Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Entinen Blues-fani, aiotko siirtyä Unitedin kannattajaksi?

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Barcelona, 27.06.2016 klo 21.54.

?

Oletko United-fani?

 1. Kyllä

  21,2%
 2. En

  53,8%
 3. Ehkä

  25,0%
 1. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Brändin arvo on tyypillisesti esim seuran ymprärille muodostunut positiivinen maine, asiakkainen uskollisuus ja brändiin liitettävistä mielikuvista.

  Nyt voidaan miettiä minkälainen maine ja mielikuva Bluesilla oli viimevuosien negatiivisten tapahtumien jälkeen.
  En ihmettele yhtään että haluttiin tehdä uusi alku ilman vanhaa painolastia.
  Ja tämä siis talouden näkökulmasta.

  BluesJr joutui ostamaan Blues oikeudet jotta voivat pelata sarjaa.
   
 2. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekkoilu, Espoo United, EPS, EKS
  Lainaus:
  Esport Honka ja Esport Oilers eivät ole sellaisenaan alkuperäisiä nimiä, vaan brandiin on otettu mukaan Esport eli on yhdistetty kaksi brandia.

  Tällainen yhdistäminen on hyvin tyypillistä, kun on olemassa kaksi jo tunnettua brandia, jotka fuusioituvat tai muuten yhdistyvät ja halutaan molemmista brandeista goodwill mukaan uuteen brandiin. Tämä ei siis ole siltä osin myöskään samanlainen skenaario. Näin ollen aivan yhtä hyvin voidaan rakentaa alusta kokonaan uusi brandi.

  Verrannollinen brandi olisi siis Esport Kiekko-Espoo tai Espoo United Kiekko-Espoo. Mikäs siinä, olisihan sekin yksi vaihtoehto. Ei näissä ole yhtä oikeaa tai väärää. Asiasta toki voi vääntää loputtomiin ilman, että keskustelu johtaa yhtään mihinkään. Ehkä järkevintä on katsoa pari vuotta eteenpäin ja tehdä johtopäätökset ja toiminnan arviointia sitten uudestaan sen perusteella mikä on tulos.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2016 klo 00.52
 3. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Veikkaan, että suurinta osaa kiinnostaa vain tuo jääkiekko-osio. Silti näkisin, että monilajiseura rakentaa pitkässä juoksussa uutta brändiä tehokkaammin, tuohan se koko aika uutisia esille myös muiden lajien toiminnasta.

  Mainitsemasi kattojärjestöajattelu, jonka alla pelaisivat Blues ja Honka yms., on mielenkiintoinen ajatus, mutta se ei mun mielestä pidemmän päälle toimi, koska normaalit ihmiset näkevät sen brändiarvon juuri siinä olennaisessa, jonka näkevät edessään. Tämän takia esimerkiksi Porkkana ryhmä tunnetaan Kummeliporukkana, vaikka Kummeli oli alunperin pelkästään Porkkana ryhmän tekemän ohjelman nimi. Uskon, että pelkästään kattojärjestönä toimiva United kuihtuisi pelkäksi omistajatahoksi, eikä lopulta brändäisi lainkaan noita lajeja yhteen. Mikään ei merkittävästi muuttuisi aiemmasta.
   
 4. Blågula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Juuri näin. Olenkin jo hiukan ihmetellyt miten tämä halliasia on jäänyt niin vähän huomiolle, sillä tuohan on kaiken järjen mukaan se tärkein motiivi Unitedille. Eli ei se että Salonoja halusi yhdistää espoolaisen urheilun, eikä se että Bluesin nimeen tai imagoon olisi liittynyt ongelmia, vaan se että United tuo halliin enemmän tapahtumia kuin Blues. Siinä missä Blues saa maksimissan kasaan sellaiset 40 tapahtumaa yhden kauden aikana, United pääsee lähmmäs sataa. Siinä on helvetinmoinen ero.

  Se on sitten eri asia että kannattaako jäähallissa todellakin pelata naisten liigakorista ja miesten divarikorista. Epäilen. Mutta ehkä sekin on parempi kuin ei mitään, ja kuten tiedämme hallissa on aika monena iltana ollut tarjolla ei mitään.

  Hiukan surkuhupaisastikin tämä espoolainen kiekkoilu pyörii näiden halliasioiden ympärillä. K-Espoon aikana halli tai sen puute oli se suurin ongelma, nyt halli on taas se määrittävä tekijä joskin vähän eri tavoin.

  Lainaus:
  Tämäkin on täyttä totta. Mutta tässä asiassahan United on ainakin toistaiseksi tuollaisessa SYP/KOP-ratkaisussa kiinni. Sikäli kun en ole täysin tippunut kärryiltä niin seuroja tässä yhteistyössä on kolme: Espoo United, Espoo Blues/Blues Juniors ja Tapiolan Honka. Tietääkö kymmenvuotias espoolainen korisjunnu että lätkää pelaavat luokkakaverit kuuluvat tavallaan samaan seuraan? Tuskin. Eli kyllä noita nimiasioita pitäisi vielä pohtia ja vääntää suuntaan tai toiseen tulevaisuudessa jos mahdollista.

  ----
  Ihan mielenkiintoista seurattavaa tämä EU kyllä on, vaikka itseäni vituttaa edelleenkin suunnattomasti että Blues piti uhrata tämän hirviön tieltä. Oma mutu kun tätä nyt on seurannut on että Salonoja on ikään kuin luonut raamit seuralle, mutta niiden sisällä seura elää ja muuttuu koko ajan. Hyvänä esimerkkinä logomuutos (hyvä reagointi, mutta eihän tuo uusikaan logo ole mikään mestariteos).

  Itse pidän edelleenkin jalkapalloa eräänlaisena kynnyskysymyksenä. Jos futis saadaan mukaan niin voidaan jo aidosti puhua monilajiseurasta - kahden lajin ja neljän joukkueen seura ei oikein niitä kriiteerejä vielä täytä.
  Jos seura jää lätkään ja korikseen niin mun on vaikea nähdä että nämä synergiat sun muut olisivat sitä kokoluokkaa ja toisivat sellaista lisäarvoa että homma toimisi paremmin kuin Espoo Blues ja Tapiolan Honka.
   
 5. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Lainaus:
  Tässähän se ajattelun erilaisuus tiivistyy. Henkilökohtasesti olisin käytännössä loppuunasti vältellyt täysin uuden tuomista ja vanhan hylkäämistä. Nyt K-Espoo/Blues sekä Honka haudattiin ja tilalle luotiin kokonaan uusi United, johon entisten seurojen faneilla ei ole mitään suoraa sidettä.

  Toisaalta kuten joskus kirjotin, niin joskus sadan vuoden päästä United voi olla ihan hieno juttu niille tyypeille, jotka niitä tuloksia on silloin näkemässä, jos Salonoja pystyy suunnitelmia toteuttamaan ja tekemään pitkäjänteistä työtä (tätä hiukan epäilen). Vaikea kuitenkaan nähdä, että hylkäämällä seurojen vanhat brändit saavutettaisiin lyhyellä aikavälillä (~50 vuotta) vielä kummoisia "tuloksia" aikaan.
   
 6. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  No ei siinä nyt 50 vuotta mene, kyllähän Blegsuliinillakin alkoi olla jo ihan positiivinen kaiku (ainakin omien fanien joukossa) tollaisen 15+ vuoden tarpomisen jälkeen.

  Eli varmaan jonkun 10 vuoden päästä voidaan tehdä välitilinpäätös siitä, kannattiko. Aiemminkin toki jos seura kaatuu. Se on sitten tietty ihan eri asia, että ketkä tuon arvion tekevät.
   
 7. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Ei se kannata. Jussi tietää että Blues-nimellä homma ei olisi tullut kannattavaksi, kun se ei sitä yhdelläkään kaudella ollut tätä ennenkään. Ei se myöskään ollut kannattavaa yhdelläkään Kiekko-Espoo kaudella. Blues-nimen puolesta vannovat ajattelevat suht. perustellusti että nimenvaihdos vain pahentaa tilannetta.

  Jussin tehtävä on tällä hetkellä yrittää minimoida tappioita (seura+halli), mutta alkaahan koko homma mennä lapsenuskon puolelle. Ei millään yrityksellä ole varaa vetää 10v 500k€ tappiin pelkästään sen takia että haluttiin perustaa uusi brändi. Tähän on syytä laskea korot päälle. Erityisesti urheilussa mielikuvat ovat ensisijaisen tärkeitä.

  Muutama vuosi sitten tuli selväksi, että Jussi lähtisi hommaa rahoittamaan ainoastaan "täysin uudella konseptilla". Mielestäni asioita ei ole kuitenkaan pohdittu objektiivisesti, vaan uuden luomisen into on ollut isommassa roolissa kuin reaaliteettien hahmottaminen.

  Kun katsoo Jokereiden tasetta, niin KHL olisi muutama vuosi sitten ollut järkyttävä virhe Espoolaiselle jengille. Tavallaan harmittaa, että Jussi ei silloin päässyt kannattamattomasta liiketoiminnasta eroon. Jos olisi päässyt, niin Jussi olisi muutaman kymmentä miljoonaa euroa rikkaampi, mutta vastaavasti hänellä olisi Espoossa huomattavasti enemmän vihamiehiä.
   
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Miksi Jussilla pitäisi olla Espoossa vihamiehiä?
   
 9. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  En minäkään ymmärrä.
   
 10. Narayana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Ei pitäisikään. Vuosien saatossa Jussi on kuitenkin niitä saanut ja tulee saamaan lisää, kun toimintatavat ovat mitä ovat. Ihmisen, jolla on mahdollisuus johtaa asioita, tulisi pystyä kuuntelemaan ympärillä olevia ihmisiä ja kyettävä tekemään päätöksiä myös objektiivisesta näkökulmasta. Vaadittaisiin ihmisläheisyyttä, kykyä dialogisuuteen ja kykyä tulla "tavallisten" ihmisten tasolle. Ja mikä tärkeintä, vaadittaisiin tietynlaista nöyryyttä, jotta pitkäjänteinen työ olisi mahdollista.

  Vihaa ei tarvita mihinkään, mutta pelkästään jo se ettei ihmiset halua tehdä sinun kanssasi yhteistyötä, riittää siihen, ettei mikään projekti tule pääsemään maaliin asti. Espoossa on kuitenkin rajallinen määrä niitä ihmisiä, jotka haluavat intohimoisesti paiskia töitä kiekon eteen, joten onnistuakseen ei ole yksinkertaisesti varaa polttaa välejä juuri mihinkään suuntaan. Nyt Salonoja on onnistunut tämän tekemään, ja yleinen mielipide on kääntynyt positiivisesti lähemmäs negatiivista kuin täysin neutraalia. Se on todella heikko ja huolestuttava lähtökohta sille, että lähdetään perustamaan kokonaan uutta seuraa, joka on hyvin vahvasti vielä henkilöitynyt sinuun.

  Jos totta puhutaan, niin fiksuinta mitä Salonoja voisi kaiken tämän jälkeen tehdä on se, että myisi hallin kaupungille ja siirtyisi lopullisesti sivuun urheilubisneksestä ainakin kiekon osalta. Jäisi United-projekti sitten kuinka torsoksi tahansa. Tuon hallin myymisen/antamisen kaupungille saisi varmasti näyttämään hyväsydämiseltä ja autuaalta mediassa, joten lopulta Jussi poistuisi näyttämöltä positiivisena kundina. Nuoremmat espoolaiset saisivat sitten itse alkaa pähkäilemään miten nostetaan espoolaista kiekkoa takaisin kohti pääsarjatasoa ja kestävää menestystä. Ketään ei tarvitsisi syyttää eikä keneltäkään odottaa rahallisia almuja. Espoo saisi itse näyttää mihin se pystyy kiekkoyhteisönä ja omana kaupunkinaan.
   
 11. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Espoossa on jo useamman vuosikymmenen ollut poliittisena linjana että kaupunki ei juuri halua itse omistaa seiniä, vaan pyrkii paremminkin eroon nykyisistäkin omistuksistaan. Jos olisi olemassa potentiaalinen ostaja (kaupunki tai kuka tahansa) luulen että Salonoja olisi ilomielin luopunut hallistaan jo aikoja sitten.

  Toki jos Espoon valtuustoon äänestetään ensi keväänä vasemmistoenemmistö voi tuo hallin ostaminen Salonojalta tulla mahdolliseksi mutta aika kaukana taitaa sellainen skenaario olla.
   
 12. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Miksei se voi näyttää nyt?
   
 13. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tuo on sinäänsä harmi, ettei kaupunki ole kokenut urheilua (tai ainakaan jääurheilua) sellaiseksi kulttuuriksi, jota pitäisi tukea vahvemmin julkisin suorituspaikoin. Kuitenkin pääsarjajoukkueet on myös kaupungin imagolle ja identiteetille tärkeitä. Espoo vaan ei ole tarvinnut näitä, kun sijainti on mikä on, ja kaavoituksella on saatu houkuteltua asukkaita muutenkin. Ja nyt tilanne on se, että Espoossa on jääkiekon suhteen monopoli, joka sekään tuskin on vapaan markkinatalouden mukaista (jota käsittääkseni Espoonkin valtuustossa kannatetaan).

  Ja ei se kai mikään salaisuus ole, että Jussi on aikanaan yrittänyt myydä areenaa. Aikanaan Jussi piti muistaakseni siitä hyvääkin huolta, mutta nyt se ihan ilman sarvia ja hampaita kyllä olisi isommankin perusremontin tarpeessa. Olisi jännä tietää oikeasti, kuinka paljon Jussi nyt metron myötä haluaa omistaa areenaa ja onko hänellä jotain muita intressejä alueen suhteen.
   
 14. Veltto Sergei Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sympatiat paholaiselle
  Lainaus:
  No itseasiassa kaupunki oli alunperin mukana Metroareenan tukemisessa, mutta Salonoja senior halusi välttämättä lunastaa kaupungin areensta ulos. Kaupunki tukee tällä hetkellä hallihankkeita mm. subventoimalla espoolaisten seurojen jäävuoroja, myös Unitedin, mikäli United tukea hakee ja takaamalla hallihankkeiden lainoja.
   
 15. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllähän kaupunki paljon on tehnyt, en mä sitä kieltänyt tuossa lainaamassasi viestissäkään. Pointti oli lähinnä siis se, että kaupunki on tukenut muita tekemään asioita ja subventoi niitä, muttei omista kuin muutaman vanhan hallin enää itse. Onhan esimerkiksi noiden jääkiekkoilun tuenkin rakentamat harkkahallit pitänyt kaavoittaa jne.

  Olen ehkä sen verran piilokommari, että mielestäni kaupungillakin pitäisi olla suorituspaikkoja. Niistä huolehtiminen ja niiden hyvä omistajaohjaus olisi tuottoa sekin kaupungille.
   
 16. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  no mun kokemus on ihan muuta. Esim satunnaisten tyhjien vuorojen (jäiden) myyntiä ei ole ollenkaan vaan ne pidetään tyhjillään vaikka tulijoita olisi. Joskus olen yrittänyt ostaa Esp.lahdesta höntsä-jengille tunnin vuoron niin homma kaatui byrokratiaan.

  Lisää esimerkkejä tehottomuudesta voi miettiä kun katsoo noita halleissa vuosikausia olleita mainoksia mm yrityksistä joita ei enää ole.
  Kaupungin omistama Laaksolahti areenan purkutyöt / uuden rakennus (?) on tainnut sekin jämähtää byrokratian rattaisiin.

  Paras malli on mielestäni nykyinen jossa Esp.kiekkoilun tuki hoitaa hallit joihin kaupunki takaa lainat ja ostaa kouluille vuoroja. Halleja kyllä rakennettaisiin lisää kunhan kaupungin kaavoitus toimisi edes jotenkuten.
   
 17. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Niin no, tuo ei oikein kuulosta hyvältä omistajaohjaukselta, jos vuoroja ei haluta tai viitsitä myydä. Isoman areenan kuten TMA kohdalla taas oy varmaan toimisi aika itsenäisesti kaupungin byrokratiasta huolimatta, vaikka kaupunki sen omistaisikin. Tosin eipä tuo TMA nytkään ole kaikista tehokkain toimija ja on sielläkin ollut vanhoja mainoksia aikanaan, kun ei haluttu tyhjää mainospaikkaa näyttää...
   
 18. Physical Edge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Mikä ihme saa sinut kuvittelemaan, että Espoon kaupunki haluaisi ottaa omistukseensa monitoimihallin, jonka tarkoitus on kaupallisten tapahtumien järjestäminen? Vaikka saisi sen eurolla.
   
 19. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Siirrytään tähän ketjuun, niin ei tarvi jokaista ketjua "pilata":
  Lainaus:
  #bluesinpuolesta Otetaan täältä vielä lainaus, kun ilmeisesti tätä kampanjaa ei niin tunneta:
  Miksi me olemme lähteneet tähän? Me haluamme muutoksen nykytilanteeseen. Nykyinen tilanne ei ole kestävä. Nykyinen tilanne on myös pelaajien kannalta sietämätön.

  Me emme ole seurajohdon, seuran omistajien tai mahdollisten tulevien seuraomistajien asialla, emmekä ota kantaa omistuspohjaan. Me olemme liikkeellä Espoo Bluesin kannattajina ja tukijoina. Suomen upein juniorityö ansaitsee oman Liiga-seuran, ja Espoo ansaitsee oman seuran. Kolmen vuosikymmenen työtä ei saa heittää hukkaan. Seurayhteisö ei muodostu pelkästään taustayhtiöstä ja omistajista. Blues on yhteisö, perhe, joka koostuu ihmisistä, joille seura merkitsee jotain - kannattajista, pelaajista, sponsoreista, seuran toimihenkilöistä, valmentajista ja junioreista.

  Rahamies-tifosta mielellään lisäinfoa. Onko tää se ihan järkyttävä tulkinta, mikä tehtiin jostain täysin päinvastaisen sanoman tifosta? E: Tästä tifostakohan se oli

  Olisiko seuralle ollut parempi juttu, että pelaajilta olisi jäänyt vielä enemmän maksuja saamatta, jos seura olisi viime kaudella saanut vähemmän rahaa. Mitään järkiperustetta en näe sille, että omistajat olisivat viime kaudella toimineet toisella tavalla, vaikka siellä olisi mitä tehty. Ilmeisesti ne välit Salonojan kanssa sitten olivat niin huonot, että järki ei päätä pakottanut ja seura ajettiin konkurssiin.

  En näe mitään syytä myöskään sille, että Jussi ja Co. vaihtaisivat Unitedin nimen Bluesiin vaikka sitä kuinka protestoitaisiin. Jussi on päätöksensä tehnyt, eikä ole sitä millään tavalla avannut tai perustellut tähänkään asti, joten miksipä nämä asiat yhtäkkiä muuttuisivat.

  E: Muistaakseni tämä Bluesinpuolesta kampanja pyrki myös tapaamaan Jussin useampaan otteeseen kevään mittaan, mutta ensimmäinen (ja viimeinen?) tapaaminen oli sitten BFC:n kanssa siinä vaiheessa, kun Jussi oli tehnyt päätöksen seuran nimestä jne ja tämä oli semmoinen lyhyt ja ytimekäs ilmoitus, jos muistan täällä olleet jutut oikein.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2016 klo 18.58
 20. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Vastasin aluksi tuonne toiseen ketjuun, eli siirrän vastauksen nyt tänne.

  Lainaus:
  Tuossa vaiheessa Jussiin yritettiin saada yhteyttä ja saada selvyys siitä, mitkä hänen suunnitelmansa seuran pelastamisen ja tulevaisuuden suhteen ovat. Jos hän olisi tuossa vaiheessa tullut alas tornistaan ja pystynyt kertomaan jostain järkevästä visiostaan (varmaan ymmärrät, että Unitedin esilletuominen ei olisi ollut tällainen), ehkä boikotit ja protestit olisivat alkaneet. Kun mitään realistista vaihtoehtoa ei näkynyt, oli minusta helppo ratkaisu tukea silloista joukkuetta ja jossain määrin myös silloisia omistajia, jotka kuitenkin yrittivät olla avoimia ja pelastaa seuran. Jälkikäteen on helppo tulla sanomaan, että olisi kannattanut toimia toisin. Siltikään ei ole varmuutta, että A) protesteilla olisi ollut toivottu vaikutus ja B) Jussi olisi pelastanut seuran tai ainakaan siitä, että C) seura olisi jatkanut Bluesin nimellä.
   
 21. Tamin Jaguar Jäsen

  Jääkiekko Espoo Oy:n omistajat eivät todellakaan "koittaneet olla avoimia", eivätkä viimeisen puolen vuoden aikana kyllä yrittäneet myöskään pelastaa seuraa.
   
 22. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Aika kapeakatseinen näkökulma.

  Tosissaan yrittivät kyllä pelastaa seuran, mutta tilanne oli mennyt niin pahaksi, ettei enää onnistunut. Talousasioista olisi pitänyt olla paljon aiemmin avoimempi - jos ripuli on tulossa housuun niin ne pöksyt pysyy paremmin puhtaana, jos tunnustaa asian ennen kuin on molemmat lahkeet täynnä sitä itseään.
   
 23. R.I.P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  R.I.P Blues.
  Lainaus:
  No eivät todellakaan yrittäneet pelastaa seuraa.
  Omaa persettä ne yritti suojella ja pelastaa, jos sillä olisi seura samalla pelastunut niin hyvä olisi ollut.
  Jos olisivat oikeasti olleet pelastamassa seuraa, olisivat sen myös pystyneet pelastamaan.
   
 24. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Onkohan tähän jotain muuta lähdettä kuin IS:n jutut. Koska jos on, juttelisin mielellään vaikka yv:lla asiasta, jos ei julkisesti viitsi.

  Ihan oikeasti seuran pelastaminen olisi myös pelastanut Rauden ja muiden osallisten perseet.
   
 25. R.I.P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  R.I.P Blues.
  Lainaus:
  Olisiko loppuviimeksi pelastanut? Ei.
  Seura olisi pelastunut, Rautio&co ei.