Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

EU:n ja euron tulevaisuus?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana kovalev, 21.11.2010 klo 18.24.

 1. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
 2. Saxon-747 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals,Venäjä
  Lainaus:

  Ataturkin kentälle oli uutisen mukaan rullanut panssarit..

  Todellakin toivottava että Erdo ja islamistit jäävät toiseksi muuten on melkoista kaaosta tiedossa jonka laineet tulee lyömään laajalle.
   
 3. Geezer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
  Päätöksenteon ytimessä ja niin päin pois...


  "Brittilehti Guardian lyttää Suomen roolin Euroopan unionin päätöksenteossa. Lehden mukaan Suomen kaltaisen pienen jäsenmaan on turha kuvitella vaikuttavansa EU:n elinten suuriin päätöksiin.

  Lehti panee Suomen samaan sakkiin Slovenian kanssa.

  - Suomi ja Slovenia esittivät tiukkoja ehtoja viikonlopun Kreikka-neuvotteluissa, muttei sillä ole mitään väliä. Euroryhmä ei aio heittää Kreikkaa ulos rahaliitosta.

  Juttu käsittelee Kreikan museoiden ja taideaarteiden synkkää tulevaisuutta, mutta sivuaa Suomen roolia EU:n päätöksenteossa. Guardian äityy pohtimaan Suomen Euroopassa ylipäätään.

  - Eurooppaa ilman Suomea ei ole vaikea kuvitella, kun taas Eurooppa ilman Kreikkaa on mahdoton ajatus."


  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015071520040616_ul.shtml

  https://www.theguardian.com/artandd...eces-museums-ancient-history?CMP=share_btn_tw

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/13/euro-family-angela-merkel-greek-bailout
   
 4. Geezer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
  Historian havinaa tulevaisuuden sijaan.

  "Jo reilut 40 vuotta sitten Suomessa pyristeltiin irti läntisen Euroopan taloudellisesta vaikutusvallasta. Vuonna 1973 Suomen hallitus halusi solmia vapaakauppasopimuksen silloisen Euroopan talousyhteisön eli EEC:n kanssa, mutta tätä pyrkimystä ei vasemmisto ja osa radikaalisti ajattelevasta oikeistostakaan hyväksynyt"

  "Jälkikäteen ajatellen vetoomuksen allekirjoittajien joukosta voi helposti löytää Suomen silloisia ja myös nykyisiä sisä- ja ulkopolitiikan vallanpitäjiä, joista osa on nyttemmin profiloitunut hyvin voimakkaina EU:n tukijoina.

  EEC-ratkaisua vastusti muun muassa Suomen Pankin nykyinen pääjohtaja Erkki Liikanen (sd.), josta tuli vuonna 2004 Euroopan keskuspankin neuvoston ja Kansainvälisen valuuttarahaston hallintoneuvoston jäsen.

  Liikanen on ollut myös pitkäaikainen SDP:n kansanedustaja, valtiovarainministeri, suurlähettiläs ja ensimmäinen suomalainen Euroopan unionin komission jäsen.

  Vuonna 1973 kansanedustajana toiminut Erkki Tuomioja (sd.) kuului EEC-sopimuksen vastustajiin. Hänen toimiessaan myöhemmi pitkäaikaisena ulkoministerinä Suomi otti käyttöön eurovaluutan ja markka siirtyi historiaan vuonna 2002.

  Samoin Tarja Halonen (sd.) vastusti EEC-sopimusta – muutamaa vuotta aiemmin hän oli SAK:n edustajana mukana DDR:n tunnustamiskomitean toiminnassa, mistä Halosta myöhemmin vuoden 2006 presidentinvaalien aikaan arvosteltiin.

  Moni demari vastusti vapaakauppasopimusta."

  Liikasen, Tuomiojan ja Halosen lisäksi vapaakauppasopimusta vastusti myös hyvin moni muu sosialidemokraatti. SKP:n ja SKDL:n poliitikoista käytännössä kaikki olivat EEC-kielteisiä."

  http://www.helsinginuutiset.fi/arti...yydesta-nama-julkkikset-halusivat-suomen-irti
   
 5. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olisihan tuossa voitu vielä mainita, että Suomen hallitus oli punamultahallitus, jota johti Sorsa 1 :p Jäin myös hiukan ihmettelemään, että miksi kaikki jutussa erikseen mainitut henkilöt edustavat vasemmistoa? Kolmanneksi en oikein näe 70-luvulla käytyjen EEC-keskustelujen ja nykyisen tilanteen välistä yhteyttä. 70-luvulla maailma oli pikkasen erilainen, eikä jostain Natosta puhuttu sanallakaan, muuta kuin korkeintaan huolestuneeseen sävyyn ja mielestäni ihan syystä. Siihen maailman aikaan pelättiin ydinsotaa eri malliin kuin nykyisin ja se tuli esiin joka asiassa.
   
 6. Geezer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
  Lainaus:
  Totta. Olisi mielenkiintoista lukea koko allekirjoittaneiden lista.

  Lainaus:
  Maailma oli todellakin erilainen ja Suomessa lakaistu maton alle se, kuinka eturivin poliitikot täysin avoimesti ihailivat totalitäärisiä, täysin nykypäivän Pohjois-Koreaan verrattavia, valtioita ja vieläpä erittäin tietoisina siitä, mitä rautaesiripun itäpuolella todella tapahtui.

  Lainaus:
  On myös hyvä huomioida, että monien tuon vetoomuksen allekirjoittaneiden ja hengenheimoilaisten mielestä ydinsodan uhka oli johtui lännestä, ja vain lännestä.
   
 7. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Voi olla, että näin on käynyt, mutta en yhdistäisi kielteistä EEC-kantaa vuonna -73 totalitääristen valtioiden ihailuun.

  Lainaus:
  Ei ehkä täysin perusteeton näkemys tämäkään vuonna 1973. Tuolloin ei ollut vielä ehtinyt kulua edes 30 vuotta Nagasakin ja Hiroshiman pommituksista ja Vietnamin sota oli edelleen käynnissä.
   
 8. Geezer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
  Lainaus:
  Minä yhdistän juuri siihen ja haluttomuuteen olla missään yhteistyössä länsivaltojen kanssa.

  Lainaus:
  Vietnamin sodan suhteen tapahtui sama totalitarismin puolelle asettuminen. Hyvä itä, paha länsi ajettelu ei ole saanut kunnon kolausta ennen Putinin (virallista) toista valtakautta. No, osa kajahtaneista on toki pysynyt uskollisena kompassilleen Putlerista huolimatta.

  Sitä päivää odotellessa, kun Neuvostoliitto laitetaan saamaan lokeroon Natsi-Saksan kanssa...
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Surullista seurata EU-johdon vähintäänkin moraalista hirttäytymistä Turkkiin. Maahan, jossa ei ole tietoakaan ihmisoikeuksista, lain kunnioituksesta, opposition oikeudesta - tai itseasiassa mistään muustakaan EU:n periaatteisiin kuuluvasta asiasta. Neuvottelut Turkin EU-jäsenyydestä jatkuvat, vaikka Erdogan pisti pystyyn kaikkien aikojen vainot. Miten EU regoi niihin? Antoi julkilausuman:

  EU:n ulkosuhteiden korkea edustaja Federica Mogherini totesi, että ”ei ole mitään tekosyitä”, joiden nojalla Turkki voisi perääntyä oikeusvaltioperiaatteen ja demokratian noudattamisesta.

  Tekisi mieli kysyä, minkälaisen pussin perällä Mogherini elää, jos Turkin vuosia jatkunut tilanteen heikkeneminen ja kulkeminen kohti putinmaista diktatuuri Erdoganin johdolla on jotain sellaista, mitä voidaan nimittää oikeusvaltioperiaatteiden ja demokratian noudattamiseksi.

  Toki taustalla on todennäköisesti se, että EU jouduttaa turkkilaisten viisumivapautta ja maan jäsenyysneuvotteluja, jos Turkki tekee yhteistyötä pakolais- ja siirtolaiskriisissä.

  Mutta miksi sitä ei voi sanoa suoraan ja jättää valheelliset runoilut Turkin nykyisestä tilanteesta väliin? Turkin tilanne on ihmisoikeuksien osalta todella karmea ja se on ollut sitä jo vuosia. Kun EU julistaa olevansa ihmisoikeuksien puolesta - kuten olla pitääkin - ainoa oikea tapa olisi ollut jo aikaa sitten katkaista kaikki neuvottelut Turkin kanssa. Entäs sitten turvapaikanhakijat? Niinpä. EU maksattaa turkkilaisten ihmisoikeuksilla ja verellä sen, että EU ei saa tehtyä mitään kestävää turvapaikanhakijoiden osalta itse.

  Erittäin väärin.


  Lähde:

  EU varoitti Turkkia ylilyönneistä | Euroopan unioni | HS
   
 10. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  EU-"johtajat" nyt eivät pääse yksimielisyyteen edes sukkien valinnasta. Erdo on onnistunut aika hyvin kietomaan EU-väen sormensa ympäri pakolaistulvapelotteellaan. On kyllä kerrassaan surullista, millaisen käänteen Turkki on ottanut yhteiskunnallisessa kehityksessään. Näköjään edes vuosikymmenten maltillinen maallistunut islamilaisuus ei ole onnistunut vähentämään turkkilaistenkaan 'kalifaattiunelmia'. Tänä päivänä Turkki on jo Saudi-Arabian ohella vaarallisin maa lännen perspektiivistä katsoen.

  Rautaa rajalle ja puhelinlinjat poikki vaan välittömästi.
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Turkin kiinnostus EU-jäsenyyteen lopahti samaan aikaan kun neuvottelut siitä alkoivat. Vuosikymmen neuvotteluja ja saman verran on Turkki kulkenut huonompaan suuntaan. Osoittaa tiettyä selkärangattomuutta, että EU ei ole viheltänyt peliä poikki.
   
 12. Gentleman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Turkilla on muutamia kelpo valttikortteja kuitenkin käytettävissään neuvotteluissa kuten ne miljoonat pakolaiset joita Turkissa nyt on. Tilanne ei ole yhdelläkään osapuolelle selkeä tai helppo.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Se paha takapiru taita olla USA, joka painostaa ottamaan Turkki mukaan. Koska NATO jne. Puolustusliitto vielä menee, mutta miten ihmeessä diktatuurista saadaan leivottua EU-kelpoinen ilman, että luovutaan eurooppalaisista arvoista?

  Tämä häpeä menee aika pitkälle haloskan piikkiin. S akka ehti tötöillä huolella, vaikka jälkimmäisen kauden lähinnä keräsi rasvaa ympärilleen makoilemalla Suomessa.
   
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Miljoonat pakolaiset ovat itseäni mietityttäneet siltä kantilta että miten "vallankaappausyritys" (mielestäni on vähintään riittävät syyt kirjoittaa tuosta lainausmerkeissä) vaikuttaa heidän asemaan Turkissa ja turkkilaisten asenteisiin heitä kohtaan. Siinähän olisi suuri "ne" -ryhmä turkkilaisille vihattavaksi ja vieläpä aidosti ulkopuolelta tulleena (eli Erdon olisi helpompi lietsoa myös "ne" -statuksen turkkilaisia yhteiseen rintamaan kun vihattava löytyy ulkopuolisesta ryhmästä).
   
 15. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kopion tämän tuolta ''ampumavälikohtaukset maailmalla'' -ketjusta hieman parempaan ketjuun, asia sisältää juttua niin EU:sta, Isiksestä kuin Natosta, mutta eiköhän tämä ketju sovellu tähän hätään. En tiedä oliko tuo tekstisi sarkasmia, mutta kommentoinpa kuitenkin tuota kyseistä Eva Backin blogia. Eva on siis ilmeisesti Uudensuomen blogisti tai jotain sinnepäin, säikähdin aluksi että hän on syvemmin mukana politiikassa, mutta ilmeisesti onneksi ei..

  Tuossa blogissa oli pari ihan hyvää kohtaakin, ja sitten taas useampi aivan naurettava kohta kuten:

  Lainaus:
  Öö siis mitä? Mihin omille maille nämä ISIS:in sotilaat menisivät? Ja kuinka naiivi pitää olla uskoakseen että EU voisi ''bisnesasioissa''(?) neuvotellessa saada heidät menemään ''omille mailleen''. ISIS haluaa oman valtion toisen valtion sisältä = automaattinen konflikti. Lisäksi ISIS ei halua neuvotella ''bisnesasioissa'' yhdenkään heidän mielestä vääräuskoisen kanssa, vaan he haluavat tappaa vääräuskoiset ja sitä kaiken aikaa tekevätkin.

  Lainaus:
  Ihan kaunis idea, mutta miten tämä toteutetaan kun nämä nuoret ovat täysin vanhempien ISIS-jäsenten hallinnassa eikä heillä ole mitään mahdollisuutta perustaa mitään hyvinvointikuntaa. Vaikka eivät olisikaan toisten hallinnassa, miten tuonne perustat yhtään mitään hyvinvointikuntaa kun joku tuhoaisi tai valtaisi sen heti. Lisäksi miten nämä perustavat hyvinvointikuntaa kun he eivät edes tiedä mitä se todellisuudessa on, kun ovat aivan toisenlaisissa olosuhteissa eläneet koko elämänsä.

  Lainaus:
  Vertaus ISIS:in ja viikinkien välillä, no molemmat ryöstää, eikä kummallakaan ole varsinaisesti omaa valtiota vaan oleskelevat useampien valtioiden alueilla. Muuta samaa en näistä kahdesta löydä. Toiset tekee asioita uskonnon nojalla, toisilla oli mytologia joka on kovin eri asia. Lisäksi sen mitä olen viikinkien historiaan perehtynyt, eivät he ryöstelleet sen mytologian vuoksi, vaan muista syistä.

  Lainaus:
  Joo EU:n ainoat ongelmathan ovat Suomi, Kreikka ja Italia, muutenhan EU:lla pyyhkii loistavasti eikä näkyvissä ole huolen häivää.. Mitä vittua oikeesti?

  Lainaus:
  Jos USA pienentää NATO:a, sieltä tippuu niitä pienempiä maita pois, maita joiden rahallinen ja sotilaallinen panostus NATO:lle on hyvin pieni. EU:n puolustusjoukot ilman Britanniaa, Saksaa ja Ranskaa on aivan totaalinen vitsi, korjaan EU:n puolustusjoukot on jo lähtöjään totaalinen vitsi.

  Lainaus:
  Naiivia, ah niin saatanan naiivia. Missä tynnyrissä tämä nainen on oikein elänyt..
   
 16. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Eikös Uuden Suomen blogistiksi pääse ilmoittautumalla? Muistelisin ainakin ettei tuolla aiemmin ollut minkäänlaista sensuuria ja tarinat mm. reptiliaanivallasta ja litteästä maasta sen mukaisia.
   
 17. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Erkki Tuomioja ehdottaa, että erillisistä EU-vaaleista luovuttaisiin. Sen sijaan europarlamentaarikot valittaisiin jäsenmaiden parlamenttien toimesta, kuten aikoinaan tehtiinkin. Ajatus saa kannatusta Vihreiden konkarilta eli Pekka Haavistolta. Sekä Tuomioja että Haavisto ovat sitä mieltä erillisvaaleista luopuminen parantaisi Euroopan demokratian tilaa.

  http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/tuomioja-ja-haavisto-luovutaan-eurovaaleista
  Linkki Vihreään lankaan, jossa juttua tästä ehdotuksesta.
   
 18. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Mitenköhän Tuomiojan mielestä vaaleista luopuminen lisäisi demokratiaa? Siirtyminen 'suorasta' demokratiasta edustuksellisempaan suuntaan vaikuttaa pikemminkin demokratian kaventamiselta. Ei ettäkö europarlamentaarikoilla sinänsä kummoista vaikutusvaltaa olisi. Ainoa suora vaikutus olisi vaaliväsymyksen väheneminen ja kansalaiset miettisivät kenties tarkemmin, ketä eduskuntaan äänestävät.

  Onko Tuomiojan näkemys se, että demokratia Euroopassa lisääntyisi, kun kansa ei enää pääse äänestämään halla-aholaisia Brysseliin? Vaikken persujen kelkassa kuljekaan niin vähän haiskahtaa ajojahdilta. Hyvin...erdoganilaista poliikkaa Tuomiojalta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2016 klo 15.33
 19. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Voisiko liittyä EU-vaalien äänestysprosenttiin?
   
 20. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Osallistuminen on heikkoa, koska kansa kokee ettei sillä ole riittävästi mahdollisuuksia vaikuttaa EU-politiikkaan. Ehkä kannattavempaa olisi miettiä, miten tähän voisi puuttua sen sijaan, että luovutaan vaaleista kokonaan. Jos komissio on sanelupoliittikkansa kanssa kuin suora kopio Neuvostoliitosta, niin asia ei ainakaan Tuomiojan ehdotuksella parane.
   
 21. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Luultavasti siten että erillisvaaleista luopuminen lisäisi eduskunnan valtaa ja eduskuntavaalien painoarvoa, kun ko. vaaleissa äänestettäisiin epäsuorasti myös europarlamentaarikoista.
   
 22. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Hesarissa on mielenkiintoista juttua suomalaisten ansiokehityksestä vuosien 1995 ja 2015 välillä. Reaaliansiot Suomessa nousseet aika rajusti. Sivulla on laskuri, millä voit vertailla tämän päivän liksaasi vuoden 1995 vastaavaan, ja myös katsoa, mitä sillä olisit vuonna 1995 saanut. Nykyään saa kyllä aika paljon enemmän, tosin se kahvilan kahvikupponen on kalliimpaa nykyisin kuin ennenvanhaan. Tämä ei tosin ole minun mielestäni riittävä syy eurosta ja EUsta eroamiseen. Toki pitää muistaa, että ei tuo yksin EUn vika ole, globalisaatio näyttelee tuossa myös osaansa.
   
 23. Superböle Jäsen

  Lainaus:
  Kirjoituksesta olisi saanut vielä populistisemman jos vertailussa olisi ollut banaanien ja kahvin sijaan HK:n sininen, Koffin kolmonen ja Ruotsin risteily. Vertailu olisi huomattavasti mielenkiintoisempi jos yksikköinä olisi esimerkiksi keskimääräinen neliövuokra, sähkön hinta, HSL:n kuukausilippu ja muita elämisen kannalta "pakollisia" kuluja.
   
 24. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Tämä on toki totta. Mutta noin yleisesti, kyllähän tuo osviittaa antaa siitä, että keskimääräinen elintaso on kohonnut huomattavasti sen jälkeen kun EUhun liityttiin. Tämä jopa siitä huolimatta, että kahvikuppi maksaa nykyään enemmän.
   
 25. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Pitäähän ihmisen joka väittää että "ennen oli kaikki paremmin" olla joko helvetin tyhmä tai sitten vaan asenteellisesti jumiutunut sinne 80-luvun onnelaan. Reaaliansiot ovat nousseet 20 vuodessa 40%. Se on aika perkeleesti ja ainoastaan sen ansiota että kauppa vapautui 90-luvun alussa. Suomessa nousu oli todella jyrkkää ja siinä vauhdissa tuli varmasti vauhtisokeutta yhdelle jos toiselle. Unohdettiin että miten asian olivat aiemmin. Vaikka EU ja euro on sitonut Suomea Eurooppaan, niin on se nyt helvetin paljon parempi liitto kuin että jos oltaisiin edelleen sekä poliittisesti että taloudellisesti naimisissa kommunistisen suurvallan kanssa.

  Tuon Hesarin jutun mukaan Suomi on siis vaurastunut eniten 42 vertailumaasta, enemmän kuin Saksa, Ruotsi ja USA joka tosin on luonnollista koska lähtökohdat olivat vaikka Ruotsiin verrattuna kovin paljon matalammat. Nyt kun tilanne on tasaantunut niin täällä populistit ja juntit huutaa eroa EU:sta ja rajoja kiinni jotta voidaan "pelastaa" mitä Suomesta on jäljellä. (Vapaa)kauppasopimuksia nyt voi aina tehdä keskenäänkin valtioiden välille, mutta luulisi nyt tyhmemmänkin änkyrän tajuavan että avoin yhteiskunta ja vapaat kauppayhteydet ovat ainoa tie vaurauteen kansallisella tasolla.