Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Espoo Metro Areena

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Pavlovin Koira, 07.10.2015 klo 10.15.

 1. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  @Lievers#22 Osta femman piletti jos siihen olet oikeutettu. Istumapaikkasi voinet valita melko vapaasti, tuskin niitä vahditaan kummemmin. Kunhan et änkeä kenenkään kausaripaikalle, mutta se lienee aika epätodennäköistä. Matsiin pääsee kaikki EU:n junnut (lätkä ja koris) ilmaiseksi ja voin luvata, etteivät he ainakaan istu omilla paikoillaan.
   
 2. MrBluus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Nämä etuliput lienee ne Mestiksen uudet halvat paikat, joista infottiin viikko vai pari takaperin. Eli nämä eivät ole eläkeläis- yms. paikkoja, vaan ihan kaikille saatavilla olevia edullisia istumapaikkoja.
   
 3. Lievers#22 Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Kiitos vastauksista, pitänee ostaa nuo "lastenliput" siis! Hyvä juttu muuten tuo Mestiksen uudet halvat paikat, oli mennyt multa ohi kun ei Mestistä niin tule seurattua. Toki noita halvempia paikkoja on aika vähän ja ne ovat melko lähellä kaukaloa, mutta hyvä idea mielestäni silti.
   
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Käsittääkseni nuo junnujen ilmaiset kausikortit on numeroimattomia - menevät siis sinne sekaan miten menevätkin.

  Samoin junnukausikortin vastikkeena on Unitedilta junnuille tulleiden viestien mukaan huoltajan toimiva sähköpostiosoite markkinointiluvalla, sekä junnuilla pitää olla oma pelipaitansa tai muu seuran asu matsissa päällä.
   
 5. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Huomenna olisi teoreettinen mahdollisuus ehtiä Lahdesta (työt loppuu 16:20) matsiin Espooseen. Koska tämä hypoteesi sisältää viikonlopun tarvittavat vaatteet sisältävän repun, kaatuukohan hyvät aikeet siihen areenan ovelle? Kukaan ei vielä ole Mestispelissä Espoossa käynyt, mutta mitä arvelette?
   
 6. MrBitter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tuskin. Käyvät varmaan repun läpi. Tai jos siellä on jotain mitä ei saa tuoda, niin voidaan laittaa siihen sisäänkäynnin vieressä olevaan varastohuoneeseen jemmaan pelin ajaksi. Itsellä oli siellä nelikymppisten yhteydessä joku 5 litraa konjakkia mitä vieraat toivat ;)
   
 7. KukkoMiikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Katselin myynnissä olevia kausikortteja ja joukosta löytyy myös pysäköintikausikortti lähialueelle. Siinä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta tuotekuvauksessa mainitaan seuraavaa:

  Lainaus:
  Asia kerrallaan oikeaan suuntaan!
   
 8. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Mikähän mahtaa olla parkkikausarin ostoinnokkuus, kun muuten selviää ilmaiseksi? Lähiparkkialueestahan voisi kuvitella olevan vaikeinta päästä pois, jos hallissa on paljon ihmisiä, että onko oikeasti 150 euron arvoinen sijoitus. Hyvä uudistus, mutta onko ajateltu ihan loppuun asti tuota muuten ilmaiseksi-osuutta verrattuna kausariin.
   
 9. KukkoMiikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  No mitäs väliä sillä on myydäänkö parkkikausareita enempää kuin muutamia kymmeniä. Aina joku on halukas maksamaan vähän paremmasta kokemuksesta/palvelusta.

  Tärkeintä, että monta (myös vierasfanin) mieltä pahoittanut ylihintainen pysäköinti on nyt ilmaista.
   
 10. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Olen antanut itseni ymmärtää, että parkkikausikortti on suunnattu lähinnä yritysasiakkaille, mutta toki sen voi ostaa myös kuluttajat.
   
 11. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Metro Areenan voisi muuttaa NHL mittoihin. Sitähän Marjamäkikin tuntuu kaipaavan Suomeen
   
 12. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Lainaus:
  Missä United sitten pelaisi? Kaukaloiden mitat määritetään liiton säännöissä, joten tämmöisessä kaukalossa ei voi sitten United pelata sarjaotteluja. Toki näissä säännöissä on vähän liikkumatilaa ja kaukalosta saa halutessaan enemmän NHL-muotoisen, mutta ei kuitenkaan NHL-mittoja ole mahdollista toteuttaa.
   
 13. JandoKenar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MM95
  Kun katsoo liiton sääntöjä (suunnilleen) änärikaukalo näyttäisi olevan ihan mahdollinen.
  ⭐JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

  Lainaus:
  Lainaus:
  Metri jäisi pituudesta pois mutta lähelle päästään. Olisi kyllä siistiä jos esim. Metro Areenalla olisi tuollainen kaukalo, tulisi lisäjännitettä vierasjoukkueille kun joutuisi pelaamaan oudossa askissa.
   
 14. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Muistaakseni Helsingin U20 aikana puhuttiin, että IFK:n kaukalo olisi metrin leveämpi kuin NHL:llässä. Ja monet NHL vaikuttajat (noh ainakin Bruce Bordeau) olivat sitämieltä, että tämä "hybridi" kenttä koko olisi NHL:än tulevaisuus, jolloin taitopelaajat saisivat enemmän tilaa. Eli tarkoittaisiko tämä sitä, että IFK kaukalo on 60x27 metriä? Joka tapauksessa, tämä voisi olla ihan hyvä koko myös baronalle tai koko Liigaan, jossei nyt ihan täysi änäri kaukalo. Hybridi kenttä olisi Suomelle hieno tapa erottua Euroopasta, toisaalta tykkään siitä, että täällä askit ovat melko vaihtelevan kokoisia. NHLässä nämä Bordeun ajatukset tyrmättiin lähinnä sen takia, että kaikilla on tuo tasan säännöissä määritelty 61x26 kenttä ja jostain syystä olisi mahdotonta niitä muuttaa ja tulisi liian kalliiksi (seuroille joiden pelaajabudjetit on 70milj-$?).

  Mielestäni pikkuaskin peli ei ole kovin kaunista katseltavaa kuten myös Bordeun mielestä, sillä pelinrakentaminen ja sitä kautta maalinteon tekeminen on vaikeampaa. Siksi siellä kokoajan mietitään kuinka veskarien välineitä voisi pienentää jne. Mielestäni NHL kaukalon leventäminen olisi paljon fiksumpi ratkaisu kuin nuo typerät maalivahtien kamojen mittailu tai maalim koon suurentaminen. Mielestäni WCH pelitkin ovat olleet aikamoista sählyä, vaikka maailman taitavimmat pelaavat siellä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2016 klo 16.03
 15. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tuossa levennyksessä menisi kaksi penkkiriviä kaukalon molemmin puolin, ihan heittona karkeasti reilut 300 istumapaikkaa läheltä kaukaloa. Lipputuloissa satoja tuhansia dollareita kaudessa. Siinä lienee perimmäinen syy.
   
 16. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Niin ainakin, joissain kaukaloissa tämä on mahdollista. Lähinnä hän taisi ehdottaa, että uusille areenoille, joita rakennetaan nyt voisi jättää tämän levennysvaran. Toki tuota voisi kompensoida nostamalla lippujen hintoja, jolloin yksittäisen lipun hinta tuskin nousisi kauheasti. Lisäksi mikäli nostaisi maalimääriä, mitkä ilmeisesti on murheen aihe niin sekin voisi nostaa täyttöastetta, joillakin NHL paikkakunnilla. Kaikkihan tämä toki on spekulaatiota, kuitenkin noin ison rahan organisaatioille mikään tämän mittakaavan muutos ei ole mahdoton. :)

  Edit: Lisäksi tv:stähän varmaankin suurimmat tulot tulevat. Ja ilmeisesti tv näkyvyyden kasvattaminen on maalimäärien ja taidokkaisten suoritusten kasvattamisen taustalla.
   
 17. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Joo, eihän asiat koskaan ole mustavalkoisia. Ei kaikki ole edes sitä mieltä, että tilan lisääminen nostaisi maalimääriä, koska vaikutus muuttaisi myös pelitaktisia asioita. Aikanaan esimerkiksi keskialueen paitsion (eli siis kahden viivan syötön) poistumisen positiivinen vaikutus peliin pieneni huomattavasti, kun puolustuksen sumppu tehtiin muutoksen jälkeen punaviivan sijaan omalle siniviivalle. Näistä voisi keskustella enemmänkin, enkä itse ole pienen tai suuren kaukalon "fani" oletusarvoisesti.

  Tästä asiasta jokunen vuosi sitten vaan kysyttiin joltain GM:lta, ja vastaus oli ihan puhtaasti ei, koska tuo katsojapaikkojen väheneminen.
   
 18. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Siis toi lipputulojen menetyshän koskisi vain niitä seuroja joilla hallin kapasiteettiaste liikuskelee runkosarjassa jossain 100%-95% luokassa. Joita tosin on NHL:lässä aika monta. Mutta pleijari aikaan hallit on täynnä ja lipujen hinnassa on pleijari lisä niin kyllä silloin noi paikat on kyllä arvossaan.

  Lainaus:
  Olihan Länsi-Auo Areenalla vuodet 1998-2005 todella pieni kaukalo. Taisi olla just niin pieni kun säännöt sallivat. Silloin sieltä yläkatsomoista näki vaihtoaitioon ja jäähyaitoon vaivatta ilman että se yläkatsomon kaide häiritsi näkyvyyttä. Summanenhan ton sitten ensitöikseen muutti vuonna 2005 ja vaati että Areenalle rakenettaan sitten sellainen suuri lentokenttä kaukalo.
   
 19. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Espoon Areenassa (kuten varmaan muissakin halleissa) jään alla on betonilaatta, jonka sisään on valettu jäähdytysputkisto. Laattaan on valuvaiheessa upotettu jäähdytysputkien väliin kiinnitysholkit kaukalolle ja pystyputket maalitolppien kohdalle. Näihin putkiin tulee ne kumitapit, jotka pitää maalit paikallaan. Sinne tehtiin alunperin kiinnikkeet ja maalien paikat kahdelle erikokoiselle kaukalolle. Vaihtoehdot on 58x28m ja 60x30m. Aluksi siellä pelattiin pienemmässä askissa, mutta 2000-luvun alussa vaihdettiin isompaan. Vaihdoksessa poistettiin alimmat penkkirivit katsomoista. En varmaksi tiedä onko sen jälkeen tehty jotain muutoksia betonilaattaan esimerkiksi turvakaukalon asennuksen yhteydessä, mutta epäilen vahvasti. Ongelmana on se, että jäähdytysputkien tarkkaa sijantia ei oikein tiedetä, joten laatan poraaminen melko suurella todennäköisyydellä puhkoo niitä putkia. Niitä menee siellä kuitenkin vieri vieressä. Toki jos uusi kaukalo olisi 60x28m niin uusia kiinnikkeitä täytyisi viritellä vain kulmiin kun pitkillä sivuilla voisi käyttää pienemmän kaukalon kiinnikkeitä ja päädyissä suuremman. Maalit voisi olla nykyisillä sijoillaan.
   
 20. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tiukkaa faktaa, loistavaa.

  Olisikohan kuinka iso urakka tuon putkiston kartoittaminen jollain ultraäänellä, kaikuluotaamalla tjsp (en ole niin perehtynyt tekniikkaan, että tietäisin oikeat menetelmät). Luulisi, ettei kovin kallista ole, kun noita esimerkiksi rakennekuvauksia ulkoseinistä tekeviä firmoja kuitenkin on olemassa. Olisi se varmaan ihan kiva saada niiden putkien paikat tietoon tulevaisuuttakin varten, vaikka ei kaukalon kokoa muutettaisikaan.
   
 21. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Ainakin lattialämmitysputket löytyvät betonilattiasta. Muuta en osaa enkä tiedä luvata.
   
 22. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  En tiedä faktana, mutta oma käsitykseni on se, että jäädytysputkia pitää olla tiheämmässä kuin lämmitysputkia. Lämpö leviää eri tavalla tasaisesti ja energiaa ei riittävään lattialämpöön tarvitse yhtä paljon kuin jään tekoon, koska ilman lämpötilakin on lähempänä haluttua lattiapinnan lämpöä - ja jäässä on tärkeää, että se on tasalaatuinen läpi kentän (eli ei voi olla kolmen metrin välein mitään -20 asteen viivoja, joiden välissä mennään -5 asteeseen, vaan jään pitää olla lämpötilaltaan noin puolen lämpöasteen asteen sisällä läpi kaukalon). Ja tämä käsitys on jostain junnuvuosilta yhden zambonikuskin mulle selittämää ihan ulkomuistista, ettei tosissaan ole faktaa, mutta ymmärrän kyllä idean.
   
 23. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Niitä putkia on siellä siis noin 5-10 sentin välein.
   
 24. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Edelliseen viestiini hieman viitaten jotain tällaista oletinkin. Mutta kyllähän silti porauspaikat on mahdollista kuvata, jos haluaa ne mahdolliset kohdat kartoittaa.
   
 25. Vae Victis Jäsen