Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Paljon laukauksia ykkössektorin ulkopuolelta ilman maskia. Petrattavaa on sekä hyökkääjillä, jotka menevät aika haluttomasti sota-alueelle, että pakeilla, jotka syytävät paljon huonoja laukauksia, huonoista paikoista ja kassarin logoon.

  McLellanin pitäisi koostaa pelaajilleen video David Backesista. Vaikka Backesin nykytasosta ja sopimuksensa koosta voi olla vain yhtä mieltä, niin kaksi asiaa hän osaa: mennä maalille luomaan hässäkkää ja laukoa tavoitellen reboundia. Noilla kahdella opilla Oilersin olisi mahdollista kääntää kelkka. Helposti.

  Itse asiassa hämmästyttävää, kuinka moni NHL-pelaaja kuvittelee yhä edelleen voittavansa paikan tullen vastustajan maalivahdin laukomalla, kiskoo kiekon plekseihin tai syliin ja tappaa tilanteen. Matala veto kohti tolppaa on kaikille, joiden nimi ei ole Kucherov, voittava ratkaisu.
   
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oilers dominoi peliä, muttei pystynyt ohittamaan Sarosia. Avauserän laukaukset menivät isännille 22-4. Jäähyt nousivat avainasemaan, sillä Preds teki kaksi maaleistaan ylivoimalla. Vahva peli Oilersilta, mutta tällä kertaa se ei tuonut toivottua lopputulosta.
   
 3. Lainaus:
  Nähneet liikaa Laineen maaleja.
   
 4. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Nyt en näitä muutamaa viimeisintä peliä ole katsellut, mutta samasta kritisoin Oilersia pari-kolme viikkoa sitten. Tekevät myös sitä (tai tekivät ainakin silloin), että tulevat nopeaan hyökkäykseen jossa laitahyökkääjä tuo kiekon alueelle ja sitten laukoo heti sinisen jälkeen kohti maalia. Ilman maskia ja mielellään niin korkea, että tulee veskarin syliin tai veskari ottaa helpon kopin. Jos nyt siis ylipäänsä menee kohti maalia. Ja vaikka olisi ollut matalakin jonka veskari olisi torjunut eteensä, niin muut hyökkäjät eivät ole ehtineet maalille asti.
  Jos nopeassa hyökkäyksessä ei itse pääse ajamaan oikeaan maalintekopaikkaan tai syöttämään ketjukaverille oikeaan maalintekopaikkaan, niin sitten mielestäni olisi pelattava pidempää hyökkäystä. Noilla roiskaisuilla ei ole muuta seurausta kuin käytännössä aina kiekonhallinnan menettäminen tai parhaimmillaan aloitus hyökkäyspäähän. Niin ja toki näyttää hyvältä henkilökohtaisissa tilastoissa kun laukaussarakkeessa on iso numero.

  Koosteen katselleena en nyt laita yhtään maalia Brossoitin piikkiin. Yksittäisinä maaleina kun tarkastelee, niin mikään ei ollut hänen vikansa. Mutta toisaalta ymmärrän kyllä sitä aika kovaäänistä kritiikkiä netissä siitä, että veskarin pitäisi joskus tehdä isokin torjunta. Sellaiseen olisi voinut olla ehkä paikka siinä kahden miehen alivoimalla tulleessa missä Brossoitin poikittaisliike jäi vähän telineisiin vaikka syöttö oli jo odotettavissa. Tietenkin silloin oli peli muutenkin jo 3-0 eli ei silläkään kopilla olisi välttämättä ollut juuri merkitysä. Ja edelleen jos on nolla tehtyä maalia, niin en ihan ensimmäisenä laita maalivahdin piikkiin tappiota muutenkaan.
   
 5. kharon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tps
  Minun on vaikea ymmärtää, miksi Puljujärveä ei voida kokeilla ylivoimassa. Tästä pelistä katsoin ainoastaan kolmatta erää sivusilmällä. Edes silloin kun peliä oli jäljellä vajaa 10 minuuttia ja peli oli 4-0, ei uskallettu kokeilla uutta vaihtoehtoa...miksi?
   
 6. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Niin no sitähän ei tiedä kukaan muu kuin McLellan ja Woodcroft. Kaikki muut hyökkääjät edes käväisivät jäällä ylivoimalla. Toki eivät kaikki tietenkään varsinaisesti pelanneet ylivoimaa, mutta kuitenkin. Sinänsä on kyllä jännä, että vaikka erikoistilannepelaaminen on isoin ongelma, niin silti siinäkään ei edes kokeilla kaikkia vaihtoehtoja. Mutta kaipa ne siellä tietävät kun ovat ammattilaisia.
   
 7. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No mutta onhan heillä siellä jo herra nimeltä Jesse Puljujärvi, joka ainakin viimeaikoina on tehnyt paljonkin juuri tuota nimenomaista työtä ja on sillä saanut myös tulostakin aikaiseksi. Tästähän hän sai juuri erityiskehut valmentajaltaankin.

  Viime yön matsista en osaa sanoa kun en nähnyt, mutta jos tuollainen määrä tulee kuteja (Sarokselle huikeat 46 torjuntaa!), niin voisi ainakin näin puhtaasti numeroiden valossa kuvitella että kyllä siellä varmaan jokunen riparinkin paikka olisi ollut.

  Oliko Pulju siellä tontilla sitten sutimassa vaiko ei, en tiedä Olisi ainakin pitänyt olla.
   
 8. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Ainakin kerran McDavid syötti Puljulle takatolpalle, mutta kiekko pomppi lavan yli.
   
 9. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ohi aiheen mennään anteeksi siitä, mutta onhan noita Kucherovin lisäksi jotka yhä voittavat vastustajan maalivahteja ihan laukomalla kuten Ovechkin, Laine, Kessel, Malkin, Benn, Seguin, Tarasenko ja muitakin mm. suosikkijoukkueesta Marchandilla on aika hyvä tuo rannelaukaus.
   
 10. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^ En jaksanut muistella ja miettiä sitä tusinaa, joka osaa laukoa. Pointti varmasti tuli selväksi muutoinkin. Aika marginaalinen joukko, jolla on edes saumat. Todennäköisyydet eivät koskaan ole laukojan puolella.

  Siksi on kummallista, että pelaajat yrittävät niin usein laukauksella maalia, valitsevat mailansa varsineen ja lapoineen paljolti laukomisen perusteella jne. Tai ei se ole kummallista pelaajan itsensä näkökulmasta, mutta kun NHL-kiekko alkaa olla läpivalmennettua pelikirjan toteuttamista, niin kumma, ettei joku valmentaja ole tätä vielä hoksannut. "Sinä keskiketjujen jannu, älä tavoittele yläkulmia tai koloja. Pidä se tuhnuvetosi matalana ja hae jatkotilannetta, koska sulle maalinteko suoralla laukauksella on yhtä todennäköistä kuin lottovoitto".
   
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Talbot aktivoitiin pois IR:lta ja Ellis lähetettiin samalla Bakersfieldiin. Muuten Oilers jatkaa samalla kokoonpanolla kuin edellispeleissä, paitsi että Talbot pelaa maalilla Wildia vastaan.
   
 12. Supersankari #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät & Washington Capitals. Hyvät pelit.
  Lainaus:
  Nyt oli kyllä käsittämättömän suomalainen kommentti. Ja joku ihmettelee miksei osata tehdä maaleja? Prosenttikiekko for the win.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Öööö.. no onhan se ihan totta, että ilman maskia ja kaukaa on aika paljon pienempi todennäköisyys tehdä maali kuin maskin kanssa tai lähempää. Jos haluaa maksimoida todennäköisyyden maalintekoon, niin sellaisia asioita olisi vähän syytä miettiä.

  Toki jos on sellainen kaveri (nimiä listattu edellä) joka pystyy oikeasti laukomaan niin hyvin että maalivahdin ohittaminen huonommastakin maalintekopaikasta on todennäköisempää, niin sittenhän sitä kannattaa käyttää hyödyksi. Mutta ihan turha jonkun Maroonin edes lähteä koittamaan jos on mitään muita vaihtoehtoja olemassa.

  Ihan alusta en peliin ehtinyt mukaan. Voitto on tärkein ja on se joukkueen ilme jotenkin parempi nyt kuin vielä vähän aikaa sitten. Kaikki ketjut pelasivat ihan ok pelin, mutta kyllähän Draisaitl menee vähän hukkaan tuolla kolmosessa. Eli itse olen alkanut kallistua sille kannalle, että periaatteessa Draisaitlia kannattaisi peluuttaa laidalla. Tai sitten hänelle pitäisi olla vähän paremmat laitahyökkääjät.

  RNH se nostaa edelleen kauppa-arvoaan. Toivottavasti hänet voitaisiin kuitenkin pitää. Oli toki loistava passikin Kassianilta. Talbotin olemus maalilla tuo kyllä paljon turvallisemman olon itselle kuin Brossoit. Mutta silti toivottavasti Brossoit saisi nyt peliaikaa enemmän kuin aiemmin.

  Niin ja kun ei ole tullut kehuttua aiemmin, niin onhan Lucic mielestäni ollut tällä kaudella paljon parempi kuin viime kaudella. Nytkin maali ja loistavasti taisteltu esityö Puljujärven maaliin. Toki tosiaan muutaman peli on jäänyt itseltä välistä, mutta on jotenkin paljon aktiivisemman oloinen. Ja ehkä kiekkokin pomppii paremmin.

  Ja Klefbom on vetänyt samalla kaavalla kuin viime vuonna eli vaikean alun jälkeen on selvästi parantanut. Ei ole enää ilmeisesti tullut niin paljoa hasardeja omassa päässä.

  Ja toivottavasti Davidson ei lopussa loukkaantunut kun sai mailasta päähän. Hänen kohdallaan vähän ne aivotärähdykset hirvittävät.

  Oli muuten siinä edeltävässä vaihdossa taas mielestäni McLellanilta aika rohkea veto heittää nelosketju ja kolmospakkipari jäälle kun on alle kolme minuuttia aikaa kellossa ja vastustaja todennäköisesti laittaa parhaat kaverinsa kentälle. Tällä kertaa ei kostautunut ja ainakin osoittaa luottamusta koko kokoonpanolle.
   
 14. Boozer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tätä minä en vaan käsitä, että miksi ihmeessä tuosta miehestä pitäisi päästä eroon? Eikös tuo nyt ihan hyvänä kakkossentterinä mene ja 6 miljoonan caphit kuitenkin ihan kohtuullinen. Tai jos Draisaitl pelaa sentterinä, niin sitten kalliina kolmossentterinä. Ja vaikka Draisaitlella on iso sopimus, niin mikä pakko sitä on sentteriksi tunkea, jos joukkueen etu on peluuttaminen laidassa. On niitä kalliimpiakin laitureita ja oletus on, että nuori mies kehittyy vaan paremmaksi vuosi vuodelta.

  Tuo että Oilersilla on kolme hyvää sentteriä on pelkästään positiivinen ongelma. Ja kun Hall ja ja Eberle on myyty, niin ei tuo hyökkäys kyllä kovin pelottavalta kokonaisuutena näytä. Eli jos RHN myydään, niin mitä sieltä oltaisiin hakemassa tilalle? Pakkia, laituria, maalivahtia vai halvempaa sentteriä?

  En vaan näe mielessäni sellaista kauppaa, että RHN myydään mutta kokonaisuus jotenkin vahvistuisi. Mikä olisi sinun tai muiden tätä lukevien mielestä sopiva vastine, johon voisitte RHN:n kaupata?
   
 15. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lucic kun saisi tuon moodin useimmin päälle, niin olisi tuo ykkönen hyvin vaarallinen. Puljulle huima alustus. Samaa mieltä yllä olevan kanssa tapauksesta RNH. Hyvä kakkossena tarvii vain löytää onnistumiset ja ketjuun kemiaa. Jahka tästä nyt alkaisi peli kulkea joukkueella niin saa liiat kauppaamiset ja kenttämulkkaamiset unohtaa. (Toki poislukien sen että Pulju jatkaa ykkösessä ja saa ylivoima-aikaa kanssa.) :D

  MIkäli Draisaitl pelaa jatkossa laidassa ja oletettavasti ylemmissä kentissä, niin tuolla olisi miltei yksi sentterin tontti täytettävänä kolmoskentässä ellei Strome palaa keskelle. Ehkä yksi selkeä ja aloituskykyinen sentteri olisikin tarpeen.
   
 16. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo no capin tulevan nousun myötä tilanne toki helpottuu eli saattaa sittenkin olla että RNH mahtuu jatkamaan. Mutta tuo cap-tilannehan on tarkoittanut sitä että ei niinkään ole ollut kysymys siitä kuka tulee tilalle muuten kuin siinä mielessä että sopimuksen on oltava halvempi. Eli kuten Eberlekin lähti. Maininta "kauppa-arvosta" on pieni läppä muutenkin sillä Chiarellin tehdessä kauppoja ei takaisin kuitenkaan tule riittävää vastinetta. Eikä kokonaisuus parane vaan heikkenee.

  Mutta vaikka cap on nousemassa niin RNH:n jatkaminen vaatii fiksua siltasopimusta Nurselle. Lisäksi Maroon on joko myytävä siirtorajalla tai tehtävä halvempi jatko. Toki Maroon ja esimerkiksi Strome ovatkin pelanneet siihen malliin ettei tarvitse paljon korotuksia miettiä. Tai ei tarvitsisi ellei GM:llä olisi tapana jakaa rahaa kottikärryillä kaikille kysyjille.

  Itse siis olen sitä mieltä että nuo kolme sentteriä pitäisi pitää. Mutta toisaalta laitahyökkääjäosasto on heikohko jolloin sille puolelle olisi laitettava paukkuja. Ja jos Draisaitl on laidassa niin sitten kolmossentteri taas heikkenisi hurjasti. Toki ei se kolmonen tällä hetkellä edes Draisaitlin kanssakaan mitenkään ole säkenöinyt eli kaipa Strome siinä voisi keskellä pelailla.
   
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kun tuota McDavidin puolustuspelaamista on kritisoitu, niin eilen kapteeni vastasi huutoon pelastamalla Oilersin takaiskulta pelin lopussa. Erittäin tärkeä voitto.
   
 18. Mikael Pelzfuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Edit. Väärä ketju.
   
 19. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Klefbom ei tänään ollut jäällä. Sekera harjoitteli hänen tilallaan ykkösylivoimassa. Toinen muutos oli kakkosylivoimassa jossa olivat RNH, Strome, Puljujärvi, Maroon ja Benning.

  Olisihan se hienoa jos Sekera jo palailisi peleihin. Toisaalta jännä nähdä ketkä putoavat ulos jos kaikki ovat kunnossa. Davidson on pelannut ilmeisen hyvin ja ottanut roolia alivoimallakin. Eli Auvitu varmaan tekee ensin tilaa mutta onko sitten Benning vai Davidson seuraava.
   
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tänään oli vain vapaaehtoinen jääharjoitus mutta Klefbom oli mukana. Myös Larsson pelaa ja ilmeisesti tulee Davidsonin pariksi. Auvitu siis ulos. Lisäksi joku on vielä laitettava alas mutta siitä ei ole vielä tietoa kenet.
  Lisäksi jossain olin näkevinäni maininnan että Walker olisi tulossa Cammallerin tilalle mutta saapa nähdä.

  EDIT: Slepyshev laitettiin Condorsiin.
   
 21. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Hyvä voitto. Ykkönen oli vähän jäässä mutta onneksi saivat tulitukea. Mielenkiintoinen tilanne McDavidin peluutuksessa aloituksissa, kun ensin häviää monta aloitusta omissa 100-0 ja sitten toisen erän viimeiset 10 sekuntia ja pitkä kiekko. Oman pään aloitukseen McDavid, joka tällä kertaa taistelee aloituksen tasuriksi. Annetaan ainakin mahdollisuus opetella aloituksia.

  Ja miten se meni että Maroonin ei kannata edes yrittää laukoa maalia. :)
   
 22. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Nyt oli tärkeä voitto oman divisioonan joukkueesta. Itsellä jäi katsominen vähän pätkittäiseksi joten ihan kauhean hyvää kokonaiskuvaa ei ole. Sen mitä katselin, niin RNH:n ketju näytti olevan hyvässä vauhdissa. Ja tietenkin pari maalia kertovat vähän samaa. Toki yksi takaiskukin.
  McLellan näytti taas peluuttavan McDavidin ketjua Thorntonia ja Pavelskia vastaan ja nyt homma toimi. Eli ykkösketjut pelasivat nolla-nollaa ja Oilersin kaksi muuta ketjua ratkaisivat pelin. Draisaitlilta kaksi aika loistavaa maalisyöttöä, joista Letestun ja Stromen oli helppo laittaa kiekot sisään.

  Puolustuksessa Russell taas pari kertaa polvillaan kun kiekkoa lyötiin omaan maaliin. Larsson pelasi koko pelin Davidsonin parina, kuten oli ennakkoonkin tiedossa, ja tuossahan alkaa puolustus olemaan pikkuhiljaa ihan hyvässä mallissa. Sekerankin pitäisi olla pelikunnossa ihan näissä seuraavissa peleissä.

  Lainaus:
  Noin läheltä kun pääsee vetämään, niin saa laukoa. Jopa Maroon. Tuohan on jo sellainen paikka, että todennäköisyys maalintekoon on hyvä, jolloin pitää yrittää omaa ratkaisua.
   
 23. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Tärkeä voitto ehdottomasti. Stromen ensimmäinen oli samalla Oilersin seurahistorian 10 000:s maali. Vielä on kuusi pistettä matkaa pudotuspeliviivalle, mutta jos otteet jatkuvat nähdyn kaltaisina Oilers kyllä kuroo tuon eron kiinni.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Kuulinko oikein katsoessani koostetta vai onko Oilers voittanut 5/6 ottelua Pacificin joukkueita vastaan? Kuulostaa siltä että kuulin jotain väärin.
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Oikein kuulit. Viisi voittoa ja yksi tappio. Missä tietysti erikoisinta on se, että 34 peliä kun on pelattu, niin vasta kuusi ottelua omaa divisioonaa vastaan. Mikä on samalla suurin syy siihen, että toiveet pudotuspeleistä ovat vielä olemassa, kun pääsevät pelaamaan oman divisioonan pelejä oikein urakalla.