Erikoistilannepuinti

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kuusi alivoimaa eikä kertaakaan uponnut omiin ! Oliko av-neliön peli oikeasti kehittynyt vai mistä moinen selkeä parannus tällä osa-alueella? Lisää tätä jatkossakin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllä tänään neliö oli huomattavasti aktiivisempi ja pyrittiin antamaan painetta kiekolliselle paljon enemmän. Hoidettiin myös hienosti irtokiekot pois notkumasta. Lofquist ei päässyt käyttämään oikein laukaustaan.

Muoks. AV:ta oli 5 kpl, lopussa tuli samasta tilanteesta sekä Grillille että McIntyrelle kakkoset.
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Alivoima oli aivan erilaista kuin tiistaina. Laidoille annettiin tilanteesta riippuen, jopa kahdella pelaajalla painetta. Saipa ei saannut pakkopeliänsä rullaamaan haluamallaan tavalla. Huomenna vastassa yksi liigan parhaista yv-joukkueista, joten av saa vielä kovemman testin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK yrittää lähes jokaisessa ylivoimassa liian vaikeita kuvioita. Syötetään mailaviidakon yli toiselle puolelle, kun helpompaa olisi kierrättää kiekkoa puolustajien kautta. Nämä laukoisivat suoraan syötöstä ja sen jälkeen ohjauksia tai kakkoskiekot sisään. Vaatii tietysti sen, että joku menee maskiksi maalille. Nyt kiekko toistuvasti menetetään vastustajille, kun lättysyöttöjen liika yrittäminen ei onnistu kovin korkealla prosentilla.
 

Stigu

Jäsen
HIFK yrittää lähes jokaisessa ylivoimassa liian vaikeita kuvioita. Syötetään mailaviidakon yli toiselle puolelle, kun helpompaa olisi kierrättää kiekkoa puolustajien kautta. Nämä laukoisivat suoraan syötöstä ja sen jälkeen ohjauksia tai kakkoskiekot sisään. Vaatii tietysti sen, että joku menee maskiksi maalille..
Itse näen että tuonkaltaiselle ylivoimalle on olemassa kaksi estettä:

1. Laukaisuvoimaisten pakkien puute
- Söde ja Taipalus omaavat ainoina pakkeina kelvollisen (kovan ja tarkan) lämärin.

2. Maskimiesten puute
- Elkins ja Luttinen tulevat ensimmäisinä mieleen. Puustista pitäisi mielestäni myös kouluttaa tuohon maskimiehen rooliin.

Tuohon ykköskohtaan liittyen, IFK:n hyökkäys suorastaan pursuaa käsiä, joten Stögöllä on varmastikin suuri houkutus pelata nähdynkaltaista YV:tä. Mutta olen samaa mieltä Johanneksen kanssa, että tuollainen YV ei toimi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nykypäivänä vastustajan av-pelaajat lukevat liian hyvin peliä ja katkovat lähes kaikki syöttöyritykset mailojen yli. Näen myös samoja ongelmia kuin Stigu HIFK:n yv:n toteuttamisessa, jos sitä muutettaisiin. Kuka laukoo ja ketä menee maskiksi, jos kosketaan tapaan pelata ylivoimaa..
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Yv-maali tehtiin Kärpät-pelissä ihan oikein, pieni syöttö Auvitulle, joka laukoo ja maskia oli kohtalaisesti Kärppien maalilla. Näitä lisää, kiitos.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ainakin tänään ja Frölundaa vastaan käydyssä matsissa oli pari isoa ongelmaa:
1) Kukaan ei ole maalilla, pakit usein kiekon saadessaan viivaan nostavat päänsä ja huomaavat, et aha, eihän siellä ole ketään ja se kiekon siirtely saa jatkoa kun turha sitä on sinne maalille lähteä heittämää.
2) Leinon ylivoimataidot ovat melko olemattomat, usein Leinon saadessa kiekon mies hautoo sitä ja pysäyttää koko pakkopelin, on vain paikoillaan ja pahimmassa tapauksessa vielä leipoo niin kauan että menettää kiekon.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin tänään ja Frölundaa vastaan käydyssä matsissa oli pari isoa ongelmaa:
1) Kukaan ei ole maalilla, pakit usein kiekon saadessaan viivaan nostavat päänsä ja huomaavat, et aha, eihän siellä ole ketään ja se kiekon siirtely saa jatkoa kun turha sitä on sinne maalille lähteä heittämää.
Hiukan samaan liittyen - liian usein ylivoimapelissä kiekko on pelattu laidassa hyökkääjälle heikkoon pelitilanneasentoon, jonka seurauksena hyökkääjä joutuu antamaan lähimmälle puolustajalle kiekon sen menettämisen pelossa ja seuraavana kiekko siirretään pitkällä syötöllä toiselle pakille. Kun maskia ei ole ja maalille kiekkoa ei pysty toimittamaan, heikot syötöt kertaantuvat ja vastustaja pystyy pelaamaan aika helposti tuonkaltaista ylivoimaa vastaan. Voi kun ylivoimassa olisi joku sellainen, joka pystyisi koviin laukauksiin hiukan kiperimmissäkin pelitilanteissa.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Ramstedt, Zabo ja erityisesti Goldobin ovat jostain saaneet päähänsä että yv:llä tehtyä maalia ei lasketa jos se ei mene neliön läpisyötöstä tyhjiin. Todennäköisesti luulevat vielä että silloin siitä saa kaksi pistettä. Nytkin lopussa yksikertaistettiin kuvioita, ja pakkien poikittaissyötöstä suoralaukaus toimi heti. Ei se veto tarvii mikään kaksinen olla kunhan menee kohti maalia. Grilli, Söde, Taipalus, Hänkki ja niin kuin nyt nähtiin Auvidu riittävät mainiosti, kunhan niitä laukauksia saadaan kohti maalia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Huomiseen Tappara-peliin on jengissä toivottavasti katsottu nauhalta viikko sitten pelatun Blues-pelin yv:t. Kiekko pelattiin Taipalukselle viivaan, ja maalin eteen tehtiin maskia hyvin. Taipaluksen veto on tarkka ja kova, joten sitä kannattaa käyttää enemmän, mutta ilman maskia harvoin tulee maalejakaan.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Alivoima taas murhaavan tehokkaana: 50 % piti tällä kertaa. Kyllähän tuon soisi jollain aikataululla kehittyvän edes parempaan suuntaan. Nyt runkosarjaa on takana lähes puolet ja minkäänlaista paranemista ei ole ollut havaittavissa. Ei tilastoissa eikä silmämääräisesti tarkastellessa.
Suurella huumorilla suhtaudun taas tilastofaktaan, että IFK:n ylivoimaprosentti on Liigan paras. Eittämättä näin siis on, mutta aika epäylivoimamaaleja noista muistinvaraisesti tarkasteltuna suurin osa on. Tässä vaiheessa kautta tuokaan ei merkitse juuri mitään, mutta pitkää kevättä ajatellen myös ylivoima pitää saada siihen kuntoon, että siinä sahataan vastustajan pakit väsyksiin.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Av:ssa tuntuu olevan tuo maalinedustapelaaminen todella surkealla tasolla, muutenkin välillä aivan turhan passiivista. Tuo on oikeastaan se mihin kaadutaan keväällä jos merkittävää parannusta ei tule.
 

F#21

Jäsen
En tiedä onko sattumaa, mutta molemmissa Ilveksen maalissa oli hyökkääjistä kentällä Puustinen ja Elkins. Ensimmäisessä Puustinen lähti juoksemaan Salmelan perässä ja toisessa taisi kompuroida Kivistön syötön kohdilla? Elkins taas oli toisessa maalissa maalin edessä ilman miestä.

Ei meiltä pelkästään puudu ne alivoimaa osaavat puolustajat, vaan mun mielestä meiltä puuttuu myös ne hyökkääjät, jotka haluavat ja osaavat syödä kiekkoja.

Nykysellä nipulla Törmäsellä on iso homma saada AV toimimaan. Mutta niin kauan kun se pysyy alle 80 prosentissa, pidän AV:n huonoutta Törmäsen heikkoutena.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nykysellä nipulla Törmäsellä on iso homma saada AV toimimaan. Mutta niin kauan kun se pysyy alle 80 prosentissa, pidän AV:n huonoutta Törmäsen heikkoutena.
Voihan se olla niin, ettei av-peluuttaminen yksinkertaisesti ole Törmäsen vahvuusaluetta, ja hänellä ei ole vielä riittävästi tietotaitoa/kokemusta ym. laittaa joukkueensa av-peliä tarpeeksi hyvään kuntoon (nyt puhun siis koko kaudesta tähän asti ihan treenipeleistä lähtien). Toivon että asia ei ole näin, sillä ilman hyvää av-pelaamista ei voi menestyä keväällä. Kai se on pakko uskoa nyt kuitenkin, että tämäkin osa-alue saadaan kuntoon vielä. Mutta sitä voimaa puuttuu alakerrasta, jos ei ole kukaan vielä kerinnyt kommentoimaan asiaa ;)
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kangasalusta varmaan osittain on myös mukana av-pelin kehityksestä. Ikävä vain, että tuolla pakistolla homma ei ainakaan helpotu. Av-pelissä nimittäin korostuu Auvitu-Teppo-Pikkarainen-Honkaheimon anti-fyysisyys. Pelkällä mailapelillä ei miestä siirretä maalilta. Pakisto on melko ihanteellinen hyökäyssuuntaan mutta se omapää...

Jaan Jhagin pleijaripelon ellei sitä vahvistusta peräpäähän saada.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Voihan se olla niin, ettei av-peluuttaminen yksinkertaisesti ole Törmäsen vahvuusaluetta, ja hänellä ei ole vielä riittävästi tietotaitoa/kokemusta ym. laittaa joukkueensa av-peliä tarpeeksi hyvään kuntoon (nyt puhun siis koko kaudesta tähän asti ihan treenipeleistä lähtien). Toivon että asia ei ole näin, sillä ilman hyvää av-pelaamista ei voi menestyä keväällä.
Kyllähän tuo sinun ajatuskulkusi on melkoisessa ristiriidassa Stögön näyttöjen kanssa. Mies on kuitenkin tehnyt melkoisen hyvää työtä keväisin, mistä kertoo kolme mestaruutta kolmesta eri sarjasta. En toki lähde väittämään, että HIFK:n alivoima tällä hetkellä olisi uomissaan.

Honkaheimo esitti tänään jo ihan lupaavia otteita, ehkä sieltä sitä ilkeyttä ja kovuutta vähän alkaa löytymään. Isäntää tuo alivoima silti huutaa. Pelaajaa, jonka läsnäolo tietää vastustajille inhottavia hetkiä HIFK:n maalin edustalla. Ylivoimaan taas toivoisin tappamisen meininkiä. Rask, Ramstedt, Goldobin nyt ensi hätään Artun kouluun. Oppitunnin aineena voisi olla "Lyhyt oppimäärä tehokkaaseen ylivoimaan - älä vittu aina yritä syöttää alivoimanelikon läpi!"
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Honkaheimo esitti tänään jo ihan lupaavia otteita, ehkä sieltä sitä ilkeyttä ja kovuutta vähän alkaa löytymään. Isäntää tuo alivoima silti huutaa.
Mä en näe Honkaheimossa mitään kehitystä ja sitä ajatusta seuraten en koe hänellä olevan juuri mitään annettavaa puolustukselle tällä hetkellä. Joko sitä ilkeyttä ja kovuutta on, jolloin vähän klesanakin voi sitä jakaa ja olla hyödyksi. Tai sitten sitä ei ole ja homma on aika piimää& villasukka- osastoa. Enkä usko mihinkään loukkaantumiseenkaan, onhan se käynyt KiVassakin pelaamassa.

Kova omanpään fyysinen kaveri ja sille Hank/Teppo kaveriksi. Otto voi sitten olla seitsemäs ihme.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Mä en näe Honkaheimossa mitään kehitystä ja sitä ajatusta seuraten en koe hänellä olevan juuri mitään annettavaa puolustukselle tällä hetkellä. Joko sitä ilkeyttä ja kovuutta on, jolloin vähän klesanakin voi sitä jakaa ja olla hyödyksi. Tai sitten sitä ei ole ja homma on aika piimää& villasukka- osastoa. Enkä usko mihinkään loukkaantumiseenkaan, onhan se käynyt KiVassakin pelaamassa.

Kova omanpään fyysinen kaveri ja sille Hank/Teppo kaveriksi. Otto voi sitten olla seitsemäs ihme.
Mä näin tänään vaihdon, missä Honkaheimo kävi pariinkin otteeseen taklaamassa kaveria. Samoin mä näin tilanteen, missä Otto otti ja meni johonkin tilanteeseen isäntänä katteleen mitä tapahtuu ja jopa vähän länkytti suutaan Ilveksen pelaajan suuntaan. Ei noi mitään maata järisyttäviä asioita ole, mutta silti mä tulkitsen ne niin, että kykyä ja halukkuutta on. Otto vaan ei ole se johtava fyysinen kyrpä tuolla puolustuksessa. Se pitää ostaa joukkueen ulkopuolelta. Siltikin näen Oton suurimpana ehdokkaana kasvamaan tuohon Knock Outin rooliin, herrasmiesmäisenä kovanaamana.

En usko minäkään mihinkään loukkaantumisiin. Sen sijaan veikkaan, että Otto joutui liian ison muutoksen keskellä liian isoon rooliin. Mun papereissa menee heittämällä Tepon edelle.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei noi mitään maata järisyttäviä asioita ole, mutta silti mä tulkitsen ne niin, että kykyä ja halukkuutta on. Otto vaan ei ole se johtava fyysinen kyrpä tuolla puolustuksessa.
Nojaa, annan Otolle sen verran armoa, että 'syytän' hiukan Stögön jäähyjen varoilua tästä fyysisen lerssin puuttumisesta. Mutta sellainen joko tulee rangasta tai sitten ei.

Tuo heitto Original Tiputtajaan on melkein loukkaus. Se kaveri osasi olla fyysinen ja vielä puolustaakin. Snif.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän tuo sinun ajatuskulkusi on melkoisessa ristiriidassa Stögön näyttöjen kanssa. Mies on kuitenkin tehnyt melkoisen hyvää työtä keväisin, mistä kertoo kolme mestaruutta kolmesta eri sarjasta. En toki lähde väittämään, että HIFK:n alivoima tällä hetkellä olisi uomissaan.
Niin se oli lähinnä vaan pohdintaa siitä, miksi kauden aikana av-peli ei ole kehittynyt. Muutenhan IFK laukkaa sarjan kärkipäässä, joten valittamista nyt ei kauheasti peliesityksistä muuten löydy. Rosterissa puutteita jonkin verran on, mitkä pitää korjata, jos halutaan kannusta tosissaan tapella jo Stögön 1.kautena.

Muistetaan nyt kuitenkin, että Stögö valmentaa ensimmäistä kertaa liigassa, joten aika paljon on vielä auki erilaisia asioita tässä.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Niin se oli lähinnä vaan pohdintaa siitä, miksi kauden aikana av-peli ei ole kehittynyt. Muutenhan IFK laukkaa sarjan kärkipäässä, joten valittamista nyt ei kauheasti peliesityksistä muuten löydy. Rosterissa niitä jonkin verran on, jos halutaan kannusta tosissaan tapella jo Stögön 1.kautena.

Muistetaan nyt kuitenkin että Stögö valmentaa ensimmäistä kertaa liigassa, joten aika paljon on vielä auki erilaisia asioita tässä.
Joo ymmärsin kyllä tuon alkuperäisen pointtisi tuosta pohdinnasta. Ehkä käytin itse turhan kärkevää ilmaisua, mutta minulla oli vain tarkoitus muistuttaa siitä, että Stögön track record pleijareiden osalta on varsin messevä. A-junnunen mestaruus, Mestiksen mestaruus, NLA:n mestaruus ja siihen vielä lisäksi NLA:n hopea. Tuohan on suorastaan järkyttävän kova recordi ottaen huomioon, että mies on toiminut päävalmentajana neljä täyttä kautta, ja siihen päälle kolme puolikasta. Törmänen on valmentanut päävalmentajana viitenä keväänä ja vienyt joukkueensa niistä neljänä finaaleihin. Kyllä mun mielestä tässä kohtaa voidaan ihan reteesti lähteä siitä, että meillä on koutsi, joka tietää, mitä keväällä menestyminen edellyttää. Siis siitäkin huolimatta, että mies on päävalmentajana ensimmäistä kauttaan Liigassa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo ymmärsin kyllä tuon alkuperäisen pointtisi tuosta pohdinnasta. Ehkä käytin itse turhan kärkevää ilmaisua, mutta minulla oli vain tarkoitus muistuttaa siitä, että Stögön track record pleijareiden osalta on varsin messevä. A-junnunen mestaruus, Mestiksen mestaruus, NLA:n mestaruus ja siihen vielä lisäksi NLA:n hopea. Tuohan on suorastaan järkyttävän kova recordi ottaen huomioon, että mies on toiminut päävalmentajana neljä täyttä kautta, ja siihen päälle kolme puolikasta. Törmänen on valmentanut päävalmentajana viitenä keväänä ja vienyt joukkueensa niistä neljänä finaaleihin. Kyllä mun mielestä tässä kohtaa voidaan ihan reteesti lähteä siitä, että meillä on koutsi, joka tietää, mitä keväällä menestyminen edellyttää. Siis siitäkin huolimatta, että mies on päävalmentajana ensimmäistä kauttaan Liigassa.
Onhan siinä voittamisen kulttuuria jo keritty haalimaan, joten toivotaan kovin että trendi jatkuu meillä myös,

Tosin kaikki ei ole nyt pelkästään Stögöstä kiinni, koska Nybarin täytyy kasata sellainen pakisto, joka ei häviä vääntöjä maalin edessä (Toki Stögön täytyy olla mukana vaatimassa sitä mitä tarvitaan). Nyt niitä hävitään liikaa, ja niistä vastustaja on tehnyt maaleja meitä vastaan maaleja varsinkin IFK:n ollessa av:lla. Esimerkiksi Auvitulla on hyvä luistelu ym. vahvuuksia, mutta keräilee valitettavan usein kamppeitaan omissa. En ole Auvitua pois potkimassa, mutta vaadin tasapainoisempaa pakistoa meille, ja oikeilla täsmähankinnoilla se onnistuu.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Onhan siinä voittamisen kulttuuria jo keritty haalimaan, joten toivotaan kovin että suunnitelmaa on av-peliin myös.

Tosin kaikki ei ole nyt pelkästään Stögöstä kiinni, koska Nybarin täytyy kasata sellainen pakisto (Toki Stögön täytyy olla mukana vaatimassa sitä mitä tarvitaan), joka ei häviä vääntöjä maalin edessä. Nyt niitä hävitään liikaa, ja niistä vastustaja on tehnyt maaleja meitä vastaan maaleja varsinkin IFK:n ollessa av:lla. Esimerkiksi Auvitulla on hyvä luistelu ym. vahvuuksia, mutta keräilee valitettavan usein kamppeitaan omissa. En ole häntä pois potkimassa, mutta vaadin tasapainoisempaa pakistoa meille, ja oikeilla täsmähankinnoilla se onnistuu.
Täysin samaa mieltä tästä. Itse olen edelleen taipuvainen uskomaan, että yksi kokovartalosanonkomämikä on riittävä saamaan tuon meidän puolustuksen mestaruuden edellyttämälle tasolle. Toki tämä edellyttää sitä, että tämä hankittava pelaaja on ihan Liigan ehdotonta eliittiä tossa sanonkomämissä. Joku Tuukka Mäkelä tai Jani Honkanen olisi tietysti ihan kiva, sitä syvyyttä leveyteen vai leveyttä syvyyteen, miten se menikään. Mutta jos meille tulee pelkästään tollanen syvyyspelaaja siihen rooliin, ei meidän materiaali ole mestaruuden edellyttämällä tasolla.

Ja yhä edelleen pidän kyllä siitä kiinni, että tuossa nykyisessä pakistossa on riittävästi jerkkua ja luonnetta pitämään oman maalin edusta puhtaana, kuhan vaan sinne hankitaan se fyysisen pelin selkäranka. Sillä hankinnallahan saataisiin vielä tuolta noi Hankit ja Auvitut pois pelaamasta alivoimaa. Kaikkien ollessa kunnossa pitäisi alivoimapakkien olla ehdottomasti Itse Ilkimys, Söde, Taipalus, Grilli ja Hookahei. Muutenkin toivoisin Stögöltä vähän selkeämpää roolitusta noihin erikoistilanteisiin. Selkeät kolme hyökkäysparia ja tuo pakkiviisikko pelaamaan AV:ta. Nuo hyökkäysparit voisi hyvin olla vaikkapa Nykopp - Ikonen, Elkins - Rask ja Luttinen - Blomqvist.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n alivoimatilastoa heikentää myös se, että HIFK on ottanut liigassa ylivoimaisesti vähiten jäähyjä, eli vain 95 kpl 2 minuuttista. Siinä kun sitten kolahtaa tasaisin väliajoin, niin prosentit ovat surkeita. HIFK:lle on tehty 23 YV-maalia ja tällä tuloksella HIFK on sijalla 7. Tämän tarkoitus ei ole muuttaa muuksi sitä faktaa, että HIFK:n AV- on huonoa, mutta siihen ei kaaduta, koska jäähymäärät ovat liigan pienimmät. Esim. tänään HIFK otti 4x2 min ja kaksi kertaa kolahti ja av-% tippui taas. Jäähymääristä johtuen ehkä kuitenkin pieni tilastovääristymä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös