Vuotos kelpaa vain säätövoimaksi isolle voimalaitokselle, ja onkin lähinnä ydinvoima blokin ajama hanke. Vuotoksen altaan yhteyteen rakennettava voimala tuottamisia tehoa noin 35 MW, siisi c’omon. Jos Vuotos olisikin jotain muuta kuin kepun aluepolitiikasta, niin eihän tuosta edes keskusteltaisi. Sitä paitsi on oikeudellisperusteisesti täysin kestämätöntä, että KHO:n päätöksen jälkeen muutettaisiin lakia, jotta se voitaisiin rakentaa. Tämä loukkasi aika pahasti paikallisten perusoikeuksia. Eli että jos valtio häviää oikeusasteissa, se muuttaa lakia. Ei ihan oikeusvaltioperiaatteen mukaista.
Mielenkiintoinen tuo argumentti, että lakia ei saisi muuttaa. Lakejako ei yleensä muuteta, kun ne huomataan huonoksi? Varmasti olisit aikanasi vastustanut Jumalanpilkan, tai homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin poistamista rikoslaista, vaikka lait olivat "vähän" vanhanaikaisia.
Vesilain muuttamisessa nimenoman korjataan virhe, jonka takana on ikuisesti kirottu Pekka Haavisto (palakoon hänen sielunsa ikuisessa kadotuksessa), joka ajoi Kemihaaran suot NATURAan aikanaan huolimatta paikallisten vastustuksesta. Onneksi laki muutetaan ja Vuotos rakennetaan.
Tottakai on selvää, että ei yhdellä vesivoimalalla maailmaa pelasteta. Kysymys onkin periaatteesta. Kunnes edullisen energian saatavuus saadaan ratkaistua ympäristöystävällisellä ja kestävällä tavalla, on kaikki keinot käytettävä. Pienistä puroista kasvaa iso virta. Olisi kovin nurinkurista, jos kuluttajia pakotetaan vaihtamaan lamppunsa ekolamppuihin, autonsa polkupyöriin ja Argentiinalaisen pihvinsä lähellä tuotettuun tomaattiin, ellei valtio samalla tekisi omalla osaltaan kaikkea.
En väitä, että lainauksen kirjoittaja on poliitikko, mutta Vuotoksen rakentamisen vähätteleminen Kepun (tämän nimistä puoluetta tosin Suomessa ei ole ollut aikoihin) aluepolitiikaksi, on juuri sellaista puhetta jota voisi kuulla city-vihreän suusta. City-vihreät vastustavat kaikkea kehäkolmosen ulkopuolisia investointeja, milloin lento-oravien suojelemiseksi, milloin milläkin syyllä. Kaikkinainen suhteellisuudentajun kadottaminen yhdistyy äärettömään ylimielisyyteen, jossa ajatellaan että itse tiedetään asiat paremmin kuin paikalliset ihmiset.
Jos vihreät anarkistit saisivat päättää, puoli Suomea reservoitaisiin kansallispuistoiksi, jossa kaupunkilaiset voisivat käydä katsomassa luontoa. Minkäänlaista halua elää luonnon kanssa, tai luonnossa heillä ei ole. Miten voisikaan olla, koska kosketusta luontoon ei ole muuta kuin Greenpeacen metsäteollisuuden tuhoamiskamppanjoihin osallistumisesta.
Onneksi ihmiset tulevat huomaamaan, että vihreät suojelevat luontoa yhtä hyvin kuin Stalin työläisiä. Kyllä molemmat tahot varmasti olivat/ovat vilpittömiä politiikassaan. Oman ideologian nimissä vain valitettavasti tehdään järjettömiä päätöksiä, joiden seuraukset joutuu kantamaan pieni ihminen. Suomessa "vihreä"politiikka on toistaiseksi aiheuttanut vain työttömyyttä ja kohonneita kustannuksia, mutta pahempaa on varmasti tulossa.