Mainos

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 397 577
  • 11 640
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toivoisin, että joku linkittäisi tähän taas hieman tilastoja kuinka niiden valossa ja Liiga ja Suomalainen jääkiekko voi mainiosti. On yleisömäärät kasvaneet, liikevaihdot kasvaneet, TV-sopimus kasvanut ja kaikki vaan menee ihan vallan mainiosti. Kaukalossa sohivat pelaajat eivät ymmärrä mitään ja heidän mielipiteensä ovat aivan hatusta heitettyjä.
No nehän kaikki tilatot on tänne jo laitettu, mitä niitä toistamaan...


Mutta Jääkiekkoilija on siis työsuhteessa tähän bisnekseen. Päätäntävalta ei ole heillä, eikä heidän mielipiteellään ole juurikana merkitystä.. ei ainakaan pitäsi olla. Kyse on viihdebinseksestä, jossa lopulta Yleisö on määräävä tekijä, mistä ihmiset ovat vapaa-ajan viihtteestään valmiit maksamaan ja aikaansa kuluttamaan. Ei näyttelijät puutu teatterissa ohjelmistopolitiikkaan ja esitysaikoihin*. Niitä muokkaa taiteellinen ja hallinnollinen johto. Ihan sama jos näyttelijäin mielestä esitysaikojen aientaminen on huono idea, se tehtiin silti, koska Yleisö niin halusi. Sama on Liigan suhteen. Yleisön mielipide, eli sen joka kantaa rahaa, on ratkaiseva. Ja toistaiseksi siis kiakolla menee hyvin, kuten tilastoihin tossa yllä viittaat. Toki nyt julkinen keskustelu on tuonut painetta tälle tunnepohjaiselle liiga-auki keskustelulle, mutta nähtäväksi jää, onko silä vaikutusta rahavirtoihin. Jos ei ole.. tai jos on..

Edelleen, lusikka kauniiseen käteen, ja kopioidaan Ruotsin malli tänne.


* Ne joita nää ei tyydytä, perustaa vapauta ryhmiä ja tulee toimeen apurahoilla ja nälkäpalkoilla. Eli kiakkoilja voi aina mennä vaikka Mestistä pelaan matkarahoilla
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toivoisin, että joku linkittäisi tähän taas hieman tilastoja kuinka niiden valossa ja Liiga ja Suomalainen jääkiekko voi mainiosti.
Yleisin olkiukko mitä näihin keskusteluihin lyödään on maajoukkueiden arvokisamenestys ja suomalaiset NHL-pelaajat.

Jännästi kuitenkin yleensä niitä suomalaisia pelaajia täytyy grillata farmissa pari-kolme vuotta, ennen kuin uskaltaa edes lyödä isoihin valoihin koittamaan ja maajoukkueetkin ovat pääsääntöisesti käytännössä aina koottu aivan muista miehistä kuin Liigassa pelaavista.

No ei siinä, itselleen valehtelu on kai nykypäivää.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Jännästi kuitenkin yleensä niitä suomalaisia pelaajia täytyy grillata farmissa pari-kolme vuotta, ennen kuin uskaltaa edes lyödä isoihin valoihin koittamaan
Viimeinen sukupolvi, josta tuli suoraan loistavia NHL-pelaajia ilman sen kummempaa marinointia oli 2016 (?) kisojen joukkue, josta NHL:ään isoon rooliin pääsivät oikeastaan suoraan Aho, Rantanen, Laine ja Puljujärvi sekä pienellä viiveellä Hintz. Toivottavasti en nyt sekoittanut pelaajia tai unohtanut ketään pois.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Mutta Jääkiekkoilija on siis työsuhteessa tähän bisnekseen. Päätäntävalta ei ole heillä, eikä heidän mielipiteellään ole juurikana merkitystä..

Kyllähän sillä pelaajien mielipiteelläkin pitäisi olla merkitystä. He kuitenkin sen viihteen katsojille tuottavat. Kuten Kuokkanenkin tuossa tämänhetkisestä Malmön tilanteesta mainitsee, siellä alkaa paine kopissakin nousta, kun jengi 10. sarjassa, eikä haluta joutua karsimaan sarjapaikasta. Tuo paine saattaa nostaa huippu-urheilijan suorituskykyä entisestään.

