Erikoistilannepuinti

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
En viitsisi hirveästi valittaa kun joukkue pelaa hyvin ja kulkee voitosta voittoon, mutta pakko silti nostaa tämä asia esiin: IFK:n erikoistilannepelaaminen ei vakuuta eikä ole oikein vakuuttanut koko alkukauden aikana.

AV on parantunut vähän CHL-matseista enkä sitä ajatellut sen enempää käydä tässä läpi, lähinnä kaipaisin vähän aktiivisempaa tekemistä neliöltä viime kauden tapaan.

Ylivoimassa taas on parikin ongelmaa. Tänään pelattiin kolmella ketjulla ylivoimaa joka on mielestäni väärä tapa, kannatan kahden kovan ketjun kasaamista ja mahdolliset jämäsekunnit sitten muille kavereille. Pelaajavalinnoissakin olisi parannettavaa: Rask ei kuulu ylivoimalle ja Leino + Ramstedt samassa ketjussa ei vain toimi. Puolustukseen saadaan Söderholmin palatessa yksi viivapelote lisää mutta kyllähän tuo YV silti huutaa sitä rightin pakkia.

Rakentaisin YV-ketjut jatkossa näin:

Partanen
Ramstedt Zaborsky
Söderholm Taipalus

Elkins
Kuparinen
Puustinen Leino
Auvitu

Elkins ja Partanen painimaan maalinedustalle, Ramstedt + Leino pyörittävät peliä ja hakevat Zaborskylle ja Puustiselle paikkoja vetää suoraan syötöstä. Ykkös-YV ihan perinteisesti kahdella pakilla, kakkos-YV:ssä taas haluaisin nähdä Leinon, Auvitun ja Puustisen muodostaman takakolmion.

Pääasia olisi kuitenkin se että YV:stä tulisi oikeasti vaarallinen, kulmissa pyöriminen saa nyt loppua, yksi pelaaja maalin eteen ja pitää päästä hyödyntämään Zabon ja Puustisen hyviä laukauksia ihan eri tavalla. En halua enää nähdä sitä että Zaborsky pyörittää ylivoimaa koska kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi maalintekijä. Jos muistellaan esimerkiksi viime kauden ylivoimaa parhaimmillaan niin yksinkertaisimmillaan se oli sitä että ruuhkaa maalille ja Pakarinen + Söderholm toimittivat kiekkoa sinne. Uskon ja toivon että myös valmennusjohto tulee kiinnittämään erikoistilanteisiin erityisen paljon huomiota lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimassa taas on parikin ongelmaa. Tänään pelattiin kolmella ketjulla ylivoimaa joka on mielestäni väärä tapa, kannatan kahden kovan ketjun kasaamista ja mahdolliset jämäsekunnit sitten muille kavereille...

...Uskon ja toivon että myös valmennusjohto tulee kiinnittämään erikoistilanteisiin erityisen paljon huomiota lähiaikoina.
Jokainen valmentaja rakentaa joukkueen pelisysteemin hiukan eri tavalla ja osin jopa eri järjestyksessä. Kuten varmaan pelejä seuranneet ovat havainneet, HIFK:n peli perustuu kuluvalla kaudella aika lailla eri asioihin kuin vaikka viime vuonna. Suunnanmuutospelaaminen, nopeat lähdöt jne. Näin ollen voi olla mahdollista, että erikoistilanteiden osalta ollaan hiukan perässä - tämä ei tarkoita sitä, että jotain olisi jätetty tekemättä. Ei, vaan asiat on priorisoitu ja voit olla varma, että erikoistilannepelaamiseen tullaan kiinnittämään paljon huomiota lähiaikoina. Viisi liigamatsia antaa jo aika paljon dataa valmennusjohdolle analysoida, millaisten koostumusten varaan erikoistilannepelaamisen kulmakivet rakennetaan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viisi liigamatsia antaa jo aika paljon dataa valmennusjohdolle analysoida, millaisten koostumusten varaan erikoistilannepelaamisen kulmakivet rakennetaan.
Varmasti näin. Näin maallikolle yv:n ongelmana näyttäisi olevan pelintekijöiden puute ja sitä myöten roolien epäselvyys. Esimerkiksi Tomas Zaborsky pelaa mielestäni aivan väärässä paikassa - pitäisi olla vähän enemmän siniviivaan päin ja mielellään toisella puolella kenttää. Omasta mielestäni tämä johtuu siitä, että Zaborsky pelaa tässä nimenomaisessa ryhmityksessä pelintekijän paikalla, eikä omalla ominaisella maalintekijän paikallaan. Vastaavasti sitten Ramun kentällisessä on ne kaksi pelintekijää Leinon ja Ramstedtin muodossa eikä oikein ketään sniperia. Elkinsin ketjussa taas peli pyörii Puustisen ja Elkinsin kautta pääosin eikä Juuso pääse omalle ruudulleen päättämään kuvioita.

