Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Minusta on hieman kaksinaismoralistista julistaa että päähän kohdistuneita taklauksia pyritään karsimaan ja aivotärähdyksistä ollaan huolissaan jos ensisijaiseksi osumakohdaksi riittää se että taklaajan hiha hipaisee olkapäätä ennen kontaktia päähän. Jos noista oikeasti haluttaisiin eroon niin tähänkin puututtaisiin, vallitsevalla linjalla en usko niin käyvän.
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Siis linjaus, että olkapäähän saa taklata? Eiköhän kaikki pelaajat tuon jo tienneet, vaikka jollekin jyväskyläläiselle se tulisikin uutena tietona.
   
 3. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Tuossa yllä sinulle onkin jo vastattu.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole, mutta kiitos kuitenkin. NHL:ssä on käsittääkseni aina saanut taklata, jos taklaus osuu ensisijaisesti olkapäähän. Kuten Kucherovin tapauksessa. Fyysiset pelaajat ovat tämän tienneet ja ovatkin ainakin lähes aina pyrkineet taklaamaan sääntöjen puitteessa.

  Tiedän, että Liiga on mainostanut pelikieltoa tulevan aina, jos taklaus hipaiseekin päätä. Mutta NHL:ssä tällaista linjausta ei ole tehty, eikä kyseinen linjaus ole Liigassakaan pitänyt.
   
 5. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Jep. Menetti oman tasapainon ja otti Marnerista tukea. Sitten Marner horjuttaa uudelleen tasapainoa ja pari kertaa uusiksi pyrkii Brädi sitä korjaamaan. Huolimatonta pelaamista Marnerilta kulmaväännössä.
   
 7. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Lainaus:
  Vastattiin.

  Sinäkin aivan taatusti tajuat millaista jälkeä voi olla luvassa jos taklaajan ainoa vastuu on ensisijainen osumakohta(lue: ei muuta kuin taklauksien painotus pään seudulle kunhan ensin hipaiset vaikkapa olkapäätä). Tuo Kucherovin taklaus on hyvä esimerkki kun ei tarvitse muusta murehtia. Tuo on vielä sellainen tilanne jossa huolellisemmin taklattuna Vatanen olisi jäänyt taatusti kylmäksi ja mitään keskusteltavaa ei olisi. Taklattavan täytyy pitää valot päällä ja ei Vataselle tuosta kehuja voi jakaa. Pidän kuitenkin outona ettei NHL tee selväksi että taklauksen yhteydessä tapahtuvat pääkontaktit tarkistetaan ja tarvittaessa sanktioidaan reippaasti. Se on kohtuullisen helppo erotella että hiihteleekö joku pää munissa/altistamalla altistaa itsensä loukkaantumiselle vai onko taklaajalla edellytys välttää päähän tuleva kontakti.
   
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Näinhän tuo todennäköisesti on.

  Itse en ole niinkään huolissani siitä, etteikö jääkiekko olisi hieno peli myös ilman avojäätaklauksia. Voi olla. Mutta väitän, ettei sääntöjen muuttaminen siten, että avojäätaklaukset käytännössä jäävät pois, välttämättä tee pelistä juurikaan turvallisempaa. Pelaajat ulosmittaavat aika tehokkaasti näitä sääntömuutoksia. Selkääntaklaamisista ruvettiin jakamaan isoja rangaistuksia ja nykyään kiekolliset pelaajat kääntävät laitojen vierellä yhtenään selkää puolustaville pelaajille sen sijaan, että ottaisivat taklaukset vastaan. Vahinkoja sattuu edelleen. Kun avojäätaklaukset karsitaan säännöillä, nhlssä on enemmän ja enemmän pelaajia, jotka luistelevat nenä kiekossa. Törmäyksiä tapahtuu jatkossakin.

  Ongelma avojäätaklauksissa on vauhti. Törmäysenenergia kasvaa nopeuden neliössä. Nykykiekossa nopeudet alkavat olla sellaisia, että ihminen kestää törmäyksiä niissä vauhdeissa huonosti.
   
 9. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Eipä tuossa tarvitse kuin asettaa taklaustilanteille järkevämmät raamit. Sama homma myös selän kääntelyille laitatilanteissa.
   
 10. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Suuremman huolellisuuden vaatiminen Kucherovilta on vähän sellainen suurnopeuskameran hidastuskuvan perusteella tehty insinöörianalyysi. Sellaisenaan ihan kiva, mutta aika vieraantunut todellisuudesta ja vauhdista NHLn pudotuspeleissä.
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Aika jännä että esimerkiksi Big Buff on onnistunut kolaamaan näissä pudotuspeleissä monta ukkoa katolleen puhtaasti mutta hän osaakin taklata, Kucherov ei. En usko että pelin intensiteetti kärsisi vaikka nuo noukittaisiin pois, ehkä vähentäisi jopa pääosumia. Tuossa taklauksessa osuma hartiaan on luokkaa hipaisu suurimman liike-energian kohdistuessa pään sivuun.
   
 12. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Onneksi Marner sai kädet eteen, eikä Marchandin suunnitelma onnistunut.
   
 13. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Eihän tuo ollut edes mitenkään rumaa rottailua. Taklausta en tilanteessa havainnut, kröhöm.
   
 14. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Juuri noista syistä(huolellisuuden vaatiminen + nykyvauhti) linjaukset sopisi tehdä selviksi ja järkeviksi hyvissä ajoin. Vaikkapa reilusti ennen uuden kauden alkua jos kestävään kehitykseen perustuvaa johdonmukaisuutta ei löydy. Siinä olisi harjoitusmatsit ja 82 ottelua aikaa sopeutua.
   
 15. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Huomaa, että on epäonnistunut jyväskyläläinen ihmishahmo ja fanipoika taas kirjoittelemassa. Kuchipää haki lapasen hyvin, joka veteli päämunissa ilman valmiutta ottaa taklaus vastaan. Onneksi ei mennä Liigan säännöillä ja jos aletaan mennä siihen suuntaan, lopetan kiekon seuraamisen kokonaan.
   
 16. Largo Jäsen

  Itseäni ei ainakaan yllätä, että herrat nimeltä @ZayWest ja @spaceman ovat täällä kertomassa totuuksia, vaikka koko maailma olisi eri mieltä. Hyvät herrat, värilasit kannattaa välillä ottaa pois. Eihän tuossa nyt mitään muuta ollut kuin se, että Vatanen ei tajua pelattavan playoff-kiekkoa.
   
 17. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  Vatanen oli kyllä tuossa tilanteessa menossa omaa päätyä kohti.
   
 18. Jääkuutio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues ja Bruins
 19. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Player safety julkaissut myös näkemyksensä näistä taklauksista.

  The NHL DOPS explains Rule 48 | NHL.com

  Oleellista on siis, että taklaa kroppaa samalla niin pääosumat saa siunauksen.
   
 20. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Ja minua ei yllätä että näet viestit aivan kuten haluat. Tein tuossa varsin selväksi ettei Vataselle voi tilanteesta kehuja jakaa ja varmuuden vuoksi korostin jo muutamassa viestissä puhuvani tuon linjauksen mahdollisista seurauksista ihan yleisesti. Toisen mainitsemasi kirjoittajan puolesta en ota kantaa, mutta noin kymmenen sekunnin silmäilyllä löytää myös niitä kannanottoja joissa päähän tulevat osumat voisi tarkkailla paremmin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2018 klo 07.35
 21. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Oho, niinpä olikin. Siinä tapauksessa taklauksen ”oikeinmukaisuudesta” voi jo keskustella.
   
 22. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Eli mielestäsi niin, että se mitä joku pelaaja jättää aiemmin miettimättä oikeuttaa vetämään päätä kohti ja huolella?
  Jos näin, niin mulla ei muuta.
   
 23. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Eli ensikosketuksella mennään?
  Se on mielestäni saivartelua, ja varmaan toki vain osoittaa, että kommentoin väärässä ketjussa. Kucherov vetää taklauksensa päätä kohti, siinä ei kuvilla tee hevon v****a.
  Tapauksesta voisi hyvin ajatella, että Kucherovin pelastaa vahinko-osuma Vatasen olkapäähän.
  Ja tietty nimi selässä.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Selvästi kommentoit väärässä ketjussa. Sinun selvästi pitäisi olla NHL:n kurinpidossa, kun nykyiset eivät tiedä NHL:n sääntöjä. NHL:n kurinpidon mukaan taklaus osuu ensisijaisesti olkapäähän, mutta ilmeisesti ovat katsoneet vain pysäytyskuvia.

  Toki sekä videolta että kuvista pitäisi jokaisen nähdä, että se taklaus osuu olkapäähän. Mutta tosiaan, jos Vatanen joskus taklaisi vastaavasti, täällä samat naamat huutelisivat "komea taklaus, kiviä taskuun", jotka nyt huutavat "suomalaista sattui, pelikieltoa".
   
 25. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Hyvin sä vedät. Kaikkea hyvää.
  Jos osaisit lukea, olen jo muutaman kerran kirjoittanut (niinkuin moni muukin, itseasiassa varmaan kaikki täällä tietävät mihin Kucherov taklatessaan ensimmäisenä osuu), että valtaosa taklauksen voimasta kohdistuu päähän. Niin älä jaksa jankata jostain diipadaapa pysäytyskuvasta jookos kookos?

  Ja mitä ihmettä tää: ”Jos sitä Jos tätä”- jossittelut oikein on? Onko se joku sun trademark, vai?
  Herää, lapsuusikä meni jo kun täällä kirjoitat. Vai oliko täällä muuten täysi-ikäisyys vaadittu?