Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kyllähän Jussista tosiaan on vähän rooliin kuin rooliin. Voi korvata ylemmissä kentissä mutta lähtökohtaisesti pelaa alemmissa ketjuissa. Ylivoimalla tai alivoimallakin mies voi tarvittaessa pelata. Vähän semmoinen valmentajan luottomies.
  Vauhtihan hänellä ei ole koskaan ollut se vahvuus, mutta pelinluvulla pääsee yllättävän pitkälle. Tosin vauhti kasvaa lajissa mutta Jussilla se hidastuu niin ei mikään paras yhtälö ole enää.
  Itsekkin olen sen käsityksen saanut, että oli Floridassa eräänlaisena tuutorina nuoremmille pelaajille. Sitä varmasti olisi myös Edmontonissa. Etenkin Puljujärvelle ennestään tuttu? olisi auttamassa puskemaan hommia eteenpäin. Onhan siellä ollut jo Pakarista ja Sallista, mutta olisihan Jokinen ihan erikalipeerin mies näissä hommissa.

  Varmasti tulisi halvalla sopimuksella sisään, koska saa jo Floridasta erorahoja. Ikääkin alkaa olla jo sen verran niin mihinkään 3-vuotisiin projekteihin en jaksa uskoa. Eiköhän hänen kohdallaan aleta olla siinä pisteessä, että mennään vuosi kerrallaan. Tälle kaudelle ottajia voi vielä olla, mutta ensi kaudella voi tehdä jo tiukempaa. Toissa kaudella teki kuitenkin vielä uransa toiseksi korkeimmat pisteet. Viime kauden peliä sotki niin omat kuin kanssapelaajien loukkaantumiset. Mikäli on täysin ehjänä niin kyllä näen, että olisi vahvistus joukkueeseen kuin joukkueeseen.
   
 2. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Melkoinen palsta klisee koko "tulee halvalla kun sai läksiäis rahaa".

  Agentit repii jokaikisen pennin mitä vaan saa. Esimerkkinä Lecavalier repi vielä Flyersilta 22,5M/5v kun samaan aikaan saa Lightning maksaa buyoutissa 32M vuoteen 2027 mennessä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2017 klo 09.33
 3. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ei vaan taida Jokinen kulkea ihan samanlaisen imagon kanssa sopimusneuvotteluissa ja kun frenzy meni, niin siellä taidetaan vaan ottaa mitä joku suostuu maksamaan.
   
 4. Kaitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Summanen ja antipatiat
  Lainaus:
  Melkoista vähättelyä lähes 900 NHL-ottelua pelanneesta veteraanista. Hänen meriiteillä löytyy varmasti useampi ottaja, jos hinta on "mitä joku suostuu maksamaan". Noilla vuosilla pelaaja ajattelee muutakin kuin vain mahdollisuutta saada sopimus. Potentiaalisia palkanmaksajia löytyy kuitenkin myös Venäjältä, Sveitsistä ja Ruotsista.

  Jussilla lienee jäljellä 1-2 kautta Pohjois-Amerikassa ja sen päälle kausia Euroopassa. Uskoisin, että hakee ensijaisesti sopivaa roolia ja sen jälkeen kohtuullista korvausta.

  Ja vielä Edmontonin sopimuksista. Minusta 12M€/vuosi ei ole kohtuullinen korvaus, saati palkan alennus. Pidän sitä pikemminkin täysin markkinahintaisena, joka aiheuttaa vaikeuksia muun joukkueen kasaamiseen. Tosin menestyvän joukkueen kasaamisen suhteen Lucicin sopimus on isompi ongelma.
   
 5. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Eikös Jokinen pelannut uransa alkupuolella sentterinä? Tiedän kyllä että on jo vuosikymmenen verran ollut laituri, mutta olisiko järkeä kokeilla kolmosen keskellä? Sehän se "suurin" puute tällä hetkellä on, ellei Stromea sille paikalle hankittu. Kolmosketju siis muodossa esim.

  Slepyshev-Jokinen-Puljujärvi

  Saa tyrmätä jos vaikuttaa aivan toivottomalta haihattelulta.
  Minun perskohtainen mielipiteeni siis on että tervetuloa Jussi.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Jussi taisi työsulun aikana pelata Kärpissä sentterinä ja keväällä sitten stunttasi Crosbya n. 10 pelin ajan. Aloittajana ihan hyvä ainakin.
   
 7. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Mitäpä luulet kumpaa sopimusneuvotteluissa peilataan, pelattua uraa vai mennyttä kautta kun tehot tipahtivat 32 pisteellä ja +- plus 25:stä -15 pakkasen puolelle ja kun kyseessä on jo 34 vuotias peluri joka lopetti kauden polven sivusidevammaan?
   
 8. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Näkisin, että Edmontonin rosterissa on kuitenkin tilausta vielä yhdelle laiturille kun Pouliot lähti. Vapailta markkinoilta löytyy vielä muutama laadukas palanen tuollaiseen middle 6 -rooliin. Onko tuo paikka sitten Jokisen, Vanekin vai jonkun muun, niin sen aika näyttää. Onhan tuonne hankittu laituriosastolle Ty Rattie, mutta toisaalta Pitlick lähti pois. Voihan se olla, ettei sinne hankita ketään ennen siirtorajaa, mutta näkisin kyllä tilausta yhdelle laiturille ja aina parempi jos pystyy keskelläkin tarvittaessa tuuraamaan (kuten Jokinen).
   
 9. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kaikki tietää miten kävi kun Edmonton kokeili pelkillä junioreilla pärjäämistä.
   
 10. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Ehkä kannattaisi vilkaista koko Floridan toimintaa, ennen kuin dumaa yksittäisen pelaajan. Toki Jokiselta huono kausi, mutta olihan joukkuekin ihan sekaisin valmentajanvaihdoksen jälkeen.
   
 11. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ei kai kukaan ole ollut sitä vastaan etteikö kannattaisi olla tarpeeksi kokemusta joukkueessa? Eikös tämä keskustelu ollut siitä, että millä hinnalla Jokinen sopimuksen johonkin joukkueeseen tekee. Tai että tekeekö halvemman sopimuksen siksi, että saa jo Panthersilta palkkaa.
  Pouliotilla oli heikko kausi ja teki mielestäni aika edullisen sopparin Sabresiin. Mutta oliko sillä sitten merkitystä hintaan, että tulee Oilersilta saamaan vielä neljä vuotta reilun miljoonan kaudessa, niin enpä tiedä. Ennemmin luulen, että heikko edellinen kausi aiheutti selvän palkanlaskun. Ja kun se edellinen sopimus oli muutenkin alunperinkin vähän yläkanttiin, niin siksikin aika iso lasku palkassa.
   
 12. ijuka Jäsen

  Ja nyt on varmaa että Jokinen on Oilersissa.

  Yhden vuoden kontrahti. Saa nähdä minne häntä kaavailevat. Ehkä mentoriksi Puljujärvelle? ...

  Ilmeisesti vain 1.1mil / vuosi, yhden vuoden. Kylläpä Jokisen arvo on vajonnut. Ei se nyt noin huono ole.
   
 13. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ulosostorahojen kera ihan kelpo tienestit. Niin otti myös Antti Niemi melko halvan lapun Pittsburghiin ulososton jälkeen.
   
 14. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Puljujärven uran kannalta JJ:n lappu on paras mahdollinen sopimus mitä löytyy koko NHLstä.
   
 15. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lähtökohtaisesti paikkailee sentteriä jos tarpeen, mutta tuskin vallan siihen rooliin kuitenkaan. Hurricanesissa taisi pelata myös sentteriä ainakin jonkun verran ja Ruutu oli laidassa.

  Millaisia ketjuhahmotelmia? Kolmoskentän laituri ja sentteri lienevät paikat jonne Jussia luontevimmin asetellaan?
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ite odottelisin näkeväni jotain tällaista:

  Maroon - McDavid - Letestu/Slepyshev
  Lucic - RNH - Draisaitl
  Caggiula/Slepyshev - Strome - Jokinen
  Kassian - Letestu/Caggiula - Pakarinen

  Vaikea sijoittaa noita kolmea kauttaviiva-kaveria satavarmasti. Onko jollain parempaa näkemystä?
   
 17. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Jokisen itsensä kannalta tuo on tietty ihan kohtuullinen kokonaiskorvaus, mutta jännä ettei saanut parempaa tarjousta.

  Hyvä Oilersille, totta kai. Jos Jokinen pystyy edes parikymmentä pinnaa nakuttamaan, ottamaan muutaman aloituksen ja tappamaan parit jäähyt, on hän helposti 1.1 miljoonan arvoinen.
   
 18. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Jokinen oli kyllä erinomainen haku tuohon hintaan. Pystyy pelaamaan kärkiketjuissa ja on käyttökelpoinen niin ylivoimalla kuin alivoimallakin.
   
 19. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Voisikohan olla, että oli valmis ottamaan vähemmän rahaa, jotta pääsee nimenomaan pelaamaan Edmontoniin McJeesuksen joukkueeseen?
   
 20. Kheldaur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Kyllähän Jokinen melkoisella ale-lapulla joukkueeseen tuli. Tosin hienoa, että pääsi joukkueeseen jossa voi olla oikeasti avuksi, varsinkin voi olla avuksi nuorelle Puljulle, joka varmasti hyötyy kokeneen Jokisen opista, varsinkin jos englanninkieli on vielä yhtä surkeaa mitä oli viime kaudella.
   
 21. Js11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Senators
  Jos esimerkkinä vaikka Colorado tarjoaa 1.6M ja Oilers 1.1M niin tossa vaiheessa uraa aika helppo valinta.

  Vaikea sanoa Oilersin kokoonpanosta kun niin moni pelaaja voi pelata sekä sentteriä että laitaa (Draisatl, Strome, Caggiula, Jokinen, Letestu jne)

  Maroon - McDavid - Draisatl
  Lucic - RNH - Strome
  Jokinen - Caggiula - Puljujärvi
  Kassian - Letestu - Slepyshev
  Khaira, Pakarinen
   
 22. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Hyvinkin mahdollista - tämä oli yksi vaihtoehto, joka kävi mielessä. Jokinen varmaan halusi nyt hyvään joukkueeseen vuodeksi, jotta saa kunnon kauden alle ja sitä kautta mahdollisuuden hakea uransa viimeistä kunnon sopimusta. Ja jos häntä oikeasti kaavaillaan Puljujärven kanssa kolmosketjuun, niin siinä olisi kyllä aikamoista leveyttä joka kestäisi mitä tahansa vertailua.
   
 23. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Huudellaan vähän vieraisiin pöytiin. Panthersissa Jokinen oli iso syy siihen, miksi Trocheck pystyi nousemaan kartalle niin luontevasti. Juicy ja Trocheck pelasivat samassa ketjussa ja ylöspäin Jokinen pelasi pitkälti laiturina, mutta silloinkin laitureista alempana ja antoi Trocheckille mahdollisuuden nousuihin kiekollisena. Vastaavasti puolustussuuntaan, varsinkin hyökkäysalueen kiekonmenetysten jälkeen, Jokinen pelasi sentteriä, vaikka olikin "laituri". En epäile hetkeäkään, etteikö Jokinen pystyisi pelaamaan sentterinäkin, mutta paras kundista saadaan irti jonkun hyökkäysorientoituneemman sentterin vierellä pelaamassa nöyrästi puolustussuuntaan.

  Jokinen ei koskaan ollut mulle niin tuttu pelaaja kuin monet muut suomalaiset, mutta Panthersissa tajusin miksi tuo rankkarispesialisti ja hyökkäyspäässä ajoittain väläyttelevä pelaaja on NHL:ssä. Ennen omia suorituksiaan tai mitään muuta, Jokinen on viisikkopelaaja. Juicy pitää viisikkonsa kasassa ja neljä muuta saavat rauhan toteuttaa itseään. Samaten kyseessä on todella älykäs pelaaja, kaikilla pelin osa-alueilla. Sanoin tämän jo viime kauden all stars -tilaisuuden joukkueiden julkaistemisten jälkeen, Trocheckista ei välttämättä olisi koskaan tullut all-stars-tason pelaajaa ilman Jokista.

  Toki Jokisen päättynyt kausi oli heikko, mutta polvivaivat vaikuttivat päivänselvästi kundin pelaamiseen. Jos olen ymmärtänyt oikein, pidempikään poissaolo ei ollut kaukana, mutta mieluummin Panthersissa peluutettiin ~80% Jokista, kuin päästettiin lepäämään. Jokinen on diesel ja lämpeää hitaasti ja viime kausi oli kokonaiskuvassa edellistä heikompi. Jos kuitenkin miettii olosuhteita: sirkusluokan Panthers kaikkine valmentajanvaihtoineen, koko kauden kestänyt polvivaiva ja ketjuruletti, jossa tuskin edes Rowe pysyi mukana, on pakko pitää Jokisen männäkautta vähintäänkin tyydyttävänä. Jotain kertoo, että tuo vamma, joka tuli jo kauden alkuvaiheilla, oli äitynyt niin pahaksi, ettei mies päässyt edes mukaan Leijonien mm-ryhmään. Ja siis Jokinen ei päässyt, puhutaan tuosta Marjamäen vastaisesta klubista mitä tahansa.

  Vaikka Jokinen pelasi Panthersissa, en missään nimessä ollut Jokisen fani tai pitänyt välttämättä enää palkkansa arvoisena pelaajana, ulososto oli yksi typerimpiä liikkeitä, mitä Panthersissa on tehty Demersin ja Bollandin sopimuksien lisäksi vuosiin. Oikeastaan jopa typerämpi, kun säästö suhteessa kulujen hyötyyn oli täysin mitätön.

  Kaikkiaan voi sanoa Oilersin napanneen todellisen kultakimpaleen tuolla hinnalla. Alempiin ketjuihin ja erikoistilanteisiin todella käyttökelpoinen pelaaja, joka osaa myös "käsitellä" nuoria ketjukavereitaan. Koko tämän viestin saa nostaa esiin ensi kauden jälkeen, mikäli olen täysin hakoteillä Jokisen roolin, osaamisen ja merkityksen kanssa.
   
 24. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Hyvä kirjoitus ja pitkälti samaa mieltä olen sen perusteella, mitä on tullut Panthersin pelejä katseltua viime kausina. Jokinen on todella älykäs pelaaja ja sitä myöten pystyy tukemaan kentällisen peliä oikeilla ratkaisuilla. Huvittavaa miten täällä jotkut heittää eliteprospect-skouttauksen perusteella kommentteja tyyliin "Kyse on lähinnä siitä, mikä joukkue edes tarjoaa sopimusta enää."
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Itse tällä hetkellä veikkailisin jotain tällaista:
  Maroon-McD-Draisaitl
  Lucic-RNH-Jokinen/Slepyshev/Puljujärvi
  Caggiula-Strome-Jokinen/Slepyshev/Puljujärvi
  Khaira-Letestu-Kassian
  Pakarinen

  Mutta tosiaan vaihtoehtoja on ja se on hyvä. Tuossakin Kassian on nyt nelosessa vaikka saattaisi olla hyvin ylempänäkin. Toisaalta itse pitäisin tuosta nelosketjukokeilusta.
  Ja itse haluaisin Draisaitlin keskelle mutta ei ole suunnitelma kuulostanut siltä.