Tämän voikin sitten kiteyttää kätevästi kahdella sanalla - moral hazard. Pankit ja finanssisektori jatkavat säätämistään tasan niin kauan, kun niillä on piikki auki valtion, eli veronmaksajien suunnalta.Kaksipiippuinen juttu. Mikäli pankin maksukykyä ei turvata ja pankkiin tallennetut rahat "katoavat", johtaa se sekä taloudelliseen että sosiaaliseen kriisiin. Bailouteilla pyritäänkin estämään uppoaminen yhteiskunnallisesti vielä pahempaan tilanteeseen.
Ymmärrän, puolin jos toisin tulee syyteltyä. Haluaisin kuitenkin korostaa, että usko Italian ja euroalueen pelastumiseen ei ole enää oikein mitenkään faktoilla perusteltavissa, vaan kaikki perustuu kauniisiin sanoihin ja lupauksiin. Siitä termi unelmahöttö.Ymmärrän. Samalla taas vasta-argumentit kumotaan juuri "unelmahöttö"-, "eurouskovais"- tai vastaavilla korteilla. Se on aivan yhtä ärsyttävää.
Et muuten vastannut mitään noihin kysymyksiini liittyen Italiaan. Uskotko sinä oikeasti, että Italia saa taloutensa hallintaan ja ovatko vaadittavat uudistukset siellä poliittisesti ja yhteiskunnallisesti mahdollisia? Et lisäksi vastannut lainkaan siihen, että mistä Italian ensi vuoden lainatarpeeseen saadaan. "IMF lainaa" ei kelpaa vastaukseksi, kun aika selvästi on tullut ilmi, että IMFllä ei sellaisia rahoja ole.