Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Paluun alkuvuodesta palstalle tehnyt nimimerkki Salmon ei osoittautunut hakemaksemme vahvistukseksi, vaan hän rikkoi jatkuvasti sääntöjä keskittymällä asiakeskustelun sijaan henkilökohtaisiin hyökkäyksiin. Tämän vuoksi hän ei jatka enää palstalla.

Nimimerkki Veli Kaleva puolestaan on vähäisissä viesteissään keskittynyt turhan usein flametukseen. Toivomme viikon kirjoitustauon muuttavan hänen kirjoitustyyliään parempaan suuntaan.

Nimimerkki JypFabu kirjoittaa toistaiseksi pelkästään kiekkokeskustelun puolelle, sillä vapaassa keskustelussa hänen kirjoituksensa menivät jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kommentoin tämän aiemminkin johonkin ketjuun, mutta DOPS:n munattomuuden takia ei tähtipelaajille juuri pääse kertymään tätä historiaa. Esimerkkinä siis tämä törttöily viime kaudelta, josta pääsi kuin koira veräjästä:

  https://www.youtube.com/watch?v=cmPN2AzscAg

  Ilman historiaakin tuosta niitistä Nutivaaraan olisi pitänyt selvästi antaa ainakin se 2 peliä, mielellään enemmän jos niitä aivotärähdyksia tosiaan halutaan kitkeä.

  Havaitsen myös sen, että yhdessä viestissä kritisoin kahta suomalaispelaajaan osuvaa taklausta.
   
 2. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brock Nelson
  ^ Minkä takia tuosta Devils -pelaajan taklauksesta olisi pitänyt tulla pelikieltoa?
   
 3. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Coach's Corner: Doughty should not have been suspended. 12-04-2018

  Tämä Cherryn ulinaviteo on ainoa minkä löysin, mutta Doughty sai tuosta yhden pelin verran pelikieltoa. Lähes yksi yhteen täsmälleen sama taklaus. On se nyt perkele kun edes lähes identtisistä tapauksista ei voi antaa samaa tuomiota.

  Toki Kucherovin taklausessa on se ero, että hän vieläpä hyppää ja molemmat luistimet irtoaa jäästä. Päähän kohdistunut taklaus, lopputuloksena aivotärähdys.
   
 4. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brock Nelson
  ^ Doughty osuu ensisijaisesti päähän, Kucherov kroppaan.

  Molemmissa toki tuollaista kiekon perään kurottelua, mutta kyllä mielestäni Doughtylle peli oli ok.
   
 5. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Scott Stevens -aikoina ei pitäisikään. Nyt eletään kuitenkin aikaa kun liiga "haluaa" päästä päähän kohdistuneista taklauksista eroon. Tuo pommi osui ihan täydellisesti päähän niin kovaa että Kucherovilta itseltäänkin lähti tasapaino.

  Lisäksi kuollut kulma, hyppy jne. mitä näitä nyt on.
   
 6. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brock Nelson
  ^ Mun mielestä tilanne ei ole ollenkaan niin selkeä pelikiellon suhteen, että sitä kannattaa käyttää esimerkkinä "aiemmasta rikehistoriasta, josta on jäänyt pelikielto saamatta."

  Doughty tilanne on vastaavahko, mutta mielestäni selkeämpi. Siitä tuli yksi peli. Ihan linjassa, ettei Kucherov saanut Devils-pelaajan taklauksesta yhtään.

  Se on sitten oma keskustelunsa, että pitäisikö linjan olla toinen, jos aivotärähdyksistäbhalutaan eroon.
   
  Asukki ja Kari Runk tykkäävät tästä.
 7. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Eikö DoPS nimenomaan siinä omassa päätöksessään tulkinnut, että taklaus ei kohdistunut päähän? Osuihan se, mutta ei kohdistunut. En ulkoa muista koko tapausta, mutta muistaakseni tilanne tulkittiin tavalla, jossa Kucherovin ensisijainen osumakohta (Vatasen olkapää) tulkittiin kohdaksi johon Kucherovin taklaus kohdistui, vaikka taklaus sitten "jatkuikin" päähän. Olin jo silloin sitä mieltä, että silloisilla säännöillä siitä ei pelikieltoa tule, eikä linjausta ole tällä välin muutettukaan.

  @larzzon on siinä kyllä oikeassa, että onhan tuo tapauksena äärimmäisen huono esimerkki tilanteesta, jossa "pelikielto on jäänyt saamatta", ja jota voisi käyttää vipuvartenaan omassa argumentissa.
   
  larzzon tykkää tästä.
 8. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Niin, no tässä tapauksessa sitten nähdään tuo tapaus täysin eri lailla. Omasta mielestä Kucherovin nimi painoi sen verran, että DOPS jätti rankaisematta (toki Doughty ei ole täysin nimetön). Viimeisin Kucherovin tuomio taas vahvistaa epäilystäni siitä, että mies saa erityiskohtelua.
   
 9. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  No sanotaanko nyt näin, että kanadalainen Norris-voittaja Doughty Losin markkina-alueelta oli nimeltään ihan samanlainen kuin venäläinen Kucherov vielä viime kaudella, jolloin tuo tapahtui. Mieleni tekisi melkein vieläpä väittää, että huolimatta Kucherovin huikeasta 2017-2018 runkosarjastakin, Doughtyn nimen voisi pistää edelle, joten joo, ei Doughty tosiaankaan ole "täysin" nimetön.

  Jos tuomio olisi jätetty nimen perusteella tekemättä, olisi jäänyt Doughtyltakin peli saamatta. Joten kyllä DoPS niissä taklauksissa näki ainakin jotain eroa.
   
  larzzon tykkää tästä.
 10. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  DoPS ajatteli, että Kucheroville tämän kauden mittainen pelikielto riittänee, eikä viitsinyt sitä ensi kaudelle asti venyttää. Mielestäni tässä on linjaa kerrakseen.
   
  Moses, larzzon & astraljava tykkäävät tästä.
 11. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kucherovin ja Kadrin pelikielto oli yhtä pitkä.
   
 12. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Oliko? Mä luulin, että Kucherov pelasi jo viime yönä. Ihan hyvä yritys tuossa yllä vitsille, mutta faktat vaan ei ihan osuneet.
   
 13. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Joo. Katsoin koosteen vähän aikaa sitten ja sielähän se Kucherov luisteli (varjojen mailla), kun alkuun muistin, että se oli tämä eikä edellinen peli jonka Kucherov huilasi. Noh, näitä sattuu.
   
 14. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ai perhana. Mun moka. Siellähän Kucherov näköjään oli pelaavinaan. Mut hei olis ollu kyl ihan sairaan hyvä vitsi jos tosiaan faktat olis ollu kohillaan.
   
  Moses ja ihanpoikavielä tykkäävät tästä.
 15. Käräppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät ja Calgary Flames
 16. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin 2.
   
 17. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 18. Craig Berube Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Brady Trettenero on Twitter Tästä tuli McAvoylle 2min. Saas nähdä tuleeko jälkikäteen mitään ekstraa.

  Harmittavan huonoja vihellyksiä, tärkeissä paikoissa, tullut näissä playoffseissa. Jos tätä vertaa nyt jo loputomasti jauhettuun Eakinin poikittaiseen, niin kyllä olisi minuutit pitänyt olla näissä toisin päin.
   
  TykkiJutila, Walkin & LostHorizon tykkäävät tästä.
 19. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Eakin mainittu, Breivik ja Tsunami vielä mukaan niin saahaan trollailu kunnolla käyntiin.
  Ihan tiivis paketti McNorrisilla tuossa taklissa, tulee auttamaan Charaa kuten tuli koko pelin ajan, Andersonilla pää munissa ja taitaa hieman ottaa osumaa.
  Sitte faktoja:
  -Anderson ei missannut minuuttiakaan kyseisen jupakan jälkeen
  -Vitosta varmaan haki maassa kieriessä( ihan oikein tuossa tilanteessa)
  -Pelasi kuin riivattuna osuman jälkeen
  -Ottelun jälkeen hymyssä suin paiskasivat MCNorriksen kanssa kättä.
   
 20. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Luotan tässä Fraserin twiittiin jossa totesi pelikiellon olevan ainoa vaihtoehto.

  Edit: ajatuskatkos korjattu
   
 21. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Näistä yksikään ei vaan mitenkään liity siihen, että tilanteesta olis pitänyt viheltää iso jäähy.
   
  TykkiJutila tykkää tästä.
 22. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Lainaus:
  Ei liity ei, mutta ootko nähny Pavelskia tai muita pahasti päähän saaneita heti seuraavassa vaihossa kentällä, saatika sitten kympillä tsemppaamassa ja hymyilemässä pelin jälkeen.....
  Edit:liekkö vähän teatteria mukana jos olisi saanut sen vitskan kaivettua sieltä
   
 23. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  En ole nähnyt. En ole varma tekikö myöskään Anderson niin. Joka tapauksessa McNorris haki kontaktin ensisijaisesti päähän ja siinä on se syy miksi iso jäähy olisi ollut mielestäni aiheellinen. Enkä ihmettele vaikka tuosta olisi Andersonille jonkinasteista vahinkoa tullut kuuppaan. On näitä ennenkin nähty, kun nopeasti taklauksen jälkeen on palattu tositioimiin mutta sitten on ollutkin seuraavista peleistä sivussa aivotärähdyksen takia.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  https://www.youtube.com/watch?v=lUcoBa1kOaQ

  Muistaakseni Couturier pelasi pelin loppuun, vaikka päähän kolahtikin aika kovaa. Neal taklasi seuraavassa vaihdossa Giroux'ta päähän ja Giroux pelasi myös ottelun loppuun. Eli kyllähän noita on sattunut. Ja eipäs unohdeta sitä kun Stevens taklasi Kariyalle vakavan aivotärähdyksen 2003 finaaleissa. Kariya teki myöhemmin ottelussa voittomaalin jatkoajalla.
   
 25. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  En pahastu laisinkaan jos McAvoy tuosta yhden pelin huilin nappaa, sen verran suoraan taklaus päähän tulee. Ei mikään törkeä taklaus, mutta päähän se nyt ensimmäisenä sattuu kolahtamaan. DoPSin ajatuksia on toki vaikea lukea, voi ihan hyvin olla ettei tulee yhtään mitään.