Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus
 1. Mysteryman Jäsen

  Sain viikko sitten kaverilta kutsun liittyä mukaan ko. sivustolle ja täytyy sanoa, että olen yllättynyt tuon "naamakirjan" toimivuudesta. Yllättynyt olen myös siitä, että haku ei löytänyt tuohon sivustoon mitään viittausta, joten aloitetaanpa ketju aiheesta.

  Ko. sivusto edustaa samaa kategoriaa kuin LinkedN, mutta yhdistää ihmisiä muutenkin kuin ammatillisessa mielessä, ei kuitenkaan tyyliin Koulukaverit, vaan jokaisella käyttäjällä on omat sivunsa, jossa on juuri ne asiat esillä, joita käyttäjä haluaa sinne laittaa. Käyttäjä voi valita, mihin haluaa linkittyä ja sivustolta löytyy erilaisia verkostoja ja ryhmiä, joiden kautta ainakin itse olen löytänyt kauan sitten "kadonneita" työkavereita ja lapsuudenystäviä. Omat verkostot löytyy myös useille urheilulajeille ja- joukkueille, jotkut näyttävät jopa sopivan mihin mennään ennen ottelua kaljalle yms. Oma suosikkini tähän mennessä on "liike", joka kampanjoi ruotsalaisten alusvaatemallien puolesta.

  Sivustolla on ihan mielenkiintoisia tyyppejä, törmäsin yhden kanadalaisen kaverini kautta Eric Godardin omiin sivuihin ja toisen kaverin kautta Sean Bergenheimin sivuihin, joten ei muuta kuin katsomaan, ketä muita löytyy.

  Ja ai niin, sivuilta löytyy todella hyvän näköisiä neitejä kuvineen kaikkineen, toimii varmasti paremmin kuin Jatkoaika-deitti, osa etsii jopa "random playta". Anonyymi vaan ei voi olla, se on koko homman idea, että ollaan liikenteessä omalla nimellä ja naamalla.

  MM, joka palaa takaisin sinne mistä tulikin, eli Facebookiin
   
 2. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Paljonhan tuosta on puhuttu, nimenomaan, että ihmiset ovat addiktoituneet hullun lailla sivustoon. Noh, se ei ole mitään uutta, Jatkoaikakin tuntuu olevan aika monelle erittäin päivittäinen paikka.

  Muistuttaako tuo Facebook kuinka paljon irc-galleriaa? En tiedä huvittaako tuonne liittyä, ihan riittämiin sivustoja jo, missä tuhlaa aikaansa tarpeettomastikin. Yksi lisää vielä, niin bing.

  (Kuitenkin liityn tuonne vielä joskus)
   
 3. mikse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
  Suurimmaksi osaksi tuo on täynnä aivan täysin turhaa skeidaa. Kaikenmaailman lisäosat kuten bissen lähettely kavereille, fight club, lempinimien antaminen kavereille, suosikkiruokalajit ym tuntuvat olevan monelle se pääasia. Ainakin niihin niitä "kutsuja" koko ajan tulee. Itse lähinnä selailen vanhoja tuttuja, utelias kun olen.
   
 4. Erik Loka Jäsen

  Itsekin tuossa taannoin liityin tuonne, kun kanadalaiset tutut niin vaativat. Ja ihan kätevähän tuo on tosiaan pitää yhteyttä, jakaa kuvia ym.

  Vaikka tuo sivusto onkin periaattessa samantyylinen kuin IRC-Galleria, niin silti ne ovat aika erilaisia. Esimerkiksi muiden käyttäjien profiileita ei näe, elleivät he ole kaverilistallasi.
   
 5. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Väärin. Voit itse määritellä, kenelle profiilisi näkyy.
   
 6. Erik Loka Jäsen

  Lainaus:
  Onko noin? No perskeles! Enpä tuota ollut ehtinyt tajuta. Kiitoksia vihjeestä..
   
 7. ParkTudor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pallokerho
  Täällä yksi Facebookin käyttäjä! Ainoa syy miksi liityin, oli se, että se on erittäin hyvä mesta pitää yhteyttä Pohjois-Amerikkaan. On paljon kavereita Yhdysvalloista ja he ovat kaikki Facebookin käyttäjiä. Muuten en näe kyseiselle sivustolle mitään käyttöä, mitä irc-galleria ei jo pystyisi tarjoamaan.
   
 8. Mysteryman Jäsen

  No niin, aamulla kun aukasin Facebookin ennen sähköpostin lukemista, niin ruudulle tuli vain "access denied by proxy control list", ei mennyt näköjään kauaa kun isoveli pisti eston päälle firman palvelimella. Kaks vaihtoehtoa, työteho paranee työpaikalla tai porukan etätyöt lisääntyy, kun firman verkon pystyy kuitenkin kiertämään kotoa käsin...
   
 9. ozo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Latvia, Dinamo Riga
  Täällä yksi Facebook-käyttäjä lisää. Sivusto on erinomainen, jos on paljon kavereita ulkomailla ja haluaa pitää heihin yhteyttä. Naamakirjassa on paljon turhaa sälää, mutta se on ihan itsestäsi kiinni käytätkö niitä vai et. On siellä hyviäkin juttuja tarjolla, kuten Causes, Hockey Pool (lätkämanageri) tai Flixster (elokuva-arvostelut).

  En voi kuin suositella kaikille.

  Facebookilla on n. 40 miljoonaa käyttäjää, liikevaihto n. $ 100 miljoonaa vuodessa. Maailman suurin yhteisösivusto on edelleen MySpace, jolla on 200 miljoonaa käyttäjää.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_social_networking_websites
   
 10. Mats Bedö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
  Miten olis Assbook?

  Hulvatonta meininkia ja jokaisesta vaan perseen kuva tunnisteena?!

  Idean voi ostaa minulta.
   
 11. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Se on kunnon arsetouhua kun oma naamakin on siellä. Mutta kivahan se on olla tollanen yksi paikka, missä on ne ulkomailla olevat tutut. Helppo pitää yhteyttä. Ja se on kiva, että ollaan omilla nimillä niin löytää vanhojakin tuttuja.
   
 12. Leone B. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Ostivatko sinulta? http://www.assbook.com/
   
 13. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Tykkään. Aikuisempaa väkeä kuin IRCissä ja todella paljon olen saanut yhteyksiä vanhoihin kavereihin. Suosittelen. Toki sieltä löytyy paljon turhaa sälääkin.
   
 14. Lapster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
  Lainaus:

  Markkinoita tutkivan Comscoren tilastojen mukaan Facebookin käyttäjämäärä elokuussa kasvoi 33 prosenttia heinäkuuhun verrattuna. Uusi lukumäärä oli 69,3 miljoonaa. Samaan aikaan MySpacen käyttäjien lukumäärä tipahti seitsemän prosenttia 105,7 miljoonaan.

  Markkina-arvossa kaksikko on aika tavalla samalla viivalla News Corporationin omistama MySpace on arvioitu 11,6 miljardin dollarin hitaiseksi. Microsoft on puolestaan laskeskellut Facebookille hintaa 10 miljardia dollaria.

  Lähde: http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200724952
   
 15. Leone B. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Montreal Canadiens
  Itse olen myös jo vuoden päivät ollut kirjoilla. Opiskelijoistahan tämä Suomessa lähti: Helsingin yliopistonkin network on nopeasti kasvanut alle sadasta melkein 8000 ihmiseen. Hauskasti on näkynyt, miten ainakin omassa kaveripiirissä juttu levisi ensin Helsingissä, sitten liittyivät ryppäinä Turku, Tampere, Jyväskylä... Nyt löytyy jo ryhmä vanhalle pikkukaupunkilukiollekin. Itsellä tuolla tulee vietettyä helposti liikaakin aikaa, erittäin näppärä juuri yhteydenpitoon ulkomaalaisten kavereiden kanssa sekä vanhojen tuttujen löytämiseen. Lisäksi ryhmät, tapahtumat jne. ovat helppoja tapoja kerätä nopeasti väkeä: onpa niiden avulla tentteihinkin jo luettu.

  Kiinnostavaa nähdä, missä yhteyksissä tuota vielä hyödynnetään - kävin juuri katsomassa Barack Obaman ja Hillary Clintonin sivuja (Obamalla 152 000 tukijaa, Clintonilla 46 000). Suomessakin on ryhmä mm. tuleville kunnallisvaaleille, ja nuoria poliitikkoja eri puolueista näkyy käyttäjinä aika kasa.

  Lieveilmiönä sitten nuo vampyyri-ninja-olutposti -sovellukset, joita alkaa olla jo joka lähtöön. Itseäni eivät kyllä kovin suuresti haittaa, helppo niistä on pysytellä erossa.
   
 16. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Minulle on sähköpostin kautta tullut viestejä Facebookista, minkä mukaan erinäiset tuttuni on liittäneet minut siellä kaverilistalle. Miten tuo on mahdollista, kun en ole edes sivustolle rekisteröitynyt? Löytyykö sieltä muka porukkaa, jotka eivät ole sivustolle liittyneet? En ihan ymmärrä tuon toimintaperiaatetta.
   
 17. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Se lisää rekisteröitymis-sähköpostin mukaisen yhteystietoluettelon ja pyytää heitä kirjautumaan. ANTAUDU!
   
 18. Tumpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lipö ty.
  Se mitä facebookissa on vrt. irkki on tuo verkostoituminen, joka ilmenee paljon selvemmin facebookissa. Profiilisivu menee kyllä ikäväksi sillisalaatiksi kun tyypit asentaa tarpeeksi monta applikaatiota, jotka eivät kyllä ainakaan itseäni houkuttele.

  Tuolta kun löytyy sukulaisia ja kavereita jotka eivät irc-galleriaan ikinä pistäisi kuvaa. IRC-galleriassa keskustelu sen sijaan on astetta parempi.
   
 19. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Onneksi siellä on se namiska jolla saa kaikki vampyyrivalikotkin piiloon...

  Lainaus:
  Paitsi irc-henkilöiden keskenäinen keskustelu joka pomppii ajoittain kuvasta toiseen...noh, siellä se nyt on joka tapauksessa enimmäkseen <3 hottis ihq, tosin kuviahan siellä tuijottaakin eikä "keskustelua".

  Facebookissa koko profiilin yhteisökeskusteluissa ei toki tarvitsisi olla näkyvissä, ainoastaan nimen, tähän ymmärrän että viittasit keskustelulla.
   
 20. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Mistä ne piiloon menee kysyy nimim. vitun tumpelo Facebook-nyyppä.

  Tuossa irkillä verrattiin luultavasti siihen toiseen, ei äm-irkkiin niinq ihq daa.

  Mun huudi on ihan bägi ja niinq sillee niinq
   
 21. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Se kolmio/nuoli aina "sovelluslaatikon" vasemmassa yläkulmassa.

  Toimii myös muiden käyttäjien profiileja selattaessa.
   
 22. Leone B. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Oikea yläreuna "account" ja sieltä ylävalikosta "notifications" pääset klikkailemaan.
   
 23. scholl Jäsen

  Lyhyen osallistumisen pohjalta voi sanoa, että hyvä idea tuo on.
  Voi tehokkaasti kutsua frendit esim. jonnekin bileisiin ja he voivat vielä kutsua lisää porukkaa sinne. Pystyy tavallaan seuraamaan, mitä täällä tapahtuu.
  Sen sijaan en pidä hyvänä sitä, että jotkut laittavat sinne 500 frendiä eli kutsuvat frendeikseen sellaisetkin, joille on sanonut kerran moi. Silloin on todella vaikeata hallita koko kokonaisuutta. Parempi sellainen kompaktimpi meininki missä on vain hyvät kaverit mukana.

  Ainoa selkeä haittapuoli ohjelmassa on se, että osa ihmisistä pyytää liittymään kaikkiin hullutuksiin. Veikkaan sellaista touhua tietokonenörttien kostoksi. On vain ajankysymys, jos sanot sellaiselle kyllä, milloin sen seurauksena tapahtuu jotain peruuttamatonta, sivu menee tilttiin tai muuten vain saat jotain skeidaa sivullesi, mikä on turhanpäiväistä ja mitä et saa pois. Kannattaa siis sanoa kaikkiin nörttihenkisiin juttuihin ei. Esim. mitä järkeä liittyä johonkin virtuaalibissejuttuun, jos juomaa voi ottaa kaapista.
   
 24. redcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
  Kävin katsomassa Facebookin etusivua ja eipä siellä juuri sitä pidemmälle pääsekään. Tokihan tour-linkin takaa pääsee näkemään malliesimerkkejä, mutta eipä ne ainakaan minulle antanut sellaista fiilistä, että sinne olisi pakko kirjautua ja antaa tietoja itsestään.

  Taitaa olla koko hömpötys 20-30-vuotiaille suunnattua, jotka ovat olleet jo verkostoituneita pienen ikänsä. En oikein usko, että meitä päälle nelikymppisiä siellä löydy kovinkaan montaa. Ehkä homman alkulähteillä ameriikoissa tilanne voi ollakin toinen.
   
 25. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Esim. Irc-galleriassa on kyllä yli 30-vuotiaita aika paljonkin, myös yli 40- ja 50-vuotiaita jonkun verran.

  Toki suurin käyttäjäkunta on edelleen tuollaista 15-25 vuotiaita suurinpiirtein, tai näin ainakin arvelisin, mutta kyllä ne ihan huomionarvoisen määrän käsittää hieman varttuneemmatkin ihmiset jo nyt. En nyt oikein ymmärrä, miksei tuollaiset palvelut voisi profiloitua vähän iäkkäämmillekin ihmisille? Kai heilläkin sen verran modernia ymmärrystä on ja halua löytää vanhoja tuttuja netin kautta ja solmia tarpeen tullen uusia tuttavuuksiakin? Ei se ole mikään nuorempien yksityisoikeus. Eikä pidä olla niin kaavoihin kangistunut menetelmissä.

  Varmasti tulevina vuosina vanhempi porukka lisääntyykin tuontapaisissa paikoissa, kun ihmiset ikääntyy, mutta tietyt tutuksi tulleet kanavat pysyvät tuttuina väylinä kommunikointiin.