Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo on se ainakin nyt aika pitkään ollut jo sivussa henkilökohtaisen syyn takia. Siis siitä viime torstain pelistä puuttui ja nyt eilen ei vielä ollut harjoituksissa mukana. Ja itseasiassa oli kyllä siinä viimeisimmässä pelaamassaankin ottelussa kai pelkästään fyysisesti mukana. Toki se ei välttämättä liity tähän mutta toisaalta jos on jotain huolta ollut jo silloin niin vaikuttaahan se.
  Mutta onko tällä hetkellä sitten Ruotsissa vai jossain muualla, niin siitähän ei tosiaan ole tietoa. Tosin en tiedä onko sillä väliäkään.

  Tässä oli tämä älytön jakso, jossa 18 päivän aikana Oilers(kin) pelasi vain kolme peliä. Nyt sitten siirrytään toiseen laitaan kun helmikuun aikana on 27 päivässä 14 ottelua sisältäen kolme back-to-backia. Ja itseasiassa jatkuu kauden loppuun asti samaan tahtiin kun 66 päivässä on 33 otltelua. Tietenkin tuo bye-week ja All-Stars aiheuttaa tällaista, mutta itsestäni vähän tuntuu tyhmältä kun peleissä on näin pitkiä taukoja.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2018 klo 14.18
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Noniin, eilen oli taas vähän reenailtu. RNH:n vamma on muuten jossain vaiheessa muuttunut siitä alkuperäisestä "bruised sternum" diagnoosista muotoon "cracked ribs". Toki poissaolon pituus lienee samaa luokkaa tai en ainakaan ole nähnyt siihen arvioon muutosta. Eli ainakin pari-kolme viikkoa lienee vielä saikulla.

  Mutta niin. Kun yksi kolmesta "kärkisentteristä" on saikulla, niin yleisestihän uskottiin, että nyt on sitten ihan selvää Draisaitlin pelaaminen keskellä ja oman ketjunsa johtaminen. Mutta eihän se niin yksinkertaista ole. Eilen treeneissä:
  Cammalleri-McDavid-Draisaitl
  Lucic-Khaira-Puljujärvi
  Maroon-Strome-Caggiula
  Slepyshev-Letestu-Pakarinen

  Tietenkin tässä osaltaan voi olla valmentajan protestia GM:n suuntaan siinä mielessä, että kun ei ole käytössä yhtään kunnollista laitahyökkääjää ykkösketjuun niin hän nyt sitten ihan kiusallaan peluuttaa Draisaitlia laidassa. Ja toisaalta onhan se sen ketjun kannalta paras ratkaisu, mutta ei välttämättä koko joukkueen. Ja nyt näköjään toiseen laitaan on sitten istutettu Cammalleri mikä samaan tapaan lienee osoitus siitä, että ei ihan ruuhkaksi asti ole hyviä vaihtoehtoja ykköseen.

  Mutta positiivista jos hakee niin, mikäli näillä pelaavat, siellä on Khairalla hieno näyttöpaikka kakkosketjun keskellä. Ja kakkosketjussa on ainakin kokoa ja kauden kaksi ehkäpä hyökkäyspään suurinta positiivisinta yllättäjää eli Khaira ja Puljujärvi (posin kautta jos menen, niin jätän sanomatta mitään Lucicista).
   
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Talbot on sairaana, joten Montoya aloittaa tänään, Ketjut ovat juurikin ylemmässä viestissä mainitut.

  Pasquale treidattiin Tampaan vaihdossa kassilliseen kiekkoja. Samalla Condors teki Syracusen kanssa kaupan, jossa se hankki maalivahti Nic Riopelin ja hyökkääjä Ty Loneyn vaihdossa future considerationsiin.
   
 4. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Loppupuolta taas katselin jostain sieltä toisen erän lopulta alkaen. Ihan hyvää yritystä noin pääpiirteittäin. Caggiulan ensimmäinen maali hylättiin ihan ansaitusti, mutta jännästi pariin kertaan piti käydä kelailemassa videolta. (EDIT: Niin siis ensimmäisessä tarkastuksessa tutkittiin että ylittikö kiekko maaliviivan ja senhän se toki teki. Ja sitten Avsin haaston myötä tutkittiin oliko kyseessä maalivahdin häiritseminen mitä se myös toki oli. Vaikka nyt ihan sääntöjen ja käytäntöjen mukaan oikein meneekin, niin onhan tuo mielestäni vähän tyhmää että vaati sen haaston.)

  Oman katsomiseni perusteella Cammalleri oli pirteällä pelipäällä. Samoin Klefbom tuntui olevan kiekossa jatkuvasti. McDavid tietenkin on McDavid eli aina vaarallinen. Kolmannen erän lopulla ykkösketjulla oli aika katastrofivaihto kun olivavt pyörityksessä omassa päässä vaikka miten pitkään, mutta sekin sitten kääntyi positiiviseksi kun McDavid lopulta pääsi kiekkoon ja Avsin kaveri hänet kamppasi ja siitä Oilers ylivoimalle. Ylivoima toki edelleenkin ihan kauheaa ja olikohan jossain sellainen fakta, että nyt kun Avs teki yhden alivoimalla, niin 29. joulukuuta jälkeen Oilersin ylivoima on tehnyt ja päästänyt yhtä monta maalia.

  Caggiula mielestäni myös oli ihan pirteällä pelipäällä ja tosiaan maalinkin teki. Mutta olihan se jatkoajan ratkaisumaali ihan karmeaa pelaamista koko kolmikolta (Strome-Caggiula-Nurse) mutta erityisesti Caggiulalta joka ensin jätti sen itseään lähinnä olleen, kiekollisen, vastustajan Nursen huoleksi eikä sitten edes ottanut sitä miestä kenet kai näennäisesti ajatteli pitävänsä ja tämä laittoi kiekon sisään.

  Niin ja Lucicilta pari komeaa taklausta.

  EDIT: Maroonin kanssa hierotaan jatkosopimusta. Rahasta luonnollisesti kiinni. Olisi toisaalta ihan helppo ratkaisu jos jatkaisi, niin olisi yksi aukko vähemmän kesällä täytettäväksi. Mutta koivin paljoa ei saisi maksaa... tietenkään.

  Nyt taas tällainen hölmö monen päivän tauko ja seuraava peli vasta maanantaina. Vaikka sen jälkeen tahti tietysti kiihtyykin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2018 klo 10.23
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Taas on viisi peliä saatu tahkottua:
  pelit 1-5: 1-4-0, 2 pistettä, 0,4p/g
  pelit 6-10: 2-2-1, 5 pistettä, 1,0p/g
  pelit 11-15: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
  pelit 16-20: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g
  pelit 21-25: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
  pelit 26-30: 2-3-0, 4 pistettä, 0,8p/g
  pelit 31-35: 4-1-0, 8 pistettä, 1,6p/g
  pelit 36-40: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g
  pelit 41-45: 2-3-0, 4 pistettä, 0,8p/g
  pelit 46-50: 3-1-1, 7 pistettä, 1,4p/g

  Tämä oli hyvä jakso. Toki kaksi kolmesta voitosta tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja kun vastassa oli oman divisioonan jengejä, niin sehän ei kokonaistilannetta ajatellen ole niin hyvä.
  Mutta siis kasassa 48 pistettä ja 94 pisteeseen matkaa nyt 46 pistettä. Otteluja jäljellä 32 eli noin 1,44 pistettä/peli pitäisi saada kasaan. Toisin sanoen edes tätä viimeisen viiden pelin tahtia jatkamalla eivät pääse 94 pisteeseen mutta toki aika lähelle. Loppukauden aikana 22-8-2 tai 20-6-6 riittäisi tuohon tavoitteeseen.
   
 6. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Mites ihmiset näkee Caggiulan ja Benningin jatkot joukkueessa, sorvataanko sopimusta? Itse näkisin molemmat mielellään vielä tulevallakin kaudella Oilers-paidassa, kunhan hinta pysyy maltillisena. En sitten tiedä mikä olisi sopiva caphit, mallia Maroonin nykyinen?
   
 7. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Larssonin isä kuoli 50-vuotiaana. Ilmeisesti Edmontonissa Adamin luona vieraillessaan. Ikävä uutinen ja ymmärrettävää, että Larsson on ollut poissa peleistä.
   
 8. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Yamamoto on jatkanut hyvässä vireessä ja onkin nyt 11 ottelun pisteputkessa. Varsinkin kahdessa viimeisessä Yamamoto on ollut ihan pitelemätön tehden yhdeksän pinnaa (2+7). Spokane on tehnyt noissa peleissä 10 maalia, joten yhteen maaliin Yamamoto ei ole ollut osallisena. Heikosta alusta huolimatta Yamamoto on nyt nostanut pistekeskiarvonsa viime vuotta paremmaksi (1.52 -> 1.64).

  Jos kauden hänen osaltaan jakaa kahtia niin:
  ensimmäiset 11 ottelua; 1+8=9 (0.82 ppg)
  seuraavat 11 ottelua; 9+18=27 (2.45 ppg)
   
 9. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Näinhän siinä valitettavasti kävi. Oilers antaa Larssonille täyden rauhan käydä surutyötä läpi, hän palaa sitten Edmontoniin kun aika on sopiva.
   
 10. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ryan Rishaug Twitterissä: "Al Montoya doesn’t talk on game days. Needs to focus. Only Oiler who does this. Why should it be different for him? Only conclusion is that he’s more fragile in his preparation, or he’s ducking responsibility with this silly loophole. Neither are great qualities for a goalie."

  Tämä on oikeastaan räikein esimerkki Edmontonin kiekkomediasta. Tähän asti olen pitänyt Rishaugia suht järkevänä tyyppinä, mutta nyt kyllä pisteet laski tämän möläytyksen myötä. Montoya ei ollut Avalanche-ottelun jälkeen vastannut Rishaugin kysymykseen.
   
 11. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo aika tylysti sivuutti Rishaugin kysymyksen. Ihan oikein. Ikäänkuin sillä nyt olisi merkitystä vastaako Montoya pelipäivän aamuna kysymyksiin vai ei. Sitä tyhjänpäiväistä kiekkojargonia sieltä tulisi kuitenkin.

  Niin ja omasta mielestäni Rishaug on ollut aika epämiellyttävä jo pitkään ellei aina. Esimerkiksi ne Hemskyn asenneongelmajutut. Hemskyn jota vastustajat hakkasivat ja runnoivat minkä ehtivät ja aina se painoi niihin samoihin vääntöihin mukaan antamatta tuumaakaan periksi. Tosin ainahan se tuntuu niin menevän että ne joukkueen tähdet saavat lokaa niskaan jos joukkue ei pärjää vaikka pelaisivat itse miten hyvin tahansa.
   
 12. agent082 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Toivottavasti ei löytynyt kattoparrusta roikkumasta ja kyseessä oli luonnollinen kuolema vaikkakin nuorena.
   
 13. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oilersin perinteinen taitokisa käytiin eilen. Nopein luistelija oli melko odotetusti Connor McDavid ajalla 13.744. Kovin laukaus-kisan vei Matt Benning, joka kellotti lukemat 101.5. Tarkkuuskisan voitti Leon Draisaitl, joka kaatoi kaikki taulut aikaan 8,936 sekuntia. Rangaistuslaukauskisan paras oli Kris Russell.
   
 14. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Kyllä itse ainakin uskon, että uudet sopimukset tehdään. Molemmat RFA-statuksella ja QO:t alle miljoonan. Kummallakaan ei ole ollut mikään järisyttävän hyvä kausi eikä sellaista ehkä ole näköpiirissäkään, joten ei ole kuitenkaan tarvetta mitään pitkää tai kallista sopimusta tehdä.

  Mutta että mikä on sitten Oilersissa heidän tulevaisuutensa pidemmällä tähtäimellä on vaikeampi kysymys.
  Benning on rightin pakki ja sellaisille on aina käyttöä. Rooli näillä näkymin on tällä ja ensi kaudella kolmosparissa tai seiskapakkina. Toki viime kausi oli paljon tätä nyt käynnissä olevaa parempi eli ehkä siellä potentiaalia on korkeammallekin. Tai no kakkospariin lähinnä ja siinäkin ehkä pääasiassa jonkun kovemman kaverin rinnalla.
  Caggiula taas on valmentajan suosiossa, mutta ihan eivät tulokset vastaa annettua roolia. Aika paljon on kuitenkin saanut ylemmissäkin ketjuissa pelata. Ei siis mikään katastrofi hyökkäyssuuntaan, mutta enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia. Eikä omasta mielestäni puolustussuuntaankaan ole ollut mitenkään loistava joten vähän tulee sellainen mieleen, että riittääkö hyökkäyspelaaminen ylempiin ketjuihin tai puolustuspelaaminen alempiin. Toki aika monikäyttöinen eli voi laittaa melkein mihin rooliin tahansa.

  Condors pelasi perjantaina Wildia vastaan. Brossoit oli edelleen Edmontonissa, joten Starrett aloitti kauden toisen pelinsä (ensimmäinen joulukuussa). Mutta ei mennyt ihan putkeen. Ei Starrettilla eikä joukkueella. Ensimmäisen erän jälkeen Wild johti vain 1-0 mutta toisen erän ensimmäiseen kuuteen minuuttiin tekivät kolme lisää ja taululla 4-0. Siinä vaiheessa Ellis tuli tilalle, mutta tilannetta se ei juuri parantanut kun Wild teki toiseen erään vielä toiset kolme ja sitten kolmannessa yhden eli loppunumerot 8-0. Mitch Callahan onnistui ainoana Condorsin pelaajana selviytymään ilman miinusta tuosta pelistä. Toki oli hänkin yhden ylivoimamaalin aikana jäällä.
   
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Kohtuullinen peli McDavidilta. Juuri viime viikolla osui silmään twiitti siitä että Gagnerin 4+4 pelistä tuli tasan kuusi vuotta (uskomattoman kauan). Nyt sitten McDavid teki tuon jälkeen seuraavana Oilersin pelaajana neljä. Ja hienoa oli mielestäni sekin miten hanakasti laukoi (tilastossa 9 laukausta kohti maalia). Jos nyt ei muuta ole kaudessa jännitettävää, niin ainakin McDavidin taistelu pistepörssin kärkipaikasta. Tietenkin aika surullista että jengissä on tuollainen kaveri mutta ympärille ei ole sen vertaa saatu rakennettua että edes pudotuspeleihin pääsisivät.

  Ylivoima onnistui kahdesti. Ja nytkö löytyi lopulta se kaveri joka syötöillään saa homman toimimaan kun Stromelta hyvät passit molempiin (ihan en itse vielä usko tuohon Stromen ylivertaisuuteen mutta katsellaan). Muutenkin Strome on pelannut paremmin viime aikoina. Ei ehkä vielä ihan palkkansa arvoisesti, mutta parempaan suuntaan.

  Pakariseltakin nätti maali. Kuten on AHL:ssäkin nähty niin kyllähän se veto lähtee aika terävästi kun paikkaan pääsee. Ja nytkin hyvällä itseluottamuksella teki oman ratkaisun kun näki että mailan puolella on tilaa. Aika moni kaveri olisi yrittänyt syöttöä.

  Molemmat takaiskut kiekonmenetyksistä oman maalin edessä. Ensimmäisessä Nurse ei saanut kiekkoa haltuun eikä purettua vaan se pomppasi suoraan Killornin lapaan. Toisessa, yllättäen alivoimalla, Klefbomilta karmea kiekonmenetys ja sitten kolme muuta Oilersin pelaajaa seurasivat vierestä kun Gourde hakkasi kiekon sisään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2018 klo 07.33
 16. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Olihan se kyllä hieno esitys McDavidilta. Viimeisestä seitsemästä pelistä Oilersin saldona on 11 pistettä ja viisi voittoa. Joukkueen sisällä tuntuu edelleen olevan kova usko pudotuspelipaikkaan, mutta onhan matkaa wild card-paikalle edelleen aivan liian paljon. Maksimissaan joukkue tulee yltämään jonnekin 85 pisteen hujakoille.
   
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Mikä on Draisaitlin merkitys McDavidille? Näin joukkueen ulkopuolisen silmiin se näyttäisi olevan todella merkittävä.
   
 18. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Caggiula näytti olevan myös pelipäällä, jos ei huomioida tuota Tampan toista maalia, jossa taisi Caggiulan lisäksi Russell ja joku muu (Klefbom?) tuijotella vierestä. Caggiula kun saa vähän terävyyttä laukaukseen, niin kelpo tekijä tuosta saadaan. Itse tykkään kaverin pelityylistä muutenkin ja pitäisin tuossa kolmosketjussa. Alivoimalta ehkä kuitenkin ottaisin pois, vaikka onhan tuo nopeus vaarallinen ase. 38 peliä meni tällä kaudella seitsemään maaliin, viime kaudella teki vastaavat 60 otteluun.

  Saa muuten nähdä sorvataanko Maroonille se jatko. Pelannut kuitenkin hyökkääjistä neljänneksi eniten ja ihan mukiinmenevin pistein. Chiarellilla tuntuu olevan vaikeaa täyttää paikat, joilta kauppaa pelaajat pois, vaikkei Maroonin pitäisi mikään korvaamaton palanen olla.
   
 19. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Oliko se yhdeksäs peli tällä kaudella kun vastustaja tekee ensimmäisellä laukauksellaan maalin? Ensimmäinen erä oli ihan Kingsin hallintaa ja toisen alkuun vielä tekivät sen toisen. Mutta jotenkin sitten taas kun Oilers sai ylivoimalla (!) kavennettua, niin sen jälkeen koko toinen erä oli taas Oilersilla hanskassa.
  Kolmannen alkuun olisi voinut vaikka laittaa kiekon sisään siinä missä vetivät ylärimaan, Kuemper teki loistavan pelastuksen ja sitten vielä tolppaan. Muutenkin kolmannen erän alussa Oilersillakin kuitenkin vielä ihan hyvä ote pelistä mutta siitä se sitten kuitenkin kääntyi hiljalleen Kingsille ja muuttui vähän selviytymistaisteluksi josta eivät selvinneet.

  Vähän ketjuja muuttelivat ja Puljujärvi nousi Cammallerin tilalle ykköseen. Omasta mielestäni Puljujärvi oli aika luokattoman huono tuossa ykkösessä varsinkin kolmannessa erässä. Kiekot pomppivat lavan yli ja jos sai kiekon haltuun, niin ratkaisut olivat pääsääntöisesti huonoja. Ja lisäksi puolustuspäässä jatkuvasti vähän myöhässä. Esimerkiksi heti kolmannen erän alun vaihdossa kahdesti menetti omalla alueella kiekon. Ja siinä kolmannen keskivaiheilla hyökkäyspäässä sai kiekon b-pisteelle ja olisi pitänyt vetää mutta epäröi ja antoi sitten huonon poikittaissyötön. Ja kruununa tietenkin tyhmä estämisjäähy hyökkäyspäässä josta Kings ylivoimalle ja 3-2 voittomaalin tekoon.
  Lucic-Khaira-Cammalleri puolestaan pelasi mielestäni aika hyvin. Toki niistä paikoista olisi pitänyt maali tehdä, mutta ainakin kiekko oli oikeassa päässä kaukaloa. Mutta tosiaan miinus siitä ettei sitä maalia tullut. Cammalleri on kyllä aika fiksu pelaaja. Näkee kentän hyvin ja antaa usein hyviä syöttöjä.
  Maroon-Strome-Caggiula oli aika HMV. Caggiula nopeudellaan pari kertaa väläytti mutta eipä oikein muuta jäänyt mieleen.
  Nelosessa hyvää energiaa. Pakarisen sähäkkyydestä kyllä tykkään ja pelaa edelleen mielestäni hyvin alivoimaa.

  EDIT: Ja tämähän oli 12. peräkkäinen tappio Kingsin vieraana. Sillä siirrytään organisaation vierastappioputkilistan jaetulle kakkospaikalle. Starsille hävisivät myös 2000-luvun taitteessa 12 kertaa putkeen vieraissa. Piikkipaikalla 17 peräkkäistä vierastappiota Wildia vastaan, joten siihen on vielä matkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018 klo 08.38
 20. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ducks oli parempi 3-2. Taas kerran päästivät vastustajan maalintekoon avausvitosella. Lopulta kuitenkin Russellin täysin typerä oman alueen aivopieru maksoi pelin. Et sinä nyt voi lähteä sokkona pistämään rystysyöttöä omalla alueella, kun Getzlaf ja Perry ovat lähellä. Siinäpä se peli sitten olikin.

  Caggiula ja Sekera jättivät pelin kesken loukkaantumisten takia, nyt sitten odotellaan tietoja sairaslomien pituudesta.
   
 21. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Keegan Lowe kutsuttu ylös ja Montoya ilmeisesti aloittaa maalissa Sharksia vastaan. Auvitu ja Cammalleri ottaa loukkaantuneen kaksikon pelipaikat kokoonpanossa eli Lowe aloittaa poppareilla näillä näkymin.
   
 22. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Olihan se taas melko hurlumheitä San Josessa. Onnistuivat nousemaan kolmen maalin takaa rinnalle ja ohi, mutta eipä pelistä sen jälkeen positiivista sanottavaa löydy.
   
 23. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Joo, eipä mennyt Kalifornian kiertue ihan putkeen. Kuten Draisaitl sanoi niin tällä kaudella ovat löytäneet tapoja hävitä tiukkoja pelejä. Viime kaudella homma meni aikalailla päinvastoin.

  Kymmenessä pelissä tällä kaudella on vastustaja tehnyt maalin ensimmäisellä laukauksella. Ja olisikohan jakautunut jotenkin niin että Talbotille on noista mennyt seitsemän, Brossoitille kaksi ja Montoyalle yksi. Oli kyllä muutenkin aika katastrofipeli Montoyalta, mutta niitä nyt on nähty kaikilta veskareilta tällä kaudella.

  Draisaitl on nyt taas tosiaan pelannut oman ketjunsa keskellä ja ihan hyvin onkin onnistunut. En ole katsonut miten vastustajat ovat peluuttaneet mutta ainakin McDavidilla on puolestaan ollut vaisumpia pelejä. Johtuuko sitten omasta tekemisestään, Draisaitlin puuttumisesta laidalta vai vastustajan peluutuksesta. Toki nythän homma on siinä mielessä mennyt käsikirjoituksen mukaan että kun yksi ketju pimennetään niin toinen ottaa homman kantaakseen.

  AHL:ssä Condors voitti viikonloppuna molemmat pelinsä Reigniä vastaan. Ensin kotipelissä varsinaisella peliajalla 3-2 ja sitten vieraissa jatkoajalla 6-5. Sijoitus on siellä oman divisioonan viimeisenä ja konferenssin toiseksi viimeisenä. Eli pudotuspelipaikka on kaukana. Siinä mielessä onkin erityisen mielenkiintoista että kun kausi on aikalailla taputeltu sielläkin ja kun tiedetään yleisesti miten back-to-back peleissä kannattaa peluuttaa kakkosveskaria toisessa ottelussa niin silti Brossoit pelaa pääasiassa kaikki pelit. Nytkin molemmat viikonlopun pelit. Toki pelasi ensimmäisen ilmeisesti varsin loistavasti ja toisessakin isoja torjuntoja ja voitto vaikka viisi menikin. Ja onhan Ellis ollut aika heikko tällä kaudella mutta silti olettaisi että tulevaisuuden kannalta kannattaisi enemmän aikaa jääaikaa myös Ellisille.

  Kun tämän vuoden joukkueen pelit eivät suju niin korvikkeena juhlittiin sitten viikonloppuna tätä parhaaksi joukkueeksi valittua kauden 1984-85 joukkuetta. Puolet porukastahan tulikin suoraan Oilersin toimistolta juhlallisuuksiin (pieni liioittelu). Täältä löytyy materiaalia: NHL Centennial Greatest Team Celebration | Edmonton Oilers
   
 24. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Maroon-McDavid-Strome
  Lucic-Draisaitl-Cammalleri
  Slepyshev-Khaira-Puljujarvi
  Pakarinen-Letestu-Kassian

  Noniin. Nyt on sitten lopultakin Stromella oikein kunnon tontti tehdä tulosta. Vai joko hän jossain vaiheessa aiemminkin ehti tuossa ykkösessä pelata?
  Kakkosessa syväjäässä oleva Lucic. Mutta kaksi muuta kaveria pelasivat viime pelissä hyvin.
  Kolmosessa nuoriso-osasto.
  Ja nelonenhan on ollut aika vahva tuossa koostumuksessa.
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  No eihän ne ketjut ihan noin menneetkään. Caggiula olikin jo pelikunnossa jolloin hän meni kolmoseen ja Slepyshev neloseen. Niin ja Pakarinen katsomoon. Vähän toki ihmettelen tuota miten Caggiulalla on se vapaalippu aina ylempään ketjuun kuin Slepyshevillä. Toki tällä kertaa molemmat tekivät maalin, mutta vaikka Caggiula on osin pelannut ykkösylivoimaa ja ykkös- sekä kakkosketjuissa siinä missä Slepyshev pääasiassa nelosessa, niin tulokset eivät mitenkään merkittävästi ole Caggiulalla paremmat. Slepyshevillä 25 ottelua ja niissä pisteet 3+3. Caggiulalla 42 ottelua 8+3 mutta edelliset 25 ottelua Caggiulalla 4+3. Mutta samapa tuo. Ei tuo nyt ole ainoa vähän erikoinen ratkaisu valmentajalta.

  Noin muutenhan siellä kunnioitettiin vuoden 1984-85 joukkuetta laittamalla taululle numerot suoraan 80-luvulta eli lopputulos 7-5. Ketjuja ei pelin aikana muuteltu. Mitä nyt tietenkin lopussa vähän haettiin parhaita jäälle samaan aikaan.
  Ylivoimaa Oilers ei pelannut mutta alivoimalla olivat neljästi. Ja Panthers teki kolme ylivoimamaalia. Toki sitten Draisaitl myös alivoimalla rankkarista teki yhden. Niin ja voittomaalin puolestaan teki Dadonov rankkarista.

  Strome pelasi siis ykkösen laidassa ja tasakentällisin yhdessä McDavidin kanssa lähes 15 minuuttia mutta ei pisteitä hänelle. Maroonille ja McDavidille molemmilla kaksi pistettä.
  Puljujärvi pelasi vähiten koko porukasta eli reilut yhdeksän minuuttia. Yhden jäähyn otti ja luonnollisesti kun on Oilersin alivoimasta kyse niin omissa soi. Puljujärvi on viimeisistä neljästä pelistä kolmessa istunut kakkosen. Yhden noista Oilersin alivoima sentään onnistui tappamaan. Ja nuohan ovatkin hänen kauden ainoat jäähyminuuttinsa. Mutta olihan Puljujärvi hyvässäkin mukana eli osallisena Caggiulan maaliin ja itselläänkin oli tekopaikka... niistä vain pitäisi laittaa sisään.

  Mutta sellainen peli. Kivasti tosiaan McDavid jatkaa pisteiden keräämistä ja Draisaitl myös. Eli noilla kavereilla ainakin henkilökohtaisesti menee ihan kivasti. Ja eihän tässä nyt hirveästi muuta jännitettävää olekaan. Jotenkin aika tuttu tilanne eli periaatteessahan nyt kannattaisi hävitä ja kun se näyttää luonnostaankin sujuvan aika kivasti niin ei vaadi edes ylimääräistä yrittämistä.

  EDIT: En lähde maaleja sen enempää analysoimaan, mutta vaikka siellä puolustaminenkin oli taas aika heikkoa ja päästettiin Panthersin kavereita tekemään maaleja ihan paraatipaikoilta, niin onhan Talbotinkin pelaaminen omaan silmääni aika alistuneen oloista. Viime viikolla telkkarista kun tuli maajoukkueen vanhoja olympialaisotteluita ja taas pitkästä aikaa katseli Buren maaleja Naganon välierässä, niin mielestäni Talbotilla on vähän samanlaista alistuneisuutta kuin Myllyksellä siinä pelissä. Ei sinänsä veskarin piikkiin (ainakaan kaikkia) mutta vähän sellaista kohtaloonsa tyytyneen maalivahdin pelaamista.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2018 klo 07.56