Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Espoo Metro Areena

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Pavlovin Koira, 07.10.2015 klo 10.15.

 1. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Koko "jumbo" alkaa olemaan sen verran iäkäs, että pitäisi vaihtaa lähivuosina kokonaan. Ehkä samalla saataisiin jääkiekkoon sopivampi tulostaulu, kun valtaosan tilasta vievät korislamput poistuisivat.. Mutta tosiaan, ei tuo nyt ole se ensimmäinen kohde, mikä hallissa pitäisi korjata. Montaa vikaa/puutetta/korjauskohdetta pystyy sietämään, jos tärkeimmät asiat ovat kunnossa. Kunnon safkaa hallille, hinnat tarkistukseen ja yleisötilat kuntoon.
   
 2. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Joo, mielestäni juuri hinnan takia jumbon voi jättää toistaiseksi sellaiseksi kuin se on. Pyöreä ledi näyttö sen alle voisi olla kuitenkin fiksusti suuniteltuna käytettävissä sellaisenaan myös uuden hypoteettisen jumbon kanssa kuhan se on mitoitettu hyvin. Uskoisin kyseisen mainospaikan myyvän hyvin ja maksavan itsensä melko nopeasti pois. Ja mielestäni tämä ei olisi mikään "korjaus" vaan toisi ihan oikeasti vaihtoehtoja myyntitiimille hankkia niitä tuloja, mitkä on aiemmin puuttunut. Toki pelkästään jo jumbon alle lisätty häkkyrä toisi uutta ilmettä baronalle, muita ledejä ja jumboja odotellessa.

  Sähköinen mainostaulu = monipuolisemmat liikkuvan kuvan mainostus ratkaisut (voidaan päivittää esim. sesongin mukaan helposti), mahdollistaa mainostamisen pelitilanteiden mukaan ja mainoksien vaihto nopeaa ja helppoa (ei tarvitse roikuttaa maksamattomia mainoksia, kun niiden poistamiseen vaaditaan vain hiiren klikkaus luultavasti).
   
 3. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Uusi Jumbo on tulossa, vanhaan ei taatusti laitella mitään alle. Samalla kertaa vaihtunee tuo vanha valaisinpatteristo, luultavimmin nykytyyliin ledivaloihin, toivottavasti jo kesän aikana. Olisihan se mukavampaa seurailla peliä ilman noita varjokohtia kaukalossa.
   
 4. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Tää kuulostaa äärimmäisen hyvältä, jos pitää paikkansa :)
   
 5. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tossa maikkarin Salonoja-Valavuori-Honka uutisessa oli maininta että Honka tulee pelamaan Espoo Metro Areenalla. Eli noille lampuille tulee käyttöä. Tosin sitä en tiedä kuinka fiksua on pelata jotain koriksen divaria Espoo Metroa Areenalla.
   
 6. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Vaikka hallissa pelaisi pääsarjatason korisjengi, en siltikään näe pointtia varata tulostaulusta noin iso alue pelkästään koripallossa käytettäville valoille... Koko sivusta screeniksi ja sitten siihen ruutuun kullekin lajille tarkeät tiedot. Silloin joka lajissa ja tapahtumassa saadaan maksimihyöty "jumbosta".
   
 7. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Mun käsittääkseni noihin uusiin ledikuutioihin saa esimerkiksi virheet tms. koripallojutut näkymään siinä kuvan sivussa. Eli ei tuo estä vaihtoa uudempaan.
   
 8. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Varmasti saa, ja sehän olisikin hienoa, että samalle alueelle saisi tapahtuman mukaan tarvittavan tiedon. Itse siis toivon, että halliin tulee uusi tulostaulu, joka olisi vähän nykyaikaisempi ja sopivampi erilaisten tapahtumien vaatimuksiin. Toisaalta, jos jostain pitää tinkiä, kyllä nykyinen taulu menisi varmasti ainakin ensi kauden vielä.
   
 9. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Nykyinen taulu on siinä jamassa, että viime kaudella oltiin joka kerta kädet ristissä kun sitä laitettiin päälle ja toivottiin, että se vielä sen päivän kestää. Siellä on koko videojärjestelmä ihan finaalissa. Sitä on korjattu purkkavirityksin jo pitkään. Tosin Mestiksessä nyt varmasti riittää, että pelikello toimii ja tilanteen ja jäähyt saa johonkin näkymään. Matinkylän hallissa lienee tulostaulut tyhjänpanttina. Muut areenan mahdolliset vuokralaiset voi sitten vaatia ihan toimivaakin videotaulua.
   
 10. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tota noin.. toivotaan nyt, että toimistolla ei lähdetä mukaan tuolla asenteella. Hommat pitää hoitaa kunnolla alusta asti.

  Tuohon tauluun sen verran, että korispuolella lienee aika tärkeätä tietää nuo virheet. Joten yhdenkin lampun palaminen voi olla aika huono homma. Sitä kautta ajateltuna luulen, että taulu vaihdetaan.
   
 11. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Isojen näyttöjen tekniikka on kehittynyt aika lailla siinä vajaassa 20 vuodessa, mitä hallilla on jo ikää. Uudet näytöt ovat isoja, kirkkaita ja hinnaltaan halvempia kuin vastaavat aikaisemmin olivat. Niillä pystyy näyttämään vaikka mitä, koriksen virheet tai vaikka pornoa. Ei sinne kuutioon enää mitään hehkulamppuja ruuvata.
   
 12. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Toi nykyinen videopuolihan on toteutettu videotykeillä, joilla kuva heijastetaan sisäpuolelta taustaheijastuspinnalle. Se ei mitenkään voi olla valaistussa hallissa kirkkaudeltaan tai kontrastiltaan ledipaneelin tasoa. Hämärässä hallissa se toimisi ihan hyvin sillä kuva on miellyttävämpi silmälle kuin ledipaneeli, joka toistaa värit vähän ylikorostetusti. Jääkiekkokäytössä ledipaneeli on kuitenkin paljon parempi kunhan siinä on riittävä resoluutio että erottaa kiekon.
   
 13. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Eikös niitä LED-näyttöjä saa noihin edelleen. Luulin itse, että se olisi tuo projektiohömpötys joka on loppunut.
   
 14. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  En nyt ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat. Projektiosysteemi siellä on nyt. Saahan sinne mitä vaan kun vaan hilaa kattoon. Toki projektiohässäkkä pitää ottaa tieltä pois. Tai kai sitä voisi tohon nykyiseenkin runkoon sovittaa ledipaneelit, mutta enpä tiedä olisiko siinä järkeä.
   
 15. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Joo, sorry. Käsitin väärin. Luulin, että sinne ollaan laittamassa projektionäyttöjä. Oma käsitykseni on, että koko "troni" uusitaan, jos jotain tehdään.
   
 16. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Juu. Eiköhän ne projektorijutut ole jo historiaa. Ledillä vatmaan mennään jos taulu uusitaan. Mulla ei ole mitään tietoa onko tarkoitus uusia vai ei. Noi ledinäytöt halpenee siihen tahtiin, että jos vielä yhden kauden odottaa niin saa taas paljon halvemmalla parempaa laatua.
   
 17. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Ei kai tuon pitäisi olla nyt tärkein asia mitä hallissa pitäisi tehdä? Halli pitäisi laittaa muuten "edustus" kuntoon ja saada siitä Espoolaisten olohuone niin jääkiekko kuin koripallo väelle ja vieläpä katsojat/fanit edellä unohtaen valkoiset pöytäliinat ainakin päätybaarista.
   
 18. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Miksi ne pitäisi unohtaa? Jos hommat hoidetaan kunnolla, tilaa on kyllä ihan kaikenlaiselle matseissa viihtymiselle. Ihan samalla tavalla siinä päädyn ravintolassa taso on ollut varsin heikko jo pidempään ja hinnat aivan poskettomia safkan laatuun nähden.
   
 19. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Jumbo on sinäänsä varmaan pelin lisäksi ainakin aikamääräisesti eniten katsottu kohde hallissa ja jos se ei toimi ja siinä on lamppuja sammunut niin kyllä se ainakin alitajuisesti tuntuu siltä, että hommat ei toimi ja kaikki jatkuu samaan malliin. Täten jumbon remontoimalla voi saada uuden alun myös tältä kantilta, kun kaikki toimii. Täten tuoden uutta ilmettä hallille jo näin pienellä sijoitukselle, jonka uskon olevan melko halpa. Tämän lisäksi toimiva ja selkeä jumbo voi olla mainosmyynnin kannalta hyvä juttu.

  Teknisesti ajatellen: mielestäni Jumbon rungon voi ihan hyvin pitää entisellään, kunhan hankkii siihen uudet näytöt jokaiselle 8 sivulle, mikäli tämä tulee halvemmaksi kuin uusi jumbo. LED näytöllehän voi projektoida ihan samat "valo"tulostaulut kun nykyisessä jumbossa on ja tämän lisäksi muita konfiguraatioita tai liikkuvaa kuvaa riippuen tapahtuman laadusta.

  Mielestäni areena on muuten hyvässä kunnossa päällisin puolin. Esimerkiksi penkeissä ei ole mitään valittamista. Ainakaan "omilla" paikoilla. Toki pinoteksia voi heittää seinille jos halutaan väriä muuttaa, mutta mielestäni sen kiireellisyys ei ole yhtä suurta kuin puolitoimiva jumbo ja hallin pimeä valaistus.
   
 20. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Hallin (pinta)remontin prioriteettijärjestys:

  1. Vessat kuntoon
  2. Rikkinäiset penkit vaihtoon
  3. Valaistus uusiksi
  4. Mediakuutio ledinäytöiksi (ja juuri tuollein, että joka sivu näytöksi, ne tulokset ja kaikki tilastot voidaan pitää vaikkapa niillä kapeammilla osuuksilla ihan normaalina grafiikkana ja käyttää esim. mainoskatkoilla sitäkin tilaa sitten niihin)
  5. Kaikki puuhastelun jäljet pois (teippaukset on vain "vähän sinne päin" esim. siinä räkäisessä mukameksikolaisessa kojussa jne)
   
 21. John Copter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
  Lainaus:
  En usko millään että sitä vanhaa runkoa voi pitää, en usko että on suunniteltu kestämään. Ledipaneleilla kun tehdään tuollainen niin siinä tulee painoa huomattavasti enemmän kuin projektoreilla ja levyillä tehtynä. Jos ajatellaan että siihen laitettaisiin edes puolikas mitä esim Hartwall-arenalla, tulisi pelkkien paneleiden painoksi noin 2000kg. Siihen lisäksi virta- ja datakaapelit, panelien kiinnikkeet, kulkusillat sekä ym mitä sinne kuutioon tulee sisälle niin saadaan äkkiä yksi tonni painoa lisää.

  Lisäksi tuo vanha kuutio on kuvasuhteeltaan 4:3 kun nykyään on käytössä 16:9 tai melkein jo useammin 16:10.

  Erillisiä tulostauluja ei tarvita, softalla nuo saadaan kaikki tehtyä siihen kuutioon itseensä jokaiselle sivulle, niin korikseen, lätkään kuin mihin tahansa muuhun lajiin.
   
 22. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Ei siihen vanhaan runkoon ole noita suunniteltukaan, vaan ihan uusi ledkuutio. Paino ei sinänsä ole mikään ongelma, mutta nykyisen kuution koko on. Uusi kuutio tulee joka tapauksessa olemaan pienempi ja todennäköisesti nelikulmainen, kuten pääsääntöisesti kaikkialla muualla.
  Lainaus:
  Vessat on kunnostettu tänä keväänä, penkkien kunnostukseen haettu järkevää vaihtoehtoa, ledivalaistus tullee samalla kuin tuo kuutio ja nuo baari-ja kiskaosiot on Restelin hallussa. Pintaremonteista ei ole omiin korviin tullut tietoa, eikä ainakaan viimeksi käydessä ollut niitä tehty.
   
 23. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Itse asiassa nykyään laitetaan usein 4:3 tai jopa 1:1 taluja joissa sitten on video yläreunassa 16:9 muodossa ja alas jäävä tyhjä tila käytetään tulostauluun.
   
 24. John Copter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
  Lainaus:
  Olet tässä ihan oikeassa. Kuten jaffalassa, yläreuna on tulospalveluna, keskellä on livekuva ja alhaalla mainosbanneri.

  Olin siis espooseen hahmotellut nykyisen muotoista kuutiota jossa tulostaulut ovat oman yksikkönä ja livekuva omanaan.

  Silti. Tuollainen taulu maksaa Jussille noin 300-400 t€ kaikkineen, riippuen mitä halutaan.
   
 25. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Stadin hallin kuutio tänä päivänä n.250 000. Ilmeisesti sen tyyppistä havitellaan. Valmistajia ja myyjiä noille riittää, joten hinnatkin on tippuneet.