Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Näkisin, että Draisaitlilla on ihan hyvät edellytykset onnistua. McDavid on kuitenkin melkoinen sateenvarjo ja ensi vuonna vielä RNH:kin lienee apuna. Ts. tie ei ole liian kivinen ja Draisaitlilla on työkalut dominoida pelitapahtumia ihan huipputasolla, kuten pudotuspeleissä nähtiin.

  Mutta eihän siitä mihinkään pääse, että näyttöihin nähden sopimus on ylihintainen. Toinen asia on sitten se, että koska Oilersin tilanne on kaikkiaan lupaava ja Draisaitlin asema joukkueessa otollinen, niin siltasopimus olisi voinut olla äärettömän paha virhe, tarpeeton riski ja muutaman vuoden päästä joukkueessa olisi ollut kaksi yli kympin tienaavaa sentteriä.
   
 2. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Pahoitteluni vieraisiin huuteluista, mutta minusta tuo Draisaitlin sopimus on älytön riski (noilla vuosilla ja palkalla). Nyt jos ei oman kentän johtaminen onnistukaan tehokkaasti eli tuloksena on joku 50p tekevä sentteri (isolla yv-vastuulla ja välillä McDavidin vierellä viihtyvästä laiturista). Niin miten Oilers pystyy rakentamaan menestyksestä taistelevan tiimin?

  1,5m ja pari vuotta pois niin olisi ollut järkevin paketti.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kyllä menee jäsen @Wire :llä pahasti vääriin osiin aivoja, jos sattuu kirjoittamaan palstalle hypoteettisen skenaarion josko Jessellä olisi parin vuoden päästä perusteltua pyytää yli kuutta miljoonaa ja kuinka kyseinen skenaario saattaa liittyä Edmonton Oilersin palkkarakennelmaan.

  Sen enempää tästä jankkaamatta, mutta voi morjens mikä oraakkeli meillä täällä on.
   
 4. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Samalla mutulla nämä alkuperäiset oraakkelit vetää. :)))
   
 5. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin no, suunnilleen samoista lähtökohdista se Draisaitl aloitti NHL-uransa. Ja nyt nostaa ihan kivaa kausipalkkaa. Vaikka et tilastorunkkaukseen aiokaan lähteä, niin tähän asti poikien NHL-näytöt ovat tilastollisesti todella samankaltaiset, joten en näe mitenkään mahdottomana, että Pulju tekisi Leonit parin kauden sisään...
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Enemmän Oilersin haaste on syvyysdraftaamisessa, jotta tuollaisia "ilmaisia" Guentzeleita löydetään jatkossa näiden kärkimiesten tueksi. Kuka tahansa paskaorganisaatio osaa varata kärjessä ja tehdä näille tähdille liigan vaaatimat kärkisopparit taulukoiden mukaan. Mutta se kova työ alkaa näiden lappujen astuttua voimaan.

  Syvyysdraftaaminenhan ei ole toiminut Oilersilla sitten 90-luvun, joten haasteita on.
   
 7. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Yliopistohaut sentään osuivat viime kesänä. Caggiula ja Benning olivat hyviä ja onnistuneita hakuja, toivottavasti jatkavat samaan malliin.

  Draftaaminen on ollut todella heikkoa. Esim 07-13 ajanjaksolta kierroksilta 2-7 varatuista vakituisen pelipaikan NHL-rosterista on napannut Tobias Rieder, joka tunnetusti kaupattiin Coyotesiin jo varhain. Sitten on tietysti näitä rajamailla häilyviä pelaajia, kuten Pitlick, Davidson, Marincin, Khaira, Gustafsson ja Slepyshev. Mutta tuo nyt kertookin jo aika paljon mitä Oilersin varaaminen on ollut. Slepyshevin kehittymiseen riittää uskoa, mutta noista muista vaikea sanoa. Toki Pitlickin uraa haitanneet loukkaantumiset ja usein pakit saavuttavat vasta myöhemmin potentiaalinsa.

  No, ehkä se tästä paranee. Muistaakseni skouttausosastoon tuli muutoksia samoihin aikoihin kuin McDavid varattiin. Yliopiston hauilla ei pitkälle pötkitä, kun aina nekään ei voi osua.
   
 8. TurtleDef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Panthers
  Lainaus:
  Crosbyn ja Malkiin sisään tulon jälkeen Pittburgin syvyyspelaajat olivat lähinnä kokeneempaa sakkia..mm. Guerin, Sykora, Fedotenko, Kuniz, Satan, Iginla, Hossa.. Neljä ensimmäistä pelasi yhtä aikaa 2009-voittaja joukkueessa Crosbyn ollessa 21-vuotias. Eiköhän McDavidin ja Draisaitilin esimerkillä ja vanavedessä pikkuhiljaa rakennu syvä, hyvällä ikärakenteella oleva joukkue. Ottaa aikaa sen verran, että tällä hetkellä 20-vuotias Connor ja kumppanit ovat itse niitä kokeneempia kokonaisvaltaisesti johtavia pelaajia pjotka tekevät itseään nuoremmista joukkuekavereita ikäistään valmiimpia pelaajia. Kyllä Guenzelit alkaa sieltä puskemaan viimestään viidenvuoden päästä..
  Nyt sinne tarvitaan kokeineita, kohtuu hintaisia ukkoja.
   
 9. Kirjoittelija Jäsen

  Minun mielestäni Draisaitlin sopimus ei ole nykytietojen valossa ylihintainen. Hän oli viime kaudella ihan pirun hyvä. Minusta Draisaitl vaikuttaa olevan aliarvostettu siksi, että samassa joukkueessa pelaa McDavid.

  Lainaus:
  En lähde väittämään vastaan, mutta päättyneellä kaudella McDavid olisi jäänyt selvästi sadan tehopisteen rajasta, jos laiturina olisi ollut vain Lucicin, Eberlen, Maroonin ja Caggiulan tasoisia jätkiä. Draisaitl oli ylivoimaisesti parempi kuin yksikään noista.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2017 klo 06.37
 10. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ryan Nugent-Hopkins won’t play with McDavid, but set for promising line with Jokinen and Puljujarvi | Edmonton Journal

  Nugea ollaan siis sovittelemassa Jokisen ja Puljujärven keskushyökkääjäksi. Kuulostaa ainakin paperilla erittäin hyvältä, nähtäväksi jää toimiiko homma jäällä. McLellanin mukaan sekin vaihtoehto on olemassa, että RNH aloittaisi sentterinä ja siirtyisi jossain vaiheessa McDavidin laitahyökkääjäksi. Myös Draisaitl on näillä näkymin aloittamassa kauden sentterinä Lucicin ja Caggiulan kanssa. Strome puolestaan pelaisi Maroonin ja McDavidin ketjussa. Brossoitista kaavaillaan kakkosveskaria Talbotin taakse.

  Oilers teki myös tryout-sopimuksen Chris Kellyn kanssa. Pidän tätä ihan hyvänä siirtona, mies tuo kokemusta ja johtajuutta koppiin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2017 klo 13.57
 11. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Näkisin mielelläni RNH:n McDavidin laidalla kohottamassa pisteiden ohessa vaihtoarvoaan, jos (ja kun) pistetään mies ensikesänä lihoiksi.
  ---
  Maroon-McDavid-RNH
  Lucic-Draisaitl-Caggiula
  Jokinen-Strome-Puljujärvi
  Khaira/Pakarinen-Letestu-Kassian

  Näillä lähtisin itse kauteen. Slepyshev HFB:n mukaan loukkaantunut, joten häntä ei kokoonpanossani näy. Slepyn palatessa miehelle isoa roolia kakkosen oikeassa laidassa ja Caggiula Khairan/Pakarisen tilalle. Ja Brossoit kakkoskassarina ainakin parempi kuin aivan järkyttävän huono Gustavsson.
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tää Slepyshevin tilanne näyttää olevan vähän auki. Mediatietojen mukaan on tosiaan nilkkavamma ja jää harjoitusleiri väliin. GM:lle tätä tietoa ei ollut kuitenkaan tullut vaan haastattelussa viikonloppuna oli vahvasti sitä mieltä, että Slepyshev on kunnossa. Tai ettei vamma ainakaan estä leirille osallistumista. No, saapa nähdä.

  Molemmista Young Star Classic peleistä tähän mennessä voitot Oilersilla. Flamesin junnut kaatuivat 4-2 ja Jetsin 3-0. Tänään sitten Canucks vastassa. Siellä mm. Chad Butcherilla (AHL-soppari) kasassa 3+1 ja Kirill Maksimovilla 1+2. Skinneriltä vahva nollapeli Jetsejä vastaan.

  Brossoit on ainoa realistinen vaihtoehto kakkosveskariksi jos ei ulkoa ketään hankita. Ainoina vaihtoehtoina 26-vuotias Eddie Pasquale jolla on vähemmän NHL-pelejä vyöllään kuin Brossoitilla. Ja sitten toki Nick Ellis joka lähtökohtaisesti kantanee ison vastuun Condorsissa.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Kolmannestakin junnupelistä voitto kun Canucks kaatui jatkoajalla 5-4. Koosteen ja laukausmäärien perusteella Canucks peliä vei, mutta Starrett maalilla pelasi vahvan pelin ja aika paljon tuuriakin mukana kun kiekkoa pelastettiin pariinkin kertaan maaliviivalta.
  Gambardella teki kaksi maalia ja Paigin, Maksimov sekä Safin maalin mieheen.
  Koko turnauksessa Butcher 3+4, Gambardella 3+1 ja Maksimov 2+2. Yamamoto pelasi vain kaksi peliä ja niistä 0+1 kun Canucksia vastaan oli toinen syöttäjä Gambardellan toiseen maaliin.

  Sen voisi toki mainita että viime vuoden kakkoskierroksen varaus Tyler Benson on pikkuhiljaa kuntoutumassa siitä viime joulukuussa tulleesta loukkaantumisestaan ja huhtikuussa tehdystä leikkauksesta. Toki kun jo development campilla heinäkuun alussa oli mukana jäällä ja pystyi treenaamaan omien sanojensa mukaan täysipainoisesti, niin nyt leirillä on ollut edelleen oikeastaan samassa tilanteessa. Eli luistelee harjoituksissa joukkueen mukana muttei pelannut. Tietenkin parempi ottaa varman päälle, ettei tule uusia vammoja, mutta vähän tulee sellainen tunne, että nuo loukkaantumiset tulevat vaikuttamaan uraan merkittävästi. Tai ovat jo vaikuttaneet. Toki olihan hän juuri tuosta syystä riskivaraus alunperinkin eli ei mitään uutta siinä mielessä. Toivottavasti saisi nyt pelattua yhden ihan ehjän kauden.
   
 14. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo, alkaa valitettavan paljon Bensonin meininki muistuttamaan eräästä toisesta kakkoskierroksella varatusta Tylerista. Toivottavasti kuitenkin saisi juuri sen yhden ehjän kauden.

  Kukaan katsonut enempää noita junnupelejä? Yamamoto ei tosiaan tehoilla mässäillyt, mutta kiinnostaisi kuulla miten muuten pelannut noissa kahdessa pelaamassaan pelissä. Butcher vaikuttaa kanssa kovalta pelimieheltä, hienoja tehoja paukuttanut junnusarjassa ja kehityskäyrä pisteiden osalta ollut melkoisessa nousussa muutaman viime kauden aikana.
   
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Eipä ole tullut sen enempää nähtyä eikä vielä ole oikein jaksanut alkaa muutenkaan perehtymään. Lowetiden blogissa pienet maininnat Yamamotosta molempien pelien jälkeen:
  Lainaus:
  Lainaus:
   
 16. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tulokkaiden leiri päättyi 2-0 tappioon NAIT/MacEwan-koulujen yhdistelmäjoukkuetta vastaan. En tiedä mitä perinteiselle Golden Bears-yhteispelille on käynyt mutta tänä vuonna näin. Voittomaali tuli jo ensimmäisessä erässä kun Paigin oli hidas mutta kankea ja hyökkääjä kiersi hänet luvattoman helposti yhdellä yhtä vastaan tilanteessa. Laukaukset Oilersin tulokkaille 49-19. Nyt sitten kohti pääleiriä.

  Ilmeisesti se Slepyshevin vamma on tosiaan sitä luokkaa, että leiri jää väliin. Eli oikeastaan odotetusti mediatiedot pitivät paikkansa.

  Leirin kokoonpanoa ei kai vielä ole virallisesti julkistettu, vaikka joukkueen nettisivuilla aika vakuuttavan näköinen lista onkin (toki ei täydellinen). Tänä vuonna lähdetään näemmä siitä lähtökohdasta, että kokoonpano on kolmen ensimmäisen ketjun osalta oikeastaan jo julkistettu ja kyseisillä kavereilla on leirillä siten vain hävittävää. Toki siellä on Kassian jolla on ihan hyvä mahdollisuus nousta tuohon porukkaan ja pudottaa joku pois, mutta muuten ei taida realistisia ehdokkaita oikein olla. Varsinkin kun Slepyshev on saikulla. Neljänteenkin ketjuun voi varmasti kirjoittaa Letestun ja Kassianin (ellei ole korkeammalla). Eli tämä on lähtökohta:
  Maroon-McDavid-Strome
  Lucic-Draisaitl-Caggiula
  Jokinen-RNH-Puljujärvi
  XX - Letestu-Kassian

  Nelosen toiseen laitaan Pakarinen, Khaira tai Kelly (PTO). Rattie myös tyrkyllä. Khairan täytyy tänä vuonna mennä waivereiden kautta joten jos ei ihan katastrofaalista leiriä vedä niin lienee aika todennäköisesti ylhäällä kauden alkaessa.
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 18. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jospa sitä jotain päivitystä laittaisi leiriltä. Ensimmäiset kaverit jo pudotettiinkin mutta näissä nyt ei tietenkään mitään yllätyksiä ollut. Eli juniorijoukkueidensa leireille lähtivät Safin, Maksimov, Samorukov, Skinner ja Wells. Mukana edelleen 29 hyökkääjää, 18 puolustajaa ja viisi maalivahtia.

  Ketjut ovat olleet käytännössä nuo mitä aiemmin on jo ilmoitettu. Nelosessa pääasiassa ollut kaiketi Khaira. Caggiula oli jossain vaiheessa pudotettu kakkosesta ja Yamamoto oli siinä tilalla. Kova spekulaatio näyttää käyvän siitä että Slepyshev vie kakkosen paikan Caggiulalta mikä on tietysti aika kova arvio kun Slepyshev ei ole edes pelikunnossa. Mutta ehkä Caggiulan alku ei ole ollut kovin vahva.
  Jokinen oli kai jättänyt jonkun päivän harjoitukset väliin, muttei ole tietoa syystä.

  Tänään sitten ensimmäiset harjoituspelit Flamesia vastaan. Kokoonpanojaa ei ole julkaistu, mutta toki tuttuun tapaan kotipeliin vähän kovemmat nimet kuin vieraspeliin. Tietenkin tässä vaiheessa mukana tullee olemaan paljon kavereita, joiden leiri on päättymässä lähiäpäivinä.
   
 19. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Ja sitten koko Suomea kiinnostavaa uutista peräänkuuluttaen... onko tihkunut tietoa Puljujärveen liittyen? Kieltämättä innolla odottaa uutisointia millä otteilla Jesse aloittaa ja missä kondiksessa? Olen kyllä pettynyt, jos ei pelaa itseään tällä kaudella shown puolelle. Nyt on ensimmäinen vuosi takana ja koko kesä ollut aikaa valmistautua paljon paremmalla ymmärryksellä mitä se pelipaikan ottaminen vaatii. Toivottavasti mies/poika onnistuisi nyt. Kolmoskentään ja 40 pisteen kausi niin hyvältä näyttäisi jatkoa ajatellen. Siitä vuosi ja sitten Draisatin tai kaiken natsatessa jopa McDavidin laidalle. Tuo jälkimmäinen sisältää paljon enemmän optimismia kuin realismia, mutta saahan sitä haaveilla...
   
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo no oli se muutaman maalin kai tehnyt sisäisissä peleissä. Mutta tietenkään ne, eivätkä edes oikeat harjoituspelit, kerro välttämättä kovin paljoa. Onhan näitä esimerkkejä kavereista, jotka harjoituspeleissä ovat naputelleet pisteitä mutta runkosarjan alkaessa onkin tullut seinä vastaan.
  Toki Puljujärven tilanne on siinä mielessä hyvä, että Oilersin oikealle laidalle ei ole mitään järisyttävää kilpailua. Eli paikka kokoonpanossa on käytännössä varma ellei loukkaannu. Ja mahdollisuuksia on päästä isoonkin rooliin koska jos edellä/rinnalla ovat Strome, Slepyshev, Caggiula ja Kassian, niin eihän tuossa mitään maagista tarvita että on Daisaitlin tai vaikka McDavidin rinnalla. Ainoastaan Stromella vähän pidempi ura takana ja parhaalla kaudellaan tehnyt 17+33. Toki ainahan se on kemioistakin kiinni.
   
 21. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Joo lähinnä kiinnosti se muu tekeminen kentällä; luistelu, sijoittuminen ja tilanteiden luku jne... kuinka pysyy "pelin" sisällä. Kaikessa tuossa oli mielestäni ne suurimmat puutteet viime kaudella sen vähäisen perusteella mitä minä näin Puljujärven pelaavan. Mutta eiköhän tästä ala tietoa tihkumaan ihan lähipäivinä.
   
 22. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Yön harkkapeleihin näillä ketjuilla.

  Edmontonissa pelattava (05.00):
  Maroon - McDavid - Strome
  LaLeggia - RNH - Puljujärvi
  Pakarinen - Letestu - Kassian
  Hamilton - Currie/Downing - Russell

  Nurse - Gryba
  Jones - Bear
  Lagesson - Fayne

  Talbot
  Pasquale

  Calgaryssa pelattava (04.00):
  Lucic - Draisaitl - Caggiula
  Khaira - Kelly - Yamamoto
  Callahan - Malone - Rattie
  Polei - Gambardella - Chase/Christoffer

  Klefbom - Larsson
  Simpson - Auvitu
  Lowe - Paigin

  Brossoit
  Ellis

  Mielenkiinnolla odottelen kuinka pelaa pakkipari Jones-Bear sekä tietenkin miten Stromella natsaa McJesuksen kanssa. Viideltä laitettu herätys soimaan. Let's go Oilers!
   
 23. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Miltäs se näytti? Itse en jaksa näitä alkuhöntsäpelejä alkaa katsomaan, mutta ainahan se on toki kiva että voittavat. Varsinkin Flamesin.

  Aika paljon näytti tulleen jäähyjä. Ja mitä nyt videoklippejä katselin, niin aika heppoisiakin vihellyksiä.

  Ensimmäinen harkkapeli ja tosiaan näillä ei lopulta ole mitään isompaa merkitystä, mutta Puljujärvi näyttää saaneen aika paljon kritiikkiä kaikilla sivuilla missä kävin kommentteja lukemassa. Ja on ollut käytännössä ainoa pelaaja jota on kritisoitu. Mutta onko kyseessä kovien odotusten aiheuttama vääristymä? Vai pitikö paikkansa että hävisi kaikki kaksinkamppailut ja kiekko ei pysynyt lavassa? Toki joku spekuloi sitäkin että olisi jonkinasteinen jalkavamma kun oli näyttänyt luistelu siltä.

  Jokisella ei mitään isompaa vammaa ja oli luistellut ihan normaalisti eilen. Olisi hätätilassa ollut pelikuntoinenkin mutta nyt ei ole tietenkään järkeä riskeerata mitään.

  Yamamoto oli kerännyt kehuja, mutta näinhän se usein on, että uudet kaverit jotka vielä ovat koko kesän käyneet leireillä ja jäällä ovat näin alkuun aika vahvassa iskussa. Eikä kukaan oleta Yamamoton pysyvän ainakaan yhdeksää ottelua enempää ylhäällä. Ei ihan fysiikka vielä riitä. Nätti maali kuitenkin.

  Khaira oli myös ollut ilmeisen vahva vieraspelissä.

  Aika hyvin kymmenestä tehdystä maalista pisteet näyttävät tulleen niille kavereille joilta niitä voi odottaakin. Tai lähinnä siis niille, jotka todennäköisimmin ovat kauden alkaessa NHL:ssä. Oikeastaan ainoastaan Caleb Jones (0+1) on pisteitä tehneistä ainoa joka varmuudella ei aloita kautta Oilersissa. Yamamoto (1+1) sitten toinen joka ei ainakaan pitkään pysyne ylhäällä. Muuten vakiokaverit hoitivat maalinteon.
   
 24. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  No jos rehellisiä ollaan niin Puljuhan oli roskaa, ja se Mathesonin vai kenen twiitti olikaan niin ei sitä kehitystäö oikeastaan ole tapahtunut. Osallistui kyllä laitakahinoihin, mutta voittiko ainuttakaan. Edelleen pahoja ongelmia tuon nopean temmon kanssa. Ja tuosta jalkavammasta en kyllä tiedäö koska Pulju jo viimekaudella näytti todella kömpelöltä noiden nopeiden suunnanmuutoksien kanssa.

  Vielä enemmän pitäisi olla huolestunut siitä, että vaikka Yamamoto on nuorempi ja näyttää pieneltä ja heiveröiseltä niin onhan tuo taitotaso sitä luokkaa, että on jo sillä miljoona vuotta edellä NHL-valmista pelaajaa kuin Pulju jolla on kuitenkin kokoa ja taitoa.
   
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  En ole pelejä katsonut, mutta tänne linkkaamassani Bobcastissa Chiarellia sanoi Puljun olevan todella kova treenaaja mutta painopiste on ollut enemmän kestävyydessä kuin räjähtävyydessä. Tuo treenaamisen muutos tänä kesänä varmaan näkyy vielä ainakin alkukauden jos ei koko kautta. Hyvä sieltä vielä tulee.