Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Facebook

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Mysteryman, 24.09.2007 klo 22.03.

 1. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Itsellä ei vieläkään toi Facbook toimi kunnolla. Aina välillä saan muutaman uutisen, tilapäivityksen ja tietenkin mainoksen news feedin mutta seuraavassa minuutissa saaattaas näyttää tyhjää. Ilmeisesti Facebook koittaa saada mut lopetamaan kyseisen sivuston käyttämisen 10 vuoden jälkeen.
   
 2. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Lainaus:
  Ei myöskään. Ja hauskuus on, että yhtäkkiä olen uusi käyttäjä.

  Samoin minun viime viikon murhe jatkuu. En noita ilmoituksia kovin monista ryhmistä tai sivuista halua, mutta nuo pari kun tökkii, niin aiheuttaa nyt hankaluuksia.
   
 3. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Joo näköjään vieläkin ihan sekaisin. Ennen saunaa toimi ihan hyvin mutta nyt tulee:
  Tervetuloa Facebookiin
  Aloita lisäämällä kavereita. Näet heidän videonsa, kuvansa ja julkaisunsa täällä.
  Oma aikajana kyllä toimii sentään ja kavereiden tarinoitakin näkyy tuossa oikealla puolella. Tämä siis tietokoneella. Puhelin näyttää näköjään jotain.
   
 4. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Nyt? Minulla Facebook on tehnyt tätä monta kuukautta. Pohdin jossain vaiheessa se johtuvan siitä, että olen piilottanut kaikki kaverit, ja etusivulla näkyy vain tilattuja päivityksiä (ryhmiä ja sivuja). Kaverit olen piilottanut omaan listaan, mutta siellä on samanlaista ongelmaa. Olen ehtinyt jo pohtia, että Facebookin algoritmit eivät pysty tuottamaan minulle mitään, koska en koskaan tykkää, kommentoi tai jaa mitään, vaan seuraan kaikkea passiivisesti.

  Palvelusta on muutenkin puuttunut ominaisuuksia, jotka antaisivat käyttäjälle enemmän vapauksia valita, mitä näkee. Mistään ei esimerkiksi voi estää pelkkien kuvapäivitysten saamisen. Haluaisin nähdä joidenkin ihmisten kirjoituksia, mutta tämä ei ole mahdollista, koska olen lopettanut ko. henkilöiden seuraamisen perhekuvien jakamisen takia.

  En ymmärrä, miksi joku olettaa minun olevan kiinnostunut näkemään kuvia lastenkutsuista (joihin minua ei kutsuttu), perhelomista (joihin minua ei otettu mukaan), ja lapsista pääsiäisnoitina (jotka eivät tulleet minun oveni taakse). Minua ei kiinnosta sekään, mitä tuntemani ”Harri” on minulle tuntemattoman ”Paulan” päivitykseen kommentoinut, mutta näitä minulle on tyrkytetty ellen ole kieltänyt erikseen kaikkia kavereiden kavereita.
   
 5. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  En tajua tota "uutisvirtaa" tai siis tuttavien ja seurattujen päivityksiä. Jos valitsen laidalta että Viimeisimmät ni silti siellä on jotain 3h vanhoja tai jopa vuorokauden vanhoja vaikka joku on päivittänyt 11min sitten. Eihän tossa ole mitään järkeä? Miten saan julkaisut näkyviin uusimmasta vanhimpaan.
   
 6. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Palaamalla aikakoneella takaisin jonnekin vuoteen 2012 taijjotain. Tämä nyt vaan on koodattu rikki eikä luultavasti tule koskaan enää palaamaan toimivaksi tai sellaiseksi kuin käyttäjät haluaisivat.

  Olisi muuten hienoa kun vaikka kaupassakin kauppias päättäisi, että sinä muuten ostat tänäänkin sipulimakkaraa ja kukkakaalia kun olet niitä aiemminkin ostanut. Jos haluat kalaa, niin sulle sitä ei täällä kaupassa ole edes näytillä, mutta jos tajuat pyytää, niin voidaan ehkä päästää sut tonkimaan varastopakastinta jos sieltä löytyis.
   
 7. jake styles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Taas siellä on paskottu käyttöliittymää entisestään. Tai en tiedä kuinka kauan tarkalleen näin on jo ollut, mutta ryhmien selaaminen on tehty tolkuttoman vaivalloiseksi. Ennenhän kun vasemmasta valikosta meni kohtaan Groups (Ryhmät), tultiin listaukseen jossa näkyi ryhmät joihin itse kuuluit ja siitä pääsi suht helposti näihin omiin ryhmiin. Noh, nykyään sitten tuolla Ryhmät-sivulla näkyy ainoastaan vitunmoinen läjä suosituksia uusista ryhmistä, tai sellaisista joihin kaverit kuuluvat. Omat ryhmät näkyvät vain ja ainoastaan vasemmassa reunassa olevassa listassa allekkain. Mutta tietenkin vain osa kerrallaan, ja sieltäkin saa sitten klikkailla Näytä lisää => Näytä lisää => Näytä lisää.. hmm.. vieläkään ei ole kaikki näkyvissä => no, "Näytä lisää". Lisäksi ryhmät on tuossa listassa toki ihan satunnaisessa järjestyksessä, tottakai, kuinkas muutenkaan.

  Eikö sitä nyt voisi tyhminkin päätellä, että eniten minua kiinnostaa sisältö niissä ryhmissä joihin olen jo aiemmin päättänyt liittyä? Eikä ties mitkä hevosenuittoa käsittelevät ryhmät mihin joku muu sattuu kuulumaan. Oikeasti, mitä helvettiä näillä FB:n käyttöliittymäsepillä oikein liikkuu päässä?
  ...ei mitään.
   
  UnenNukkuja ja heavy tykkäävät tästä.
 8. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Aivan tavallisesti näkyvät ryhmät tuossa vasemmalla. Se ei tietenkään poista sitä, etteikö jollain muulla voisi näkyä jotenkin eri tavalla.

  Siellä avokonttorissa puuhastellaan ja laitetaan go live ties mille asetuksille ja jonnekin alueelle. Muutenkin mitä isompi pulju, niin sitä enemmän testataan käyttäjillä. Sieltä tulee nopeasti vihaista palautetta tuotteesta minkä ei koskaan edes olisi pitänyt olla go live, mutta kannatti laittaa, niin ei tarvitse maksaa työntekijöille samojen asioiden havaitsemisesta.
   
 9. Grafix Jäsen

  Tavoitteenahan on se, että ihmiset viettäisivät sivustolla enemmän aikaa yhdellä käyttökerralla, jotta heille voidaan esittää enemmän mainoksia. Kun asiat suunnitellaan monimutkaisiksi, niin tavoite täyttyy. Raha puhuu. Ei ne halua mitään pelkistettyä UXää tuonne edes värkätä.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Eivät tietenkään halua ja aika ajoin tässä ketjussa mainittu FB Purity kuitenkin onnistuu vähän taistelemaan vastaan. Jos ei ole jo käytössä, niin kannattaa ottaa.
   
 11. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Toimiiko tuo taas? Jossain vaiheessa ei näkynyt enää mitään ku oli purity käytössä ja poistin sen silloin käytöstä. Jos taas toimii niin voisi pistää päälle.
   
 12. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  No ton paskan käyttökokemuksen takia en enää juuri viihdy facessa.
   
  mayra tykkää tästä.
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  En ole juurikaan tuunaillut ja aika perusasetuksilla mennään, mutta toimii. Roskat pysyvät poissa vaikka aina joskus joku pääsee läpi.
   
 14. Larppa Jäsen

  Messengerissä on ilmeisesti joku suodatin mikä voi laittaa tuntemattomien viestit sellaiseen kansioon mistä ei tule ollenkaan ilmoitusta. Millähän logiikalla tuollainen toimii ja onko se miten yleistä? Oon nyt puolen vuoden sisään laittanut kolmelle eri henkilölle viestiä ja kukaan ei ole vastannut, niin aloin ihmettelemään onko niitä viestejä ylipäätänsä nähty. En pidä kovin todennäköisenä, että ainakaan kaikki eivät haluaisi vastata, mutta mistä näistä tietää. Yksi noista olisi ollut suhteellisen tärkeäkin asia, mutta kyseessä on ulkomainen henkilö vailla yhtään yhteistä kaveria, niin ei oikein pääse mitään muutakaan kautta kontaktiin.
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kyllä, menevät toiseen kansioon. Onneksi olen saanut selvitettyä muutamat vastaamattomuudet ilman suurempia ongelmia. Jos on syytä epäillä, että vastustaja ei tahallaan jätä vastaamatta, niin silloin todennäköisesti sitä viestiä ei ole nähty.
   
 16. Larppa Jäsen

  Lainaus:
  No kyllähän teoriassa varmaan joku noista olisi voinut jättää vastaamatta vaikka laiskuuttaan, mutta kaikkien kohdalla en vaan jaksa enää uskoa, kun kaikki viestit oli kuitenkin ihan asiaa mihin odotettiin edes jonkunlaista kuittausta, eikä mitään terveisiä. Milläs perkeleellä näitä sitten lähestyy, kun tästäkin on pitänyt tehdä näin hankalaa?
   
 17. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Pakko kirota samaa kuin @jake styles. Ryhmiä kun tarkastelisi muitakin kuin vaan niitä omia suosikkeja, jotka vasemmalla on. Argh.

  Lainaus:
  Tähän kuitenkin pakko naisena todeta joskus jopa kiitosta. Sama pätee Instagramin puolella. Mystisesti kun voi tulla viestiä ulkomaalaisilta miehiltä, joilla ei sisällössä mitään varsinaista asiaa ole. Viestipyynnöistä nämä voi ainakin hylätä ilman, että toinen on havainnut mitään.
   
  jake styles tykkää tästä.
 18. Larppa Jäsen

  Lainaus:
  En kritisoinut tätä viestipyyntösysteemiä, vaan sitä jos sen takia vastaanottajalta jää viestit kokonaan huomaamatta.

  Muuten täytyy ihmetellä, että jos joltain täysin tuntemattomalta tulee jotain asiatonta, niin miksi sellaista ei vaan voi blokata kokonaan?
   
 19. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Lainaus:
  Juu, kunhan halusin vauhkota takaisin.

  Nimenomaan nuo on helppo blokata kokonaan, siksi annan kiitokseni. Jos mitenkään olisi joskus hyväksynyt tai huomioinut viestin, lähettäjä huomaisi sen jatkossakin. Tämä tosiaan pätee enemmän Instagramin puolella, profiilini erehdyin siellä tekemään julkisemmaksi.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ärsyttävää että nuo samat mainosviirus viestit pyörii vuosi vuodelta tuolla Facessa, tulee mieleen jo että onko nuo eri firmojen maksettuja mainoksia jo kun ei haluta edes niitä ottaa tuolta pois. Samsungin saa ilmaiseksi tai eurolla tai s-kortin kun kirjoittaa googleen jotain. Luulisi että ei hirveän vaikea olisi jotain suodatinta rakentaa tai jos joku ilmiantaa tuommoisen viestin niin sitä ei voisi jatkossa enää kirjoittaa.
   
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Lukemattomia kertoja ollut täällä:

  https://www.fbpurity.com

  Linkki vie softaan mikä vie mainokset ja muun paskan pois fasestasi.
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei kai se mitään auta jos joku julkaisee 1000 ryhmään noita ja varsinkin jos itse vielä pyörittää faceryhmiä.
   
 23. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lukemattomia kertoja kerrottu ettei tästä ole mobiilissa mitään hyötyä
   
  UnenNukkuja tykkää tästä.
 24. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Jaahas. Vaalipäivä ja Facebook taas temppuilee. Missäs se mun foliohattu olikaan...
   
  UnenNukkuja tykkää tästä.
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ei helvetti, urheilu kiinnostaa enemmän kuin vaalit niin en tajunnut. Temppuilua oli.

  Messengeriin tuli viestejä väliin mitkä oli aikaisemmin rustattu ja joutui miettimään mistä nyt puhutaan. Otetaan nyt Turkki ja Venäjä vain jäseniksi ja Kiinankin voisi kutsua jäsenyysneuvotteluihin.

  Sitä en ymmärrä miksi Kanada ei ole Pohjoismaa enkä nyt puhu jääkiekosta.
   
  UnenNukkuja tykkää tästä.