Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Axbor Nocturne, 19.01.2010 klo 08.43.

 1. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Kucherov olisi voinut taklata huolellisemmin, saavuttaa saman lopputuleman(Vatanen kylmäksi) ja päästä hienojen suoritusten ketjuun. Toisaalta hänhän selvästi toimi kuten liiga sallii. Taklauksen vastaanottajan täytyy olla valmis kaikkeen ja vielä enemmän, mutta taklaajalle riittää täälläkin todettu "kunhan nyt pääasiallinen osuma on jotenkuten oikein" -tyyli.

  Toistan aiemmin sanomaani ja toivon ihan yleisestikin että taklaajalle asetetaan samanlainen vastuu kuin mitä taklattavalle on aina rummutettu. Jotkut dinosaurukset kuvittelevat että pelistä tulee liiallista pehmoilua, mutta itse haluan nähdä taklauksetkin taitohommana. Ei voi olla ylivoimainen haaste. Niin noiden mickeymouse-pakkienkin tulee kyetä toimimaan esimerkiksi vastaanotoissa.
   
 2. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  siinähän se videolla selkeesti sanotaan: right shoulder to the left side of the head. Taklatessa käsivarsi osuu vartaloon, mutta samanaikaisesti olkapää yhtälailla päähän. Ilman muuta olisi mielestäni pelikiellon paikka, mutta vaikea tuomita Liigalle kun tähtipelaaja kyseessä.
   
 3. Apmp- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, TPS
  Lainaus:
  Ihan oikein. Hartman veteli muutenkin melkoisissa roidihöyryissä koko pelin, joten ihan tilauksessa päästä pariksi peliksi istumaan. Andrighetton kellonsoittajat tietysti vituttavat, mutta voisi koittaa purkaa vähän muulla tavoin.
   
 4. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Yksi peli Hartmanille:
  Nashville’s Ryan Hartman suspended one game for an illegal check to the head on Colorado’s Carl Soderberg.
   
 5. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Tätä mä en ymmärrä. Säännöt ja linjaukset pitäisi olla samat kaikissa ammattilaissarjoissa (luen siihen myös Liigan). Rantakarin yhden ottelun pelikiellolla tää ansaisisi 3-5 min.
  Anteeksi vertailukohteeni, mutta silti.
   
 6. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Ensijaisesti osuu olkapäällä päähän. Ja taklaus tulee kyllä täysin sivusta, jossa Vatasen pää on sen verran ylhäällä, että näkee Kucherovin hahmon ehkä 0,3 sek ennen törmäystä.
   
 7. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  No ei kyllä osu ensisijaisesti päähän (todisteena legendaarinen kuvankaappaus). Ensisijainen osuma tulee olkapäällä Vatasen olkapään etupuolelle. Ihmisen reaktioaika tällaisissa tilanteissa on 0,1-0,2 s luokkaa, mikä pitäisi riittää ihan hyvin ammattilaistasolla.
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Joopajoo. Sanoisin, että 85-90% taklauksen voimasta sattuu Samia leukaan. Ja oli aika mitä (ehkä se olikin 0,09 sek) hyvänsä, ei tuossa ole mitään mahdollisuutta enää reagoida.
  Ps. Kannattaa katsoa jiipeggien sijaan videota.
   
 9. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  No tuosta taklauksesta Liiga antaa varmaan Tyrväiselle 8 peliä pelikieltoa. Liigassahan on kielletty kaikenlainen avojään kontakti, ja muutenkin mennään e-junnu säännöillä. Ainoastaan saman suuntaisella kiilausliikkeellä selviää 2min rangaistuksella.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miksi? Pysähdyskuva auttaa hahmottamaan esimerkiksi sen, että taklaus osuu ensisijaisesti olkapäähän.
   
 11. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  En viitsinyt enää N:ttä kertaa linkata sitä videota. Harvinaista kyllä, tuo kuvankaappaus kertoo melko hyvin ensisijaisen osumakohdan. Olen kyllä veivannut sen videon riittävän monta kertaa jo läpi. Ei ole tullut vieläkään tarvetta muuttaa mielipidettäni.
   
 12. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Toki Vatanen voi miettiä myös aiemmin kuin vasta 0,09 sekuntia ennen taklausta että edetessään kiekon kanssa hyökkäysalueelle, on olemassa riski että vastustaja yrittää hänen etenemisensä jollain tapaa estää.

  Aina voi myös heittää kiekon päätyyn ja luistella perään tai mennä vaikka vaihtoon. Jos taas valitsee vaihtoehdon edetä kiekollisena pelaajana alueelle, on pakko tiedostaa riski taklatuksi tulemisesta.
   
 13. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #45
  Jokainen, joka on nähnyt tuon videolta ja vielä väittää ettei Kucherovin taklaus osu suoraan päähän on joko:
  A. sokea
  B. tyhmä
  C. trolli
  D. kaikkea edellämainittua.

  Varmaan Kuchipää yritti osua puhtaasti olkapäähän, mutta ei vaan osannut. Toivottavasti saa pari peliä huilia niin voi koittaa opetella.
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  NHL:n kurinpito lienee siis tuo vaihtoehto D, sillä pelikieltoa ei tule ja perusteluna "Vatanen's head was not the main point of contact on the hit".

  Valitettavasti NHL:ssä ei jaeta pelikieltoa vain siksi, että suomalaispelaajaa sattuu vaan joku rikekin pitää olla. Jos Vatanen taklaisi vastaavasti Kucherovia, samat "pelikieltoa, perkele" -meuhkaajat täällä ihastelisivat Vatasen komeaa puhdasta taklausta "komeimmat suoritukset" -ketjussa.
   
 15. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Toivottavasti nyt pudotuspeleissä fyysisemmät kaverit tajuavat hyödyntää tuota linjausta. Tuo peruste tarjoaa aikamoisen edun. Edellyttäen toki että linja pysyy kaikille samana.
   
 16. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
  Ilman Vatasen on vertikaalista rajoittuneisuutta tässä ei olisi mitään keskusteltavaa. Mutta Vatanen ei myöskään muuta merkittävästi asentoaan pystysuunnassa ennen taklausta. (Olisiko Kucherov voinut jättää legendaariset pumppujalat käyttämättä ja taklata alemmas? Kaverin saisi kiekosta irti ja perseelleen hieman kevyemmälläkin kontaktilla, mutta varsinkin playoffeissa tavoitteena on satuttaa vastustajaa. Tää taitaa kuulua johonkin toiseen keskusteluun.) Kontaktissa Kucherovin olkapää tulee Vatasen olkapään etupuolelle, jolloin mikään ei estä osuman jatkumista päähän, mikä selvästi myös tapahtuu. Ajoituksen kannalta hitunen huonoa onnea. Jos pitää arvata, sanon että jatkotoimenpiteitä ei tule.
   
 17. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Eipä tuossa taklattavan suomalaisuudella (tai edes jypiläisyydellä) ole merkitystä. Kucherovin taklaus osuu päähän. NHL Player Safety on meuhkannut jo parin kauden ajan siitä, että pääosumat on kitkettävä lajista pois. On surkuhupaisaa, että pääosuma on ok, jos on osunut ensin myös johonkin muualle. Kucherovin taklauksessa siis osuma saattaa tosiaan tulla ensin olkapäähän, mutta taklauksen voimasta valtaosa kohdistuu päähän. Jos siis NHL oikeasti välittäisi pelaajien turvallisuudesta tuo olisi pelikiellon paikka.

  Jo aiemmin esiin nostettu case Cogliano oli lähes täsmälleen samanlainen. Cogs ei ole Kucherovin kaltainen superstara, joten hänelle pelikieltoa annettiin. Valitettavan usein se pelaajan nimi selässä vaikuttaa seuraamuksiin.
   
 18. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  No ei kyllä ollut. Siinä se kontakti kohdistuu ja osuu ensisijaisesti päähän, toisin kuin Kucherovin taklauksessa. Myös siitä voidaan keskustella, että oliko Kempe tilanteessa enää taklattavissa, koska kiekko ehti olemaan Pearsonilla hallussa, ja taklaus tulee aika myöhässä.

  Mun mielestä olisi aika kyseenalaista toimintaa muuttaa kurinpitolinjaa kesken playoffien, ilman mitään erillistä ja selvää ilmotusta. Nykyisellä linjallahan tuossa Kucherovin taklauksessa ei ole mitään vikaa. Siitä sitten voidaan olla montaa mieltä, pitäisikö siinä olla.
   
 19. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Kyllähän se suosikkipelaajan loukkaantuminen aina närästää, mutta tässä kyllä huolestuttaa isompi kuva. En ainakaan itse tervehdi ilolla ajatusta että ensisijainen kontakti toimii ratkaisevana tekijänä. Jokainen tajuaa mitä on luvassa jos tuota ruvetaan toteuttamaan kirjaimellisesti. Toki pelaajat seuraavat vain linjaa.
   
 20. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Se on itte se joka toista haukkuu.
   
 21. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  En ota kantaa, että mitä tuosta olisi pitänyt antaa, mutta melko varma voisi olla, että muutaman vuoden päästä tuo on rangaistava taklaus, koska siinä kohdistuu päähän voimaa, joka aiheuttaa suurehkon riskin aivotärähdykselle. Jos Scott Stevens tuotaisiin taklauksineen nykypäivään, niin ei ehtisi pelata kourallistakaan pelejä kaudessa, kun olisi koko ajan pelikiellossa. Siihen aikaan ne olivat ok, vaikka sisälsivät suuren riskin.
   
 22. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Samoilla linjoilla ollaan. En usko myöskään, että siihen kovinkaan kauaa edes menee, kunnes NHL haluaa kitkeä kaikki pääosumat taklauksista pois. Kohdistui se taklaus sitten olkapäähän tai mihin muualle tahansa.

  Tuohan taitaakin sitten kaikkialla muualla olla jo ihan käytäntönä. Myönnetään, että jostain SHL:n tai NLA:n kurinpitolinjoista ei ole tietoa, mutta näin uskaltaisin olettaa.
   
 23. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Vatanen näyttää mallia millaisia nämä pihapelipelaajat ovat, ei ajatella että siellä on muitakin jäällä. Pikkuisen kupoliinkin kolahtaa, mutta eipä olisi kolahtanut jos Vatanen olisi yrittänyt ottaa vastaan taklausta.

  Ei noista mitään pelikieltoja tai jäähyjä kuulu antaa. Vataselle videoita näytille ja mietintään miten kuuluu pelata kiekollisena.
   
 24. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, ihan ensimmäisenä voisi näyttää miten Devils-paidassa kuuluu puolustajan pelata. Repeatilla päälle: Scott Stevens Greatest Hits! - YouTube.com
   
 25. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Ottamatta kantaa onko taklaus NHL:n yleisen linjan mukainen, niin Kucherov tietää takuulla seuraukset taklauksesta. Eli tarkoitus satuttaa vastustajaa mahdollisen aivotärähdyksen toivossa.