Mikäli olisin Törmäsen kengissä, laittaisin YV:t kutakuinkin ketjun avaajan ehdottamilla koostumuksilla. Alivoima on mielestäni parantunut, mutta ehkäpä kauden mittaan aletaan nähdä enemmän erikoistumista rooleihin, etteivät samat pelaajat jauha sekä yli- että alivoimaa.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Yksi suuri ongelma on taitovaje viivassa. Tänäänkään ei hirveästi apuja viivalta tullut, kun siellä pyöri mm. Grilli-Teppo -parivaljakko. Taipalus-Auvitu on ihan jees toisen yv-ketjun taakse, mutta todellisen syömähampaan avuksi tarvitaan Söderholm-X. Mysteerimies voisi tässä olla esim. Puustinen. (Pakarista ikävä...)

Vaan eiköhän tämä näilläkin ajan mittaan parane, jahka toistot kasvaa ja roolit selkeytyy.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Zaborsky pelaa tässä nimenomaisessa ryhmityksessä pelintekijän paikalla, eikä omalla ominaisella maalintekijän paikallaan...
No joo, Zaborskyn ei pitäisi pyöriä b-pisteen tuntumassa, vaan maalin kulmalla tai edessä tekemässä niitä maaleja. Ylivoimapelaaminen on muutenkin aika lapsosen kengissä vielä, mutta eiköhän se tuosta selkiydy. Right pakkia tarvittais kovin, joten siinä ehkä se isoin puute. Eiköhän tämä ole isosti alleviivattuna kun vahvistuksia haetaan. Eli 2 pakkia pitäsi saada kauden aikana, right pommittaja ja hyvä fyysinen pakki.

Taipalus - Söderholm
"Mr Right" - Honkaheimo
"Kanki" - Auvitu
Grillfors - Teppo
Moberg

Eli tuossa rotaatio pyörisi, ja 1-2 loukkaantumisen jälkeen ei olla sormi suussa.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Se rightin kiekollinen puolustaja sieltä puuttuu, sitten uskon, että kun tämmöinen mitat täyttävä pakki jostakin löydetään niin myös ylivoima alkaa tuottamaan tulosta. Mitään tusinaukkoa ei kannata alkaa roudaamaan ja onneksi hankintojen suhteen ei tarvitse kiirehtiä nyt kun joukkueessa on perusasiat hyvin mallilla ja voittoja tulee.

Odotetaan jos vaikka Ässät aloittaisivat taas vaihteeks jossakin joulu - tammikuun vaihteessa pelaajamyyntinsä ja napataan sieltä tuo Stafford sitten ;)
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Hirveetä paskaa sekä YV että AV tänään. Ei ole kovin paljoa varaa leikkiä poliisia maalin edustalla, jos joka jäähyn jälkeen kaivellaan kiekkoa omista.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Hirveetä paskaa sekä YV että AV tänään. Ei ole kovin paljoa varaa leikkiä poliisia maalin edustalla, jos joka jäähyn jälkeen kaivellaan kiekkoa omista.
Nimenomaan näin. Liigan tilastot kertovat karua tietoa HIFKn ala-arvoisesta alivoimapelaamisesta. Liigan selkeästi heikoin av ja eroa seuraavaksi huonoimpaan lähes 10 % ja parhaimpiin jo 20% ! Söde + Isäntä tarvitaan ehdottomasti tuohon köykäiseksi osoittautuneeseen pakistoon. Heikko oma maalinedustansuojelu korostuu surullisella tavalla juurikin alivoimilla. Voitte uskoa, että kaikki liigajengit tulevat satsaamaan tähän HIFK:ta vastaan pelatessaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nimenomaan näin. Liigan tilastot kertovat karua tietoa HIFKn ala-arvoisesta alivoimapelaamisesta. Liigan selkeästi heikoin av ja eroa seuraavaksi huonoimpaan lähes 10 % ja parhaimpiin jo 20% ! Söde + Isäntä tarvitaan ehdottomasti tuohon köykäiseksi osoittautuneeseen pakistoon. Heikko oma maalinedustansuojelu korostuu surullisella tavalla juurikin alivoimilla. Voitte uskoa, että kaikki liigajengit tulevat satsaamaan tähän HIFK:ta vastaan pelatessaan.
Alivoimapelaaminen on kieltämättä heikkoa. Siihen täytyy kiinnittää huomiota ja siihen varmasti tullaan kauden edetessä tekemään muutoksia, mutta ei nyt silti liioitella puolustuksen heikkoutta. IFK:n mestispakisto on päästänyt yhä vain neljänneksi vähiten maaleja liigassa: 15 maalia 7 pelissä eli 2,14 maalia per ottelu. Ennen tätä viikkoa tilastot olivat vielä paremmat, mutta viikon kummassakin liigamatsissa omiin meni neljä maalia. Tämä kehitys pitää saada ensi viikolla katkaistua ja maalimäärät omassa päässä pienenemään. Tosin tästä ei sovi syyttää ainoastaan puolustsjia, vaan koko viisikko - alivoimalla nelikko tai kolmikko - saa osansa kunniasta. Kun kuitenkin samaan aikaan toisessa päässä kolisee melkein neljä kertaa peliä kohden, ei kovin suurta syytä huoleen ole vielä tässä vaiheessa kautta. Oma veikkaukseni on, että Törmänen antaa näin alkukaudesta pelaajien pelata rohkeasti vahvuuksiensa mukaisesti, jotta varsinkin nuoret pelaajat oppisivat virheistään, ja kauden mittaan alivoimaa ja viisikkopuolustusta pyritään saamaan mahdollisimman tiiviiksi pleijareita varten. Tämä ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että vastustaja ei saisi päästä Husson tai Lankisen vartioimalle maalille niin helposti kuin Ahtola eilen. Onneksi IFK:ssa on yhtä röyhkeitä pelaajia, mm. Ikonen, Partanen ja Luttinen, jotka vähääkään vastustajan estelyistä piittaamatta rynnivät maalille ronkkimaan irtokiekkoja sisään, vaikka keppiä tulee niskaan ja kylkiluiden väliin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun mielestäni erikoistilanteissa näkyy HIFK:n haavoittuvaisuus puolustuksen osalta roolittamisen suhteen. Kaikki pakit ovat kuin samasta muotista, ja tästä johtuen erikoistilannepelaaminen sakkaa. Taipalus ja Söderholm ovat puolustuksesta ainoat, joilta voidaan odottaa jatkuvaa pisteiden tekoa YV:llä sekä laukauksia maalille asti, ja AV:lla vain Södeltä ja Grilleriltä voidaan odottaa erikoisosaamista puolustusalueella, joskin Honkaheimo on siinä hilkuilla, että lasketaanko mukaan.

Söden lähenevästä paluusta huolimatta kaipaisin vähän erikoisosaamista tuonne hiukan homogeeniseen puolustukseemme.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Köykäisellä tarkoitin sitä, että pakistossa ei ole yhtään 100-kiloista mörssäriä (viime vuonna oli 2 sellaista), hyvä jos yhtään yli 90-kiloistakaan. Fysikan lait tulee herkästi vastaan, kun pitäisi toimia todellisena isäntänä. Toki voihan isokin mies olla jäällä pahimmillaan kuin harmiton nallekarhu. Silti oudoksun sitä, että raskasarjalaiset puuttuu täysin HIFK-pakistosta.

Hyvinhän tuo jengin puolustaminen on sujunut viisikkona pelatessa, se on upea saavutus sinänsä ja toivotavasti homma toimii noin jatkossakin. Mutta heti kun väki vähenee kaukalossa, niin puolustaminen hajoaa dramaattisesti. Alivoimalla korostuu pakkien kyky siivota maalinedustaa ja tällä hetkellä ollaan siltä osin turhan heikossa jamassa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tällä hetkellä alivoimaprosentti: 69,23%. Tässä on aikamoisen parannuksen paikka. Toki kun eilen katsoi Lukko-peliä niin ei se alivoima niin kauhealta näyttänyt mutta jotenkin Lukko ne kaikki maalit saivat ylivoimalla tehtyä.

-Tinke
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
Eiköhän Stögö tohon alivoimaankin pian jotain keksi. Sen nyt onneksi loppujen lopuksi pystyy melko nopeasti hiomaan kuntoon. Eikös viime kaudella harkkamatseissa IFK:n alivoimaprosentti ollu jotain luokkaa 50 ja parissa viikossa siitä hiottiin ihan Liigan eliittiä. Ylivoimaan kaipaisi sitä kovaa ampuvaa rightin pakkia. Liikaa siirrellään kiekkoa, eikä lauota. Söde toki tuo parannusta tohon, mutta pleijareissa erikoistilanteet on niin suuressa roolissa, että ihan kevättä ajatellen se yksi viivapelote jossain vaiheessa kautta sisään.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Tänään ainakin av on toiminut kiitettävästi. 7 kertaa on mitätöity mestarien yyvee. Ja muutenkin nolla päästettyä ja jatkoaika edessä. Onkohan alivoimamiehityksessä ja -taktiikassa oikeasti tehty muutoksia vai Hussoko siellä dominoi ?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimalla puolestaan HIFK:lta kauheata henk. koht. sekoilua. Tässäkin pelissä tarjottiin kahteen kertaan ylivoimaa kolmea pelaajaa vs ja pääosin henk. koht. virheisiin hukkuivat.

Taipalus on suurimman osan pelistä helvetin hyvä puolustaja, mutta sitten vastapainona aivan käsittämätöntä tötöilyä. Kun saisi pelaamisestaan nuo mustat hetket pois, niin olisi todella kova kiekollinen liideri Liigaan,
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin kuin kirjoitin aikaisemmin, niin erikoistilanteissa näkyy HIFK:n rosterin heikkous: käsiä ei ole liiaksi. Ramstedt on oikeastaan ainoa hyökkääjä, jolta voi odottaa jatkuvia luovia ratkaisuja, ja pakistossa Taipalus on ainoa tällainen Söden ollessa saikulla. Rankkareissakin näkyy tietty kädettömyys, vaikka tänään voitettiinkin.

AV oli tänään erinomaista, ja tuli ihan mestaruusvuosi mieleen, kun yhden vaihdon aikana, jokainen jätkä yritti blokata laukausta viivalta. Maalineduspelaamiseen oli myös kiinnitetty huomiota, ja siitä myös kiitokset! Paljon miellyttävämpää katsoa vastustajia pinossa Husson edessä, kuin Husson päällä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoimassa tulisi kokeilla raakaa yksinkertaistamista. Ramu pyörittämään peli, viivalle Zabo ja Taipalus sekä maalin eteen Hirvonen tekemään tilaa ja Arttu mättämään riparit sisään. Laukauksia viivalta varmoista paikoista (ei blokkimahdollisuutta) ja noilla miehillä sen pitäisi onnistua.

Myönnän toki, että av-maalien riski kasvaisi muutaman kertaluokan, mutta jotain pitäisi keksiä. Vai onko yv:n kehittäminen raakasti laskettu kevään hommiksi, kun paketti on muuten kasassa?
 

