Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Kolmio36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Tottakai kiinnostaisi! Parastahan tossa virityksessä on se, ettei olisi ollenkaan joukkueita sarjan pohjalla pilaamassa pelin tasoa.
   
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  En tiedä toimisiko ja suostuisiko sponsorit/tv-kumppanit siihen, mutta jonkinlainen 10+10 malli, jossa olisi sitä ristiinpelaamista, voisi taklata tuon "liikaa pelejä, samoja joukkueita vastaan".

  Edit. Mutta en siis usko, että kolmen tai viiden joukkueen ulostaminen Liigasta olisi oikea vastaus vaan jos sitä pohjaa halutaan laajentaa, niin se olisi tehtävä siten, että vaikka viisi joukkuetta otettaisiin Liigaan sisään ja sitten jakauduttaisiin vaikka kahteen osaan.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Joskus vuodenvaihteen nurkilla oli muistaakseni jotain puhetta niinkin kevyestä apu mallista Mestiksen suuntaan, että sieltä päästettäisiin runkosarjan voittaja pelaamaan Liiga joukkueiden kanssa Kanada maljasta. Tämä joukkue ei kuitenkaan nousisi Liigaan (vaikka voittaisi mestaruuden) vaan jatkaisi seuraavallakin kaudella Mestiksessä. Ajatuksena kuitenkin oli, että jopa näinkin pieni palkinto voisi herättää rahoittajien intoa Mestiksenkin suunnalla ja kukkaron nyörit voisivat mahdollisesti avautua nykyistä isommin. Itse olen ajoittain ehdotellut, että Suomessa pitäisi pelata Kanada maljan lisäksi myös Amerikan maljasta, joka olisi ikäänkuin kakkospalkinto Suomessa. Ja tähän kilpailuun voisi osallistua myös Liiga joukkueita (jotka eivät ole päässeet mukaan Kanada malja jahtiin). Toki tuo on muovinen jo nimeltäänkin ja voi olla vaikea myydä kuluttajille.

  Mutta miten olisi sellainen malli, jossa Amerikan maljan sijaan keväällä pelattaisiin sekä Kanada maljasta, että Suomen Cupin voitosta? Nykyinen Suomen Cup kilpailu olisi siis ikäänkuin karsintaturnaus, jonka voittaja pääsisi sitten mukaan varsinaiseen kilpailuun, jossa voisi kohdata parhaita Mestis joukkueita (ellei itse ole siinä joukossa) ja jopa heikoimpia Liiga joukkueita?

  Oma ehdotelma olisi siis seuraava. Suomen mestaruudesta pelaisi jatkossa 12 Liiga joukkuetta. Parhaat neljä menisi suoraan toiselle kierrokselle, kotiedulla ja joukkueet sijoilla 5.-12. pelaisivat ensimmäisen kierroksen. Tämä ensimmäinen kierros pelattaisiin paras viidestä, eli nykyisiin sääleihin nähden tulisi jokaista paria kohden 0-2 peliä enemmän. Ensimmäisen kierroksen voittajat jatkaisivat Liigan runkosarjan neljän parhaan kanssa pudotuspelien toiselle kierrokselle ja siitä lähtien kilpailua pelattaisiin paras seitsemästä mallilla. Eli niinkuin nykyäänkin.

  Uutena asian tulisi Suomen Cup (tai onhan se siis jo olemassa, mutta päivitetty Liiga+ versio). Siinä ensimmäiselle kierrokselle tulisi mukaan kolme huonointa Liiga joukkuetta (jotka eivät siis päässeet Liigan varsinaisiin pudotuspeleihin) ja heidän lisäkseen tulee Mestiksen viisi parasta tai jos Suomen Cupin karsintaturnauksen voittaja on jokin muu, kuin Mestiksen viiden parhaan joukossa (esim. jostain syystä Suomi-sarjan joukkue), niin se pääsisi mukaan ja Mestiksestä tulisi mukaan neljä parasta. Nämä kahdeksan joukkuetta muodostaisivat neljä paria (sijoitusten mukaan) ja parit pelaisivat paras viidestä sarjat. Tämä pelattaisiin siis samaan aikaan, kuin Liigassa pelattaisiin pudotuspelien ensimmäistä kierrosta. Neljä voittajaa jatkaisi eteenpäin ja kohtaisi Suomen cupin toisella kierroksella neljä Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pudonnutta joukkuetta. Parit taas runkosarjasijoitusten mukaan ja paras viidestä. Siitä sitten välieriin ja finaaleihin, jotka kanssa pelattaisiin paras viidestä systeemillä. Kilpailun voittaja julistettaisiin Suomen Cupin voittajaksi.

  Eli pudotuspelit olisivat tänä vuonna näyttäneet alun osalta seuraavalta.

  Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros: (paras viidestä, nopalla arvottu)

  HPK-Kalpa 3-0
  HIFK-Sport 1-3
  Lukko-JYP 1-3
  Ilves-Saipa 3-2

  Näistä voittajat olisivat jatkaneet pelaamista Suomen mestaruudesta Kärppien, Tapparan, Pelicanssien ja TPS:n kanssa. Häviäjät olisivat jatkaneet kauttaan Suomen Cupin toisella kierroksella.

  Suomen Cupin ensimmäinen kierros: (paras viidestä ja koska nykyisen Suomen Cupin, eli tämän mallin karsintaturnauksen voitti Mestiksen runkosarjan kolmas (Ketterä), Mestiksestä tulee mukaan viisi joukkuetta. Nopalla arvottu tulokset.)

  Kookoo-Tuto 3-2
  Jukurit-Sapko 1-3
  Ässät-Ketterä 3-0
  Hermes-Leki 2-3

  Suomen Cupin toinen kierros (paras viidestä ja mukaan tulee myös Liigan pudotuspelien ekalta kierrokselta tippuneet. Taas nopalla arvottu)

  HIFK-Sapko 3-0
  Lukko-Leki 3-1
  Saipa-Ässät 2-3
  Kalpa-Kookoo 3-1

  Suomen Cupin kolmas kierros (paras viidestä, nopat)

  HIFK-Ässät 2-3
  Lukko-Kalpa 3-1

  Suomen Cupin finaali (paras viidestä, nopat)

  Lukko-Ässät 3-0

  Eli tässä tapauksessa Lukko voittaisi tämän kauden Suomen Cupin ja nykyinen Suomen Cup kilpailu muodostuisi tälle kilpailulle karsintaturnaukseksi, jolla saataisiin sitten mukaan tarvittaessa joukkueita Suomi-sarjasta ja alemmista divisioonista niin pitkälle, kuin joukkueita haluaisi osallistua.

  Tosiaan Amerikan malja voi olla aivan liian muovinen, suomalaisille urheilukuluttajille myytäväksi. Mutta voisiko Suomen Cup nimi kantaa siinä määrin, että sillä saataisiin toinen pudotuspelikilpailu aikaiseksi Suomeen, Liigan pudotuspelien rinnalle? Voisiko sellainen saada kiinnostusta kuluttajiltaa ja siten saataisiin jonkinlainen silta muuten suljetun Liigan ja muun kiekkoilevan Suomen välille. Ja voisiko esim. Jokereidenkin antaa osallistua mukaan tähän Suomen Cup kilpailuun villillä kortilla, jos heillä on sen alkaessa jo kausi KHL:ssä loppunut? Eli KHL Jokerit ei voisi Suomen Mestaruutta koskaan voittaa, mutta voisi voittaa Suomen Cupin.

  Voisiko Suomen Cup nimi kantaa siinä määrin, että tällainen kilpailu saataisiin suomalaisille urheilukuluttajille myytyä. Toki tämä malli kutistaisi nykyisen Suomen Cup kilpailun karsintaturnaukseksi, mutta jos esim. Suomi-sarja joukkueillakin olisi teoreettinen mahdollisuus kohdata keväällä Liiga joukkueita merkityksellisissä peleissä, niin voisiko tällainen myydä?
   
  lartama24 ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 4. Streight Forward Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  ^ Mitä sää olet vetänyt? Se että en pysy ajatuksen perässä, saattaa korreloida suuren kansan riveissä myös.
   
  A.P.Järvi tykkää tästä.
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Zero colaa ja valkosuklaa twixin vetäsin tossa äsken. Voi hyvinkin olla, että puin ajatukseni hyvinkin epäselvästi sanoiksi, mutta käytännössä tuossa mallissa siis Liigan pudotuspelit laajennettaisiin 12 joukkueen kilpailuksi. Eli nykyiset säälit käytännössä kasvaisivat neljän joukkueen (7. - 10.) kilpailusta kahdeksan joukkueen (5. -12.) kilpailuksi ja samassa tuo ensimmäinen kierros pelattaisiin nykyisen paras kolmesta sijaan paras viidestä.

  Tuo olisi siis muutos, mikä tulisi normi pudotuspeleihin, mutta sen lisäksi lanseerattaisiin uudenlainen Suomen Cup kilpailu, johon osallistuisi myös nykyisiä Liiga joukkueita. Nykyisessä Suomen Cupissa ei ole Liiga joukkueita mukana ja kun kalenteritkin ovat, mitä ovat, niin mikä olisi parempi aika osallistaa Liiga joukkueita Suomen Cuppiin, kuin runkosarjan jälkeen. Useampi joukkue saisi merkityksellisiä pelejä keväällä, eikä kausi loppuisi runkosarjaan.
   
  lartama24 ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 6. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Siitä tulee vain 54 ottelua. No helppohan sinne on toki laittaa 6 paikallispelikierrosta lisää niin saadaan 60 ottelua täyteen.
   
 7. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Nyt alkaa jo välillä tulla korvista ulos esim Pelicansin kohtaamiset (koska lähes poikkeuksetta tappio). Samoin nämä kaakon derbyt KooKoon kanssa ovat kokeneet hiukan inflaatiota. Vielä kun saataisi lisää "paikallispelejä" muutama kappale kauteen!
   
  HogiBoi tykkää tästä.
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tuossa siis hyvänä puolena olisi se, että tällaiseen malliin Liigankin olisi todennäköisesti aika vaivatonta lähteä mukaan. Sehän käytännössä tarkoittaisi vaan lisää pelejä keväälle. kaikki sääleihin menneet joukkueet pääsevät pelaamaan vähintään kaksi pudotuspelisarjaa keväisin, runkosarjan jälkeen. Voittajat varsinaisten pudotuspelien toiselle kierrokselle ja häviäjät saavat sitten vielä pelejä Suomen Cupin merkeissä. Myös Liigan kolme viimeistä saisi runkosarjan jälkeisiä pelejä Suomen Cupin merkeissä.

  Mestis joukkueet saisivat merkityksellisiä pelejä Liiga joukkueiden kanssa, runkosarjansa jälkeen ja jos ensimmäiselle kierrokselle lähdettäisiin asetelmasta 3+5, niin se tarkoittaisi käytännössä myös sitä, että aina vähintään yksi Mestis seura pääsisi toiselle kierrokselle. Eli saisi pelata vähintään kaksi pudotuspelisarjaa Suomen Cuppia runkosarjan jälkeen. Mestiksen omat pudotuspelit pitäisi tietenkin uudelleen suunnitella, sopimaan tämän kuvion kanssa yhteen, mutta sekin olisi vain suunnittelua vaille valmis.

  Ja jos tätä ajateltaisiin nimenomaan palkintoelementtinä suljettujen sarjojen ulkopuolella pelaaville joukkueille, niin voisihan tähän tehdä sellaisenkin muutoksen, että vaikka kuhunkin pudotuspelipareihin mentäisiin runkosarjasijoitusten mukaan, niin kotietu annettaisiin aina "heikommalle" joukkueelle. Eli jos Suomi-sarjan tai alemman tason joukkue olisi mukana, niin sillä olisi aina kotietu. Mestis joukkueella olisi aina kotietu, suhteessa Liiga joukkueisiin ja mahdollisesti villillä kortilla mukaan tuleva KHL Jokerit pelaisi kaikki sarjat vierasrasitteella.

  Edit. ja nyt kun tarkemmin ajattelee, niin eihän sen nykyisen Suomen Cupin tarvitse mitään "karsintaturnaus" lisänimeä ottaa. Tänä vuonna Suomen Cuppia pelattiin ilmeisesti lohkovaihe ja sen jälkeen kolme pudotuspelikierrosta. Eli jos nuo vaiheet olisivat uudessa järjestelmässä kierrokset 1, 2, 3 ja 4, niin tämä minun kuvailemani malli olisi sitten kierrokset 5, 6, 7 ja 8. Eli sillä tavalla tästä voisi saada kokonaisuuden joka kiinnostaisi mediakumppaneita pidemmältikin, kuin vain runkosarjan jälkeen. Tosin noita 1-4 kierroksen pelejä pitäisi saada kyllä sitten ripoteltua pitkin kiekkokautta tasaisesti, että olisi jotain, mitä näyttää mediakumppaneiden kanavilta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019 klo 12.50
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kun tänään ei oo pelejä, niin sitä voisi jatkaa leikittelyä ajatuksella, jossa Liiga joukkueitakin osallistuisi Suomen Cuppiin. Eli ensi kauden osalta cup kilpailu voisi näyttää vaikka tältä.

  1. kierros. 36 joukkuetta, joista 17 Suomisarjan joukkuetta ja loput 19 sitten divareista (mahdollisten alkukarsintojen kautta). Nämä joukkueet jaetaan kahteentoista kolmen joukkueen lohkoon ja niissä pelataan yksi tai kaksi kokonaista kierrosta, miten kiekkoliitto nyt haluaakaan tämän järjestää. Pelejä pelattaisiin aina lauantaisin syyskuun 7. -> marraskuun 23. päivään asti ja pelit jaoteltaisiin tasaisesti kaikille päiville. Pelipäiviä tulisi siis kaikkiaan 12 ja jos jokaisessa lohkossa pelattaisiin esim. yksinkertainen sarja, niin tekisi 36 peliä, joka puolestaan tarkoittaisi kolmea peliä per pelipäivä.

  2. kierros. 24 joukkuetta, joista 12 joukkuetta on Mestiksestä ja loput olisivat 1.kierroksen lohkovoittajia. Joukkueet jakautuisivat kahdeksaan kolmen joukkueen lohkoon. Kalenterien tekemisen helpottamiseksi kuudessa lohkossa olisi kaksi Mestis joukkuetta ja näiden keskinäiset ottelut voisivat samalla olla myös Mestiksen otteluita, eli toisinsanoen kuuteen lohkoon tulisi kaksi Mestis joukkuetta ja lohkovoittaja edelliseltä kierrokselta ja kahteen muuhun lohkoon sijoitettaisiin loput kuusi edellisen kierroksen lohkovoittajaa. Pelit pelattaisiin edelleen lauantaisin. Joulukuussa 14. ja 21. päivä ja tammikuussa 4., 11., 18. ja 25. päivä. Pelipäiviä siis kuusi ja jos tässä vaiheessa lohkot pelattaisiin kanssa yksinkertaisina sarjoina, niin pelejä tulisi 24, eli kolme peliä per päivä.

  3.-5. kierros. Finaali 8 turnaus. 2.kierroksen lohkovoittajat laitettaisiin pudotuspelikaavioon siten, että paras vastaan heikoin, toisiksi paras vastaan toiseksi heikoin ja niin edelleen. Paremmuus ratkotaan ensin pisteille, edellisestä lohkovaiheesta, sitten maalieroilla ja niin edelleen. Eli 3.kierroksella kohtaisi 1. vs. 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. Näistä voittajat kierrokselle 4. joka olisi ikäänkuin välierä vaihe ja siitä taas voittajat 5. kierrokselle, jonka voittaja olisi Finaali 8 turnauksen voittaja, kyseiseltä kaudelta. Nämä ottelut pelattaisiin 5., 7. ja 9. helmikuuta ja yksiosaisina.

  6. kierros. Kahdeksan joukkuetta. Tälle kierrokselle pääsisi siis Finaali 8 turnauksen voittaja, Liigan runkosarjan kolme heikointa joukkuetta ja Mestiksestä runkosarjan 3-5 parasta joukkuetta, riippuen siitä, onko Finaali 8 turnauksen voittaja Mestis joukkue ja siitä, haluaako/ehtiikö KHL Jokerit osallistua. Kierros pelattaisiin samaan aikaan, kuin Liigassa pudotuspelien ensimmäinen kierros, joka paremmin tunnetaan nimellä sääliplayoffit. Tässä tapauksessa nuo pelattaisiin kuitenkin paras viidestä ja siten myös Suomen Cupin kuudes kierros pelattaisiin niin ikään paras viidestä. Joukkueet sijoitetaan pudotuspelikaavioon runkosarjasijoitusten mukaan, eli

  - Paras osallistuva Liiga joukkue
  - Toiseksi paras osallistuva Liiga joukkue
  - Kolmanneksi paras osallistuva Liiga joukkue
  - Paras osallistuva Mestis joukkue
  - Toiseksi paras osallistuva Mestis joukkue
  - Kolmanneksi paras osallistuva Mestis joukkue
  - Neljänneksi paras osallistuva Mestis joukkue tai Finaali 8 turnauksen voittaja, jos ei ole Mestis joukkue ja KHL Jokerit osallistuu
  - Viidenneksi paras osallistuva Mestis joukkue tai Finaali 8 turnauksen voittaja, jos ei ole Mestis joukkue ja KHL Jokerit eivät osallistu.

  Näistä sitten ykkönen vastaan kasi, kakkonen vastaan seiska ja niin edelleen. Paras viidestä, mutta koska tämä olisi ikäänkuin palkinto suljettujen sarjojen ulkopuolella oleville seuroille, niin asetelmassa Mestis vs. Liiga joukkue, Mestis joukkue saisi aina kotiedun sarjaan. Suomisarjan ja alempien divisioonien joukkue saisi aina kotiedun sarjaan, ketä tahansa vastaan ja Jokerit vetäisi kaikki sarjat vieras rasitteella.

  7. kierros. Taas kahdeksan joukkuetta: Neljä voittajaa edelliseltä kierrokselta ja mukaan tulisi Liigan pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pudonneet neljä joukkuetta (tässä mallissa Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros, ns. sääliplayoffit pelattaisiin runkosarjan 5. -12. välillä, eli neljä paria, joten neljä häviäjää Suomen Cuppiin). Joukkueet rankattaisiin taas runkosarjamenestyksen myötä, 6. kierroksen sääntöjä mukaillen. Ja taas ykkönen vastaan kasi, kakkonen vastaan seiska ja niin edelleen. Myös edelleen voimassa se, että heikomman sarjan joukkue saa sarjassa kotiedun. Paras viidestä. Nämä pelattaisiin samaan aikaan, kuin Liigan pudotuspelien toinen kierros. Mutta koska Liigan pudotuspelin toinen kierros on paras seitsemästä, loppunee tämä Suomen Cupin 7. kierros ennen Liigan pudotuspelien 2. kierrosta.

  8. kierros. Suomen Cupin välierät. Neljä paras edelliseltä kierrokselta. Samat säännöt ja paras viidestä. Pelataan samaan aikaan, kun Liigan pudotuspeleissä mennään toisen kierroksen viimeisiä pelejä ja aloitellaan välieriä.

  9. kierros. Suomen Cupin finaalit. Kaksi välierä voittajaa kohtaa paras viidestä finaalisarjassa. Samat säännöt, kuin aikaisemmilla kierroksilla. Tämä pelattaisiin samaan aikaan, kuin Liigan välierät ovat käynnissä ja mahdollisesti finaalisarjakin ehtii alkamaan. Mutta Suomen Cupin 5. finaali ottelu pelattaisiin aina, ennen Liigan finaalien 4. (mahdollisesti ratkaisevaa) peliä. Eli Suomen Cupin voittaja ratkaistaisiin aina ennen Liigan Suomen mestaruutta.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 10. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Ja voittaja on, liigajoukkue, toinen myös, kuka yllättyisi.
  Niin kauan kuin liiga on itsenäinen sarja, ei sen joukkueilla ole asiaa jääkiekkoliiton Suomen Cupin. Näin uskon.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tai mahdollisesti KHL Jokerit, jos osallistuisivat ja onnistuisivat kaikki neljä kierrosta hoitamaan.

  Lainaus:
  Voihan se noinkin olla, mutta etkös säkin ole peräänkuuluttanut avoimia sarjoja? Jos niihin ei syystä tai toisesta päästäisi, niin eikö tällainen rakennelma olisi edes vähän balsamia haavoille? Tässähän jopa divari jengeillä olisi teoreettinen mahdollisuus pelata Suomen Cupin voitosta aina jopa Liiga ja mahdollisesti KHL joukkuettakin vastaan. Eikös se, että olisi edes se teoreettinen mahdollisuus pelata jostain isosta, ole se mitä avoimien sarjojen kannattajat ovat perimmiltään peräänkuuluttaneet? Tässä voisi olla jonkinlainen kompromissi ratkaisu. Tai ainakin siksi aikaa, että mahdollisesti vielä parempi järjestelmä (kaikkien kannalta) saataisiin rakennettua. Tämähän olisi meinaa kuitenkin aika kevyt ratkaisu myös Liiga joukkueille ja siten voisi kuvitella, että heidän olisi helppo näyttää tällaiselle peukkua.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 12. Jyväsjemmari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mikä hitto on Suomen Cup?
   
 13. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Jos ottaisit pään pois perseestä ja seuraisit suomalaista kiekkoa isommalla skaalalla voisit tietääkin, mutta annetaan nyt Wikipediasta apuja --> Suomen Cup (jääkiekko) – Wikipedia
   
  TheRimpula tykkää tästä.
 14. A.P.Järvi Jäsen

  Koska pelkästään yhdestä poikki -systeemillä pelattavan pronssiottelun mielekkyys herättää vuosittain parranpärinää, on erittäin vaikea nähdä, että pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pudonneiden joukkueiden keinotekoiset ja pitkät jatkopleijarit (paras viidestä sarjoineen) puoliammattilaisia (Mestis) ja amatöörejä (Suomi-sarja) vastaan Suomen jääkiekon rankingin yhdeksännestä sijasta (tai vast.) olisivat mikään suurenmoinen menestystarina. Aivan puhdasta huuhaata koko viritelmä, sanon minä. (Toisaalta em. ehdotus taitaisi kuuluakin "Ehdotuksia Suomen Cupin sarjajärjestelmäksi" -ketjuun kuin tänne.)
   
 15. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Se on kilpailu, joka on tässä hiljattain herätetty uudelleen henkiin ja sitä on kaiketi nyt kaksi kertaa pelattu. Tällä hetkellä siihen osallistuu Mestis, Suomi-sarja ja divari joukkueita, mutta ajattelin tässä esitellä mallia, jossa osa Liiga joukkueistakin tulisi kilpailuun mukaan.
   
  Nelfor ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ensisijaisestihan tämän tarkoitus olisi olla ikäänkuin kannustin systeemi suljettujen sarjojen ulkopuolella pelaaville seuroille. On annettu ymmärtää, että suljettujen sarjojen takana on tilanne todella vaikea, mutta toisaalta on hyvin vähän vaihtoehtoja, mitä suljetun sarjan sisäpuolelta voidaan asialle realistisesti tehdä.

  Tämä malli voisi tarjota jonkinlaisen lääkkeen. Se osuisi ajallisesti juuri siihen kohtaan, kun Liiga joukkueita olisi "vapaana" tällaiseen työhön lähtemään ja toisaalta myös sellaiseen aikaan, kun voisi kuvitella, että nuo joukkueet haluaisivat vielä pelata. Tottakai jos valmiiksi asennoituu siihen, ettei muutos kannata, niin tuskin saadaan hyviä tuloksia, mutta toisaalta mitä haittaakaan näillä peleillä voisi seuroille olla? Seurat saisivat keväälle lisää pelejä ja suljettujen järjestelmien ulkopuolelle jääneet joukkkueet altistuisivat ainakin pieniltä osin myös aidan "vihreämmälle" puolelle, kilpailullisten otteluiden osalta. Samalla saataisiin myös väylä KHL Jokereille pelata pelata kilpailullisia pelejä suomalaisia joukkueita vastaan sellaisina kausina, kun heidän KHL taipale jää runkosarjaan tai pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

  Nykyinen Suomen Cup ei ole vissiin isommin otsikoita synnyttänyt, kun täälläkin kysytään, että mikä se ylipäätään on. Tällaisella mallilla voisi kuvitella, että otsikoita saataisiin ja kun mukana olisi Liiga joukkueita ja ehkä jopa KHL joukkue, niin olisiko mediasopimuskin mahdollisuuksien piirissä?

  Ja kyllä tämä siltä osin kuuluu myös tänne, että ehdotelmassani Liiga muuttaisi omaa pudotuspeli järjestelmäänsä siten, että ensimmäinen kierros pelattaisiin nykyisten runkosarjan 7. - 10. osalta paras kolmesta sijaan runkosarjan 5. - 12. ja paras viidestä systeemillä. Kyllä se on mielestäni konkreettinen ehdotus, joka mahtuu tämänkin ketjun otsikon alle.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 17. emiilioo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
  Vision 2030

  Liigassa pelaa 16 joukkuetta. Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat tehneet comebackin liigakartalle. Vähiten yleisöä kiinnostanut Jukurit on tippunut Mestikseen.

  Runkosarjassa pelataan 60 ottelua siten, että jokainen joukkue kohtaa toisensa neljä kertaa, sillä se on urheilullisesti kaikken reiluin systeemi. Lisäksi paikallispelien arvo nousee, sillä katsojia ei tukehduteta kauden aikana liian monella paikallisottelulla.

  Runkosarjan aikana pelataan viisi "back-to-back" -viikonloppua (kerran kuussa lokakuusta helmikuuhun), jossa samat joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä eli luonnollisesti pe-la. Näiden viikonloppujen tarkoitus on pelata "minipleijareita" kauden aikana ja lisätä mielenkiintoa yksittäisiin runkosarjaotteluihin.

  Uudet areenat ovat nousseet Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Hämeenlinnaan, Lappeenrantaan, Jyväskylään ja Ouluun. Myös muut paikkakunnat ovat tehneet remontteja nykyisiin halleihinsa.

  Pleijarit pelataan kuten nykyään, mutta nousukarsinnat on palautettu. Näin ollen runkosarjan kymmenen parasta pelaavat pleijareissa ja viimeinen karsii. Väliin jäävien viiden joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.

  Tulen lukemaan tämän viestin 11 vuoden kuluttua ja nauramaan kuinka väärässä olinkaan.
   
  1stApril ja HokiJone tykkäävät tästä.
 18. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kyllä kannatan. Mutta tuo oli vain toteamusta että tuskin toteutuu,eritoten Jokerien osallistuminen on täyttä utopiaa.
  Eikä mitään höntsäturnaus viritelmiä tarvitse tehdä. Liiga auki!
   
 19. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Millä tavalla utopiaa? Jokereiden itsensä osalta? Hehän ovat nimenomaan pyytäneet, että saisivat pelata pelejä Liiga joukkueita vastaan ja tässä tulisi pelejä vielä aidolla kilpailullisella elementillä. Vai meinaatko, ettei Liiga joukkueet osallistuisi, jos Jokerit päästettäisiin mukaan? Voi toki olla mahdollista, mutta sitten vaan Jokerit jää ulkopuolelle. Tulisiko kilpailusta sen jälkeen mielestäsi yhtään realistisempi? Vai olisiko ilman Jokereitakin täyttä utopiaa?

  Omasta mielestä Jokerit voisi olla tällaisessa kilpailussa oivallinen lisä ja mitä sitä tulee luettua heidän puoltaan, niin kyllä siellä on (ainakin joidenkin nimimerkkien osalta) aistittavissa sellaista tietynlaista turhautumista/masentumista. Tällainen Suomen Cup voisi tuoda heidänkin kauteen ihan erilaista virtaa, kun olisi tiedossa, että jos kausi päättyy ennenaikaisesti Venäjän puolella, niin pääsisi vielä kokeilemaan suomalaisia seuroja vastaan. Ja toisaalta sehän saattaisi jopa parantaa heidän suorittamistaan, kun ei olisi ikäänkuin mitään menetettävää, niin voisivat 110% innolla painaa ja jos ei riitä, niin pelit jatkuisivat silti toisaalla.

  Lainaus:
  Tämän tarkoitushan olisi ensisijaisesti toimia kannustimena suljettujen sarjojen ulkopuolella toimiville joukkueille ja siitäkin varmaan isoin kärki osuisi nimenomaan Mestis seuroille. Ainakin ehdottamani mallin mukaan. Tuossa aikaisemminhan joku ehdotteli muistaakseni ihan julkisuudessakin, että Mestiksen runkosarjavoittaja pitäisi päästää Liigan pudotuspeleihin, kuitenkin siten, että kävi siellä mitä tahansa, ko. joukkue aloittaisi seuraavan kauden taas Mestiksessä. Tuohan olisi kanssa aika kevyt malli osallistuttaa suljettujen sarjojen ulkopuolella olevia joukkueita kilpailullisiin peleihin Liiga joukkueita vastaan. Siis jos sarjoja ei haluta avata.

  Jos tuohon ei kuitenkaan haluta mennä, niin Suomen Cup voisi olla vielä yhden askeleen helpompi tapa (Liiga joukkueille) osallistuttaa suljettujen sarjojen ulkopuolella olevia joukkueita kilpailullisiin peleihin Liigajoukkueita vastaan. Ja koska Liigan kalenteri on sen verran tiivis ja melkein heti perään puskee mm-kisat, niin tuo pudotuspelien rinnalla pelattava Suomen Cup osuisi miltein täydelliseen rakoon Liigan näkökulmasta. Miltein siksi, ettei kuitenkaan ihan kaikki pääsisi osallistumaan. Mutta mielestäni seitsemän joukkuetta viidestätoista olisi hyvin paljon enemmän, kuin ei yhtään Liiga joukkuetta.

  Edit. Se ei ollukaan joku ihan rändöm dude, joka ehdotti Mestiksen runkosarjavoittajaa Liigan pudotuspeleihin, vaan ehdotus on ilmeisesti ollut esillä jääkiekkoliitossa, mikäli uskomme tätä Länsi-Suomi julkaisun juttua.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2019 klo 10.51
 20. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus: Tätähän me viime keväänä juuri kauhistelimme, kuinka Mestis-miehet (eli tässä kohtaa Jääkiekkoliitto), joita olimme pitäneet oletettavasti aivan pätevinä henkilöinä, esittivät vakavissaan näin lapsekkaita ehdotuksia neuvottelujen pohjaksi. Eipä sitten yhtään yllättänyt, etteivät liigan avaamistavoitteet oikein onnistuneet, kun kaverit lähtivät neuvotteluihin jalat tukevasti kaksi metriä irti maasta. Uskottavuutensa siinä vain menettivät.
   
 21. Linnankundi Jäsen

  Kyllä tämä Suomen sarjajärjestelmä on täydellinen. Se varmistaa suomalaisen kiekkoilun elinvoiman. Ruotsissa tänä keväänä korkeimmalla sarjatasolla näyttää vaihtuvan kaksi joukkuetta karsintapelien kautta. Tällainen toiminta on ollut näivettämässä Ruotsin kiekkoilun tasoa ja siksi siellä ei käy enää katsojia samaan malliin kuin Suomessa. Suomi on omalla järjestelmällään ajanut reilusti Ruotsin ohi kiekkoilun elinvoimaisuudessa.
   
  Liikenteenlaskija ja benicio tykkäävät tästä.
 22. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Jos Liiga avataan, kysymys kuuluu. Hoitelisiko tämän kauden Ässät Mestisvoittajan 4-0 vai 4-1. Mitä lisäarvoa se toisi Ässille entä Mestismestarille. Mitä tapahtuisi, jos esim Ketterä voittaisi Ässät. Äkkiä Imatralle 1,6 milj pelaajabudjetti kokoon? Entä vuoden päästä Ketterä häviäisi Mestismestari Ässät/Tuto/Sapko/Leki/Keupalle? Ja sama kierto uudelleen. Jos tämä on ennakkoon tiedossa, niin Ässät tuskin karsintoja häviäisi.
   
 23. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ketkä me? Enkai minä ole ollu mukana kauhistelemassa (Jos olen, niin mitähän mä olen silloin vetänyt)? Meinaa mun mielestä tuo olisi erinomainen ehdotus vastaamaan siihen kritiikkiin, ettei suljetun sarjan ulkopuolelle jääneet pääse kilpailemaan mistään "arvokkaasta". Tuossahan nuo "ulkopuoliset" joukkueet eivät edelleenkään pääsisi Liigaan, mutta jokaisella kotimaisella joukkueella (suljetun sarjan ulkopuolellakin) olisi se teoreettinen mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus. Ja jos vain voitosta pelataan, niin lopputuleman kannalta olisi ikäänkuin sama asia, kuin se, että Liiga olisi auki. Ihan pienen pienellä "uhrauksella" Liigan suunnalta muutettaisiin perustilanne koko Suomi kiekossa ja haaveet olisivat kaikkein pienimmilläkin paikkakunnilla elossa ja käytännössä lähes yhtä realistisia, kuin avoimien sarjojen systeemissä.

  Mutta koska Suomeen mahtuu myös niitä ihmisiä, joille muutos ei uppoa helpolla, niin Suomen Cup (esittämässäni muodossa) voisi tuoda hyvän kompromissin tähän. Kiekkokuluttajat, myös ne jotka eivät pidä muutoksista, saisi edelleen nauttia perinteisestä Kanada malja jahdista. Uudistuksiin suopeammin suhtautuvat kuluttajat saisivat tämän lisäksi sitten seurattavakseen myös uuden mallisen Suomen Cupin, jossa jopa divari seuroilla olisi teoreettinen mahdollisuus haastaa Liiga seuroja ja mahdollisesti jopa KHL seuran, kansallisesta tittelistä vuosittain.

  Erittäin pieni uhraus Liiga seuroilta ja periaatteessa myös Liigan ulkopuolinen kilpailu, joten ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla Liigan brändiin tai sopimuksiin. Ja jos joku Liiga seura ei silti innostuisi ylimääräisistä peleistä keväällä, niin sitten vaan a junnuja pelaamaan ne tarvittavat kolme peliä, Mestisseuroja vastaan.

  Edit. ja eihän tämä ehdotettu Suomen Cup tarvisi olla mikään ikuisuus juttu, jos ei vaikka esim. viidessä vuodessa ottaisi tuulta siipiensä alle. Sitten voidaan palata normi päiväjärjestykseen, mutta toisaalta voisi olla myös välivaihe johonkin uuteen sarjajärjestelmään ja hyvin kevyt malli testaamaan myös sitä, miten Liiga seurat kiinnostaisi myös perinteisten Liiga markkinoiden ulkopuolella.
   
 24. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tämän täytyy olla sarkasmia.
  Kukaan ei pidä voi tosissaan pitää nykyisestä sarjajärjestelmästä, ainakaan kukaan urheilufani.
  Väännetään rautalangasta vielä kerran nykyisellään15x12 järjestelmällä avoin liiga EI toimisi, tarvitsisi tehdä töitä, voi kauhistus.
   
 25. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Tuo Suomen Cup -haihatus olisi konseptina jokseenkin mielenkiintoinen, muttei missään tapauksessa sarjojen avaamista korvaava teko. Itse näkisin parhaana vaihtoehtona 2x10 joukkueen Liigan (Liiga Oy:n hallinnoima), joka olisi alapäästään auki seuraavalle sarjatasolle (Jääkiekkoliiton korkein sarjataso), kutsutaan sitä nyt työnimellä Mestis.
  Lainaus:
  Sarkasmi (sekä sen kirjoittaminen että lukeminen) on taitolaji. Eli niin että rannikkokaupungeissakin ymmärretään, kyllä, hänen viestinsä oli sarkastisesti kirjoitettu.