anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Siitä tulee vain 54 ottelua. No helppohan sinne on toki laittaa 6 paikallispelikierrosta lisää niin saadaan 60 ottelua täyteen.
Nyt alkaa jo välillä tulla korvista ulos esim Pelicansin kohtaamiset (koska lähes poikkeuksetta tappio). Samoin nämä kaakon derbyt KooKoon kanssa ovat kokeneet hiukan inflaatiota. Vielä kun saataisi lisää "paikallispelejä" muutama kappale kauteen!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuo olisi siis muutos, mikä tulisi normi pudotuspeleihin, mutta sen lisäksi lanseerattaisiin uudenlainen Suomen Cup kilpailu, johon osallistuisi myös nykyisiä Liiga joukkueita. Nykyisessä Suomen Cupissa ei ole Liiga joukkueita mukana ja kun kalenteritkin ovat, mitä ovat, niin mikä olisi parempi aika osallistaa Liiga joukkueita Suomen Cuppiin, kuin runkosarjan jälkeen. Useampi joukkue saisi merkityksellisiä pelejä keväällä, eikä kausi loppuisi runkosarjaan.
Tuossa siis hyvänä puolena olisi se, että tällaiseen malliin Liigankin olisi todennäköisesti aika vaivatonta lähteä mukaan. Sehän käytännössä tarkoittaisi vaan lisää pelejä keväälle. kaikki sääleihin menneet joukkueet pääsevät pelaamaan vähintään kaksi pudotuspelisarjaa keväisin, runkosarjan jälkeen. Voittajat varsinaisten pudotuspelien toiselle kierrokselle ja häviäjät saavat sitten vielä pelejä Suomen Cupin merkeissä. Myös Liigan kolme viimeistä saisi runkosarjan jälkeisiä pelejä Suomen Cupin merkeissä.

Mestis joukkueet saisivat merkityksellisiä pelejä Liiga joukkueiden kanssa, runkosarjansa jälkeen ja jos ensimmäiselle kierrokselle lähdettäisiin asetelmasta 3+5, niin se tarkoittaisi käytännössä myös sitä, että aina vähintään yksi Mestis seura pääsisi toiselle kierrokselle. Eli saisi pelata vähintään kaksi pudotuspelisarjaa Suomen Cuppia runkosarjan jälkeen. Mestiksen omat pudotuspelit pitäisi tietenkin uudelleen suunnitella, sopimaan tämän kuvion kanssa yhteen, mutta sekin olisi vain suunnittelua vaille valmis.

Ja jos tätä ajateltaisiin nimenomaan palkintoelementtinä suljettujen sarjojen ulkopuolella pelaaville joukkueille, niin voisihan tähän tehdä sellaisenkin muutoksen, että vaikka kuhunkin pudotuspelipareihin mentäisiin runkosarjasijoitusten mukaan, niin kotietu annettaisiin aina "heikommalle" joukkueelle. Eli jos Suomi-sarjan tai alemman tason joukkue olisi mukana, niin sillä olisi aina kotietu. Mestis joukkueella olisi aina kotietu, suhteessa Liiga joukkueisiin ja mahdollisesti villillä kortilla mukaan tuleva KHL Jokerit pelaisi kaikki sarjat vierasrasitteella.

Edit. ja nyt kun tarkemmin ajattelee, niin eihän sen nykyisen Suomen Cupin tarvitse mitään "karsintaturnaus" lisänimeä ottaa. Tänä vuonna Suomen Cuppia pelattiin ilmeisesti lohkovaihe ja sen jälkeen kolme pudotuspelikierrosta. Eli jos nuo vaiheet olisivat uudessa järjestelmässä kierrokset 1, 2, 3 ja 4, niin tämä minun kuvailemani malli olisi sitten kierrokset 5, 6, 7 ja 8. Eli sillä tavalla tästä voisi saada kokonaisuuden joka kiinnostaisi mediakumppaneita pidemmältikin, kuin vain runkosarjan jälkeen. Tosin noita 1-4 kierroksen pelejä pitäisi saada kyllä sitten ripoteltua pitkin kiekkokautta tasaisesti, että olisi jotain, mitä näyttää mediakumppaneiden kanavilta.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun tänään ei oo pelejä, niin sitä voisi jatkaa leikittelyä ajatuksella, jossa Liiga joukkueitakin osallistuisi Suomen Cuppiin. Eli ensi kauden osalta cup kilpailu voisi näyttää vaikka tältä.

1. kierros. 36 joukkuetta, joista 17 Suomisarjan joukkuetta ja loput 19 sitten divareista (mahdollisten alkukarsintojen kautta). Nämä joukkueet jaetaan kahteentoista kolmen joukkueen lohkoon ja niissä pelataan yksi tai kaksi kokonaista kierrosta, miten kiekkoliitto nyt haluaakaan tämän järjestää. Pelejä pelattaisiin aina lauantaisin syyskuun 7. -> marraskuun 23. päivään asti ja pelit jaoteltaisiin tasaisesti kaikille päiville. Pelipäiviä tulisi siis kaikkiaan 12 ja jos jokaisessa lohkossa pelattaisiin esim. yksinkertainen sarja, niin tekisi 36 peliä, joka puolestaan tarkoittaisi kolmea peliä per pelipäivä.

2. kierros. 24 joukkuetta, joista 12 joukkuetta on Mestiksestä ja loput olisivat 1.kierroksen lohkovoittajia. Joukkueet jakautuisivat kahdeksaan kolmen joukkueen lohkoon. Kalenterien tekemisen helpottamiseksi kuudessa lohkossa olisi kaksi Mestis joukkuetta ja näiden keskinäiset ottelut voisivat samalla olla myös Mestiksen otteluita, eli toisinsanoen kuuteen lohkoon tulisi kaksi Mestis joukkuetta ja lohkovoittaja edelliseltä kierrokselta ja kahteen muuhun lohkoon sijoitettaisiin loput kuusi edellisen kierroksen lohkovoittajaa. Pelit pelattaisiin edelleen lauantaisin. Joulukuussa 14. ja 21. päivä ja tammikuussa 4., 11., 18. ja 25. päivä. Pelipäiviä siis kuusi ja jos tässä vaiheessa lohkot pelattaisiin kanssa yksinkertaisina sarjoina, niin pelejä tulisi 24, eli kolme peliä per päivä.

3.-5. kierros. Finaali 8 turnaus. 2.kierroksen lohkovoittajat laitettaisiin pudotuspelikaavioon siten, että paras vastaan heikoin, toisiksi paras vastaan toiseksi heikoin ja niin edelleen. Paremmuus ratkotaan ensin pisteille, edellisestä lohkovaiheesta, sitten maalieroilla ja niin edelleen. Eli 3.kierroksella kohtaisi 1. vs. 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. Näistä voittajat kierrokselle 4. joka olisi ikäänkuin välierä vaihe ja siitä taas voittajat 5. kierrokselle, jonka voittaja olisi Finaali 8 turnauksen voittaja, kyseiseltä kaudelta. Nämä ottelut pelattaisiin 5., 7. ja 9. helmikuuta ja yksiosaisina.

6. kierros. Kahdeksan joukkuetta. Tälle kierrokselle pääsisi siis Finaali 8 turnauksen voittaja, Liigan runkosarjan kolme heikointa joukkuetta ja Mestiksestä runkosarjan 3-5 parasta joukkuetta, riippuen siitä, onko Finaali 8 turnauksen voittaja Mestis joukkue ja siitä, haluaako/ehtiikö KHL Jokerit osallistua. Kierros pelattaisiin samaan aikaan, kuin Liigassa pudotuspelien ensimmäinen kierros, joka paremmin tunnetaan nimellä sääliplayoffit. Tässä tapauksessa nuo pelattaisiin kuitenkin paras viidestä ja siten myös Suomen Cupin kuudes kierros pelattaisiin niin ikään paras viidestä. Joukkueet sijoitetaan pudotuspelikaavioon runkosarjasijoitusten mukaan, eli

- Paras osallistuva Liiga joukkue
- Toiseksi paras osallistuva Liiga joukkue
- Kolmanneksi paras osallistuva Liiga joukkue
- Paras osallistuva Mestis joukkue
- Toiseksi paras osallistuva Mestis joukkue
- Kolmanneksi paras osallistuva Mestis joukkue
- Neljänneksi paras osallistuva Mestis joukkue tai Finaali 8 turnauksen voittaja, jos ei ole Mestis joukkue ja KHL Jokerit osallistuu
- Viidenneksi paras osallistuva Mestis joukkue tai Finaali 8 turnauksen voittaja, jos ei ole Mestis joukkue ja KHL Jokerit eivät osallistu.

Näistä sitten ykkönen vastaan kasi, kakkonen vastaan seiska ja niin edelleen. Paras viidestä, mutta koska tämä olisi ikäänkuin palkinto suljettujen sarjojen ulkopuolella oleville seuroille, niin asetelmassa Mestis vs. Liiga joukkue, Mestis joukkue saisi aina kotiedun sarjaan. Suomisarjan ja alempien divisioonien joukkue saisi aina kotiedun sarjaan, ketä tahansa vastaan ja Jokerit vetäisi kaikki sarjat vieras rasitteella.

7. kierros. Taas kahdeksan joukkuetta: Neljä voittajaa edelliseltä kierrokselta ja mukaan tulisi Liigan pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pudonneet neljä joukkuetta (tässä mallissa Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros, ns. sääliplayoffit pelattaisiin runkosarjan 5. -12. välillä, eli neljä paria, joten neljä häviäjää Suomen Cuppiin). Joukkueet rankattaisiin taas runkosarjamenestyksen myötä, 6. kierroksen sääntöjä mukaillen. Ja taas ykkönen vastaan kasi, kakkonen vastaan seiska ja niin edelleen. Myös edelleen voimassa se, että heikomman sarjan joukkue saa sarjassa kotiedun. Paras viidestä. Nämä pelattaisiin samaan aikaan, kuin Liigan pudotuspelien toinen kierros. Mutta koska Liigan pudotuspelin toinen kierros on paras seitsemästä, loppunee tämä Suomen Cupin 7. kierros ennen Liigan pudotuspelien 2. kierrosta.

8. kierros. Suomen Cupin välierät. Neljä paras edelliseltä kierrokselta. Samat säännöt ja paras viidestä. Pelataan samaan aikaan, kun Liigan pudotuspeleissä mennään toisen kierroksen viimeisiä pelejä ja aloitellaan välieriä.

9. kierros. Suomen Cupin finaalit. Kaksi välierä voittajaa kohtaa paras viidestä finaalisarjassa. Samat säännöt, kuin aikaisemmilla kierroksilla. Tämä pelattaisiin samaan aikaan, kuin Liigan välierät ovat käynnissä ja mahdollisesti finaalisarjakin ehtii alkamaan. Mutta Suomen Cupin 5. finaali ottelu pelattaisiin aina, ennen Liigan finaalien 4. (mahdollisesti ratkaisevaa) peliä. Eli Suomen Cupin voittaja ratkaistaisiin aina ennen Liigan Suomen mestaruutta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja voittaja on, liigajoukkue, toinen myös, kuka yllättyisi.
Niin kauan kuin liiga on itsenäinen sarja, ei sen joukkueilla ole asiaa jääkiekkoliiton Suomen Cupin. Näin uskon.
 
Olen ässäkannattaja, juntti ja kehityksen jarruttaja

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ja voittaja on, liigajoukkue, toinen myös, kuka yllättyisi.
Tai mahdollisesti KHL Jokerit, jos osallistuisivat ja onnistuisivat kaikki neljä kierrosta hoitamaan.

Niin kauan kuin liiga on itsenäinen sarja, ei sen joukkueilla ole asiaa jääkiekkoliiton Suomen Cupin. Näin uskon.
Voihan se noinkin olla, mutta etkös säkin ole peräänkuuluttanut avoimia sarjoja? Jos niihin ei syystä tai toisesta päästäisi, niin eikö tällainen rakennelma olisi edes vähän balsamia haavoille? Tässähän jopa divari jengeillä olisi teoreettinen mahdollisuus pelata Suomen Cupin voitosta aina jopa Liiga ja mahdollisesti KHL joukkuettakin vastaan. Eikös se, että olisi edes se teoreettinen mahdollisuus pelata jostain isosta, ole se mitä avoimien sarjojen kannattajat ovat perimmiltään peräänkuuluttaneet? Tässä voisi olla jonkinlainen kompromissi ratkaisu. Tai ainakin siksi aikaa, että mahdollisesti vielä parempi järjestelmä (kaikkien kannalta) saataisiin rakennettua. Tämähän olisi meinaa kuitenkin aika kevyt ratkaisu myös Liiga joukkueille ja siten voisi kuvitella, että heidän olisi helppo näyttää tällaiselle peukkua.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.
Koska pelkästään yhdestä poikki -systeemillä pelattavan pronssiottelun mielekkyys herättää vuosittain parranpärinää, on erittäin vaikea nähdä, että pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pudonneiden joukkueiden keinotekoiset ja pitkät jatkopleijarit (paras viidestä sarjoineen) puoliammattilaisia (Mestis) ja amatöörejä (Suomi-sarja) vastaan Suomen jääkiekon rankingin yhdeksännestä sijasta (tai vast.) olisivat mikään suurenmoinen menestystarina. Aivan puhdasta huuhaata koko viritelmä, sanon minä. (Toisaalta em. ehdotus taitaisi kuuluakin "Ehdotuksia Suomen Cupin sarjajärjestelmäksi" -ketjuun kuin tänne.)
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mikä hitto on Suomen Cup?
Se on kilpailu, joka on tässä hiljattain herätetty uudelleen henkiin ja sitä on kaiketi nyt kaksi kertaa pelattu. Tällä hetkellä siihen osallistuu Mestis, Suomi-sarja ja divari joukkueita, mutta ajattelin tässä esitellä mallia, jossa osa Liiga joukkueistakin tulisi kilpailuun mukaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Koska pelkästään yhdestä poikki -systeemillä pelattavan pronssiottelun mielekkyys herättää vuosittain parranpärinää, on erittäin vaikea nähdä, että pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pudonneiden joukkueiden keinotekoiset ja pitkät jatkopleijarit (paras viidestä sarjoineen) puoliammattilaisia (Mestis) ja amatöörejä (Suomi-sarja) vastaan Suomen jääkiekon rankingin yhdeksännestä sijasta (tai vast.) olisivat mikään suurenmoinen menestystarina. Aivan puhdasta huuhaata koko viritelmä, sanon minä. (Toisaalta em. ehdotus taitaisi kuuluakin "Ehdotuksia Suomen Cupin sarjajärjestelmäksi" -ketjuun kuin tänne.)
Ensisijaisestihan tämän tarkoitus olisi olla ikäänkuin kannustin systeemi suljettujen sarjojen ulkopuolella pelaaville seuroille. On annettu ymmärtää, että suljettujen sarjojen takana on tilanne todella vaikea, mutta toisaalta on hyvin vähän vaihtoehtoja, mitä suljetun sarjan sisäpuolelta voidaan asialle realistisesti tehdä.

Tämä malli voisi tarjota jonkinlaisen lääkkeen. Se osuisi ajallisesti juuri siihen kohtaan, kun Liiga joukkueita olisi "vapaana" tällaiseen työhön lähtemään ja toisaalta myös sellaiseen aikaan, kun voisi kuvitella, että nuo joukkueet haluaisivat vielä pelata. Tottakai jos valmiiksi asennoituu siihen, ettei muutos kannata, niin tuskin saadaan hyviä tuloksia, mutta toisaalta mitä haittaakaan näillä peleillä voisi seuroille olla? Seurat saisivat keväälle lisää pelejä ja suljettujen järjestelmien ulkopuolelle jääneet joukkkueet altistuisivat ainakin pieniltä osin myös aidan "vihreämmälle" puolelle, kilpailullisten otteluiden osalta. Samalla saataisiin myös väylä KHL Jokereille pelata pelata kilpailullisia pelejä suomalaisia joukkueita vastaan sellaisina kausina, kun heidän KHL taipale jää runkosarjaan tai pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Nykyinen Suomen Cup ei ole vissiin isommin otsikoita synnyttänyt, kun täälläkin kysytään, että mikä se ylipäätään on. Tällaisella mallilla voisi kuvitella, että otsikoita saataisiin ja kun mukana olisi Liiga joukkueita ja ehkä jopa KHL joukkue, niin olisiko mediasopimuskin mahdollisuuksien piirissä?

Ja kyllä tämä siltä osin kuuluu myös tänne, että ehdotelmassani Liiga muuttaisi omaa pudotuspeli järjestelmäänsä siten, että ensimmäinen kierros pelattaisiin nykyisten runkosarjan 7. - 10. osalta paras kolmesta sijaan runkosarjan 5. - 12. ja paras viidestä systeemillä. Kyllä se on mielestäni konkreettinen ehdotus, joka mahtuu tämänkin ketjun otsikon alle.
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Vision 2030

Liigassa pelaa 16 joukkuetta. Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat tehneet comebackin liigakartalle. Vähiten yleisöä kiinnostanut Jukurit on tippunut Mestikseen.

Runkosarjassa pelataan 60 ottelua siten, että jokainen joukkue kohtaa toisensa neljä kertaa, sillä se on urheilullisesti kaikken reiluin systeemi. Lisäksi paikallispelien arvo nousee, sillä katsojia ei tukehduteta kauden aikana liian monella paikallisottelulla.

Runkosarjan aikana pelataan viisi "back-to-back" -viikonloppua (kerran kuussa lokakuusta helmikuuhun), jossa samat joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä eli luonnollisesti pe-la. Näiden viikonloppujen tarkoitus on pelata "minipleijareita" kauden aikana ja lisätä mielenkiintoa yksittäisiin runkosarjaotteluihin.

Uudet areenat ovat nousseet Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Hämeenlinnaan, Lappeenrantaan, Jyväskylään ja Ouluun. Myös muut paikkakunnat ovat tehneet remontteja nykyisiin halleihinsa.

Pleijarit pelataan kuten nykyään, mutta nousukarsinnat on palautettu. Näin ollen runkosarjan kymmenen parasta pelaavat pleijareissa ja viimeinen karsii. Väliin jäävien viiden joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.

Tulen lukemaan tämän viestin 11 vuoden kuluttua ja nauramaan kuinka väärässä olinkaan.
 
Pig Steal
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voihan se noinkin olla, mutta etkös säkin ole peräänkuuluttanut avoimia sarjoja? Jos niihin ei syystä tai toisesta päästäisi, niin eikö tällainen rakennelma olisi edes vähän balsamia haavoille? Tässähän jopa divari jengeillä olisi teoreettinen mahdollisuus pelata Suomen Cupin voitosta aina jopa Liiga ja mahdollisesti KHL joukkuettakin vastaan. Eikös se, että olisi edes se teoreettinen mahdollisuus pelata jostain isosta, ole se mitä avoimien sarjojen kannattajat ovat perimmiltään peräänkuuluttaneet? Tässä voisi olla jonkinlainen kompromissi ratkaisu. Tai ainakin siksi aikaa, että mahdollisesti vielä parempi järjestelmä (kaikkien kannalta) saataisiin rakennettua. Tämähän olisi meinaa kuitenkin aika kevyt ratkaisu myös Liiga joukkueille ja siten voisi kuvitella, että heidän olisi helppo näyttää tällaiselle peukkua.
Kyllä kannatan. Mutta tuo oli vain toteamusta että tuskin toteutuu,eritoten Jokerien osallistuminen on täyttä utopiaa.
Eikä mitään höntsäturnaus viritelmiä tarvitse tehdä. Liiga auki!
 
Olen ässäkannattaja, juntti ja kehityksen jarruttaja

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kyllä kannatan. Mutta tuo oli vain toteamusta että tuskin toteutuu,eritoten Jokerien osallistuminen on täyttä utopiaa.
Millä tavalla utopiaa? Jokereiden itsensä osalta? Hehän ovat nimenomaan pyytäneet, että saisivat pelata pelejä Liiga joukkueita vastaan ja tässä tulisi pelejä vielä aidolla kilpailullisella elementillä. Vai meinaatko, ettei Liiga joukkueet osallistuisi, jos Jokerit päästettäisiin mukaan? Voi toki olla mahdollista, mutta sitten vaan Jokerit jää ulkopuolelle. Tulisiko kilpailusta sen jälkeen mielestäsi yhtään realistisempi? Vai olisiko ilman Jokereitakin täyttä utopiaa?

Omasta mielestä Jokerit voisi olla tällaisessa kilpailussa oivallinen lisä ja mitä sitä tulee luettua heidän puoltaan, niin kyllä siellä on (ainakin joidenkin nimimerkkien osalta) aistittavissa sellaista tietynlaista turhautumista/masentumista. Tällainen Suomen Cup voisi tuoda heidänkin kauteen ihan erilaista virtaa, kun olisi tiedossa, että jos kausi päättyy ennenaikaisesti Venäjän puolella, niin pääsisi vielä kokeilemaan suomalaisia seuroja vastaan. Ja toisaalta sehän saattaisi jopa parantaa heidän suorittamistaan, kun ei olisi ikäänkuin mitään menetettävää, niin voisivat 110% innolla painaa ja jos ei riitä, niin pelit jatkuisivat silti toisaalla.

Eikä mitään höntsäturnaus viritelmiä tarvitse tehdä. Liiga auki!
Tämän tarkoitushan olisi ensisijaisesti toimia kannustimena suljettujen sarjojen ulkopuolella toimiville joukkueille ja siitäkin varmaan isoin kärki osuisi nimenomaan Mestis seuroille. Ainakin ehdottamani mallin mukaan. Tuossa aikaisemminhan joku ehdotteli muistaakseni ihan julkisuudessakin, että Mestiksen runkosarjavoittaja pitäisi päästää Liigan pudotuspeleihin, kuitenkin siten, että kävi siellä mitä tahansa, ko. joukkue aloittaisi seuraavan kauden taas Mestiksessä. Tuohan olisi kanssa aika kevyt malli osallistuttaa suljettujen sarjojen ulkopuolella olevia joukkueita kilpailullisiin peleihin Liiga joukkueita vastaan. Siis jos sarjoja ei haluta avata.

Jos tuohon ei kuitenkaan haluta mennä, niin Suomen Cup voisi olla vielä yhden askeleen helpompi tapa (Liiga joukkueille) osallistuttaa suljettujen sarjojen ulkopuolella olevia joukkueita kilpailullisiin peleihin Liigajoukkueita vastaan. Ja koska Liigan kalenteri on sen verran tiivis ja melkein heti perään puskee mm-kisat, niin tuo pudotuspelien rinnalla pelattava Suomen Cup osuisi miltein täydelliseen rakoon Liigan näkökulmasta. Miltein siksi, ettei kuitenkaan ihan kaikki pääsisi osallistumaan. Mutta mielestäni seitsemän joukkuetta viidestätoista olisi hyvin paljon enemmän, kuin ei yhtään Liiga joukkuetta.

Edit. Se ei ollukaan joku ihan rändöm dude, joka ehdotti Mestiksen runkosarjavoittajaa Liigan pudotuspeleihin, vaan ehdotus on ilmeisesti ollut esillä jääkiekkoliitossa, mikäli uskomme tätä Länsi-Suomi julkaisun juttua.
 
Viimeksi muokattu:
Tätähän me viime keväänä juuri kauhistelimme, kuinka Mestis-miehet (eli tässä kohtaa Jääkiekkoliitto), joita olimme pitäneet oletettavasti aivan pätevinä henkilöinä, esittivät vakavissaan näin lapsekkaita ehdotuksia neuvottelujen pohjaksi. Eipä sitten yhtään yllättänyt, etteivät liigan avaamistavoitteet oikein onnistuneet, kun kaverit lähtivät neuvotteluihin jalat tukevasti kaksi metriä irti maasta. Uskottavuutensa siinä vain menettivät.
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)
Kyllä tämä Suomen sarjajärjestelmä on täydellinen. Se varmistaa suomalaisen kiekkoilun elinvoiman. Ruotsissa tänä keväänä korkeimmalla sarjatasolla näyttää vaihtuvan kaksi joukkuetta karsintapelien kautta. Tällainen toiminta on ollut näivettämässä Ruotsin kiekkoilun tasoa ja siksi siellä ei käy enää katsojia samaan malliin kuin Suomessa. Suomi on omalla järjestelmällään ajanut reilusti Ruotsin ohi kiekkoilun elinvoimaisuudessa.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Jos Liiga avataan, kysymys kuuluu. Hoitelisiko tämän kauden Ässät Mestisvoittajan 4-0 vai 4-1. Mitä lisäarvoa se toisi Ässille entä Mestismestarille. Mitä tapahtuisi, jos esim Ketterä voittaisi Ässät. Äkkiä Imatralle 1,6 milj pelaajabudjetti kokoon? Entä vuoden päästä Ketterä häviäisi Mestismestari Ässät/Tuto/Sapko/Leki/Keupalle? Ja sama kierto uudelleen. Jos tämä on ennakkoon tiedossa, niin Ässät tuskin karsintoja häviäisi.
 
