Rehellisesti sanottuna SaiPa täyttää hädin tuskin valtaosan ehdoista..Käsittääkseni tuo ehto urheilullisesta menestymisestä koskee vain nousevia joukkueita. Jos pelaa jo Liigassa, niin tuo ehto täyttyy ns. automaattisesti.
Rehellisesti sanottuna SaiPa täyttää hädin tuskin valtaosan ehdoista..Käsittääkseni tuo ehto urheilullisesta menestymisestä koskee vain nousevia joukkueita. Jos pelaa jo Liigassa, niin tuo ehto täyttyy ns. automaattisesti.
Nyt näyttää siltä että lisenssiehdot Liigaosakkeenomistajalle on sellaiset että ei saa olla verovelkaa eikä maksamattomia pelaajapalkkioita. Mut jos on niin sen voi korvata sillä että on näyttää tositteet merkittävästä ulkomaisesta yhteistyökumppanista jonka kanssa on yli 100 000 euron transaktioita. Sitä ei Liiga ei määritellyt mihin suuntaan se raha pitää liikkua.Rehellisesti sanottuna SaiPa täyttää hädin tuskin valtaosan ehdoista..
Katsojamäärällisesti parhaimmat vuodet Kupittaalla oli viime vuosikymmenen alussa, kun katsojakeskiarvot oli vajaan 2k kieppeillä. Muutama seura nostettiiin viereltä Liigaan ja Tuto jäi ruikuttamaan rannalle. Sen jälkeen meno on ollut todella harmaata. Näiden kabinettinousujen jälkeen muutama tuttu kasvo hävisi hallilta kokonaan, joilla oli ollut kausari ainakin 90-luvulta asti Tuton peleihin. Pelien merkityksettömyys ja eurooppalaiseen urheiluun kuulumattomat kabinettinousut yksinkertaisesti hävitti jopa "ikikannattajia" katsomoista. Itsestäkin tuli yhtäkkiä satunnaisseuraajan sijaan futiksessa Liverpoolille corefani, koska yksinkertaisesti en enää kokenut saavani sellaista euforiaa Tuton voitoista johon on tottunut.Toisaalta voiko nykyinen kannattajamäärä edes kasvaa merkityksetöntä Mestistä tahkomalla? Itse uskon, että esim. Interin puolelta voisi myös Tutolle siirtyä kannattajia. Meinaan itse ainakin tunnen Inter faneja, jotka ruvenneet kannattamaan Tapparaa, koska Tepsiä eivät tietenkään voi. Ja eiköhän noita piilotovereita lymyä myös Artukaisissa palloseuran pelejä seuramaassa.
Tiedoksi sinulle, että 10 on 33,33 prosenttia vähemmän kuin 15. Et todennäköisesti ole lukenut pariin vuoteen uusittuun sarjajärjestelmään liittyvää keskustelua, kun 20 joukkueen sarjasta höpötät. Toki 20 joukkuetta tullee olemaan liigan alaisuudessa, mutta se on eri asia.Niin että Espoo ja TuTo. Sitten vielä Narrit. Ja varmaan Roki ja LeKi tai mitä näitä on. Siitähän saadaan se kahdenkymmenen joukkueen sarja sitten kasaan. Suunta pitäisi olla kohti pienempää joukkuemäärää ja tässä on käymässä täysin päinvastoin.
Sehän voi olla, että pistetään Tepsukat mestikseen, kun niillä namusedät pyörittää bisnestä ja sitä ei enää haluta kannustaa, ja muuten seura tuottaa vain tappioita vuodesta toiseen. TuTo tulee sitten tilalle.Niin ei minulla tietenkään ole tarkkaa tietoa hakemusten sisällöistä. TUTO on joka tapauksessa tahkonnut Mestistä jo aika pitkään ja Kiekko-Espoon historia on sitten mitä on. TUTOlla on ymmärtääkseni ihan vahvat taustavoimat ja halli on kunnossa. Toki Espoossakin on olosuhteet kunnossa, vaikka jokin aika sitten hallin ovet olivatkin lankutettu kiinni.
Urheilullinen menestys ei TUTOlla jää pidemmällä aikavälillä yhtään Espoota heikommaksi. En osaa nyt erityisesti osoittaa lukuja, mutta näkemykseni mukaan Turkuun pitäisi mahtua kaksi liigaseuraa ja toisaalta Espoo on osoittanut ammattilaisurheilun pyörittämisen olevan ko. paikkakunnalla vähintäänkin haastavaa.
Eurooppalaisen urheilun perustaan ei ideologisesti kuulu kabinettinousut eikä suljetut sarjat. Mutta tähän suuntaan kuitenkin monet isommat seurat haluavat asioita viedä, sillä suljetut liigat pienentävät kuitnekin sitä taloudellista riskinottoa, ja tämä siis tiedostetaan myös siellä EUssa, että painetta sarjojen sulkemiseen on.Katsojamäärällisesti parhaimmat vuodet Kupittaalla oli viime vuosikymmenen alussa, kun katsojakeskiarvot oli vajaan 2k kieppeillä. Muutama seura nostettiiin viereltä Liigaan ja Tuto jäi ruikuttamaan rannalle. Sen jälkeen meno on ollut todella harmaata. Näiden kabinettinousujen jälkeen muutama tuttu kasvo hävisi hallilta kokonaan, joilla oli ollut kausari ainakin 90-luvulta asti Tuton peleihin. Pelien merkityksettömyys ja eurooppalaiseen urheiluun kuulumattomat kabinettinousut yksinkertaisesti hävitti jopa "ikikannattajia" katsomoista. Itsestäkin tuli yhtäkkiä satunnaisseuraajan sijaan futiksessa Liverpoolille corefani, koska yksinkertaisesti en enää kokenut saavani sellaista euforiaa Tuton voitoista johon on tottunut.
Nyt pitäisi buumia alkaa rakentamaan uudelleen ja saada takaisin vanhoja kannattajia, sekä varsinkin uusia. En usko sen mikään mahdoton tehtävä olevan, sillä Tutolla on yllättävän paljon sympatiaa kahvipöydissä.
UEFA tämän uhkan edessä muutti Mestareiden liigan peliohjelmajärjestelmän lohkojärjestelmästä tähän kiakon CHL:stä tältä kaudelta tuttuun yhdensarjataulukon järjestelmään ja otteluarvontaan shakin tapaan.. Tällä siis suositaan suurseurojen välisten otteluiden lisääntymistä, mikä on ajanut suurseuroja kohti ns superliigaa. Kansalliset liigat ja UEFA tätä tietty koittaa torpata (kuten myös fanit, kuten englannista ilosesti nähtiin viimevirityksen tullessa julki)Edeleen siis korostan, että EUnkin puolella tämä tosiasia tiedostetaan, ja voi hyvinkin olla, että tulemme lähivuosina kenties sittenkin näkemään sellaisen superliigan jalkapallossa, jota jo kerran puuhailtiin.
Näillä näkymin SaiPalla on 3,8 miljoonaa euroa etumatkaa niihin joukkueisiin, jotka hakevat nousua.Rehellisesti sanottuna SaiPa täyttää hädin tuskin valtaosan ehdoista..
Totta, ennen kautta 20-21 TUTO oli selvästi edellä, koska Kiekko-Espoo vasta nousi Mestikseen tuolle kaudella. Kaudesta 20-21 alkaen, siis kun kumpikin on pelannut Mestiksessä, menestys ei ole mennyt ihan tasan. Kiekko-Espoo runkosarjassa 1, 2, 1, ja pudotuspeleissä puolivälierätappio, hopea, mestaruus, TUTO runkosarjassa 8, 11, 10, ja pudotuspeleissä villi kortti -tappio, karsintojen voitto, puolivälierätappio.Urheilullinen menestys ei TUTOlla jää pidemmällä aikavälillä yhtään Espoota heikommaksi.
Totta, mutta jos halukkaita löytyy se maksamaan. Niin ei siitä SaiPalle etua ole.Näillä näkymin SaiPalla on 3,8 miljoonaa euroa etumatkaa niihin joukkueisiin, jotka hakevat nousua.
Totta, mutta jos hakemuksesta ei selkeästi ja todistettavasti ilmene, että tuo summa tullaan kuittaamaan ja se ei tuota taloudellisia haasteita, niin etu on edelleen SaiPalla.Totta, mutta jos halukkaita löytyy se maksamaan. Niin ei siitä SaiPalle etua ole.
Hauska tämä kohta "ei tuota taloudellisia haasteita". No mille jääkiekkojoukkueelle Suomessa se ei tuottaisi taloudellisia haasteita.Totta, mutta jos hakemuksesta ei selkeästi ja todistettavasti ilmene, että tuo summa tullaan kuittaamaan ja se ei tuota taloudellisia haasteita, niin etu on edelleen SaiPalla.
Toisaalta pointtihan onkin siinä (Liigan kriteerejä tulkiten), että hakemusta/hakemuksia käsitellessään joukkue- ja/tai hakemuskohtaisesti, eikä näitä kahta joukkuetta verrata keskenään. Tai mistäpä minä tiedän vaikka Liiga vertaisikin, mutta teorian tasolla näin ei saisi tehdä.Totta, ennen kautta 20-21 TUTO oli selvästi edellä, koska Kiekko-Espoo vasta nousi Mestikseen tuolle kaudella. Kaudesta 20-21 alkaen, siis kun kumpikin on pelannut Mestiksessä, menestys ei ole mennyt ihan tasan. Kiekko-Espoo runkosarjassa 1, 2, 1, ja pudotuspeleissä puolivälierätappio, hopea, mestaruus, TUTO runkosarjassa 8, 11, 10, ja pudotuspeleissä villi kortti -tappio, karsintojen voitto, puolivälierätappio.
My point exactly. Siihen Liiga voi tarttua, jos pyydetään perustelemaan miksi SaiPa saa lisenssin ja nousijaehdokas ei.Hauska tämä kohta "ei tuota taloudellisia haasteita". No mille jääkiekkojoukkueelle Suomessa se ei tuottaisi taloudellisia haasteita.
Minun pointtini taas on se, että Keikko-Espoo ja TUTO eivät ole urheilullisessa menestyksessä samalla viivalla. Siis kun mietitään asiaa ajatellen nousua SM-liigaan kaudeksi 2024-25. Maraton-taulukot erikseen. Eli on ihan päätöntä väittää, että Kiekko-Espoon hakemus ei muka olisi missään suhteessa edellä TUTOa. Se on sitten oma asiansa, miten suuri painoarvo tuolle Mestis-menestykselle annetaan tai pitäisi antaa.Toisaalta pointtihan onkin siinä (Liigan kriteerejä tulkiten), että hakemusta/hakemuksia käsitellessään joukkue- ja/tai hakemuskohtaisesti, eikä näitä kahta joukkuetta verrata keskenään. Tai mistäpä minä tiedän vaikka Liiga vertaisikin, mutta teorian tasolla näin ei saisi tehdä.
Ymmärrän kantasi ja olen samaa mieltä kanssasi asiasta, kun ajatellaan asiaa "tämän päivän" eli nykyisen tilanteen kannalta, jossa tarkastellaan lähihistoriaa (jolla myös minunkin mielestäni tulisi olla se suurin painoarvo). Tällaiselle paatuneelle urheilukuluttajalle ja -romantikolle kaikkein paras olisi se vanha käytäntö, missä tarkastellaan tasan edellistä kautta ja vain Mestiksen mestarilla olisi mahdollista hakea lisenssiä. Tässä mielessähän K-Espoo onkin valovuoden TuToa edellä (tai no, ainakin puoli vuotta, heh).Minun pointtini taas on se, että Keikko-Espoo ja TUTO eivät ole urheilullisessa menestyksessä samalla viivalla. Siis kun mietitään asiaa ajatellen nousua SM-liigaan kaudeksi 2024-25. Maraton-taulukot erikseen. Eli on ihan päätöntä väittää, että Kiekko-Espoon hakemus ei muka olisi missään suhteessa edellä TUTOa. Se on sitten oma asiansa, miten suuri painoarvo tuolle Mestis-menestykselle annetaan tai pitäisi antaa.
Tämän vuoksi kait siellä Mestiksessä on aika monta seuraa käärmeissään tästä tilanteesta. Ihan mielenkiinnosta pidätkö tätä asian nykyistä tilaa reiluna vai toteatko vain nykyisen faktan?Näillä näkymin SaiPalla on 3,8 miljoonaa euroa etumatkaa niihin joukkueisiin, jotka hakevat nousua.
Kaupunki | BKT | Joukkue(et) | Budj. | Kerroin (promicro) | Kerroin (promille) |
SK011 Helsinki | 93685,6 | HIFK | 3,2 | 34,16 | 0,03 |
SK064 Tampere | 18765,4 | Tappara + Ilves | 6,4 | 338,39 | 0,34 |
SK023 Turku | 15002,4 | TPS | 2,8 | 186,64 | 0,19 |
SK171 Oulu | 10657,6 | Kärpät | 3,3 | 304,95 | 0,30 |
SK071 Lahti | 7173,4 | Pelicans | 2,7 | 369,42 | 0,37 |
SK131 Jyväskylä | 7114,2 | JYP | 2,5 | 351,41 | 0,35 |
SK112 Kuopio | 5871,5 | KalPa | 2,1 | 357,66 | 0,36 |
SK142 Seinäjoki | 5038,3 | 1,8 | 350,00 | ||
SK152 Vaasa | 4967,3 | Sport | 1,8 | 369,62 | 0,37 |
SK043 Pori | 4805,9 | Ässät | 2,1 | 436,96 | 0,44 |
SK122 Joensuu | 4785,9 | 1,7 | 350,00 | ||
SK051 Hämeenlinna | 3684,8 | HPK | 2,0 | 529,20 | 0,53 |
SK091 Lappeenranta | 3946,3 | SaiPa | 1,9 | 481,46 | 0,48 |
SK082 Kotka-Hamina | 3586,9 | 1,3 | 350,00 | ||
SK081 Kouvola | 3467,8 | KooKoo | 2,1 | 605,57 | 0,61 |
SK041 Rauma | 3060,4 | Lukko | 2,9 | 947,59 | 0,95 |
SK101 Mikkeli | 2558,9 | Jukurit | 2,0 | 781,59 | 0,78 |
SK191 Rovaniemi | 2417,6 | 0,8 | 350,00 |
Kyllä sille pidemmän aikavälin menestykselle on syytä painoarvoa antaa. Kiekko-Espoo on suhteellisen tuore tulokas nykypohjallansa ja edeltäjät on kaikki epäonnistuneet. Taloudelliset haasteet ammattiurheiluorganisaation pyörittämiselle Espoossa on ilmeiset. Blues, Espoo United, FC Honka. Se vain on vaikeaa.Minun pointtini taas on se, että Keikko-Espoo ja TUTO eivät ole urheilullisessa menestyksessä samalla viivalla. Siis kun mietitään asiaa ajatellen nousua SM-liigaan kaudeksi 2024-25. Maraton-taulukot erikseen. Eli on ihan päätöntä väittää, että Kiekko-Espoon hakemus ei muka olisi missään suhteessa edellä TUTOa. Se on sitten oma asiansa, miten suuri painoarvo tuolle Mestis-menestykselle annetaan tai pitäisi antaa.
Niinhän se on. Mutta sen kai pitäisi näkyä kohdassa talous. Ei kohdassa Mestis-menestys.Taloudelliset haasteet ammattiurheiluorganisaation pyörittämiselle Espoossa on ilmeiset. Blues, Espoo United, FC Honka. Se vain on vaikeaa.
Nyt menossa neljäs kausi. Kahtena edellisenä palanneet finaaleissa. Ensimmäisellä Mestis-kaudella voittivat runkosarjan, mutta kompastuivat (mini)puolivälierissä. Paraatiovia en ole avaamassa enkä sulkemassa yhtään kenellekään. Mutta aika vaikea on minua ylipuhua ajattelemaan, että Kiekko-Espoon relevantti urheilulinen menestys ei olisi selvästi TUTOa parempaa.Nykyinen Kiekko-Espoo on ollut Mestiksessä kaksi kokonaista kautta ja nyt pitäisi sitten olla paraatiovet liigaan auki?
Tietysti voidaan myös katsoa aiempaa näyttöä nostettujen laajennus/täydennysseurojen osalta.Tarkoitinkin siis sitä, että Liiga on jättänyt portin auki sille, että menestyksen mittarina voi käyttää halutessaan vaikkapa sitten tuota maratontaulukkoa. Onko siinä järkeä? Ei niin yhtään, mutta näin Liiga nyt on kuitenkin päättänyt asian tuoda julki perustellessaan kriteereitä.
Ainakin se on ollut nousujohteisempaa.Niinhän se on. Mutta sen kai pitäisi näkyä kohdassa talous. Ei kohdassa Mestis-menestys.
Nyt menossa neljäs kausi. Kahtena edellisenä palanneet finaaleissa. Ensimmäisellä Mestis-kaudella voittivat runkosarjan, mutta kompastuivat (mini)puolivälierissä. Paraatiovia en ole avaamassa enkä sulkemassa yhtään kenellekään. Mutta aika vaikea on minua ylipuhua ajattelemaan, että Kiekko-Espoon relevantti urheilulinen menestys ei olisi selvästi TUTOa parempaa.
Ehdot olivat silloin erit. Tuohon aikaan, eli toisinsanottuna Liigan sulkemisesta tähän kevääseen, oli vielä kriteerinä se voitettu mestaruus (päättyneeltä kaudelta). Nythän tuo kriteeri on muutettu muotoon "pitkäjänteinen ja menestyksekäs Mestis-taival".Tietysti voidaan myös katsoa aiempaa näyttöä nostettujen laajennus/täydennysseurojen osalta.
KalPa nostettiin kaudeksi 05-06, oli voittanut Mestiksen 03-04 ja 04-05
Sport nostettiin kaudeksi 14-15, oli voittanut Mestiksen 08-09, 10-11 ja 11-12
KooKoo nostettiin kaudeksi 15-16, oli voittanut Mestiksen 13-14
Jukurit nostettiin kaudeksi 16-17, oli voittanut Mestiksen 12-13, 14-15, ja 15-16
Voisi siis todeta, että Mestiksen mestaruuden voittaminen on kaikilla näillä ollut urheilullisena näyttönä, ja siis tuore sellainen, ei 15 vuoden takainen. Itse asiassa vain Sport ei ollut hallitseva mestari nousupäätöksen aikaan, ja silloinhan kyseessä oli "hätänosto" korvaamaan Jokerit. Sport oli silloin kuitenkin viime vuosina voittanut kolmesti ja pelannut noina vuosina myös liigakarsintoja.
Tämä on yksi parhaista kommenteista tässä ketjussa.Kyllä sille pidemmän aikavälin menestykselle on syytä painoarvoa antaa. Kiekko-Espoo on suhteellisen tuore tulokas nykypohjallansa ja edeltäjät on kaikki epäonnistuneet. Taloudelliset haasteet ammattiurheiluorganisaation pyörittämiselle Espoossa on ilmeiset. Blues, Espoo United, FC Honka. Se vain on vaikeaa.
TUTO sen sijaan on pysynyt pystyssä. On totta, että silläkin on taloudellisia haasteita ollut, mutta konkurssia ei ole tainnut tehdä? Muistikuva on, että TUTOllakin on edeltäjänsä (TuTo?), mutta en nyt äkkiä löytänyt mikä juttu se oli.
Eli kyllä sillä merkitystä minusta on, että pysyykö seura pystyssä nykyisellä pohjalla. TUTO on pitkään Mestiksessä ollut ja ehkä menestyskin olisi eri, jos olisivat Espoon tavoin kiristelleet köyttä sopivin aikavälein. Nykyinen Kiekko-Espoo on ollut Mestiksessä kaksi kokonaista kautta ja nyt pitäisi sitten olla paraatiovet liigaan auki?
En kiistä, ettenkö itsekin haluaisi Kiekko-Espoon paluuta liigaan, mutta vertailussa TUTOon en kovinkaan varma kumpi pitäisi nostaa.
Monelle tuntuu asia olevan selvempi ja heiltä haluaisin kyllä kysyä, että onko tosiaan?
Nykyisen Kiekko-Espoon taustalla on kaiketi isompi omistajajoukko, mm. paljon espoolaisia entisiä ja nykyisiä kiekkoilijoita. En sinänsä laskisi heidän syykseen makkaramiljönäärin touhuja, eikä sen Bluesin konkurssiin johtaneen porukan. Mutta kieltämättä espoolaisen urheilun historia on talouden osalta aika synkkää kertomaa.Espoossa taas on totuttu siihen, että kun tulee taloudellisesti perseeseen, kuten jokainen kerta tähän mennessä, niin konkurssi on väistämättä edessä. Tästä olisin hyvin huolissani.