Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Näinhän se on. Ympäristön kannalta olisikin välttämätöntä siirtyä maailmanlaajuisesti mahdollisimman pian saasteettomaan ydinvoimaan.
Vaan jostain kumman syystä ympäristönsuojelua edistävä ydinvoima saa kovaa vastustusta juuri vihreästä liikkeestä. Pistää ihmettelemään. Eikö ole järkeä, vai ollaanko vain populisteja, ilman halua aidosti vaikuttaa asioihin.
no kas, kannattaa tutustua asioihin, ennekuin muodostaa mielipiteensä.
Ydinvoima tuottaa maailman energiasta tällä hetkellä 6% ja tämä luku sisältää siis 2/3 laudelämpöä, jota ei hyödynnetä mitenkään. eli ydinvoiman osuus käytetystä energiasta on luokkaa 2%
tämä syntyy n. 460 ydinvoimalan tuottamana. Jos haluttaisiin siirtyä ydinvoimaan vaikkapa jotta sen osuus olisi 50%, tarkoittaisi se yli 11 000 uutta voimalaa (puhumattakaan vielä suuremmasta osuudesta). MIT (Massachusetts Institute of Technology ) Bushin toimeksiannosta tekemän tutkimuksen mukaan maailmaan pystyttäisiin rakentamaan taloudellisteknisten reunaehtojen mukaan vuoteen 2050 mennessä 1000 yhden GW:n voimalaa, ja näille voimaloille riittäisi uraania käyttöiälle 50 vuotta. WCE:n (WorldEnergyCouncil) ennusteen mukaan ottaen huomioon energiankäytön kasvun ja vanhentuneina käytöstä poistuvat ydinvoimalat, nousisi ydinvoiman osuus noin 8 – 9% maailman energiantuotannosta.
Tällä ei siis ratkaista mitenkään Co päästöjen ongelmaa. Ei vaikka kuinka tahdottaisiin. Ydinvoimaa halutaan siksi, että se tuottaa halpaa energiaa. Suomessa ennen kaikkea paperiteollisuudelle.
kiteytettynä vappukuvassa hauskasti