On mulle Suomi suloisin, vaan Häme siitäi kallehin, sen tuskin tiedän vertaista, niin kaunista, niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa!

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tätähän me viime keväänä juuri kauhistelimme, kuinka Mestis-miehet (eli tässä kohtaa Jääkiekkoliitto), joita olimme pitäneet oletettavasti aivan pätevinä henkilöinä, esittivät vakavissaan näin lapsekkaita ehdotuksia neuvottelujen pohjaksi.
Ketkä me? Enkai minä ole ollu mukana kauhistelemassa (Jos olen, niin mitähän mä olen silloin vetänyt)? Meinaa mun mielestä tuo olisi erinomainen ehdotus vastaamaan siihen kritiikkiin, ettei suljetun sarjan ulkopuolelle jääneet pääse kilpailemaan mistään "arvokkaasta". Tuossahan nuo "ulkopuoliset" joukkueet eivät edelleenkään pääsisi Liigaan, mutta jokaisella kotimaisella joukkueella (suljetun sarjan ulkopuolellakin) olisi se teoreettinen mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus. Ja jos vain voitosta pelataan, niin lopputuleman kannalta olisi ikäänkuin sama asia, kuin se, että Liiga olisi auki. Ihan pienen pienellä "uhrauksella" Liigan suunnalta muutettaisiin perustilanne koko Suomi kiekossa ja haaveet olisivat kaikkein pienimmilläkin paikkakunnilla elossa ja käytännössä lähes yhtä realistisia, kuin avoimien sarjojen systeemissä.

Mutta koska Suomeen mahtuu myös niitä ihmisiä, joille muutos ei uppoa helpolla, niin Suomen Cup (esittämässäni muodossa) voisi tuoda hyvän kompromissin tähän. Kiekkokuluttajat, myös ne jotka eivät pidä muutoksista, saisi edelleen nauttia perinteisestä Kanada malja jahdista. Uudistuksiin suopeammin suhtautuvat kuluttajat saisivat tämän lisäksi sitten seurattavakseen myös uuden mallisen Suomen Cupin, jossa jopa divari seuroilla olisi teoreettinen mahdollisuus haastaa Liiga seuroja ja mahdollisesti jopa KHL seuran, kansallisesta tittelistä vuosittain.

Erittäin pieni uhraus Liiga seuroilta ja periaatteessa myös Liigan ulkopuolinen kilpailu, joten ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla Liigan brändiin tai sopimuksiin. Ja jos joku Liiga seura ei silti innostuisi ylimääräisistä peleistä keväällä, niin sitten vaan a junnuja pelaamaan ne tarvittavat kolme peliä, Mestisseuroja vastaan.

Edit. ja eihän tämä ehdotettu Suomen Cup tarvisi olla mikään ikuisuus juttu, jos ei vaikka esim. viidessä vuodessa ottaisi tuulta siipiensä alle. Sitten voidaan palata normi päiväjärjestykseen, mutta toisaalta voisi olla myös välivaihe johonkin uuteen sarjajärjestelmään ja hyvin kevyt malli testaamaan myös sitä, miten Liiga seurat kiinnostaisi myös perinteisten Liiga markkinoiden ulkopuolella.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä tämä Suomen sarjajärjestelmä on täydellinen. Se varmistaa suomalaisen kiekkoilun elinvoiman. Ruotsissa tänä keväänä korkeimmalla sarjatasolla näyttää vaihtuvan kaksi joukkuetta karsintapelien kautta. Tällainen toiminta on ollut näivettämässä Ruotsin kiekkoilun tasoa ja siksi siellä ei käy enää katsojia samaan malliin kuin Suomessa. Suomi on omalla järjestelmällään ajanut reilusti Ruotsin ohi kiekkoilun elinvoimaisuudessa.
Tämän täytyy olla sarkasmia.
Kukaan ei pidä voi tosissaan pitää nykyisestä sarjajärjestelmästä, ainakaan kukaan urheilufani.
Väännetään rautalangasta vielä kerran nykyisellään15x12 järjestelmällä avoin liiga EI toimisi, tarvitsisi tehdä töitä, voi kauhistus.
 
Olen ässäkannattaja, juntti ja kehityksen jarruttaja

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Tuo Suomen Cup -haihatus olisi konseptina jokseenkin mielenkiintoinen, muttei missään tapauksessa sarjojen avaamista korvaava teko. Itse näkisin parhaana vaihtoehtona 2x10 joukkueen Liigan (Liiga Oy:n hallinnoima), joka olisi alapäästään auki seuraavalle sarjatasolle (Jääkiekkoliiton korkein sarjataso), kutsutaan sitä nyt työnimellä Mestis.
Tämän täytyy olla sarkasmia.
Kukaan ei pidä voi tosissaan pitää nykyisestä sarjajärjestelmästä, ainakaan kukaan urheilufani.
Väännetään rautalangasta vielä kerran nykyisellään15x12 järjestelmällä avoin liiga EI toimisi, tarvitsisi tehdä töitä, voi kauhistus.
Sarkasmi (sekä sen kirjoittaminen että lukeminen) on taitolaji. Eli niin että rannikkokaupungeissakin ymmärretään, kyllä, hänen viestinsä oli sarkastisesti kirjoitettu.
 
Ylläoleva on minun näkemykseni, ei absoluuttinen totuus. Yllättävän usein ne ovat kuitenkin yksi ja sama asia.
Tuossahan nuo "ulkopuoliset" joukkueet eivät edelleenkään pääsisi Liigaan, mutta jokaisella kotimaisella joukkueella (suljetun sarjan ulkopuolellakin) olisi se teoreettinen mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus. Ja jos vain voitosta pelataan, niin lopputuleman kannalta olisi ikäänkuin sama asia, kuin se, että Liiga olisi auki. Ihan pienen pienellä "uhrauksella" Liigan suunnalta muutettaisiin perustilanne koko Suomi kiekossa ja haaveet olisivat kaikkein pienimmilläkin paikkakunnilla elossa ja käytännössä lähes yhtä realistisia, kuin avoimien sarjojen systeemissä.
No, me kaikki näimme, kuinka hyvin ne neuvottelut onnistuivat noilta osin näillä ns. korkealentoisilla ehdotuksilla.

Erittäin pieni uhraus Liiga seuroilta
Poimin hieman epätyylikkäästi pitkästä tekstistä vain tämän, mutta mietitäänpäs nyt vielä: Eli ensin liigajoukkue pelaa 60 peliä siitä, pääseekö se pudotuspeleihin. Sen jälkeen se pelaa 3-5 ottelua siitä, pääseekö se pelaamaan sijoista 1-8. Jos ei pääse, pelaa liigajoukkue vielä 3-15 peliä (tai 3-20 peliä pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden seurojen kohdalla) panoksena Suomen jääkiekon rankingin yhdeksäs sija. Esim. 15 ottelua yhdeksännestä sijasta ei nyt niin erityisen pieneltä uhraukselta kuulosta, mutta tämä nyt onkin varmaan makuasia.

Suomen Cupin palauttaminen jääkiekkokalenteriin oli mielestäni oikein hyvä uudistus. Itse tosin olisin tykännyt enemmänkin Englannin Cupin tyyppisistä kerrasta poikki -peleistä näiden nyt nähtyjen alku- ja jatkolohkojen sijaan. Liigajoukkueetkin näkisin mielelläni mukana. (Venäjän liigassa venäläisomisteisissa halleissa pelaavista venäläisten omistamista seuroista ei sen sijaan ole minulle niin suurta väliä.)
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarjajärjestelmää pitäisi muuttaa myös niin, että kaikki playoffien kotiotteluiden lipputulot menisi kotijoukkueen kassaan, eikä mihinkään yhteiseen hyvään. Kiva rahoittaa vaikka Tapparaa sillä, että stadissa on halli täynnä käytännössä joka pelissä, ja tampereella tulee just ja just se 5000 katsojaa peliin...
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Sarjajärjestelmää pitäisi muuttaa myös niin, että kaikki playoffien kotiotteluiden lipputulot menisi kotijoukkueen kassaan, eikä mihinkään yhteiseen hyvään. Kiva rahoittaa vaikka Tapparaa sillä, että stadissa on halli täynnä käytännössä joka pelissä, ja tampereella tulee just ja just se 5000 katsojaa peliin...
Ei jatkoon, nykysysteemi tämän osalta on hyvä, vai haluaako joku tänne todella epätasaisen sarjan. Siihenhän tuo johtaisi, ennemmin tai myöhemmin.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei jatkoon, nykysysteemi tämän osalta on hyvä, vai haluaako joku tänne todella epätasaisen sarjan. Siihenhän tuo johtaisi, ennemmin tai myöhemmin.
En itse sanoisi, että tuo asia nimenomaisesti tekisi sarjasta epätasaisen. Olisi vaan reilumpaa, että ne kenellä yleisöä käy, saisivat myös sen hyödyn omaan kassaansa. Ei Liigan pidä olla mikään sosiaalihuolto, joka jakaa kaikille mukavasti ja tasapuolisesti rahaa, kyseessä on kuitenkin ammattilaissarja ja liiketoimintaa.

Minun esimerkissä kyseessä oli vielä Tampereen alueen joukkue, jolla on iso halli ja iso katsojapotentiaali ympärillä. Tässä esimerkissä Tappara ja HIFK tulevat pelaamaan 3 kotiottelua ja tällä tahdilla HIFK:lla on 9000 katsojaa enemmän yhteensä, mutta se ei näy mitenkään HIFK:n kassassa. Minusta nykyinen systeemi ei ole hyvä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuo Suomen Cup -haihatus olisi konseptina jokseenkin mielenkiintoinen, muttei missään tapauksessa sarjojen avaamista korvaava teko.
Juu. Omalta osaltani tarkoitin sitä "lähes sama asia lopputuleman kautta" kommenttia liittyen siihen, jos Mestiksen voittaja pääsisi suoraan Liigan pudotuspeleihin, vaikka sitten sääliplayoffien vikalle sijalle. Eihän se tietenkään sama asia olisi, kuin pelata Liigassa, mutta silloin se tie olisi teoriassa auki aina Suomen mestaruuteen asti myös muillekin, kuin Liiga seuroille ja silloinhan se haave, oli sitten kuinka epärealistinen tahansa, voisi kuitenkin olla olemassa.

Tämä Suomen Cup olisikin sitten sellainen ikäänkuin kompromissi ratkaisu, tuohon edelliseen. Meinaa jos Liiga seurat eivät edes tuollaista uhrausta halua/pysty tekemään (esim. media tai joku muu sopimus sen estäisi tms.), niin Suomen Cupin kauttahan voitaisiin päästä edes jonkinlaiseen välimallin ratkaisuun, jossa Mestis ja muut Liigan ulkopuoliset seurat Suomessa pääsisivät Liiga joukkueita haastamaan toisesta tittelistä vuosittain. Ja kun se olisi ikäänkuin Liigasta irrallinen kokonaisuus, siis esim. samalla tavalla kuin CHL, niin tuon puitteissahan voidaan myös kokeilla erilaisia asioita ennakkoluulottomasti. Eikä tämän tarvisi olla mikään ikuisuus projekti. Sitähän voitaisiin kokeilla vaikka viisi vuotta ja jos ei meinaa lähteä sitten millään lentoon, eikä saada kuluttajilta sellaista indikaatiota, että myös muut pelit, kuin Liiga seurojen välillä kiinnosta, niin sitten homma vaan säppiin. Toisaalta jos kiinnostusta on ja pöhinää saadaan muillakin paikkakunnilla ja rahavirrat lähtisivät liikkeelle, niin sittenhän sitä voitaisiin sarjojen avaamistakin alkaa ajattelemaan uusiksi.

Itse näkisin parhaana vaihtoehtona 2x10 joukkueen Liigan (Liiga Oy:n hallinnoima), joka olisi alapäästään auki seuraavalle sarjatasolle (Jääkiekkoliiton korkein sarjataso), kutsutaan sitä nyt työnimellä Mestis.
Kyllä itsekin olisin 10+10 mallin kannalla. En täysin varma siitä avoimuudesta alaspäin, ainakaan samantien, mutta periaatteessa kyllä voisin tuollaistakin mallia peukuttaa. Mutta jos siihen ei olisi valmiutta, eikä päästää Mestiksen runkosarjavoittajaa pudotuspeleihin (joka mielestäni olisi jo hyvin kevyt malli), niin Suomen Cup olisi Liiga seurojen osalta, sitoumusten osalta sitten vielä askeleen kevyempi kokonaisuus.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Poimin hieman epätyylikkäästi pitkästä tekstistä vain tämän, mutta mietitäänpäs nyt vielä: Eli ensin liigajoukkue pelaa 60 peliä siitä, pääseekö se pudotuspeleihin.
Kyllä, aivan niinkuin nykyäänkin tapahtuu.

Sen jälkeen se pelaa 3-5 ottelua siitä, pääseekö se pelaamaan sijoista 1-8.
Kyllä, aivan niinkuin nykyäänkin tapahtuu runkosarjan 7. -10. sijoille sijoittuneille (tai siis pelaavat 2-3 ottelua)

Jos ei pääse, pelaa liigajoukkue vielä 3-15 peliä (tai 3-20 peliä pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden seurojen kohdalla) panoksena Suomen jääkiekon rankingin yhdeksäs sija. Esim. 15 ottelua yhdeksännestä sijasta ei nyt niin erityisen pieneltä uhraukselta kuulosta, mutta tämä nyt onkin varmaan makuasia.
Tässä kohtaa me sitten katsotaan tilannetta jo vähän eritavalla. Jos Liigan pudotuspelien jälkeen Suomen Cup tuntuisi oikeasti uhraukselta Liiga joukkueelle, niin sitten äijät vaan Leville dokaamaan ja a-junnuista sitten korvaavia pelaajia siinä määrin, että saa sen minimi rosterin kolmeen jäljellä olevaan peliin. Siis jos joukkue ei näe asialle minkäänlaista rahallista hyötyä. Jos kotietu on vielä esittämäni mallin mukaan aina alemman sarjan joukkueella, niin kaksi noista kolmesta pelistä olisi Mestis paikkakunnalla, joten Liiga joukkueen (joka kokisi kokonaisuuden uhrauksena) tehtäväksi tulisi järjestää vain yksi kotipeli. Kolmessa pelissä pääsisi ulos, jos haluaisi. Tämä siis, jos ei omaisi minkäänlaista kunnianhimoa Cuppia kohtaan tai edes ahneutta koittaa tehdä vielä rahaa keväällä, kun pelit ovat muutoin loppuneet liian aikaisin.

Myös toisessa kohdassa olen erimieltä. Tämän tittelin voittaja ei ole ranking 9. Meinaa se sija menisi pudotuspelien toiselta kierrokselta ulos jääneistä joukkueista sille, jonka runkosarja sijoitus on paras. Tämän tittelin voittaja on Suomen Cupin voittaja. Ei FA Cupin voittajakaan ole Englannissa ranking 21. tai mitään muutakaan. Se on vain ja ainoastaan maailman ehkä vanhimman jalkapallo Cup kilpailun voittaja. Ei enempää, ei vähempää.

Edit. lisätty toiseen lainaukseen ottelumäärät tarkemmin
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy