Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 837 669
  • 2 865

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Jos tosiaan raumalla ei ole tapahtunut muuta kun yhden (1) henkilön ulosheitto niin enpä nyt alkaisi tästä tekemään mitään isompaa juttua.

Rafael Eerola: "Ensimmäisen erän aikana muutamia ihmisiä poistettiin hallista, ja tilanne saatiin rauhoittumaan pääpukarit poistamalla."

Eli Rafa puhuu monikossa. Olen itsekin sitä mieltä, että noita poistettuja oli useampia. Ensimmäinen vietiin avauserän 8. minuutilla, ja hänen kaverinsa seurasi vapaaehtoisesti perässä. Tästäkin toki saa jo monikon, mutta mielestäni myös ensimmäisellä erätauolla käytiin joku hakemassa pois.

Rafael Eerola: "Nyt alkaa olla siinä kinttaalla, että voiko noita enää päästää sisälle."

Eli ongelma ei ole vain siinä, mitä median edustajat tai palstakirjoittelijat ajattelevat, vaan myös Rauman Lukon edustaja tuomitsee aika jyrkästi tapahtumat.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Käykääpä kaikki mualaiset samalla itkemässä satojen eri lajien eurooppalaisten seurajoukkueiden foorumeilla, että kyllä heidän fanitoimintansa on perseestä, kun itseään Ultra-nimellä kutsuvat.

Sieltä tulee muutama miljoona vastausta. Ei Suomen kehitystä voi estää nykypäivänä edes fanitoiminnassa, vaikka miten paljon se maakuntien feodaaliyhteiskuntaan vaikuttaisikin.

Siis mitä? Jos huliganismia tai uhkaavaa käyttäytymistä on muuallakin niin se pitää täälläkin hyväksyä? Älä nyt oikeasti viitsi. Se, että Ultras Jokereilla sattuu ja tapahtuu johtuu ainoastaan ideologiasta. Me vihataan kaikkia. Miten viha voi kuulua mihinkään urheiluun? Kyse on rehdistä lajista, jossa joukkueiden väliset erimielisyydet ratkaistaan kaukalossa. Kiihkouskovaisuus ei johda kovinkaan hyviin tuloksiin, muutama sotakin tuolla mentaliteetillä saatu aikaiseksi. Voi laulaa ja kannustaa myös rauhanomaisesti. Aggressiivinen humalatila ei ole mikään selitys, koska takana on selvästikin tarkoituksellinen lietsonta.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokerifanit ovat vieneet fanikulttuuria tässä maassa muutaman vuoden aikana aivan helvetisti eteenpäin ja samalla tiellä jatketaan. Aivan sama mitä maakunnissa tai naapurissa sanotaan. Ylilyöntejä on tullut ja ne karsitaan pois, mutta aivan turha on haikailla enää menneiden aikojen perään. Fanikulttuuri on tullut Suomeen ja omasta mielestäni se on vielä suht lapsenkengissä. Jos nyt jo kauhistellaan asioita, niin ei ihan putkeen mene.
Kuten Spriten mainoksessa todetaan: Thirst is nothing, image is everything!

Hienot fanikulttuuriin tulleet jutut (esim. tifot) saavat mediassa noin kymmenesosan siitä palstatilasta mitä nämä negatiiviset jutut saavat. Ei siis todellakaan ole sama mitä maakunnissa tai naapurissa sanotaan.

Fanikulttuuria täällä on ollut jo silloin Kolehmainen juoksi Suomea (autonomista suuriruhtinaskuntaa) maailmankartalle. Se, että fanikulttuuri muuttuu jatkuvasti onkin ihan eri asia. Onko muutos sitten aina positiivista on toinen juttu. Ei täällä kukaan kauhistele tifoja, fanipaitoja, kannatuslauluja, faniclubien rekisteröitymistä, erillisiä fanisälä -myyntipisteitä, yhteisiä fanimatkoja ym. positiivisia juttuja mitä fanikulttuuriin on vuosien mittaan tullut.

Jos faniryhmä tai suuri yleisö kärsii muutamasta urposta faniryhmän joukossa, niin silloin on faniryhmän omankin edun mukaista karsia niitä urpoja joukosta pois.

Se, että suuren yleisön edustajana multa viedään oikeuksia pois muutamien ajattelemattomien urpojen takia ei naurata yhtään. -> Aikoinaan (ennen Hartwall-Arenaa) roskat lensivät ympäri katsomoa ddr-hallissa ja näin eräät fanit aiheuttivat toiminnallaan sen, että safkat piti syödä hallin aulatiloissa, myös Hifk:n otteluissa. Ei naurattanut.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, mitä nyt paikallaolioitten kommentteja olen kerennyt lukemaan niin suurimmat ongelmat ovat johtuneet näköjään katsomossa hyppimisestä mikä ei ole ollut järkkäreille mieleen. Ainakin jf.netissä vaikuttavien asiakirjoittajien viestien perusteella mitään kovin dramaattista ei ole tapahtunut, eikä paikalla ollut ystäväisenikään maininnut mistään ongelmista kun pelin jälkeen olin puhelinyhteydessä häneen. Ainoastaan pelistä puhuimme. Eli missä mättää?
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eli missä mättää?

Virkavallan väkivaltaista vastustamista, tappelua, viha -huutoja ihmisille, uhkaavaa käytöstä. Lukon organisaatio oli jo ennen peliä pitänyt palaverin mahdollisista käytöshäiriöistä ja kutsunut Porin liikkuvan poliisinkin lisävoimiksi. Yhteyspäällikkö pohtii porttikieltoa vedoten turvalliseen halliin kaikille. "Sattumalta" paikalla ollut SM-liigan turvapäällikkö Siira ihmettelee vihan lietsontaa.

Heitän pallon takaisin ja kysyn myös: Missä mättää?
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Ultrasit ovat valinneet viiteryhmäkseen Jokerit, mutta aivan hyvin he olisivat voineet valita jonkun muun. Jokerit vaan antaa heille parhaimman mahdollisuuden toteuttaa toimintaansa.
Eivät olisi ja itsekin kehität tuossa paradoksin toteamalla että Jokerit antaa parhaimman mahdollisuuden toteuttaa toimintaansa. Kun kerran heidän mentaliteettiinsa kuuluu kaiken vihaaminen, vastapuolisen vihan vastaanotto on oletettua tai jopa toivottua - "tulkaa koittaan matsin jälkeen!". Enpä usko myöskään että Ultrasit olisivat valinneet katukoriksen tai salibandyn kannatuskentäkseen, Suomessa jääkiekko on ykkönen ja sen jälkeen sitten fudis. Pääkaupunkiseutu on myös itsestäänselvä ensimmäinen löytöpaikka tällaiselle, eurooppalaisten alan best practice'ien lainailua yrittävälle yksikölle. Suurimmista piireistä tällainen aina nousee.

Ja miksi siis Jokerit: Suomen vihatuin joukkue sanoi kuka mitä tahansa. Edelleen niitetään sitä kylvöä joka tuli Hjalliksen karman mukana ja joka muutti jossain määrin jopa sympaattisen seuran vuonna 91 joksikin aivan muuksi. Sen verran olen 90-luvulla ja 2000-luvun alussa käynyt vieraspeleissä tietääkseni että narripaita päällä ei aina saanut nauttia suomalaisista perusoikeuksista tai edes kohtuudesta verrattuna keskverto jypi-kalpa-lukko -kannattajaan. Jokeripaitaista teinipoikaa vietiin aikoinaan vieraspelistä putkaan (no ainakin asemalle) saniteettitiloissa omista eväistä suoritetun nestetankkauksen johdosta ja samaan aikaan oman kylän aikamiespekko vetää katsomossa povarista käsin siivua joka toinen vaihto. Jne. Ja aina jostain tuli se tamperelainen pölynimurikauppias selittämään suu vaahdossa kuinka kaikki jokerikannattajat ovat takinkääntäjiä ja kuinka sen Hifkin vanit ne on niitä aitoja. Tästä nopeana aasinsiltana naapuriin: HIFK:n kannattajat ovat kenties joskus 80-luvulla olleet "vihatuimpia", mutta nykyäänhän maakuntien kannattajakunnat hokevat heidän olevan niitä hienoimpia samalla intensiteetillä kuin mitä hesari palvoo tarjahalosta. Kuitenkin juuri tämä jokerifaniutta mankeloinut asenne on jos ei mahdollistanut, niin ainakin edesauttanut tällaisten, Ultras-timanttien hioutumista. Tässä kohtaa tekisi mieli sanoa että sitä saa mitä tilaa, olkaa nyt tyytyväisiä siellä!

No mihin tässä nyt sitten tullaan? Tässä uudenlaisessa kannustuksessa on hyvänä puolena uudet kannatustoimet tifoineen ja organisoituine hoilauksineen, ei siinä mitään. Jos jokin peräkammarin vanhapiika ei kykene moista naapurikatsomosta käsin sulattamaan, niin jättäytyy vaikka seuraavalla kerralla kotosalle tahi purkaa sydäntään kunnantirehtöörille. Sitten taas tämä toinen puoli, eli tämä aggre-meiningin sisääntuonnin yrittäminen ja moisen touhun ihannointi: ettei tässä Ultrasin "gosset" nyt veisi maakuntien hallipomoja kuin litran mittaa - mikä nyt ei sinänsä vaadi todistetusti juuri mitään kykyjä - saadessaan ukaaseja porttareista? Keskiverto-steroideilla varustettu portsari/järkkäri/sekatyömies nyt oletattavasti tunnistaa joukkueen X fanin siitä että sillä on jotain joukkueeseen X viittaavaa päällä. Jos nyt muistellaan mitä tapahtui aikoinaan tuolla brittein suunnalla kun firman poikien sisäänpääsy peleihin kiellettiin, niin siellähän mentiin oikein mukavasti kasuaaliksi ja matseissa alettiinkin käymään Harrodsin kalleimmat italialaiset villaneuleet päällä ja muutenkin logoistettuna. Sitä olikin sitten helppo soluttautua katsomossa mihin vaan ja järjestellä hämminkiä kaikessa rauhassa. En nyt missään nimessä ehdota tai oleta että Ultras tekee nostalgiasyistä samankaltaista jos noita laittomia porttikieltoja aletaan viljellä, mutta kyllä silloin avataan sellainen portti josta jokunen saattaa jopa livahtaa. Mittakaava olisi toki jotain ihan muuta kuin mitä aikoinaan.

Noh, miten tällaisissa paikoissa pitikään heittää se idioottihokema: koirat kalkattaa ja reki jyskyy ja kalikat kalahtelee, eli katellaan oliko tässä nyt kuitenkin kyse yksittäisistä tapauksista ja toimijoista. Eiköhän se jokerien perusfanijoukko ole kuitenkin aikas normaalia sakkia. Lopuksi pitää vielä kerran ihmetellä miten SM-liigaa ei ole kiinnostanut jokerifanien kuluttajansuoja katsomopaikkojen osalta tässä eräässä kevään pelissä ja eikö myöskään pelastusviranomaisia kiinnosta moinen ahtaaminen? Ei kai kun kyseessä on hyväveli-kummolaliiga ja keväällä liigaristeilyllä alakannen paarissa kin-tonikkia seuran laskuun! Sinänsä vielä voisi täysin sivullisena todeta että kyllä sen pleksin voisi maksaa ja muodollisen määrän tahallisesti potkittuja istuimia, mutta sitten sen suuren potin ja kaiken muun asiaankuuluvan voisi tunkea kerronko mihin.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikuttaa siltä että ennakkoasenteet ovat vaikuttaneet johtopäätösten vetämiseen.

Ennen ottelua on jo päätettty että lisätarvetta järjestyosastolla tarvitaan.
Paikallinen media laskenut 1+1 ja saanut vastaukseksi 3: siellähän on varmasti riehuttu jos ennakointikin on ollut noin vahvaa.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikuttaa siltä että ennakkoasenteet ovat vaikuttaneet johtopäätösten vetämiseen.

Ennen ottelua on jo päätettty että lisätarvetta järjestyosastolla tarvitaan.
Paikallinen media laskenut 1+1 ja saanut vastaukseksi 3: siellähän on varmasti riehuttu jos ennakointikin on ollut noin vahvaa.

Juuri näin. Neliökin on pyöreä kun sitä oikein tarkkaan katsoo.

Oli miten oli, mun on ainakin helppo äänestää jaloillani ja ei ole pakko tulevaisuudessa viedä omaa poikaa hallille vihattavaksi. Se on erävoitto Ultrasillekin kun muutama vihanne kohde jää pois. Tättärää!
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
viha -huutoja ihmisille, uhkaavaa käytöstä.
Onko lain vaistaista huudella vihaavansa jotain? Tyhmää se saattaa olla mutta omapa on häpeä. Ja millaista uhkaavaa käytöstä siellä nyt sitten oli, ihan mielenkiinnosta kuulisin. Ehkä samanlaista kun aikoinaan erään turggusessa pelatun matsin jälkeen kun jokin paikallinen runkvisti lähti puukkohippasille siinä hallin edustalla, mutta kummasti silloin ei yhteyspäälliköt olleet yhteyksissä eikä ketään muutakaan kiinnostanut asia paskan vertaa.

Lukon organisaatio oli jo ennen peliä pitänyt palaverin mahdollisista käytöshäiriöistä ja kutsunut Porin liikkuvan poliisinkin lisävoimiksi. Yhteyspäällikkö pohtii porttikieltoa vedoten turvalliseen halliin kaikille.
Ihan signaturekamaa! "Lukon organisaatio"!! Ihanko koko organisaatio junnuvalmennuspäällikköjä myöten? Ja noin siis meidän kaikkien verorahoja käytetään: liikkuvaa poliisia kutsutaan hätäapuun ja samaan aikaan musulmaanit raiskaavat Kaisaniemessä rauhassa melkein kaikkea mikä liikkuu. Siis turvallinen halli kaikille tietenkin ja ehdottomasti, siellä on lapsiakin seassa, mutta jos halutaan mennä tasa-arvoisesti ja samalla mitalla, niin esimerkiksi Isomäen satamakundikatsomoon ei sitten tulisi päästää yhtään ketään paikallista, nousuhumalaista lahjakkuutta.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siis turvallinen halli kaikille tietenkin ja ehdottomasti, siellä on lapsiakin seassa, mutta jos halutaan mennä tasa-arvoisesti ja samalla mitalla, niin esimerkiksi Isomäen satamakundikatsomoon ei sitten tulisi päästää yhtään ketään paikallista, nousuhumalaista lahjakkuutta.

Perskeles mä repesin! Loistoheitto =))))

On niitä rähinämiehiä kaikilla seuroilla. Yksittäistapauksille ei mitään voi. Organisoitua sen ei silti tulisi olla.
 

julle-jr

Jäsen
Onko lain vaistaista huudella vihaavansa jotain? Tyhmää se saattaa olla mutta omapa on häpeä. Ja millaista uhkaavaa käytöstä siellä nyt sitten oli, ihan mielenkiinnosta kuulisin.
Ei välttämättä lainvastaista, mutta selkeästi yleisten hyvien tapojen vastaista, lisäksi erittäin mautonta. Lainvastaisena sen voi nähdä siinä mielessä, että yleisesti kansalaiset velvoitetaan käyttäytymään siten, että eivät aiheuta häiriötä muille. Enkä ihmettele, jos vaikka 15-vuotiaasta lukkofanista tuntuu uhkaavalta käytökseltä, jos lauma mölyäviä ja kännissä olevia isoja äijiä huutaa, että me vihataan sua. Tämä on siis uhkaavaa käytöstä. Yleensä nimittäin ihmiset eivät kohtele vihaamiansa henkilöitä kovinkaan hyvin, varsinkaan ollessaan humalassa.

Melko epäkypsää touhua, en ihmettele, että kaverit, jotka kertovat vihaavansa kaikkia, myöskin käyttäytyvät epäasiallisesti. Moisen sloganin viljeleminen nimittäin jossain määrin osoittaa kyseisten kavereiden sivistyksen ja älykkyyden tason sekä tyylitajun. Tämä on tosin vain minun mielipiteeni, ei välttämättä mikään absoluuttinen totuus, eikä tätä tarvitse ottaa vittuiluna jokerifaneja kohtaan yleisesti, vaikka en heistä suuremmin pidäkään :)
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Moisen sloganin viljeleminen nimittäin jossain määrin osoittaa kyseisten kavereiden sivistyksen ja älykkyyden tason sekä tyylitajun.
Kiinnostaisi kovasti kuulla mielipiteesi "Hjalliksen huorat"-slogania viljelevien ihmisten sivistyksen ja älykkyyden tasosta ja tyylitajusta myös.
 

julle-jr

Jäsen
Kiinnostaisi kovasti kuulla mielipiteesi "Hjalliksen huorat"-slogania viljelevien ihmisten sivistyksen ja älykkyyden tasosta ja tyylitajusta myös.
Suurinpiirtein samantasoista mielestäni. Paitsi jos kyseistä ilmaisua käytetään henkilöstä, joka on Hjalliksen huora. En tosin tiedä mahtaako tällaisia henkilöitä olla.

Edit. Vedetään sen verran takaisin, että ei älykkyys tai sivistys välttämättä mitenkään suoraan verrannollisia ole joidenkin sloganien viljelemiseen, kyllähän joukossa usein tyhmyys tiivisty. Joka tapauksessa moisilla huudoilla väistämättä antaa itsestään kaikkea muuta kuin sivistyneen ja älykkään kuvan. Ei tosin välttämättä ole kyseisten fanien tarkoituskaan vaikuttaa sivistyneiltä silloin kun ollaan lätkämatsissa, tiedä häntä. En yritä missään tapauksessa väittää etteikö muidenkin jengien kannattajakunnassa osattaisi olla mauttomia, mutta ei se tämän keskustelun kohteena olevaa tapausta muuta miksikään, vaikka muut, esimerkiksi IFK-fanit, olisivat kuinka perseestä.
 
Viimeksi muokattu:

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Kiinnostaisi kovasti kuulla mielipiteesi "Hjalliksen huorat"-slogania viljelevien ihmisten sivistyksen ja älykkyyden tasosta ja tyylitajusta myös.
Mainio touché! Jatkokysymyksenä vielä mitä moiseen pitäisi selventää pelissä mukana olevalle jälkikasvulle kun katsomollinen sivistysfaneja huutaa näitä Hjalliksen niitä? Ja sitten ihmetellään yhteyspäälliköiden ja kohta varmaan Suponkin kanssa jos tietyllä joukolla mitta ylittyy tai se on tullut miksi on pitkäaikaisesta provosoinnista johtuen. Sitten itketään että ne "vihaa" vähän kaikkia, ei niitä saa sisään päästää, meillä toki toi sikaosastokatsomo on jo vuosia huudellut Hjalliksen näitä ja vähän niitäkin. God bless kaksinaismoralismi ja Suomen takapajuisuus.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko lain vaistaista huudella vihaavansa jotain?

Ihmettelen mistä tämä viha kumpuaa? Onko se sellaista leikkivihanpitoa vai mitä? Ilman muita joukkueita ja heidän kannattajiaan ei olisi olemassa Jokereitakaan. Symbioosieloa nääs.

Ei raumalaisetkaan porilaisia vihaa. Ässien katoaminen kiekkokartalta olisi helvetin suuri menetys. Me katotaan ainoastaan kieroon heitä ;)

Ja sekin on paskahomma tässä, että mediassa puhutaan Jokeri-fanien käytöksestä kun kerran heistä tässä ei ole kyse.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
En yritä missään tapauksessa väittää etteikö muidenkin jengien kannattajakunnassa osattaisi olla mauttomia, mutta ei se tämän keskustelun kohteena olevaa tapausta muuta miksikään, vaikka muut, esimerkiksi IFK-fanit, olisivat kuinka perseestä.
Osaatko muuten sanoa kuinka monen muun SM-liigajoukkueen kuin Jokereiden kannattajakunnalla on (ollut) yhtä lämminhenkinen maailman vanhimpaan sellaiseen viittaava "lempinimi"? Niinpä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eivät olisi ja itsekin kehität tuossa paradoksin toteamalla että Jokerit antaa parhaimman mahdollisuuden toteuttaa toimintaansa.
Tarkoitan sitä, että eivät ole valinneet Jokereita rakkaudesta jääkiekkoon vaan käyttävät sitä keppihevosena toiminnalleen jonka perustavaa laatua oleva motiivi on kaiken vihaaminen. Vrt. jalkapallohuligaanit. Heillä on omat pyrkimyksensä jotka eivät ole urheilullisia.

Eiköhän tämäkin kerro sen aika hyvin:
Tekisi mieli jättää tämänkin marginaalilajin seuraaminen tähän, mutta rakkaus seuraa kohtaan estää sen toistaiseksi.
Ja miksi siis Jokerit:
Koska he yrittävät naamioida tämän yleiseen sekasortoon tähtäävän toimintansa jääkiekon fanitoiminnaksi jota se ei pohjimmiltaan kuitenkaan ole.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
En yritä missään tapauksessa väittää etteikö muidenkin jengien kannattajakunnassa osattaisi olla mauttomia, mutta ei se tämän keskustelun kohteena olevaa tapausta muuta miksikään, vaikka muut, esimerkiksi IFK-fanit, olisivat kuinka perseestä.

Hyvä ettet yritä asiasta väitellä, sillä siinä väittelyssä lopputulema olisi taattu. Tähän keskusteluun minä kaipaan ainoastaan hieman lisää suhteellisuudentajua, enemmän faktoja ja vähemmän jeesustelua.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Ihmettelen mistä tämä viha kumpuaa? Onko se sellaista leikkivihanpitoa vai mitä? Ilman muita joukkueita ja heidän kannattajiaan ei olisi olemassa Jokereitakaan. Symbioosieloa nääs.
No vielä: en tiedä mistä se viha kumpuaa, ehkä Metukka vastasi jo siihen. En myöskään tiedä onko se "leikkivihanpitoa", eipä sinänsä edes kiinnostakaan. Kuitenkin se kanavoituu nyt Jokerien kautta.

Ehkä Suomessakin on kohta aika herätä tähän päivään ja alkaa järjestämään eri kannattajakunnille omia, muutoin kuin lippusiimoilla a la HPK-järkkäri rajattuja katsomotiloja, joihin on myös omat sisäänkäyntinsä. Tämä on ollut tuolla maailmalla ihan arkipäivää jo pidemmän aikaa, sen verran erikoinen otus tämä homo sapiens on. Nimittäin tämä onkin melkein se ainoa mahdollinen jatkotoimenpide jos sikseen, koska jos lähdetään hakemaan Matlockia apuun kun toi vihas mua ja mun isä vihaa vielä enemmän, niin sitten lähdetään taas rikkomaan niitä perusoikeuksia varsin rankasti.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehkä Suomessakin on kohta aika herätä tähän päivään ja alkaa järjestämään eri kannattajakunnille omia, muutoin kuin lippusiimoilla a la HPK-järkkäri rajattuja katsomotiloja, joihin on myös omat sisäänkäyntinsä. Tämä on ollut tuolla maailmalla ihan arkipäivää jo pidemmän aikaa, sen verran erikoinen otus tämä homo sapiens on. Nimittäin tämä onkin melkein se ainoa mahdollinen jatkotoimenpide jos sikseen, koska jos lähdetään hakemaan Matlockia apuun kun toi vihas mua ja mun isä vihaa vielä enemmän, niin sitten lähdetään taas rikkomaan niitä perusoikeuksia varsin rankasti.

Ikävää, mutta totta. Se on myös sitten sellainen askel, josta ei ole paluuta vanhaan. Tietysti olisi hienoa jos periaatetasolla saataisiin luotua hyvä kannatushenki ja rehti meininki, mutta emme elä sellaisessa maailmassa.
 

zone55

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän UJ tosiaan hyvää työtä tekee. Vielä kun pääsisivät siitä teiniuhosta eroon niin toiminta olisi todella arvostettavaa. Usein menee maku koko hommasta sen uhon takia. Mutta kaikki kunnia sille hyvälle työlle mitä ovat tehneet
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Ei uutta auringon alla. Jotain kauheata on tapahtunut, mutta kukaan ei vaan tiedä että mitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös