Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Toinen päähänkohdistunut taklaus kahteen peliin samalta kaverilta ja totta hemmetissä se nimikin painaa. Sen ymmärtää jos joskus taklaus osuu päähän, mutta kun sama kaveri aina kyseessä niin kyse on jostain muusta kuin paskasta tuurista vain.
   
 2. Kari Runk Jäsen

  Jep, eli suora osuma olkapäällä päähän, kuten DoPSin ajassa 1:15 alkavasta hidastuksessa todetaan ja on nähtävissä. Myös tästä Aston-Reesen olkapäähän osumisesta oli mainintaa, että tuo tietty kuvakulma vääristää sitä, vaikka muissa klipeissä onkin sitten nähtävissä, kuinka Wilsonin olkapää nasahtaa suoraan Aston-Reeseä leukaperiin.

  Vältettävissä, historia ja suoraan päähän. Kolme peliä, ihan ansaitun kuuloinen ja sopiva pelikielto Wilsonille.
   
 3. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Lainaus:
  Saa nähdä mitä tää kaveri keksii, jos pääsee mahdolliseen game 7 purkamaan viikon pelitauon jälkeisiä hyöryjä. Ei ole vaikea kuvitella, että viikon päästä selvitellään seuraavaa Wilsonin aiheuttamaa tilannetta.
   
 4. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Lainaus:
  Varmaan vetää kaksinkerroin jonkun pingviinin, ottaa sillä momentumin ja jatkaa Capsien kanssa konferenssifinaaleihin.
   
 5. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Oikea ja hyvä tuomio. Kyllä suoraan päähän taklaamisesta tulee antaa pelikieltoa. Hyvin näkyy tuosta DoPSin videosta se, että suurin voima kohdistuu päähän ja olkapää sinne pamahtaa. Lisäksi luistimet nousevat ylös.

  Turha taklaus päähän, mutta näitä apinoita on myös Pensissä nähty joskus.
   
 6. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Käsittämätöntä epäjohdonmukaisuutta. Jos ei vielä ole kaikille pelaajille tullut selväksi, niin Kucherovin ja Wilsonin kohtelun myötä voi helposti todeta ketkä saa antaa kyseenalaisia taklauksia ja ketkä ei.
   
 7. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  DOPS on perustellut todella hyvin, miksi Kucherovin taklaus ei ollut illegal check to the head ja miksi Wilsonin oli. Tässä siis ei puhuta binäärisesti siitä, oliko Kucherovin taklaus sääntöjen vastainen vai ei, vaan siitä, tuliko siitä antaa pelikieltoa vai ei. Perustelu oli mielestäni oikein hyvä. Wilsonin taklaus oli aivan eri sorttia kuin Kucherovin. Tämänkin DOPS perusteli erittäin laadukkaasti, mutta näkeehän sen videolta muutenkin. Toisessa ykkösosumakohta on pää, toisessa ei.
   
 8. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin no, omasta mielestä tuo Kucherovin sipaisu olkapäähän/paitaan on ihan yhtä kova kuin mitä Wilson hipoo Aston-Reesen olkapäätä/rintaa. Kumpikaan taklaus ei pyrkinyt päätä irroittamaan vaikka valtaosa voimasta siihen päätyikin (heh). Mielestäni silti sanomattakin selvää, että jos joku puukäsi olisi pistänyt kucherovmaisen taklauksen Kucheroviin, olisi DOPS löytänyt erilaiset perusteet.
   
 9. Rene Saari Jäsen

  Tämä.
  Lisäksi Wilson ajaa edestä, ja Aston-Reese jopa ottaa taklausta vastaan. Kucherov ajaa sivummalta, ja Vatanen ei ehdi reagoimaan.
  Toki Wilsonin jalat nousevat + aiempi tausta.
  Pelleilyksi on änärinkin dops:n touhut mennyt.
   
 10. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ei liene kenellekään yllätys, että näillä tähtipelaajilla on eri säännöt kuin muilla. Tästä huolimatta, täysin oikea tuomio ja itse Wilson omalla taklauksellaan ansaitsi kolme peliä. Kaikki elementit oli antaa painava ja hyvä taklaus kroppaan, mutta piti taklata päähän.

  Kahdessa pelissä kaksi taklausta suoraan päähän, niin oli jo aikakin antaa pelikieltoa.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Yllättävän kevyellä kuitenkin sitten pääsi jos tuomitaan, että osuma tuli pääasiassa päähän ja vielä kohde sai merkittävän loukaantumisen. Tuo toinen kuvakulma kyllä näytti aika hyvin kuinka kovaa tuo osuma tulee päähän.
   
 12. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta, mistä tämä perustelu Kucherovin tilanteesta löytyy? NHL.comia selatessani, tai googletellessani en löytänyt mitään.
   
 13. Flusher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Panthers
  Lainaus:
  Kolme peliä poffeissahan on tunnetusti paljon enemmän tuntuva kuin runkosarjan vastaava. Hyvä sentään että kurinpito älysi pistää Wilsonin sivuun loppusarjasta, ellei mene seiskapeliin.
   
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  DOPS julkaisi videon jossa tarkensivat mikä on pelikiellon arvoista ja mikä ei.

  The NHL DOPS explains Rule 48 | NHL.com

  Tuossa ylempänä linkki kyseiseen videoon.
   
 15. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Kiitos. Oli kyllä mukavan valaiseva, vaikka hieman olenkin eri mieltä tuossa Kucherovin tilanteessa siitä, osuuko Kucherovin olkapää Vatasta pelkästään rintaan (mielestäni siinä on pääosumaa enemmän kuin kertojaääni antaa ymmärtää) mutta pää ei kuitenkaan ole tuo main point of contact.
   
 16. Sixbladeknife Jäsen

  DOPS teki muuten pari päivää sitten jatkovideon päähän kohdistuneista taklauksista, tällä kertaa fokuksessa kontaktin välttämismahdollisuus.
   
 17. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Että sillä lailla sitte... Eli päähän saa vetää jos kaveri on kumarassa tai huonossa asennossa? Mitäköhän se aivovamma-joukkokanne tästä tykkää?
   
 18. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei. Et saa ikinä "vetää päähän". Saat osua päähän taklatessasi muuten puhtaasti kroppaan, jos sinulla ei taklatessa ole muuta vaihtoehtoa.
   
 19. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Tuossakin ekassa esimerkissä oli mahdollisuus vetää kroppaan, mutta kun pää on alhaalla niin saa vetää päähän. Hyvin NHL vetää.
   
 20. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  En sanonut, että saa "vetää pelkkään päähän" vaan ihan kuin siinä Hörnqvist-clipissä (??) "pään läpi kroppaan" joka mieiestäni on aika karmea linjaus... Sen toki ymmärrän, että joskus vartaloon taklatessa pää retkehtaa esim. olkasuojaa vasten ja tilanne näyttää päähän osuneelta, mutta tuossa NHL siis linjaa, että jos joku tulee huonossa / matalassa asennossa vastaan (tai on vaan pienempi pelaaja) niin antaa pojat mennä vaan niskat niks&naks ja aivovammaa pellin!
   
 21. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ihan samalla tavalla sai ainakin kaudella 16-17 taklata myös IIHF:n sääntökirjan mukaan.

  Lainasin muuten sanojasi sanatarkasti, kirjoitit, että "saa vetää päähän". Et ikinä saa missään jääkiekkosarjassa kohdistaa taklausta päähän (mitä oletan päähän vetämisen tarkoittavan), vaan täysi vartalotaklaus saa osua päähän (vaikka ensimmäisenä), jos pää on tiellä eikä muuta mahdollisuutta taklaukseen ole.

  E: Oletetaan, että päähän ei saisi taklata ollenkaan. 160cm vikkelä hyökkääjä painaa tarkoituksellisesti pää alhaalla coast to coastin, ja Charalla on hyvä paikka pysäyttää pygmin meno hyökkäyssinisellä. Pygmi kuitenkin painaa 90 asteen kyyryssä pää edessä suoraan kohti. Mitkä ovat Charan pelit tuossa ja onko pygmillä mielestäsi oikeus käyttää omaa päätään "suojana" tilanteessa?
   
 22. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mielestäni hyvän peliasennon ja itsensä suojassa pitäminen on pääosin taklattavan vastuulla, ja taklaajan vastuulla on vain suorittaa puhdas vartalotaklaus. Taklaajan ei mielestäni tulisi pudottaa itseään luonnottoman alas, että ei osuisi kiekollista pelaajaa myös päähän.

  E: En siis ottanut kyseisiin esimerkkeihin kantaa, vaan yleisesti.
   
 23. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Lainaus:
  Boldaus oma, ja kiteyttää tämän dilemman josta yllä mainitsin, ehkä sitten vaan pitäisi jättää noissa kohdin taklaamatta ja ajaa kiinni kaveriin. Aikanaan old time hockey NHL'ssä sai käyttää laidan lähellä nk. bear hug'ia a.k.a. ottaa kaverin syliin ja viedä laitaan, nykyisin taitaa tulla tuollaisesta aina kiinnipitämisjäähy?

  Ja ainaha sitä voi spekuloida noilla "pygmi vs. torni"-jutuilla, toki siinä on hiukan vaikeata taklata jos toisen pää on omissa munissa. Mutta sitten taas toisaalta aika harvoin taklaukset tulevat suoraan edestä, joten hankalaa tuollainen "pääsuojaus" pelin tiimellyksessä voisi olla?

  Anyways on mielestäni erittäin riskialtista linjata homma niin, että päähän saa osua jos se on vartalotaklauksen tiellä. Pää kun ei ole alasin...
   
 24. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Näinhän se on, ja loppujen lopuksi aivotärähdyksistä ei päästä eroon, vaikka taklaukset kiellettäisiin kokonaan. Kun satakiloiset miehet menevät pienessä laatikossa sikin sokin kovaa vauhtia, niin vahinkojakin sattuu...

  Tämä on ehkä nyky-NHL:n suurin haaste: miten saada pidettyä pelin intensiteetti mahdollisimman korkealla ilman päänputoamisia?
   
 25. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Stamkos taklasi Nashia suoraan päähän ilman mitään muuta kontaktia mihinkään ja selvisi tästä 2min rangaistuksella. Saa nähdä mitä kurinpito arpoo, eivät varmaan edes käsittele koko asiaa koska kyseessä on tähtipelaaja. Jos kyseessä olisi Marchand niin mediassakin varmaan huudeltaisiin päitä vadille.

  Stamkos hit to the head - Streamable