Facebook

  • 994 623
  • 3 109

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Saako noita kaveriehdotuksia mitenkään piilotettua?

Tuskin tässä ensimmäisessä sekoiluversiossa. Harvakseltaan kirjoittelen, mutta kaveri mainitsi minut päivityksessään aivan oikeutetusti. Itse juttu oli mieleeni ja vastasinkin siihen jotain. Samaan aikaan pamahti sitten ruutuun jotain helvetin vitun sinisiä bannereita, vaikka kaikki mainosestot ja FB Purity on päivitettynä.

Estopuljut päivittävät koodiaan parhaillaan ja Facebook nyt tekee mitä sattuu haluamaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minua on mietityttänyt tässä Edward Snowdenin ja toimittaja Glenn Greenwaldin kommentit siitä, ettei kenenkään pitäisi käyttää naamakirjaa ja kyseessä on yksi historian pahimmista yksityisyyden suojan vihollisista.

Minä en enää ole Facebookissa ja olen myös ollut aistivinani, ettei FB ole nuorten suosiossa ihan samalla tavalla kuin aiemmin, FB on keski-ikäistynyt kovaa vauhtia. Tietyllä tapaa nuorten suosion vähentyminen ei tietenkään ennakoi naamakirjalle parasta mahdollista tulevaisuutta.

Minulle on ihan itsestään selvää, etten halua olla FB:ssa, joka muistuttaa mielestäni tietyn sortin sosiaalipornoa, mutta jäin silti fundeeraamaan, että kuinka montaa ihmistä harmittaa tämä yksityisyyden suojan poistuminen..käytännössähän ihmiset tekevät sen itse, päivittäin miljoonat ihmiset postaavat päivityksiä itsestään, lemmikeistään ja lapsistaan, että edes joku huomaisi ja osoittaisi kiinnostusta...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ihan turha syyllistää jotain facebookia, kun se yksityisyyden suoja pahimmillaan häipyy jo siinä vaiheessa, kun avaat älypuhelimesi tai läppärisi. Siitä Snowden voisi heittää jo paljon raflaavampia kommentteja. Minulle on itsestään selvää, että fb ei ole paha, jos en itse niin halua. Siksi voin olla siellä oma itseni ja postailla ihan mitä lystää. Paitsi että oikeasti en edes ole siellä oma itseni, mutta se on toinen asia. Eli kyse todallakaan ei ole siitä, minne postaa, vaan mitä postaa.

Asiasta toiseen. Onko tiedossa fixiä siihen ongelmaan, että jotkut kaverit eivät vain näy feedissä, vaikkei ole itse heitä blokkaillut tms? Jos fb päättää puolestani, että joku ei ole kiinnostava tai seurattavan arvoinen persoona, ei ole mitään keinoa korjata tilannetta?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos fb päättää puolestani, että joku ei ole kiinnostava tai seurattavan arvoinen persoona, ei ole mitään keinoa korjata tilannetta?

Kaverin mukaan uutisvirrassa näkyy enemmän sellaisia kavereita joiden kanssa olet tekemisissä, eli niiden joiden päivityksistä tykkäät, joiden juttuja jaat, joita kommentoit jne. En tätä suoriltaan allekirjoita, mutta tarkoituksella kun jätin viikon ajaksi kaikki jaot ja tykkäykset väliin, niin uutisvirrassa alkoi näkymään tavallisuudesta poikkeavia juttuja.

Kun lopetin kokeiluni, niin tykkäsin kahdesta erään kaverin postaamasta valokuvasta, tämän kaverin juttuja ei tuota ennen juurikaan uutisvirrassani näkynyt. Seurauksena jatkossa hänen juttujaan ilmestyi uutisvirtaani huomattavasti tavallisuudesta enemmän.

Kesällä en juurikaan Facebookissa seuraamani Bleacher Reportin juttuja lukenut enkä niistä tykkäillyt ja seurauksena noiden näkyminen uutisvirrassani väheni huomattavasti, vaikka sivuillaan käydessäni pystyin toteamaan, että joka päivä niitä juttuja tulee. Nyt taas NHL.n myötä olen juttuja lukenut, niistä tykkäillyt ja joskus jopa kommentoinutkin ja lähes jokainen uusi postauksensa ilmestyy uutisvirtaani.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kaverin mukaan uutisvirrassa näkyy enemmän sellaisia kavereita joiden kanssa olet tekemisissä, eli niiden joiden päivityksistä tykkäät, joiden juttuja jaat, joita kommentoit jne. En tätä suoriltaan allekirjoita, mutta tarkoituksella kun jätin viikon ajaksi kaikki jaot ja tykkäykset väliin, niin uutisvirrassa alkoi näkymään tavallisuudesta poikkeavia juttuja.
Tässä se ongelma juuri on. Minä haluan nähdä kaikkien kavereideni kaikki postaukset. Paitsi ne ärsyttävät pelipostaukset, mutta ne saa asetuksista veks. Nyt minulla on ainakin yksi kaveri, jolta en näe ainuttakaan postausta. Todennäköisesti niitä on enemmänkin.
 

axe

Jäsen
Toi on kyllä suurta pastaa, että Facebook valikoi mun puolestani kenen päivityksiä ja millaisia mää näen. Saakeli laittakaa kaikki siihen ja mää kyllä blokkailen sieltä pois typeryydet tai turhuudet itse! Joku saisi väsätä jonkun Facebook Freen, joka analysoisi vähemmän ja näyttäisi enemmän.
 
Se juuri näiden big datan kerääjien, facebookin ja googlen, palveluissa hiertääkin kun palvelu yrittää arvata mitkä sisällöt käyttäjää kiinnostavat, ja ainakin omalla kohdallani se arvaus on useimmiten aivan perseestä. Kaiholla muistelee niitä aikoja kun google antoi puhtaita hakutuloksia ja facebook näytti feedin puhtaasti aikajärjestyksessä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sitä varten on se "top stories", jos haluaa tehdä jotain sumeaa suodatusta. "Most recent" pitäisi näyttää kaikki, paitsi itse blokatut.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Sitä varten on se "top stories", jos haluaa tehdä jotain sumeaa suodatusta. "Most recent" pitäisi näyttää kaikki, paitsi itse blokatut.
Hyvin vahva konditionaalikaan ei pelasta. Tuota palvelua kun on vuosien varrella tullut käytettyä ja milloin milloistenkin päivitysten aikana muokattu on lopputuloksena pelkät sakat suodatuksessa. Blokatut eivät näy, mutta hirvittävä kasa pelkkää "don't follow" ja "don't show on my feed" -schaibaa tulee esille kerta kerran päälle.

@kahden suunnan sentteri ja viestinsä tuossa yllä. Vahvaa peukkua.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tälläin hieman aihetta sivuten, kuinka monella on facebookissa uutiset-kohdassa valittuna "suosituimmat tarinat" "viimeisimpien" tilalla? Itse pidän aina viimeisissä, enkä oikein ymmärrä tuon suosituimpien ideaa. Välillä fb vaihtaa itekseen tuohon suosituimmat, ja mitä tapahtuu? Noh feed täyttyy pari päivää vanhoista, mahdollisesti "vähemmän läheisten" kavereiden päivityksistä, jotka nyt ovat sattuneet saamaan paljon peukkuja/kommentteja. Minulle ei aukea miksi kukaan haluaisi käyttää tuota mallia. Ehkä silloin jos kavereita on se pari tuhatta, mutta meillä "normaaleilla", joilla on se pari sataa kaveria, niin en keksi tuolle käyttöä. Ellei sitten halua jotain valikoituja päivityksiä. Kumma juttu että ainakin minulle facebook vaihtaa välillä automaattisesti tuon takaisin suositumpiin, ja mm. nyt feedissäni lukee ylimpänä ""Näytetään viimeisimmät tarinat · Takaisin suosituimpiin tarinoihin".
 
Suosikkijoukkue
KK
Asetuksia saa käydä katsomassa. Asetukset muuttuu aika-ajoin ja aina kun ne muuttuu, ne "nollaantuu" eli menevät FB:n perusasetuksille. Siellä sinua ei näe muut kuin ystäväsi. Samoin kommentit. Käykääs lapsukaiset vilkaisemassa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuolla saa blokattua lähes kaiken Fb-sisällön niin halutessaan, ja muutenkin kustomoitua Facebookinsa aivan uuteen uskoon.

Mihin siinä pitää tuo linkin osoite laittaa? Ei blokannut, kun pistin sen siihen "isoon laatikkoon", johon ymmärtääkseni blokattavat laitetaan.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä on viimeisen n. puolen vuoden aikana ollut yhä kasvavampi mielihalu poistaa oma tunnus Facebookista. Paikka ei tunnu enää lainkaan yhtä hienolta kuin 2009 jolloin liityin sinne, muiden tilapäivitykset eivät kiinnosta, sivustolla tulee mitä oudompia sovelluksia, lisäksi nämä arkikuvahaasteet yms. muoti-ilmiöt ovat oma lukunsa myös. En edes muista milloin olen kirjautunut sinne viimeksi, olisiko ollut viime vai toissa viikolla...

Luetelkaas itsenne FB:stä poistaneet (jos edes eksytte tähän ketjuun) hyviä ja huonoja puolia siitä että lopetitte ko. palvelun käytön.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tää ei varmasti liity sun tilanteeseen, mutta jos ajatellaan ihan yleisestikin nuoria ja opiskelijoita, niin Facebookin kaltaiset palvelut auttavat tutustumaan tietynlaisiin ihmisiin paremmin. Vuosikymmeniä sitten tilanne oli se, että jos olit herkkä ja sisäänpäin kääntynyt luonne, sulla ei ollut juurikaan kanavia ilmaista mitä sun ajatusmaailmassa liikkuu. Kolmenkymmenen vuoden päästä luokkakokouksessa kaikki tulee sanomaan sulle kuinka teki mieli päästä juttelemaan sun kanssa ja tutustumaan suhun, mutta olit niin arka ettei se ollut mahdollista. Nykyään kirjallisesti lahjakkaat nuoret voi käyttää hyväkseen näitä palstoja, FB:tä jne tuodakseen esille millainen ihminen siellä kuoren alla lymyilee.
Njoo. Töissä ei onneksi tarvita FB:tä, ilmoitukset tapahtumista esim. pikkujouluista hoituvat intranetin kautta tai perinteisesti suullisesti esimiesten kautta. Ei edes ole työkavereita FB-kaverilistallani. Ja esim. kahteen eri sählyporukkaan olen päätynyt puskaradion kautta. Kavereiden kanssa toki FB:n kautta olen pitänyt yhteyttä mutta samat kaverit ovat osanneet myös lähestyä soittamalla tai tekstiviestitse. Mediamielessä Iltalehti ja Iltasanomat kyllä pitävät ajantasalla.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Facebook on aikamoinen sekasikiö niistä kulta-ajoista, kun sinne liittyi. Nykyään siellä tulee juteltua messangerin kautta ja katseltua VIDEOITA. Facebook on täynnä roskaa. Videoita kaikista tempuista ym. tyhmistä asioista ympäriinsä, joidenkin randomien kuvia, joista joku kaveri on tykännyt ja loput onkin sitten mainoksia/sponsoroituja. Harva enään tekee mitään tilapäivityksiä, joita sateli useasti ennen. Nykyään tehdään tilapäivitys silloin, jos on jotain maailman mullistavaa tapahtunut, esim. "Tiputin 2kg painoa". Kuvia tulee erittäin vähän, koska nykyään on Instagram.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Facebook alkaa minulle olla vähän niin ja näin.

Kuulun eräissä piireissä yhdistystoimintaan (ja muunlaiseen tukitoimintaan...) ja nykyään FB vaan sattuu olemaan se, jota useimmat osaa käyttää. Puhun nyt laajasta ikäjakaumasta. Nuoremmat jaksaa olla aktiivisia ja ymmärtävät monet muutkin somet, mutta kaikille tämä ei päde. Siksi Facebookia tarvitsee seurata...

Tiedotus monissa asioissa tulee eteen ensimmäisenä Facebookin kautta, mikä on hyvää ja huonoa (riippuen tietenkin asiasta).
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Liitteet

  • 10891821_10153459611049128_2669633560616105772_n.jpg
    10891821_10153459611049128_2669633560616105772_n.jpg
    24 KB · kertaa luettu: 950

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Facebook on aikamoinen sekasikiö niistä kulta-ajoista, kun sinne liittyi. Nykyään siellä tulee juteltua messangerin kautta ja katseltua VIDEOITA. Facebook on täynnä roskaa. Videoita kaikista tempuista ym. tyhmistä asioista ympäriinsä, joidenkin randomien kuvia, joista joku kaveri on tykännyt ja loput onkin sitten mainoksia/sponsoroituja. Harva enään tekee mitään tilapäivityksiä, joita sateli useasti ennen. Nykyään tehdään tilapäivitys silloin, jos on jotain maailman mullistavaa tapahtunut, esim. "Tiputin 2kg painoa". Kuvia tulee erittäin vähän, koska nykyään on Instagram.

Tälle +1. Itsellä on Facebookin käyttö suorastaan romahtanut viimeisen kahden vuoden aikana. Mukaan hyppäsin 2009. Ennen tuli päiviteltyä lähes päivittäin tai vähintään viikottain, mutta nyt voi mennä helposti puolikin vuotta päivitysten välissä. FB on mielestäni aika hyvin kussut omiin muroihinsa kun on laajentanut toimintaansa niin, että käytännössä mitä vain voit jakaa helposti facebookissa jonkun sovelluksen avulla. Tämän takia ainakin oma fees täyttyy kaverien kaverien päivityksistä (josta joku tykännyt/kommentoinut), kaverien tykkäämistä meemi-kuvista, erilaisista uustislinkeistä, peleistä, sivusuosituksista ja mainoksista. Tosin adblock toimii minulla ja olen estellyt käytännössä kaiken mikä vituttaa tuolla feedin seassa.

Se on myös naurettavaa, että vaikka fb-feedissä näkyy kaikkea turhaa kaverienkaverien päivityksiä, niin itsellä jää sitten vastaavasti niiden omien ja läheisten kaverien (=paljon tekemisissä juuri facebookissa, eli fb:n pitäisi tietää että olemme läheisiä kavereita) päivitykset ulos feedistä. Tämä on käynyt niin monta kertaa, että en jaksa uskoa että kyseessä olisi vain oma huolimattomuus. Sekin vielä koomista että samojen kavereiden kaikki paskantärkeät iltalehtilinkit kyllä tulevat aina feediini, mutta sitten nuo heidän "tärkeät" (lue: paljon tykkäyksiä saaneet) päivitykset eivät näy feedissä. En ymmärrä. Asetuksista on valittu että fb näyttää viimeisimmät päivitykset, ei suosituimpia.

Jotenkin tuo some-käyttäytyminenkin on muuttunut tässä vuosien varrella. Ennen sinne päiviteltiin kaikkea mielenkiintoista, mutta nykyään ainakin omalla kaverilistalla meno tuntuu olevan että päivitetään ihan mitä tahansa kunhan saadaan vitusti peukkuja. Tästä eräänä laajempana esimerkkinä tapaus Hannes Hynönen, jossa joka vitun ikinen some-julkkis menee ottamaan yhteiskuvia/tekee päivityksiä tai ylipäätään ihan mitä tahansa, jotta saa mainittua siinä Hanneksen. Sitten kaikki ihmiset jakavat ja tykkäävät siitä ja sitä kautta se päätyy myös minun feediini.

Se vituttaa myös että kuvapäivitykset ovat siirtyneet poikkeuksetta Instagramiin, jonka jäsen minä en ole. Fb-päivityksiä ovat lähinnä enää erilaiset kiertoviestit, haasteet ja massaviestit kuten "hyvää joulua"-päivitykset. Eipä noita jaksa lukea edes aina.

Itse olen miettinyt myös tunnusten poistamista, mutta valitettavasti en varmaan uskalla tehdä sitä ennen kuin nykyinen kouluni loppuu. FB chat ja ryhmät ovat monesti pelastaneet minut turhilta koulureissuilta, koska kaverit laittavat viestiä jos esim oppitunnin ajankohta tai sijainti muuttuukin äkisti. Viimeisin kerta oli 3 viikkoa sitten. Kunhan tuo koulu tuosta loppuu, niin silloin varmaan lähtee tunnuksetkin kävelemään.

edit: Tässä huvikseni selailin oman feedini 20 järjestyksessään ekana näkyvää päivitystä. 8 kpl oli tykkäämieni sivujen päivityksiä, puhtaita mainoksia/suositeltuja sivuja 2kpl,1kpl kaverisi tykkäsi oman kaverinsa kuvasta, 6 linkkiä josta kaverini oli tykännyt ja kolme videota josta kaveri tykännyt. Ensimmäiseen 40 päivityksen mahtuu 1kpl perinteisiä kuva/tekstipäivityksiä! Mainosten määrä on aivan järkyttävä vaikka adblock käytössä, en edes halua tietää miltä tuo feed näyttäisi ilman sitä.
 
Viimeksi muokattu:

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
^ Minustakin tuote on huonontunut aika radikaalisti viimeiseen puoleen vuoteen - vuoteen. Kaupallisten toimijoiden tai joidenkin vitun fb-yhteisöjen tekstejä on valehtelematta vähintään 70 % uutisvirrasta. AdBlockin voisi toki ottaa käyttöön, mutta en ota. Jos fb perseilee tuotteensa hevonpaskaksi, minä lähden kävelemään, en ala itse parannella sitä.

Tuntuu myös, että yhä harvempi tuottaa palveluun mitään sisältöä, ja vähät tuottajat taas tekevät niin koko ajan. Tämä tuote on kuollut viiden vuoden sisällä.

***
Aiheeseen ohuesti liittyen yksi kimalainen tuli eilen baarissa jutulle ja heitti jotain läppää minun fb-kuvistani. Nokkelana supliikkimiehenä ihmettelin siinä sitten, että mites hän on niitä katsellut. On kuulemma fb-kaverini.

Tai oli ainakin vielä eilen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mulle on ihan sama, miten paljon mainoksia ja yhteisöjen viestejä tuolla on. Mutta jos FB päättää puolestani blokata jonkun ystäväni feedin seinältäni, niin jossain on tapahtunut joku virhe. Jos minä en halua nähdä jonkun ihmisen kirjoituksia, poistan hänet kavereistani. Mutta jos en ole joka välissä tykkäämässä jonkun viesteistä, se ei tarkoita, etten haluaisi nähdä niiitä viestejä. Haista FB paska!
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo mä kanssa olen ollut tuolla jo monta vuotta, mutta muiden seiniä en ole koskaan jaksanut erityisemmin lukea. Tuskin siellä mitään tärkeää yleensä on. Myöskään omalle seinälle en hirveästi jaksa mitään kirjoitella. Mitä mä sinne edes kirjoittaisin? "Hyvää joulua, nyt meen nyt paskalle" vai häh? Mutta siis onhan tuolla helppoa jutella joidenkin ihmisten kanssa plus mahdollisesti jokunen mielenkiintoinen ryhmä. Mä en ole mitään whatsuppeja tai instagrammeja jaksanut opetella. No Twitterin asensin, mutta en ole varma menikö se asennus ihan loppuun asti kun muistaakseni viittä jotain juttua olisi pitänyt seurata, mitä mä en halunnut tehdä.

Mutta miksi se Facebookki pitäisi kokonaan poistaa, vaikka ei haluaisikaan lukea mitään 7-päivää/yh-mammapalsta/Suomi24 -tyylisiä teinipäivityksia? Kait siitä muitakin juttuja voi löytää. Ja miksi sä edes olet niiden pissisten kaveri, jotka sinne seinille niitä juttuja kirjoittelee?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Onko joku muukin saanut mystisiä kaveripyyntöjä joiltain ulkomaalaisilta ihmisiltä, joita ette tunne?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös