Divisioonien MM-kisat

  • 207 653
  • 1 290

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kuutisen tunnin kuluttua sitten kaikki koolle! Haluan elää hetki hetkeltä Japanin nousun, vaikka striimiä en löytäisikään. Eläkää tekin. Nippon on erittäin lähellä paluuta ylimmälle tasolle. Pian koittaa suuri hetki... Herätyskello soimaan joka iikka! Japanin nousua ei kukaan halua missata.

Viimeistä viedään:

6:30 UNKARI-JAPANI (IA) - Panos: Japani nousee voittamalla Unkarin. Unkarilla ei panosta.
10:00 ITÄVALTA-SLOVENIA (IA) Panos: Voittaja nousee. Jos Japani hävinnyt aamulla, Itävallan voitto Sloveniasta varmistaisi Japanin nousun.
13:00 HOLLANTI-ROMANIA (IB) - Panos: Voittaja säilyy IB-divisioonassa, häviäjä putoaa sarjasta.
13:30 Etelä-Korea-Ukraina (IA)
16:30 Iso-Britannia-Puola (IB)
20:00 Liettua-Kroatia (IB)

Nuo tummennetut - niissä on kyse elämästä, kuolemasta, rakkaudesta, intohimosta, periksiantamattomuudesta, sitkeydestä, hiestä, työnteosta, katkeransuloisuudesta, ihanuudesta, kaikesta. Jatkoaika-skenaarioita en alkanut laskea, niitä voi sitten miettiä pelien aikana.

Nyt tai ei koskaan, Japani! Tukena ollaan.

Kuten Britney Spears, aikamme valistusfilosofi, on joskus sanonut:

I've never really wanted to go to Japan. Simply because I don't like eating fish.

Näillä eväin uuteen päivään! JAPANIIIIII! On aika.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Saturday night fever North Korea style

Lupailin tarinaa Luxemburgin turnauksen päätösillasta kun menin paikallisen kaverini kanssa joukkueiden hotellille järjestämään hieman kauppoja Pohjois-Korean pelaajien kanssa pelipaidoista. Kaverini järjesti jo kesken kisojen jotain varusteita pelaajille, kuten yhdessä viestissäni kerroin ja turnauksen jälkeen oli tarkoitus tehdä lisää kauppoja, joissa omistajaa vaihtaisi joukkueen tässä turnauksessa käyttämät paidat. Sitten lokoisa asento, nyt tulee tarinaa ja paljon. Toivottavasti myös kiintoisaa sellaista.

Menimme n. klo 23 hotellille ja suureen ruokasaliin, jossa Georgian joukkue ja erotuomarit olivat syömässä. Kaverini tunsi hotellin henkilökuntaa, kumpikaan meistä ei siis majoittunut hotellissa, ja pääsimme syömään ilmaiseksi. Pastaa ja jauhelihakastiketta, jokin muu lämmin ruoka mitä en enää jaksa muistaa ja runsas salaattipöytä. Lisäksi oli hedelmäpiirakkaa jälkiruoaksi, joten kyllä myöhäinen illallinen kelpasi.

Lisäksi oli erillinen pöytä, jossa oli kyltti ja siinä luki "Halal. Only for team United Arab Emirates." Heidän erikoisruokavaliotoiveetkin siis oli otettu huomioon.

Kesken meidän ruokailun Pohjois-Korean joukkue saapuu syömään. Valmentajat toki omaan pöytään ja pelaajat omaansa. Luultavasti turnauksen aikana pelaajat saavat parhaat ruuat koko vuoden aikana kun ruoka kotipuolessa voi olla hieman heikompaa ravintosisällöltään.

Odoteltiin pöydässä rauhassa kunnes Pohjois-Korean pelaajat vähitellen poistuivat hotellin aulan suuntaan. Yksi heistä vinkkasi meille ja lähdimme heidän perään. Aulassa parhaiten englantia (eli alkeet) osannut pelaaja ojensi meille lautasliinan, johon hän oli kirjoittanut tussilla "Room 219"

Kaverini selvitti, että varusteet ovat hänen autossaan parkkipaikalla ja käski tuoda paitoja sinne. "Ok, ok", kuului vastaus. Pari pelaajaa lähti meidän kanssamme autolle ja yksi lähti hakemaan varustekassia, jossa hän toi paitoja.

Auto oli parkkeerattu sisäänkäynnistä ulos tullessa hieman etuoikealle taaimmaiseen riviin. Välissä oli kahdessa rivissä autoja parkissa, joten matkaa autolle oli noin 80 metriä. Miksi tämän pitäisi kiinnostaa ketään? Noh, se selviää myöhemmin tarinassa.

Autolle tuli muistaakseni neljä pelaajaa, ja suunnilleen saman toivomuslistan mukaan kaveri oli järkännyt varusteita: mailoja, hanskoja, luistimia, maalivahdille maski ja räpylä. Yksi pelaaja oli pyytänyt kisojen aikana koon 5 luistimia ja tuolloin pienen viittomisen jälkeen selvisi, että ne tulisivat hänen pojalleen.

Kohtalainen härdelli päällä, mutta aika hyvässä sovussa tavara ja pelipaidat pelaajan mustasta varustekassista vaihtoivat omistajaa. Puolenkymmentä paitaa kaveri sai tässä vaiheessa ja minä heitin ne auton takapenkille.

Vaihtokauppojen ollessa loppusuoralla joukkueen valmentajat tulivat hotellin edustalle tupakalle. Ei pelaajille paniikkia tullut, mutta musta varustekassi jäi autolle, koska luultavasti sanomisen puolelle olisi mennyt, jos sen kanssa olisi lompsinut johtajien ohi.

Siinä oli samassa myös tämän kaverin kavereita ja yksi pelaajista jäi selvittämään mihin hotellihuoneeseen pitäisi tulla. Hän yritti kämmeneen piirtämällä kuvata huonenumeroa, mutta ei meinattu saada selvää mitä hän tarkoitti. Yksi kaverin kavereista kaivoi puhelimensa esille ja pyysi pelaajaa näpyttelemään siihen huonenumeron.

214.

Pelaaja lähti hotellin sisälle ja olimme keskimmäisen pysäköintirivistön kohdalla. Tuolloin joukkueen general manager tuli meidän luokse ja kiitteli vuolaasti kuinka ystäväni on auttanut pelaajia saamaan varusteita. Kaveri totesi, että olkaa hyvä, ilomielin autan kun hänellä on ollut ylimääräisiä varusteita ja hän on saanut ystäviltäänkin varusteita lahjoitettavaksi. He siis tiesivät kyllä, että pelaajat saavat varusteita ja se oli heille enemmän kuin ok. Sitä he tosin eivät tienneet, että pelipaidat vaihtoivat omistajaa.

Kun Pohjois-Korean pelaajat saapuivat illalla hallille mitalienjakoa varten, niin pari pelaajaa järkkäsi silloin jo pari paitaa. Kun pelaajat ja johtajat menivät katsomoon, niin koppikäytävällä oli pari pelaajaa, ketkä vinkkasivat minulle ja kaverilleni. Siellä he tarjosivat paria paitaa, ja kysyin kaveriltani hieman normaalia puheääntä hiljempaa, että onko tuo maalivahdin paita. Yksi pelaajista alkoi välittömästi hyssyttelemään ja katseli todella hermostuneesti selkänsä taakse koppikäytävän sisääntuloaukolle, ettei kukaan koutseista vaan tullut paikalle. Katsomosta sinne ei voinut nähdä, joten suojattu paikka oli kyseessä. Menimme saman tien kaverini kanssa muutaman metrin päässä olleeseen vessaan katsomaan millaisia riepuja meille tarjottiin. Eli luvatonta toimintaa siis paitojen välittäminen eteenpäin, ainakin käytöksestä päätellen.

Noniin ja takaisin hotellille tapahtuneeseen.

Samassa yhteydessä kaveri pahoitteli syvästi aamun jupakkaa, jossa saksalaisfanit lauloivat pilkkalauluja Kim Jong-Ilistä ja kävivät pelaajien kimppuun. "That was stupid, that was very very stupid. They were drunk but it was still very stupid", hän pahoitteli. GM nyökytteli hyväksyvästi. Samassa ystäväni kehui, aiheestakin, Pohjois-Korean joukkueen esityksiä turnauksessa ja sanoi, että he olisivat ansainneet nousun, koska he pelasivat joukkueena hyvin tasaisesti ja Bulgarialla oli vain yksi hyvä ketju.

GM totesi vain, että sellaista se on. Sen jälkeen hän sanoi, että hän haluaa lahjoittaa ystävälleni Pohjois-Korean jääkiekkoliiton viirin. Kävelimme kaverini ja kahden hänen kaverin kanssa koutsien luokse. Viirissä oli masto ja kivestä tehty jalka. Viiri oli valkoinen, siinä oli ilmeisesti kiekkoliiton logo ja tekstiä koreaksi. Todella tyylikäs eikä todellakaan löydy tuollaista esinettä ihan jokaiselta.

Lisäksi joukkueen yksi valmentajista antoi meille kaikille neljälle Pohjois-Korean lipun näköisen pinssin. Maalipinta oli yhdestä kohtaa hieman kulunut ja sen kiinnitysmekanismi oli perinteisen nastan ja metallisen vastakappaleen sijaan hakaneula, joka oli kahdessa metalliurassa jotenkin löyhän näköisesti kiinni. Nöyrät kiitokset ja tämän jälkeen GM pyysi kaveriani jäämään yhteiskuvaan.

Kaveri suostui, mutta ensin hän vei viirin autolleen. Menin sinne hänen kanssaan ja autolla huomattiin, että perkele se pelaajan varustekassi on vielä täällä ja pohdittiin, että miten me se saadaan hotelliin ilman, että kukaan koutseista näkee. Sisäänkäynnin edessä oli jotain pensaita ja sen molemmilta puolilta pääsi kiertämään oville. Johtajat päivystivät vasemmalla puolella. Tehtiin niin, että kaverini meni minun edelläni valokuvaukseen ja minä otin kassin oikealle olalleni ja kun kaverini oli kiinnittänyt heidän huomion, minä livahdin mahdollisimman huomaamattomasti sisälle ja heti sisäänkäynnin oikealla puolella oli nahkanojatuoli, jonka sivulle heitin kassin piiloon jos johtajat sattuisivat tulemaan ekana sisään.

Kaverini tuli aika nopeasti sisälle ja johtajat olivat edelleen ulkona. Kassi kantoon ja kerrokseen.

Menimme hissillä ylös ja suuntasimme huoneeseen 219, jonka ovi oli sepposen selällään auki. Ikkuna oli auki ja huoneessa melkoinen tupakan haju, vaikka pöydällä oli tupakointikieltomerkki. Lisäksi huoneessa ei ollut televisiota lainkaan. Kuten ei ollut missään muussakaan pelaajien huoneessa vaikka kävimme vissiin neljässä eri huoneessa ja televisio olisi kuulunut joka huoneen varusteluun.

Kävimme parissa huoneessa katsomassa mitä paitoja siellä tarjottiin ja oliko vielä jotain kamaa, jota pelaajat olisivat tarvinneet. Mailoja oli muutama pelaaja vailla ja sitten selvitettiin minkä kätinen maila pitäisi olla.

Lähdimme kaverin kanssa autolle hakemaan mailoja ja pelaajat jäivät huoneisiin. Kas kummaa, johtajat olivat vielä ulkona ja GM tuli taas juttelemaan. Vuonna 2008 kun Pohjois-Korea oli viimeksi Luxemburgissa pelaamassa, niin joukkueen GM sai samaiselta kaverilta Montrealin mailan. Kaverini muistutti siitä ja GM muisti, että tosiaan, niinhän silloin kävi. Kaverini halusi sitten lahjoittaa hänellekin yhden autossaan olleista mailoista. Iskemätön, muoveissa ollut Reebokin 4K-maila, joita hänellä taisi olla yhteensä viisi kappaletta. Rightin maila löytyi ja GM oli tyytyväinen.

Otimme loput mailat mukaan ja lähdimme takaisin hotellihuoneisiin. Kaverini kysyi minulta montako paitaa hänen kannattaisi näistä pyytää. Sanoin, että jos maila per paita on liikaa, niin joko 3 paitaa 4 mailaan tai 2 paitaa 3 mailaan.

Siellä sitten esitettiin vaatimuksia, mitä paitaa pitäisi olla ja montako. Ensin tarjosivat kahta paitaa neljään mailaan, mutta kaverini totesi, että hän lähtee pois jos ei saa niin monta paitaa kuin hän haluaa. Samassa, minulle suurena yllätyksenä kun kuvittelin, että heille ei käteinen kelpaa, pelaajat tarjosivat minulle rahaa vastaan paitoja.

Yksi pelaaja toi yli 10 vuotta vanhan punaisen naisten maajoukkueen paidan ja se haisi aivan navetalle. Hän pyysi siitä varmaan 40 euroa aluksi, mutta kieltäydyin. Lopulta hän laski pyyntönsä 25 euroon ja totesin, että otetaan sitten. Yksi tarjottu paita oli myös joku vanha paskainen naisten maajoukkueen paita, mihin oli nimi kuumapuristettu selkään, mutta kirjaimista oli ehkä 1 1/2 jäljellä ja sitä en huolinut.

Sitten yksi pelaaja toi maalivahdin täysin iskemättömän valkoisen pelipaidan. Se oli kausien 2011-12 paita ja siinä oli ollut nimilappu ommeltuna selkään, mutta se oli otettu pois. Sen lisäksi siinä ei ollut pienintäkään kiekon tai pelin jälkeä. Tosin kohtalaisen ummehtunut haju siinä oli, kun se ja kaikki muut paidat mitä he kauppasivat ovat varmaan aina olleet pelikassissa lojumassa näkemättä koskaan päivänvaloa, raitista ilmaa ja pesukonetta. Tai nyrkkipyykkiä.

Merkit täyteen, jatkuu seuraavassa viestissä.
 
Viimeksi muokattu:

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Saturday night fever North Korea style

Ja tarina jatkuu, toivottavasti olette jaksaneet mukana.

Pelaaja pyysi paidasta 50 euroa ja en viitsinyt edes tingata. Kerran kerrasta tuohon hintaan Pohjois-Korean maalivahdin paita. Kun kaivoin 50 seteliä lompakostani, niin yksi pelaaja tunki kätensä seteliosastolleni. Nykäisin lompakon pois hänen ulottuvilta ja sanoin napakasti "No!"

Sen jälkeen kaverini kyseli huoneessa olleelta siltä englantia parhaiten osanneelta, että missä se sun kaveri on kuka halusi mailoja. Sitten lähdettiin palloilemaan toiseen huoneeseen etsimään kyseistä sankaria ja jostain se sitten löytyi. Siinä kun palloiltiin edes takaisin, niin vastaan tuli samassa kerroksessa majoittuneita Arabiemiraattien pelaajia. He naureskelivat, että tiukkaa kaupantekoa näemmä menossa.

Kaverini suostui lopulta antamaan neljä mailaa kahteen paitaan, mutta hän pyysi siihen jotain ekstraa. Pelaajat olivat vähän ymmällään, ja sitten kaveri kysyi, että onko teillä esimerkiksi Pohjois-Korean rahaa. Näytin itse 10 euron seteliä ja sanoin "North Korea money, like this."

Sitten pelaajat hoksasivat ja joku pelaaja kaivoi 200 wonin setelin. Kaverini ei sitä ottanut, mutta minä sen sitten otin. Nyt en jaksa muistaa sainko sen mokenpaidan kanssa kaupan päälle vai maksoinko peräti 10 euroa kyseisestä paperista.

Yksi pelaaja tarjosi myös lattialla ollutta lasipulloa, jossa oli kirkasta nestettä, varmaan viinaa, ja sen sisällä oli joku helvetin iso skorpioni tai käärme, en ihan saanut selvää mikä matelija siellä oli. Pelaaja selitti, että sitä kun juo, niin saa valtaisat voimat ja naureskeltiin molemmat, että sellaista tavaraa. Totesin vain, että no thank you. Hieno muistoesine se olisi ollut, mutta pullon sisältöä en olisi suin surminkaan uskaltanut valuttaa kurkusta alas. Mikäli sen olisi ehjänä saanut perille eikä sen kanssa olisi jääty tulliin selvittelemään, että mitäs helvettiä sitä yritetään salakuljettaa.

Yhdellä pelaajista oli t-paidassaan kiinni samanlainen pinssi kuin kaikilla valmentajilla ja Pohjois-Korean johtajalla Kim Jong-Unilla. Punapohjainen pinssi, jossa on kahden entisen johtajan potretit. Kysyin pelaajalta myykö hän sen. Hän katsoi alas pinssiinsä, nosti kädet torjunnan merkiksi ja pyöritteli niitä sanoen puolihätäisen oloisesti "No no no."

Sängyllä oli yhden pelaajan punainen edustusverryttelytakki ja tarjosin siitä 100 euroa. Pelaaja totesi myös, että "No no." Se olisi ollut jäätävän tyylikäs. Rinnan kohdalla oli Pohjois-Korean lippu, toisella puolella valmistajan logo ja selkäpuolella luki DPR Korea.

Tässä vaiheessa kello oli 1 aamuyöllä, eli pari tuntia oli tässä kohtaa oltu hotellilla. Kaverini, joka oli siis myös UAE:n isäntänä, hyvästeli paikalla olleet pari joukkueen edustajaa ja yhden pelaajan ja aloimme tehdä lähtöä. Englantia osannut Pohjois-Korean pelaaja tuli perässämme rappukäytävään kun menimme kohti aulaa ja hän halusi kaupata minulle jotain. Kaverini sanoi, että älä osta mitään. Sanoin, että en osta.

Tulimme aulaan ja pelaaja ohjasi minut yhden henkilökunnan oven taakse. Hän kaivoi taskustaan 5000 wonin setelin. Sen keskellä oli kuva jostain entisestä Pohjois-Korean johtajasta ja pelaaja pyysi siitä 50 euroa. Sanoin, että ei käy. Sitten tarjous tippui 40, 30 ja lopulta 20 euroon. "Very rare, please." Hän pyysi. Totesin, että ei kiitos, minulla on jo yksi seteli, enkä tiedä tuon arvoa.

Sitten yksi henkilökunnan jäsen, joku kokki varmaan tuli häätämään meidät siitä käytävältä ja siirryimme aulan puolelle. Pelaaja yritti vielä saada minut ostamaan setelin, mutta kieltäydyin kohteliaasti ja sanoin, että minun täytyy nyt mennä. Kaverini kysyi, että mitä hän kauppasi. Sanoin, että 5000 wonin seteliä ja kerroin mitä hän siitä pyysi. Hän sanoi, että hyvä kun et ostanut. Hän muistutti kuinka hän kisojen aikana sanoi, että kun tulee päätöspäivä, niin P-Korean pelaajat muuttuvat ihan täysin ja tyyliin kaikki on kaupan.

2008 kun Luxemburg isännöi kisoja, niin Luxemburg voitti tuolloin pronssia ja kesken pronssijuhlien P-Korean pelaajat tulivat heidän pukukoppiin ja hetkessä sieltä hävisi runsaasti mailoja ja hanskoja. Luxemburgilaiset vain ihmettelivät, että mitä helvettiä tuossa äsken tapahtui.

Sen 5000 wonin setelin arvo on muuten euroksi muutettuina 4 euroa.

Käytävillä pelaajat olivat kuitenkin melko avoimia, ovet olivat jossain huoneissa kokonaan auki, ja oikeastaan missään kohtaa heidän käytöksessään ei ollut pelkoa kenekään valmentajan pölähtämisestä paikalle, toisin kuin jäähallilla. Ilmeisesti he tiesivät, että valkut viihtyvät tässä vaiheessa enemmän baarin puolella, joten ei pelkoa.

Jossain kohtaa yksi pelaaja kysyi huoneessa onko kaverillani vielä hanskoja. Hän totesi, että annoin kaikki jo pois ja kysyi, että miksi et sanonut aikaisemmin, että olisit tarvinnut. Hän olisi kyllä järjestänyt jos olisi tiennyt. Pelaajan ilme muuttui hieman pettyneeksi, mutta hän taisi kuitenkin ymmärtää. Pelaajat olivat iloisia kun kamaa löytyi ja vaikka esim luistimet eivät olleet ihan jetsulleen oikeaa kokoa, niin kelpasivat kyllä.

Toiselle maalivahdeista meni uusi maski ja oli ihan piristävää nähdä kun olimme käytävällä ja hän työntää päänsä huoneestaan ulos maski päässä ja naureskelee jotain. Myös Reebokin semivanha räpylä ja TPS:n keltasiniset kilpi ja räpylä vaihtoivat omistajaansa. Jos siis ensi vuoden kisojen kuvakoosteissa Pohjois-Korean maalivahdilla näkyy kullansävyinen maski ja keltasiniset kiinniottovälineet, niin tiedätte mistä ne ovat peräisin.

Kaverini sai yhteensä 14 Pohjois-Korean paitaa, joista kaksi oli toisen maalivahdin punainen ja valkoinen paita näistä kisoista. Toki ostin ne kaverilta itselleni talteen kun hän ei maalivahdinpaidoista välitä. Oma saldo oli yhteensä 5 paitaa.

Paitojakin merkityksellisempää oli kulttuurien kohtaaminen. Missä muussa yhteydessä pääsisi paremmin tutustumaan pohjoiskorealaisiin ihmisiin kuin urheilutapahtuman yhteydessä? Vaikka kielimuuri oli korkea, niin kyllä heidän kanssaan pystyi kommunikoimaan ja hieman naureskelemaan eri jutuille, esimerkkinä tuo pelaajan tarjoama eliksiiripullo.

Jos tuo ei ollut elämäni paras lauantaiyö, niin ainakin mieleenpainuvin. Kaverilleni sanoinkin, että tämä kaikki tuntuu todella epätodelliselle: Mitä teit viime viikonloppuna? No olin lauantai-sunnuntai välisen yön luxemburgilaisessa hotellissa Pohjois-Korean jääkiekkomaajoukkueen kanssa kauppoja tekemässä puolittain kiinnijäämistä vältellen.

Hienoja ihmisiä ja hienoja urheilijoita. Ei tuon paremmin olisi viikkoa voinut huipentaa.

Kohta tosiaan alkaa Unkari-Japani ja peukut ja rahat on kaikki Japanille. Jos Japani tämän kairaa kotiin, niin voi melkein saman tien varata lennot Tshekkeihin. Japani on nähty livenä 1-divarissa ja pakko nähdä heidät myös MM-tasolla livenä, koska luultavasti visiitti on vain vuoden mittainen. Toivottavasti ei, mutta se on hyvin todennäköinen vaihtoehto.

Saijjonaarasta Unkarille.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore

Hienoa settiä. Kuulut siihen tilastollisesti harvinaiseen ryhmään joka on asioinut Pohjois-Korealaisten ihmisten kanssa.

Kommunismi synnyttää uskomattomat harmaan- ja vaihtotalouden markkinat. Vastaavanlaista treidaamista nähtiin täällä Euroopassa vielä 80-luvulla, kun porukka matkusti Neuvostoliittoon kassit täynnä farkkuja ja sukkahousuja.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Nämä ovat todella mielenkiintoisia otteluita. Japanin yllätys jäi niin harmittavan lähelle... Tuli itsellenikin mieleen tuo Tanska-Japani ottelu muutaman vuoden takaa x) herättää jännittäviä tunteita sekin ottelu edelleen.

Tänään Liettua-Kroatia. Mielenkiinnolla saa seurata Dainius Zubrus otteita. Liettua tarvitsee tästä voiton olettaen että IB laittaa vaikeuksia Puolalle. Vedonlyönti jos kiinnostaa niin Liettuan kerroin Nordicbetillä 1,90.

edit:
IceBlacks, loistava kirjoitus.
 
Viimeksi muokattu:

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Etelä-Korean ois kannattanut palkata Tami. Tais tulla lähtö alemmalle tasolle. Olympiaprojeksi 2018 ei alkanut kovinkaan ruusuisesti.
Lion#79 ja 60min paine. Menetetty mahdollisuus.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Omat veikkaukset:

1A:

1. Itävalta
2. Unkari (toivottavasti, viime vuonna oli lähellä)
3. Slovenia
4. Japani
5. Etelä-Korea
6. Ukraina

1B

1. Puola
2. Iso-Britannia
3. Liettua
4. Hollanti
5. Kroatia
6. Romania

Lopulliset sijoitukset 1B-divarissa:

1. Puola
2. Kroatia
3. Liettua
4. Iso-Britannia
5. Hollanti
6. Romania

Sitten vähän jälkipuintia. Britit jäivät neljänneksi, mikä oli suuri pettymys. Toki joukkue kairasi hienon voiton Puolasta, mutta Puolaa ei suuremmin tuo peli kiinnostanut kun kulta oli jo varma ja Brittejä kiinnosti mitalin mahdollisuus sen verran, että ottivat suoran voiton.

Liettua hävisi päätösottelunsa turnauksen todelliselle suuryllättäjälle Kroatialle vaikka hallitsivatkin kenttätapahtumia melko selkeästi. Suurin kiitos siitä menee maalivahti Mate Tomljenovicille. Tämä oli hänen neljäs turnaus Kroatian ykkösmaalivahtina ja tämän voinee huoletta nostaa hänen parhaaksi turnauksekseen. Hänellä oli rikkonainen kausi alla, mutta se ei menoa haitannut kun mies pelasi kahdessa ensimmäisessä pelissä nollapelin. Toivottavasti joku Slovakiaa isompi kiekkomaa (kaikki kunnia Slovakialle) tarjoaa pian Tomljenovicille paikkaa kovemmista sarjoista. Lahjoja hänellä on vaikka muille jakaa. Liettuan Mantas Armalis sai ensi kaudeksi sopimuksen Elitserieniin Djurgårdeniin ja en ihmettelisi jos Tomljenovic löytäisi tiensä Ruotsiin tai vielä toivottavammin Suomeen.

Hollanti aloitti turnauksen todella heikosti, mutta paransi loppua kohden. Päätöspelissä se osoitti mikä tasoero sillä ja heittopussiksi tuomitulla Romanialla oli ja lähetti 9-1 voitolla Romanian alas.

1A-divarin lopputulokset

1. Slovenia
2. Itävalta
3. Japani
4. Ukraina
5. Unkari
6. Korea

Saavutus se oli tämäkin. Ei yhtään ainutta sijoitusta oikein arvattuna. Itävallan nousu oli sentään oikein. Sloveniaa arvailinkin, että se luultavasti nousee, mutta sympatiat oli Unkarilla kun viime vuonna se oli todella lähellä. Tänä vuonna Japani oli tosin huomattavasti sitäkin lähempänä. Minuutin verran kun olisivat kestäneet, niin tämän divarikauden suurin yllätys olisi ollut siinä. Vieläkin vituttaa. Yutaka Fukufujin loukkaantuminen kesken kolmannen erän ei ollut suurin syy epäonnistumiseen. Tosin rankkareissa väittäisin, että peli olisi voinut kääntyä ihan toisinpäin jos hän olisi ollut häkissä.

Unkarista on tullut ihan kohtalainen peikko Japanille. Karvaimmat muistot Japanilla on heistä vuoden 2008 kotikisoista kun Japanilta hylättiin heitä vastaan kaksi maalia ja Unkari voitti pelin 4-2. Viime vuonna tukkaan 1-0 ja nyt rankkareilla 5-4. Joukkue hyötyi siitä, että pelattiin Aasiassa ja aikaerorasituksen osittain väsyttämä Slovenia kaatui sensaatiomaisesti 2-1. Viime vuonna kun juttelin Japanin päävalmentaja Mark Mahonin kanssa Unkarissa niin joukkueella on selkeä visio päästä lähivuosina pelaamaan MM-kisoihin.

Suurin haaste maalla on saada nuoria lupauksia lähtemään Eurooppaan tai P-Amerikkaan. Paha motivoida lähtemään jonnekin Euroopan alasarjoihin kun kotimaassa saa niin hyvää palkkaa. Lähinnä itsensä haastamisen ja kehittymisen kautta heitä pitäisi potkia muualle pelaamaan. Mahonin mielestä Saksan 2. liigan taso on heikompi kuin Aasian liigassa, joten pääsarjatasoa alempia tarjouksia japanilaisille on turha tarjota koska pelin taso ja ennen kaikkea palkka ei heitä sinne saa.

Ukraina pelasi myös yllättävän hyvin ja panoksettoman päätösottelun murskavoitto Koreasta kertoi, että Ukraina kuuluu tälle tasolle. Vastaavasti se kertoi, että Korea oli aika lailla väärässä sarjassa. Viime vuonna se selvisi melkoisella tuurilla kun ensin se voitti Unkarin 5-4 rankkareilla kun Unkari lopetti pelaamisen täydellisesti johdettuaan 4-1.

Korean päätösottelussa Iso-Britanniaa vastaan Britit ampuivat valehtelematta 6 vai 7 kertaa tolppaan kahden ensimmäisen erän aikana ja kun kiekko ei uponnut Korean maaliin, niin luonnollisesti omissa kolisi ja 4-1 tappio tiputti Britit alas.

Kuten kaikki Korean otteluita mahdollisesti näissä kisoissa nähneet havaitsivat, niin maalivahtipeli on ylivoimaisesti suurin ongelmakohta. 8-2 turpaan Ukrainalta ja koko turnauksen maaliero oli tälle tasolle täysin kestämätön 12-30. Ei viidessä ottelussa saa päästää keskimäärin kuutta maalia jos oikeasti kuvittelee pysyvänsä sarjassa.

IIHF:n rankingin sija 18 jää lähes varmasti vain haaveeksi ja Rene Fasel oli turnauksen aikana todennut tiedotustilaisuudessa, että ei ole mitään järkeä lähettää Korean joukkuetta olympialaisiin häviämään Kanadalle, USA:lle ja Venäjälle 15-0.

Pelkään pahoin, että joku kanadalainen hommataan ensi vuodeksi joukkueen maalille, jotta he varmasti nousevat takaisin tälle tasolle. Toisaalta, jos Kroatia on lähelläkään tämän vuoden virettä ensi vuonna, Iso-Britannia saa palikkansa parempaan järjestykseen ja Liettuakin Zubruksen mukaan, niin Korean turnausvoitto on kaikkea muuta kuin selviö. Jopa mitalin saaminen tulee olemaan tiukkaa. Iso-Britannia sen jo tänä vuonna osoitti, että voittajasuosikin asema ei takaa yhtään mitään.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Tässä ketjussahan kuuluteltiin vahvasti vaihtelua jokavuotiselle hissinelikolle. Muutoksen soisin itsekin tapahtuvan, kunhan ei vaan Slovenian kustannuksella. Aloinkin siis tässä vappuni ratoksi laskeskelemaan skenaarioita, joissa Itävalta ja Slovenia olisivat rankingien perusteella ensi vuonna samassa lohkossa, kun Tsekeissä pelataan A-kisoja. Ranskan, V-Venäjän ja Tanskan otteet tulevat näyttämään miten käy.
Toisaalta en olisi yllättynyt, jos "nousijajoukkueet sijoitetaan automaattisesti eri lohkoihin, koska ???"
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
IA-divisioonan tulokset 26.4.

Unkari - Japani 5-4 rl.

02:58 0-1 Takeshi Saito (Takuro Yamashita)
17:29 1-1 Istvan Sofron (Marton Vas, Viktor Tokaji)
20:49 2-1 Istvan Bartalis (Janos Vas, Marton Vas)
26:50 2-2 Masahito Nishiwaki (Seiji Takahashi, Daisuke Obara)
30:39 2-3 Shuhei Kuji (Aaron Keller, Go Tanaka)
38:53 3-3 Istvan Sofron (Janos Hari, Istvan Bartalis)
54:30 3-4 Hiroki Ueno (Takeshi Saito)
58:54 4-4 Marton Vas (Janos Vas, Janos Hari)
65:00 5-4 Marton Vas

Maalivahdit:
Zoltan Hetenyi (HUN): 10+3+3+4=20
Yutaka Fukufuji (JPN): 8+10+2=20 (48:42 min)
Yuta Narisawa (JPN): 0+0+4+2=6 (16:18 min)
Yht.
HUN: 10+3+3+4=20
JPN: 8+10+6+2=26

Itävalta - Slovenia 1-3

33:44 0-1 Jan Urbas
35:20 1-1 Benjamin Petrik (Stefan Bacher, Martin Schiechl)
48:49 1-2 Jan Urbas (David Rodman, Matic Podlipnik)
58:28 1-3 Miha Stebih (Jan Urbas)

Maalivahdit:
Bernhard Starkbaum (AUT): 7+5+7=19
Luka Gracnar (SLO): 6+3+10=19

Etelä-Korea - Ukraina 2-8

02:27 0-1 Denys Isayenko (Roman Blagy, Denys Petrukhno)
05:34 0-2 Olexander Materukhin (Oleg Shafarenko, Oleg Tymchenko)
23:01 0-3 Roman Blagy (Yevgen Belukhin, Pavlo Padakin)
38:05 0-4 Denys Petrukhno (Roman Blagy, Pavlo Padakin)
38:29 0-5 Oleg Shafarenko (Olexander Materukhin, Yuri Navarenko)
41:27 0-6 Olexander Materukhin (Oleg Shafarenko, Oleg Tymchenko)
46:34 1-6 Kim Hyung-Joon (Chang Jun-Il)
49:01 1-7 Olexander Toryanyk (Maxym Kvitchenko)
49:21 1-8 Roman Blagy (Igor Kugut)
53:54 2-8 Brock Radunske (Lee Don-Ku, Kim Sang-Wook)

Maalivahdit:
Park Sung-Je (KOR): 8+14+7=29
Vadym Seliverstov (UKR): 12+7+9=28
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
IB-divisioonan tulokset 26.4.

Hollanti - Romania 9-1

06:52 1-0 Steve Mason (Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel)
15:53 2-0 Ivy van den Heuvel (Diederick Hagemeijer)
18:35 3-0 Marco Postma (Dax van de Velden, Joey Oosterveld)
25:13 4-0 Mitch Bruijsten (Kevin Bruijsten, Erik Tummers)
31:17 5-0 Diederick Hagemeijer (Erik Tummers)
47:00 6-0 Maarten Brekelmans (Joey Oosterveld, Marco Postma)
47:48 7-0 Nardo Nagtzaam
52:11 8-0 Tony Demelinne (Kevin Bruijsten)
53:02 8-1 Mihail Georgescu (Huba Bors, Ervin Moldovan)
59:55 9-1 Ivy van den Heuvel (Diederick Hagemeijer)

Maalivahdit:
Martijn Oosterwijk (NED): 8+6+2=16
Adrian Catrinoi (ROU): 10+1+0=11 (25:13 min)
Gellert Ruczuj (ROU): 0+6+7=13 (34:47 min)
Yht.
NED: 8+6+2=16
ROU: 10+7+7=24

Iso-Britannia - Puola 4-2

22:54 1-0 Colin Shields (Robert Lachowicz, Jonathan Weaver)
28:29 2-0 Colin Shields (Robert Lachowicz, Benjamin Davies)
35:38 2-1 Pawel Dronia (Krzysztof Zapala)
45:31 2-2 Krystian Dziubinski
52:34 3-2 Robert Dowd (Colin Shields, Jonathan Weaver)
58:31 4-2 Colin Shields (Mark Garside)

Maalivahdit:
Ben Bowns (GBR): 12+5+5=22
Kamil Kosowski (POL): 4+17+9=30

Liettua - Kroatia 2-3

30:27 0-1 Geoff Waugh (Mislav Blagus, Dario Kostovic)
32:10 0-2 Tadija Miric (Michael Novak)
33:23 1-2 Edgar Rybakov (Sarunas Kuliesius)
43:38 2-2 Darius Pliskauskas (Andrius Kaminskas)
53:41 2-3 Borna Rendulic (Dario Kostovic, Kenny MacAulay)

Maalivahdit:
Mantas Armalis (LTU): 6+4+4=14
Mate Tomljenovic (CRO): 4+10+14=28
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mulla on vahva fiilis Tunisiasta. Somen osalta pientä "liikehdintää" on jo havaittavissa ja itse olen kuullut "sisäpiiristä" hyviä uutisia aihetta koskien. Kuuleman mukaan jopa suomalainen/suomalaisia on siirtymässä mukaan projektiin. Toki olosuhteet ja lähtökohdat ovat mitä ovat, mutta olisi kieltämätät mukava nähdä kiekon leviävän myös arabimaailmassa!

Hengessä vähintään ollaan mukana jos/kun Tunisia kunnollisen porukan kasaa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toki olosuhteet ja lähtökohdat ovat mitä ovat, mutta olisi kieltämätät mukava nähdä kiekon leviävän myös arabimaailmassa!

Olisihan se hienoa jo senkin takia, että olisi toinen Afrikan maa, jos tosiaan divisioona tasolle saavat joukkueen. Etelä-Afrikka taitaa tällä haavaa olla ainoa tuon mantereen joukkue. Mitenköhän muuten Somalia? Ruotsissa asuvista somaleista kasattiin käsittääkseni joukkue jääpallon mm-kisoihin, joten olisikohan mahdollista saada pohjoismaissa asuvista somaleista maajoukkue kasaan, jääkiekon puolelle?
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Olisihan se hienoa jo senkin takia, että olisi toinen Afrikan maa, jos tosiaan divisioona tasolle saavat joukkueen. Etelä-Afrikka taitaa tällä haavaa olla ainoa tuon mantereen joukkue. Mitenköhän muuten Somalia? Ruotsissa asuvista somaleista kasattiin käsittääkseni joukkue jääpallon mm-kisoihin, joten olisikohan mahdollista saada pohjoismaissa asuvista somaleista maajoukkue kasaan, jääkiekon puolelle?

Ei onnistu koska 1) Somaliassa ei ole ainuttakaan jäähallia 2) Maassa ei ole pääsarjaa 3) Maassa ei ole junioritoimintaa. Kaikki IIHF:n perusedellytykset MM-osallistumiselle puuttuvat.

Eli jääpallon kaltainen järjestely ei onnistu jääkiekossa.

Tunisian lisäksi myös ainakin Marokossa ja Algeriassa on jääkiekkotoimintaa ja Namibiassa pelataan rullalätkää. Namibiassa pelaajat tosin ovat suurimmalta osalta, elleivät peräti kaikki, saksalaista syntyperää.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Ensi vuonna MM-kisat pelataan Tshekissä ja myös alempien divareiden kisat ovat saaneet isäntänsä. Heti 1A herättää kohtalaista ihmetystä kun Donetsk voitti äänestyksessä kahden äänen erolla Krakovan ja välittömästi Donetskissa laitettiin jäähalli remonttikuntoon.

1B puolestaan pelataan Hollannin Eindhovenissa kun Tallinna jäi pois viime hetkillä. Harmi, koska Tallinna olisi kelvannut matkakohteena erinomaisesti koska tämä sarjataso on vielä bongaamatta. Kelpaa se Eindhovenkin kun en Hollannissa vielä ole käynyt.

Lisäksi MM-kartalle saadaan uusi valtio, Bosnia ja Herzegovina. Helmikuussa 2008 maa isännöi Sarajevossa 3-divisioonan karsinnat. Kreikka laittoi Bosnialle luun kurkkuun lukemin 10-1 ja Armenian ottelut muutettiin vastustajille 5-0 -luovutusvoitoiksi. Varmaan edustuskelpoisuudessa ollut jälleen jotain häikkää.. Tuolloin Kreikka meni ainoana joukkueena kisoihin, mutta tällä kertaa B&H pääsee ilman karsimista kisoihin.

3-divari on ensi vuonna siten poikkeuksellisesti 7 joukkueen turnaus ja se kestää 9 päivää normaalin 6 päivän sijaan. Turkissa olisi siis yli viikon ajan todellista laatuhokia tarjolla kaikille seikkailuhenkisille. Kyyberillä on Izmiristä kokemusta, joten hän voinee suositella kyseistä paikkakuntaa lämpimästi.

Jos johonkin ehtisi lähteä, niin oma valinta on Eindhoven. Reykjavikissa olen jo käynyt, sodan keskelle Donetskiin ei mitään hinkua, 3-divari on juuri nähty ja lompakossa ei ihan ole riittävästi valuuttaa Etelä-Afrikan reissua varten.

Alla kaikki kisaisännät, osallistuvat joukkueet ja ajankohdat.

1A-divisioona 18-24.4.2015 Donetsk, Ukraina

Kazakstan, Italia, Ukraina, Unkari, Japani, Puola

1B-divisioona 13-19.4.2015 Eindhoven, Hollanti

Etelä-Korea, Kroatia, Iso-Britannia, Liettua, Hollanti, Viro

2A-divisioona, 13-19.4.2015 Reykjavik, Islanti

Romania, Islanti, Espanja, Australia, Serbia, Belgia

2B-divisioona, 13-19.4.2015 Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Israel, Kiina, Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka, Bulgaria, Meksiko

3-divisioona, 5-14.4.2015 Izmir, Turkki

Turkki, Pohjois-Korea, Luxemburg, Hong Kong, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Georgia, Bosnia ja Herzegovina
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olisihan se hienoa jo senkin takia, että olisi toinen Afrikan maa, jos tosiaan divisioona tasolle saavat joukkueen.

Tunisian liiton sivulta poimittu, 14. päivä Tunisia pelaa Ranskassa ensimmäisen ottelunsa. Vastaan asettuu Coqs de Courbevoie Ranskan divarista. Samasta uutisesta poimittuna joukkueen kapteenina on kukas muukaan kuin Semir Ben Amor. Pienet linnut puhuvat myös toisesta yhteydestä Suomeen, mutta katsellaan nyt... Ja tämä yhteys ei ole viime kaudessa COC:n riveissä pelannut Juho Iloviita, vaan hieman isommasta on kyse.

Sivusto on sitten ranskaksi, eli Google Translator käyttöön jos Aurinkokuninkaan kieli ei taitu. Ja tästä on hyvä jatkaa!
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
En ole ikinä ymmärtänyt tätä divisioonien kilpailujen järjestämistapaa. Selkeämpää olisi jos lohkot olisi edes A B C D E.

Ja mielestäni voisi olla enemmän joukkueita per kisat ja vähemmän lohkoja.
Vaikka parit 12 joukkueen kisat nykyiset 1 tason joukkueet ja 2 kakkostason joukkueet ja pudostuspeleineen. ja loput ns C:t omassaan..
 
Viimeksi muokattu:

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Pienet linnut puhuvat myös toisesta yhteydestä Suomeen, mutta katsellaan nyt... Ja tämä yhteys ei ole viime kaudessa COC:n riveissä pelannut Juho Iloviita, vaan hieman isommasta on kyse.

Tuolla sivuilla kohdassa "les joueurs" näyttää Suomen kohdalla lukua 3 kuten myös Ruotsin kohdalla jonka lippu on väärinpäin kuvassa. Ranskaa en osaa, mutta veikkaisin tuon tarkoittavan miten monta pelaajaa kyseisestä maasta on joukkueessa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ranskaa en osaa, mutta veikkaisin tuon tarkoittavan miten monta pelaajaa kyseisestä maasta on joukkueessa.

Itse viittaan tärkeään osaan joukkuetta, mutta en kuitenkaan pelaajaan. Itsekään en ranskaa puhu, tässä tapauksessa tietoni on annettu suomeksi ja puhutaan jostain muusta kuin pelaajasta/pelaajista.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Uuden-Seelannin kovimman kiekkoperheen veljekset ja sisko on nimetty IIHF:n Hall of Fameen, kertoo Times-lehden artikkeli http://www.times.co.nz/front-page-feature/hockey-family-into-hall-of-fame.html

Andrew, Joshua ja Oliver Hay pelasivat viime keväänä 2B-divarin MM-kisoissa Espanjassa ja olivat tiettävästi ensimmäinen veljestrio samassa MM-turnauksessa kautta aikain. Lisäksi heidän sisko Libby-Jean on pelannut useita kertoja naisten maajoukkueessa ja edustanut Uutta-Seelantia nuorten talviolympialaisten taitokisassa.

Heidän tänä vuonna MM-kisoissa käyttämät paidat pääsevät HHOF:ään näytille. Ei paljon mahtavampaa tunnustusta voisi saada.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Todetaan nyt sen verran, että Ukraina on maan epävakaan tilanteen vuoksi pakotettu luopumaan 1A-divisioonan MM-kisojen isännyydestä. Jutussa veikkaillaan, että kisat pidettäisiin näin ollen Puolan Krakovassa, jossa on juuri uusi hallikin valmistunut.

Jatkoajan uutinen aiheesta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ymmärrettävä päätös. Ukrainan tilanne on tällä hetkellä niin sekava, että onnistuneiden kisojen järjestäminen voisi osoittautua mahdottomaksi. Parempi kaikille osapuolille siirtyä sivummalle hyvissä ajoin ja antaa näin uudelle järjestäjälle paremmin aikaa valmistautua.
 

jaedhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
https://fi.wikipedia.org/wiki/Skotlannin_jääkiekkomaajoukkue
https://fi.wikipedia.org/wiki/Skotlannin_kansanäänestys_itsenäisyydestä

Nythän parin vuoden sisällä jos Skotlanti itsenäistyy niin voi olla että maa liittyy mukaan IIHF:n toimintaan, mitenköhän tämä vaikuttaisi "Team GB:n" pärjäämiseen?

GB:n joukkueessa taitaa muuten olla aika paljon walesilaisia pelaajia tai ainakin siellä syntyneitä. Tosin esim. futiksen puolellahan nuo maajoukkueiden edustukset eivät mene välttämättä syntymäpaikan mukaan, vaan siellä riittää jos vain on jotain sukujuuria esim. Skotlannissa.

Eiköhön tuossa tehdä samoin kuin Tshekkoslovakian kanssa, jolloin Slovakia joutui aloittamaan alimmalta tasolta ja Tshekki peri Tshekkoslovakian paikan. Skotlanti varmaan saisi aika hyvän rosterin kasaan 3. divisioonan kisojen tasoon nähden.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
https://fi.wikipedia.org/wiki/Skotlannin_jääkiekkomaajoukkue
https://fi.wikipedia.org/wiki/Skotlannin_kansanäänestys_itsenäisyydestä

Nythän parin vuoden sisällä jos Skotlanti itsenäistyy niin voi olla että maa liittyy mukaan IIHF:n toimintaan, mitenköhän tämä vaikuttaisi "Team GB:n" pärjäämiseen?

Viime kauden MM-joukkueessa skotteja ovat ykkösmaalivahti Stephen Murphy ja hyökkääjät Mark Garside ja Colin Shields. Shields on Iso-Britannian toinen syntyperäinen NHL-varaus ja edelleen tärkeä pala maajoukkuetta vaikka ikää hänellä onkin jo 34 vuotta.

Jos Skotlanti tosiaan saisi oman MM-joukkueen, niin Iso-Britannia kärsisi hieman. Ben Bowns on hyvä, isokokoinen maalivahti, joka viime keväänä vei ykkösmaalivahdin paikan Murphyltä tämän haparoitua Kroatiaa vastaan, mutta Murphy on silti kovaa valuuttaa brittien maalinsuulla. Garside ei ole mikään kummoinen peluri, mutta Shieldsin ja Murphyn puuttuminen vaikuttaisi Iso-Britannian pärjäämiseen hieman. Viime keväänä Shilds teki 5 maalia MM-kisoissa ja maalintekijöitä heillä ei ole yhtään liikaa. Nousu 1A-divariin olisi todella kova suoritus ilman näitä kavereita.

Jos vielä legendaarinen Tony Hand liittyisi Skotlannin joukkueeseen, niin nämä kolme kenttäpelaajaa riittäisivät kohtuu helposti murskavoittoon Georgiaa vastaan. Iso-Britannia olisi itsenäistymisen toteutuessa pienen nuorennusleikkauksen edessä ja nuoria hyökkääjiä olisi pakko ajaa maajoukkueeseen sisään, kuten rocktähti Rod Stewartin poika Liam, joka pelaa neljättä kauttaan Spokane Chiefsin joukkueessa WHL:ää.

Pikkudetaljina kerrottakoon, että Shields ja Murphy ovat serkuksia keskenään, joten piirit ovat pienet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös