin ryhmä kielletyksi sisäänpääsyltä? Tämä ei ole mikään kalekummolamainen kabinettipäätös vaan asia josta "ilmoittaja" olisi ennemmin tai myöhemmin oikeuden edessä.
Jokerit pelaa vieraissa suurinta osaa porukoista vastaan 2 kertaa kaudessa eikä jokaiseen arkipeliin järjestetä matkaa, elikkä sen takia tuo 1-2 kertaa. Toistaiseksi muiden joukkueiden fanit eivät ole aiheuttaneet lähemmäksikään tällaisen mediahuomion saanutta mellakkaa enkä usko että järjestävätkään. Ja millähän perusteilla vetäisit homman oikeuteen? Kyllä varmaan joku asianajaja voi lähteä vetämään juttua, mutta sen voittaminen on kyllä aika epätodennäköistä. Jos joku ryhmä aiheuttaa jatkuvasti häiriötä niin aivan varmasti sille saa annettua porttikieltoa.
Ainakin itse kannatan kaiken laillisen toiminnan puitteissa ja rajatusti laittomankin jos sillä tarkoitetaan esim. soihtujen polttelua ulkona aiheuttamatta mitään vaaraa sivullisille.
Ei kai tässä nyt ollutkaan mistään laillisen toiminnan kieltämisestä kysymys vaan ilkivallan ja väkivallan ehkäisystä.
 

Stigu

Jäsen
Miten se voikin olla niin että näitä erillisiä katsomonosia tarvitaan vaan yhden faniporukan saapuessa paikalle. Kaikkien muiden joukkueiden kannattajat mahtuu hyvin paikallisten sekaan vaan tämä yksi porukka "provosoituu" paikallisen keski- ikäisen vittuiluista.
Se on kato sen takii, et nää Jokerifanit on niin paljon edellä katsomolulttuuris, et kukaan heinäkenkä ei hiffaa sitä. Se on katos sitä modernii katsomokultturii, suuressa maailmassakin tehään niin, mutku tää Suomi on niin saatanan takapajula, ettei tääl tajuta sitä, et "me vihataan kaikkii" ja "saatanan lantaperseet" ja "vittuuks siin mulkkaat homo", tai "ugh ugh" vie vaan jääkiekkokulttuurii eteenpäin, kohti ihan uutta aikakautta. Haluutsä olla kehityksen esteenä?

Tai sitten se on vaan sitä, että pieni osa tätä sinänsä ihan OK-jokerikannattajajoukkoa -luultavasti ensimmäisen tai toisen polven "hesalalaisia", jotka on repäisty juuriltaan maaseudulta liian äkkiä liian kauas- on pikkuisen pihalla ja orpona täällä isossa kaupungissa ja purkavat angstiaan hieman "oudolla" tavalla.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai sitten se on vaan sitä, että pieni osa tätä sinänsä ihan OK-jokerikannattajajoukkoa -luultavasti ensimmäisen tai toisen polven "hesalalaisia", jotka on repäisty juuriltaan maaseudulta liian äkkiä liian kauas- on pikkuisen pihalla ja orpona täällä isossa kaupungissa ja purkavat angstiaan hieman "oudolla" tavalla.

Millä tavalla tämä purkautuminen ja paljon puhuttu huliganismi on näkynyt? Soihduilla ja savuilla? Vai pleksistä kiinnipitämisellä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös