Eduskuntavaalit 18.3.2007

  • 195 528
  • 2 261
Suosikkijoukkue
TuTo
msg kirjoitti:
Nykyinen Suomen Kuvalehti on väriltään punavihreä.

Kyseisen lehden tilaajana voin kertoa, että ainakin vaaleanpunainen lehti ei ole. Minusta sen linja on jossain populistipunaisen ja ääliökepulaisuuden välimaastossa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
scholl kirjoitti:
.... Eli jos haluaa vaikuttaa niin ei kannata äänestää jotain Ben Z:tä, joka sijoittuu listan kärkipäähän kuitenkin, vaan joko valita joku niistä, joka on tuolla hieman alempana ja tuoda esille ideologisia painotuksia siinä tai sitten tukea jotain uutta nousevaa kykyä, joka tekee näissä vaaleissa nimeä. Ts. siinä tapauksessa antaa äänen puolueen laariin, jos ehdokkaalla ei ehkä ole vielä rahkeita päästä läpi.
...

Juuri näin olen itsekin aina funtsinut. Viimeksi äänestin juuri Vapaavuorta, koska Kokkonen on ärsyttävä akka. Taidan nytkin paremman puutteessa äänestää numeroa 150 muistaakseni.
 

FlyingFinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + muut turkulaiset
Voisi hieman laittaa omia ajatuksia menneistä vaalidebateista, kun niitä on jonkin verran tullut seurattua. Kokoomuslainen olen maailmankatsomukseltani, ja kokoomuksen ehdokkaalle meni ääni tälläkin kertaa. Laitetaan nyt vaikka puheenjohtajittain niitä tuntemuksia joita vaaliväittelyt herättelivät:

Matti Vanhanen: Äärimmäisen kuiva ihminen, joka kuitenkin kääntää kyseisen ominaisuuden vahvuudekseen hyvän pokerinaaman muodossa. Mies ei ajoittaisia hymynvälkähdyksiä lukuunottamatta juurikaan puhuessaan ilmeile, mikä tuo sen mielikuvan että kaikki hänen sanomansa on enemmän tai vähemmän faktaa. Vanhanen on kyllä ollut vahvahko keskustelija, vienee keskustan vaalivoittoon. En kyllä ymmärrä mitä naiset hänessä näkevät.

Jyrki Katainen: Positiivinen yllätys. On päässyt vahvasti haastamaan kahta muuta pääministeriehdokasta, ja omaa hyvät puhujan taidot. Ei mielestäni tule oppipojan tai pikkupojan mielikuvaa muihin verrattaessa, pitkälti siitä syystä että myös Vanhanen ja Heinäluoma ovat uudehkoja kasvoja politiikassa. Tyylikkyydessä voittaa selkeästi päävastustajansa.Miinusta siitä että puhuu ajoittain liian pitkään ja joskus muiden ihmisten päälle, mutta tosiasia on että puheenvuorot riittävät pelkästään pintaraapaisuun eikä omaa kantaa juuri koskaan ehdi kunnolla perustella. Tosiasia on myös se, että Sauli olisi puheenjohtajana uittanut koko sakin kölin ali ja kokoomus kamppailisi tosissaan ykköspuolueen paikasta. Mutta näillä mennään, ja Jyrki saa ainakin minulta synninpäästön. Tiukaksi vetää SDP:n kanssa.

Eero Heinäluoma: Niin, Heinäluoma. Myöskin positiivinen yllätys. Mies oli ihan hyvin valmistautunut näihin keskusteluihin ja pystyi jokseenkin kunnialla selviämään Jykken hyökkäyksistä. Oli opetellut tilastoa ja tutkimusta ulkoa ja sai kohtuudella asiansa sanottua. Toisaalta on vaikea uskoa, että Heinäluoma juurikaan lisäisi demarien kannatusta, Eerohan ei ole mitenkään erityisen sympaattisen oloinen eikä puhelahjoiltakaan poliitikkojen kärkipäätä. Muutamia pikkukämmejä on myös sattunut, mutta niitä nyt tulee jokaiselle (paitsi tietysti Vanhaselle, joka on kliinisyyden huipentuma). Heinäluomasta alkoi tässä viimeisessä vaalikeskustelussa mielestäni jo paistaa pieni väsymys. Hän oli vaisumpi kuin aiemmin, ja pääosaan pääsivät mielestäni Vanhanen ja Katainen. Tosiasiassa odotin Heinäluomasta kuitenkin suurempaa katastrofia puolueelleen, mutta ehkä tämäkin esitys riittää jättämään SDP:n oppositioon. Aikamoista sössimistä olisi kyllä jos siinä onnistuisi, mutta kattellaan...

Muut:

Wallin on fiksu jätkä, jäi yllättävän pieneen rooliin väittelyissä. Vienyt valitettavasti kokoomukselta tärkeitä ääniä.

Cronberg aika pihalla perustulojensa kanssa, kyseinen aihe on oikeastaan ainoa jossa hän pääsee avaamaan enemmän suutaan. Ei juurikaan ole vakuuttanut.

Korhonen oikeistolaisemman oloinen kuin mitä olin kuvitellut, ihan positiivinen ilmestys. Statisti silti.

Soini vaisumpi kuin pressanvaaleissa, alkaa pikkuhiljaa kypsyttää nämä samat EU-puheet illasta toiseen. Ihan supliikki mies kuitenkin, hyvä että näitäkin on.

Räsänen on ollut ihan aktiivinen mutta väritön, paremman näköinen silti mitä muistin. MILF (varauksella) ja HMV.

No siinäkö ne oli jo kaikki?

P.S. Nyt kun minäkin vihdoin näin tämän demarien "maksullinen opetus"-mainoksen, niin on kyllä todettava että helvetin mauton on. Mikään varteenotettava puolue ei tällaista asiaa aja, vähän sama kuin kokoomus varoittelisi mainoksissaan yksityisomaisuuden sosialisoinnista jos äänestää SDP:tä. Mainos sai ainakin pitkän opettajanuran tehneen äitini kollegansa mukaanlukien kysymään, että tällaisinako heitä opettajia pidetään? Jos mainoksella halutaan herättää keskustelua, se on mahdollista tehdä myös loukkaamatta ihmisiä.
 

Viljuri

Jäsen
Tulipahan tuokin vaalikeskustelu katseltua.

Heinäluoma: on lukenut puhetaidon ja retoriikan oppikirjan hyvin, kuten aikanaan mainitsikin YLE:n Lauantaiseurassa. Artikuloi melko hyvin ja käyttää ääntään luottamusta herättävällä tavalla. Kärkäs tarttumaan vaalitiiminsä ulkoa opetettuihin isku- yms. lauseisiin, ja jos joutuu niiden ulkopuolelle, niin saattaa tulla jopa lapsuksia (selkeimmin MTV3:n tentissä, jossa yritti antaa ymmärtää Vanhasen siunanneen/luoneen Fortumin pahamaineiset optiot, vaikka koko yhtiötä ei oltu vielä perustettu silloin kun Vanhanen vaikutti Nesteen hallintoneuvostossa, puhumattakaan avoimesta valheesta väittäessään "Niini$tön" ajavan vieläkin EIB:n Jaguaarilla, aivan kuin työsuhdeautoista SDP:llä olisi Lipposelle ostettujen mersujen jälkeen nokan kopauttamista, Lipposen autothan maksoi suomalainen veronmaksaja...)

Tarjoaa SDP:n peruskannattajille populismin sävyttämää peruskauraa maltillisesti, josta ei voi päätellä hänen todellisista mielipiteistään juuri mitään. Ei uusia avauksia, käytännössä osallistuu SAK:n ja SDP:n vaaliteemojen kierrätykseen. Tuskin tuolla pohjalla koskaan visionääri tai valtiomies. Vaalituloksesta riippuen SDP:lle saattaa tulla uuden puheenjohtajan etsiminen vastaan...

Vanhanen: väitetty kuivaksi, mutta kyllä siellä silmien takana näkyy jonkinasteista paloa. "Mamman- ja maalaispoika"-look yhdessä vallan kanssa saa naiset ilmeisesti heltymään ja/tai sitten tuntemaan myös monipuolisempia tunteita.

Keskustelee näennäisesti, mutta ei paljasta korttejaan. Ilmeinen peruskepulainen tässä suhteessa. Ehkä jopa hieman aran oloinen ja kaivannee ulkopuolista hyväksyntää, ja mahdollisen hyväksynnän puuttuessa saattaa mennä lukkoon. Paljasti MTV3:n toimittajalle yrittäneensä järjestää Yhdysvaltain matkaa ilman vastakaikua, vaikka oli aiemmin kategorisesti kieltänyt tämän. Puhuu niin totta kuin osaa, kuullostaa ilmeisen tutulta... :)

Asiaosaamiseltaan erinomainen, voittaen Heinäluoman tällä alueella selkeästi, suhteessa muihin ehdokkaisiin ao. herrat ovat joka tapauksessa parhaiten briiffattu, suurimman henkilökunnan toimesta.

Katainen: Pyrkii haastamaan oppositioasemasta Johtaja Heinäluomaa ja pääministeriä. Onnistuu välillä, mutta myös epäonnistumisia on nähty. Ei ole hakenut avointa retorista konfrontaatiota, vaikka ammuksia tälläiseenkin olisi ilmeisti taustatiimi kehittänyt, "MAD" vaikuttanee tunteita hillitsevästi. Näyttää ns. "pukumieheksi" jopa tunteelliselta välillä.

Myös nuorimpana joukosta puhuu innovaatioista, eikä tyydy pelkkään vanhojen ideoiden kierrättämiseen. Ei yritä ostaa ääniä katteettomilla lupauksilla, enimmäkseen, eli ei puhu pelkästään rahallisista lisäpanostuksista ja niihin liimattavista hintalapuista... (kuten Heinäluoma ja Vanhanen tekivät yllättävän usein, erityisesti Heinäluoma oudossa roolissa toimiessaan samaan aikaan kaikkein höveliäimpänä rahanjakajana joka suuntaan, ja sitten kokoomuksen ja kepun "lupauksien" osalta "vara-Viinasena" tai "vara-Niinistönä")

Konsensus-hakuisuutta ja realismia silti mukana aimo annos, koska kyllä niitä vakavammankin "haastamisen paikkojakin" on siellä aina välillä tippunut. Syy lienee siinä, että TV-väittely ei ole luonteltaan asia-argumenttien mittely, vaan lähinnä miellyttämiskisa, jossa ei voi kuin hävitä (ensimmäisenä historiassa näin teki Richard Nixon John Kennedyä vastaan vuoden 1960 vaaleissa)

No tälläisiä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
HS:"Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen varoittaa äänestäjiä siitä, että ennen vaaleja saatetaan vielä nähdä viime hetken yrityksiä kerätä pisteitä. Vanhanen muistuttaa, että viimeksi Sdp aivan vaalipäivien alla julkisti uutisen EU:n elintarvikeviraston saamisesta Suomeen." Tästä täysin samaa mieltä ja odotan mielenkiinnolla miten "puolueeton" YLE pystyy pitämään näppinsä erossa vaalitaistelusta. Olen melko varma, että sieltä rävähtää vielä joku demareille suotuisa uutisaihe. Olisiko Lipposen aika taas vetäistä NATO-kortti hihastaan?
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
PeteX kirjoitti:
HS:"Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen varoittaa äänestäjiä siitä, että ennen vaaleja saatetaan vielä nähdä viime hetken yrityksiä kerätä pisteitä. Vanhanen muistuttaa, että viimeksi Sdp aivan vaalipäivien alla julkisti uutisen EU:n elintarvikeviraston saamisesta Suomeen." Tästä täysin samaa mieltä ja odotan mielenkiinnolla miten "puolueeton" YLE pystyy pitämään näppinsä erossa vaalitaistelusta. Olen melko varma, että sieltä rävähtää vielä joku demareille suotuisa uutisaihe. Olisiko Lipposen aika taas vetäistä NATO-kortti hihastaan?

Miten olisi: Heinäluoma ja SDP lupaa poistaa autoveron ja alkoholiveron ensi töikseen, jos SDP nousee suurimmaksi puolueeksi ja Heinäluoma pääministeriksi.

Vaikka muistissa on vielä Heinäluoman lupaus nostaa alkoholiveroa tulevalla hallituskaudella:

"Heinäluoma voi vapaasti nostaa EU:ta kuulematta Suomen alkoholiveroa.
Hän lupasi eilen, että seuraava liike Suomen alkoholiverotuksessa on asteittainen ja maltillinen nosto ylöspäin."

http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=100&news_id=200621955
 
Suosikkijoukkue
TuTo
PeteX kirjoitti:
HS:"Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen varoittaa äänestäjiä siitä, että ennen vaaleja saatetaan vielä nähdä viime hetken yrityksiä kerätä pisteitä. Vanhanen muistuttaa, että viimeksi Sdp aivan vaalipäivien alla julkisti uutisen EU:n elintarvikeviraston saamisesta Suomeen." Tästä täysin samaa mieltä ja odotan mielenkiinnolla miten "puolueeton" YLE pystyy pitämään näppinsä erossa vaalitaistelusta. Olen melko varma, että sieltä rävähtää vielä joku demareille suotuisa uutisaihe. Olisiko Lipposen aika taas vetäistä NATO-kortti hihastaan?

Tuo on aika pientä siihen verrattuna, että koko Keskustan kampanja 2003 perustui sumutukseen ja valheisiin. Lisäksi äänestäjiä pissattiin linssiin ihan urakalla myös kentällä, tästä voi kysyä vaikka Liisa Hyssälältä.
 

Ender00

Jäsen
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Tuo on aika pientä siihen verrattuna, että koko Keskustan kampanja 2003 perustui sumutukseen ja valheisiin. Lisäksi äänestäjiä pissattiin linssiin ihan urakalla myös kentällä, tästä voi kysyä vaikka Liisa Hyssälältä.

Perustuiko? Mitä Lipponen oikeasti sopi? Miksi silloin ja yhä keskitytään siihen miten asia tuotiin julkisuuteen eikä asiaan mikä tuotiin julkisuuteen?
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
FlyingFinn kirjoitti:
P.S. Nyt kun minäkin vihdoin näin tämän demarien "maksullinen opetus"-mainoksen, niin on kyllä todettava että helvetin mauton on. Mikään varteenotettava puolue ei tällaista asiaa aja, vähän sama kuin kokoomus varoittelisi mainoksissaan yksityisomaisuuden sosialisoinnista jos äänestää SDP:tä. Mainos sai ainakin pitkän opettajanuran tehneen äitini kollegansa mukaanlukien kysymään, että tällaisinako heitä opettajia pidetään? Jos mainoksella halutaan herättää keskustelua, se on mahdollista tehdä myös loukkaamatta ihmisiä.

Kyllä. Ja muutoinkin SDP/SAK-akselin vaalikampanjat ovat jo presidentinvaaleista lähtien olleet samanlaista ihmisten idiootteina pitämistä kuin Neuvostoliiton propaganda aikoinaan. Naurettavaa uhkailua ja epäasiallisuuksia asiakysymysten sijaan.

Näyttäisi siltä, että epävarmat äänestäjät ovat huomanneet tämän ja ainakin itselläni sdp/sak-antipatiani vain kasvavat. Tietoinen valintahan tuo heiltä on, ihmetellä kyllä täytyy.

Vastenmielisin esimerkki on tuo selittely SAK:n poisvedetystä törkymainoksesta. "Emme me halua mitään muuta kuin ihan vilpittömästi sitä, että ihmiset äänestäisivät ja saa äänestää ketä haluaa, kunhan äänestää". Samaan aikaan ainakin iltapäivälehdissä kehotetaan duunareita äänestämään samanlaisella törkyteemalla, kun porvari vie muuten leivän suusta. Joopa joo...
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Wilburg kirjoitti:
Hienosti Eija-Riitta Korhola antoi hyvän lyömäaseen kokoomusta vastaan juuri ennen h-hetkeä. Kylläpä taas vituttaa.

Näin on. Nämä hölösuuämmät voisivat lopettaa blogiensa pitämisen hyvissä ajoin ennen vaaleja. Saatana, tuollaista seiskatason juoruilua, josta vastustajat pääsevät kuittaamaan.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Meikäläisen demokratian näennäistyrskyjen keskellä on hyvä tarkastella asiaa myös afrikkalaisesta näkökulmasta. Afrikkalaiset vaalivirkailijat seuraavat tarkasti suomalaista vaalityöskentelyä ja seuraava lause antoi ajattelemisen aihetta:
“Minua kiinnostaa erityisesti se, kuka julistaa itsensä vaalien voittajaksi. Vai julistautuuko useampi voittajaksi? Ja mitä siitä sitten seuraa! Afrikassa aina joku puolue julistaa heti vaalien jälkeen voittaneensa, ja kun tulos sitten kumotaan, kansa ryntää kaduille mellakoimaan. Saa nähdä mitä täällä tapahtuu. Nyt kaikki on niin rauhallista”, Tansanian turismista ja kaupasta vastaava ministeri Samia Suluhu Hassan toteaa.
Olisihan se näky, kun kaduille syntyisi kunnon mellakka vihaisten demarien (t. korvaa haluamallasi puolueella) rynnätessä kaduille puhumaan vaalivilpistä ja heiluttelemaan puoluejohtajansa kuvia...
 
Viimeksi muokattu:

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomi-Salama kirjoitti:
Kyllä. Ja muutoinkin SDP/SAK-akselin vaalikampanjat ovat jo presidentinvaaleista lähtien olleet samanlaista ihmisten idiootteina pitämistä kuin Neuvostoliiton propaganda aikoinaan. Naurettavaa uhkailua ja epäasiallisuuksia asiakysymysten sijaan.

Näyttäisi siltä, että epävarmat äänestäjät ovat huomanneet tämän ja ainakin itselläni sdp/sak-antipatiani vain kasvavat. Tietoinen valintahan tuo heiltä on, ihmetellä kyllä täytyy.

Niinhän nuo änkyrät haluavat vaan pysyä vallan kahvassa ikuisesti. Onneksi Kepu voittanee vaalit selvällä marginaalilla ja kokoomus pistää sosdemoille tiukasti kampoihin. Toivottavasti näemme Don Heinäluoman happaman selittelyilmeen sunnuntai-iltana kolmannen sijan johdosta...:D
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Suomi-Salama kirjoitti:
Kyllä. Ja muutoinkin SDP/SAK-akselin vaalikampanjat ovat jo presidentinvaaleista lähtien olleet samanlaista ihmisten idiootteina pitämistä kuin Neuvostoliiton propaganda aikoinaan.

Kaikki puolueet pitävät ihmisiä idiootteina. Hyvä esimerkki on Kokoomuksen mainos HS:n etusivulla perjantaina 16.3.: siinä sivun vasempaan alalaitaan upotettuun Sauli Niinistön kuvaan on operoitu kyltti, jossa helsinkiläisiä pyydetään muistamaan, että Niinistö on ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä - että Helsingissä ei kannata Saulin ehdokasnumeroa vaalilippuun piirtää. Hyvä tarkennus, enpä ole todellakaan aikaisemmin ymmärtänyt Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien eroa!

Toisaalta, tarkemmin ajatellen, tuo tarkennus saattaa olla viisas. Onhan Jatkoajankin keskustelupalstoilla nähty, että suureen ääneen poliittisia viisauksia jakaneet, "tyhmiä ihmisiä" vihaavat kirjoittajat eivät tosiasiassa edes tiedä, millainen on vaalijärjestelmämme. Demokratialla on hintansa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Viimein olen päässyt tulemaan näiden vaalien osalta.

Tilanne kun on, kuten jossain tuolla aiemmin jo totesin, valittavana on vain huonoja tai huonompia vaihtoehtoja.

Koska nämä tuloerojen kasvattajatkaan eivät ole uskottavasti teesejään minulle kyenneet perustelemaan ja ympäröivä todellisuus on mitä on, jää ainoaksi vaihtoehdoksi siirtyä entistä enemmän vasemmalle. Taktisesti viisainta olisi ääni antaa demareille, mutta niin ovat kusseet köyhän kintuille sumeilematta, että täällä erää on pois suljettu. Toivottavasti mahdollisimman moni ajattelee tavallani, jolloin jotain muutosta saatettaisiin nähdä omanedunvalvontayksikön toimissakin. Toki ymmärrän, että tällä taktisella vedolla pelaan näiden natointoilijoiden ja köyhienkyykyttäjien ja salakuuntelijoiden pussiin, mutta näin sitten nopeutetaan prosessia, että saadaan se oma Chaves tähänkin maahan ja kansalaisten asiat jollekin tolalle, edes joskus. Pitää vaan köyhempien jaksaa vielä hetki, vielä me tullaan ( vaikken itse taida enää tähän osastoon kuulua, mutta kaikkee on nähty ja koettu) ja jaetaan kakku vähän toisin.

edittiä täytyy tästä asiasta vielä lisätä, ettei yksikään omaneduntavoitteluryhmä ole vielä vaatinut ottamaan lisää pakolaisia suomeen, minulta tulisi kyllä ääni justiinsa tälle, koska täällä on varaa ottaa vastaan, huolehtia ja antaa elämisen mahdollisuus tuhansille enemmän kuin nyt. Tämmöiset valkoiset korkeasti koulutetut ei kuitenkaan oo sitä sakkia, jotka uutta verta kansakuntaan kykenisi tuomaan, samoja pankkaniskoja mitä täällä on jo notkot ja niemet täynnä, kuka niitä enää lisää jaksais.
 
Viimeksi muokattu:

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Metalwarrior kirjoitti:
Toivottavasti näemme Don Heinäluoman happaman selittelyilmeen sunnuntai-iltana kolmannen sijan johdosta...:D

Porvarihallitus olisi kyllä parasta parhautta. Saataisiin maan asiat kerralla kuntoon. Ottawan sopimuksen mitätöinti olisi sellainen teko, että ainakin haagalaisen duunarin nahkatakki kääntyisi suhisten, jos kykypuolueen kyvykäs ylihahmo Jyrkiboy pystyisi tämän veivaamaan.

Mutta eiköhän me numeroa 186 äänestäneet jäädä tyystin statistin asemaan näissäkin vaaleissa. Isot demaripuolueet rullaa ja keuhkoajat kärvistelevät. Ja jos joku äänestää RKP:n Jan Didrik Oker-Blomia, niin tulen ruudun läpi ja vedän korville. Shaatana. Ja koko maailma räjähtää. On se vaan niin halko.
 

Viljuri

Jäsen
Yksi mielenkiintoisimmista vaalilupauksista sisältyy tämän päivän HS:ssa julkaistuun Erkki Tuomiojan vaalimainokseen: "Tiedät, mitä kannatat".

Tietääköhän Tuomioja itsekkään mitä kannattaa? Ja nyt ei viitata todellakaan mihinkään "Itsevaltiaissa" oleviin heikkotasoisiin vitseihin, vaan herran toimintaan ja julkiseen ajatteluun, jossa on tiettyjä ja ei nyt ihan niin "pieniäkään" ristiriitaisuuksia. Ilmeisesti elämä ja pienemmätkin asiat - kuten vaalit - muistuttavat todellakin suklaarasiaa, ikinä ei tiedä, että mitä mahdollisesti saa, jos nyt saa mitään...

[Addendum] naisenpuoliset saavat ilmeisesti kuitenkin yleensä hillittömän kutinan ja kaikki lopulta tarpeen käydä hammaslääkärissä [/Addendum]

Maple Leaf kirjoitti:
(snips) Toisaalta, tarkemmin ajatellen, tuo tarkennus saattaa olla viisas. Onhan Jatkoajankin keskustelupalstoilla nähty, että suureen ääneen poliittisia viisauksia jakaneet, "tyhmiä ihmisiä" vihaavat kirjoittajat eivät tosiasiassa edes tiedä, millainen on vaalijärjestelmämme. Demokratialla on hintansa.

Ja miksikö sitten 100 prosentin äänestysvilkkaus koettaisiin tavoittelemisen arvoiseksi asiaksi? Erityisesti "vasemmalla" näyttäisi vallitsevan sen suuntaista itsesuggestiota ja tekomoralisointia, että kun "nukkujat" saataisiin uurnille, voitaisiin revoluution tai ainakin evoluution pyörät panna uudestaan pyörimään.

Kuitenkin on melko ilmeistä, että osaa kansasta ei politiikka todellakaan kiinnosta yhtään pätkää. Voitaisiin myös sanoa, etteivät "heidän asiansa" ole subjektiivisesti ja/tai objektiivisesti sellaisella tolalla, että politiikan olisikaan pakko kiinnostaa. "Civilization" -pelisarjassa tätä kuvattaisiin termillä "content" ja Tampereen yliopiston tietyillä laitoksilla arviolla, että yhteiskunta ei ole vielä kypsä vallankumoukselliselle tilalle.

Mitä tulee "tyhmien" ihmisten vihaamiseen, niin yleensäkin "vihaaminen" on melko perseestä.

"Vihaamista" (á la kateus ja kauna) esiintyy kyllä enemmän vasemmalla, ja mitä tulee ksenofobiaan ja rasismiin, niin niitä valitettavasti esiintynee (ääri)oikeistossa ja vasemmistossa melko lailla yhtä paljon... vasemmistossa erityisesti huoli maahanmuutosta työpaikkojen intressissä on vallitseva, mikä saa valitettavasti yhteiskunnallisesti vallitsevan muodon kanavoituessaan SAK:n saneluksi ja sitä kautta lainsäädännöksi (mm. uusien EU-kansalaisten siirtymäajat, maahantulijoiden maahantulon estäminen monenlaisilla määräyksillä), unohtamatta toki vasemmistoälymystössä yleistä ideologisväritteistä antisemitismiä ja anti-amerikkalaisuutta, siinä missä äärioikeistossa esiintyvät vastaavat käsitykset pohjautuvat "teosofiaan" ja muihin UFO-luokan ideoihin, ts. väärinymmärrettyyn tuontitavaraan (vrt. esimerkiksi IKL:n "ideologia", jossa ei olisi ollut sijaa moisillle käsityksille)
 

Viljuri

Jäsen
Kommenttina YLE:n Taloustutkimukselta tilaamaan mielipidemittaukseen, jossa sekä kokoomus että demarit olivat menettämässä asemiaan, voisi todeta, että eivät ne mielipidemittaukset todellakaan ole pelkästään sellaisia, että jokaisen haastatellun äänet laskettaisiin "yksi plus yksi" -menetelmällä.

Jokainen tutkimuslaitos käyttää omaa kokoelmaa oletuksiaan mittausdatan systemaattisten ja muiden virheiden korjaamiseen. Jahka Taloustutkimukselle tuli "paha" tulosten virhe myös presidentinvaalien osalta, on mahdollinen em. "oletusten" lievää pahempi virheellisyys otettava varteenotettavana mahdollisuutena huomioon.

Itse saattaisin uskoa viimeisempien eri lähteistä keräämien tietojen ja vaikutelmien perusteella, että demarit saattavat onnistua tekemään kuten Lipposen demarit tekivät vuoden 1995 vaaleissa (löivät gallupit), kokoomus nousee yli 22 prosentin (aivan kuin Taloustutkimusta pilkaten) ja keskustan kannatus ei ole yli 24 prosentin vaan jää alle.

Demarit saanevat joukkonsa liikkeelle "turvallisen Suomen puolesta", aivan kuten Heinäluoma eilen vaaligalluppeja kommentoidessaan sanoi. (mikä tietysti poliittisena lauseena kuullostaa melko fasistissävytteiseltä ja sitähän se joukkovoimaan pohjautuen onkin, kun se viivataan SAK/SDP:hen "turvallisuuden" takaajana)

Sinänsä YLE:n toiminta on ollut turvallista itseään.

Edellinen HS:n mittaus uutisointiin esimerkiksi YLE:n teksti-tv:ssä, että "kokoomuksen kannatus näyttää taittuvan nousuun", kun taas Taloustutkimuksen mittaus uutisointiin, että kokoomus kannatuksen nousu on pysähtynyt. Samoin kävi tämän eri hallituspohjia (punamulta, sinipuna, porvarihallitus) koskevan kyselyn otsikointien osalta. Molemmissa virherajoihin (+/- 2 prosenttia, pohjautuu tilastollisesti satunnaisiin virheisiin) mahtuvat muutokset riittävät YLE:lle osoittamaan varmaa muutosta, ilman konditionaaleja tai potentiaaleja, jos se suosii demareita, ja päinvastaisessa tapauksessa muotoillaan hieman varovaisempi teksti-TV:n otsikko.

Kyllähän tuo eduskunnan ulkopuolisten pienpuoluidenkin TV-tentti oli tietyllä tavalla osoitus ainakin siitä, että YLE:n tekninen puoli oli lukenut Göbbelsinsä. Ainoastaan SKP:n edustajan (Hakasen) taakse oli kuin "sattumalta" sijoitettu hyvännäköinen nuori naisihminen luomaan uskottavuutta (näkyi aina taustalla Hakasen puhuessa), kun taas muilla näkyi seinää tai varsin vastenmielisiä ilmestyksiä.

Siis on niitä aivan vanhakantaisia kommunisteja muuallakin kuin työministeriössä. No muutamassa vuodessa jäävät viimeisetkin Kekkosen aikana YLE:een tuodut ortodoksiset kommunistit eläkkeelle, joten tilanne siltä osin paranee...
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Maple Leaf kirjoitti:
Kaikki puolueet pitävät ihmisiä idiootteina. Hyvä esimerkki on Kokoomuksen mainos HS:n etusivulla perjantaina 16.3.: siinä sivun vasempaan alalaitaan upotettuun Sauli Niinistön kuvaan on operoitu kyltti, jossa helsinkiläisiä pyydetään muistamaan, että Niinistö on ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä - että Helsingissä ei kannata Saulin ehdokasnumeroa vaalilippuun piirtää.
Joskus nuorempana ajattelin minäkin, ettei tyhmiä ihmisiä ole - uskoin, että kaikki toimivat rationaalisesti ja loogisesti. Vaan elämä opettaa. Joskus tuntuu, että suuri enemmistö on näitä tyhmiä, jotka eivät tajua mistään mitään. Aivan varmasti Niinistö saa runsaasti ääniä Helsingistä vaikka kuinka rautalangasta ohjetta vääntäisi.

Ei sen puoleen, kyllä sitä itsekin tekee välillä semmoisia tyhmyyksiä ettei mitään rajaa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Huerzo kirjoitti:
Meikäläisen demokratian näennäistyrskyjen keskellä hyvä tarkastella asiaa myös afrikkalaisesta näkökulmasta. Afrikkalaiset vaalivirkailijijat seuraavat suomalaista vaalityöskentelyä ja seuraava lause antoi ajattelemisen aihetta:

Olisihan se näky, kun kaduille syntyisi kunnon mellakka vihaisten demarien (t. korvaa haluamallasi puolueella) rynnätessä kaduille puhumaan vaalivilpistä ja heilutellen puoluejohtajansa kuvia...

Eli pahvi-Sauleja varastettiin näiden eduskuntavaalien jälkiselvittelyjä silmällä pitäen? :)

Vakavasti puhuen tuo Huerzon heittämä linkki palauttelee jälleen kerran mieleen sen, miten hyvin meillä asiat loppujen lopuksi ovat. Tätä ei nyt pidä tulkita niin, etteikö parantamisen varaa ole ja etteikö uudistuksiin ole tarvetta. Mutta perusasiat on varsin hyvällä mallilla riippumatta siitä, kenen "mafia" saa pääministerin salkun.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Maple Leaf kirjoitti:
Toisaalta, tarkemmin ajatellen, tuo tarkennus saattaa olla viisas. Onhan Jatkoajankin keskustelupalstoilla nähty, että suureen ääneen poliittisia viisauksia jakaneet, "tyhmiä ihmisiä" vihaavat kirjoittajat eivät tosiasiassa edes tiedä, millainen on vaalijärjestelmämme. Demokratialla on hintansa.

Helsingin ja Uudenmaan piirien välillä menee ääniä ristiin joka kerta, se on aivan varma ja on ihan hyvä muistuttaa että Saulia ei Helsingissä voi äänestää.

Eihän täällä kukaan tunne Suomen vaalijärjestelmää perinpohjin, jotkut tietää enemmän ja jotkut vähemmän.

Itse en niinkään vihaa tyhmiä ihmisiä, on yleensä aika hauskaa katsella heidän nolaavan itsensä esim. kun äänestysperusteena Kokoomusta vastaa on se ettei Kokoomus pystynyt estämään lamaa. Parasta komediaa kertakaikkiaan.
 

Kojootti

Jäsen
Eipä olekaan enää kuin yksi yö, ennen kuin pääsee äänestämään. Puolue on tietenkin kokoomus. Potentiaalisia ehdokkaita itselleni on muutama, joista päätän illan aikana, ketä äänestän. Nyt on alkanut herätä mielenkiinto tuota Valavuorta kohtaan, kun muutama frendi häntä mainosti. Onhan hän urheilun suuri ystävä ja siksi myös voisin kuvitella äänestäväni häntä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kojootti kirjoitti:
Nyt on alkanut herätä mielenkiinto tuota Valavuorta kohtaan, kun muutama frendi häntä mainosti. Onhan hän urheilun suuri ystävä ja siksi myös voisin kuvitella äänestäväni häntä.

Valavuorikaan ei tosin tunnu olevan älyttömän hyvin perillä vaalijärjestelmästä, sillä hän kirjoittaa blogissaan näin:

Aleksi Valavuori kirjoitti:
Suurin osa puolueista on aloittanut tai aloittamassa näyttäviä kampanjointeja. Hyvä niin, sillä yksittäisillä ehdokkailla on samantyyliseen myllytykseen harvoin rahaa. Silti kansanedustajavaalit ovat hyvinkin pitkälle juuri henkilövaalit. Itse olen aina äänestänyt kaikissa vaaleissa henkilöä, vaikka puolue olisikin ollut “väärä”.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Daespoo kirjoitti:
Eihän täällä kukaan tunne Suomen vaalijärjestelmää perinpohjin, jotkut tietää enemmän ja jotkut vähemmän.

Ei Suomen vaalijärjestelmä nyt niin vaikea ole, etteikö sitä voisi "perinpohjin" tuntea. Toisaalta voi tietenkin olla, että se kaikessa yksinkertaisuudessaankin on joillekin vaikeasti hahmotettava, älylliset resurssit kun ovat eri ihmisillä erilaiset.

Daespoo kirjoitti:
Itse en niinkään vihaa tyhmiä ihmisiä, on yleensä aika hauskaa katsella heidän nolaavan itsensä esim. kun äänestysperusteena Kokoomusta vastaa on se ettei Kokoomus pystynyt estämään lamaa. Parasta komediaa kertakaikkiaan.

Jos viittaat tuolla lausahduksellasi minuun, niin olet jälleen - omaa termiäsi lainatakseni - "kassalla". Minä en ole missään vaiheessa maininnut äänestäväni Kokoomusta vastaan. Ei pidä keksiä toisten kirjoittamaksi asioita, joita tämä ei ole kirjoittanut. Jos niin tekee, on joko tyhmä tai valehtelija, tai vielä pahempaa: tyhmä valehtelija.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onhan se ihan fakta, että demokratian huonoin puoli on se, että kaikilla on äänioikeus, jota ei valvota.

Huomenna on "the" päivä. Itse uskon demarien jäävän oppositioon, mutta se vaatii meidän kaikkien Kokoomuksen kannattajien aktiivisuutta.

Veikkaisin taas kerran Uudenmaan vaalipiirin ratkaisevan todella paljon.

Ja nyt on mahdollisuus vaikuttaa muillakin, haluan mielipiteitä puolesta ja vastaan. Olen itse totaalisesti kolmen vaiheilla. Ketä seuraavista Uudeltamaalta äänestäisin? Joku noista kolmesta se on, mutta kuka?

274 Hanna-Leena Hemming
286 Jukka Mäkelä
287 Outi Mäkelä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös