Mainos

EU:n ja euron tulevaisuus?

  • 611 912
  • 4 704
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
"Taloudellisten intressien piiriin" tarkoittaa käytännössä lisää menoja mm. suomalaisille.

Ei, vaan se tarkoittaa ettei Balkanilla ole enää ainakaan Kroaateilla ja Sloveeneilla järkeä heilutella sapeleita. Kunhan Serbia, Bosnia ja Kosovo ovat EU -jäseniä, voidaan katsoa rauhanprosessin ottaneen ison askeleen.

Koko EU:n idea on tehdä taloudelliset intressit yhteneviksi jotta ei kande sotia keskenään. Balkanilta on alkanut monia sotia ihan viime vuosisadallakin.

"Missä EU, siellä ongelma" on ideologinen saarna, jonka erehtymättömyydestä ei tingitä minkään EU asian suhteen., joten hyödytöntähän muun höpöttäminen Persuille oikeasti on…
 
Ei, vaan se tarkoittaa ettei Balkanilla ole enää ainakaan Kroaateilla ja Sloveeneilla järkeä heilutella sapeleita.
Ei sapelien kalisuttelu päättynyt Jugoslaviankaan myötä, vaikka kuinka olivat saman katon alla.

Koko EU:n idea on tehdä taloudelliset intressit yhteneviksi jotta ei kande sotia keskenään. Balkanilta on alkanut monia sotia ihan viime vuosisadallakin.

"Missä EU, siellä ongelma" on ideologinen saarna, jonka erehtymättömyydestä ei tingitä minkään EU asian suhteen., joten hyödytöntähän muun höpöttäminen Persuille oikeasti on…
Minä nyt lähinnä esitin kysymyksiä ja sain vastauksesi idealistista paatosta. Taloudelliset intressit ei vielä kerro mitään siitä, kuka nuo taloudelliset intressit mahdollistaa ja hyötyvätkö niistä kaikki ja jos, niin missä suhteessa. Onko sellaisia, jotka eivät hyödy? Paraneeko EU-maiden kilpailukyky Kroatian jäsenyyden myötä? Millainen taloudellinen vaikutus Kroatian EU-jäsenyydellä on suomalaiselle palkansaajalle ja yrittäjälle verrattuna tilanteeseen, että Balkanilla sodittaisiin keskenään?
Ainakin viimeksi Suomen talous kasvoi riippumatta siitä, että Balkanilla sodittiin.
 

kovalev

Jäsen
Kyllä, jäsenmaa nro 28. Voisiko joku Kroatiaa paremmin tunteva kertoa, mitä hyvää tuo muassaan?
Kroatia tuo tietysti halpaa työvoimaa Euroopan kapitalistille. Lisäksi paremmin nukuttuja öitä niille, jotka 20 vuotta sitten seisoivat tumput suorina kansanmurhaa sivusta seuraten. Tätä porukkaa Euroopan ytimessä riittää vielä tänäkin päivänä.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Kroatia tuo tietysti halpaa työvoimaa Euroopan kapitalistille.

Juuri näin. Mm. Häkämiehen ja Kataisen unelmana olisi se, että Olkiluodon ydinvoimalatyömaan tapaan 1,5€ tuntipalkat ulotettaisiin koskemaan kaikkia duunareiden sopimusaloja. Mutta koska kyseiset herrat ovat kiistatta vajaaälyisiä, seurauksena olisi vain kotimarkkinoiden totaalinen romahdus, josta seuraisi satojatuhansia uusia työttömiä ja sitä kautta koko Suomen valtion konkurssi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kreikalle on tänään annettu EU:sta 3 päivää aikaa keksiä uudet selitykset miksi se ei pääse tavoitteisiinsa. Voin vastata asiaan sen yhden Evangelosin puolesta: "Koska enää ei saa väärentää tilastoja." Kun läski-E palasi pari viikkoa sitten Kreikan hallituksen, niin "on wanha jengi taas kasassa". Mitä voit odottaa Kreikalta kuin sitä, että se pyytää anteeksiantoja lainoilleen, pidennyksiä maksuohjelmiin ja lisää aikaa tehdä leikkauksia, joita se sitten ei tee. Kreikan Venizelos palaa hallitukseen | Yle Uutiset | yle.fi
http://www.talouselama.fi/uutiset/kreikka+toivoo+uutta+velkaleikkausta++odotamme+solidaarisuutta/a2193152