Minkälaista painetta SaiPan kopissa tällä hetkellä tunnetaan? On ihan itselleen valehtelemista, jos on sitä mieltä, ettei suljettu sarja esimerkiksi nyt SaiPan pelaajien kohdalla vaikuta joka päiväiseen tekemiseen ja motivaatioon peliä kohtaan. Ja tuo taas ei voi olla näkymättä pelin tasossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllähän sillä pelaajien mielipiteelläkin pitäisi olla merkitystä. He kuitenkin sen viihteen katsojille tuottavat.
Eivät tuota. Viihteen tuottavat seurat (oy) ja Liiga (oy). Pelaajat ovat palkollisia. "taunopalo ja ansaikonen" vetää toki enemmän väkeä katsomoon kuin "noupadi", mutta se on viihteen tuottajan, seurojen ja sarjan asia kehen ne panostaa ja millaisilla nimillä sitä viihdettä tuotetaan.


Pelaajat on palkollisia. Kenties työntekijöiden pitäsi päästä yritysten hallituksiin, kuten Ruotissa, mutta Suomessa tätä ei ole satu aikaan EK:n vastustuksesta.

Julkiseen keskusteluun toki saavat osallistua, ei siinä mitään.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Ehkä se lakko olisi sitten ihan paikallaan, niin näkisi miten show pyörii firmasarjan pelaajilla. Viihdettä jossain muodossa ainakin se sekoilu tuottaisi, että siinä mielessähän tuo ylläoleva pitänee paikkansa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos pelaajien mielipiteille pitää antaa suuri arvo, niin pitäisikö pelaajien vastaavasti myös kantaa osa taloudellisesta vastuusta? Eli jos pelaa niin huonosti, että putoaa, niin ei voi irtautua sopimuksesta, vaan pitää jäädä pelaamaan divarissa. Ja tietysti selvästi alennetulla palkalla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisihan se tietyllä tavalla mielenkiintoista nähdä Liiga-pelaajat lakossa, ja syynä lakkoilun taustalla suljettu sarjasysteemi, jonka perusteena on seurojen pyrkimys turvata seurojen toiminnan jatkuvuus, taloudellinen hyvinvointi ja sitä kautta kyky tarjota pelaajille mahdollisimman vakaita ja hyväpalkkaisia työpaikkoja.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
En mielestäni vastannut eri asiaan. Tässä puhut arvon kasvattamisesta, mutta edellä puhut tuotteen kehittämisestä - "Liiga oy on kuitenkin tuotettaan onnistunut Suomen mittakaavassa kehittämään täysin poikkeuksellisella tavalla (verrattuna muihin kotoisiin joukkueurheilu sarjoihin)" - Suora lainaus sinulta. Ei ollut tarkoitus kinastella kanssasi tästä, ainoastaan udella sinulta mitä poikkeuksellisen kehittävää Liiga Oy on mielestäsi tehnyt. Jääkiekon asema kotimaisilla urheilumarkkinoilla oli jo hyvin suuri ennen kuin Liiga Oy astui puikkoihin. Väitän, että suurempi asema kuin nyt - ja siihen viittasin sillä, että jalkapallo ja koripallo ovat päässeet nakertamaan jääkiekon osuutta itselleen. Ja vaikka annan kunniaa siitä, että osasivat hyödyntää tuon dominoivan markkina-aseman paremmin kuin joku jähmeä liitto ja kääntää sen bisnekseksi, en näe miten Liiga Oy olisi kehittänyt tätä tuotetta. He hyödynsivät tuotetta, ja siinä on iso ero jos heitä halutaan pitää jotenkin Suomi jääkiekon kehittäjinä.

Kyllähän nyt yleensä jos tuotteen rahallinen arvo kehittyy suotuisaan suuntaan, niin puhutaan samalla tuotteen kehittymisestä. Mutta toki jos tässä nyt johonkin semantiikka vääntöön haluat mennä, niin niinkuin aikaisemminkin sanoin, ei minulla ole mitään ongelmaa myöntää, että esim. jalkapallon ja koripallon asema nimenomaan joukkueurheilulajeina on noussut Suomessa ja vuosituhanteen vaihteesta jopa suhteellisesti enemmän, kuin jääkiekon. Mutta tuotteistamisessa ei sitten noiden lajien kohdalla olla osattu tehdä yhtä hyvää rahassa mitattavaa työtä kuin Liigassa. Enkä tässä nyt siis puhu lajista jääkiekko vaan nimenomaan Liigasta, koska niinkuin todettua, muut Suomessakin pelattavat kiekkokilpailut eivät ole kauhean hyvin onnistuneet tuossa tuotteistamisessa, rahallisesti mitattuna.

Ja kun kyse on kuitenkin ammattiurheilusta, niin rahalla se nyt vaan pyörii, oli siitä mitä mieltä tahansa. Ja jos sitten bisnesmiehet ahdistaa, niin aina voi siirtyä seuraamaan Mestistä, Suomisarjaa tai divarikiekkoa. Siellä on niitä nousuja ja tippumisia. Jännitystä "koko rahan edestä" ja siellä niille kiekkokuluttajien euroille olisi myös varmasti kovastikin tarvetta.

Taloudellisten erojen kasvettua pienten ja keskisuurten joukkueiden on entistä vaikeampaa taistella mestaruudesta, joten tuote on kokonaisuudessaan aika paljon tylsempi - varsinkin kun peräpäästäkin puuttuu se jännite. Koska viimeksi on ns. ison talouden joukkue jäänyt playoffeista pois? Nopealla vilkaisulla Ilves kaudella 2017-18, mutta silloin he eivät olleet ns. ison talouden joukkue.

Sm-Liiga perustettiin vuonna 1975 ja sen aikana, kun se oli traditionaalisella tavalla auki (25 kautta) niin mestaruus valui Suomen mittakaavassa isojen keskusten (Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu) yhden ainoan kerran. Kun Liiga on ollut modernilla tavalla auki (meinaa joukkueitahan on noussut Liigaan myös vuosituhannen vaihteen jälkeenkin), on mestaruus valunut noiden samojen isojen keskusten ulkopuolelle 23 kauden aikana peräti kuudesti. Pelkästään viimeisen viiden kauden aikana kahdesti, joka on siis tuplasti enemmän, kuin sinä viisi kertaa pidempänä ajanjaksona, kuin sm-liiga oli traditionaalisella tavalla auki. Ja tuohon viimeisimmän viiden kauden ajanjaksoon mahtuu myös yksi kausi, kun mestaruutta ei ratkaistu. Eli kyllä mä sanoisin, että vaikka sulla on mielipide pienten ja keskisuurien mahdollisuudesta taistella mestaruudesta (modernilla tavalla avoinna olevassa Liigassa versus traditionaalisella tavalla olevassa Liigassa), niin se ei kyllä nyt vaan millään tavalla vastaa todellisuutta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
suljettu sarjasysteemi, jonka perusteena on seurojen pyrkimys turvata seurojen toiminnan jatkuvuus, taloudellinen hyvinvointi ja sitä kautta kyky tarjota pelaajille mahdollisimman vakaita ja hyväpalkkaisia työpaikkoja.

Miten tämä on toiminut?
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisihan se tietyllä tavalla mielenkiintoista nähdä Liiga-pelaajat lakossa, ja syynä lakkoilun taustalla suljettu sarjasysteemi, jonka perusteena on seurojen pyrkimys turvata seurojen toiminnan jatkuvuus, taloudellinen hyvinvointi ja sitä kautta kyky tarjota pelaajille mahdollisimman vakaita ja hyväpalkkaisia työpaikkoja.
Jep, ja pelaajayhdistys ajamassa samalla 10 joukkueen pääsarjaa….
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Yleisin olkiukko mitä näihin keskusteluihin lyödään on maajoukkueiden arvokisamenestys ja suomalaiset NHL-pelaajat.
Ja aivan viimeisinä aikoina myös maajoukkueen menestys on kääntynyt laskuun. Hyvänä esimerkkinä eilinen tappio junnuissa Saksalle. Vuonna 2023 ei ainuttakaan mitalia missään ikäluokassa vaikka Venäjä poissa...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten tämä on toiminut?

Suomessa on 15 täysammattilaisuuden pelaajille mahdollistavaa seuraa ja näistä pienimmätkin maksavat useammalle(?) pelaajalle kuusinumeroista vuosipalkkaa. Blues taitaa olla ainut maksukyvyttömyyden seurauksena toiminnan lopettanut lafka 2000-luvulla.

Ei huippujääkiekkoilijoilla asiat hirveän huonosti Suomessa ole.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Suomessa on 15 täysammattilaisuuden pelaajille mahdollistavaa seuraa ja näistä pienimmätkin maksavat useammalle(?) pelaajalle kuusinumeroista vuosipalkkaa. Blues taitaa olla ainut maksukyvyttömyyden seurauksena toiminnan lopettanut lafka 2000-luvulla.

Ei huippujääkiekkoilijoilla asiat hirveän huonosti Suomessa ole.

Siitä voi katsoa vuoden 2022 palkat, ei noita kuusinumeroisia kovin moni Liigassa saa ja aika usealla palkka pyörii tuolla 50k molemmin puolin.

Ei palkat todellakaan Suomessa ole mitään huippuluokkaa millään mittarilla, kuten Kuokkanenkin haastattelussaan sanoi.

Noin muuten jaksaa edelleen ihmetyttää se, että kun jokaisessa muussa eurooppalaisessa sarjassa luotetaan urheilulliseen sarjajärjestelmään, miten tämä tuntuu Suomessa olevan niin vaikeaa ja miksi Suomessa ollaan varmoja siitä, että avoin sarja tarkoittaa useamman seuran tuhoa? Miksi Suomessa ei voisi toimia se, mikä toimii kaikkialla muualla? Ja miten suljetulla sarjalla voi ylipäätään olla vielä kannattajansa, kun monien seurojen talous on siitä huolimatta kuralla ja tyhjennysmyynnit alkavat jälleen kevään korvilla?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
miten suljetulla sarjalla voi ylipäätään olla vielä kannattajansa, kun monien seurojen talous on siitä huolimatta kuralla ja tyhjennysmyynnit alkavat jälleen kevään korvilla?

No.. koska avoimen sarjan kannattajien lähes kaikki persutelut ovat tuulesta temmattuja. Suomikiekolla EI mene huonosti, ja jos jollain mittarilla meniksikin, se ei ole suljetun sarjan syytä. Suljetun sarjan aikana maju on mettästänyt maailmanmestaruuksia ja mitalleja, Liigamenestys on jakautunut tasaisemmin kuin avoimenaikana. Taloudellisesti rahamäärät on vaan kasavanu pitkällä tähtäimellä... kuralla talous on niissä seuroissa, joissa taloutta ei ole osattu hoitaa, miten se muuttuisi avoimessa sarjassa? Kävisikö Saipan peleissä enemmän väkeä jos olisi putoamis uhka? Miksi kävisi?

Ainoa pointti on "urheilullisuus" ja ihan ok, saa ollakkin, mutta pitäytyisitte nyt sit siinä, älkääkä keksikö jotain ufoja juttuja kiakon alennustilasta Suomessa, varsinkaan tänvuoden menestykseen vedoten, kun se sarja on ollu suljettuna jo toistakytävuotta (jona aikana siis kaikilla mittareilla on menty eteenpäin).

Täydellistä? No ei tietenkään, voiko sellaista olla olemassa misään muodossa? (Tottahan toki muun muassa Olkiluodossa).

Ja tän julkisen paineen ratkasis se Ruotsin malli, jossa ei ajeta joukkueita riskisijottamiseen nousun toiveissa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei palkat todellakaan Suomessa ole mitään huippuluokkaa millään mittarilla, kuten Kuokkanenkin haastattelussaan sanoi.

No sellaista sarjasysteemiä ei ole olemassakaan, joka tuohon tekisi muutoksen. Ammattilaisjääkiekko ja Liiga eivät toteudu tyhjiössä, vaan meidän yhteiskunnan ja talouden ongelmat ja heikko 2008 finanssikriisin jälkeinen kasvu suhteessa muihin Pohjoismaihin ja läntisen Euroopan valtioihin määrittävät perustavanlaatuisesti myös Liiga-kiekon talouslukuja.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ainoa pointti on "urheilullisuus" ja ihan ok, saa ollakkin, mutta pitäytyisitte nyt sit siinä, älkääkä keksikö jotain ufoja juttuja kiakon alennustilasta Suomessa, varsinkaan tänvuoden menestykseen vedoten, kun se sarja on ollu suljettuna jo toistakytävuotta (jona aikana siis kaikilla mittareilla on menty eteenpäin).

Se urheilullisuus on nimenomaan se juttu. Urheilullisuuden puute sarjajärjestelmissä ajaa väistämättä jossain vaiheessa tilanteeseen, jossa laji ei enää kehity. Joo, sarja on ollut suljettuna toistakymmentä vuotta, mutta ei kai ne negatiiviset vaikutukset heti näykään, kun sarja oli ollut sitä ennen auki aina. Kaikki nämä muutokset, negatiiviset ja positiiviset, ottavat tottakai aikaa ja sen vuoksi, kuten itsekin lopuksi tuossa sanoit, siirtyminen Ruotsin mallin mukaiseen sarjajärjestelmään, siis esimerkkinä, olisi tehtävä nyt. Ja sen jälkeen antaa muutokselle ainakin se 10-vuotta aikaa näyttää positiiviset puolensa.

Ruotsi voi jääkiekkomaana huomattavasti paremmin ja se ei mitenkään voi johtua pelkästään siitä, että rahaa on käytössä enemmän tv-sopimusten myötä. Olen myös sitä mieltä, että paremmat korvaukset tv-sopimuksista ja ylipäätään rahan määrä ja palkkojen suuruus, ovat ainakin joltain osin peruja toimivasta sarjajärjestelmästä, jossa yleisönkin kiinnostus pysyy yllä kauden loppuun asti aivan jokaisen jengin kohdalla.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sm-Liiga perustettiin vuonna 1975 ja sen aikana, kun se oli traditionaalisella tavalla auki (25 kautta) niin mestaruus valui Suomen mittakaavassa isojen keskusten (Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu) yhden ainoan kerran. Kun Liiga on ollut modernilla tavalla auki (meinaa joukkueitahan on noussut Liigaan myös vuosituhannen vaihteen jälkeenkin), on mestaruus valunut noiden samojen isojen keskusten ulkopuolelle 23 kauden aikana peräti kuudesti. Pelkästään viimeisen viiden kauden aikana kahdesti, joka on siis tuplasti enemmän, kuin sinä viisi kertaa pidempänä ajanjaksona, kuin sm-liiga oli traditionaalisella tavalla auki. Ja tuohon viimeisimmän viiden kauden ajanjaksoon mahtuu myös yksi kausi, kun mestaruutta ei ratkaistu. Eli kyllä mä sanoisin, että vaikka sulla on mielipide pienten ja keskisuurien mahdollisuudesta taistella mestaruudesta (modernilla tavalla avoinna olevassa Liigassa versus traditionaalisella tavalla olevassa Liigassa), niin se ei kyllä nyt vaan millään tavalla vastaa todellisuutta.
Tätä outoa tilastoa tykkäät viljellä täällä ja olet sen minulle aiemminkin jakanut. Ei nämä kovin vertailukelpoisia ole, sillä SM-liigan alkuaikoina sarjassa oli korkeintaan se 12 joukkuetta (1987-88 asti vain 10 joukkuetta), ja kun useammissa näissä isoissa kasvukeskuksissa oli se kaksi joukkuetta, ei näiden ulkopuolelle jäänyt kovin paljoa muita joukkueita, ja useammille näistä se arki oli kahden sarjatason välillä surffaamista. Korostan myös, etten ole tässä entisaikoja ihannoinut, eikä pääsääntöinen kritiikkini ole mestaruuksien voittamisessa ja tasoeroissa, vaan sarjajärjestelmän tylsyydessä kun peräpää suljettiin.

Mutta onko mielipiteesi siis se, että nykyaikana ja nykyjärjestelmällä (tyhjennysmyyntien aika kaudella) pienen ja keskisuuren joukkueen on helpompaa voittaa mestaruus, kuin ennen vanhaan jolloin oli vähemmän pelejä, etenkin playoffeissa, ja siten realistisempi mahdollisuus yllätykseen (vaikkei näin ehkä kovin usein tapahtunut)? Isotkin floppasivat välillä. Ja kun tässä suitsutat tuota 6 kertaa 23:sta, jolloin mestaruus on mennyt näiden isojen kaupunkien ohi, on hyvä muistaa, ettei JYP ja Lukko ole olleet mitään pieniä tai edes keskisuuria seuroja mestaruuksiensa aikaan, ja HPK:n ja Ässien mestaruuksien taustalla oli poikkeuksellisen hyvää valmennusta ja pelitapaan sitoutunutta pelaajamateriaalia, joka vielä noihin aikoihin riitti kun kilpailijat eivät kehittäneet joukkueitaan tyhjennysmyyntien kautta vielä kevään kynnyksellä. Ja nykypäivänä playoffit ovat säälipleijarien takia entistäkin rasittavammat, jolloin tuhkimotarinat ovat vielä harvemmassa ellei ole isoa rosteria pelimiehiä jakamassa rasitetta.

Selkein tilastollinen todiste nykyjärjestelmän epätasaisuudesta on mielestäni playoffin ulkopuolelle jääneiden joukkueiden nimet. Siellä on kaudesta toiseen periaatteessa samat 5 joukkuetta, joista joku aina välillä yllättää ja käväisee pleijareissa, ja tiputtaa jonkun keskisuuren pettymään playoffien ulkopuolelle. Ei kovin paljon panosta runkosarjojen peleillä, kun periaatteessa melkein samat kymmenen kerääntyy keväällä katsomaan kuka on paras. Tätä se Kuokkasen Jannekin taitaa sivuta kritisoidessaan Liigaa ja sen arvostusta pelaajan näkökulmasta. Laitetaan se vielä tähän kertauksena.

 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli Liiga ei reagoinut Gatorade Centerin käyttölupaukseenkaan mitenkään. Kyllähän tämäkin osoittaa, että TuToa ei vaan haluta mukaan


Toisessa uutisessa sanotaan, että olisi pitänyt olla sopimus, eikä vain lupaus. No miten helvetissä uskallat tehdä sopimuksen jos et pääsekään Liigaan?



Ei siinä, onhan TuTokin ryssinyt hakemuksessa paljon, mutta on nuo Liigan vaatimukset edelleen ihmeelliset, muunmuassa halliasian kanssa.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Eli Liiga ei reagoinut Gatorade Centerin käyttölupaukseenkaan mitenkään. Kyllähän tämäkin osoittaa, että TuToa ei vaan haluta mukaan


Ei siinä, onhan TuTokin ryssinyt hakemuksessa paljon, mutta on nuo Liigan vaatimukset edelleen ihmeelliset, muunmuassa halliasian kanssa.

Noh, vaikuttaahan se nyt vahvasti tämän projektin uskottavuuteen jos tilintarkastusta ei ole allekirjoitettu eikä tilinpäätöstä saatu vahvistettua, kun ei "Tuto ollut saanut kasaan yhtiökokousta".

Sanalla sanoen juosten kustu koko projekti. Liiga on paska, tiedän. Kriteerit ovat tarkoituksella epäselvät, tiedän.

Mutta ei kai kenellekään voi tulla yllätyksenä että tilinpäätös pitää olla lain vaatimassa ajassa valmis? Nythän tuosta takarajasta oli jo kuukausia.

Toivoin että TUTO olisi kyennyt haastamaan tosissaan liigan mädän systeemin, nyt valitettavasti näyttää siltä että pohjat olivat niin lahot ettei valituksella Urheilun oikeusturvalautakuntaan ole menestymisen mahdollisuuksia.
 

Siwawaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivoin että TUTO olisi kyennyt haastamaan tosissaan liigan mädän systeemin, nyt valitettavasti näyttää siltä että pohjat olivat niin lahot ettei valituksella Urheilun oikeusturvalautakuntaan ole menestymisen mahdollisuuksia.

Tuossa TuTo:n kommenttien kanssa. Kyllä ne haastaa sitä melkoisesti.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hetkinen...miten se on suljetun liigan ansiota, että MM-kisoista on tullut menestystä? Mitä me en nyt näe tässä?

Tämähän nyt on hyvin pitkälle KHL:n ansiota, kuten ihan J. Jalosesta lähtien on todettu. Se toi "Eurooppaan" juuri optimaalisen kovan sarjan. Z-miehethän perustivat tuon lähinnä oman maajoukkueen takia, mutta Suomi tuosta suurimmat hyödyt sai.

Ja loppuun pakollinen disclaimer: kohelo oli Jokereille aivan perseestä. Mutta maajoukkueelle todella hyödyllinen.
 

Oadie

Jäsen
Noh, vaikuttaahan se nyt vahvasti tämän projektin uskottavuuteen jos tilintarkastusta ei ole allekirjoitettu eikä tilinpäätöstä saatu vahvistettua, kun ei "Tuto ollut saanut kasaan yhtiökokousta".

Sanalla sanoen juosten kustu koko projekti. Liiga on paska, tiedän. Kriteerit ovat tarkoituksella epäselvät, tiedän.

Mutta ei kai kenellekään voi tulla yllätyksenä että tilinpäätös pitää olla lain vaatimassa ajassa valmis? Nythän tuosta takarajasta oli jo kuukausia.

Toivoin että TUTO olisi kyennyt haastamaan tosissaan liigan mädän systeemin, nyt valitettavasti näyttää siltä että pohjat olivat niin lahot ettei valituksella Urheilun oikeusturvalautakuntaan ole menestymisen mahdollisuuksia.

Mielestäni tuossa vastineessa on reagoitu aivan asiallisesti aikataulun ollessa tiukka. Siis siihen nähden mitä tietoa Liigalta valui seuralle ja jos ei tapaamisiin suostuttu tai sähköposteihin vastattu. Joko Espoossa Liigastatus muuttanut asenteet??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös