Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Slepyshev todennäköisesti pelaa tänään Jetsiä vastaan kakkosketjussa Nugen ja Lucicin kanssa. Kassian pelasi eilen harjoituksissa kolmosketjussa Jokisen ja Stromen kanssa. Yamamoto puolestaan vuorotteli Pakarisen kanssa nelosen laidalla, Saa nyt nähdä kumpi noista kahdesta joutuu katsomoon. Caggiula oli sivussa, joten hän todennäköisesti ei pue Jets-peliin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017 klo 09.34
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itse en edellistä peliä nähnyt kun olin reissussa, mutta lukemieni kommenttien perusteella kakkosketju Lucic-RNH-Kassian oli pelannut hyvin ja ollut paras Oilersin ketjuista. Toki nyt on sitten kotipeli mikä vaikuttaa, mutta aika jännä rikkoa hyvin toiminut ketju. Toisaalta sitten taas Stromen ketju ei ollut saanut juuri kehuja eli ehkä siinä syy laittaa sinne Kassian herättelemään. Ja aika paljonhan tuossa on vaihtoehtoja mitä kokeilla eli sinänsä ihan kiva nähdä mikä toimii.
  Edelleen olen sitä mieltä, että Draisaitlin ei pitäisi olla ykkösen laidassa. Joissain peleissä tuo on toki murhaava yhdistelmä, mutta toisissa vastustajat saavat pimennettyä ykkösen täysin ja silloin Oilers on pulassa. Samahan tapahtui Ducksia vastaan pudotuspeleissä ja silloin McLellan reagoi siirtämällä Draisaitlin kakkosen keskelle. Mutta katsellaan ja odotellaan. Eiköhän nuo tuosta stabiloidu jossain vaiheessa.
   
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Yamamoto pelaa tänään Jetsiä vastaan. McLellan totesi haastattelussa odottavansa Yamamotolta parannusta Flames-ottelusta. Talbot pelaa maalilla.
   
 4. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Ja näin. Enää vähän vajaa neljä vuotta jäljellä Russellin sopimusta. Toivottavasti muistaa aina tavatessa kiittää Sekeraa rahoista. No, toisaalta eihän se Russell ainoa ole joka on liian kovassa roolissa eikä missään tapauksessa hänen vikansa, että joku tarjosi noin älytöntä sopimusta. Mutta eihän tuo toimi, että hänen pitäisi olla se veteraani sekä tuki ja turva omassa parissaan. Menee juurikin jonkun Sekeran kaverina ihan hyvin mutta nyt Benningin kanssa on kyllä sellainen katatrofipari, että hirvittää.
  Ykkösparillakin vähän vaihtelevia otteita. Kolmosparilla toki helpoimmat minuutit, mutta ovat hoitaneet mielestäni roolinsa hyvin ja järkevästi eli pelaavat yksinkertaisesti ja varmasti.

  Hyökkäyksessä McLellan alkoi kolmannessa sekoittamaan pakkaa. Omien sanojensa mukaan ei etsiäkseen tehoja hyökkäyspäähän vaan parantaakseen puolustuspelaamista. Mikä on varmasti ihan hyvä tavoite. Aika sekaisinhan nuo ketjut tuntuvat olevan edelleen eikä oikein löydy sellaisia toimivia koostumuksia. RNH oli mielestäni taas hyvä. Ja ihan kiva että tällä kaudella näyttää kiekko menevän useammin maaliinkin. Tätä tahtia kun jatkaa, niin siinä on kova miettiminen Chiarellilla mitä tekee palkkakaton kanssa.
  Strome on toistaiseksi ollut mielestäni aika hukassa. Jos ei Eberle viime kaudella ollut kovinkaan hyvä, niin ei ainakaan vielä ole tullut tuohon parannustakaan.
  Yamamoton peliaika kasvoi loppua kohti. Ja jos hänet se yhdeksän peliä pidetään ylhäällä, niin kai sitä samalla voi tosiaan antaa sitten edes kymmenen minuuttia illassa jääaikaa. Nyt voi ottaa piikkiinsä Jetsin toisen maalin. Siinä pienen pyörityksen päätteeksi häneltä jäi maalintekijä vapaaksi.

  Ei taaskaan mennyt Talbotilla ihan putkeen. Toki kyllä Jetsille lahjoitettiin paikkojakin ihan riittävästi, mutta ei mikään huippupeli Talbotilta.
   
 5. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Olihan taas niin karmeaa puolustuspeliä että alta pois. Luulotauti tuota joukkuetta vaivaa (taas vaihteeksi). Onneksi kausi on vasta alussa, mutta jos pelit tämmöisinä jatkuvat niin ei hyvältä näytä. Stromen lisäksi myös Jokinen on ollut näissä ekoissa peleissä enemmän tai vähemmän pihalla. Odotin häneltä paljon enemmän, kuin mitä tähän mennessä on nähty. Pitäisiköhän seuraavaan peliin laittaa Brossoit jo heti alusta lähtien maalille? Jos se vaikka herättäisi tuon porukan unesta.

  Melkein kyllä vaihtaisin Nursen ja Benningin paikkoja keskenään. Nurse vaikuttaa olevan jo valmiimpi isompaan rooliin, sen tämäkin peli näytti. Benningistä ei ole top 4-pakiksi ainakaan vielä. Jatkuvasti tilanteista jäljessä ja virheitä tulee koko ajan. Kyllähän tässä Sekeraa on ikävä. Olisi ehkä korkea aika antaa jo Auvitulle peliaikaa ja pistää Benning yhden pelin ajaksi katsomoon.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017 klo 16.06
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Yamamoto ollut Oilers-hyökkäyksen heikoin lenkki nyt pari oikeeta peliä höntsyjen sijaan. Eiköhän poika pääse kohta takas junioreihin.
   
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo kaiken järjen mukaan pääsee. Toki niin Puljujärvenkin piti päästä viime kaudella aiemmin AHL:ään. Mutta eiköhän tällä kertaa tuo ole aika selkeä ratkaisu.
  Toisaalta kun kaveri edellisessä pelissäkin pelasi alkupuolen ottelusta nelosketjussa ja vaikka mokasi sen toisen maalin, niin ei hän silti ole isoin ongelma vaikka olisikin heikoin lenkki. Enemmän pitää odottaa nimenomaan niiltä kokeneemmilta kavereilta ylempänä kokoonpanossa. Yamamoton voi antaa haistella NHL-vauhtia ja tunnelmaa sopivan ajan ja laittaa sitten junnuihin. Eli hänen kanssaan ei ole ongelmaa.

  Lainaus:
  Toisaalta kun Nurse on pelannut Gryban kanssa hyvin kolmosparissa yksinkertaista peruspeliä, niin kannattaako tuota paria rikkoa ja laittaa Nursea selvästi vaikeampaan paikkaan. Tai sitten ainakin tehtävä niin, että Nurse pysyy vasemmalla ja Russell siirtyy oikealle. Sillä puolellahan hän pelasi paljon viime kaudellakin. Viime kaudella Nurse ja Russell pelasivat vain puolisen tuntia yhdessä, mutta tilastollisesti (toki todella pieni otanta) se ei oikein toiminut. Katsoin nyt vain tehtyjen ja päästettyjen maalien suhdetta kun olivat yhdessä kentällä ja tuo oli 33,52% (tasakentällisin ja 50% siis tarkoittaa, että molemmissa päissä on soinut yhtä paljon).

  Itse ehkä kokeilisin Auvitua siinä todella köyhän miehen Sekerana kakkosparissa vasemmalla ja Russell sitten oikealla. Auvitu olisi ainakin kokeneempi ja saisi kiekkoa liikkeelle. Jolloin Russellin homma ehkä vähän helpottuisi eikä toivottavasti olisi niin isoissa vaikeuksissa.
  Tiedossahan tämä ongelma on toki ollut jo pitkään kun sieltä puuttuu joukkueen puolustuksen tuki ja turva eli Sekera.

  Viime kauden tilastoja kun katsoo (edelleen vain maalien osalta), niin Russell ja Benninghän eivät pelanneet käytännössä lainkaan yhdessä. Johtuen toki kaiketi pääasiassa siitä että molemmat pelasivat oikealla. Nurse-Benning pari oli varsin onnistunut tulosten valossa (231 min; 56,5GF%). Samoin toki Sekera-Russell (821min; 61,74 GF%) ja Sekera-Benning (306min; 56,12 GF%). Mutta Sekera nyt onnistuikin kaikkien kanssa... tai kaikki Sekeran. Russell taas ei onnistunut oikeastaan kuin Sekeran kanssa. Larssonin kanssa yhdessä pääsivät tasan 50% suoritukseen maalien osalta kun pelasivat 163 minuuttia yhdessä. Kaikkien muiden parien kanssa Russellilla meni kiekkoja enemmän omiin kuin vastustajan päähän.

  Sekerahan toki pääasiassa juuri pelasi Russellin ja Benningin kanssa. Eli nyt on laitettu samaan pariin ne kaverit, jotka molemmat todennäköisesti hyötyivät viime kaudella varsin paljon Sekeran pelaamisesta. Ja ensimmäiset merkit eivät ole lupaavia.

  Toki maalit voivat olla huono mittari ja pitäisi katsoa hyökkäysketjujakin. Mutta kuitenkin kuten oli tiedossa, niin Sekera on iso puuttuva palanen tällä hetkellä.

  No, mutta vasta kolme peliä takana ja viime kautta lukuunottamattahan tämä olisi ollut aika normaali startti kauteen. Eli mikäs hätä tässä vielä on. Vielä sitä ehtivät Benning ja Russell nostamaan tasoaan. Kuten käytännössä kaikki laitahyökkääjät ja Talbotkin.
   
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Chiarellia höpisi ennen Training campiä että Yamamoto palautetaan junnuihin. Eli kun se oli alunperin suunnitelmana niin eiköhän sillä mennä viimeistään 9 pelin kohdalla.
   
 9. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Draisaitl oli jättänyt eiliset treenit väliin Jets-ottelussa tulleen silmävamman takia. Mistään vakavammasta ei kuitenkaan liene kyse, kun McLellan uskoo hänen olevan pelikunnossa lauantain Senators-ottelussa. Caggiulallakin jotain vammaa ja hänen tilannettaan katsotaan päivittäin. Caggiulan vamman syytä tai laatua ei ole julkisuuteen kerrottu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017 klo 09.22
 10. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Nurse oli pelannut eilisissä treeneissä Russellin parina. Auvitu on kokoonpanossa Senators-ottelussa ja ilmeisesti siis Benning joutuu katsomon puolelle. Näin ollen Auvitu ottaisi Nursen paikan Gryban parina. Kolmosketju oli nyt ollut muodossa Jokinen - Strome - Slepyshev.. Caggiulan sairasloman pituudeksi on nyt arvioitu viikko kerrallaan. Draisaitl on toistaiseksi sivussa silmävamman takia ja pelaaminen huomenna on epävarmaa,
   
 11. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Voisko tuo Gaggiulan vamma liittyä jotenkin ensimmäiseen peliin, ja siinä tapahtuneeseen Garnett Hathawayn taklaukseen? Taisi kopsahtaa aika suoraan Gaggiulaa päähän siinä kohtaa. Ja itse ainakin vähän ihmettelin herra vielä peliin palasi pari vaihtoa huilattuaan. Taisi toki pelata seuraavassakin pelissä tuon jälkeen, mutta voihan mahdolliset aivotärähdyksen oireet tulla vähän viiveelläkin.
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ja Yamamoto oli ollut McDavidin rinnalla ykkösketjussa. Mutta toki Draisaitl tulee siihen jos pelaa. Puolustuksessa toivottavasti Nurse-Russell onnistuu ja viime kausi meni pienen otannan piikkiin.

  AHL:ssä Condors voitti Rampagen 5-4. Malonelle 2+1 ja Gustille 2+0. Puljujärvi pelasi Malonen ja Laleggian kanssa ykkösessä. Pisteitä tuli yksi kun sai kakkossyötön Malonen ekaan maaliin. Siinä toki kyseessä lähinnä Malonen yksilösuoritus ja Hussolta maalilla pieni hörppy. Enemmän Puljujärvi näytti olevan osallisena Malonen toisessa maalissa vaikka siinä maalin edessä taisi vähän jäädä kuti piippuun. Eniten huomiota varmaan mediassa sai se vastustajan avausmaaliin johtanut Puljujärven kiekonmenetys keskialueella ja sitä seurannut todella laiska takakarva... tai no siis todella laiska selkä suorana luistelu vastustajan perässä turvallisella etäisyydellä. Vaikka muuten olikin kai pelannut ihan hyvin, niin nuo ovat toki aina huonoa mainosta itselleen kun näkyvät kaikissa koosteissa. Ja laukoa voisi toki enemmän. Nyt Puljulle yksi laukaus.
  Russell sensijaan oli laukonut kai aina kun sai kiekon kun saldona peräti kahdeksan laukausta, joista yksi meni sisään.
   
 13. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Draisaitl on sivussa Senators-pelista, joten Yamamoto pelannee McDavidin ketjussa tänään. Saa nyt nähdä kuinka pitkä sairasloma Draisaitlillle sitten tulee,
   
 14. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Draisaitlilla silmävamman lisäksi aivotärähdyksen kaltaisia oireita. Toivottavasti ei tule pitempää saikkua.
   
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Eipä jäänyt siitä pelistä lapsille kerrottavaa, 6-1 turpaan kotona. Ilmeisesti McLellanin herättelyt eivät toimineet kauhean hyvin, kun peliin valmistautuminen meni taas pieleen. Talbot saa ottaa ainakin 3-0-maalin täysin piikkiinsä, nuo pitää torjua.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2017 klo 10.59
 16. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Saattoi johtua tästä Jacob Trouban taklauksesta. Trouba hits Draisaitl - YouTube

  Tuossa vielä toisesta kuvakulmasta. Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

  Olihan tuossa pieni kontakti päähän, vaikkei taklaus itsessään niin ruma ollutkaan kuin aluksi näytti.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2017 klo 20.02
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Joku mutuili HFBoardsilla, että Leon olisi helmikuuhun asti poies eikä kukaan siihen mitään vastaväitteitäkään heittänyt, onko tästä jotain lisätietoa?
   
 18. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ei ole ainakaan virallisista lähteistä mitään tuonsuuntaista kuulunut. Ainakaan ei ole IR:lle laitettu vieläTilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan. Tänään oli pieniä ketjumuutoksia tehty ja farmista nostetaan joku ylös:

  Maroon-McDavid-Yamamoto
  Lucic-RNH-Strome
  Khaira-Letestu-Kassian
  Pakarinen-Jokinen-Slepyshev

  Strome siis siirtyi nyt kakkosen laitaan ja Letestu otti hänen paikkansa kolmosketjun keskellä. Jokinen puolestaan siirtyi nelosen keskelle Pakarisen ja Slepyn kaveriksi. Strome on yksi niistä pelaajista joilta odotetaan tasonnostoa, sillä kaveri on ollut paha pettymys toistaiseksi. Samat sanat pätevät myös Jokiseen, ei ole vielä ollut läheskään niin hyvä kuin mitä häneltä on totuttu näkemään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 00.18
 19. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Brad Malone sitten sai tämän kunnian. AHL:ssä kolmeen peliin 2+1 tehot miehellä.
   
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Viime kauden suonenvetoa lukuunottamatta ihan normaali avaus kauteen. Tai no toissa vuonna hävisivät neljä ensimmäistä eli nyt on mennyt pykälän paremmin. Eihän tässä siis mihinkään paniikkiin ole syytä. Ja fakta on, että ilman McDavidin tehoja Oilers on aika keskinkertainen joukkue. Asiaa ei tietenkään auta se, että pari kesää putkeen on heitetty kyvykkäitä laitahyökkääjiä pihalle ja tilalle on tullut Lucicia ja Stromea. Mutta enemmän tosin ongelmana tuo puolustus, joka on varsin heikko. Edelleen. Niin ja McDavidin lisäksi viime kaudella ratsastivat aika pitkälti Talbotin huikeiden otteiden avulla ja tällä kaudella niistä ei ole vielä näkynyt merkkiäkään.

  Malone tosiaan nostettiin ylös. Saapa nähdä ottaako nelosketjun sentterin paikan vai onko ainakin alkuun katsomossa. AHL:ssä varsin räväkkä alku kauteen hänellä ja vaikka enemmän pelaajatyypiltään onkin tuollainen alempien ketjujen sentteri ja alivoiman tahkoaja, niin Condorsissa on pelannut hyökkäävässä roolissa LaLeggian ja Puljujärven välissä.

  Condorshan hävisi lauantaina Roadrunnersille puhtaasti 4-0. Mitään tarkempaa käsitystä ei pelitapahtumista ole, mutta vähän pistää edelleen silmään tuo Malonen ykkösketjun vähäinen laukausmäärä. Nyt Malone oli laukonut kerran ja laiturit eivät kertaakaan. Yhden maalin olivat päästäneet. Siellä Currien ketjulla (Rattie-Currie-Russell) oli kuusi laukausta ja Gambardellan sekä Chasen kanssa samassa ketjussa pelanneella Hamiltonilla yksistään viisi laukausta.

  Nythän toki sitten Malonen noustua Oilersiin menevät sielläkin vähän ketjut uusiksi. Olisiko se median viime kaudella ECHL-sentteriksi rankkaamaan Currien paikka nousta ykköseen.
   
 21. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Yamamoto on saanut kovasti kehuja maalineduspelaamisestaan ketjukavereilta. Kohtahan hänellä tulee se yhdeksän pelin raja täyteen jolloin päätöksiä on tehtävä suuntaan tai toiseen. Jos Draisaitl on pitkään sivussa, niin se luonnollisesti vaikuttaa myös Yamamoton tilanteeseen.

  Samalla kun Malone nostettiin farmista, laitettiin Caggiula IR:lle joten hän on pitempään sivussa.
   
 22. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Onhan Yamamotolla vielä kuusi peliä jäljellä. Toivottavasti Yamamoton kanssa ei hätiköidä, vaikka Draisaitlin saikku olisikin pitempi. Onhan siellä Bakersfieldissä Puljujärven lisäksi juuri nostettu Malone ja näkisin myös Mitch Callahanin pystyvän pelaamaan nelosketjun minuutteja kohtuullisella tasolla, miksei myös Ty Rattien ja hänellä on potentiaalia ylempiin ketjuihinkin. Toki näiden lisäksi mm. Chase, Russell ja Gambardella.
   
 23. J.J.Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Voiko tuollaiselle aivotärähdykselle antaa 4kk toipumisajaksi? Eivätkö nuo aina ole kovin yksilöllisiä tapauksia ja paluuaika aivan auki? Tuollainen helmikuulle tehty ennustus kuulostaa oudolta.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Nyt on ainakin laitettu Draistatl injury listille.
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Hyvänä merkkinä se, että yksikseen Draisaitl kuitenkin oli eilen luistellut treenien jälkeen. Mutta eihän noista aivotärähdyksistä tiedä. Voi olla sivussa vain seuraavan pelin tai koko loppu-uransa eli turha lähteä veikkailemaan. Ja tämän IR-listauksen myötä siis varmasti on tänään pois pelistä mutta voisi jo torstaina palata jos olisi kunnossa.

  Ennen leirin alkua jo pidin oikean laidan tilannetta sellaisena, että Puljujärvellä olisi pitänyt olla melkeinpä varma paikka kokoonpanossa. No ei siihen sitten tarttunut, mutta nyt kun vielä Slepyshev oli poissa koko leirin, Caggiula on toistaiseksi saikulla ja myös oikeassa laidassa pelannut Draisaitl puuttuu, niin olisihan tuossa oikein tarjottu pelipaikkaa ylhäällä. Draisaitlin tilallehan ei ketään tosin ole vielä nostettu, eli saattaahan se kutsu sieltä tulla. Tosin esimerkiksi Russell on ilmeisesti pelannut paremmin alhaalla eli saattaa olla jopa ennen Puljujärveä listalla.

  Treeneissä mentiin näillä yhdistelmillä ja aika todennäköisesti niin myös tänään Canesia vastaan pelissä:
  Maroon-McDavid-Yamamoto
  Lucic-RNH-Strome
  Khaira-Letestu-Kassian
  Jokinen-Malone-Pakarinen
  Klefbom-Larsson
  Russell-Benning
  Nurse-Gryba

  Ykkönen siis muuttumaton. Strome nostettu kakkoseen ja voisihan hän vaikka alkaa kohta saamaan jotain aikaiseksi. Khaira-Letestu-Kassian itseasiassa omaan korvaan kuulostaa ihan hyvältä ketjulta... ehkä ennemmin neloselta, mutta nyt ilmeisesti kolmosketjuna. Jokisella ei vauhti riitä ja ainakin tässä vaiheessa näyttäisi putoavan alaspäin kokoonpanossa. Ketään ylimääräisiä pelikuntoisia hyökkääjiä ei taidakaan olla? Paitsi se mukana roikkuva Kelly.
  Puolustuksessa paluu alkuperäiseen eli Benning kakkospariin.