Stigu

Jäsen
Ylivoimassa tulisi kokeilla raakaa yksinkertaistamista. Ramu pyörittämään peli, viivalle Zabo ja Taipalus sekä maalin eteen Hirvonen tekemään tilaa ja Arttu mättämään riparit sisään. Laukauksia viivalta varmoista paikoista (ei blokkimahdollisuutta) ja noilla miehillä sen pitäisi onnistua.
Samaa mieltä. Laukaisuvoimaisten pakkien puutteessa heitäisin viivalle yv:ssä myös Partasen, jota kovempi kuti taitaa olla vain Södellä ja Taipaluksella. Ai että, kun jengissä olisi joku Karalahti tai Nummelin ylivoimalla, niin variaatioitakin olisi hieman enemmän. Nyt pakkeja käytetään ainoastaan kierrättämään kiekkoa, ja jotenkin tuntuu, että vastustajakin tajuaa tämän.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuossa yv- pyörityksessä häiritsee sekin, ettei Zaborsky ole ikinä kiekon saadessaan laukaisupaikalla. Missä menee vituiksi, vai onko suunniteltu juttu? Ja jos on, niin miksi? Totta kai Zaborsky on aina vastustajalla merkitty mies, joka varmasti vaikuttaa myös.

Nyt kun yv ei oikein toimi, niin kannattaisi yrittää yksinkertaisemmin. Nyt tuhlataan hieromiseen monesti liikaa aikaa, eikä vastustajan neliö aukea oikeastaan ollenkaan, pahimmillaan pakki sössii lopulta kiekon yli sinisen. Nopeammin vetoja ja maskipelaaminen kuntoon.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tuonne viivalle pitäis ensisijaisesti saada joku rightin laukoja, välillä tuntuu että tuo on osittain syynä ettei sieltä viivasta saada kunnon kuteja varsinkaan suoraan syötöstä kun kätisyydet eivät oikein täsmää.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän päiväistä Kärppä matsia en nähnyt, mutta aikasemmat matsit katsoneena ihmetyttää Törmäsen ylivoima peluutus. Blomqvist ja jopa Rask pelannut ajoittain yv:tä, tilalle heittäsin ennemmin Ikosen ja Parrun jotka saa oikeasti tulosta aikaan.

Kyllähän se on fakta että YV huutaa Södeä ja yhtä Rightin pakkia. Puustista on viivassa peluutettu satunnaisesti pakin paikalla, mutta hänelle ei juurikaan ole pelattu kiekkoa. Siinä olen muiden palstalaisten kanssa samaa mieltä, että YV:n kerkeää saada kuntoon, 5v5 peli on sen verran hyvässä kuosissa jopa tässä vaiheessa kautta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Siinä olen muiden palstalaisten kanssa samaa mieltä, että YV:n kerkeää saada kuntoon, 5v5 peli on sen verran hyvässä kuosissa jopa tässä vaiheessa kautta.
Juuri näin. Alkukaudestahan liigassa on korostunut erikoistilannepelaaminen, otteluita on ratkottu paljon ylivoimalla. Meillä sekä yv- että av- pelaaminen on tökkinyt, mutta silti voittoja ropisee. Tosin viimeisestä 3 ottelusta on saatu "enää" 4/9 pistettä, mutta en tuostakaan huolestuisi, kun kuitenkin kaksi voittoa ja se yksi hävittiin loppuhetkien osumalla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Zaborsky - Elkins - Ramstedt
Puustinen - Taipalus

Siinä olisi oma YV-viisikko jonka heittäisin jäälle ensimmäisenä. Toiseen sitte Leino, Kupru, Partanen, Auvitu ja Teppo.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin ykköset -> HIFK
Pakkien tämän hetkisillä peliesityksillä ottaisin YV-viisikkoon Grillforsin ennen Taipalusta ja Auvitua.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4,
Grillfors ehdottomasti ylivoimalle. Yritetäänköhän nyt pelata ylivoimaa liian laajalla materiaalilla? Kun parhaimmillaan siellä on kolmekin ketjua yrittämässä saman ylivoiman aikana.
Ettei nyt kannattaisi vaan rakentaa kaksi helvetin kovaa ylivoimaa ja hioa näiden kanssa hommat kuntoon. Eilen alivoima toimi hienosti, mutta ylivoimalla lähinnä vitutti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös