Olen muutenkin hiukan skeptinen elokapinan vaikutuksesta siihen kohderyhmään, jossa vaikutettavaa olisi eniten. Kahvipöytäkeskustelussa ei sivuta oikein sanallakaan todellista viestiä, vaan se on mallia "sais poliisi viedä hipit helvettiin häiritsemästä".
Samaa mieltä, ja tuon voi laajentaa melkeinpä mihin tahansa vaikuttamisen keinoon viestijästä riippumatta. Ihmettelen näkemyksiä, joiden mukaan provosoimalla erimielisiä, saisi aikaan muutosta heidän ajatteluunsa. Päivittäin tulee vastaan päinvastaisia esimerkkejä useista aihealueista. Valitettavasti fiksut ihmiset eivät näy, vaan kenttä on vähemmän fiksujen hallussa ja polarisaatio sen kuin lisääntyy.
Kaikki asiat ovat itsessään neutraaleja ja ne muuttuvat subjektiivisesti hyväksi tai pahaksi tulkitsijasta riippuen. Tuskin kovin moni kokee itsensä pahaksi tai pahaa tahtovaksi, joten hyökkäävä ja näpäyttämiseen pyrkivä kommunikointi saa helposti paitsi lähestyjän, niin myös hänen asiansa tuntumaan pahalta vastaanottajan mielessä ja siten asenteet alkavat jyrkentymään. Rakentava keskustelu ei vaikuta olevan nyt in, eikä se myy otsikoita. Harmi. Toki fiksuja ja asiallisia ihmisiä on edelleen paljon, mutta varmasti yleinen ilmapiiri vaikuttaa heihinkin. Syyllisiä löytyy tasapuolisesti kaikkien mielipiteiden ja suuntauksien takaa tasa-arvoisesti. Tunnistan itsestänikin tuon, enkä pidä siitä.