En oikein vieläkään ymmärrä näitä kommenttejasi esittämästäni rasismin määrittelystä.Oletko siitä eri mieltä vai samaa mieltä?
Uskoakseni olemme käsitteen sisällöstä pitkälti samaa mieltä, itse vain taidan nähdä siihen yksinomaan perustuvan toiminnan yleisyyden esim. Suomessa toisella tavalla. Kommenteillani koitin vain havainnollistaa, että syrjinnän motiivit voivat olla muutakin kuin rasistisia. Etninentausta voi olla jopa välitön syrjivän toiminnan aiheuttama tekijä. Todelliset syyt eivät siitäkään huolimatta välttämättä ole rasistisia.
On varmasti aika perusteetonta väittää, että afrikkalainen esim. nyt somali olisi pelkästään ihonvärin perusteella huonompi ja taitamattomampi kuin tavallinen suomalainen kollegansa. Uskallan kuitenkin väittää, että jos ihminen vie lapsensa lääkärille, ja hänen pitää valita kahden lääkärin väliltä, joista hän tietää ainoastaan etnisen taustan, toinen suomalainen toinen somali, valitsee hän, lapsensa parasta ajatellen, suomalaisen lääkärin. Olisi aika hassua väittää toiminnan motiiveja rasistisiksi, vaikka päätös nojautuisikin yksinomaan juurikin etnisiin tekijöihin. Ei varmaan ole tarvetta erikseen mainita syitä, minkä takia suomalaiseen lääkäriin turvautuminen on
todennäköisesti kommunikoinnin ym. kannalta parempi vaihtoehto. Todellisuudessa tämä somalitaustainen saattaisi olla monta kertaa suomalaista kollegaansa pätevämpi, ja osata suomea erinomaisesti. Ihmiset tekevät päätöksiänsä sen tiedon pohjalta, jota heillä on, ja arvioivat todennäköisyyksiä niiden tietojen pohjalta. Tiedot luonnollisesti voivat olla vääriä tai oikeita. Ihmiset eivät kuitenkaan lakkaa tekemästä mielestänsä todennäköisesti parhaita ratkaisuja koskien tärkeitä asioita, vain minkään "asennekasvatuksen" takia, koska heidän toimintansa hyvin harvoin alunperinkään pohjautui sellaiseen rasismiin, johon tämä asennekasvatus yrittää puuttua.
Yhdenvertaisuuden puute on todellinen ongelma yhteiskunnassa, ja siitä eittämättä saavat kärsiä perusteettomasti osa romani- ja somaliväestön yksilöistä. On pitkä prosessi saada tilanne normalisoitumaan alkutilanteesta asti, ja suurin rooli siinä on vähemmistöllä itsellänsä. Romanit ovat tästä hyvä esimerkki, valitettavasti. Yhteiskunnan on tietenkin tarjottava kaikki yhtäläiset mahdollisuudet tähän, mutta se ei todellakaan ole riittävä tekijä. Luonnollisesti tässäkin on puutteita ja toimintaa pitää kehittää koko aika. Suurin ongelma ei kuitenkaan ole yhteiskunnassa. Eriäviä mielipiteitä tietenkin saa esittää, mutta mieluiten perustellen.
Ja tarkoitatko ihan todella että 95% esimerkiksi somaleista on työttömiä raiskaaja-ryöstäjiä? Tästä olisi siinä tapauksessa hyvä nähdä jotain muutakin tilastoa kuin mutuasi.
Tähän taidettiinkin jo puuttua. En kuitenkaan ole moista koskaan väittänyt, edes mitään tuohon verrattavaa. Ihmettelen itsekin mistä moisen tulkinnan teit, koska mielestäni tuosta kirjoituksestani on oikeasti vaikea tehdä tekemäsi kaltaista tulkintaa.