IB:
1. Hollanti
2. Liettua
3. Iso-Britannia
4. Puola
5. Kroatia
6. Romania
Myönnetään, että optimistisesti jälkimmäisessä tuli haettua jo todella isoja yllätyksiä. Hauskempihan se noin olisi!
Hauskaa toki, mutta Hollanti ei tule ikinä voittamaan tätä lohkoa kun Iso-Britannia ja Puola ovat mukana. Liettuakin tulee antamaan todella kovan vastuksen erityisesti kun Zubrus on mukana.
Omat veikkaukset:
1A:
1. Itävalta
2. Unkari (toivottavasti, viime vuonna oli lähellä)
3. Slovenia
4. Japani
5. Etelä-Korea
6. Ukraina
1B
1. Puola
2. Iso-Britannia
3. Liettua
4. Hollanti
5. Kroatia
6. Romania
Puolaa on ennakoitu jopa Iso-Britanniaa kovemmaksi, mutta oma tatsi kyseiseen maahan on melko heikko. Sen tiedän, että Igor Zakharin on päävalmentajan ominaisuudessa tehnyt hyvää työtä Puolassa. Toissa vuonna nousu oli kuin pedattu Puolalle kotikisoissa, mutta niin vain joukkue onnistui häviämään ratkaisuottelun Etelä-Korealle.
Iso-Britannia ei antanut Tony Handille jatkoaikaa viime vuotisen katastrofiturnauksen jälkeen ja hänen kakkoskoutsina ollut Doug Christiansen nostettiin päävalmentajaksi. Häntä eräs Unkarissa ollut brittitoimittaja kutsui "ääliöksi" joten ilmeisesti parempiakin ehdokkaita tuohon pestiin olisi ollut, mutta hänen johdollaan maa yrittää päästä takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.
Maalissa jatkaa sama kaksikko kuin Unkarissa, eli ykkösenä Stephen Murphy ja kakkosena Ben Bowns. Bownsia on kuvailtu nuoreksi ja potentiaaliseksi, mutta Murphy on ollut pitkään maajoukkueen ja Belfast Giantsin ykkönen, joten hänen valta-asemaansa ei niin vain horjuteta.
Tällä kaudella 23-vuotias Bowns pelasi 59 ottelua Hull Stingraysin maalilla torjuntaprosentilla 90,7 ja GAA oli 3,53. Ainakin viime vuonna kun katselin hänen lämmittelyään MM-kisoissa, niin hän kääntää räpyläkätensä ranteen jotenkin erikoiseen asentoon verrattuna muihin maalivahteihin. Tyylejä on toki monenlaisia, mutta siinä voi olla yksi syy miksi kiekkoja uppoaa hieman enemmän hänen taakseen. Ikään kuin hän tekisi liikaa liikkeitä kädellään, jolloin sen liikkuminen ei ole luontevan ja sujuvan näköistä, jolloin torjuntatehokkuus kärsii.
Mestaruuden Belfastissa tällä kaudella voittanut 32-vuotias Murphy pelasi 56 ottelua torjuntaprosentilla 92,1 ja GAA oli 2,28. Tämä vertailu menee siis selkeästi Murphyn eduksi. Toki Giants oli aivan ylivoimainen tällä kaudella häviten 52:sta runkosarjan ottelustaan ainoastaan 6 varsinaisella peliajalla.
Hull oli 10 joukkueen sarjassa sijalla 8, joten Bowns oli huomattavasti kovemmassa kiekkosateessa illasta toiseen.
Puolustuksesta puuttuu Belfastin ja maajoukkueen tärkeä puolustaja Craig Peacock, mutta tärkeintä on, että maan tämän hetken paras pelaaja, Kazakstanin liigassa pelaava puolustaja Ben O'Connor on mukana.
Hyökkäyspäässä tärkeimmät kaverit ovat Philadelphian NHL-varaus Colin Shields sekä jo 19 vuotta miesten maajoukkueessa pelannut 38-vuotias Ashley Tait. Shieldskin on jo 34-vuotias, joten melko kokenut kaarti on vastuussa pisteiden tekemisestä.
Viime vuonna Brittien liitto ilmoitti kisojen aikana, että heidän tavoite on seuraavan muutaman vuoden aikana nousta takaisin MM-tasolle. Noh, vauhtia pitää ottaa kolmannelta sarjaportaalta ja melko nihkeäksi menee jos joukkue jatkaa korpivaellusta 1B:ssä vielä tämän vuoden jälkeenkin.
Iso-Britannia pelasi kotonaan kaksi harjoitusottelua kisoissa vastaan asettuvaa Hollantia vastaan. Ensimmäisen ottelun Iso-Britannia voitti 3-0 ja Ben Bowns torjui 19 kertaa.
Toisessa ottelussa kuokkaan tuli jatkoajalla 4-5. Bowns aloitti tuonkin ottelun ja hänet korvattiin kolmannen erän alussa Liettuaan joukkueen kolmosmaalivahdiksi merkityllä Mike Willillä.
Päävalmentajan kyvykkyys johtaa joukkuetta turnauksessa ja pahat maalinteko-ongelmat viime vuodelta tuovat kysymysmerkkejä Iso-Britannian iskukyvystä. Toki Puolan joukkuekin on hieman iäkäs, mutta heillä on systemaattinen ja hyviä tuloksia tehnyt päävalmentaja. Se voi kääntää turnauksen Puolan eduksi.
Liettua voi Mantas Armaliksen ja Dainius Zubruksen johdolla yltää oikeastaan mihin vain, kaiken osuessa täydellisesti kohdilleen jopa turnauksen voittoon. Sen puolesta en kuitenkaan kauheasti löisi vetoa, mutta mitali on täysin otettavissa. Hollanti on joukkueen päävastustaja pronssitaistossa ja viime vuonna Hollanti voitti Liettuan 5-3.
Kroatialla on varsin vahva maalivahtikaksikko, ainakin paperilla. Superjunnu Mate Tomljenovic sekä Brittien kakkosliigaan Slough Jetsiin Medvescakista siirtynyt Andrej Vasiljevic jakavat torjuntavastuun. Viime vuosina Tomljenovic on ollut selkeä ykkönen, mutta tänä vuonna 20-vuotiaan nuorukaisen kausi on ollut rikkonainen. Hän on pelannut Slovakian kakkosliigassa HC Detvan joukkuessa vain 2 ottelua.
Niin ikään 20-vuotias Vasiljevic pelasi Slough'ssa 17 ottelua torjuntaprosentilla 90,4 ja GAA oli 4,91.
Tuo tilasto ei kauheasti vakuuta ja jos Tomljenovicilla on ollut loukkaantumisia, niin kuin jostain olen lukenut, ja pelejä on alla melko vähän, voi turnauksesta tulla joukkueelle erittäin vaikea.
Puolustuksen selkeästi kokenein ja tärkein pelaaja on Alan Letang. Muita kronukkeja puolustuksessa ovat Geoff Waugh ja Kenny Macauley.
Hyökkäyspään tärkeimmät pelaajat ovat luonnollisesti Borna Rendulic, Tanskan liigassa tämän kauden pelannut työmyyrä, 22-vuotias Dominik Kanaet, ja 26-vuotias Itävallan ja Kroatian kansalaisuudet omaava Michael Novak, joka on tehnyt ihan mukavat tehot 11+35 yhteensä 31 ottelussa Itävallan kakkosliigassa. Myös nuori lupaus Marko Sakic on joukkueessa, vaikka peliaikaa on tullut tällä kaudella ainakin tilastojen mukaan melko vähän, vain 6 peliä Kroatian liigassa, mutta luultavasti lukema on todellisuudessa suurempi.
Rendulicin ympärille kasataan ketju, joka on päävastuussa joukkueen tehoista ja muut yrittävät estää vastustajaa tekemästä maaleja.
Joel Prpic olisi ilmeisesti myös pelannut näissä kisoissa, mutta hänellä on Kanadassa oman sarjansa pudotuspelit käynnissä.
Romanian ykkösmaalivahti Adrian Catrinoi pelaa vaikka hänen piti jättää kisat väliin, mutta lukuisa määrä tärkeitä kenttäpelaajia loukkaantumisten ja joidenkin erimielisyyksien takia puuttuu. Joukkueen lahjakkain ja taitavin pelaaja, 21-vuotias hyökkääjä Roberto Gliga kuuluu ilmeisesti myös poisjääneisiin. Ilmapiiri joukkueessa on sen verran lannistunut ja heikko, että olisi suuren luokan ihme, jos Romania säilyisi tässä divisioonassa. Ensi vuonna maa kuitenkin nousee takaisin ylös, sillä tasoero 2A-divarin muihin joukkueisiin on sen verran selkeä, että Romania hoitaa ne nurin hieman heikommallakin rosterilla.
Viimeksi muokattu: