Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Stamkos näyttäisi taklaavan myös joukkuekaveriaan suoraan päähän. Kaksi päähän kohdistunutta taklausta samassa yhteydessä.
   
 2. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Katselin kanssa tuota Stamkosia taklausta ja ihmettelin kuinka siitä pelkän kakkosen voi antaa. Pakkohan tuosta on pari peliä antaa, kun kohde oli pelkästään pää.
   
 3. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Ei pidä pelailla pää nyyteissä. Eikö taklattavan tule olla koko ajan valppaana ja valmiudessa kun saattaa jysähtää? Ehkäpä tuossa tuomiota jaettaessa huomioitiin taklattavan vastuu. Tuomittiin kontakti päähän ja lieventävänä tekijänä taklattavan vastuu.
   
 4. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Astuinko miinaan?

  Voin sanoa että 100/100 pelaajasta jotka ovat kulmataistelussa ja taistelevat kiekossa, eivät nosta päätään ylös että "oho sieltä tullaan taklaamaan". Ei tässä ole minusta Nashilla minkäänlaista vastuuta ottaa taklausta tuossa tilanteessa vastaan. Vastuu on vain ja kokonaan Stamkosilla. Etenkin kun tulee vähän ns. kolmantena jätkänä tilanteeseen.
   
 5. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Jalat menivät.

  Olen tässä ketjussa tuon Vatasen tapauksen jälkeen esittänyt huoleni noista päähän tulevista pommeista ja olen mielessäni ihmetellyt tuota "taklattavan vastuu" -kortin rummutusta(toki ihan pelaajan oman terveyden kannalta aiheellinen) jo pidempään. Se tuntuu kaivautuvan esiin yllättävän usein ja samalla kitistään kun taklaajilla on vaikeaa nykykiekossa. Näyttäisi kuitenkin siltä että taklaajalle riittää kunhan ei ryntäile laidan lähellä, jyrää aivan suoraan päähän tai polviin. Ensisijaisesta kontaktista tuli välitön suosikkini perustetasolla.

  Peli kehittyy ja sitä halutaan kehittää. Voisi olla ihan tervetullutta haastaa taklaajiakin kehittämään itseään ja samalla tehdä tiukka linjaus päähän osuviin pommeihin. Ei varmasti tuhoa lajia nimeltä jääkiekko. Päinvastoin. Vähemmän taklaavatkin vauhtikoneet oppisivat kontrolloimaan taklauspeliään.
   
 6. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Decimotercera
  Nämä vatasfanit tekevät tästäkin ketjusta lukukelvottoman. Koittakaa nyt päästä yli, Vatson kausi on päättynyt ajat sitten.

  Vatasen pää on aina munissa, koska hän on pygmi. Keskitytään nyt niihin joukkueisiin, joilla pelit jatkuvat.
   
 7. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  On tämä nyt. Stamkos vetää sellaisen headhunttauksen että Kucherov-Vataseen ei ole kirjaimellisesti mitään yhtäläisyyksiä, ja täällä tullaan trollaamaan taklattavan vastuusta. Herätys nyt.

  Stamkosilta huolimaton taklaus, peli-pari huilia ja kaikki jatkuu normaalisti. Ei varmasti Stamkosilla ja Nashillakaan ole tilanteesta eriäviä mielipiteitä.
   
 8. rosvokonna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nykäskylän ylpeys
  Lainaus:
  DoPSilla voi hyvinkin olla eriävä näkemys, Stamkos on kuitenkin tähti joten pelaa automaattisesti eri säännöillä.
   
 9. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Näinhän se todellisuudessa menee.
   
 10. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Kannattaa seurata mitä kirjoitetaan tai on jopa aiemmin kirjoitettu. Pieni miina nyt tuskin on pahasta "Vatanen, pygmi" -paskan joukossa. Varmuuden vuoksi tein vielä kantani selväksi päähän kohdistuvista osumista.
   
 11. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Tuo oli sellainen Sailio-niitti. Ihan normaali peliasento ja pelasi kiekkoa. Toki siinä kyynärpää nousee väkisinkin suoraan Nashin kupoliin. Tosin Stamkosille jätän takaportin, että oli oikeasti vahinko. En tunne pelityyliään tarpeeksi hyvin.
   
 12. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Kivasti vielä kyynärpäällä korosti osumaa, mutta Nashin oma vikahan tuo on, kun tuolla tavalla kyyryssä pelailee ja laittoi päänsä eteen.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hyvin voisi pelin tai pari Stamkosille antaa, mutta tuskin tulee mitään koska Nash ei loukkaantunut.
   
 14. LemMy Jäsen

  En usko, että kukaan olisi tuosta saanut mitään koska osuma on niin heppoinen ainakin minun näkemieni kuvakulmien mukaan.
   
 15. Rene Saari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Strålman veti muuten viime yönä Wilsonia hyppymielellä, ja samalla terät irtosi jäästä.
  2 minsaa paukahti, siinä se. Tarviiko noissa pelaajan loukkaantua, eli annetaanko noista mitään jälkikäteen?
   
 16. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä oli mielestäni vähintäänkin kyseenalainen taklaus ja ihme (tai ei oikeastaan), ettei tästä ole herännyt keskustelua. Ikävä kyllä se nimi selässä vaikuttaa myös näin päin. Onneksi Wilsonille ei käynyt mitään, oli nimittäin suhteellisen selvä metsästys Strålmanilta. Kunnon hyppy ja hakemalla hakee pääosuman.

  Wilsonilta oli tuosta tullut myös palautetta NHL:n suuntaan;

  Wilson on Stralman hit: If I did that '100 per cent' I'm suspended - Sportsnet.ca
   
 17. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Heha. Kehtaa Wilson vinkua kun itse hunttailut päitä aiemmin. Strålman ansaitsee pelikiellon, mutta olihan tuo nyt kerrassaan nautinnollista nähdä Wilson kerrankin jäänpinnassa itse.
   
 18. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Aivankin. Wilson on kyllä pahemman luokan vinkuiita, kun sutta aletaan huutamaan heti oman lääkkeen sattuessa kohdalle. Toivottavasti nämä tilanteet myöskin kasvattavat Wilsonia, sillä kyllä hänestä pelillisestikin on joukkueelleen paljon hyötyä. Kun nyt saisi nuo ylilyönnit kitkettyä pelistään.
   
 19. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Tuon jutun lainaukset ovat mielestäni aika kaukana itkemisestä. Melko selkeästi kerrottu vain tilanne ja se, mitä hänelle on kerrottu siitä, mikä on kielletty. Asiallinen kommentti. Toki en tiedä, jos muualla on ollut itkua vielä päälle.
   
 20. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eye for an eye makes the world blind jne. Mielestäni on asiatonta hurrata päähän/niskaan takaapäin kohdistuville taklauksille. Wilson on kuitenkin siitä harvinainen "rotta", että osaa pelata ja myös vastaa kenelle tahansa teoistaan, eli siitä vaan ajamaan vastapalloon tai pudottamaan hanskat jos on jotain hampaankolossa. Tuollaisia raukkamaisia hyppytaklauksia en toivoisi edes Marchandia kohtaan (paitsi ehkä hetken huumassa).
   
 21. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Kyllähän tuo pelikiellon paikka pitäisi olla, oli sitten mikä tahansa nimi selässä taklaajalla tahi taklattavalla (Cooke olisi poikkeus, mutta mies ei onneksi pelaile kiekkoa enää). Edelleen aika turhaa höpinää että päävammoja pyritään vähentämään pelikieltojen kautta, tuossa nyt kävi tuuri ettei Wilson loukkaantunut.
   
 22. Batigoll Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Tom Wilson DIRTY Hit on Johnathan Marchessault | Stanley Cup Final Game 1 - YouTube Wilsonin kohteena tällä kertaa Marchessault.

  Myöhässä ja kuolleesta kulmasta tullut taklaus. 2min. jäähyn sentään saivat kaivettua tuosta. Tuskin tulee jatkotoimenpiteitä ottaen huomioon minkä linjan liiga on ottanut kyseisen herran kohdalla. Mikäli päävammat halutaan minimiin ja tähtipelaajat pidettyä kaukalossa, pitäisi näihin Wilsonin aivopieruihin reagoida huomattavasti kovemmin. Tuollaiset "taklaukset" eivät mielestäni kuulu peliin enää. Scott Stevensin tappotaklauksia kaiholla muistelevat eivät tuossakaan varmasti mitään väärää näe.
   
 23. F#21 Jäsen

  2 minuuttia estämisestä oikea tuomio - carry on.
   
 24. Ralph Jäsen

  Taitaa enemmän ihmisiä taklauksessa harmittaa se, että taklaaja oli juuri Tom Wilson. Myöhässä tuli ja estämistuomio on oikea, mutta taklaus oli teknisesti puhdas ja se vain näytti rumemmalta koska, Jonathan Marchessault ei Wilsonia havainnut ja näin ei voinut mitenkään ottaa taklausta vastaan.

  Jos Marchessault olisi pitänyt kiekkoa vähän pidempään ja nähnyt Wilsonin, olisi taklaus vain highlights-kamaa. Tai jos taklausen olisi antanut melkeinpä kuka tahansa muu, esimerkiksi kuka tahansa Golden Knightsin pelaaja. Mutta nyt Wilsonin taklatessa vaaditaan taas miestä sähkötuoliin ja aivan suotta. Kaksiminuuttinen oikea tuomio estämisestä ja sen tuomari hänelle oikein tuomitsikin.
   
 25. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mietin tuon videon jälkeen hetken, että olenkohan ainoa kenen mielestä kyseessä oli normaali estäminen? En ilmeisesti, samaa mieltä ylläolevien kanssa. Wilson kantaa kyllä aikamoista taakkaa nimensä takia (osin ansaitusti) ja osa seuraajista menee lähes psykoosiin kun kaveri taklaa. Taklaushan oli vain hieman myöhässä eikä ollut lähelläkään päätä, joten turha tuosta on mieltään pahoittaa.