Ilmoitukset

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Näinhän se todellisuudessa menee.
   
 2. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Kannattaa seurata mitä kirjoitetaan tai on jopa aiemmin kirjoitettu. Pieni miina nyt tuskin on pahasta "Vatanen, pygmi" -paskan joukossa. Varmuuden vuoksi tein vielä kantani selväksi päähän kohdistuvista osumista.
   
 3. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Tuo oli sellainen Sailio-niitti. Ihan normaali peliasento ja pelasi kiekkoa. Toki siinä kyynärpää nousee väkisinkin suoraan Nashin kupoliin. Tosin Stamkosille jätän takaportin, että oli oikeasti vahinko. En tunne pelityyliään tarpeeksi hyvin.
   
 4. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Kivasti vielä kyynärpäällä korosti osumaa, mutta Nashin oma vikahan tuo on, kun tuolla tavalla kyyryssä pelailee ja laittoi päänsä eteen.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hyvin voisi pelin tai pari Stamkosille antaa, mutta tuskin tulee mitään koska Nash ei loukkaantunut.
   
 6. LemMy Jäsen

  En usko, että kukaan olisi tuosta saanut mitään koska osuma on niin heppoinen ainakin minun näkemieni kuvakulmien mukaan.
   
 7. Rene Saari Jäsen

  Strålman veti muuten viime yönä Wilsonia hyppymielellä, ja samalla terät irtosi jäästä.
  2 minsaa paukahti, siinä se. Tarviiko noissa pelaajan loukkaantua, eli annetaanko noista mitään jälkikäteen?
   
 8. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä oli mielestäni vähintäänkin kyseenalainen taklaus ja ihme (tai ei oikeastaan), ettei tästä ole herännyt keskustelua. Ikävä kyllä se nimi selässä vaikuttaa myös näin päin. Onneksi Wilsonille ei käynyt mitään, oli nimittäin suhteellisen selvä metsästys Strålmanilta. Kunnon hyppy ja hakemalla hakee pääosuman.

  Wilsonilta oli tuosta tullut myös palautetta NHL:n suuntaan;

  Wilson on Stralman hit: If I did that '100 per cent' I'm suspended - Sportsnet.ca
   
 9. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Heha. Kehtaa Wilson vinkua kun itse hunttailut päitä aiemmin. Strålman ansaitsee pelikiellon, mutta olihan tuo nyt kerrassaan nautinnollista nähdä Wilson kerrankin jäänpinnassa itse.
   
 10. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Aivankin. Wilson on kyllä pahemman luokan vinkuiita, kun sutta aletaan huutamaan heti oman lääkkeen sattuessa kohdalle. Toivottavasti nämä tilanteet myöskin kasvattavat Wilsonia, sillä kyllä hänestä pelillisestikin on joukkueelleen paljon hyötyä. Kun nyt saisi nuo ylilyönnit kitkettyä pelistään.
   
 11. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Tuon jutun lainaukset ovat mielestäni aika kaukana itkemisestä. Melko selkeästi kerrottu vain tilanne ja se, mitä hänelle on kerrottu siitä, mikä on kielletty. Asiallinen kommentti. Toki en tiedä, jos muualla on ollut itkua vielä päälle.
   
 12. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eye for an eye makes the world blind jne. Mielestäni on asiatonta hurrata päähän/niskaan takaapäin kohdistuville taklauksille. Wilson on kuitenkin siitä harvinainen "rotta", että osaa pelata ja myös vastaa kenelle tahansa teoistaan, eli siitä vaan ajamaan vastapalloon tai pudottamaan hanskat jos on jotain hampaankolossa. Tuollaisia raukkamaisia hyppytaklauksia en toivoisi edes Marchandia kohtaan (paitsi ehkä hetken huumassa).
   
 13. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Kyllähän tuo pelikiellon paikka pitäisi olla, oli sitten mikä tahansa nimi selässä taklaajalla tahi taklattavalla (Cooke olisi poikkeus, mutta mies ei onneksi pelaile kiekkoa enää). Edelleen aika turhaa höpinää että päävammoja pyritään vähentämään pelikieltojen kautta, tuossa nyt kävi tuuri ettei Wilson loukkaantunut.
   
 14. Batigoll Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Tom Wilson DIRTY Hit on Johnathan Marchessault | Stanley Cup Final Game 1 - YouTube Wilsonin kohteena tällä kertaa Marchessault.

  Myöhässä ja kuolleesta kulmasta tullut taklaus. 2min. jäähyn sentään saivat kaivettua tuosta. Tuskin tulee jatkotoimenpiteitä ottaen huomioon minkä linjan liiga on ottanut kyseisen herran kohdalla. Mikäli päävammat halutaan minimiin ja tähtipelaajat pidettyä kaukalossa, pitäisi näihin Wilsonin aivopieruihin reagoida huomattavasti kovemmin. Tuollaiset "taklaukset" eivät mielestäni kuulu peliin enää. Scott Stevensin tappotaklauksia kaiholla muistelevat eivät tuossakaan varmasti mitään väärää näe.
   
 15. F#21 Jäsen

  2 minuuttia estämisestä oikea tuomio - carry on.
   
 16. Ralph Jäsen

  Taitaa enemmän ihmisiä taklauksessa harmittaa se, että taklaaja oli juuri Tom Wilson. Myöhässä tuli ja estämistuomio on oikea, mutta taklaus oli teknisesti puhdas ja se vain näytti rumemmalta koska, Jonathan Marchessault ei Wilsonia havainnut ja näin ei voinut mitenkään ottaa taklausta vastaan.

  Jos Marchessault olisi pitänyt kiekkoa vähän pidempään ja nähnyt Wilsonin, olisi taklaus vain highlights-kamaa. Tai jos taklausen olisi antanut melkeinpä kuka tahansa muu, esimerkiksi kuka tahansa Golden Knightsin pelaaja. Mutta nyt Wilsonin taklatessa vaaditaan taas miestä sähkötuoliin ja aivan suotta. Kaksiminuuttinen oikea tuomio estämisestä ja sen tuomari hänelle oikein tuomitsikin.
   
 17. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mietin tuon videon jälkeen hetken, että olenkohan ainoa kenen mielestä kyseessä oli normaali estäminen? En ilmeisesti, samaa mieltä ylläolevien kanssa. Wilson kantaa kyllä aikamoista taakkaa nimensä takia (osin ansaitusti) ja osa seuraajista menee lähes psykoosiin kun kaveri taklaa. Taklaushan oli vain hieman myöhässä eikä ollut lähelläkään päätä, joten turha tuosta on mieltään pahoittaa.
   
 18. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Turha tänne värilaseilla on periaatteessa mitään tulla huutelemaan, mutta jotenkin jäi fiilis, että Marchessault vetäisi filminsä loppuun kun alkuun jäi makoilemaan ja sitten oli noustuaan jo ihan kykeneväisen oloinen pelaamaan, mutta vielä lähti koppiin. Onhan tuo toki yleinen käytäntö, mutta silti tuo koko tilanne haiskahti filmaamiselta.

  Tuntuu vain, että heti olisi voinut nousta ylös halutessaan, mutta oli vain pakko vetää showta tilanteen näyttämään pahemmalta kuin se oli.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2018 klo 10.48
 19. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vauhtikiekolla voittaa kuin Vireeni
  Veikkaan, että Tom Wilsonin ei tarvitse enää tänä keväänä pukua kamoja ylleen. Käy tilanteessa niin hitaalla, että dops katsoo tilanteen tahalliseksi vastustajan tähtipelaajan telomisyritykseksi, ja ottaen huomioon Wilsonin historian, antaa rangaistuksen joka tuntuu. Tunnetta pelissä tarvitaan, mutta liigalle on huonoa mainosta, jos kaukalossa aletaan näiden tusinajannujen toimesta pudotella tähtiä.

  Taklaus sinänsä ei ole kummoinen. Vähän myöhässä ja osallisina iso ja pieni pelaaja. Oleellista tässä on se, että Marchessaultille ei voi sälyttää vähääkään syyllisyyttä ja tilanne antaa siksi dopsille mahdollisuuden vetää rajaa tähtipelaajien suojelemiseksi. Kaikki ainekset on kasassa. Marchessault voisi tietenkin olla Crosby tai McDavid. Wilson on onneksi Wilson. Ei oikeastaan jää epäilystä siitä, että olisi ollut vahinko.
   
 20. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tavallaan ymmärrän pointtisi, mutta Wilson ei ole mikään tusinajannu vaan ykkösketjun laituri, joka on jo kerran hyllytetty kesken tärkeiden pelien. Ei olisi NHL:lle mikään helppo paikka rampauttaa finaalijoukkueen hyökkäystä näin lähellä ratkaisua, vaikka olisi kuinka törkeä taklaus. Jos tästä pelikieltoa napsahtaa, niin se saa koko touhun näyttämään ajojahdilta.

  Eipä NHL:lle kyllä ennenkään ollut ongelma näyttää todella idioottimaiselta.
   
 21. steierwrass Jäsen

  Taklaus olisi puhdas, jos se tulisi ajoissa. Se ei tule. Marchessaultilla ei ole mitään syytä olettaa tulevansa taklatuksi, eikä siten ole valmistautunut ottamaan taklausta vastaan. Sitten Wilson tulee pimeästä kulmasta, joka selkeästi heikentää taklattavan valmiutta. Taklaus on vaarallinen. Jos oletetaan, että taklaus olisi tullut ajoissa, niin todennäköisesti Marchessault olisi valmiimpi taklaukseen, vaikka se kuin tulisi havaitsematta. En panisi ollenkaan pahakseni, jos taklauksesta annettaisiin rangaistus, koska se on vaarallinen. Se, että se tulee vain olkapäähän, eikä päähän, ei varsinaisesti muuta sitä, mitä pelaajalle voi käydä taklauksen takia kaatuessaan. Se poistaa vain suoraan taklauksen osuman päävaurion mahdollisuutta. Jos taklataan pelaajaa, jota ei saisi taklata, siten ettei taklattavalla käytännössä ole mitään mahdollisuutta ja syytä varautua taklaukseen, on huomioitava myös ne muut seuraamukset kuin vain se suora osuma. Jos siinä olisi ollut laita vieressä, niin se olisi ollut todella vaarallinen. Nyt siinä ei ollut, mikä vähentää vaaraa. Silti se on täydellistä vastustajan kunnioittamattomuutta. Kyseisen pelaajan historialla vastustajien kunnioittamattomuudesta tuon luulisi olevan pelikieltoa. Jollekin muulle voisi antaa maininnan samasta syystä, mutta antaa selvitä 2 minuutilla estämisestä, mikä on pieni rangaistus.
   
 22. Varonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Los Angeles Kings, Liverpool
  Lainaus:
  Aamun naurut tästä viestistä, kiitokset siitä. Lainauksessa ensimmäiset kahdeksan sanaa periaatteessa ihan asiaa, siihen kun olisi jättänyt niin viesti olisi ollut oivallinen. Muuten taas jos on sattunut jääkiekkoa ikinä pelaamaan niin tietänee että ihan hiukan saattaa puhalluttaa kun kaveri vetää kuolleesta kulmasta avojäällä pystyyn. Nopeastihan tuo tosiaan lopulta nousi ja tuskin omasta tahdostaan kopissa käväisi.

  Taklaushan ei itsessään ole mitenkään törkeä, mutta kun vastaanottaja on kiekoton pelaaja joka ei tiedä tulevasta niin voi potentiaalisesti käydä pahasti. Wilsonilla oli tuossa ihan riittävästi aikaa ja halutessaan olisi voinut kunnioittaa vastustajaansa, mutta mihinkäs tiikeri pääsisi raidoistaan. Vastenmielinen pelaaja.
   
 23. lasaleiko Jäsen

  Lainaus:
  Vai että ajojahdilta... Kyllähän Tomppa nyt ihan itse tekee tämän DoPsille helpoksi, ei tässä mitään ajojahtia tarvita.
   
 24. rosvokonna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
  2min estämisestä on täysin riittävä, ei aihetta jatkotoimenpiteille. DoPS on tosin usein osoittanut tuomioillaan, että tähtipelaajat vetää eri säännöillä. Onko Marchessault riittävän iso tähti, ei mielestäni.
   
 25. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Erikoinen tulokulma, likainen pelaaja toistaa temppujaan ja se nähdään ajojahtina.

  Täydellisen peliin kuulumaton epäurheilijamainen perseily, josta pitäisi vähintään peli pekkaa antaa. Onneksi Wilson sentään malttaa olla taklaamatta päähän.

  Tuntuu että näitä puolustelee se porukka, jolla on luistimet ollut jalassa vain pleikkariohjaimen kautta.