Portugalissa vaihtui VVM, kun edellinen väsähti parissa vuodessa sen maan poliitikkojen kykyyn tehdä ikäviä päätöksiä vai pitääkö sanoa kyvyttömyyteen.
http://www.talouselama.fi/uutiset/portugalin+valtiovarainministeri+erosi++uskottavuuteni+karsi/a2193115
 
Taas tarvii laittaa euroblondi ja täti-tiukka hommiin.

kovalev kirjoitti:
Kroatia tuo tietysti halpaa työvoimaa Euroopan kapitalistille.
Riippuu tietenkin siitä, millaista ammattitaitoa heillä on tarjolla. Ilmeisesti kelpo viinintuottaja kuitenkin. Ainakin Anthonio Bourdain kehui kroatilaisia viinejä.

kovalev kirjoitti:
Lisäksi paremmin nukuttuja öitä niille, jotka 20 vuotta sitten seisoivat tumput suorina kansanmurhaa sivusta seuraten. Tätä porukkaa Euroopan ytimessä riittää vielä tänäkin päivänä.
Eikös ihmisellä ole jonkin sortin itsesuojeluvaisto kuitenkin? Mieluummin sitä seuraa sivusta kuin astuu itse kiväärien eteen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei sapelien kalisuttelu päättynyt Jugoslaviankaan myötä, vaikka kuinka olivat saman katon alla.

EU on rauhanprojekti, jonka tehtävä on estää uudet sodat Euroopan manterella, ja tämä toteutetaan sovittamalla taloudelliset intressit yhteen. Jugoslavia oli kommunistinen valtio, jossa EI ollut mitään perusvapauksia. Kannattaisi oikeasti JOSKUS lukea sitä historiaa (joo turha toivo TV:n osalta, tiedetään,. Maailma alkoi talvisodasta tms.)


Minä nyt lähinnä esitin kysymyksiä ja sain vastauksesi idealistista paatosta.

Ideologinen asenne .. look who’s talking…

Mistään idealistisesta paatoksesta ei ole kyse kun puhutaan siitä, onko Euroopassa rauha vai ei. Se menee ainakin omissa arvoissani pitkälle jonkun lyhyenajan taloudellisen edun edelle. JOS lukisi sitä historiaa, tietäsi, että nyt ei ole Euroopassa sodittu pitempään aikaan kuin sitten Pax Romana päättyessä 300 luvulla.

Jugoslavian sodat olivat juurikin niitä etnisiä ristiriitoja ja ihmisten perusvapauksiin tukahduttaman kommunistisen järjestelmän peruja. Siksi EU yrittää perustua ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle, sekä taloudelle niin, että olisi ”kapitalistille” järkyttävä tappio alkaa sotimaan. Aina ennen se on ollut isoja voittoja tuovaa bisnestä, nyt ei olisi, koska taloudet on solmittu niin tiukasti riippuvuussuhteisiin.

Onko sellaisia, jotka eivät hyödy?

Kaikki hyötyy siitä, että rynkyt ei laula rajoilla ja panssarit ei vyöry Balkanilla. Kaikki.

Millainen taloudellinen vaikutus Kroatian EU-jäsenyydellä on suomalaiselle palkansaajalle ja yrittäjälle verrattuna tilanteeseen, että Balkanilla sodittaisiin keskenään?

Olet siis sitä mieltä, että on ok, että Sota on hyvä bisnes. Kuolkoon perkeleet, kuhan mulla rahaa riittää… No juuri sunlaisia ihmisiä hillitsemään on onneksi älytty perustaa EU, joka tekee ihmisten tappamisesta EU alueella kannattamatonta liiketoimintaa.



Ideologisestihan sinä haluaisit olla kuten yksi Balkanin alueen maa, Albania. Rajat kiinni ja pärjätään omillaan.
Eristäytyminehän on historian saatossa ollut taantumisen (taloudellisen, sivistyksellisen ja kultturillisen) tae.. Mikäs maa historiassa ei olisi taantunut eristäytyessään? Kiina 1400 luvulla.. taantui, sitten Japani.. taantui, sitten NL:n johdolla koko itäblokki.. taantui, sitten Pohjoiskorea.. taantui, Albania … taantui. Osa näistä pakotettiin avautumaan sotavoimin osa avautui kunhan kansalasioikeudet lisääntyi tarpeeksi, osa porskuttelee vieläkin oman erinomaisuutensa harhassa.


Mutta TV:n asenteet ja katsontakannat on hyvin tuttuja PS kannattajien keskuudessa. Aina on vastakkainasettelu kahden vaihtoehdon välillä, josta se vastakkainen on kategorisesti "paha”.

Kanttaisi tosiaan myydä Mustavalko töllöjä PS kannattajille
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
...Siksi EU yrittää perustua ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle, sekä taloudelle niin, että olisi ”kapitalistille” järkyttävä tappio alkaa sotimaan. Aina ennen se on ollut isoja voittoja tuovaa bisnestä, nyt ei olisi, koska taloudet on solmittu niin tiukasti riippuvuussuhteisiin.

Samaa mieltä koko tekstistä. Tuo lainaamani kohta on juurikin se, miksi EU on niin loistava asia. Toki vikoja EUssa on, mutta täydellistä systeemiä ei ole olemassakaan. EU noine talousintresseineen, siis että EU jäsenmaat on sidottu toisiinsa taloudellisesti, takaa sen, että EU maat eivät keskenään ala sotimaan. Myöskin, EUlla on lihasta solmia vastaavia taloudellisia sopimuksia muiden maailman suurvaltojen kanssa. Tästä esimerkkinä kauppasopimus Yhdysvaltojen kanssa. Sopimus on tosin vasta neuvotteluasteella, mutta syntyessään sitoo jo Euroopan Unionin ja Yhdysvallat niin hyvin toisiinsa, että ei pelkoa sodan aloittamisesta. Tätä kehitystä pitäisi jatkaa Kiinan, Venäjän ynnä muiden nykyisten, ja tulevaisuuden suurvaltojen kanssa. Maailman rauhalle tuollainen kehitys on iso askel eteenpäin. Rauhaa se ei takaa, mutta nostaa huomattavasti kynnystä aloittaa sotatoimet.

Linkki BBCn sivuille
 
Viimeksi muokattu:
Mistään idealistisesta paatoksesta ei ole kyse kun puhutaan siitä, onko Euroopassa rauha vai ei.
Kyllä kyseessä on idealistinen paatos. Huomautan edelleen, että minä olen esittänyt tässä kohtaa kysymyksiä, sinä olet esittänyt väittämiä. Nyt toivoisin noiden väittämien tueksi faktoja. Faktoja, joiden pohjalta minäkin voin muodostaa käsityksen kumpi on parempi, Kroatian liittyminen Unioniin vai hypoteettinen vaihtoehto Balkanin alueen sodasta.

Kaikki hyötyy siitä, että rynkyt ei laula rajoilla ja panssarit ei vyöry Balkanilla. Kaikki.
Väittämä. Sitten faktoja. Kiitos.

Olet siis sitä mieltä, että on ok, että Sota on hyvä bisnes. Kuolkoon perkeleet, kuhan mulla rahaa riittää…
En ole etukäteen mitään mieltä. Riippuu, mitä numerot ja muut faktat asiasta osoittaisivat. Ydinkysymykset ovat: hidastaako Balkanin alueen rauha minua saavuttamasta mielestäni ihmiskelpoista elintasoa, nopeuttaako se sitä vai eikö sillä ole vaikutusta. Nuo ovat ne ydinkysymykset. Koska asetit vastakkain Balkanin sodan ja Kroatian EU-jäsenyyden, niin miten Kroatian EU-jäsenyys vaikuttaa luettelemiini ydinkysymyksiin.

Ja sitten lisää idealistista paatosta ja julkikirjoitettuja mielikuviasi minusta, yhdestä nimimerkistä, joka esitän avoimin mielin kysymyksiä. En suotta pidä useita vihreiksi mieltämiäni henkilöitä fasisteina ja ääriajattelijoina, kun pelkkä kysymysten esittäminen synnyttää nähdyn kaltaista tuotosta taholtasi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Toejoen Veikko,

Kun olet niin kovasti EUta ja euroa vastaan, niin kerrotko meille millainen olisi se unioni/valtiomuoto mikä sinulle kelpaisi? Ja miksi olet sitä mieltä mitä olet? Meinaan vaan, että on nyt käynyt hyvin selväksi, että kantaasi tukevat jutut kelpaavat sinulle sellaisenaan, mutta kantaasi vastustavat jutut taas vaativat sinulta tiukat kriteerit täyttävät faktat. Faktojen kriteerit tietysti noissa tilanteissa määrittelet sinä itse. Wikipedia on toisaalta hyvä lähde jutuille, kun se tukee omaa mielipidettäsi, mutta hyvinkin kyseenalainen, kun se on mielipidettäsi vastaan. Kerrotko siis nyt miten Suomen tulisi edetä maailmanpolitiikassa? Siis ihan omin sanoin. Ei mitään lainailuja joidenkin toisten sanoihin, vaan ihan sinun oma henk.koht mielipiteesi. Jos rahkeet riittää niin kerro vielä perustelusi antamallesi mielipiteellesi.

Kroatian EU jäsenyydestä vielä. Mitä itse olet asiasta mieltä ja miksi? Vastaukset näihin kysymyksiin auttaisi viemään keskustelua eteenpäin, eikä jäädä iänikuiseen juupas eipäs väittelyyn kiinni.
 
Kroatian EU jäsenyydestä vielä. Mitä itse olet asiasta mieltä ja miksi?
Vastaukset ylläoleviin kysymyksiin muodostaisivat enemmänkin ohjelman kuin keskustelupalstan vastauksen, joten rajaan keskustelun osaltani tähän alkuperäiseen aiheeseen, eli Kroatian EU-jäsenyyteen. Suhtaudun asiaan mielenkiinnolla ja siinä muodossa kysyin täälläkin: "Mitä hyvää tuo muassaan"? Ajattelin, että jollakin palstalaisista olisi asiaa valaisevia vastauksia. Sen sijaan vastaukseksi on tullut jotain epämääräistä, jonka "hyvyyttä" ei ole kuitenkaan osoitettu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Luin jostain, että Serbian EU-neuvotteluiden ehtona on ollut, että maa tunnustaa Kosovon itsemääräämisoikeuden alueestaan. Jos tuo onnistuu, niin kyllä EU:sta ja EU-jäsenyydestä on Balkanilla hyötyä, vaikka uusia jäsenmaita joudutaan tietysti taloudellisesti tukemaan.

Suomen on hyvä pysyä EU:ssa, mutta ei Euro-maana. Meidän taloudelliset verrokit ovat Ruotsi, Norja ja Tanska, ei Kreikka, Portugali, Espanja ja Italia. Voisiko joku kertoa miksi Suomen kannattaa pysyä Eurossa, kun Ruotsi, Norja ja Tanska ovat ulkopuolella ja EU-maita.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luin jostain, että Serbian EU-neuvotteluiden ehtona on ollut, että maa tunnustaa Kosovon itsemääräämisoikeuden alueestaan. Jos tuo onnistuu, niin kyllä EU:sta ja EU-jäsenyydestä on Balkanilla hyötyä, vaikka uusia jäsenmaita joudutaan tietysti taloudellisesti tukemaan.

Hyvä alku. Miten lienee mahtaa olla lopullisen jäsenyyden kohdalla? Minusta siinä ehdon pitäisi olla Kosovon täyden itsenäisyyden tunnustaminen. Ilmeisesti tämä on vielä liian utopistinen asia neuvotteluiden aloittamisen ehdoksi. Silti pitäisin tästä kiinni, koska Serbian linja Kosovon suhteen ei välttämättä muutu sisältä päin, ellei asian suhteen tehdä ulkoa tulevaa ohjausta...
 

kovalev

Jäsen
Voisiko joku kertoa miksi Suomen kannattaa pysyä Eurossa, kun Ruotsi, Norja ja Tanska ovat ulkopuolella ja EU-maita.
Ei tarvitse vaihtaa rahaa kun matkustelee. Jos siis matkustelee oikeissa maissa.
Ja tämä ei ole vitsi vaan katu-gallupien yleisin perustelu - edelleen.

Sitten on tietysti matalien korkojen mahdollistama ylivelkaantuminen ja tuleva velkahelvetti.

Eikä unohtaa sovi kokoomuslaista lännettymis-fantasiaakaan, joka kylläkin sai taas tänään aavistuksen sukilleen.


Päivitystä Portugalin tilanteeseen:

Portugalin kriisi palasi näyttämölle - pääministerin epätoivo kasvaa | Yle Uutiset | yle.fi
 
Eikä unohtaa sovi kokoomuslaista lännettymis-fantasiaakaan, joka kylläkin sai taas tänään aavistuksen sukilleen.
Ilmeisesti pariinkiin otteeseen. Alla Dagens Industrin haastatteleman saksalaisekonomisti Thomas Mayerin toteamus: di.se - Toppekonom: Finland närmast lämna euron
"De vill skydda sig från Ryssland. Men eurosamarbetet är fel klubb för detta"

Toinen huomioni kiinnittänyt toteamus oli tämä: Thomas Mayer drar paralleller till rubelzonens krasch under 1990-talet. "Först att lämna var de starkare staterna – baltstaterna".. Jos joku toteaa, että Suomen palaaminen markkaan olisi askel taakse ja menneisyyteen, niin kaiketi Viron palaaminenkin rupla-alueesta kansalliseen valuuttaan 1990-luvulla sitten oli askel kehityksestä taaksepäin?
 
Hah. Tämä aihe on kuin ikiliikkuja. Olen tosin esittänyt mainitsemastasi ajanjaksosta hyvin vähän mielipiteitä. Lähinnä lainannut valtakunnan - kenties parhaiten asian tuntevaa - spesialistia.

Mitä olen seurannut sinun kirjoitteluasi täällä, niin sinä vaikutat selvästi enemmän viehättyneeltä sosialismiin.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Suomen kannalta olisi ehkä paras ratkaisu palata eta-jäseneksi. Tässä vaiheessa se saattaisi onnistua vielä hallitusti. Vaihtoehtona on jossain kohtaa väkisinkin tapahtuva euron hallitsematon romahtaminen, jolloin paluu markkaan sujuisi kaoottisissa ja ennalta-arvaamattomissa tunnelmissa.

Mitä matalaan ja vakaaseen korkotasoon tulee euroalueella, niin saapa nähdä miten tuonkin kanssa vielä käy, jahka setelipainokoneet tuutataan pyörimään. Toisaalta Ruotsissakaan ei ole korot ylhäällä, joten en hirveästi usko tuohon korkopelotteluun ilman euroa.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Portugal tarvitsee kohta uuden apupaketin:

| Taloussanomat

Jykän ja Stubbin mielestä tämä on fantastista. Taas pääsee Suomi tienaamaan, eiku...

Ja Juttis hoitaa takuutukset, eiku...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Portugal tarvitsee kohta uuden apupaketin:

| Taloussanomat

Jykän ja Stubbin mielestä tämä on fantastista. Taas pääsee Suomi tienaamaan, eiku...

Ja Juttis hoitaa takuutukset, eiku...

Papadapoulosten tukeminen oli vielä pieni ongelma siihen verrattuna, että Euroopan kriisi ei ratkea tukipaketeilla. Alkaa oikeasti pelottaa olla suomalainen nykyhallituksen alaisuudessa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Lähinnä lainannut valtakunnan - kenties parhaiten asian tuntevaa - spesialistia.

Mitä olen seurannut sinun kirjoitteluasi täällä, niin sinä vaikutat selvästi enemmän viehättyneeltä sosialismiin.

Joo, et. Lähinnä olet valjastanut Turtolan keppihevoseksi tälle omalaatuiselle tulkinnallesi Viron vapaaehtoisesta, riemukkaasta liittymisestä Stalin-isäsen viisaasti johtamaan kansojen rauhanliittoon kesällä 1940.

Olen liberaali: yhteiskunnallinen kilpailu ja tuloerot ovat minusta olennaisen tärkeitä asioita. Kilpailu on meille luontainen ominaisuus. Toki olen sosiaali-liberaali: haluaisin että tämä kilpailu käytäisiin mahdollisimman tasaisella pelikentällä niin että kukin sukupolvi voisi käyttää siinä kilpailussa omia kykyjään ja vahvuuksia, eikä vanhemmilta tai esivanhemmilta perittyjä tai perimättä jääneitä tuloja, mikä sitten edellyttää ilmaista, korkealaatuista koululaitosta, kansallista sairausvakuutusta ja muita keskeisiä tukiverkkoja, joita ei tavattu ihan viime vuosikymmeniin asti luokitella sosialismiksi. Mutta nyt ne sitä taitavat olla nykyisessä libertaarisessa kielenkäytössä, missä kaikki ei-somalialaiset olosuhteet ovat sosialismia ja keskitetyn valtiokoneiston brutaalia hirmuvaltaa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuohon "unionin" muotoon, jos tällä hetkellä Suomessa päättäjinä pyörii Urpilaista, Hautalaa ja Arhinmäkeä, eikä EU:ssa tilanne tunnu olevan yhtään parempi, voidaan arvuutella diktatuurin hyödyistä ja haitoista. Demokratian suurin ongelma on ihmisten tyhmyys, kun hallituksen kokoonpanoa katsoo, voidaan todeta helposti että kansa ansaitsee omanlaisensa hallituksen.

Suomessa/EU:ssa voitaisiin minun mielestäni kokeilla diktatuuria, tai vaihtoehtoisesti vain yli 120 äo:n ihmiset saisivat äänestää (Mensan testi ja keskihajonta 15) jos demokratiasta ei voida luopua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomessa/EU:ssa voitaisiin minun mielestäni kokeilla diktatuuria, tai vaihtoehtoisesti vain yli 120 äo:n ihmiset saisivat äänestää (Mensan testi ja keskihajonta 15) jos demokratiasta ei voida luopua.

Diktatuuria on jo kokeiltu, myöskin eliittien oligargista hallintoa. Demokratia voi olla huono, mutta se sentään kykenee jollain aikavälillä korjaamaan vikansa ja kykenee uudistuksiin. Diktatuurit ja oligargiat tuppaavat lopulta romahtamaan tehottomuuteensa, kun taas demokratiassa mielipiteen ja kokoontumisen vapauden myötä vallitsee jatkuva, vaikkakin hidas, kilpailu ja sitä myötä vähittäinen uudistuminen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös