DAF kirjoitti:Sauli Niinistö.
Eiköhän Sauli menisi hukkaan täysin symbolisessa virassa? Luulisi sieltä nyt löytyvän joku sopiva semi-arvovaltainen puolueveteraani.
DAF kirjoitti:Sauli Niinistö.
mjr kirjoitti:Eiköhän Sauli menisi hukkaan täysin symbolisessa virassa? Luulisi sieltä nyt löytyvän joku sopiva semi-arvovaltainen puolueveteraani.
Näin on, joten veikkaan Sirkka-Liisa Anttilaa.mjr kirjoitti:Eiköhän Sauli menisi hukkaan täysin symbolisessa virassa? Luulisi sieltä nyt löytyvän joku sopiva semi-arvovaltainen puolueveteraani.
Aeroman kirjoitti:Näin on, joten veikkaan Sirkka-Liisa Anttilaa.
Oliko tämä kannanotto Alatalon puolesta vai vastaan?Kaivanto kirjoitti:Muistuttaisin vaan, että Platonin mukaan yksi Utopian rappion merkki on, että hallitsijat menettävät herkkyyden filosofialle ja musiikille...
DAF kirjoitti:Niinistölle itselleen - mikäli 2012 vaalit kiinnostavat (ja mikäli koko presidentti-instituutio suunnilleen säilyy) - tuo olisi paras paikka. Lisäksi ei voi saada puolueen ykköspostia eli VM-paikkaa, tämä olisi fiksuin ratkaisu hänen itsensä kannalta. Parin kokoomusvaikuttajan kanssa ehdin muutaman sanan vaihtaa, ja tämä skenaario liikkui mukana hyvin vahvasti ainakin tänään. Tilanteethan tosin muuttuvat.
sampio kirjoitti:Oliko tämä kannanotto Alatalon puolesta vai vastaan?
mjr kirjoitti:Hoh-hoijaa tätä kykypuolueen järjenjuoksua.
Aeroman kirjoitti:Onko joku mahdollisesti löytänyt tai muuten vaan ollut niin kiinnostunut asiasta, että tietää heti lonkalta sanoa, kuinka erilainen uusi eduskunta olisi, jos valitut olisivat olleet 200 eniten ääniä kerännyttä ehdokasta?
Suora henkilövaali ilman vaalipiirejä ja vaaliliittoja on niin eri asia kuin nykyinen vaalitapa että ei missään tapauksessa voi tuolla tavalla laskea että ketkä olisivat päässeet eduskuntaan.spade kirjoitti:Laskeskelin nopeasti (joten virheet mahdollisia) noiden kolmen suuren puolueen osalta. Paikkamäärät olisivat olleet seuraavat:
KESK 60
SDP 53
KOK 37
Ohmi kirjoitti:Pääministerivaalithan nämä olivat monen mielestä, eikä gallupit tienneet Kokoomuksen jyräämisestä hevon helvettiä. Aika moni porvari on varmasti miettinyt pistääkö äänensä Kokoomukselle vai äänestääkö ns. varman päälle eli antaa äänensä Keskustalle, jolloin ei ainakaan Heinäluomasta tule pääministeriä.
Twite kirjoitti:Suora henkilövaali ilman vaalipiirejä ja vaaliliittoja on niin eri asia kuin nykyinen vaalitapa että ei missään tapauksessa voi tuolla tavalla laskea että ketkä olisivat päässeet eduskuntaan.
scholl kirjoitti:Landella uhkaillaan ihmisiä äänestämään kepua. Eihän siellä ole edes mahdollista toimia muuten. Ja kokoomuksen menestys jäikin niillä alueilla todella heikoksi.
Aeroman kirjoitti:No niinpä näkyy, ja kyllähän se tavallaan on väärin, että n.7800 äänellä jää rannalle soittelemaan, kun taas n. 1050 äänellä mennään tekemään päätöksiä Suomen puolesta.
Setämies kirjoitti:3) Miksi käydä äänestämässä äänestämisen ilosta ilman omalta tuntuvaa ehdokasta?
T: Diplomi-insinööri
Vakio kirjoitti:Sekin on mjr:n kirjoituksessa ehkä totta, että yhden kärjen taktiikalla (Niinistö) Kokoomus olisi hyvinkin voinut ottaa suuremman vaalivoiton. Tämä järjestely vain ei ollut mahdollista. Katainen oli/on puheenjohtaja ja hänen syrjäyttämisensä olisi sekoittanut rivit perusteellisesti. Sen jälkeen olisi hävitty koko vaalit. Tästä on siis turha jauhaa eteenpäin. Sen jälkeen kun Niinistö ilmoitti tulevansa vaaleihin, asia hoidettiin juuri niin hyvin kuin piti.
krobbe kirjoitti:Varmaan näin, mutta toista kertoo Velton, Hanneksen, Miedon, Alatalon, Saarelan, Nänni-miehen, Runo-Tommyn tai Molski Markon läpimeno. Onko näistä kenelläkään minkänasteista näyttöä poliittisista kyvyistä hoitaa yhteisiä asioitamme? Vastaan itse, ei!
Eikö se lähinnä ole kansalaisoikeus? Eikö velvollisuus ole sellainen asia, joka täytyy tehdä (tai tulee seuraamuksia)? Onneksi Suomessa ei ole äänestyspakkoa. Eikö olekin niin, että oikeus ja velvollisuus ovat eri asioita? Vai olenko nyt ihan kassalla?scholl kirjoitti:Demokratiassa äänestäminen on kansallisvelvollisuus.
Nyt kun julistauduit lande-asiantuntijaksi, niin voitkin kertoa että millä tavoin tuo uhkailu käytännössä toteutettiin/toteutetaan. Ja samalla voisit perustella, että miksi siellä ei ole mahdollista toimia muuten (kuin siis uhkailla ihmisiä äänestämään kepua). Itselläni ei ole kyseinen toimintatapa tullut vielä tutuksi vaikka olen "landella" elämäni suurimman osan viettänytkin.scholl kirjoitti:Landella uhkaillaan ihmisiä äänestämään kepua. Eihän siellä ole edes mahdollista toimia muuten.