Divisioonien MM-kisat

  • 182 671
  • 1 028

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
2-3 viikon sisällä päästään itse asiaan, eli saadaan alempien divisioonien MM-kisat käyntiin. Kalenterihan näyttää seuraavalta:

14-20.4 IA, Budapest, Unkari

Italia
Kazakstan
Unkari
Japani
Iso-Britannia
Etelä-Korea


Lähden tuonne paikan päälle seuraamaan skaboja ja antamaan myös raporttia. Italia ja Kazakstan saavat varsin vahvat joukkueet jalkeille, mutta silti toivon koko sydämestäni Unkarin nousevan takaisin A-tasolle. Pari vuotta sitten Unkarin nousu karahti jatkoaikatappioon juurikin Italiaa vastaan kotiyleisön edessä, joten nyt olisi mahtava paikka revanssille.

Henkilökohtaisesti olen kiinnostunut myös Brittien touhuista. Katsoin olympiakarsinnoista heidän ottelut Ranskaa ja Latviaa vastaan ja tasoero oli silmiinpistävä. Puolustusalueen kuri ja järjestelmällisyys loisti poissaolollaan kun pelaajat ylipelasivat monet tilanteet ja pelaajien keskinäiset etäisyydet kasvoivat älyttömiksi jolloin maalinkulmalla sai nököttää vastustaja varsin rauhassa.

Vastahyökkäyksissä he kuitenkin osoittivat tehokkuutensa ja myös maalivahtipeli oli varsin mallikasta vaikkei heillä ykkösmaalivahti Stephen Murphy ollutkaan häkissä loukkaantumisen takia. Nyt hänen pitäisi olla terve ja pelata näissä kisoissa.

Brittienkin toivoisin nousevan 19 vuoden tauon jälkeen A-tasolle, mutta se vaatisi jo suuren ihmeen.

Etelä-Koreakin on ollut sopivasti tapetilla Mestiskuvioidensa vuoksi, niin yritän saada jonkinlaista kommenttia jos joku sattuisi tarkemmin tietämään mitä siellä oikein suunnitellaan meidän päämme menoksi. Sormet ristiin, että joku taustahenkilöstöstä osaa englantia. Todennäköisesti pelkkä kova luisteluvoima ei riitä ja joukkue putoaa alemmalle sarjatasolle.

Nousijat ovat Kazakstan ja Unkari.

14-20.4. IB, Donetsk, Ukraina

Ukraina
Puola
Hollanti
Romania
Liettua
Viro


I-divari B:ssä on kunnon itäblokin meininkiä ja Hollanti siihen vielä sekaan. Ukrainan jääkiekko oli viime vuonna aallonpohjassaan kun se onnistui tiputtamaan itsensä 3. alimmalle sarjatasolle. Junioreissa tämä tapahtui jo useita vuosia sitten ja nyt miehet seurasivat perässä. KHL-kuviot ovat varmasti hieman tervehdyttäneet toimintaa ja ainoa tavoite Ukrainalla on nousta takaisin A-lohkoon.

Viime vuonna Puola kärsi kotikisoissaan shokkitappion Etelä-Korealle päätösottelussaan ja jäivät hopeasijalle. Nyt haaste nousuun on selvästi isompi, mutta kenties he pääsevät haastajan asemassa yllättämään.

Putoamiskamppailu onkin mielenkiintoinen. Romania onnistui viime vuonna säilyttämään paikkansa voittamalla Australian ja yllättäen myös Liettuan. Viro nousi puolestaan viime vuonna tähän divisioonaan erittäin suvereenien esitysten jälkeen II-divarista.

Viro tarvitsee erittäin kipeästi ykkösnyrkkien Alexander Petrovin ja Robert Rooban viimeistelytaitoa, Dimitri Rodinia puolustuspäähän ja Villem-Henrik Koitmaata häkkiin. Näistä osa-alueista tosin maalivahtiosasto on selvästi haavoittuvaisin.

Koitmaa pelaa erittäin aggressiivisella perhostyylillä ja hän sylkee luvattoman paljon kiekkoja eteensä. Lisäksi hän liikkuu maalilla erittäin aktiivisesti syvyyssuunnassa jolloin reboundien tullessa maali on luvattoman tyhjä. Tämä vaatii puolustajilta erityistä valppautta jotta hyökkääjät eivät pääse lyömään irtokiekkoja pussiin.

Liettua on myös mielenkiintoinen joukkue. Kaunasin lähellä oleva Elektrenai on maan jääkiekon ykköspaikka ja voittanut maan mestaruuden ties kuinka monta kertaa. Tällä kaudella joukkue voitti kaikki 15 ottelua maalierolla 100-37. Ensi kaudeksi joukkue suuntaa mahdollisesti Valko-Venäjän liigaan tasokkaamman peliseuran perässä.

Liettualta seurannan arvoisia pelaajia ovat Ilveksessä piipahtanut Aivaras Bendzius ja siellä vielä jatkava Daniel Bogdziul. Molemmat ovat pelanneet tällä kaudella U-20 MM-kisoissa sekä miesten maajoukkueessa olympiakarsintoja.

Todennäköisin putoaja on Viro.
 
Viimeksi muokattu:

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
14-20.4 IIA, Zagreb, Kroatia

Kroatia
Australia
Espanja
Serbia
Islanti
Belgia


II-divarissa on tänäkin vuonna erittäin kovatasoinen ja mielenkiintoinen turnaus tarjolla. 2 vuotta sitten Borna Rendulic omakätisesti ryssi joukkueensa nousun I-divariin. Viime vuonna Kroatian nousu kaatui kahteen viime hetken maalin tappioon Espanjaa ja Viroa vastaan. Tänä vuonna Kroatian pitäisi saada maan historian paras pistemies Marco Lovrencic takaisin joukkueeseen.

Kroatian NHL-vahvistus Joel Prpicin saapuminen on epävarmaa. Mies lopetti ammattilaisuransa viime kauteen ja hän aloitti palomiehenä Toronton lähistöllä. Hän kuitenkin kertoi olevansa ilman muuta valmis edustamaan Kroatiaa tänä vuonna.

Maalivahtiosasto on Kroatialla kenties turnauksen paras. Mate Tomljenovic on pelannut useamman vuoden Slovakiassa U-18 ja U-20 pääsarjoissa ja tänä vuonna hän liittyi Medvescak Zagrebin U-20 joukkueeseen, joka aloitti U-20 EBEL-liigassa (paljon numeroita, mutta toivottavasti tuosta saa selkoa).

Hän täyttää tänä vuonna 20 ja on ollut jo vuodesta 2011 miesten maajoukkueen ykkösmaalivahti. Hän on joutunut molemmissa pelaamissaan miesten MM-kisoissa kokemaan erittäin karvaita tappiota mukaanlukien 2011 ratkaisupelin häviö Romanialle 1-2 ja viime vuonna 2-3 shokkitappio Espanjalle kun Tomljenovic lipsautti 4 sekuntia ennen loppua b-pistelämärin räpylän kautta omiin.

Seuraavassa ottelussa kun Viro teki vajaat 2 minuuttia ennen loppua voittomaalin pelin ollessa tasan, Tomljenovic teki maalituomarille Noroset koska hän oli vahvasti sitä mieltä, että hyökkääjä esti häntä.

Hänellä on erinomaiset tekniset valmiudet olla huippumaalivahti vähintään KHL:ssä. Hän liikkuu nopeasti, on notkea, räpyläkäsi on erinomainen ja sijoittuminenkin on loistavaa. Nämä takaiskut viime turnauksissa ovat taatusti kypsyttäneet häntä henkisesti ja nyt hän näyttää mikä on miehiään.

Turnauksen paras maalivahti on siinä.

Hyökkäyspäässä joukkueella riittää leveyttä ja nyt Borna Rendulicista on valtaisasti enemmän apua joukkueelleen kuin 2 vuotta sitten. Tuolloin joukkueella oli kroatialainen päävalmentaja joka ei saanut millään joukkueen neppailevia junnuja aisoihin. Joukkueessa ei muutenkaan yhteishenki toiminut aivan saumattomasti ja se näkyi armotta siinä pelissä, missä kaiken olisi pitänyt toimia täydellisesti.

Tänäkin vuonna joukkue luottaa ulkomaiseen osaamiseen ja samanlaista pelleilyä ei taatusti nähdä. Borna ei "HIFK on paska" -kommenttien myötä ole varmaan henkisesti kasvanut yhtään, mutta Atu Selin on saanut miehen tekemään töitä. HPK:n ykkösketjuun ei parin vuoden takaisilla otteilla ollut mitään asiaa, ei edes koko joukkueeseen.

Rendulic ja Lovrencic asetettaneen Kroatian ykkösketjuun ja jälki tulee olemaan tuhoisaa. Suurin haastaja on aina vahvasti pelaaja Australia, mutta nyt omat rahat menevät sisään Kroatian puolesta.

Espanja oli viime vuonna toinen II-divarissa, mutta ratkaisupelissä se oli lähes aseeton Viroa vastaan. Tänä vuonna tilanne muuttuu täysin, sillä mikäli oikein olen ymmärtänyt niin Ander "Spanish Hasek" Alcaine on loukkaantunut ja hänelle ei löydy korvaajaa. Hän kävi viime kesänä Toronto Maple Leafsin try-out leirillä ja kun Pohjois-Amerikasta ei löytynyt pelipaikkaa, hän palasi takaisin Espanjan liigaan osittain hammaslääkäriopintojensa vuoksi. Edellisen kauden hän oli pelannut ammattilaisena Ranskassa.

Viime vuonna Espanjan kakkosmaalivahtina oli Luis Sokolov ja hän ei pelannut kuin 10 minuuttia Uutta-Seelantia vastaan kohdaten 0 laukausta.

Hyökkäyspäässä väkkärä Carlos Quevedo olisi myös kullanarvoinen, mutta hän loukkaantui U-20 MM-kisoissa ja on ollut siitä lähtien sivussa. Näiden kahden pelaajan puuttuminen on korvaamaton menetys ja nyt taistelu mitaleista saattaa muuttua jopa taisteluksi putoamista vastaan.

Espanjan tullessa kyntämään, pronssi menee melko varmasti Islannille. Islanti on ottanut valtaisia askeleita joka vuosi ja noususuhdanne jatkunee nytkin. Joukkue on pystynyt lähes joka vuosi voittamaan jonkun uuden maan. 2011 he voittivat ensimmäistä kertaa Kiinan, olivat lähellä yllättää Romanian ja 2012 voittivat Serbian

Vuonna 2010 Islanti otti II-divarissa pronssia, kuten 2011, mutta 2012 vastus oli liian kovaa ja joukkue jäi neljänneksi. Islannin avainhahmoja puolustuksessa ovat maalivahti Dennis Hedström, kulttipakki, 2-metrinen partaveikko Birki Arnasson, Ruotsin U-20 Elitserienissä Mjölbyssä pelaava lahjakas, kookas pakki Olaf Eliasson.

Hyökkäyspäässä vastuun ottamat Emil Allengard sekä Islannin Jarkko Ruutu, Sean Avery, Jonas Magnusson. Mies on kentällä juuri niin vittumainen kuin olemus antaa ymmärtää. Suunsoittoa ja jatkuvaa pikkusikaa, mutta myös puhtaita taklauksia. Myös siviilissä on meinannut käydä huonosti. Uuden-Seelannin pakki kertoi minulle viime vuonna, että kun he pelasivat 2010 Virossa, niin turnauksen päätyttyä ja Islannin otettua pronssimitalit, niin viina luonnollisesti virtasi ja erityisesti Magnussonille kuppi maittoi.

Viron joukkue pölähti heidän hotelliinsa vaikka he majoittuivat eri hotelleissa. Magnusson alkoi aukomaan päätään virolaisille ja aikansa vittuilua kuunneltuaan rupesi tulemaan tunti turpaan ilman mainoskatkoja. Tarina ei kertonut ketkä Viron pelaajat häntä pahoinpitelivät, mutta tämä tarinankertoja meni väliin pelastamaan hänet. Magnusson oli aivan yltä päältä veressä ja yllättävä lopputulema oli, että seuraavana aamuna muun joukkueen lähtiessä Narvasta bussilla kohti Tallinnaa, Magnussonia ei siihen kyytiin löytynyt.

Viime vuonnakin oli useampi kansainvälinen konflikti lähellä kun mies käy soittamassa suutaan Espanjan ja Serbian vaihtoaitioiden edessä. Kokemusta miehellä riittää, sillä hän oli mukana jo Islannin ensimmäisessä arvoturnauksessa, 1999 III-divarissa.

Suosittelen katsomaan seuraavan pätkän Islanti-Kreikka Youtubessa. Paljon on kalaa kiskottu Reykjavikin vesiltä noista ajoista.

Belgia nousi viime vuonna B-lohkosta ja se tappelee Serbian kanssa putoamista vastaan. Pahimmassa tapauksessa myös Espanja on putoamiskamppailussa.


21-27.4 IIB, Izmit, Turkki

Uusi-Seelanti
Kiina
Turkki
Bulgaria
Meksiko
Israel


II-divarin B-lohkossakin odotettavissa on jännittäviä pelejä. Viime vuonna Uusi-Seelanti oli karmaisevan huono A-lohkossa koska joukkueesta puuttui peräti 13 pelaajaa edellisistä kisoista, mukaan lukien molemmat maalivahdit. Lisäksi joukkueen ykkösmaalivahdiksi tarkoitettu heppu loukkaantui viimeistelyleirillä Itävallassa ja käytännössä maalilla olivat nelos- ja vitosmolarit.

Tänä vuonna tilanne on parempi, sillä ykkösmaalivahtina pelaa Rick Parry. Rick pelasi tänä vuonna Ranskan 3. sarjatasolla ja siirtyy kesällä Australian liigaan.

Puolustuksen pääjehu on Andrew Hay ja hyökkäykseen joukkue saa toivottavasti käyttöönsä Chris Eadenin, Gino Haydin ja Brett Speirsin. Peruskalustoon kuuluvat Ian Wannamaker, Joshua Hay sekä Heinolassa muutama vuosi takaperin A-junnujen III-divaria pelaamassa käynyt Martin Lee.

Muut haastajat nousuun ovat Kiina ja varauksin Bulgaria. Kiina pelasi vielä 2000-luvulla aktiivisesti I-divarissa, mutta suunta on viimeisen 5 vuoden aikana ollut kovasti laskusuuntainen. Viime vuonna Kiina tuli turnauksessa toiseksi hävittyään nousija Belgialle sekä Israelille.

Bulgaria pääsee jokavuotiselle ryyppyreissulleen ja uskaltaisin väittää, että he eivät edes halua nousta. Tämä taso sopii Bulgarialle paljon paremmin, sillä ylemmässä divarissa turpaan tulisi ovista ja ikkunoista. 2011 joukkueen pelaajat kiskoivat hallin edustalla skumppaa ja röökiä voitettuaan avausottelussaan Irlannin 6-0. Ensimmäisenä välipäivänä koko joukkue oli puolen päivän oluella terassilla ja samaan aikaan islantilaiset olivat 200 metrin päässä pelaamassa jalkapalloa.

Toisena päivänä Bulgaria pelasi Kroatiaa vastaan ja Kroatian pelaajat kertoivat myöhemmin, että ennen peliä bulgarialaiset kantoivat yhtä pelaajaa pukuhuoneeseen selviämään koska hän ei enää pysynyt tolpillaan. Tuskin se sota yhtä miestä kaipasi kun Kroatia voitti 17-2.

Israelillakin olisi potentiaalia parempaan kuin nykyinen rämpiminen II-III -divarien välillä. 2006 joukkue pelasi jopa I-divarissa Saksan kaltaisia maita vastaan, mutta siitä lähtien sotkut jääkiekkoliitossa ja koko organisaation toiminnassa ovat heikentäneet toimintaa. Valmentajat vaihtuvat vähän väliä ja selkeä systemaattisuus loistavat poissaolollaan.

Joukkueen selkeä ykköstähti on komeat jalkakynät Kreikkaa pari vuotta sitten tehnyt Eli Sherbatov. Erittäin taitava pikkumies ja hän teki ilmaveivillä pöntön 13-vuotiaana U-18 kisoissa Tähän malliin (Youtube). Kyllä, seuratkaa sitä luistimilla liikkuvaa vaahtosammutinta.

Hän on siirtynyt QMJHL:stä Ranskaan ja pelannut siellä pari vuotta. Valitettavasti miehen 165 cm:n varsi tekee miehen NHL-uran käytännössä mahdottomaksi. Taitoa olisi vaikka muille jakaa.

Vastapainoksi joukkueesta löytyy yhden tuttuni mukaan II-divarin historian huonoin pelaaja, Tal Avneri. Kuin kruunatakseen pelitaitonsa, ainakin 3 vuotta sitten hän pisti menemään valkoisilla luistimilla. Oli kyllä huono, en kiistä.

Puolustukseen olisi kovin mukava saada Daniel Spivak luutimaan. Erittäin suuria minuutteja kestävä kiekollinen pakki olisi elinehto puolustuspään tukevoittamiseen. Vuonna 2010 hän pelasi putoamisen käytännössä ratkaisseessa ottelussa Uutta-Seelantia vastaan vaatimattomat 55 minuuttia. Samalla osa äijistä viltissä, niin ei voi kuin nostaa hattu hallin katosta läpi.

Nousijajoukkue Turkki on puolittainen (k)arvoitus. Turkki voitti isännöimänsä III-divariturnauksen viime vuonna varsin suvereenilla maalierolla 33-7.

Joukkueessa ehdottomasti seurannan arvoisia ovat puolustaja Gurkan Cetinkaya sekä hyökkääjä Serkan Gumus. Serkan on erittäin taitava luistelija ja kiekkokin tottelee lavassa hienosti. Jos joukkue saa hyökkäyspäässä pelin kulkemaan, ei putoaminen takaisin III-divariin olekaan selviö.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
No johan on melkoinen kisapaketti IceBlacksilta! Sitähän on perehdytte perin pohjin divarikiekon saloihin. Aikalailla omat mielipiteet tuli jo tuossa paketissa sanottua. Mielenkiinnolla on seurattava Etelä-Korean ja Viron, sekä tietty Unkarin otteita. Etelä-Korea on pelannut parina viime kautena hämmästyttävän hyvin. Nopeaa ja hyökkäävää kiekkoa. Mieleen on jäänyt vain huono maalivahtipeli. Viron olisi ehdottomasti saatava parhaat voimansa koottua. Muussa tapauksessa noutaja on jo ovella. Unkari on osoittanut kuuluvansa I-divarin eliittiin, mutta onnistunut lunastamaan paikan parrasvaloissa vasta kerran. Kotiyleisön edessä jälleen uusi loistava mahdollisuus. Toivottavasti peleistä olisi tarjolla riittävästi pelittäviä live-lähetyksiä. Divarikisat ovat kyllä kiekkoviihdettä parhaimmilaan.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
15-21.4 III, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka
Pohjois-Korea
Irlanti
Luxemburg
Kreikka
UAE


Pahnan pohjimmainen, muttei missään nimessä väheksyttävä III-divari käydään 2011 tapaan jälleen Etelä-Afrikassa. Etelä-Afrikka putosi viime vuonna II-divarista joten he voittanevat jälleen tämän turnauksen. Myös suomalaisväriä saadaan tähän turnaukseen kun SM-liigan päätuomari Mikko Kaukokari lähtee viheltämään otteluita.

Mielenkiinto kohdistuu vuosittain aina siihen viitsiikö Pohjois-Korea saapua paikalle. 2011 joukkue ei tullut Australiaan pelaamaan vedoten rahaongelmiin. Viime vuonna he tulivat Turkkiin, mutta saas nähdä miten käy tällä kertaa. Pahimmassa tapauksessa reissu jää väliin sen takia kun sota puhkeaa Korean suunnalla, mutta toivottavasti ei sentään. Ikävää jättää hyvä kiekkoturnaus pelaamatta vain sen takia kun pitäisi sotimaan ryhtyä.

Pohjois-Koreakin on useasti vieraillut II-divarissa ja viime vuonnakin se sijoittui toiseksi häviten vain Turkille niukasti 2-4.

Luxemburg on historiansa aikana myös piipahdellut II-divarissa, mutta sieltä on tultu yhtä nopeasti alas. Joukkue saa puolustukseen mielenkiintoisen vahvistuksen kun Ty Dilello tulee tilkitsemään Luxemburgin maalia. Hänellä on lisäksi Kanadan ja Italian passi ja hän pelaa jossain Manitoban junnuliigassa.

Kreikkakin voisi saada kunnon joukkueen jalkeille. 2009 Kreikalla oli varsin hyvä joukkue ja se onnistui pakottamaan turnauksen voittaja Uuden-Seelannin jatkoajalle.

2011 asiat muuttuivat totaalisesti kun maan talviurheilu vai jääkiekkoliiton yksinvaltias pomo päätti pistää kuviot uusiksi. Käytännössä Kreikan jääkiekkomaajoukkue = seurajoukkue Iptameni ja 1-2 pelaajaa saattoi tulla sen ulkopuolelta. Sitten tämä rahanahne kreikkalaisherrasmies päätti nostaa Ateenan ainoan täysimittaisen hallin käyttökustannuksia ja lisäksi pakotti pelaajat maksamaan paikasta maajoukkueessa.

Iptamenin pelaajat eivät tähän suostuneet ja jättäytyivät joukkueesta. Maajoukkueeseen tulivat käytönnössä ne pelaajat keillä ei taitojen puolesta olisi mitään asiaa kokoonpanoon, mutta lompakonnyörit olivat sen verran löyhässä, että he tästä edustustehtävästä halusivat maksaa. Vain muutama pelaaja aikaisemmilta vuosilta tuli joukkueeseen mukaan ja tuloksena oli kaikkien aikojen katastrofi Kreikalle.

Joukkue hävisi kaikki pelinsä aivan pystyyn ja mm. Israel pisti taululle lukemat 2-26 ja joukkueen kokonaismaaliero 4 ottelun jälkeen oli 2-74. Eivät jääneet kuitenkaan jumboiksi koska Mongolia ei tullut tontille ja he saivat siitä luovutusvoiton.

Muistaakseni samana vuonna tämä tyrannijohtaja menehtyi ja sen jälkeen parhaat miehet palasivat maajoukkueeseen. Suurin ongelmahan joukkueella on raha ja heillä on jatkuvasti varainkeruukampanjat päällä jotta he pääsevät matkustamaan turnauksiin.

Joukkueen ykköskaliiberiin kuuluvat Kalyvaksen veljekset Dimitrios ja Georgios. Dimitrios on ollut maajoukkueessa mukana jo vuodesta 1991 ja Georgioskin vuodesta 1998.

Puolustuspäässä Nikos Papadopuloksella on luultavasti Kreikan kovin lämäri ja myös puolustustaitoa löytyy. Välillä tosin otteet menevät pieneksi sikailuksi, mutta hän on ilman muuta joukkueen paras puolustaja.

Irlanti pelaa itselleen sopivalla sarjatasolla. Se oli 2011 järkyttävän huono II-divarissa ja vuonna 2009 se jäi III-divarissakin viimeiseksi. Silloin joukkueesta puuttui paljon tärkeitä pelaajia, mutta II-divarissa se on parhaalla miehitykselläkin heittopussi.

Joukkueen paras hyökkääjä Mark Morrison laittoi luistimet naulaan ja vastaavasti surkein puolustaja Timothy "Timppa" O'Driscoll ei myöskään ole mukana. Timothy oli III-divarissa aivan pihalla ja II-divarissa hänen puolustuspelaamisensa oli sellaista ettei tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Se II-divarin turnaus oli ensimmäinen kerta kun olen nähnyt 168-senttisen pelaajan saavan avojäällä 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Luultavasti jäävät mitalien ulkopuolelle.

Yhdistyneet Arabiemiraatit tekevät paluun MM-tasolle sitten vuoden 2010 III-divarin. Silloin joukkue hävisi Kreikalle 1-7, Luxemburgille 2-3 ja Irlannille 2-8. 2011 joukkue ei osallistunut III-divariin koska se olisi joutunut pelaamaan Israelia vastaan.

UAE pelasi vastikaan varsin heikosti Challenge Cup of Asiassa häviten mm. Thaimaalle, Hong Kongille ja Taiwanille. Nuo otteet eivät lupaa erityisen hyvää, mutta toivottavasti joukkueella ei ollut paras kokoonpano tuossa turnauksessa. Toivottavasti pystyisivät edes yhden voiton kampeamaan.
 
Viimeksi muokattu:

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Toivottavasti peleistä olisi tarjolla riittävästi pelittäviä live-lähetyksiä. Divarikisat ovat kyllä kiekkoviihdettä parhaimmilaan.

Ainakin pari vuotta sitten Etelä-Afrikassa pelattu III-divariturnaus tuli livestriimistä, viime vuonna IIB striimattiin myös, mutta se ei ollut ilmainen. Ilmeisesti myös IIA tuli livestriiminä. Ainakin IA televisioidaan joten hyvällä tuurilla siihenkin voisi löytyä striimiä.

Jos haluaa päästä divarikiekon tunnelmiin, niin sitten on aika kääntää tälle http://www.justin.tv/isplive#/w/5252944752 kanavalle. Tänään käynnistyi U-18 IIA turnaus Tallinnassa ja juuri nyt on alkamassa ottelu Unkari-Liettua. Siellä pelataan huomennakin, eli nyt olisi loistava paikka tehdä ex tempore -reissu Tallinnaan divarikiekkoa katsomaan. Liput eivät taatusti maksa paljon, jos mitään.

Ja Unkari pisti vissiin 15 sekunnin jälkeen 1-0. Huhheijjaa.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Kokoonpanoja odotellessa, vuoden kohokohta on kohta käsillä!

Unkarin tilanne on aika epävarma. Puolustuspäässä parannusta viime kauteen tuskin on luvassa, eikä pakka näytä hirveän lupaavalta muutenkaan. Maalia vartoinee viime vuoden tapaan Bence Balizs. Näkisin että Zoltan Hetenyin osallistuminen turnaukseen tuon taannoisen kopelointitapauksen jälkeen on erittäin epätodennäköistä eikä kundi samasta syystä olisi välttämättä parhaimmillaan muutenkaan.

Balizsin kausi oli puolestaan koko Szekesfehervarin lailla melkoinen pettymys. Lupaava alkukausi meni hukkaan loppuvuoden täydellisen romahduksen vuoksi, eikä AV lopulta selvinnut edes pudotuspeleihin asti. Ottaen huomioon että suurin osa Unkarin maajoukkueesta koostunee jälleen Szekesfehervarin pelaajista, surkeasti sujunut kausi ei lupaa hyvää. Hyökkäyspää huutaisi Daniel Kogeria, mutta Everblades selvitti tiensä playoffeihin, joten miestä tuskin turnauksessa nähdään. Vas ja Hari ilmaantunevat ainakin. Mikään ei ole mahdotonta, mutta haasteellisesta tilanteesta Unkari kisoihin tulee joka tapauksessa lähtemään.

Kroatian otteita tulee seurattua taas varmasti tarkasti. Tämä sukupolvi on se, joka voi potkaista Kroatian lätkän ihan kunnolla lentoon. Tomljenovic ja Rendulic ovat kakkosdivaritasolla todella kovia tekijöitä. Mielenkiintoista on nähdä millaisella kokoonpanolla Kroatia lähtee, sieltä kun on nousemassa ihan mielenkiintoisia nimiä nuorisostakin, esim. Marko Sakic. Mulla on vahva usko siihen että Kroatit tempaisevat kotikisoissaan itsensä ylemmälle sarjatasolle Australian ja Espanjan nenän edestä.

Enemmän pohdintoja ja ennustuksia sitten viikon-parin päästä, kun kokoonpanoja alkaa tulla julki.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Allekirjoittanut on lähdössä Turkkiin katsastamaan divarilätkän tasoa Nyrkkiä Leukaperiin-palstan moderaattorin kanssa. Joten matkaraporttia tulee olemaan ainakin parissa paikassa (laitellaan linkkejä sitten kun on jotain linkattavaa). Kisoissa on myös virolainen tuomari, katsellaan jos hänet saataisiin juttuetäisyydelle kisojen tiimellyksessä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Espanja joutuu näillä näkymin pärjäämään ilman Alcainea ja Quevedoa, mikä kyllä laskee epsanjalaisten osakkeita huomattavasti. Samaan aikaan esimerkiksi Kroatia on saamassa melkeinpä parhaan mahdollisen kokoonpanoonsa mukaan. Niinpä 2B taitaa olla Kroatian ja Australian mittelö, jännää tulee.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Espanja joutuu näillä näkymin pärjäämään ilman Alcainea ja Quevedoa, mikä kyllä laskee epsanjalaisten osakkeita huomattavasti. Samaan aikaan esimerkiksi Kroatia on saamassa melkeinpä parhaan mahdollisen kokoonpanoonsa mukaan. Niinpä 2B taitaa olla Kroatian ja Australian mittelö, jännää tulee.

Noita poissaoloja ja niiden vaikutusta mainostin turnausennakossa. Australialta puuttuu superjunnu Nathan Walker, eli hekin joutuvat antamaan turhan paljon tasoitusta. Joel Prpic ja viime vuonna loukkaantuneena ollut John Hecimovic tuovat sen verran taitoa ja kovuutta Kroatialle, että ihme on jos eivät nouse.

Jos Espanja lyö häkkiin Luis Sokolovin, niin siitä voi tulla ihan mitä vaan. Selkeästi heikompi molari kuin Alcaine ja tällä kaudella Espanjan liigan torjuntaprosentti huikea 83,0. Tuskainen turnaus tiedossa.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Noita poissaoloja ja niiden vaikutusta mainostin turnausennakossa. Australialta puuttuu superjunnu Nathan Walker, eli hekin joutuvat antamaan turhan paljon tasoitusta. Joel Prpic ja viime vuonna loukkaantuneena ollut John Hecimovic tuovat sen verran taitoa ja kovuutta Kroatialle, että ihme on jos eivät nouse.

Jos Espanja lyö häkkiin Luis Sokolovin, niin siitä voi tulla ihan mitä vaan. Selkeästi heikompi molari kuin Alcaine ja tällä kaudella Espanjan liigan torjuntaprosentti huikea 83,0. Tuskainen turnaus tiedossa.

Kappas, niinpäs olikin. Alcaine on monesti kannatellut joukkuetta käytännössä yksinään, joten menetys on kyllä todella suuri. Walkerin uupumista aussien riveistä en ollut huomannutkaan. Kroatian nippu näyttää tässä valossa kyllä sellaiselta että cronuckit saavat halutessaan vaikka bongailla tyttöjä katsomosta tänäkin vuonna ja Kroatia nousisi silti. Alkais jo!
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Mielenkiinto kohdistuu vuosittain aina siihen viitsiikö Pohjois-Korea saapua paikalle. 2011 joukkue ei tullut Australiaan pelaamaan vedoten rahaongelmiin. Viime vuonna he tulivat Turkkiin, mutta saas nähdä miten käy tällä kertaa. Pahimmassa tapauksessa reissu jää väliin sen takia kun sota puhkeaa Korean suunnalla, mutta toivottavasti ei sentään. Ikävää jättää hyvä kiekkoturnaus pelaamatta vain sen takia kun pitäisi sotimaan ryhtyä.
Korean Demokraattisen Kansantasavallan kiekkoliitto on toimittanut entry listin IIHF:lle, joten eiköhän Suuren Johtajan urheat soturit nähdä myös Kapkaupungissa.

Kreikkakin voisi saada kunnon joukkueen jalkeille. 2009 Kreikalla oli varsin hyvä joukkue ja se onnistui pakottamaan turnauksen voittaja Uuden-Seelannin jatkoajalle.
Innolla odotan Kreikan joukkueen näkemistä. Viime vuonna homma oli vähän hakemista, eihän koko maassa ole yhtäkään täysimittaista jääkiekkokaukaloa ja maajoukkuepeleistä oli taukoa. Tänä vuonna homma saattaisi toimia paremmin vaikka rahat ovat tiukalla. Karsintaturnauksessa Kreikka voitti heittopussit Mongolian ja Georgian, mutta otti käsittämättömästi turpaan Yhdistyneiltä Arabiemiraateilta 2-0. Hyvällä tsägällä 4. sija ja näin ollen karsintojen välttäminen on mahdollisuuksien rajoissa. Mitalia toki toivon kuten pelaajatkin, mutta vaikeaa se tulee olemaan.

Hienot kiekkokisat tulossa ja jos huhut pitävät paikkansa, näkyy jokainen matsikin streamina!
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka

Pardus

Jäsen
Viron mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen heikkenivät huomattavasti Makrovin ja Petrovin poisjääntien vuoksi. Näin ollen Venäjältä Latvian kautta Viroon saapunut ja viime vuonna Viron kansalaisuuden saanut Roman Sumihhin on paljon vartijana maalin suulla ja Viron toiveet lepäävätkin paljon hänen varassaan. Sumihhin torjui Tallinna Viiking Sportin Viron mestariksi ja maajoukkueen penkin takaa löytyy kolmatta kauttaan Viroa valmentava Dmitri Medvedev, joka puolestaan toimi loppukauden ajan Viiking Sportin päävalmentajana. Myös maajoukkueen runko koostuu Viiking Sportin pelaajista, jotka ovat treenanneet joulusta lähtien tavallista kovemmalla treeniohjelmalla.

Viro kohtaa huomenna ja ylihuomenna Riian Dynamon, jonka kokoonpano koostuu todennäköisesti HK Rigan pelaajista. Ottelut ovat nähtävissä (alkaen kello 20.00) täältä: isplive on Justin.tv
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Viron mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen heikkenivät huomattavasti Makrovin ja Petrovin poisjääntien vuoksi. Näin ollen Venäjältä Latvian kautta Viroon saapunut ja viime vuonna Viron kansalaisuuden saanut Roman Sumihhin on paljon vartijana maalin suulla ja Viron toiveet lepäävätkin paljon hänen varassaan.

Makrov ja Petrov ovat kyllä lähes korvaamattomat menetykset. Eikö Villem-Henrik Koitmaa ole tänä vuonna joukkueessa vai onko hänen tarkoitus olla kakkosmaalivahtina?
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Katselin IIB-divarin entry listejä. Meksiko saanee mukaansa taas Cervantesin veljekset. Mutta tietääkö mahdollisesti IceBlacks, miksei Kiinan paras pelaaja Weiyang Zhang ole listassa?
 

Pardus

Jäsen
Makrov ja Petrov ovat kyllä lähes korvaamattomat menetykset. Eikö Villem-Henrik Koitmaa ole tänä vuonna joukkueessa vai onko hänen tarkoitus olla kakkosmaalivahtina?

Niinpä. Makrov on valitettavasti loukkaantunut ja Petrovin matkan estää perhesyyt. On Koitmaa ainakin ehdokkaiden listalla ja varmasti nappaa myös kisapaikan, mutta uskoisin että Sumihhinista tehdään ykkösvahti, koska tämä oli suunnitelma jo viime keväänä. Silloin häntä ei voitu ottaa vielä maajoukkueeseen, koska ei ollut pelannut kahta täyttä kautta Virossa. Jos Sumihhin pettää, niin torjuntavastuu siirtyy kansainvälisesti kokeneemmalle Koitmaalle. Noh, harjoitusotteluissa pojat saavat molemmat näyttää taitonsa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Makrovin ja Petrovin lisäksi kovimmista virolaispelureista näyttää puuttuvan maalivahti Mark Rajevski (Varberg HC), puolustaja Kaupo Kaljuste (Kongsvinger) ja Suomisarjaa muutaman kauden tahkonnut Maksim Semjonov sekä paljon maaleja Suomisarjan alemmalla tasolla ja II-divisoonassa mättänyt Artjom Gornostajev. Tiedätkö Pardus miksi he eivät ole mukana.

Petrovin ja Semjonovin myötä kaksi parasta sentteriä on poissa, joten saa nähdä pelaavatko jotkut laitureista sentterin paikalla. Hyökkäyksessä tehoja voidaan myös odottaa Varberg HC:n kaksikolta Sibirtsev & Kuznetsov, jotka tehoilivat hurjasti ainakin Ruotsin II-divisoonatasolla.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Unkarin tilanne on aika epävarma. Puolustuspäässä parannusta viime kauteen tuskin on luvassa, eikä pakka näytä hirveän lupaavalta muutenkaan. Maalia vartoinee viime vuoden tapaan Bence Balizs. Näkisin että Zoltan Hetenyin osallistuminen turnaukseen tuon taannoisen kopelointitapauksen jälkeen on erittäin epätodennäköistä eikä kundi samasta syystä olisi välttämättä parhaimmillaan muutenkaan.

Siellä se Zoli kuitenkin komeilee Unkarin pelaajalistalla, joka julkaistaneen piakkoin. Muut kaksi veskaria ovat Miklós Rajna ja Levente Szuper.

Toivotaan Zolille peliaikaa ja onnistumisia!
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Siellä se Zoli kuitenkin komeilee Unkarin pelaajalistalla, joka julkaistaneen piakkoin. Muut kaksi veskaria ovat Miklós Rajna ja Levente Szuper.

Toivotaan Zolille peliaikaa ja onnistumisia!

Hmm, Facebookin mukaan Unkari olisi kampittanut Japanin harjoitusottelussa peräti 7-0, maalissa Balizs. Saapa nähä miltä lopullinen rosteri sitten näyttää. Mieluummin tosin maaliin vaikka Rajna, Balizsiin ei luottoa ole yhtään. Olisi kyllä Unkarin kannalta loistavaa jos Hetenyi kisoissa nähtäisiin. Szuper taitanee olla jo eilispäivän stara, ei tainnut tällä kaudella edes pelata missään.

Tuon harjoitusmatsin tulos lupaa tosin ihan hyvää, ellei Japani ole sitten pelannut jollain b-luokan porukalla. Unkarintaitoni ovat sen verran vajavaiset, että en osaa sen tarkemmin sanoa.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Nyt törmäsin itsekin tuohon Unkarin rosteriin. Balizs on tosiaan virallisesti pudotettu kisakokoonpanosta. Saman listan mukaan Szuper olisi Vasas SC:n listoilla, ilmankos ukosta ei ole juuri kuulunut.

Muuten rosteri näyttää ihan odotetunlaiselta, eiköhän tuo porukka pysty haastamaan Italian ihan tosissaan.
 

Pardus

Jäsen
Makrovin ja Petrovin lisäksi kovimmista virolaispelureista näyttää puuttuvan maalivahti Mark Rajevski (Varberg HC), puolustaja Kaupo Kaljuste (Kongsvinger) ja Suomisarjaa muutaman kauden tahkonnut Maksim Semjonov sekä paljon maaleja Suomisarjan alemmalla tasolla ja II-divisoonassa mättänyt Artjom Gornostajev. Tiedätkö Pardus miksi he eivät ole mukana.

Ei kyllä valitettavasti ole tietoa heistä. Rajevskihan puuttuu jostain syystä nyt jo kolmatta vuotta putkeen ja Gornostajevia ei puolestaan kelpuutettu viime vuonna harjoitusleirin jälkeen mukaan. Tänä vuonna hän ei ole edes ehdokkaiden listalla, mikä johtunee pelkästään asennepuolesta. Taitojensa puolestahan Gornostajev voisi pelata vaikka ykkösketjussa.
 

Pardus

Jäsen
Kazakstan on pelannut kolme harjoitusottelua, joista saldona kolme voittoa:

Itävalta - Kazakstan 1-2
Itävalta - Kazakstan 3-4 rl
Kazakstan - Slovenia 2-1

Toivottavasti hyvä vire jatkuu myös ensi viikolla. Toiseksi nousijaksi allekirjoittanut toivoo Unkaria, koska Ison-Britannian yllätykseen en jaksa (vielä) uskoa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ei kyllä valitettavasti ole tietoa heistä. Rajevskihan puuttuu jostain syystä nyt jo kolmatta vuotta putkeen ja Gornostajevia ei puolestaan kelpuutettu viime vuonna harjoitusleirin jälkeen mukaan. Tänä vuonna hän ei ole edes ehdokkaiden listalla, mikä johtunee pelkästään asennepuolesta. Taitojensa puolestahan Gornostajev voisi pelata vaikka ykkösketjussa.

Gornostajev oli kuitenkin U20-kisoissa mukana ja oli Viron parhaita pelaajia. Virolaiset saisivat kuitenkin ottaa noita ulkomailla pelaavia reilusti mukaan, koska ovat järjestään parempia kuin oman liigan pelaajat. Viron liigassa on liian vähän otteluja ja surkea taso, niin tämä heijastuu myös otteisiin maajoukkueessa kun pitäisi pelata kovemmalla temmolla.

Edit. Gornostajev näköjään jatkaa vielä ensi kaudella Muik Hockeyssa. Olisi luullut hänen noilla näytöillä lähtevän varsinaiseen Suomisarjaan tai Nuorten SM-liigaan.
 

Pardus

Jäsen
Edit. Gornostajev näköjään jatkaa vielä ensi kaudella Muik Hockeyssa. Olisi luullut hänen noilla näytöillä lähtevän varsinaiseen Suomisarjaan tai Nuorten SM-liigaan.

Tästä asiasta kysyinkin kerran Ahti-Kullervo Jõelta ja hän kertoi Gornostajevin pelaavan Muikissa, koska tekee siellä paljon pisteitä ja saa olla "kuningas". Eli sen suurempaa kunnianhimoa kaverilla ei tunnu olevan isomman uran tekemiseen.

Edit. Toivoa toki sopii, että asenteessa tapahtuu kesän aikana muutos parempaan, kun rahkeita kerran riittäisi. Toinen hankala tapaus Aleksandr Kuznetsov on pitkästä aikaa ehdokkaiden listalla, koska tehoja tosiaan syntyy edelleenkin. Toivon mukaan korkki pysyy tällä kertaa kiinni turnauksen ajan...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös