Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Talbot on tänään huilivuorossa ja Brossoit aloittaa maalilla. Benning on sairaana joten Auvitu on tänäänkin kokoonpanossa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017 klo 21.13
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Taas kerran peli kaatui siihen, ettei Oilers ollut hereillä kun kiekko tippui jäähän. Neljässä minuutissa 2-0 ja game over. Stromea pitää jatkossa peluuttaa laitahyökkääjänä, sillä tontilla hänestä on hyötyä joukkueelle. Muutenkin kakkosketjulta erittäin hyvä peli. Myös Yamamoto parantaa peli peliltä ja häntä on kyllä kohta todella vaikeaa lähettää junnuihin. Larsson ja eritoten Klefbom saavat katsella peiliin tämän matsin jälkeen. Miten tuolta pakistolta voi olla perusasiat noin pahasti hukassa?
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017 klo 17.23
 3. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Positiivista pelissä se, että kolme laitahyökkääjää jotka ovat alkaneet päästä fanien silmätikuiksi pääsivät pisteille. Eli Lucic, Strome ja Jokinen. Josko se siitä aukeaisi. Maroon ei ainakaan ole pelaamassa itselleen isoa sopimusta mikä toki on hyvä. Mutta ehkä ykkösen laitaan voisi jotain muutakin kokeilla... tosin ei niitä vaihtoehtoja ole ihan liikaa. Ja Yamamoto on tuossa porukassa ollut ihan pirteä, mutta sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas, vai miten se meni. Eli onko tuo nyt sitten Yamamoton hyvyyttä vai muiden huonoutta. Toivottavasti seuraavissa peleissä muutkin laiturit vähän piristyisivät, jotta Yamamoto voidaan lähettää junnuihin ilman sen kummempaa miettimistä.

  Kumpikaan veskareista ei ole tähän mennessä onnistunut. Brossoitin kohdalla otettu riski toki olikin tiedossa mutta siihen ei haluttu varautua hankkimalla varmempaa vaihtoehtoa. Mutta toki isompi ja oikeastaan viime kauteen verrattuna selvästi isoin ongelma on toistaiseksi ollut se ettei Talbot ole saanut mitään kiinni. Ja siksi toisaalta Brossoit on niin paljon jo joutunut tai päässyt pelaamaan.

  Klefbomhan veti viime kaudellakin alkukauden ihan vihkoon. Silloinhan hänestä tultiin ulkopuolelta ohi jatkuvasti. Loppukautta kohti homma parani. Ja silloin alkukaudestakin tietenkin oli Sekera vasemmalle toinen vaihtoehto joka pystyi ottamaan homman haltuun. Canesia vastaanhan Nurse nostettiin Larssonin pariksi ja Russell sitten Klefbomin kaveriksi. Vikassa maalissakin Larsson onnistui jotenkin pelaamaan itsensä pihalle.
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Draisaitl ja Caggiula lähtevät molemmat mukaan vieraspelireissulle. Blackhawksia vastaan todennäköisesti eivät pelaa, mutta sitä seuraavassa ottelussa saattavat olla kokoonpanossa. Kassian muuten pelasi eilen vain neljä minuuttia..
   
 5. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tappioputki poikki mikä tietysti oli tärkein asia. Talbotilta vahva peli sen yhden päästetyn jälkeen. Hurjan määrän laukauksia tarvitsevat edelleen maalintekoon tasakentällisin. Nyt en löydä tilastoa mistään mutta ennen tätä peliä shooting percentage oli jotain luokkaa 3,5% tasakentällisin. Ja nyt taas 36 laukausta kohti maalia ja niistä yksi meni sisään.

  Maroon lopultakin osui maaliin ja eihän tuosta McDavidin huikeasta syötöstä enää voinut erehtyä. Ja Letestu on alkanut taas löytämään maalijyvää kohdalleen.

  RNH on alkanut voittamaan aloituksia. Onko sitten sääntömuutoksella jotain vaikutusta asiaan vai onko niitä vain treenattu. Ja vaikka ei voittomaaliin saanutkaan syöttöpistettä, niin häneltä hyvä peli laidassa jotta ylipäänsä tuli tuo mahdollisuus maalintekoon.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2017 klo 07.36
 6. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Olihan se jo selkeästi parempi esitys. Tosin edelleen tuota pakistoa vietiin välillä kuin litran mittaa. Talbotilta monta loistavaa pelastusta sen alun lipsahduksen jälkeen.
   
 7. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Flyers oli parempi 2-1. Oilersin toinen erä oli hyvä, mutta sitten kolmannessa erässä eivät oikein saaneet mitään aikaan. Maroonille toinen maali yhtä moneen peliin. Talbot alkaa päästä viime kauden tasolleen.
   
 8. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Voisin uusia sen muutaman vuoden takaisen toiveen, että jos nyt sitten aikovat hävitä jatkuvasti, niin häviäisivät sitten vaikka 4-3 tai 5-4, niin olisi jotain katseltavaa maalikoosteissa.
  Mutta onhan tuo maalinteko vaikeaa. Toistaiseksi 15 tehtyä kahdeksassa pelissä. Eli vähän alle kaksi peliä kohden. Nytkin olisi ollut käytännössä tyhjää maalia edessä muutamaankin kertaan mutta kun ei mene, niin ei mene.

  Jos tilastoja katsoo tehtyjen maalien osalta, niin näin kahdeksan pelin jälkeen (toki vielä pieni otanta) sentteriosasto McDavid, RNH ja Letestu on jopa vähän paremmassa maalintekotahdissa kuin viime vuonna. Mutta toki näin pienellä ottelumäärällä yksi maali tai yksi maaliton ottelu aina muuttaa tilannetta huomattavasti. Mutta kyllähän ongelma on pääasiassa siinä että laitahyökkääjät eivät saa oikein mistään sisään. Ja itsekin lopetan sen haihattelun sen suhteen, että Draisaitl siirtyisi keskelle. Oikean laidan tilanne on niin heikko, että siellä Letestuakin peluutettiin ykkösen laidassa.
  Laitahyökkääjistä Jokinen, Kassian, Pakarinen, Khaira, Strome, Slepyshev, Yamamoto ja Caggiula eivät ole tehneet tasakentällisin yhtään maalia. Ja ylipäänsä tuon porukan tekemänä on yksi maali kun Strome ohjasi ylivoimalla Jokisen syötön sisään. Loiput laturit ovatkin sitten olleet tehokkaita kun Lucic ja Draisaitl ovat tehneet (tasakentällisin) yhden mieheen ja Maroon kaksi.

  Positiivista se, että McDavid on edelleen tehokas ja erityisesti se, että Talbot parin vaikean pelin jälkeen on päässyt hyvään vireeseen.

  Mielenkiintoista nähdä tekeekö Chiarelli jotain liikkeitä. Toki olisi vähän tyhmääkin alle kymmenen pelin jälkeen todeta olleensa kesällä väärässä kun ei hankkinut Sekeralle korvaajaa tai maalintekoon kykenevää oikeata laitaa. Eli varmaankin vielä odotellaan. Toisaalta kun tässä loka-marraskuussa kaivaa itsensä syvään kuoppaan, niin sieltä ei kovin helposti pääse enää ylös. Ja nyt kuoppa on hyvää vauhtia syvenemässä.

  Ja McLellanilta ihan käsittämätön ratkaisu laittaa Lucic jäälle jatkoajalla. Siis kolmella kolmea vastaan jäälle kaveri joka liikkuu vikkelästi kuin öljytankkeri.
   
 9. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Peli on parantunut ensimmäisistä peleistä, mutta ei tässä voi tyytyväinen olla kun eivät tee maaleja. Nytkin oli paikkoja vaikka kuinka, mutta ei vaan osu. Ja tosiaan, mitä ihmettä Lucic teki jäällä jatkoajalla? Parempiakin vaihtoehtoja olisi löytynyt. Malone lähti takaisin Condorsiin ja parin pelin päästä pitää Yamamotonkin suhteen ratkaisuja tehdä. Lowetide oli listannut muutamia hankkimisen arvoisia laitureita. Ainakin Michael Grabner olisi ihan mielenkiintoinen haku. Tällä kaudella ei ole niin hyvin mennyt, mutta aiemmilta vuosilta löytyy ainakin yksi 30 maalin kausi. Viime kaudellakin 27 häkkiä Rangersissa. Jonathan Marchessault oli myös mielenkiintoinen nimi tuolla listalla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 16.53
 10. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Viimeiset kaksi erää hyvää myllytystä Oilersilta ja jossain vaiheessa alkaa niitä maalejakin upota, kun tuota vauhtia luodaan tilanteita. Ja kaikki kunnia Matt Murraylle ja Pensin pakistolle, huikeaa pelaamista molemmilta. Tuskin tässä tarvitsee panikoida, kun peli toimi ihan hyvin, kyllä se ketsuppipullokin jossain vaiheessa aukeaa.

  Tuli tosiaan tuossa vaiheessa jo sellainen fiilis, että nyt tulee pojilla kiire, kun näin Lucicin hyppäävän askiin jatkoajalla. On kyllä todella typerää laittaa yksi joukkueen hitaimmista pelaajista jäälle ratkaisuhetkillä, kun pelataan 3 vs 3. Olisi voitu heittää vaikka koko pelin pirteästi esiintynyt Caggiula tai vaikka Yamamoto tuomaan vauhtia kentälle. Ja Yamamotosta puheen ollen, laittaisin viime pelin perusteella (ensimmäinen kokonainen peli minkä näin Oilersilta tällä kaudella) takaisin junnuihin. Välillä väläytteli ja pelasi ihan kohtalaisesti, mutta tarvitsee kyllä edelleen lisää voimaa kroppaan ja ei Oilersilla pitäisi mikään kiire Yamamoton kanssa olla.

  Pakistosta ruotsalaiset pelasi totutun varmaa peliä koko ajan. Nurse näyttää ottaneen harppauksen kehityksessään eteenpäin, etenkin hyökkäyspelaamisessa. Jalka liikkui, hyviä ja varmoja avaussyöttöjä, eikä tuntunut hätäilevän yhtään. Jos kehitys hyökkäyspelaamisessa jatkuu, Nurse voi tehdä tulevaisuudessa kelpo pistemääriäkin. Ei jää potentiaalista kiinni, ei vain saa päästää tätä miestä karkaamaan Oilersista mihinkään. Auvitu pysyi myös ihan tarpeeksi hyvin mukana ja hyvin napsii kiekkoja pois, ainakin yhteen otteeseen vei Crosbyltakin kiekon. Ei niin fyysinen kaveri kuin Gryba, mutta pystyy pelaamaan kiekkoakin ja jalkoja löytyy. Näkisin juuri Penguinsin kaltaisia joukkueita vastaan ennemmin Auvitun kuin Gryban kentällä, mielestäni vastustajan mukaan ja varmaan koutsitkin sitä mieltä. Russell taas tuntui olevan vähän väliä pulassa, eikä se Benningin rooli siinä vierellä helppo ole.

  Strome oli yhtä maagista passia lukuunottamatta aika kehno. Ikävä tulee Eberleä Stromea katsellessa, mutta palkkapusseillakin on jotain merkitystä. Potentiaaliahan Stromella on ja sen näkee, yritystäkin löytyy, mutta välillä tuntui Stromella menevän ihan ns. pellailuksi, Puljujärveä mukaillen. Onko se Jokinen pelannut tosiaan noin heikosti, että tippui kokonaan rosterista?

  @oiler99 heitti Grabnerin nimen ilmoille ja siinä olisi todella mielenkiintoinen kaveri, jonka voisin nähdä hyvin sekä McDavidin että Nugen vierellä. Mitään kummempaa Rangersia kiinnostavaa kauppatavaraa ei Oilersilla taida olla, joten varausvuoroja vain liikenteeseen jos saataisiin Grabner niillä naarattua.
   
 11. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jotenkin luulen, että Chiarelli ei tosiaan vielä tässä vaiheessa lähde tekemään mitään kauppoja. Jos hän on kesällä ollut sitä mieltä että tällä kokoonpanolla mennään niin olisi aika hätäistä jos nyt jo toteaisi olleensa väärässä. Olisi eri asia jos olisi tullut joku uusi merkittävä loukkaantuminen mitä pitäisi lähteä paikkaamaan.

  Se mikä on ollut Oilersissa trendinä viimeisen parin vuoden aikana on ollut mielestäni kokoonpanon hidastuminen. Tietenkin McDavid on nopea ja on siellä muitakin uusia nopsia kavereita kuten Caggiula tai Yamamoto. Mutta sitten taas on toisaalta hankittu esimerkiksi Lucic, Jokinen ja Strome, jotka kaikki ovat varsin hitaita luistimilla. Tai ainakin Jokinen ja Strome ovat näin alkukaudesta näkemissäni pätkissä olleet hitaita, mutta voihan olla että vertyvät vielä kauden aikana (en oikein usko). Ja Lucic on varmasti hidas eikä muuta kannata odottaakaan. Uskoisin tuon Jokisen luistelun olevan yksi iso tekijä miksei ole saanut peliaikaa. Varmasti hyvä kaveri vaikka ylivoimalla tai jos pääsevät hyökkäysalueella päätypeliin, mutta nopeisiin hyökkäyksiin ei oikein ehdi mukaan. Tosin itse voisin ihan hyvin nähdä Jokisen vaikka Lucicin ja RNH:n kanssa samassa ketjussa. Ei se nyt paljoa huonommin voisi siinä oikeassa laidassa pelata kuin muut tähän mennessä koettaneet. Kuten Strome.

  Ykkösen oikeassa laidassa oli tosiaan edellisessä pelissä aikamoinen vaihtuvuus. Lowetiden (tilastot Naturalstatrickistä) mukaan Maroonin ja McDavidin rinnalla kävivät (suluissa corsi kun on ollut tuossa McDavidin rinnalla): Letestu (8-4), Yamamoto (4-4), Draisaitl (9-5) Kassian (3-1), Ryan Strome (3-0) ja Drake Caggiula (1-5). Toki heistä Kassian, Strome ja Caggiula pelasivat McDavidin kanssa alle minuutin per kaveri eli eivät montaa vaihtoa tasakentällisin tuossa olleet. Mutta toki voisi miettiä että pitäisikö hetken aikaa pitää ketjut muuttumattomana eikä ihan joka vaihtoon laittaa uutta kaveria kokeilemaan.
   
 12. Kaspar11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Pittsburgh Penguins
  On tullut mietittyä Hallin vaihtoa Larssoniin. Tuntuu järkyttävän typerältä liikkeeltä. Se kaveri joka olisi ainakin paperilla ehkä parhaiten koko liigasta istunut McDavidin vauhtiin kaupattiin pois. Joo Larsson on hyvä ja potentiaalia vieläkin parempaan ja jossittelut turhaa..
  Teillä on kohta laulettavana sama itkuvirsi kuin meillä pens ketjussa aikanaan kun ei päteviä laitureita löydetty Crosbyn viereen sitten millään. Ehkei se johtunutkaan laitureiden huonoudesta vaan siitä että sentteri on niin paljon parempi kuin muut..
  Onneksi on huippuveska, ei tarvii niin paljoa tehdä maaleja päästääkseen edes pisteille.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Jep, tämä Hallin myyminen on sellainen ikuisuusaihe johon ainakin aina tappioiden koittaessa palataan. Ja palataan varmasti niin kauan kunnes Oilers voittaa Stanley Cupin. Jos voittaa. Jos ei voita, niin tuo on niitä kauppoja jotka nousevat aina esiin. Jossittelu kuitenkin on turhaa ja tehty mikä tehty.

  Ehkä isoin kritiikki Chiarellia kohtaan (ja tämäkin tietenkin aina esillä kun ei tule voittoja) kohdistuu siihen, että on laituriosastolla luopunut syystä tai toisesta aika monesta laiturista jotka ovat olleet ainakin melko tehokkaita. Tai ei ainakaan ole korvannut näitä vastaavalla taitomäärällä. Aikaisemmin siis Hallin korvaaminen Lucicilla ja vieläpä ihan karmealla sopimuksella.
  Viime vuonna tasakentällisin ilman McDavidia hyökkääjistä maaleja tekivät:
  10 RNH
  8 Eberle
  8 Pouliot
  8 Pitlick
  6 Kassian
  4 Lucic
  4 Caggiula
  4 Hendricks
  3 Draisaitl
  3 Slepyshev
  2 Letestu
  2 Pakarinen
  1 Lander
  1 Khaira

  Eli neljän kärjestä kolme kaveria (kaikki laitureita) laitettiin pihalle. Enkä väitä että olisi ollut varsinaisesti väärin heistä luopua koska Pouliot oli hurjan epätasainen ja Eberlellä oli heikko kausi sekä katosi kuvasta pudotuspeleissä. Mutta ongelma on siinä, että tilalle ei tullut oikein ketään potentiaalista korvaajaa. Tai no Strome ja Jokinen tulivat, mutta ei toistaiseksi ole alkanut kovin vahvasti. Pouliotin ostaminen ulos on edelleen aika erikoinen ratkaisu kun vapautunutta tilaa ei ole käytetty ja sitä maksellaan tulevinakin vuosina. Eberlen onnistui myymään taas huonoimman mahdollisen kauden jälkeen. Pitlickiin Oilers käytti vuosikausia kehitysaikaa ja panostusta ja sitten kun alkoi näyttämään paremmalta, niin päästivät pois.

  Mutta sehän on totta, että ykkösketjuun pitää saada vain joku sellainen kaveri joka osaa pitää lavan jäässä ja odotella että McDavid kimmottelee kiekkoa siitä sisään. Kuten Maroon osaakin tehdä. Tällä hetkellä vielä isompana ongelmana ne alemmat ketjut joissa ei ole oikein ketään potentiaalista kaveria tekemään tuhoja hyökkäyspäässä.
   
 14. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Oho, viisi tehtyä maalia. Erikoistilannepelaaminen aika kuraa. Oliko viime syksynä sama homma kun muistelen vaatineeni valmentaja Woodcroftin heittämistä pihalle? Paranihan se silloinkin kevättä kohti. Nyt kuitenkin ylivoimalla ei yhtään tehtyä ja alivoima päästi kolme. Mutta toisaalta tasakentällisin viisi tehtyä. Ja myös kakkosketju onnistui kahdesti kun RNH teki kauden kolmannen ja neljännen maalinsa. Aika tuttu lista toki maalintekijjöiden osalta muuten paitsi Benning uutena nimenä mukaan. Ja olihan siinä vähän tuuria kun kaksi maaleista meni Starsin omista kavereista sisään, mutta näinhän ne laukausprosentit alkavat pikkuhiljaa normalisoitumaan.

  EDIT: Niin ja nyt kun tuo Lucic-RNH-Strome pelasi aika hyvin, niin olisikohan aika päättää Yamamoto-kokeilu ja päästää kaveri junnuihin.
  Nurse on ottanut tosiaan isoja askelia ja pelaa hyvällä tasolla tällä hetkellä.
  Sekera on ollut jäällä jo täysissä varusteissa, joten hänenkin paluunsa sieltä lähestyy hyvää vauhtia.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017 klo 10.45
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Turha on Draisaitlia kakkosen keskelle pistää, kun siinä on nyt toimiva koostumus. Näillä mennään jatkossakin. Vähän kyllä tuota puolustuspeliä kritisoin. Miten voi olla mahdollista, että kaksi ukkoa pitää Bennin mutta kumpikaan ei pelaa mailaa pois? Alivoimallakin koko nelikko tuijotti kiekkoa sen sijaan, että olisivat pelanneet Radulovin laukauksen pois.
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Pakko kyllä myöntää kun tuota McDavidin ketjun peliä katsoi ilman Draisatlia niin ei kyllä tarvitse ihmetellä miksi McLellan häntä tuossa vieressä istuttaa. Aivan mieletön määrä paikkoja eikä Maroon tosiaan kovin hyvin näistä osaa viimeistellä vaan hukkaa kyllä todella paljon laatupaikkoja, eikä siellä toisenkaan laitaan mitään viimeistelijää tuntunut löytyvän. Maroon toki sopii tuohon ketjuun kolmanneksi pyöräksi kun kuitenkin niitä maaleja saa sohittua, mutta kyllä McDavid vaan tarvitsee myös sen oman tutkaparin toiselle laidalle että hänestä saadaan kaikki potentiaali irti. Samanlaista pyöritystähän siellä Crosbyn laidalla on käyty ja vaikka McDavid nyt tekee kenestä tahansa keilapallosta huippupelaajan niin tuon kaksikon peli on kyllä todella tehokasta, varmaan ainakin runkosarjassa vaan parempi olla se todella tehokas ykkösnyrkki kuten muillakin (Ovie - Bäckström / Kucherov - Stamkos jne.) joukkueilla.
   
 17. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Lainaus:
  Bennin, Radulovin ja Lindellin maalit täysin kenttäpelaajien piikkiin. Alivoimalla pitäisi kokoajan katsella ettei selkään pääse kukaan hiipimään noin vapaasti.
   
 18. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Niin paperilla olisi istunut, mutta pelillisesti ei sitten millään. Noitahan kokeiltiinkin samassa ketjussa, eikä siitä mitään tullut kun molemmat ovat sellaisia peliä johtavia drivereita, että samassa ketjussa ollessaan menivät vähän hukkaan. Tottahan toki on, että kyllä sinne Mäkkärin rinnalle joku tarvitaan, muuta Hall olisi ollut enemmänkin parempi omassa ketjussa kuin Mäkkärin kanssa. Tuotakin se, että kyllähän Larsson on stabiloinut pakistoa sen verran mihin taas Hall tai silloin vapaana ollut Demers ei olisi kyennyt.
   
 19. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itseasiassa tuosta tuli mieleen, että Radulovin maalissa kiinnitti huomiota miten Draisaitl nimenomaan katsoi kahteenkin kertaan Radulovin suuntaan. Eli tiesi kyllä tämän olevan siellä takana mutta ei katkaissut syöttölinjaa. Eikä oikein muutakaan.
  Lindellin maalissa oli vähän pakka sekaisin. Gryba olisi vähän nopeammalla reagoinnilla päässyt purkamaan tilanteen mutta ei purkanut. Ja sitten peli olikin menetetty ja vielä bonuksena koko nelikko jäi tuijottamaan kiekkoa. Yksityiskohtana Russellin makaaminen rähmällään. Tuossa maalissa sillä ei ollut merkitystä, mutta on aika yleinen tapahtuma.
  Ja oikeastaan Bennin molemmissa maaleissa aika sama tilanne. Ensimmäisessä Gryba ja RNH jättävät mailan vapaaksi ja tokassa Russell jättää mailan vapaaksi. Tai no siis toki Benninkin hyvyyttä, mutta joka tapauksessa maila oli vapaana.
   
 20. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  2-0-johtoasema ei riittänyt Capsia vastaan. On tuossa puolustuspelissä vielä tekemistä, ei voi olla niin että Talbotin nenän edessä vastustaja pääsee hakkaamaan kolmekin kertaa kiekkoa ilman että kukaan siihen puuttuu. Alivoimakin on lähinnä seisoskelua, ei ihme että Oilers on siinä tilastossa liigan hännillä. Oli vähän huonoa tuuriakin, kun 3-2-tilanteessa Caggiula veti tolppaan.

  Kolmannessa erässä Jussi Jokinen pelasi Maroonin tilalla ykkösketjussa. Pari avopaikkaa siinä Jokisella oli, muttei saanut kiekkoa sisään.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2017 klo 12.51
 21. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Joo, täähän menee mielenkiintoiseksi. Mitäänhän ei vielä ole hävitty, mutta onhan se vähän tyhmää heti lokakuussa hukata kaikki pelivara. Jatkossa on vedettävä keskimäärin sellaisella 1,2 pistettä/peli tahdilla, että ylipäänsä pääsevät pudotuspeleihin. Täysin mahdollista, mutten tiedä onko miten todennäköistä. Tarttis varmaankin jonkun tehdä jotain.
  Omasta näkökulmasta muutama ongelmakohta:
  -Maalivahtipeli. No ei varsinainen ongelma, mutta viime kaudella Talbot voitti aika monta pistettä pelaamalla aivan maagisesti ja siten pelasti joukkueen. Tällä kaudella on ollut hyviä pelejä ja sitten huonompia. Ja helpohkoja maaleja on mennyt liikaa. Mutta ehkä tämä on lähempänä normaalitasoa eikä pitäisi laskea sen varaan, että veskari seisoo aina päällään.

  -Puolustus. Viime kaudella Gryba oli seitsemäs pakki. Tällä kaudella Gryba on vakiomies pelaavassa kokoonpanossa. Toki tässä odotellaan Sekeran paluuta, jolloin tilanne palannee viime kauden tasolle. Toisaalta viime kaudella puolustus säästyi loukkaantumisilta kun taas tällä hetkellä valmentajan mukaan esimerkiksi Klefbom ei ole aivan täydessä pelikunnossa, vaikka pelaakin hurjia minuutteja. Ja jos tulisi uusi loukkaantuminen Klefbomille, Larssonille tai Sekeralle, niin voisi laittaa kauden pakettiin välittömästi. Positiivista on ollut Nursen hieno alkukausi.
  GM ei halunnut kesällä vahvistaa puolustusta, joten aika odotettu tilanne toisaalta.

  -Ylivoimapelaaminen. No, vaikeaa se oli viime kaudellakin alkuun ja parani sitten. Pääasiassa samat kaverit siellä ovat pelaamassa ylivoimaa, joten homman luulisi paranevan pikkuhiljaa. Toki Sekera ja Eberle ovat nyt pois.

  -Alivoimapelaaminen. Viime kaudella ei ollut mitenkään jäätävän kovaa tekemistä ja nyt on mennyt vielä huonommaksi.
  Viime kaudella eniten alivoimaa ottelua kohden pelasivat (järjestyksessä): Russell, Letestu, Sekera, Lander, RNH, Klefbom, Larsson, Hendricks, Pouliot, Gryba, Nurse, Davidson, Kassian.
  Tällä kaudella ottelua kohden eniten alivoimaa pelaavat (järjestyksessä): Larsson, Klefbom, Letestu, Nurse, Russell, Pakarinen, RNH, Kassian, McDavid, Caggiula, Jokinen, Gryba. Näillä kaikilla keskimäärin yli minuutti alivoima-aikaa ottelua kohden.
  Puolustuksessa siis Klefbom-Larssonista on tullut tärkein pari, kun viime vuonna se oli Sekera-Russell. Viime kaudella eniten pelanneista hyökkääjistä ovat jäljellä Letestu ja RNH. Sitten pois ovat lähteneet Lander (toki pelasi vain 22 ottelua), Hendricks ja Pouliot.
  GM on siis poistanut joukkueesta puolet niistä hyökkääjistä joihin valmentaja luotti alivoimalla eikä ole tuonut tilalle yhtään uutta alivoimapelaajaa. Tai no Jokinen on uusista pelannut alivoimaa, mutta on vasta seitsemänneksi eniten alivoima-aikaa saava hyökkääjä.

  -Maalinteko. No, laukausprosentti on edelleen sillä tasolla, että se siitä kauden mittaan nousee ja kiekkoja alkaa mennä sisään enemmän. Mutta tapahtuuko se riittävän nopeasti. Laukausmäärähän on kova, mutta toisaalta esimerkiksi puolustajat ovat laukoneet huomattavasti enemmän eli onko laukauksia entistä enemmän kaukaa tai huonommista tekopaikoista. Ja toisaalta kun ovat olleet ison osan kaudesta tappiolla, niin sekin selittää isoja laukausmääriä.
  Tässä tietenkin myös se aiemmin esiin tuotu asia eli "secondary scoring"-osastolta poistettiin Eberle, Pouliot, Pitlick ja Hendricks. Tilalle tuli Strome ja Jokinen. Nyt huhut puhuvat että haussa olisi nopeampi laitahyökkääjä, mutten oikein usko siihen kun Chiarelli on jatkuvasti hankkinut hitaampia kavereita nopeiden tilalle. GM:llä on ollut kova usko siihen, että nuorista nousee ratkaisija Eberlen tilalle, mutta vielä sitä ei ole tapahtunut. Stromea arvostellaan myös kovasti, mutta toisaalta hän on pari edellistä kautta vetänyt suunnilleen 0,4p/peli tahdilla ja nyt on kymmenen pelin jälkeen vain pisteen perässä tuota tahtia (nyt 1+2) eli kai aika odotusten mukaan on mennyt. Muuten olisin sitä mieltä, että Puljujärven voisi nostaa kokeilemaan, mutta toisaalta Draisaitl ja Strome ovat olleet viime pelit ihan hyviä kahdessa ylimmässä ketjussa ja kannattaako Puljujärveä laittaa kolmoseen tai neloseen.

  -Valmennus. Tuskin on isompaa muutosta aiempaan kun ovat samat kaverit. McLellan ihan asiallisesti totesi pelin jälkeen, että ei tässä voi mennä sen selityksen taakse että on aikaista, kun on yli 10% kaudesta takana. Ja että on liian paljon pelaajia, jotka eivät pelaa sillä tasolla, että tulisi voittoja. Mutta toki valmentajaanhan se syyttävä sormi usein ensimmäisenä osoittaa. Itse osoittaisin tässä vaiheessa GM:n suuntaan, joka ei ole valmentajalle pystynyt kasaamaan sellaista joukkuetta jolla valmentajalla olisi edellytykset ottaa voittoja.

  Mutta joo tosiaan mielenkiintoista nähdä miten homma etenee. Mielenkiintoista myös nähdä nappaako joku Reinhartin waivereista ja onko se joku Oilers. Nythän vielä mentiin viime vuoden runkosarjan perusteella olevalla waiver-järjestyksellä. Pari päivää kun olisi Vegas odotellut, niin olisi Chiarelli päässyt ihan kärjessä poimimaan megahankintansa takaisin. EDIT: Toki Islanders voisi poimia Reinhartin ja taas putsata Chiarellillta kaupassa pari varausvuoroa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017 klo 08.13
 22. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Aikalailla on taas huhua liikkeellä kun pelit eivät kulje. Kypreos jo viikonloppuna mainitsi, että Strome olisi myynnissä. Ja Spector puolestaan kirjoittelee, että Slepyshev olisi tarjolla. Benningistä on joku joukkue kiinnostunut. Ja Sportsnetin mukaan myös Jokisesta ollaan valmiita luopumaan. Huhut ovat huhuja ja jännästi tuohon listaan oli osuneet kaverit jotka eivät ole vielä saaneet koko kaudella mitään aikaiseksi. Tai no Benning on ehkä pelannut nyt vähän paremmin ja hän taisikin huhujen mukaan olla ainoa noista johon löytyy kiinnostusta myös ulkopuolelta. Odotan mielenkiinnolla onnistuisiko Chiarelli tekemään jonkun kaupan missä ei heikentäisi joukkuetta. Ja toisaalta hämmästelen suuresti jos kymmenen pelin kohdalla olisi myymässä kesän hankintojaan eli eiköhän Slepyshev ja Benning ole todennäköisempiä lähtijöitä jos joku lähtee. Mutta ei tuolla kaksikolla ihmeitä saada takaisin.

  McLellan ilmeisesti puhunut siihen malliin, että Yamamoto saattaisi jatkaa yhdeksän pelin jälkeenkin. Eihän ne niin hölmöjä voi olla.

  Harjoituksissa oli vähän laitettu koostumuksia uusiksi. Lucic-RNH-Strome alkoi vähän saada ehkäpä juonesta kiinni, joten tuo ketju on tietenkin hajotettu. Ketjut eilen:
  Maroon-McDavid-Draisaitl
  Lucic-RNH-Yamamoto
  Caggiula-Strome-Slepyshev
  Jokinen-Letestu-Kassian

  Toki joukkueesta puuttuu kolmossentteri jos sekä Draisaitl että Strome ovat laidalla joten siksi varmaan Strome laitettu kolmoseen.

  Pakkiosasto tässä mallissa:
  Nurse-Larsson
  Klefbom-Benning
  Auvitu-Russell

  Ihan mielenkiintoinen muutos. Vähän tosin hirvittää tuo Klefbom-Benning. Russell on kahdessa edellisessä pelissä pelannut tasakentällisin kolmosparin minuutteja (viidenneksi eniten pakeista) joten ei mikään iso yllätys jos nyt ihan nimellisestikin on kolmosparissa. Saattaa sopia hänelle ihan hyvin kun päässee vähän helpommalla. Ja vieressä se todella köyhän miehen Sekera eli Auvitu.
   
 23. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Nojoo, ulospäin kuulemma tyrkyllä Jokinen, Strome, Slepyshev, Benning ja vähemmän yllättäen RNH. Huhuina vastineena on ollut Pacioretty. Ei innosta.

  Facebookin puolella joku kanukki heitti hauskan spekulaation Oilersin ja Vegasin välisestä kaupasta:

  Vegasiin Strome ja Puljujärvi,
  Oilersiin Neal ja Shipachev.

  Vegas saisi NHL-tason hyökkääjän ja huippuprospektin, Oilers saisi riskin nimeltä Vadim ja upgraden tämän kauden hyökkäykseen. En jaksanut ottaa selvää olisiko palkkakatossa edes tilaa moiselle, mutta idean tasolla voisin hyväksyäkin tuon kaupan. Voihan se olla että puolin tai toisin pitäisi jotain extraa liikutella. Tuon jälkeen hyökkäys voisi olla vaikka muodossa:

  Maroon-McDavid-Draisaitl
  Neal-Shipa-Slepyshev
  Lucic-RNH-Caggiula
  Pakarinen-Letestu-Kassian
  Khaira ja Jokinen vielä varamiehinä.

  Hauskahan näitä on aina spekuloida.
   
 24. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  No en kyllä näe mitään ideaa Slepysheviä tai Benningiä treidata, jos ei mitään konkreettista vahvistusta saada tilalle. Eikä noilla sellaista saa muuten kuin osana isompaa kauppaa. Ei noista taida saada edes samaan pakettiin lyömällä mitään järkevää tilalle. Molemmat on ihan kelpo pelaajia ja hidastaisi joukkuetta entisestään näiden myyminen.

  Samaten typerää, jos Yamamoto jää rosteriin pyörimään 9 pelin jälkeenkin. Eikö noiden junnujen kehittämisestä ole opittu yhtään mitään?

  Pacioretty ei oikein nappaa itsellenikään, sen sijaan James Neal kävisi enemmän kuin hyvin. Shipachyovia olisin valmis kokeilemaan itsekin, eihän tuossa voi mitään hävitäkään ja olisi mielenkiintoinen kokeilu vaikka McDavidin laidalla. Nythän siihen avautuisi tilaisuus lähes ilmaiseksi, kun Shipan sopimus ilmeisesti puretaan, mutta taitaa Pietariin viedä tie.
   
 25. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Nimenomaan on opittu. Yamamotoa ei voi lähettää AHL:een (?) ja kaksi kautta jo junnuissa takana. Ei se siellä WHL:ssa enää senttejä eikä muutakaan kasva. Pidettäköön mukana ja isolla peliajalla koska eihän tuolla parempiakaan ole.