Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 000 630
  • 9 018
Marchandin taklaus on mielestäni aika selkeä keissi. Tuossa tilanteessa pelaaja (Marchand) kyllä huomaa, että kaveri on haavoittuvassa tilassa jos kurottaa kiekkoon ja päättää ajaa pommin loppuun tietäen, että nyt on mahdollisuus "vetää levyksi". Niinhän siinä lopulta käykin, mutta sääntöjen mukaan tuossa ei mitään isompaa virhettä kyllä ole. Marchand on kokovartalokyrpä, mutta kyllä noissa tilanteissa moni muukin olisi ajanut suu vaahdossa miehen seinälle, joten tästä ei pääse kyllä kurinpitotoimenpiteillä mehustelemaan. Kohdistaa taklauksen ylös, mutta toinen luistin irtoaa jäästä vasta osuman jälkeen. Eteenpäin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tuossahan huomaa Kolesar itsekkin että nyt meni kyl huonosti taklaus. Ja kääntyy heti kysymään ootko ok?

Tajusi siis itsekkin, että ei osunut taklaus rintaan niinkuin yritti vaan kolahti kupoliin.

Sanoisin, että huonoa tuuria, mutta koska näitä pitäisi juuri välttää tekemästä niin olisihan tuosta hyvä huomautta pelillä - parilla. Vaikka puhdas vahinko olikin
 
Niin, jotenkin erikoista, että Kolesar onnistuu pupeltamaan tuon taklauksen. Tanev ei muuta asentoaan ja on muutenkin lähes paikallaan, joten taklaus olisi ollut helppoa vetää kroppaan.

Itse ajattelen, että näitä sattuu helposti, kun yritetään vetää mahdollisimman näyttäviä ja kovia pommeja, eli suunnata taklaus yläkroppaan, jolloin saadaan helpommin kaveri katolleen. Tätä näkee aika usein tämän tyyppisissä taklauksissa, enkä millään jaksa uskoa, että noita yritetään tahallaan päähän.

Toki peli on nopea ja paljon tekevälle sattuu, mutta nyt oli hieman liikaa intoa Kolesarilla ja näistä olisi hyvä jollain tavalla muistuttaa pelaajaa.

Isoista aktiivisesti taklaavista Hakanpää on hyvä esimerkki pelaajasta, joka harvoin ponnistaa ylöspäin ennen taklausta, vaan vie sen yleensä puhtaasti loppuun. Taito, siinä missä muutkin kaukalossa nähdyt asiat.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Isoista aktiivisesti taklaavista Hakanpää on hyvä esimerkki pelaajasta, joka harvoin ponnistaa ylöspäin ennen taklausta, vaan vie sen yleensä puhtaasti loppuun. Taito, siinä missä muutkin kaukalossa nähdyt asiat.
Hakanpää on vaan niin prkleen iso ettei hänen tarvitse paljoa ponnistella niin vastapuoli jää yleensä aina kakkoseksi. Iso koko on myös syy miksi hän ei myöskään VOI ponnistaa, koska muuten kolisisi aina päähän.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Kolesar ajoi aamun pelissä Tanevia ja sai tilanteesta 2 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Mikä on plastan tuomio?


Tuomarit katsoivat tämän videolta ja major kääntyi sieltä minoriksi. Toisessa erässä Lucic haki Kolesaria tappeluun, mutta Kolesar ei hanskoja halunnut tiputtaa. Tuonkin tilanteen jälkeen mies sai jonkin verran erityishuomiota mm. Lucicilta ja Tkachukilta, vaikkei nyt mitään isompaa kuitenkaan.

Pääasia, ettei Flamesin tärkein oman pään luuta pahemmin loukannut, vaan palasi toisessa erässä tositoimiin.
 

Crank

Jäsen

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
tmL, HPK,
Ehkä tosta se hurja 1 pelin kielto tulee, mitä playoffeissa usein tulee.
Näin myös uskon. Täysin turha ja typerä taklaus joka olisi voinut maksaa Torontolle koko ottelun. Onneksi Colton ei loukkaantunut.
Torontossa ei jostain syystä pelinumeroa 43 kantavilla pelaajilla tahdo pää kestää pudotuspeleissä.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tästä ei ilmeisesti Spurgeonia ole kutsuttu kuultavaksi, eli ei mitään luvassa.

Huomioiden olosuhteet, eli peliä jäljellä 1,5min ja tilanne 4-0, täysin uskomaton päätös. Päässä ei kyllä liiku yhtään mitään.

Miksei näistä anneta suoraan 4 peliä pannaa? Ei mitään muuta kuin vahingoittaminen tarkoituksena.

Edit: Olikin toisessa ketjussa jo tästä aloitus.
 

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lindgrenin taklaus Rakelliin. Alunperin 5min jäähy muuttui tarkistuksen jälkeen 2min jäähyksi väkivaltaisuudesta.

Rakellin peli päättyi tohon taklaukseen. Vaikea noista kuvakulmista sanoa minkä verran osui päähän vai osuiko. Mutta kyllähän siinä kypärä ikävän näköisesti retkahtaa.

Lindgreniltä lähes identtinen taklaus, mitä teki Donskoille muutama vuosi sitten. Tavallaan joo muuten oikeaoppinen pysäytys, mutta en tykkää tuosta ponnistuksesta ylöspäin
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Toistaiseksi ainakin vielä laillinen taklaus NHL:ssä, mutta menee kyllä predatory-kategoriaan omissa kirjoissa. Sieltä saatiin yksi aivan turha päävamma lisää ja mitä taklaaja tilanteessa voitti? Ei vittu yhtään mitään.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itsekkin katsoin peliä yöllä ja ihmettelin miten tuosta ei jäähyä vihelletty. Jo pelitilanteessa näki, että päähän tuossa ottaa hittiä ja retkahtaa ikävästi. Siitä sitten Kuznetsov läpi ja maali. Onneksi ei sentäs peli ratkennut tuohon.

Jäi siellä aika monta muutakin tilannetta viheltämättä. Korkeita mailoja, kiekottoman estämisiä, kamppeja jne. Mut kait tää on sitä playoffkiekkoa sit ?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
"Its good hockey hit, this is playoff hockey" ku toinen vetää olkapäällä päähän? No näin kait sit. Onneksi tuolla on ammattilaisia näitä analysoimassa/päättämässä. Eikä meitä tavan jatkoaika-pulliaisia.

Kyllähän se eka varmaan olkapäähän hipasee, mutta ei kyllähän se myös kupoliin kilahtaa. Hyvä, ettei Bennett tuosta pahemmin tainnut loukkaantua. Ja jos tarve on niin käy kyllä ihan itse Oshieta tuosta kurnuttamassa.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE

Tuota kun kelaa tuosta viimeisestä kulmasta hidastettuna, niin näyttää siltä että ensin Oshie osuu tuossa käsiin ja Bennettin oma maila kolahtaa neppariin, josta tuo pää retkahtaa taaksepäin. Hankala siitä kulmasta sanoa paljonko tuo olkapää lopulta kolahtaa päähän. Ensimmäinen reaktio näyttäisi tulevan tuosta mailasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös