Divisioonien MM-kisat

  • 174 836
  • 958

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vaikka sinällään ei liity aiheeseen muuten kuin melko sivupolulta niin ihan viime päivinä on tullut löydettyä erittäinkin paljon aineistoa koskien Japanin jääkiekkoa menneiltä ajoilta kuten nykypäiviltäkin.

Useimmiten sitä on luullut, että juuri tietoja ei löytyisi tai ainakin hirveän paljon käsityksiltään väärää tietoa liikkuu myös Japaninkin kohdalla eri asioista puhuen jääkiekossa.

Näin olisikin mikäli pysyttelisi vain kotimaisen kielen tai pelkän englannin varassa vähän kyydittäen saksalla tai ranskalla kuten myös venäjälläkin.

Tosin viime päivinä kun tuli kokeiltua huvikseen hollanniksi etsiä eri juttuja ja vielä sitäkin enemmän onnistui muuttamaan kielen kirjaisimineen tilapäisesti japanilaiseen tapaan niin hyvin paljon yhtä hyvin äkkiä alkoikin löytyä vallan paljonkin japanilaista jääkiekkoa esimerkiksi TV-lähetyksinä niin maajoukkuetasolta kuin peräti ihan J-Liigan tasoltakin!

Harmi vain on se, että sitä ei juuri ole käännetty länsimaiden kielille kuten hirveän paljon ei ole yritetty täälläkään niitä isommin kääntää.

Viime aikoina toki erinäisten TV-lähetysten suhteen on auttanut sekin, että eräs Kyushun Yliopistossa opiskeleva ystäväni on julkaissut suostuttelujen jälkeen ihan isommin nettiin noita japanilaisia kiekkolähetyksiä.

Hänen kauttaan onkin tullut nähtyä paljon myös erinäisiä vaihtoehtoisia Japanin Maajoukkueen käyttämiä pelipaitoja mitä aiemmin tietyille vuosille en olisi ennen uskonut nähneeni/tiennyt niitä erityisemmin käytetyn!

Etenkin joitakin ihan erityisempiä, mitä todennäköisimmin tiettyihin turnauksiin suunniteltuja peliasuja.

Ainakin vuodelle 1990 yksi Japanin vaihtoehtoinen, todennäköisen erikoispelipaidan osalta puhuen siinä tosiaan oli punainen väritys kieltämättä isolla JAPAN-tekstialalla mustalla kirjoittaen lisäten siihen hienoin tiikeri/lohikäärmeraidoin ja niitä ympäröivin liekein paidanreunuksissa.

Myös toinen vuoden 1990 Japanin vaihtoehtoinen, todennäköinen erikoispelipaita oli melko hieno joskin siinä ehkä tekstiala oli hieman turhan suuresti vastakohtainen suhteessa itse peliasun hillittävyyteen.

Lisäksi on totta kai löytynyt 1980-luvun alunkin muita Japanin vaihtoehtoisia pelipaitoja kuten myös esimerkiksi vuoden 1988 vastaava joita ei tosin ilman muuta juttua ja vain TV-lähetyskuvien perusteella käyttänyt kuin Japanin Nuorten Maajoukkue sinä vuonna.

Myös kun noita vanhoja MM-kisojen alempien sarjojen kisoja on seurannut niin Saksalla/Saksoilla on ollut useitakin hienoja vaihtoehtoisia pelipaitoja 1960-luvun-1980-luvun väliselle ajalle.

Hollannillekin löytyi esimerkiksi vuoden 1974 Sisu Team-kohtaamisten pelipaita ja tuolloin se oli yllättävänkin hailakan oranssi lisättynä keskelle pelipaitaa lyödyllä sinisellä N-kirjaimella jonka loppu sojotti vasemmalle kuin kuvaten jääkiekkomailaa!

Lisäksi vielä vähän Japania sivuten vanhempien aikojen kisoissa silloin kun sen ei tarvinnut/ei halunnut näyttää pelipaidoissa kansainvälisiä kuvayhteyksiä varten sukunimiä niin silloin pelipaidan takana sukunimien kohdalla luki yksinkertaisesti isolla JAPAN.

Näin esimerkiksi oli kunkin alemman MM-tason vuosien 1981 ja 1983 mittelöissä.

Viimeisenä huomiona tuli tehtyä sekin seikka, että erikoisesti esimerkiksi vuoden 1990 Pohjois-Korean ja Etelä-Korean vaihtoehtoiset pelipaidat erosivat kuin yö ja päivä toisistaan!

Erikoisesti (Osin kyllä vähemmän erikoisesti kun sosialismin ajan jääkiekossa yllättävänkin monella sellaiseen taipumukseen joutuneella maalla oli sinistä pelipaidasta puhuen hurjimmillaan aina joskin toki vähentyvästi itse Neuvostoliittoa myöten.) tosiaan Pohjois-Korean pelipaita muistutti enemmän Etelä-Korean omaa pelipaitaa värisävyineen omaten toki merkittäviä vivahteita DDR:n pelipaitoihin ja Etelä-Korean oma vaihtoehtoinen pelipaita näytti sitten enemmän lähtökohtaisesti Pohjois-Korean kuin sen itsensä pelipaidalta!

Etelä-Korean vuoden 1990 mahdollinen erikoispelipaita/vieraspeliasu oli tosiaan melko nuhjuisen oloinen pilaten toki muuten edes välttävän punaisen värisävyn ankean harmaan valkealla tekstialalla.

Kyseisellä suorastaan masennusta huokuvalla tekstialalla kun oli kirjoitettu näkymättömän yksinkertaisesti KOREA.

Kiinan vuoden 1990 mahdollinen erikoispelipaita/vieraspeliasu oli oikeastaan ihan hyväkin mitä noita Japanin TV:n tallenteita tuli seurattua.

Siinä ei pelipaidan vastakkaisuudet häirinneet liikaa ja hillitty valkea CHINA kansainvälisesti isoin kirjaimin oli menettelevä ellei peräti hyväkin.

Ikävä kyllä sen muuttumisen jopa huippuhienoksi pelipaidaksi esti yksi syy:

Jään Lohikäärmettä kun ei ollut siinä Kiinan pelipaidassa ja kun tuli tuo Japanin erikoispeliasu tuolle vuodelle nähtyä niin välillä tuntui siltä huvittuneesti, että meniköhän nk. Lohikäärme vaihtokauppana sitten Nipponin miehille?

Pitänee noista jotain juttua joskus laitella vertailuineen siitä miten tosiaan pienemmilläkin kiekkomailla ja etenkin Japanilla nuo pelipaidat ovat muuttuneet niin kovin, kovin paljon vuosikymmenten varrella.

Jugoslavialla ja Romaniallakin oli jokunen todella hieno peliasu noina vuosikymmeninä.

Nähtäväksi jää vain se, että milloin isommin ehtisi vertailuja tehdä.

Tosin melko suoraan voi todeta, että toivottavasti Etelä-Korea ei ikinä kokeile tuota ankeutta edes mennen ajan hehkutusmielessä uudestaan!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen suoritetaan viimeinen nk. Peruutusturnaus kiitos koronan tältä talvelta/viime vuoden lopusta huomioiden huomisesta alkaen nyt syksyllä.

Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän viimeinen turnaus on tietenkin vastaavan ikäryhmän MM-kisojen 1. Divisioonan alempi lohkosarja mistä puhetta viimeksi oli aiemmin keväällä ja kesällä.

Itävallassa turnaus tosiaan pelataan.

Turnaus pelataan hieman murheellisesti viiden maan turnauksena kun Kiina vetäytti Nuoret Jään Lohikäärmettäret pois jäiltä tältä vuodelta koronaan ja erinäisiin muihin matkustusrajoituksiin vedoten.

Kiina ei putoa kun syy on koronan poikkeusoloissakin.

Osin tätä kesävetäytymistä on keskusteltu ympäri maailmaa kuohuvasti kun osasyynä tuntuu olevan myös Ukrainan Sodan luoma poliittinen asennetiukentuma nk. Lännen ja Kiinan välillä.

Kiina aiheuttaakin harmaita hiuksia IIHF:n päättäjille vetäytyessään kun alemmalta tasolta nousee tyttöjen puolella Espanja kuten myös Iso-Britanniakin voi nousta ja tietyin ehdoin vielä myös Australia, mutta se on heikompi todennäköisyydeltään sen ollessa riippuvainen Kiinan suhteiden kiristymisestä länsivaltoihin kuten myös kokonaan mahdollisesti puhutuista tilapäislaajennuksista.

Osin tuleekin ongelmaksi, että pelataanko alempaa lohkosarjaa sitten 7:llä vai 8:lla maalla ensi vuonna?

Joka tapauksessa nyt tietenkin viiden maan turnauksessa kukaan ei putoa ja lisäksi erinäisten kevään ja kesän lisäpäätösten johdosta kaksikin maata voi nousta ikäluokan ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi.

Itse maat Kiinan vetäytyessä ovat seuraavat tyttöjen tässä ikäluokassa:

Itävalta (Tietenkin turnauksen nuorekas emäntämaa.)

Taiwan

Tanska

Etelä-Korea

Puola

Itse turnaus käynnistyy siis huomenna seuraavalla tavalla kun se on nyt vähän lyhyempi Kiinan vetäännyttyä:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen 1. Divisioona Lohkosarja 1B Itävallassa Radentheinissa Nockhallessa 6.9.2022-11.9.2022

6.9.2022

Tanska-Taiwan

Itävalta-Etelä-Korea

Puolan mimmien ensimmäinen ottelu on ylihuomenna 7.9.2022 Itävaltaa vastaan.

Saa nähdä, että miten tässä turnauksessa käy toivottavasti mielenkiintoisena syysturnauksena!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien MM-kisojen eli U20-ikäryhmän osalta nuorille miehille puhuen suoritetaan viimeinen nk. Peruutusturnaus kiitos koronan tältä talvelta/viime vuoden lopusta huomioiden viikon kuluttua nyt syksyllä syyskuussa.

Juniorien MM-kisojen eli U20-ikäryhmän viimeinen turnaus on tietenkin vastaavan ikäryhmän MM-kisojen 2. Divisioonan alempi lohkosarja mistä puhetta viimeksi oli aiemmin keväällä ja kesällä.

Serbiassa turnaus tosiaan pelataan.

Turnaus pelataan hieman murheellisesti viiden maan turnauksena kun Kiina vetäytti Nuoret Jään Lohikäärmeet pois jäiltä tältä vuodelta koronaan ja erinäisiin muihin matkustusrajoituksiin vedoten.

Kiina ei putoa kun syy on koronan poikkeusoloissakin.

Osin tätä kesävetäytymistä on keskusteltu ympäri maailmaa kuohuvasti kun osasyynä tuntuu olevan myös Ukrainan Sodan luoma poliittinen asennetiukentuma nk. Lännen ja Kiinan välillä.

Kiina aiheuttaakin harmaita hiuksia IIHF:n päättäjille vetäytyessään kun alemmalta tasolta nousee nuorten miesten puolella Taiwan kuten myös Meksikokin voi nousta ja tietyin ehdoin vielä myös Australia, mutta se on heikompi todennäköisyydeltään sen ollessa riippuvainen Kiinan suhteiden kiristymisestä länsivaltoihin kuten myös kokonaan mahdollisesti puhutuista tilapäislaajennuksista.

Lisäksi myös Ukrainan nuorukaisten mahdollinen vetäytyminen maansa sodan takia voi vaikuttaa asiaan.

Osin tuleekin ongelmaksi, että pelataanko alempaa lohkosarjaa sitten 7:llä vai 8:lla maalla ensi vuonna?

Joka tapauksessa nyt tietenkin viiden maan turnauksessa kukaan ei putoa ja lisäksi erinäisten kevään ja kesän lisäpäätösten johdosta kaksikin maata voi nousta ikäluokan ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi.

Itse maat Kiinan vetäytyessä ovat seuraavat nuorten tässä ikäluokassa:

Serbia (Isännöi tietenkin itse turnausta.)

Belgia

Kroatia

Islanti

Hollanti

Itse turnaus käynnistyy siis viikon kuluttua seuraavalla tavalla kun se on nyt vähän lyhyempi Kiinan vetäännyttyä:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

12.9.2022

Islanti-Hollanti

Serbia-Kroatia

Jään Paholaisten nuoriso-osasto eli Belgia junioreineen pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta 13.9.2022 Islantia vastaan.

Saa nähdä, että miten tässä turnauksessa käy toivottavasti mielenkiintoisena syysturnauksena!

Aikaa siihen vielä tosin on jonkin verran.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kuluneella viikolla pelattiin Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen 1. Divisioona Lohkosarja 1B Itävallassa Radentheinissa Nockhallessa 6.9.2022-11.9.2022 välisenä aikana.

Eilen päättynyt turnaus oli melkoisen tapahtumarikas ja esimerkiksi paljosta ei ollut pisteiden valossa kiinni, että Taiwanin mimmit olisi nousseet peräti ensi vuodeksi jo ylemmän lohkosarjan puolellekin!

Pettymys turnauksessa oli Tanskan mimmit, mutta puolustettaessa voi todeta turnauksen olleen ajoittain todella ennalta arvaamaton ja tappiot yleensä olivat niukkoja.

Taiwanin lisäksi Etelä-Korean mimmit nostivat myös olemustaan turnauksen keskellä vallan mainiosti.

Pidempäänkin on jo vaikuttanut siltä, että mimmien jääkiekolle on Aasiassa tilausta ja vaikka nousua ei ihan vielä tullutkaan esimerkiksi Taiwanille niin haastajiksi ne voivat hyvinkin vielä kehittyä ja nousta!

Tietenkin kuuluisalle nk. Raha-Kiinalle toivoisi menestystä kun se on joutunut/joutuu yhä osin toimimaan hyvin ahtaissa puitteissa urheilunsa osalta.

Olosuhdekehityksistä voisi joskus enemmänkin puhua, mutta nyt itse tuloksiin kun tässä turnauksessa ei voinut pudota Kiinan vetäydyttyä mikä onkin sitten Tanskan mimmeille tänä vuonna onnenpotku ensi vuodeksi:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen 1. Divisioona Lohkosarja 1B Itävallassa Radentheinissa Nockhallessa 6.9.2022-11.9.2022

6.9.2022

Tanska-Taiwan 4-0 (Tämä olikin lopuksi ainoa Tanskan nuottien mukaan mennyt voitto, mutta jo tuossakin näkyivät ankeuden siemenet tulevaan kun nk. Raha-Kiinan mimmit pysyivät enemmänkin kuin hyvin Tanskan mimmien perässä näennäisestä huonoudesta paperilla ja lopputuloksesta huolimatta.)

Itävalta-Etelä-Korea 2-3 (Jatkoaika tarvittiin tähän otteluun ratkaisua varten ja hetken kieltämättä nuorilla emännättärillä tiukkaa teki pukea sanoiksi pettymys. Ongelmista kyllä noustiin ennen pitkää turnauksessa, mutta tuolloin oli vaikeaa ja tulevaisuuden lähivuosien tyttöjääkiekkoon Etelä-Korea antoi tällä tuloksella myös myrskyvaroituksensa.)

7.9.2022

Taiwan-Etelä-Korea 4-1 (Tämä oli lievästi sanoen uskomaton menestys Taiwanille kun lähtökohdat olivat kyllä menestyksessä ja voitossakin, mutta ei kyllä näin selvässä kuitenkaan! Etelä-Korean ottelu meni hieman kyllä tervanjuontiosastolle. Toki Itävallan mimmien voittamisen väsymys näkyi, mutta ei sen piikkiin kaikkea voinut laittaa. Keskialueella olisi pitänyt olla terävämpi ja laidoissa tukea saatavilla syöttöihin. Kun näin ei ollut ja ottelun loppumetrejä kohti sulaminen ennakkoon paremmalla vastustajalla kävi toteen niin Taiwanin sähäkkyys palkittiin tuntuvasti!)

Puola-Itävalta 0-4 (Tässä emännättäret eivät olleet vitsipäällä ja se sitten näkyi. Ajoittain oli ihme, että Puolan mimmien tappio oli näinkin pieni. Puola tosin mimmeineen otti onkeensa turnauksen kestäessä ja kun Taiwan ja Etelä-Korea sitten söivät itseltään pisteitä pois niin Puolan oli helppo voittaa myöhemmin tarvittavat ottelut. On paha sanoa, että miten Puolan mimmien tämä ikäluokka naisiksi kehittyessään pärjää jäällä? Toivon mukaan hyvin, mutta ei välttämättä ole kyllä edes lahjakkain maan omissa mittakaavoissa. Työteliäitä ja yritteliäitä tyttöset Puolan kyllä ovat ja sillä hyvä!)

8.9.2022

Puola-Tanska 2-1 (Tässä ottelussa Tanska oli sähäkämpi ja teknisiltä kyvyiltä parempi, mutta Puola mimmeineen tosiaan sitkeämpi, puurtaen kiitäen meni voittoon!)

9.9.2022

Etelä-Korea-Tanska 3-1 (Tämä ottelu oli se minkä jälkeen Tanskan mimmeille kävi kuin välillä on käynyt miestenkin puolella eli kun minkään puoliset nousun/jatkopaikkojen saamiset on menneet niin tuolloin lahjakkuudesta huolimatta heitetään sitten jatko lekkeripeliksi! Etelä-Korea täten sai Taiwan-nöyryytyksen jälkeen loistaa osin epäuskoisen, ehkä vähän puolivaloilla kiitävän kipakkakoipisen Tanskan mimmijoukkueen kustannuksella. Ensi vuonna toivon mukaan tilanne olisi toinen ja vuorostaan Etelä-Korealle kuten Taiwanillekin tarjottiin nyt nousua.)

Itävalta-Taiwan 10-1 (Tämä ottelu olikin sitten se missä ainakin nuoret emännättäret tekivät selväksi sen, että heidän pisteiden jakelu muille oli ohi. Mikäli tästä ottelusta olisi turnauksen katsomisen aloittanut niin se olisi ollut huonoin mahdollinen kun niin paljon parempaa kiekkoa tarjottiin muissa otteluissa! Tosin ihmeteltävää oli kuitenkin hieman myös Taiwanin maalivahtipelin sulaminen niin pahoin juuri tähän otteluun. Etenkin kuin muissakin otteluissa oli tässä turnauksessa vaikeaa vähän hurjan erikoisten torjuntatyylienkin kanssa, mutta niissä vaikeuksien kanssa pystyi elämään. Täten pieni paluu arkeen Taiwanille kyllä tuli tasolleen, mutta nk. Raha-Kiina onkin vasta tulevien vuosien jääkiekon kehittyvä tekijämaa eli se sitten näyttää kykynsä vastaavasti myöhemmin. Tietysti kiistellä voi, mutta avainsana on tulevassa. Vieläkin tietyin ehdoin nousu oli mahdollinen.)

10.9.2022

Taiwan-Puola 2-1 (Jatkoaika tarvittiin ottelun ratkaisuun ja voittajan saamiseen. Jälleen tuli hieno sulka nk. Raha-Kiinan hattuun, mutta katkerasti, katkerasti etenkin jälkikäteen sanoen täyden ajan voitto olisi tarvittu sarjanousuun! Tuloksesta, tappiostakin huolimatta Puolan mimmien toiveikkuus omaan tekemiseensä jäällä tuntui viimein heränneen ja pistekin tästä elähdytti heitä paljon.)

11.9.2022

Etelä-Korea-Puola 1-2 (Pienin virhein, painotuksin voitto lähtökohtaisine sarjanousuineen päätöspäivänä lipui ajoittain koko tämän vuoden turnauksen kuin 'luovuttaneelle' Puolalle hienolla tavalla vaikka säpinässä satimeen oltiin jääty Etelä-Korean mimmien toimesta tässä ottelussa niin voitto oli Puolan. Etelä-Korea oli parempi, mutta hävisi silti kun kärkevyyttä ei ollut tarpeeksi ja joitakin tärkeitä ratkaisusyöttöjä mokattin turhin palautuksin. Jatkoajallekaan ei katkerasti päästy. Tämäkin voi herättää Etelä-Korean kyvyistä keskusteluja jatkossa. Tietenkin toivoisi, että ensi vuosi olisi parempi. Etenkin kun pelkästään tämän maan miestenkin joukkueen kyvyistä on välillä vähän turhan kielteistä juttua ilmassa.)

Tanska-Itävalta 1-2 (Tässä ottelussa yllätti lähinnä Itävallan johdon pysyminen osin niin pienenä kuin pysyi ja osin myös Tanskan sitkeys pysyi hyvinkin selkeänä avaintekijänä tappion pienille luvuille. Tietysti Itävalta oli nousunsa varmistanut vaikeuksiensa jälkeen ja niin, mutta osin tuntui kyllä vähän tuhlanneen voimiaan kun sitä nk. Raha-Kiinaa vastaan nähtyä ryntöesitystä vertasi tähän välillä hieman hidasliikkeiseenkin jähmeyteen. Lopuksi tämäkin oli Itävallan mimmeille hieno juttu ja toivottavasti valoa pimeyteen tai ainakin varjolliseen kykytiedottomuuteen tulee viimein. Kyse on tietenkin tulevaisuudessa kenties siintävässä Tyttöjen MM-kisojen yleispaikassa joskin sen eteen pitää vielä töitä tehdä joiltakin osin ehkä paljonkin.)

Itse turnauksen pistetilanne meni näin:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen 1. Divisioona Lohkosarja 1B Itävallassa Pistetilanne

Itävalta 10 pistettä

Puola 7 pistettä

Taiwan 5 pistettä

Etelä-Korea 5 pistettä

Tanska 3 pistettä

Itävalta nousee täten varmasti ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan, Puolan kieltämättä vähän Taiwanin ja Etelä-Korean toistensa pistesyömisen kautta tullut mahdollinen nousu on kiinni IIHF:n herrojen tulkinnoista joskin pääosin sekin tietysti aiempien päätösten pohjalta nousee ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan ja kukaan ei putoa Kiinan sitten tietenkin ensi vuonna palatessa tähän lohkosarjaan kiitos koronan.

Hieno turnaus kuitenkin nähtiin mitä nyt harmittavasti jäi yleisemmän kerronnan vuoksi päiväkohtaisemmin muiden kiireiden jalkoihin.

Ensi vuodeksi Etelä-Korealle, mutta sitäkin enemmän Taiwanille toivoisi menestystä kun näillä molemmilla mailla on tulevaisuuteen paljon annettavaa jääkiekossa ja onhan Etelä-Korea jo omat Talviolympialaisetkin jo pitänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa käynnistyykin tänään.

Sähäkkyyttä toivon mukaan riittää sillä tämä onkin viimeinen tänä vuonna sellaisenaan pelattava turnaus jonka myötä sen päättyessä korona onkin voitettu.

Kun tätä ennen viimeiset pari vuotta on koronan takia eletty ja pelattu eri turnauksia miten on pelattu.

Toivon mukaan turnauksesta tulisi hyvä nk. Peruutusturnauksenakin.

Etenkin kun tämän jälkeen sitten varmasti pitkin syksyä tulevaksi talveksi/loppuvuodeksi riittääkin paljon kulissien takaista väittelyä kansainvälisessä jääkiekossa eri maiden kesken niiden asemasta, sarjalaajennuksista ja miksei supistuksistakin jos siltä tuntuu.

Pienemmillä kiekkomailla etenkin väittelyä on riittänyt koronan kestäessä ja onneksi tosiaan IIHF tuli vastaan aiemmin kevään ja kesän aikana tarjoten kiitettävästikin laajennuspaikkoja.

Voihan mielipiteet muuttuakin ensi vuodeksi.

Lisäksi tietysti Ukrainan Sota toivottavasti viime aikojen kehityksen myönteisyyden johdosta pian päättyvänä silti runnellulle, vapaana pysyvälle Ukrainalle, Kiinan kiristyneen jännittyneet poliittiset välit nk. Länteen ja tietenkin Venäjän ja Valko-Venäjän asema MM-ohjelmasta toistaiseksi ulos suljettuina tuottavat omat haasteensa.

Sen enempää politiikkaa miettimättä laitetaan pieneksi kertaukseksi vielä päivän ottelut:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

12.9.2022

Islanti-Hollanti (Tämän ottelun pitäisi mennä paperilla mennä Jong Ijs-Oranjelle täysin, mutta yllätykset ovat aina toki mahdollisia. Tänäänkin. Nuorille Tunturihaukoille tämä voisikin olla upea suoritus voittaa, mutta kyllä jo tasapelikin olisi huippuveto mikäli niin käy.)

Serbia-Kroatia (Tässä ottelussa nuoret isännät varmasti haluavat näyttää parastaan. Balkanin kiekkoherruutta uhkaavat tulevaisuuden serbikyvyt ovat punainen vaate tietenkin kroaateille nuorissakin. Silti kroaattien omissakin päädyissä on ongelmia ja ne pitäisi osata selvittää joten voitto siinä valossa on tärkeä ja piristävä juttu mikäli näin on.)

Jään Paholaisten nuoriso-osasto eli Belgia junioreineen pelaa ensimmäisen ottelunsa huomenna 13.9.2022 Islantia vastaan.

Se onkin huomisen päivän ainut ottelu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa käynnistyi kolme päivää sitten.

Sähäkkyyttä onkin riittänyt sillä tämä onkin viimeinen tänä vuonna sellaisenaan pelattava turnaus jonka myötä sen päättyessä korona onkin voitettu.

Kun tätä ennen viimeiset pari vuotta on koronan takia eletty ja pelattu eri turnauksia miten on pelattu.

Toivon mukaan turnauksesta tulisi hyvä nk. Peruutusturnauksenakin kuten siltä näyttää.

Sen enemmittä kertomisineen päivineen tuleekin tähän sitten tulokset viime päiviltä ennen tämän päivän ottelun mietteitä:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

12.9.2022

Islanti-Hollanti 3-5 (Tämän ottelun piti mennä paperilla mennä Jong Ijs-Oranjelle täysin kuten menikin, mutta yllätykset olivat aina toki mahdollisia otteluunkin. Voitto tuli yllättävän nihkeästi Jong-Ijs-Oranjelle. Nuorille Tunturihaukoille tämä oli hyvä pyristely, mutta lopulta tulikin tappio. Sellaisenaan tosin nyt mieliala tai edes peliolemus oli parempi Islannin nuorille ottelun jälkeenkin kuin miten oli ennen ottelua sellaisenaan.)

Serbia-Kroatia 1-3 (Tässä ottelussa nuoret isännät varmasti halusivat näyttää parastaan. Balkanin kiekkoherruutta uhanneet tulevaisuuden serbikyvyt olivat punainen vaate tietenkin kroaateille nuorissakin. Silti kroaattien omissakin päädyissä oli ongelmia ja ne piti osata selvittää joten voitto siinä valossa oli tärkeä ja piristävä juttu mikäli näin on kuten kävi. Serbeille tulikin paineita jatkoon siinä missä tietysti Kroatian nuoret lähtivät kohti etulyöntiasemaa turnauksessa.)

13.9.2022

Belgia-Islanti 3-2 (Tämä oli melkoisen tiukka ottelu toisin kuin miten ehkä ennakkoon näytti. Jään Perkeleiden nuoriso-osasto toden totta lempinimensä mukaisesti pelasi melko kiihkeästi, mutta onnistui malttamaan viime käden tärkeisiin paikkoihin mielensä ja myös voittamaan. Nuorille Tunturihaukoille tämä ottelu sitten aiheuttikin kieltämättä ikävän mielipahan kun jälleen kyettiin pysymään vastustajan vauhdissa, mutta edes jäännöspisteitä ei tullut sille esimerkiksi tasoituksen suomien jatkoerien turvin. Belgia lähti kyllä voitokkain tunnelmin jälkikäteen, mutta osin mielestäni tuhlasi välillä liikaakin voimia tähän peliin mistä sitten hirvittävyyttä oli luvassa myöhemmin.)

14.9.2022

Hollanti-Kroatia 2-4 (Tämä oli kyllä oikeastaan penkin alle valunut möhläys Jong Ijs-Oranjelta. Tasauksiin ei luotettu maalivahtiosastolla, maalipaikkoja ei hyödynnetty kuten ei osin sitäkin elintärkeämpänä itse maalisyöttöjä tietyiltä pelaajilta juuri itse kohti maalia jollekin paremmin sijoittuneelle pelaajalle ja se sitten ennen pitkää Kroatian oman parantuneen maalivahtipelin turvin tuotti tappion kieltämättä osin nöyryyttävästikin. Kroatialta tämä oli hyvä suoritus ja ehkä parempi näin kun ei ollut ylimääräpaineita otteluun toisin kuin Serbiaa vastaan juurikin Balkanin herruustaistelun tuntien!)

Belgia-Serbia 3-10 (Tämä oli kyllä hurja näyttö isäntänuorilta! Siinä toden totta Jään Paholaisten nuoriso-osasto sai kyytiä koko rahan edestä vaikka itse ottelun sellaisenaan olettikin kenties niukahkon selvästi menevän isännille. Sulaminen 1-3 lukemien ensimmäisen erän jälkeen johtui pitkälti myös siitä, että otettiin liikaa jäähyjä ja ei vain saatu kiekkoa sisään veräjään vaikka kuinka yritti toisessa erässä. Sittemmin vauhti alkoikin hyytyä masennuksen myötä kuten myös toisessa erässä kasvaneen serbijohdon myötä jolloin kolmas erä loi ottelun loppuluvut. Belgian jälkikäteen ei olisi kannattanut tuhlata voimiaan Islanti-otteluun niin paljon kun tuhlattiin sillä sitä vähääkin olisi tarvittu nyt tässä ottelussa. Serbinuorille tämä oli odottamaton voitto etenkin noin suuresti, mutta se ilman muuta oli ilahtumisen arvoista. Etenkin kun turnaus käynnistyi hitaan vaikeasti tappiolla Balkanin herruudesta puhuen nuorissakin Kroatialle.)

Tälle päivälle onkin jälleen yksi ottelu kun se on tämä:

15.9.2022

Islanti-Serbia (Tämä on siitä mielenkiintoinen, että tässä voidaan nähdä Islannin masennuksen jatkuessa jälleen Serbian jyräämistä tai vaihtoehtoisesti Belgia-ottelun loppuhetkillä etenkin elvistelleet serbinuoret saatetaan pystyä nollaamaan tai pisteryöstämään. Mene ja tiedä siitä, että miten siinä sitten käykään. Tämä onkin päivän ainut ottelu.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa käynnistyi neljä päivää sitten.

Se on myös jatkunut vallan dramaattisissa merkeissä.

Etenkin kun Islanti eli tässä tapauksessa Tunturihaukkoina/Jäähaukkoina tunnetun joukkueen nuoriso-osasto onnistui voittamaan isäntänuoret eli Serbian!

Serbeillä tunteet kävivät vallan kuumina ottelun jälkeen eikä ihme.

Voitto kuitenkin oli Islannin ja se on hyvä sille.

Etenkin kun vasta se aukaisi maan pistetilin tässä turnauksessa.

Ottelu meni täten näin eilen:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

15.9.2022

Islanti-Serbia 2-1 (Tämä oli siitä mielenkiintoinen, että tässä voitiin nähdä Islannin masennuksen jatkuessa jälleen Serbian jyräämistä tai vaihtoehtoisesti Belgia-ottelun loppuhetkillä etenkin elvistelleet serbinuoret saatettiin pystyä nollaamaan tai pisteryöstämään. Tämä olikin päivän ainut ottelu eilen. Näin kävi, että serbinuoret pisteryöstettiin.

Rangaistusvoittolyöntilaukauskilpailu tarvittiin ja voittajaksi selviytyi pippurisen sitkeä ja pirteä Islanti nuorineen. Kroatia kiittää tästä ja menee kohti kärkeä ehkä, mutta toinen nousija ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi kiitos tämän tempun on vielä avoimempi.

Islanti ei ikäväkseen sitä ole ja mikäli onkin niin se vain vaatisi edellä olevien täydellistä epäonnistumista loppupeleissä ja viimeisten ottelujen nappiin menoa juurikin itse Tunturihaukoille!)

Tänään ottelut ovat seuraavat:

16.9.2022

Kroatia-Islanti (Levännyt Kroatia ja väsynyt Islanti. Normaalisti tietäisi Kroatian voittoa, mutta niin piti Serbiankin voittaa ja eilisen ottelun vilkaisukin riittää miettimään kenties varmuutta toistekin asiasta! Riippuu paljon siitä, että kumpi menee johtoon avausmaalin jälkeen. Sitten loppupeli onkin avoin.)

Hollanti-Belgia (Perinneottelu Jong Ijs-Oranjen ja Jään Perkeleiden nuoriso-osaston suhteen. Ottelusta tuleekin mielenkiintoinen, kumpikin janoaa nousua ja on niin kovin kärsinyt pisteiden syömisestäkin. Isäntänuorien eli Serbian venettä yritetään keikuttaa nyt kovemmin kuin mitä ennen kiitos Islannin tempun eilen.

Ikävä kyllä pääosin elleivät nämä perinnejoukkueet syö toistensa pisteitä niin vain toinen näistä voi voittaa. Kyvyissä se on Hollanti, mutta sitkeydessä, pahojen paikkojen pinteistä puhuen Belgia on yleensä jääkiekossa pistänyt hanttiin omalla kykytasollaan!)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa käynnistyi viisi päivää sitten.

Se on myös jatkunut mielenkiintoisissa merkeissä.

Tässä itse ottelutulokset:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

16.9.2022

Kroatia-Islanti 7-3 (Levännyt Kroatia ja väsynyt Islanti. Normaalisti tämä olisi tiennyt Kroatian voittoa, mutta niin piti Serbiankin voittaa ja pelihetken eilispäiväisen ottelun vilkaisukin riittää miettimään kenties varmuutta toistekin asiasta! Riippui paljon siitä, että kumpi meni johtoon avausmaalin jälkeen. Sitten loppupeli olikin avoin.

Kroatia meni johtoon, mutta Islanti kiri kiinni ja päätöseräänkin lähdettiin niukassa johdossa Kroatialle maalein 3-2. Vain Islannin nuorten täysväsyminen ja ennen kaikkea myös nuoren maalivahdin eli Johann Ragnarssonin väsyminen rumensi loppunumerot Tunturihaukkojen nuoriso-osaston suhteen surkeiksi.

Ikävä kyllä mitenkään erityisen kauan Ragnarsson ei voi auttaa tätä ikäluokkaryhmää, mutta itse Tunturihaukkojen miesten puolta sitäkin enemmän tuleviksi vuosiksi sitten kyllä.

Nuoriherra Ragnarsson on siitäkin kovan luokan henkilömielteen kaveri, että nuori mies pelaa tälläkin hetkellä milloin ei maajoukkueessaan pelaa niin Tsekissä verraten korkeassa sarjassa islantilaiseksi pelaajaksi!)

Hollanti-Belgia 5-3 (Perinneottelu Jong Ijs-Oranjen ja Jään Perkeleiden nuoriso-osaston suhteen. Ottelusta tuli mielenkiintoinen, kumpikin janosi nousua ja oli niin kovin kärsinyt pisteiden syömisestäkin. Isäntänuorien eli Serbian venettä yritettiin keikuttaa nyt kovemmin kuin mitä ennen kiitos Islannin tempun pelipäivästä nähden eilen.

Ikävä kyllä pääosin elleivät nämä perinnejoukkueet syöneet toistensa pisteitä niin vain toinen näistä pystyi voittamaan. Kyvyissä se oli Hollanti, mutta sitkeydessä, pahojen paikkojen pinteistä puhuen Belgia oli yleensä jääkiekossa pistänyt hanttiin omalla kykytasollaan!

Voitto oli Jong Ijs-Oranjen, mutta ei helpolla!

Etenkin kun kolmanteenkin erään lähdettiin tasoissa, sitten Jään Perkeleet meni vielä kerran johtoon johon Hollannin nuorukaiset vastasi tasoituksella ja ottelu pääosin ratkesi voiton suhteen pariin onnettomaan Belgian tasaukseen keskialueella yhtä onnettomin pudottautumisin, siihen kun ylimääräistä tukea laukaisupaikkaan ei ollut ja kun kieltämättä viime hetkellä aika vain loppui kesken.

Tosin itse voittomaali lukujen 4-3 sijaan luvuin 5-3 oli kummallinen:

Se oli nimittäin alivoimalla Hollannille Renzo van Brinkin toimesta toisin kuin miten odotettiin eli selkeästi paremmalla Hollannin ylivoimalla.

Belgia voitti tuttuun vanhempien aikojen jääkiekkotyyliinsä paljon aloituksia, mutta ei vain kyennyt niitä oikein hyödyntämään pelillisesti oikein. Kun näin kävi niin Belgia on ikävä kyllä jäämässä tähän lohkosarjaan, mutta Hollanti voi vielä nousta ylempään lohkosarjaan kuten toivottavasti tekeekin.)

Seuraavaan viestiin tulee vielä päätöspäivän ottelut mietteineen ja pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan Lohkosarjan 2B pistetilanne tulee seuraavaksi tähän alle:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Pistetilanne

Kroatia 9 pistettä

Hollanti 6 pistettä

Serbia 4 pistettä

Belgia 3 pistettä

Islanti 2 pistettä

Kukaan ei voi pudota ensi vuodeksi Kiinan vetäytymisen suhteen sen vetäydyttyä koronan vuoksi.

Kaksi voi vielä nousta eli Kroatian lisäksi toinen nousija on Hollanti tai isäntämaa Serbia. Belgia voi enää nousta tasoihin ja kun Hollannilla on voitto siitä niin kiitos muiden pistesyömisten ja harmittavien takaiskujen myötä se ei enää voi hyödyntää Serbian ahdinkoa ja täten ajatuksellakaan nousta ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan ja sen on jäätävä tälle tasolle.

Tosin hämmennystä se edelleen voi aiheuttaa kenties, mutta jää nähtäväksi.

Itse päätöspäivän ottelut ovat seuraavat kun Islannin ottelut turnauksessa ovat päättyneet ja onneksi Kiinan vetäydyttyä se ei putoa ensi vuodeksi Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 3. Divisioonaan:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

17.9.2022

Kroatia-Belgia (Tähän otteluun Kroatia voisi lähteä rennomminkin, mutta tiedä sitten mainehaitan hankkimisesta ylempään lohkosarjaan pisteryöstöllä tai tappiollakin joten kyllä varmaankin lähtee voittoa kroaatit hakemaan. Belgialle tästä tuleekin sitten vaikeampi ottelu.

Hämmennystä se voisi aiheuttaa, mutta paljon meni voimia perinnevastustaja Hollannin kanssa ahertaessa. Siten on vaikea kyllä nähdä liikoja menestysedellytyksiä. Niin paljon kuin sitä toivoisi.

Jään Paholaisten nuorison mieltä painanee sekin seikka matalaksi, että voitollakaan ei voi enää nousta ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan mitä he kuten heidän edustamansakin maa kokonaisuudessaankin kaipaisi.)

Serbia-Hollanti (Tästä saattaa tulla hyvinkin kuumaverinen näytös. Onhan kyseessä kiitos myös kisaisännän oman kompuroinnin turnauksen ratkaisuottelu!

Kummatkin ovat kehityskelpoisia, mutta Hollanti olisi jääkiekollisessa perinnemielessä parempi nousijaehdokas mielestäni kuin tulinen, taitava, valitettavasti kuitenkin verraten ailahteleva Serbia.

Serbien kyvyt jääkiekossa kehitysmielessä monien on pakko myöntää, mutta Serbia mielestäni olisi enemmän vähän pidemmän ajan tulevaisuuden joukkue jääkiekossa eli ei suinkaan nyt tai lähitulevaisuudessakin miettien.

Etenkin kun vielä pitäisi kehittyä usein osa-aluein ja sama juttu osin on toki ihan miestenkin puolella mitä Belgradin Jään Valkoisiin Kotkiin tulee.)

Toivottavasti ensi vuodeksi nousijat kykenevät sitten mainetta vastaaviin odotuksiin ylemmässä lohkosarjassa.

Tämän päivän päätteeksi onkin korona-ajan jääkiekkoturnaukset ohi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa käynnistyi kuusi päivää sitten.

Päätöspäivän ottelut olivat seuraavat kun Islannin ottelut turnauksessa ovat päättyneet ja onneksi Kiinan vetäydyttyä se ei putoa ensi vuodeksi Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 3. Divisioonaan:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Serbiassa Belgradissa Pionirin Jäähallissa 12.9.2022-17.9.2022

17.9.2022

Kroatia-Belgia 4-2 (Tähän otteluun Kroatia voisi lähteä rennomminkin kuten tekikin, mutta mainehaitan hankkimisesta puhuen sitä peläten ylempään lohkosarjaan pisteryöstöllä tai tappiollakin olisi ollut kenties häiritsevää kokkapuhetta liikaa joten kyllä lähti voittoa kroaatit hakemaan tästä ottelusta. Belgialle tästä tulikin sitten vaikeampi ottelu.

Hämmennystä se ihme kyllä aiheutti, mutta paljon meni voimia perinnevastustaja Hollannin kanssa ahertaessa. Siten oli vaikea kyllä nähdä liikoja menestysedellytyksiä. Niin paljon kuin sitä olisi toivonut.

Jään Paholaisten nuorison mieltä painoi sekin seikka matalaksi, että voitollakaan ei olisi voinut enää nousta ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan mitä he kuten heidän edustamansakin maa kokonaisuudessaankin kaipaisivat. Mikäli mahdollisuuksia nousuun olisi ollutkin niin siinä tilanteessa kroaattinuortenkin näytöt peli-ilmeineen olisivat olleet otteineen varsin toista luokkaa!)

Serbia-Hollanti 0-4 (Tästä tulikin hyvinkin kuumaverinen näytös. Olihan kyseessä kiitos myös kisaisännän oman kompuroinnin turnauksen ratkaisuottelu ja tämän tosiaan serbinuoret meni sössimään piloille!

Kummatkin olivat kehityskelpoisia, mutta Hollanti olisi kuten lopuksi osoittautui niin jääkiekollisessa perinnemielessä sopivampi paremmaksi nousijaehdokkaaksi mielestäni kuin tulinen, taitava, valitettavasti kuitenkin verraten ailahteleva Serbia.

Serbien kyvyt jääkiekossa kehitysmielessä monien edelleen on pakko myöntää, mutta Serbia mielestäni olisi enemmän ollut ennen tätä kohtalon matsia vähän pidemmän ajan tulevaisuuden joukkue jääkiekossa eli ei suinkaan nyt tai lähitulevaisuudessakin miettien.

Etenkin kun vielä pitäisi kehittyä usein osa-aluein ja sama juttu osin on toki ihan miestenkin puolella mitä Belgradin Jään Valkoisiin Kotkiin tulee.

Ikävä kyllä pelkoni osoittautuivat todeksi, mutta en ihan näin pahaa sulamista olisi odottanut! Etenkin kun vielä avauserä lupasi selvempää jännitysnäytelmää draaman kaarineen ja kun kotiyleisönkin tuki tuntui uhkuvan nousua!

Niin tai näin, parempi joukkue voitti.

Täten Jong Ijs-Oranjen riemuunkin oli siten lopuksi helpompaa yhtyä kuin kieltämättä välillä hyvinkin likaista peliä pelanneiden tiukkapipoisten serbinuorten mahdolliseen voittoon.

Ensi vuonna tosin ylemmässä lohkosarjassa Hollannin nuorilla on lähtökohtaisesti tiukempaa sillä sinne voi jäädä, mutta todelliseen sarjanousuun toisin kuin miesten puolella niin paukut ei sinne riitä hetkeen.)

Seuraavaan viestiin tuleekin sitten vielä turnauksen päätteeksi lopullinen pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan Lohkosarjan 2B lopullinen pistetilanne turnauksen päätteeksi tulee seuraavaksi tähän alle:

Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 2. Divisioona Lohkosarja 2B Pistetilanne

Kroatia 12 pistettä

Hollanti 9 pistettä

Serbia 4 pistettä

Belgia 3 pistettä

Islanti 2 pistettä

Kukaan ei voi pudota ensi vuodeksi Kiinan vetäytymisen suhteen sen vetäydyttyä koronan vuoksi.

Kroatia ja Hollanti nousevat ensi vuodeksi tämän sarjan ylempään lohkosarjaan ja Kiina saa palata tähän lohkosarjaan.

Sen jälkeen tuleekin pieniä ongelmia mitä Kiina tosiaan vetäytymisellään aiheutti kuten Tyttöjen MM-puolen 1. Divisioonan vastaavan alemman lohkosarjan parissa:

Nimittäin niin sinne kuin tännekin Kiinan palatessa nousijoita on kaksi kutakin ja kun Kiinaa ei haluta pudottaa ilman sitten mahdollisesti kiristyviä kansainvälisen politiikan paineita niin näitä vastaavia sarjoja saatetaan hyvinkin pelata edelleen tilapäisesti laajemmin maamäärin ellei peräti yhteisen sarjankin muodossa!

Joka tapauksessa Jääkiekon Nuorten MM-kisojen 3. Divisioonasta on nousemassa tämän ikäryhmän MM-kisojen 2. Divisioonaan sen kaksi parasta eli Taiwan ja Meksiko. Australiakin on ohuen nousukortin varassa riippuen täydennysjoukkueeksi tietenkin Ukrainan tilanteesta ja Kiinan välien kiristymisestä nk. Länsimaihin.

Tämän turnauksen päätteeksi kaikki tämän vuoden turnaukset MM-ohjelman jääkiekon parissa ovat ohi myös nk. Peruutusturnaukset laskien ja kuten myös koko korona-ajan päätteeksi.

On ollut hienoa kirjoittaa näistäkin turnauksista ja ilokseni tullut seurattua jonkin verran ellei peräti selvemminkin pitkään aikaan myös naisten, juniorien, poikien ja tyttöjenkin MM-jääkiekkoa!

Ehkä osin siksikin kun noita pelattiin alkuvuoden peruutusten takia alemmissa sarjoissa myös kesälläkin aikana jolloin niin älyttömän hirveästi ei ollut liikoja töitä tai koko ajan muita menoja.

Lisäksi tietysti mielenkiintoa herätti itselleni myös jälleen turnausten pelaaminen divisioonissa myös yhteisinä eikä vain erillisesti, lohkosarja kerrallaan tapahtuvissa, ajoittain selvästikin joillekin joukkueille liikaa jääkiekollista kehitystä jarruttavissa yhden joukkueen nousun/putoamisen sarjoissa.

Toivottavasti alempia MM-turnauksia harkittaisiin jatkossakin pelattavan yhteisinä.

Ja mikä ettei ylempiäkin divisioonia, mutta sen näkee sitten.

Pelit jäällä taukoaa, mutta kulisseissa eivät suinkaan sillä IIHF:llä varmasti riittää kuvioita eikä pienemmätkään kiekkomaat edustajineen taustoissa jää toimettomaksi mikäli kapuloita niiden rattaisiin pistetään!

Lähipäivinä, viikkoina ja kuukausina sitten pelitavat selvinnevät.

Tämä tästä toivottavasti ikiajoiksi koronan osalta kun ikävä sitäkään ei hirveämmin tule.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisoista puhuen erinäisten joukkueiden tulevaisuus on vielä vähän aikaa hämärän peitossa kiitos koronan.

Sen jälkeiseen aikaan on kuitenkin jo varauduttu kun koronan vuoksi tulleet nk. Peruutusturnauksetkin ovat ohi.

Mikäli se ei hetkeen häviä niin sen kanssa opitaan/on opittu elämään.

Silti etenkin nyt viime päivien uutisia luettuani kuten myös otettuani yhteyttä ulkomailla oleviin tuttuihin/yhteyshenkilöihin näyttää siltä, että nyt IIHF kerrankin edelleen on yllättänyt ja on tullut vastaan ongelmia vasten hyvin avokätisesti!

Kiitettävää kyllä, mutta osin pienesti muistuttaen näitä muutoksia olisi osin kannattanut hieman tehdä jo silloin ennen divisioonien kulunutta pelikautta tai vielä silloin kun suurin osa ylemmistä sarjoista ei ollut vielä alkanut täksi vuodeksi.

En kuitenkaan marise enempää sillä odotin paljon huonompaakin päätöstä kuin mitä tuli nyt näillä näkymin olleissa istunnossa tai tulevissa istunnoissa.

Viimeksi 9.5, 27.5 ja 4.6 käytyjen viestien pohjalta hahmottelen siis nyt ensi vuotta, millaiselta se voisi näyttää ja tietenkin tarpeen tullen kesken viestin tai loppuun lisään myös ne muut ylimäärälaajenemisen maat joiden asema on kiinni ikävä kyllä Ukrainan Sodasta.

Ensi vuodeksi tietenkin nyt ei korona enää pelasta vuosien 2020-2022 tapaan vaan nyt pudotaan jolloin ainoa vetäytyjä ilman putoamista on halutessaan sotaan vedoten on Ukraina.

Muuten kuten vaikka nyt koronan vuoksi poissa olleet Australia ja Uusi-Seelanti putoavat kyllä mikäli putoavat huonojen pelien päätteeksi.

Eli ensi vuodeksi MM-kisojen ohjelma divisiooniin näyttäisi siis tältä kun tietenkin Venäjä ja Valko-Venäjä eivät saa osallistua mitenkään ensi vuodeksi ja erikseen tulevan osallistumiskiellon myötä se sitten vie vielä vuoden/vuosia lisää siitäkin eteenpäin kiitos Ukrainaan kohdistuneen verisen sodan kun nyt Intia historiallisesti päättää liittyä pelaamaan MM-ohjelmaan joskin se on kiinni Delhin Jäähallin kun mikäli se ei valmistu niin sen paikan ottaa peruutuspaikkoja kyttäävä Mongolia jolla on jäähalli, eri turnauksiin tulee nyt kaikki lähtökohtaisesti nimetyt isännät ja lisäksi pelipäivämäärätkin ennen muita muutoksia:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Nottinghamiin 29.4.2023-5.5.2023 ja Eestin Tallinnaan 24.4.2023-29.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Iso-Britannia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta.)

Italia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta.)

Liettua

Etelä-Korea

Romania (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta kun muutenkin hieman erikoisesti aina ollut viiden maan pelaamistapa täksi vuodeksi laajentui jo alkujaankin järkimitoin tarkoitetusti kuuden maan sellaiseksi mikä olisi pitänyt jälkisanoina olla nytkin käytössä.)

Puola (Nousija alemmasta sarjalohkosta joskin hieman toisella tavalla puhuen olisi IIHF:n herrojen kannattanut kuulla puolalaisten järkipuhetta jo ennen tätä erikoista jättämistä alempaan lohkosarjaan tänäkin vuonna.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Eesti

Japani

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen.)

Kiina (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen.)

Hollanti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Oli tosin ennen pelikautta kiinni muuna nousijana Ukrainan tilanteen ja osin muutenkin ihan jäämisen muodossa putoamatta, mutta tuolloin tietysti IIHF päätti sitten erikoisesti sen jättää alempaan sarjaan pelaamaan. Toisin kuin esimerkiksi Liettua MM-kisojen 1. Divisioonan puolella tai Ranska ja Itävalta MM-kisojen varsinaisella puolella niin Hollanti ei hirveästi pelikaudella vakuuttanut välillä ja siten vaikka olenkin oikeuden sinänsä tapahduttua tyytyväinen niin todistettavaakin jää rutosti ensi vuodeksi pysymiseen nähden.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Espanjan Madridiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Turkin Istanbuliin 17.4.2023-23.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Espanja (Oli viimeinen oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkue MM-kisojen 1. Divisioonaan tälle vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja lisäksi Espanja pelasi melko huonosti muutenkin joten nyt jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen. Ensi vuosikaan ei välttämättä kovin hyvälle näytä.)

Kroatia (Oli myös kiinni tietenkin oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkueeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan tälle vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja tietenkin jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen. Ensi vuodeksi voi kyllä nousta, mutta mene ja tiedä.)

Israel (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon.)

Islanti (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Georgia (Nousija MM-kisojen alemmasta sarjalohkosta puhuen, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Osin ennen pelikautta oli kiinni paremmassa ennen IIHF:n asennetta. Nousu tuli pienenä lahjana ja nyt onkin sitten kovimmista kovin paikka edessä maalle. Tiedä sitten, että olisiko sittenkin ollut vielä 1-2 vuotta alempi sarjalohko parempi sijoituspaikka vai ei. Todennäköisesti olisi kyllä pelaamalla hoitanut nousun, mutta ensi vuonnahan sen sitten näkee. Siinä mielessä nyt viimein ehkä melko hyvin näkee, että mihin maasta jääkiekossa on. Vielä paremmin sen näkisi MM-kisojen 1. Divisioonassa, mutta hyvä näinkin.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Turkki (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Ennen pelikautta oli toki kiinni selvemminkin muuna tilapäislaajennusjoukkueena. Tiedä sitten miten kotijäillä kisat sujuvat ensi vuonna.)

Belgia (Täksi vuodeksi oli kiinni paikassa olla putoamatta ylempäänkin sarjalohkoon ennen kuin IIHF päätti toisin. Tässä sarjalohkossa Belgia ei Hollannin tapaan liikoja vakuuttanut ja Georgia-tappio kirvelee varmasti nyt pahemmin kuin muutoin kiitos nyt olleiden lisälaajennuksin. Todennäköisesti nousu tulee kyllä sitten ensi vuodeksi.)

Bulgaria

Meksiko (Piti olla putoaja MM-kisojen 2. Divisioonasta lähtökohtaisesti MM-kisojen 3. Divisioonaan ensi vuodeksi, mutta maamäärän laajennus pelasti kovia jääkiekossa kärsineen maan. Onko se ansaitsematon pelastus niin sen näkee sitten.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Arabiemiraatit (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta joskin kovin ansaitsemattoman tuntuisesti kiitos venäläispelaajiensa.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen totean ensi vuoden kisamaan ja paikkojen olevan enintään lähtökohtaisia kun tilapäisyhdistymisestäkin edelleen neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun se perustuu näiden pienempien kiekkomaiden lähtökohtaiseen ilmoitukseen edellyttäen tietenkin muiden maiden suostumattomuutta pitämään kisoja:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikassa todennäköisimmin Kapkaupungissa 17.4.2023-23.4.2023 ja Bosnia ja Hertsegovinassa todennäköisimmin Sarajevossa 14.4.2023-21.4.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Turkmenistan (Oli etenkin ennen pelivuotta kiinni jopa MM-kisojen 2. Divisioonan paikassa tietysti laajennuksin, mutta joutui jäämään pelikauden päätteeksi tähän sarjaan yhteisesti tai erikseen Arabiemiraatien ja Turkin vietyä nousun. On kuitenkin nousussa kiinni ensi vuodeksi kuten pitääkin.)

Taiwan

Luxemburg (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen. Lisäksi olisi voinut säilyä mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin.)

Pohjois-Korea (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen on sijoituspaikka ylempi lohkosarja.)

Etelä-Afrikka (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Thaimaa (Nousija alemmasta sarjalohkosta, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Mahdollisesti olisi pelannut ilman nousuakin mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Bosnia ja Hertsegovina (Piti olla putoaja jopa MM-kisojen 4. Divisioonaan asti mikäli se pelataan ensi vuonna, mutta täysin naurettavan tämän vuoden kolmen maan alemman lohkosarjan pelaamisen myötä tynkäturnauksen hännänhuippuna se ei silti putoa mihinkään joten se saa jäädä. Lisäksi olisi saanut jäädä muutenkin kun ja mikäli sarja yhdistettäisiin tilapäisesti.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen on sijoituspaikka alempi lohkosarja.)

Kirgisia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta. Hyvin todennäköinen nousija ylempään sarjalohkoon tai koko ylempään sarjaan eli MM-kisojen 2. Divisioonaan mikäli yhdistys tapahtuu.)

Iran (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Voi yllättää, mutta olla tietenkin myös huono sitten yhteisesti tai erikseen pelattavassa ylemmässä sarjassa. Välillä tosin aiemminkin mietittiin kykytasojen pohjalta nostoa muutenkin ennen sitten suurempaa lisälaajennusta.)

Singapore (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Tiedä sitten, että onko ratkaisu oikea.)

Malesia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Jään Tiikereille tämä on historiallinen hetki, mutta niin on haastekin ensi vuodeksi.)

Tähän tulee vielä MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi loppuun kun näillä näkymin sarjaa ollaan kyllä jatkamassa ja ehkä kenties laajentamassakin riippuen maamääristä, mutta kiitos nyt erittäinkin merkittävien lisälaajennusten tällä hetkellä isäntämaa kuten myös pitopaikka on enintään lähtökohtainen ja kun ei myös vielä juurikaan maamääriäkään täysin tiedetä joskin tässä niitä tulee ainakin kolme kun Intian osallistuminen riippuu Delhin Jäähallin valmistumisesta ajallaan:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 Kuwaitissa todennäköisimmin Kuwait Cityssä Bayanin Jäähallissa 10.3.2023-16.3.2023

4. Divisioona

Kuwait

Filippiinit (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle osallistuen viimeinkin suoraan MM-jäille.)

Intia tai Mongolia? (Huom! Intia tulee vain mikäli Delhin Jäähalli valmistuu ajallaan. Jääkiekon MM-ohjelmaan tämä maa kenties viimeinkin liittyy kun Thaimaan tapaan tätäkin maata on odotettu MM-jäille enemmän tai vähemmän vuodesta 1989 lähtien. Thaimaa tekikin jo tempun kolme vuotta sitten omalle juhlavuodelleen ja mene ja tiedä, että olisiko Intia ehtinyt tehdä saman ennen koronaa? Ei kuitenkaan välttämättä kun maan jäähalliasiat nk. Olympiamittaisen sellaisen osalta olivat kesken. Joka tapauksessa tämä maa pitkään asiaa pohdittuaan liittyy mukaan jättäen muun muassa kuumaverisen kilpailijanaapurin eli Pakistanin taakseen liittymisestä puhuen. Toki tämä kaikki riippuu siitä, että ehtiikö jäähalli nk. Olympiamittaisen sellaisen suhteen ajoissa maaliskuuhun mennessä valmiiksi vai ei. Kesän tilanteeseen nähden viiveitä on tullut matkaan. Mikäli ei niin Mongolia ottaa Intian paikan sillä siellä on viimein myös nk. Olympiamittainen jäähalli. Mongolia itsessään hieman harmittavasti sellaisenaan ei halunnut kiinteästi tulla ensi vuodeksi mukaan, mutta kyttää peruutuspaikkoja eli jonkun peruessa se on erikseen innostunut tulemaan varajoukkueeksi mukaan.)

IIHF pitää tällä hetkellä paikkaa auki vielä kolmelle muulle maalle kun lisälaajennukset tulivat voimaan. Aiemmin oli enintään kaksi lisäpaikkaa halukkaille.

Intian jäähallitilanteen vuoksi ongelmia ovat luoneet IIHF:n suhteen edelleen jatkuva Ukrainan Sota kuten myös Kiinan ja nk. Lännen kiristyneet välit ja kuten myös Kiinan kielteisempi suhtautuminen IIHF:n osallekin.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Kroatia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Belgia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Turkmenistan (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Bosnia ja Hertsegovina (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten täytyy löytää uusi isäntä peleille.)

Kuwait (Saattaa päästä vielä kiinni viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy jolloin erikseen pelatessa se joutuisi alempaan lohkosarjaan ja muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten tai muutenkin viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni päästessään täytyy löytää uusi isäntä peleille.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää edelleen vielä yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla viisikin ihan alimmalle tasolle, mutta nyt Intian tai Mongolian liittyessä mukaan enintään neljä on jäljellä.

MM-kisojen 4. Divisioona onkin vielä avoin kun se voi laajentua hyvinkin paljon, siihen voi tulla lohkosarjat, alempiakin MM-divisioonia voi tulla tai sitten sitä ei pelata lainkaan ensi vuonna ja siinä tapauksessa Kuwait ja Filippiinit lienevät kiinni lähinnä erillisissä lisäpaikoissa muuten vain yhteiseen tai erilliseen MM-kisojen 3. Divisioonaan.

MM-kisojen alemmat divisioonat päätetään lopullisesti pelitavaltaan vielä syksyllä eli syyskuussa, lokakuussa tai marraskuussa tilanteen mukaan.

Tosin pienenä huomautuksena ainakin tässä vaiheessa on niin, että MM-kisojen 4. Divisioona kyllä pidetään ja tietenkin MM-kisojen 3. Divisioona on lähtökohtaisesti erikseen pelattava muodoltaan kun laajennuksiin on suostuttu IIHF:n puolesta erittäinkin vahvasti puhuen kautta linjan.

Sikäli kun tietysti jostakin syystä MM-kisojen 4. Divisioonaa ei pidettäisi niin sen harvat muut maat pitänevät tauon tai ne liitetään hyvinkin laajaan alempaan lohkosarjaan MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Kieltämättä hieman harmittavan sotkuisa on tuo Intian ja Mongolian tilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat tulivat vähän aikaa sitten päätökseensä Serbiassakin päättyneen viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä.

Tämän ikäryhmän MM-ohjelman eri kisat alkavatkin nopeinten kaikista eri tulevan vuoden MM-kisoista eli vielä tämän vuoden puolella joulukuussa ja voi olla, että vaikka ihan kaikkien eri sarjojen ja niihin kuuluvien lohkosarjojen kisapaikkoja ei tiedetä ja kun vielä osin tietyt nousupaikat on selvittämättä niin siltikin yllättävänkin selkeää on ensi vuoden ikäryhmän MM-ohjelman kisojen määritelmä!

Vain hyvin vähän on ollut viime vuoden peruutusten tai erikseen tämän vuoden pohjalta IIHF:n päätöksiä riitauttaneita maita.

Lähinnä sellaisia joiden eri putoamiset tai muut nousumahdollisuudet evättiin tietenkin kun Venäjä ja Valko-Venäjä ulos heitettiin/pysyvät ulos heitettyinä.

Niistä selvitystä tulee kun jälleen tietenkin palataan hyvin lähelle normaalia kuitenkin Ukrainan vetäytymismahdollisuudet huomioiden jolloin vielä laajennuspaikat on mahdollisia.

Ukraina onkin tällä hetkellä ainut maa mikä voi niin tehdä putoamatta.

IIHF on linjannut hienosti lähtökohtaisesti myös sen, että MM-kisojen 3. Divisioona pelataan ainakin vielä kerran tässä ikäryhmässä yhteisenä sarjana ja myös MM-kisojen 4. Divisioonan lähtökohtainen pelaamattomuus tarkoittaa sitä, että nyt vetäytyneet Uusi-Seelanti ja Bulgaria saavat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin.

Ihan vielä tosin ei tiedetä sitä, että nouseeko MM-kisojen 3. Divisioonassa edelleen kaksi parasta vai riittääkö perinteisempi yksi nousija lohkosarjatyyliin tai harvemmin aiemminkin yhteisenä sarjana pelaten.

Välillä useampi pienmaa jääkiekossa on syksyn mittaan vaatinut, että MM-kisojen 2. Divisioonan alemmasta lohkosarjasta pitäisi pudottaa kaksi maata kuin vain yksi maa MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle ja tietenkin keskimäärin alimmasta sarjasta puhuen tietenkin kahdella nousijalla olisi enemmän hienompaa meno kuin vain yhdellä nousijalla tai putoajalla.

MM-kisojen 4. Divisioonaa siis ei ilman ihmeitä pelata ikävä kyllä vieläkään tässä ikäluokassa, mutta vastaavasti pelaamattomuuden niin käydessä IIHF on luvannut kaksi lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan kun nyt se on kahdeksan maan turnaus ilman ihmeitä eli kymmenen maata voi olla mahdollista nähdä.

Itse alemmat MM-kisat tässä ikäluokassa divisioonittain menevät täten erittäin vahvan alustavasti näin kun kaikkiin kisoihin ei vielä tiedetä kuitenkaan järjestäjiä ja pelipaikkoja ja kun aiempi lähtökohtaisesti pudonneeksi mainittu joukkue sai nyt ilman muuta jäädä tasoilleen jolloin en kevään ja kesän mahdollisista silloisista näkymistä enää mainitse:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A

Norja (Isännöi turnausta, riitautti aiemmin MM-kisojen nousupaikan ja olisi halunnut olla ylimääräinen nousija. Ikävä kyllä nousu evättiin heti kun päätettiin IIHF:n osalta, että ensi vuodeksi erikseen ei voi enää tästä ikäryhmästä enää MM-kisojen varsinaiselle puolelle nousta kun MM-kisoista ei pudotettu ketään tänä vuonna pois. Jääkarhunpennut joutuvat täten jäämään tähän lohkosarjaan edelleen toki nousuehdokkaana.)

Tanska

Unkari

Kazhakstan

Ranska (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Slovenia (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Isännöi turnausta.)

Eesti

Italia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

Japani

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Sitten Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi kun tosiaan alempaa lohkosarjaa ei vielä tiedetä kisapaikaltaan tai järjestäjältään:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022 ja näillä näkymiin joulukuussa 2022-tammikuussa 2023 kuitenkin siitä venyen myöhempään talveen 2023 toistaiseksi tietämättömässä paikassa

2. Divisioona sarjalohko 2A

Liettua (Isännöi turnausta.)

Iso-Britannia (Korona-aikaan riitautti nousupäätöksen ja yritti hyötyä myös Ukrainan mahdollisesta vetäytymisestä siinä kuitenkaan onnistumatta ensin muuten ja tietenkin Ukraina ei vetäytynyt jolloin se joutui jäämään tälle tasolle. Tänä vuonna ei onnistunut sarjanousussaan joten edelleen jäädään tälle tasolle jolloin voinee viimein nousta ensi vuodeksi tai sitten ei.)

Romania

Espanja

Kroatia (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Hollanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen. Täpäräksi tilanne meni osin kun hankaluuksia oli, mutta muun muassa Serbian nollaus päätösottelussa on nostanut odotuksia nyt hyvinkin pian tulevaan turnaukseen.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Serbia (Jäi tähän sarjalohkoon yllättävänkin selvästi tietyin ehdoin puhuen. Kykyä oli jälleen nousta, mutta se mokattiin. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Israelin lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voivat toki nousta ylempään lohkosarjaan jälleen ensi vuodeksi, mutta nyt kuitenkin pitäisi yrittää malttaa mielensä ja nyt se voi olla vaikeampaa.)

Belgia

Islanti

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta.)

Meksiko (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan yhteiskisojen tilanne ensi vuodeksi kun tosiaan ei vielä tiedetä kisapaikaltaan tai järjestäjältään:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 näillä näkymiin joulukuussa 2022-tammikuussa 2023 kuitenkin siitä venyen myöhempään talveen 2023 toistaiseksi tietämättömässä paikassa

3. Divisioona

Australia (Joutui jäämään tälle tasolle kun ihan ei nousu onnistunut. Oli aiemmin melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta palasi kyllä, mutta esimerkiksi sarjaputoamisen peruminen evättiin kun IIHF:ltä meni hermot vähemmän yllättäen. On todennäköisin nousijaehdokas yhteiskisoissa jälleen, mutta kaikki on mahdollista jälleen jäämistä myöten.)

Bosnia ja Hertsegovina

Israel (Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Serbian lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voi toki nousta nyt ensi vuodeksi yhteiskisoissakin.)

Kirgisia

Etelä-Afrikka

Turkki

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle. Oli aiemmin myös melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta ei palannut pelaamaan juuri nyt kesäksi, mutta jälleen talveksi kyllä palaa.)

Bulgaria (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle.)

MM-kisojen 4. Divisioonan pelaamattomuuden myötä Uuden-Seelannin ja Bulgarian lisäksi myös Etelä-Afrikka ja Kirgisia saavat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin putoamatta.

IIHF pitää yllä kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan mistä yhteen lähtökohtaisesti eniten kiinnostusta on osoittanut kuluneen kesän peruutuskisoista pois puutteellisen paperityön takia jäänyt Iran.

Yksi muu ehdokas onkin vielä auki mikäli näin käy.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Iso-Britannia (Pääsee Nuorten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Serbia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Australia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Mikäli Ukraina vetäytyy niin nousujen toteutuessa täysimääräisenä on IIHF luvannut vielä yhden lisänousupaikan jollekin halukkaalle MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Tietenkin erinäisille lisänousuille etenkin lukkoon lyötyjä turnauksia koskien tulee kiire joten nähtäväksi jäävät ne nousut.

Nuorten MM-kisojen 3. Divisioonan suhde onkin jälleen yhteiskisoina sitten mielenkiintoinen tavallaan.

Mene ja tiedä, että miten käy niissä sitten!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin ainakin lähtökohtainen hahmotelma siitä, että miltä ne ensi vuodeksi näyttäisivät kun Venäjä ja Valko-Venäjä tietenkin ovat ulkona MM-ohjelmasta ja ovat pysyneet pois suljettuina.

1.6.2022 on tätä kaikkea viimeksi käsitelty.

Näillä näkymin ja kun IIHF suostui avokätisyyteen laajennuspaikkojen suhteen ja kun samalla vielä aivan kaikkea ei tiedetty ennen syksyä niin tällä hetkellä näyttäisi pitkien neuvottelujen jälkeen siltä, että erinäisiä putoamisia ei tapahtunut, laajennuspaikat ovat kahdelle joukkueelle kerrallaan ja koronajoukkueet säilyttivät paikkansa.

Tämä tietenkin tarkoittaa Slovakian ja Jääkarhunpentujen eli Norjan ikäryhmän poikien nousua ensi vuodeksi MM-kisoihin joten tämä keskittyy näillä puhein MM-kisojen divisiooniin.

Ensi vuonna putoavat tilanteen mukaan kaikki muut paitsi Ukraina sotaan vedoten, Ukrainan kenties vetäytyessä putoaa viitospaikkalainen ja muut ei putoa ja mikäli joku muu maa vetäytyisi Ukrainan kanssa yhdessä niin Ukraina säilyy, mutta toinen vetäytyjä putoaa ja siten kukaan muu ei neljällä joukkueella putoa.

MM-kisojen 3. Divisioona saattaa yhdistyä ajalta ennen koronaa olleen viimeisen kolmen vuoden neuvottelujen valossa kiitos jatkuvasti osin vajaan alemman sarjalohkon vuoksi jota ei ymmärretty yhdistää tällekin vuodelle esimerkiksi vetäytyjät huomioiden 9-10 maan kisoiksi.

Tietenkin MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen mukaan tulo kenties otetaan huomioon tässä näkemyksessä kun kisapaikat ihan itse MM-kisoja paikaltaan vielä tietämättä on nähtävästi jo jaettu, mutta tämä näkemys kuitenkin vielä korostaa ennen muuta päätöstä MM-kisojen 3. Divisioonan pelaamisesta tietenkin lohkosarjoihin jaettuna.

Lisäksi murhetta tuottaa edelleen Ukrainan Sota, Kiinan kiristyneet välit niin nk. Länteen kuten myös IIHF:n päätöksiin ja myös Kirgisian mahdollinen poisjäänti erinäisten syiden vuoksi jolloin varapaikkaa pitää Kirgisian mielenmuutoksella tai sitä ilman lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan hakenut Thaimaa.

Myönteistä on myös, että melkein kaikkiin sarjoihin ja niiden kenties pelattaviin sarjalohkoihin ovat tulleet päivämäärät Kapkaupungissa pelattavaa alempaa lohkosarjaa huomioimatta tietenkin miettien erilliskisoja:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 ja Slovenian Blediin 10.4.2023-16.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Ranska (Isännöi turnausta.)

Kazhakstan (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin.)

Tanska (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin.)

Japani (Olisi pudonnut MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä.)

Unkari (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. ennen kautta. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan, mutta nousu evättiin mitä vasten Unkari poikineen näytti närhen munat IIHF:n herroille varsin ansaitusti.)

Ukraina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Pelasi hienon kauden ja nyt sitten poikkeusoloissa nousikin. Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Slovenia (Isännöi turnausta.)

Italia (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Nyt pelikaudella kisaisännät pelasivat hyvin, mutta ihan ei nousu ikäryhmässä onnistunut joten he joutuivat jäämään sitten alempaan lohkosarjaan.)

Itävalta (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Itävalta pelasi todella huonosti eikä kyennyt samaan kuin mitä Unkari eikä edes lähellekään ajoittain.)

Puola (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä.)

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan perin dramaattisesti ja upeasti erittäin surkean ja melkein putoamiseen päättyneen edeltävän yleisen pelikauden jälkeen ajalta ennen koronaa.)

Eesti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Perin dramaattisesti hävisi katkerasti kamppailun kotiyleisönsä edessä alkujaan Etelä-Korealle. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Esitys kaudella melko katkeraan nousuotteluun asti siten nousupaikan saaden lienee kelpo korvaus. Mitenhän Pääskynpojilla menee sitten ensi vuosi?)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun kolmen vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-5 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä ensi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten ensi vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten ensi vuonna.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun toistaiseksi ainoastaan Reykjavikiin on selvät pelipäivät:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin varmaankin maaliskuussa 2023 tai aiemmin eli kenties helmikuussa 2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä ensi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/tulisi lähivuosina niin silloin tilanne ei ole välttämättä niin huono kuin mitä se nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi. Voi vielä toki nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen on avainasia siihen.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei ole väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin tällä kaikella ei niin väliä ole. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Kirgisia? (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties pääsee viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo pari vuotta sitten. Paljon on kysymyksiä, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin on taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä tulevat jyrätyksi. Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu. Ehdottomasti itse pitäisin joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä kesäkuun jälkeen tilanne on huonontunut ja saattaa sittenkin perua tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin ihan viime aikoina on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut. Siksi ja ellei nyt tilanne loppuvuodeksi rauhoitu niin laitoin tätä varten kysymysmerkin.)

Thaimaa? (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei näillä näkymin pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioona saatetaan yhdistää ja kun Kirgisiallakin vaikeaa näyttäisi olevan niin Thaimaa nähtäneen sitten Poikien MM-ohjelman parissa ensi vuodeksi. Kysymysmerkki on lähinnä sen vuoksi, että aiemmin juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle. Kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin uskon, että Thaimaa nähdään ensi vuonna. Pettymys olisi mikäli ei.)

Tämän hetken tilanteen nimissä IIHF pitää vielä auki yhtä-kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille niille maille mitkä sen haluavat ottaa vastaan tietenkin riippuen Kirgisian tilanteesta.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat myös yhdet automaattisetn maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä melko epätodennäköinen/äärimmäisen epätodennäköinen juurikin nyt etenkin kesän jälkeen miettien, mutta lähivuosille se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti syksyn kuluessa, muutoin talven ja enimmillään ensi kevään tullen muodoltaan ja joukkuemääriltään joskin kisapaikat esimerkiksi aikuisiin nähden ovat yllättävänkin hyvin tiedossa.

Loppuun vielä laitan yhden jutun.

Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina poikineen säilyisi vuodeksi 2024:

Italia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Iso-Britannia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Hollanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Islanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Etelä-Afrikka (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää vielä yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 3:n tai 4:n Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla viisikin ihan alimmalle/toiseksi alimmalle tasolle.

Paljon jääkin tulevasta kuten Kirgisian ja Thaimaan tilanteesta kiinni.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen tilanne ensi vuodeksi on mielenkiintoinen, mutta vielä kipakan epäselväkin.

Toki lähtökohtaisempi se on kuin mitä vielä 31.5.2022 oli kevään päätteeksi ja kesän aluksi.

IIHF näiltä osin tuli kesän ja syksyn kuluessa lähtökohtaiseen, mutta ei vielä kiitos runsaiden riitautusten täysin raudanlujaan sellaiseen päätökseen jossa vain voittaja pelkästään nousee ja aiemmin puhuttavat toisen sijan joukkueet jäävät rannalle kun heidän nousupaikkansa kenties uhrataan vastineeksi tästä tempusta sitten sarjasäästyjille.

Toisin sanoen Lady-Oranje/Vrouw-Oranje eli Hollannin naiset säilyy sitten Norjan nousemattomuuden kustannuksella ja niin jokunen muukin putoaja niiltä osin kun mitä piti alkujaan keväällä pudota joukkueita.

Osin kun tietenkin ei voinut monestikaan pudota kiitos koronaongelmienkin alemmilla tasoilla vetäytymisten lisäksi.

Norjassa ja muutamassa muussa maassa käytiin kuumana myös Damkronornan eli Ruotsin putoamattomuudesta ja varjeluksesta aiemmin Naisten MM-kisojen puolella.

Naisten MM-kisojen puolella kiitos osin viime hetken muuttuneiden sääntöjen ja kesä-syysturnauksen pelaamisen vuoksi kisaemäntä Tanska joutui putoamaan sitten Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle.

Tiedä sitten, että lähtikö Tanska riitauttamaan putoamistaan Naisten MM-kisojen puolelta samalla tapaa kuin mitä moni muu pienempi maa teki.

Erinäisiin kisoihin olisi vielä aikaa joten tässäkin mielessä jatkoa varmaankin seuraa kovastikin!

Tosin nyt alle tuleva MM-ohjelman hahmotelma ensi vuodeksi naisille perustuu sille, että normaaliin palatessa ensi vuodeksi muuten kuin Venäjän ja Valko-Venäjän pysyessä ulos heitettyinä MM-ohjelmasta, Ukrainan Sodan edelleen jatkuessa sen voidessa ainoana vetäytyä putoamatta vuodeksi 2024 minnekään ja Kiinan välien ollessa kiristyneet nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan päin kesän ja syksyn aikana se juurikin tulisi olemaan tämän näköinen sen sisältäessä joitakin poikkeuksia huomioimatta kisat ja päivämäärätkin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 toistaiseksi epävarmaan järjestäjämaahan ja kisapaikkaan varmaankin huhtikuussa 2023 tai viimeistään toukokuussa 2023 ja Etelä-Korean Suwoniin 17.4.2023-23.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Tanska (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Norja (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Norja jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Norja on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Slovakia

Itävalta

Kiina (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Hollanti (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Etelä-Korea (Emännöi turnausta.)

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen ja niin näyttäisi käyvään myös sen naisillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen.)

Italia

Kazhakstan

Iso-Britannia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Slovenia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta IIHF:n päätöksellä.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Meksikon Mexico Cityyn 1.4.2023-7.4.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin 20.2.2023-26.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Meksiko (Emännöi turnausta.)

Latvia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Latvia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Latvia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Mikäli ei nousua saa erikseen kabinetissa niin jäällä sen odotetaan nousevan hyvinkin selvästi omin lähtökohdin.)

Espanja

Taiwan

Pohjois-Korea (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon.)

Islanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Etelä-Afrikka (Emännöi turnausta.)

Australia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Australia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Australia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Korona-aikaan oli väittelyissä IIHF:n kanssa milloin mistäkin jutusta puhuen.)

Turkki

Kroatia

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun toistaiseksi ainoastaan Brasoviin on selvät, kiistattomat pelipäivät ja kun Israelin oikeus pitää omaa turnaustaan noille ilmoitetuille päiville on kiistetty johtuen Iranin vetäytymisuhasta mikäli ne siellä pelataan ja Israel on tuohtuneena ilmoittanut olevansa jatkuviin Iran-vääntöihin kyllästyneenä osallistumatta mikäli alempi lohkosarja pelataan Iranissa:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Romanian Brasoviin 3.4.2023-9.4.2023 ja Israelin Jerusalemiin tai Metullahiin tai Iranin Teheraniin kuten myös kenties hätätapauksessa muuallekin 27.3.2023-30.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Romania (Emännöi turnausta. Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi.)

Liettua (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Liettua jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Liettua on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta.)

Bulgaria (Jäi nollille, mutta jäi myös lohkosarjasta puhuen ylempään kun niin moni vetäytyi kuluneeksi vuodeksi.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Naisten puolella tosin se on hyvin huonoilla sijoilla MM-ohjelmassa kuten sarjoissakin joten sen merkitys ei ole niin suuri kuin muissa MM-ohjelmien sarjoissa. Sitäkin vähäisempi merkitys on mikäli sarjasta tulee yhteinen.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi.)

Eesti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Parhaimmillaan voi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaankin, mutta voi myös ikävä kyllä jäädäkin tälle tasolle. Sen näkee sitten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Israel (Emännöi turnausta, mutta vain mikäli se pidetään Israelissa. On uhannut vetäytyä mikäli kisat siirtyvät Iranin Teheraniin kun Iran on kieltäytynyt pelaamasta Israelia vastaan tyypillisen uskonnollisen oikuttelun nimissä.)

Serbia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Serbia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Serbia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Tosin nousulla ei ole väliä mikäli tynkäsarjaksi tämä lohkosarja uhkaa jäädä ja mikäli pelataan muutenkin yhteiskisat.)

Bosnia ja Hertsegovina

Iran (Piti tulla viime vuonna pelaamaan, mutta silloin Israel-vastaisuus voitti. Tällä hetkellä se ei aio tulla mikäli turnaus pelataan Israelin Jerusalemissa tai Metullahissa. Iranin kanta toistaiseksi on se, että varmasti se on mukana emännöimässä vain mikäli tämä lohkosarja pelattaisiin Teheranissa. Lisäksi Israel-vastaisuus on pysynyt voimakkaana. Mikäli kuitenkin sarjat yhdistettäisiin niin pieni mahdollisuus Israel-vihan tilapäislientymiselle on, mutta vain pieni. Joskin toki lisäksi mahdollinen kun yhteiskisat pelattaisiin kaiketi myös Romanian Brasovissa.)

Tulevaksi vuodeksi ikävä kyllä mietittävää riittää pitkin loppusyksyäkin ja alkutalvea.

Etenkin kun IIHF kovin erikoisesti päätti naisten puolella olla pihi mitä tulee sarjalaajennuksiin tai lisäpaikkoihin.

Naisten MM-kisojen 4. Divisioona mahdollisuutena ei ihan tähän hätään liene niin suuri toisin kuin mitä on muille eri osa-alueille IIHF:n turnauksissa.

Ilman muuta tosin tuleville vuosille kyllä on.

Loppuun vielä todeten Ukrainan mahdollinen vetäytyminen toisi tietysti paikan Serbialle ylempään lohkosarjaan MM-kisoissa 3. Divisioonan puolelle, mutta se mahdollisten yhteiskisojen myötä on lähinnä muodollisuus.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen on lähtökohtaisesti muotoutunut tulevan vuoden MM-ohjelma joskin osa turnauksista on erittäinkin auki ja lisäksi erinäisiä nousuoikeuspaikkoja on jälleen evätty IIHF:n tahdolta ja sitten erinäisiä vastustajamaita niitä kiistämään riittää.

Täten ei ole helppoa tietää ensi vuodeksi täysin vielä kuvioita kun vähän aikaa aiemmin Itävallassa pelatun viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä saatiin päättyneen vuoden pelit pakettiin MM-ohjelmassa!

Jälleen IIHF teki muutoksia joista pääosin hyötyivät erinäiset putoavat joukkueet ja monet toiseksi sijoittuneet joukkueet joutuivat olemaan käärmeissään kun eivät ole ilman ihmeitä pääsemässä sitten ylös päin.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonakin muodostui merkittäväksi myöskin etenkin tässä vaiheessa.

Muista asioista puhuen jo aiemmin Japanin tytöt tietenkin nousivat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi.

Laitetaan vielä tämän hetken MM-ohjelma ensi vuodeksi kun tosiaan vain MM-kisojen 1. Divisioonaan siinäkin sen ylempään lohkosarjaan tiedetään järjestäjämaa ja pelipaikka Venäjän tietenkin pysyessä pois suljettuna kun Valko-Venäjä ei tyttöjen joukkuetta peluuta kuten ei myöskään sodan runtelema Ukraina jolloin ainoa jännitettävä mahdollinen vetäytyjä muita maita hyödyttäen on ehkä Kiina kiitos poliittisten jännitteiden nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja toistaiseksi epävarmaan järjestäjämaahan ja kisapaikkaan

1. Divisioona sarjalohko 1A

Saksa (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Italia (Toimii nuorekkaana kisaemäntänä.)

Ranska (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Ranska jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Ranska on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Unkari

Itävalta (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Norja (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen, se riitelee voimakkaasti myös naisten puolella ja niin näyttäisi käyvään myös sen tytöillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen.)

Taiwan

Etelä-Korea

Tanska

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. On kuitenkin poliittisesti jännitteissä nk. Länttä vastaan osin Ukrainan Sodan kuten myös sen omien poliittisten tarkoitusperien suhteen ja lisäksi se on ollut napit vastakkain IIHF:n suhteenkin. Siten hurjimmillaan on mietitty senkin mahdollista pois jäämistä eri käytännöin. Mikäli niin hekumoivasti kävisi edes ajatustasolla se voisi luoda paikkoja joillekin tietyille maille.)

Espanja (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten vielä MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja yllättävänkin moni uusi tai ainakin lähtökohtaisesti koronan viivästyttämä maa tekee debyytin tai paluun tyttöjenkin jääkiekkopuolen MM-ohjelman pariin täten yhteisen sarjankin ollessa hyvin laaja mikäli näin käy ja kun IIHF kieltäytyi vielä ensi vuodeksi juuri osin tästä syystä miettimästä MM-kisojen 3. Divisioonan laittoa tytöille:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 toistaiseksi epävarmoihin järjestäjämaihin ja kisapaikkoihin

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Iso-Britannia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ole nousemassa pelillisin perustein, mutta on kyttäämässä mahdollista Kiinan vetäytymistä jolloin se aikoisi nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Tietenkin on myös osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan.)

Hollanti (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Turkki (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei ole merkitystä mikäli sarja pelattaisiin yhteisenä. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu on vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Tyttöjen MM-ohjelmasta tulikin kieltämättä jälleen selvästi laajempi kuin odotettiin!

Tosin välillä tuntuu, että ehkä uudet tulijat olisi ollut kenties syytä vielä ohjata MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle kun se olisi pistetty jäille.

Voi kyllä olla, että olen siinä vähän väärässä.

Sen näkee sitten kuten myös sen, että tuleekohan kenties tyttöjääkiekon kansainvälisen heräämisenkin myötä lisää halukkaita vielä ennen MM-ohjelman käyntiin pyörähdystä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikojen viestien lopuksi käyn läpi muiden MM-ohjelmaan halukkaiden, kuitenkin välillä kovin epävarmojen maiden tilannetta.

Viimeksi kerroin tilanteista 27.5 eli loppukeväästä kohti kesää miettien ja siitä edespäin onkin aikaa vierähtänyt.

MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen mukaisesti MM-kisojen E-sarjan osalta puhuen paljonkin on edelleen auki.

Etenkin kun sarja on uusi tai melkein täysi uusi kiitos kahden viime vuoden peruutuksen ja vain kertaalleen vanhempina aikoina pelatun osin epävirallisen sellaisen kauden johdosta.

Halukkaita maita on tarjolla hyvinkin paljon pelkästään jo ensi vuodelle ja osin lähivuosillekin.

Nyt tietenkin IIHF:n viime kuukausien päätösten myötä vapain paikoin hurjimmillaan paikkoja kyllä riittää.

Etenkin mikäli Kuwait nousisi tietenkin mutkien kautta Ukrainan kenties vetäytyessä pois ensi vuoden kisoista joissakin kohtaa ja mikäli Filippiinit eivät sittenkään haluaisi pelata niin silloin koko sarja olisi auki pelimaiden määrältään.

Muutoin nyt olisi paikkoja tarjolla 3-4 kappaletta sarjaan tietenkin Ukrainan tilanteesta riippuen sitten huomattavasti ylempänä.

Loppuun tulee vielä erinäisten kieltäytyjien ja tulemisen/kieltäytymisen rajamailla olevien maiden tilanteita.

Niiden tilanne on päivittynyt huhtikuulta, mutta on toki viime päivityksen eli 9.5 ja 27.5 mukainen pääosin.

Intia 2.6 ilmoittautui MM-ohjelmaan mukaan ja 4.6 vahvisti tulonsa silloin joskin nyt pelätään, että MM-ohjelmaan tarvittava nk. Olympiamittain jäähalli tässä tapauksessa Delhiin ei valmistu ajoissa ennen ensi vuoden turnausta!

Kieltäytyjiäkin on eli seuraavat alle tulevat listan maat eivät lähtökohtaisesti olisi osallistuneet yhtä lähtökohtaisella varmuudella ensi vuodeksi vaikka korona-aika päättyisikin.

Tämä tosin tietysti oli kanta ennen IIHF:n avokätisiä ylimääränostoja alemmille MM-tasoille jolloin nyt sen myötä tosin paikkojen kanta voi vielä muuttua muuksi, mutta tässä ne maat siis olisivat:

Indonesia (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana.)

Macao (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana. Tosin Indonesiaan verrattuna innokkuus maan sisäisesti ajatellen on epävarmempaa ja kyvykkyys on ollut heikkoa siinä missä Indonesialla esikuvana on esimerkiksi Singaporen ja Thaimaan pelaamiset. Etenkin Thaimaan pelaaminen Olympiakarsinnoissa huomioitiin suuresti Indonesiassa lehdissäkin. Macaossa taas huomio jäi vähemmäksi. Osin ehkä siksi kun puhuttiin Pekingin Talviolympialaisistakin.)

Oman (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Indonesiasta ja Macaosta poiketen MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Omanin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Oman vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan.)

Qatar (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Indonesiasta ja Macaosta poiketen Omanin tapaan MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Qatarin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Qatar vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan Omanin tapaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan.)

Moldova (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi.)

Nepal (Ei kykene osallistumaan kun rahoitus on heikolla tolalla. Lähinnä olisi tarjolla joukkue ilman jäähallirahaa tai sitten rahat menisi Kathmandun Jäähalliin, mutta oikein mihinkään muuhun pyöritykseen ei sitten jäisikään varoja. Aasian Haasteturnaus kompromissin muodossa jäänee myös väliin kun ei ole rahoitusta.)

Azerbaidzhan (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi kuten myös Armenian Vuoristo-Karabahin kiistan takia. Iskuja on viime aikoina tehty kovastikin. Herätti viimeksi muutenkin jääkiekkohuomiota lähinnä naurettavalla puhetason vuoden 2022 Talviolympiahakemuksellaan tietenkin jo kaikkiaan ajatellen jokunen vuosi sitten.)

Uzbekistan (Tämä oli hieman yllätys, mutta edelleen melko vastoittain uuden jäähalliin jälleen maahan saanut perinteisemmän jääkiekon maa neuvostoajat huomioiden tosiaan kieltäytyi tulemasta pelaamaan ensi vuodeksi. Lähivuosille varmaankin tulee kuitenkin. Selvää kieltäytymisen syytä ei tullut, mutta mitä ilmeisimmin Filippiinien tapaan on pelätty kilpailukyvyttömyyttä kiitos koronan aiheuttaman harjoittelemattomuuden. Juuri ennen koronaa kuten tietenkin osin korona-aikaankin maassa on ollut myönteistä jääkiekollista kehitysliikehdintää ja kieltämättä päätös on hieman murheellinen kun mieli ei todennäköisesti enää muutu tästä. Jyrkkä hiljaisuus on jatkunut. On paha sanoa, että mihin tämä maa haluaa sitten osallistua kun se sitten tulee takaisin. Tosin itse toivoisin nyt muuttuneen tilanteen myötä, että maa ottaisi vastaan yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Ikävä kyllä se ei näytä todennäköiseltä ainakaan heti ensi vuodeksi.)

Lisäksi on vielä päivitysten myötä nyt viisikin MM-ohjelman osalta kieltäytymisen ja tulemisen rajamailla olevaa maata jotka olisivat seuraavat:

Chile (Chilen tämän hetken tilanteen mukaan siellä on edelleenkin keskusteltu siitä, että yritettäisiin ensi kerran MM-ohjelmaan menemistäkin ensi vuodeksi. Jääkiekon LATAM Cup olisi tosin turvallisempi turnaus vielä muutaman vuoden ajan kenties, mutta siinä pysyminen on käytännössä pois sitten MM-ohjelman parista. Lisäksi olosuhteisiin pitäisi tulla parannuksia Chilessäkin Brasilian malliin, että MM-ohjelmaan tulosta olisi enemmän katetta. Chile ei myöskään ole esimerkiksi Kolumbian tasolla asemansa suhteen. Tosin Chile on Jääkiekon LATAM Cupissa tietenkin mukana.)

Mongolia (Viimeinkin tällä maalla on ollut jonkun aikaa sääntöjen mukainen, täysimittainen jäähalli jolloin se voisi palata yhtä viimein MM-ohjelman pariin. Tällä hetkellä MM-ohjelmaan paluu on keskustelun alla. Se on tällä hetkellä peruutuspaikkalaisena eli se tulee vain mikäli Intia ei saa nk. Olympiamittaista jäähalliaan valmiiksi ajoissa. Tosin voi olla myös, että se ehkä kenties kieltäytyy vielä ainakin ensi vuodelle kuten myös kenties vuodeksi 2024. Silloin se vielä pysyisi Aasian Haasteturnauksessa. Tosin se on juurikin sen turnauksen hallitseva mestari yhtä juurikin ajalta ennen koronaa. Parikin kertaa jo peräkkäin. Mongolian jatkaessa tietään se on kuin muutaman vuoden takainen Taiwan joka ehkä turhan pitkään pitkitti paluutaan MM-ohjelman pariin voittamalla Aasian Haasteturnauksen jo vähän turhankin ylivoimaisella tavalla vuoden toisensa perään vuosina 2013-2016. Siten paluu MM-ohjelmaan voisi olla paras ratkaisu. Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi. Toivon mukaan se nyt tulisi mikäli Intia ei pääse tulemaan.)

Kolumbia (Vähemmän yllättäen Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksen voitto historiallisella tavalla keväällä käytännössä on avannut tälle maalle välittömät keskustelut MM-ohjelmaan tulosta kuten myös maan kiekkoliiton merkittävästä lisärahoituksestakin. Tietenkin ihan ensi vuodeksi hieman vieläkin pelätään sitä, että kaikki ei vain ehdi toteutua niin äkkiä. Etenkin kun nyt on jo syyskuu. Lisäksi tietenkin kysymysmerkki on siinäkin, että onko maa vieläkään todella valmis MM-ohjelman pariin? Varmaankin yli-innokkuuden ja mahdollisen itsenolaamisen vaaran vähentämiseksi Kolumbian ehdottomasti kannattaisi vielä pelata ja voittaa LATAM Cup pääturnauksineen toistamiseen. Mikäli niin kävisi niin sitten voisikin tulla lopullisen ehdottomasti mukaan MM-ohjelmaan. Muutoin Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi. Tosin nyt muuttuneen tilanteen myötä Kolumbia voisi tehdä historiaa lunastaessaan edes IIHF:n tarjoaman vapaapaikan MM-ohjelmaan. Jääkiekon LATAM Cupissa se on jo kertaalleen voittanut Meksikon A-maajoukkueenkin joten ehdottomasti sen pitäisi liittyä MM-ohjelmaan!)

Egypti (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Kenian kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se halusi jättää hakemuksen yhteisenä Kenian kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi se on kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Egyptin tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Kenian kanssa maa riitautui hieman kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Jääkiekon LATAM Cupissa Egypti on menestynyt verraten odotetun hyvinkin.)

Kenia (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Egyptin kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se haluaa jättää hakemuksen yhteisenä Egyptin kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi sen piti olla kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Kenian tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Egyptin kanssa maa riitautui ehkä paljonkin kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Kenian muista jääkiekollisista asioista puhuen maan urheiluministeriö myönsi edelleen kesällä lisävaroja jääkiekonkin puolelle ja kaiken kaikkiaan yhteistyö muualle paitsi Venäjän suuntaan näyttäisi onnistuvan kehitystyön osalta jääkiekkoon.)

Tulijoita olisikin sitten pieneksi virraksi asti nyt ensi vuodeksi tai lähivuosille näin esimerkiksi Jamaikaa ja Brasiliaa myöten.

Algeriaa tietenkään myöskin unohtamatta.

MM-kisojen alemmat divisioonat täten voivat ylikuumentua tai sitten uusia sarjatasoja tulisi tulille eli jopa 5. Divisioona tai 6. Divisioona eivät ole täysiä mahdottomuuksia, mutta toki melko epätodennäköisiä sellaisenaan etenkin nyt ihan heti.

Ja etenkin kun ihan kaikki maat eivät niin taida päästä tulemaan.

Toisaalta nyt IIHF:n muutettua aiempaan nähden mielensä nyt vapaapaikkojakin on enemmän toisin kuin aiemmin jolloin lähtökohtaisesti oli enintään kaksi ja Ukrainan vetäytyessä vielä sitäkin lopullisesti korkeintaan kolme paikkaa MM-ohjelmaan kun nyt niitä onkin sitten enemmän!

Tosin Intian ja Mongolian tilanne kuten myös välillä hieman pessimistisemmät IIHF:n ulostulot eri laajennuksiin kielivät siitä, että välttämättä aivan liian suuria maamääriä ei nähtäisi näin lyhyellä välillä enää nyt ensi vuodeksi sentään ilman ihmeitä.

Toki IIHF vielä ylläpitää sentään noita vapaapaikkoja, mutta se voi perua ne mikäli ei ole tulijoitakaan.

Sen näkee sitten talven mittaan ja toivottavasti voidaan nyt palata edes normaaliin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekkoilevassa maailmassa toden totta kuhisee näinä päivinä.

Sen verran paljon on sattunut, että tuleviin viesteihin yhtä tulevina päivinä palataan varmasti joten ensi hätään avainkohtia ranskalaisin viivoin:

- Mongoliaan on tullut viime aikojen myötä jääkiekko suosituimmaksi hetkeen ellei peräti tietyin ehdoin koskaan etenkin kun muutamastakin uudesta, korona-aikana rakennetuista jäähalleista ovat kiinnostuneet niin naiset kuin lapsetkin tyttöjä myöten kun aiemmin laji on tuntunut olevan melkein täysin yksinomaan miesten laji

- Mongoliaan on myös rakenteilla useampi muukin jäähalli joten MM-ohjelmaan se on pikavauhtia palaamassa toisin kuin, että se olisi vain peruutusjäsen Intian sijaan!

- Kuwait on perunut kisaisännyyden Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaan eli vanhempien aikojen E-sarjaan pitkälti kun se haluaisi täysillä mieluummin päästä vielä MM-kisojen 3. Divisioonaan peruutuspaikkalaisena mikäli Ukraina vetäytyy tulevalta keväältä puhuen MM-ohjelmasta sodan vuoksi kuten osin myös muiden erinäisten pienempien syiden johdosta jolloin kisaisäntä on avoin

- Mongoliassa saatetaan kenties MM-kisojen alin sarjataso pitää, mutta toki muutkin maat on mahdollisia

- Indonesia liittyy MM-ohjelmaan sittenkin kun tarpeeksi varoja tuli viimeinkin aiempien kieltojen jälkeen maan urheiluministeriöstä ja mielenkiintoa löytyi edes yrittää kokeilla siipiä!

- Indonesian MM-ohjelmaan liittyminen jättää ikävämmän tilanteen kuitenkin Jääkiekon Aasian Haasteturnaukselle kun jäsenet alkavat käydä ottelijamaiden osalta kovin vähiin ja kun tietenkin aiemmin, ennen koronaa täysin ylivoimainen Mongolia ei ole menossa enää pääosin turnaukseen jonka se näillä näkymin jälleen voittaisi

- Puerto Rico haluaisi myös liittyä MM-ohjelman pariin, mutta ongelmana on juurikin sen oleminen Yhdysvaltain territorio kuten myös juurikin hyvin äkkiä lyhyelle aikavälille tuleva uuden nk. Olympiamittaisen Jäähallin rakennus kun entisissä on ongelmansa tai niille on kaavailtu laajennushankkeita mitkä ei ensi kevääksi valmistu tai ei ainakaan sarjatason pitoaikaan mennessä

Lähipäivinä ja etenkin lähiviikkoina näitä asioita kerrotaan tarkemmin.

Nopeimmillaan ehkä ylihuomenna kun IIHF:n Turkissa pidettävä kokous on ohi missä käsitellään syksyn osalta tulevaksi talveksi ja kevääksi ensi vuoden asioita koronan jälkitiimoilta ja myöhemmin lähiviikkoina.

Pariin seuraavaan viestiin päivitetään MM-ohjelmahalukkaiden tilanne ja hahmotelma ensi vuoden MM-kisoista nyt kun Kuwait on vetäytynyt kisaisännyydestä, mutta ei toki vielä itse MM-ohjelmasta sentään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt käyn läpi muiden MM-ohjelmaan halukkaiden, kuitenkin välillä kovin epävarmojen maiden tilannetta.

Viimeksi suuremmin kerroin tilanteista 27.5 eli loppukeväästä kohti kesää miettien ja siitä edespäin onkin aikaa vierähtänyt.

Mitä nyt tuoreemmin 19.9 kerroin kyllä näistä viimeksi poikkeukseksi vähän lyhyemmin.

MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen mukaisesti MM-kisojen E-sarjan osalta puhuen paljonkin on edelleen auki.

Etenkin kun sarja on uusi tai melkein täysi uusi kiitos kahden viime vuoden peruutuksen ja vain kertaalleen vanhempina aikoina pelatun osin epävirallisen sellaisen kauden johdosta.

Halukkaita maita on tarjolla hyvinkin paljon pelkästään jo ensi vuodelle ja osin lähivuosillekin.

Nyt tietenkin IIHF:n viime kuukausien päätösten myötä vapain paikoin hurjimmillaan paikkoja kyllä riittää.

Etenkin mikäli Kuwait nousisi tietenkin mutkien kautta Ukrainan kenties vetäytyessä pois ensi vuoden kisoista joissakin kohtaa ja mikäli Filippiinit eivät sittenkään haluaisi pelata niin silloin koko sarja olisi auki pelimaiden määrältään.

Muutoin nyt olisi paikkoja tarjolla 3-4 kappaletta sarjaan tietenkin Ukrainan tilanteesta riippuen sitten huomattavasti ylempänä.

Loppuun tulee vielä erinäisten kieltäytyjien ja tulemisen/kieltäytymisen rajamailla olevien maiden tilanteita.

Niiden tilanne on päivittynyt huhtikuulta, mutta on toki viime päivityksen eli 9.5, 27.5 ja 19.9 mukainen pääosin.

Intia 2.6 ilmoittautui MM-ohjelmaan mukaan ja 4.6 vahvisti tulonsa silloin joskin nyt pelätään, että MM-ohjelmaan tarvittava nk. Olympiamittain jäähalli tässä tapauksessa Delhiin ei valmistu ajoissa ennen ensi vuoden turnausta!

Lisäksi Mongolia haluaa nyt yllättävänkin suuren jääkiekkoiluun innostuneiden uuden pelaajamäärän valossa sittenkin olla suoraan MM-ohjelmassa mukana eikä enää vain nk. Peruutusjäsen.

Suuri juttu on myös se, että Indonesia sittenkin liittyy MM-ohjelmaan eikä jää odottamaan enää vähintään vuodeksi ellei peräti useiksi vuosiksi/vuosikymmeneksi kun aiemmin tilanne oli niinkin huono välillä alirahoitetulla maan jääkiekkoliitolla!

Siten Indonesian aiempi kieltäytyminen kumoutuu sen poistuessa kieltäytyjien listalta.

Kieltäytyjiäkin on eli seuraavat alle tulevat listan maat eivät lähtökohtaisesti olisi osallistuneet yhtä lähtökohtaisella varmuudella ensi vuodeksi vaikka korona-aika päättyisikin.

Tämä tosin tietysti oli/on kanta ennen IIHF:n avokätisiä ylimääränostoja alemmille MM-tasoille jolloin nyt sen myötä tosin paikkojen kanta voi vielä muuttua muuksi, mutta tässä ne maat siis olisivat:

Macao (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana. Tosin Indonesiaan verrattuna innokkuus maan sisäisesti ajatellen on epävarmempaa ja kyvykkyys on ollut heikkoa siinä missä Indonesialla esikuvana on esimerkiksi Singaporen ja Thaimaan pelaamiset. Etenkin Thaimaan pelaaminen Olympiakarsinnoissa huomioitiin suuresti Indonesiassa lehdissäkin. Macaossa taas huomio jäi vähemmäksi. Osin ehkä siksi kun puhuttiin Pekingin Talviolympialaisistakin. Nyt Indonesian liittyminen MM-ohjelmaan voi herättää kantoja Macaossa tai sitten ei.)

Oman (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Macaosta poiketen MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Omanin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Oman vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Indonesian liittyminen voinee kiihdyttää Omaninkin hakua MM-ohjelmaan tai sitten ei.)

Qatar (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Macaosta poiketen Omanin tapaan MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Qatarin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Qatar vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan Omanin tapaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Indonesian liittyminen voinee kiihdyttää Qatarinkin hakua MM-ohjelmaan tai sitten ei.)

Moldova (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi.)

Nepal (Ei kykene osallistumaan kun rahoitus on heikolla tolalla. Lähinnä olisi tarjolla joukkue ilman jäähallirahaa tai sitten rahat menisi Kathmandun Jäähalliin, mutta oikein mihinkään muuhun pyöritykseen ei sitten jäisikään varoja. Aasian Haasteturnaus kompromissin muodossa jäänee myös väliin kun ei ole rahoitusta.)

Azerbaidzhan (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi kuten myös Armenian Vuoristo-Karabahin kiistan takia. Iskuja on viime aikoina tehty kovastikin. Herätti viimeksi muutenkin jääkiekkohuomiota lähinnä naurettavalla puhetason vuoden 2022 Talviolympiahakemuksellaan tietenkin jo kaikkiaan ajatellen jokunen vuosi sitten.)

Uzbekistan (Tämä oli hieman yllätys, mutta edelleen melko vastoittain uuden jäähalliin jälleen maahan saanut perinteisemmän jääkiekon maa neuvostoajat huomioiden tosiaan kieltäytyi tulemasta pelaamaan ensi vuodeksi. Lähivuosille varmaankin tulee kuitenkin. Selvää kieltäytymisen syytä ei tullut, mutta mitä ilmeisimmin Filippiinien tapaan on pelätty kilpailukyvyttömyyttä kiitos koronan aiheuttaman harjoittelemattomuuden. Juuri ennen koronaa kuten tietenkin osin korona-aikaankin maassa on ollut myönteistä jääkiekollista kehitysliikehdintää ja kieltämättä päätös on hieman murheellinen kun mieli ei todennäköisesti enää muutu tästä. Jyrkkä hiljaisuus on jatkunut. On paha sanoa, että mihin tämä maa haluaa sitten osallistua kun se sitten tulee takaisin. Tosin itse toivoisin nyt muuttuneen tilanteen myötä, että maa ottaisi vastaan yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Ikävä kyllä se ei näytä todennäköiseltä ainakaan heti ensi vuodeksi.)

Lisäksi on vielä päivitysten myötä nyt viisikin MM-ohjelman osalta kieltäytymisen ja tulemisen rajamailla olevaa maata jotka olisivat seuraavat kun Mongolia on sen verran kiinnostunut tulostaan MM-ohjelmaan, että poistan sen ja korvaan Puerto Ricolla:

Chile (Chilen tämän hetken tilanteen mukaan siellä on edelleenkin keskusteltu siitä, että yritettäisiin ensi kerran MM-ohjelmaan menemistäkin ensi vuodeksi. Jääkiekon LATAM Cup olisi tosin turvallisempi turnaus vielä muutaman vuoden ajan kenties, mutta siinä pysyminen on käytännössä pois sitten MM-ohjelman parista. Lisäksi olosuhteisiin pitäisi tulla parannuksia Chilessäkin Brasilian malliin, että MM-ohjelmaan tulosta olisi enemmän katetta. Chile ei myöskään ole esimerkiksi Kolumbian tasolla asemansa suhteen. Tosin Chile on Jääkiekon LATAM Cupissa tietenkin mukana.)

Puerto Rico (Tällä hetkellä MM-ohjelmaan meno on suuren keskustelun alla. Se on tällä hetkellä epävarma pitkälti siitä syystä, että saako se omaa uutta nk. Olympiamittaista jäähalliaan valmiiksi ajoissa. Lisäksi se on Yhdysvaltain territorio joten koko asema omana maajoukkueenaan on erikoislaatuinen kysymykseltään. Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi ellei MM-ohjelmaan sitten enää ehdi päästä. Toivon mukaan se nyt tulisi mikäli Intia ei pääse tulemaan nyt kun Mongolia esimerkiksi siirtyi selvemmin tulemaan MM-ohjelmaan. Tietenkin Puerto Rico on Jääkiekon LATAM Cupissa tosin mukana.)

Kolumbia (Vähemmän yllättäen Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksen voitto historiallisella tavalla keväällä käytännössä on avannut tälle maalle välittömät keskustelut MM-ohjelmaan tulosta kuten myös maan kiekkoliiton merkittävästä lisärahoituksestakin. Tietenkin ihan ensi vuodeksi hieman vieläkin pelätään sitä, että kaikki ei vain ehdi toteutua niin äkkiä. Etenkin kun nyt on jo syyskuu. Lisäksi tietenkin kysymysmerkki on siinäkin, että onko maa vieläkään todella valmis MM-ohjelman pariin? Varmaankin yli-innokkuuden ja mahdollisen itsenolaamisen vaaran vähentämiseksi Kolumbian ehdottomasti kannattaisi vielä pelata ja voittaa LATAM Cup pääturnauksineen toistamiseen. Mikäli niin kävisi niin sitten voisikin tulla lopullisen ehdottomasti mukaan MM-ohjelmaan. Muutoin Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi. Tosin nyt muuttuneen tilanteen myötä Kolumbia voisi tehdä historiaa lunastaessaan edes IIHF:n tarjoaman vapaapaikan MM-ohjelmaan. Jääkiekon LATAM Cupissa se on jo kertaalleen voittanut Meksikon A-maajoukkueenkin joten ehdottomasti sen pitäisi liittyä MM-ohjelmaan!)

Egypti (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Kenian kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se halusi jättää hakemuksen yhteisenä Kenian kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi se oli kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Egyptin tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Kenian kanssa maa riitautui hieman kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Jääkiekon LATAM Cupissa Egypti on menestynyt verraten odotetun hyvinkin. On epäselvää, että onko Egyptin edustajat nyt Turkissa IIHF:n tärkeässä kokouksessa vai ei. Mikäli eivät niin johonkin muuhun lähiaikojen kokoukseen varmasti menohaluja on.)

Kenia (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Egyptin kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se haluaa jättää hakemuksen yhteisenä Egyptin kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi sen piti olla kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Kenian tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Egyptin kanssa maa riitautui ehkä paljonkin kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Kenian muista jääkiekollisista asioista puhuen maan urheiluministeriö myönsi edelleen kesällä lisävaroja jääkiekonkin puolelle ja kaiken kaikkiaan yhteistyö muualle paitsi Venäjän suuntaan näyttäisi onnistuvan kehitystyön osalta jääkiekkoon. On epäselvää, että onko Kenian edustajat nyt Turkissa IIHF:n tärkeässä kokouksessa vai ei. Mikäli eivät niin johonkin muuhun lähiaikojen kokoukseen varmasti menohaluja on.)

Tulijoita olisikin sitten pieneksi virraksi asti nyt ensi vuodeksi tai lähivuosille näin esimerkiksi Jamaikaa ja Brasiliaa myöten.

Algeriaa tietenkään myöskin unohtamatta.

MM-kisojen alemmat divisioonat täten voivat ylikuumentua tai sitten uusia sarjatasoja tulisi tulille eli jopa 5. Divisioona tai 6. Divisioona eivät ole täysiä mahdottomuuksia, mutta toki melko epätodennäköisiä sellaisenaan etenkin nyt ihan heti.

Ja etenkin kun ihan kaikki maat eivät niin taida päästä tulemaan.

Toisaalta nyt IIHF:n muutettua aiempaan nähden mielensä nyt vapaapaikkojakin on enemmän toisin kuin aiemmin jolloin lähtökohtaisesti oli enintään kaksi ja Ukrainan vetäytyessä vielä sitäkin lopullisesti korkeintaan kolme paikkaa MM-ohjelmaan kun nyt niitä onkin sitten enemmän!

Tosin Intian ja Mongolian tilanne kuten myös välillä hieman pessimistisemmät IIHF:n ulostulot eri laajennuksiin kielivät siitä, että välttämättä aivan liian suuria maamääriä ei nähtäisi näin lyhyellä välillä enää nyt ensi vuodeksi sentään ilman ihmeitä.

Näissä pieni ero tosin nyt on selkeä Mongolian ilmoitus tulla pelaamaan mieluummin kuin kytätä nk. Peruutuspaikkaa ja Indonesia näin esimerkiksi on liittynyt myös mukaan viimein MM-ohjelmaan.

Siten optimismia vähän enemmän voinee olettaa tulevan.

Toki IIHF vielä ylläpitää sentään noita vapaapaikkoja, mutta se voi perua ne mikäli ei ole tulijoitakaan.

Sen näkee sitten talven mittaan ja toivottavasti voidaan nyt palata edes normaaliin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisoista puhuen erinäisten joukkueiden tulevaisuus on vielä vähän aikaa hämärän peitossa kiitos koronan.

Sen jälkeiseen aikaan on kuitenkin jo varauduttu kun koronan vuoksi tulleet nk. Peruutusturnauksetkin ovat ohi.

Mikäli se ei hetkeen häviä niin sen kanssa opitaan/on opittu elämään.

Silti etenkin nyt viime päivien uutisia luettuani kuten myös otettuani yhteyttä ulkomailla oleviin tuttuihin/yhteyshenkilöihin näyttää siltä, että nyt IIHF kerrankin edelleen on yllättänyt ja on tullut vastaan ongelmia vasten hyvin avokätisesti!

Kiitettävää kyllä, mutta osin pienesti muistuttaen näitä muutoksia olisi osin kannattanut hieman tehdä jo silloin ennen divisioonien kulunutta pelikautta tai vielä silloin kun suurin osa ylemmistä sarjoista ei ollut vielä alkanut täksi vuodeksi.

En kuitenkaan marise enempää sillä odotin paljon huonompaakin päätöstä kuin mitä tuli nyt näillä näkymin olleissa istunnossa tai tulevissa istunnoissa.

Viimeksi 9.5, 27.5, 4.6 ja 19.9 käytyjen viestien pohjalta hahmottelen siis nyt ensi vuotta, millaiselta se voisi näyttää ja tietenkin tarpeen tullen kesken viestin tai loppuun lisään myös ne muut ylimäärälaajenemisen maat joiden asema on kiinni ikävä kyllä Ukrainan Sodasta.

Ensi vuodeksi tietenkin nyt ei korona enää pelasta vuosien 2020-2022 tapaan vaan nyt pudotaan jolloin ainoa vetäytyjä ilman putoamista on halutessaan sotaan vedoten on Ukraina.

Muuten kuten vaikka nyt koronan vuoksi poissa olleet Australia ja Uusi-Seelanti putoavat kyllä mikäli putoavat huonojen pelien päätteeksi.

Eli ensi vuodeksi MM-kisojen ohjelma divisiooniin näyttäisi siis tältä kun tietenkin Venäjä ja Valko-Venäjä eivät saa osallistua mitenkään ensi vuodeksi ja erikseen tulevan osallistumiskiellon myötä se sitten vie vielä vuoden/vuosia lisää siitäkin eteenpäin kiitos Ukrainaan kohdistuneen verisen sodan kun nyt Intia historiallisesti päättää liittyä pelaamaan MM-ohjelmaan joskin se on kiinni Delhin Jäähallin kun mikäli se ei valmistu niin sen paikan ottaa aiemmin peruutuspaikkoja kytännyt, nyt selkeästi ilmoittautunut Mongolia jolla on jäähalli/jäähalleja kuten useita uusia vireillään, Indonesia tulee myös MM-ohjelmaan, eri turnauksiin tulee nyt kaikki lähtökohtaisesti nimetyt isännät kun se menee alimmalle tasolle Kuwaitin vetäytyessä kisaisännyydestä ja lisäksi pelipäivämäärätkin ennen muita muutoksia:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Nottinghamiin 29.4.2023-5.5.2023 ja Eestin Tallinnaan 24.4.2023-29.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Iso-Britannia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta.)

Italia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta.)

Liettua

Etelä-Korea

Romania (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta kun muutenkin hieman erikoisesti aina ollut viiden maan pelaamistapa täksi vuodeksi laajentui jo alkujaankin järkimitoin tarkoitetusti kuuden maan sellaiseksi mikä olisi pitänyt jälkisanoina olla nytkin käytössä.)

Puola (Nousija alemmasta sarjalohkosta joskin hieman toisella tavalla puhuen olisi IIHF:n herrojen kannattanut kuulla puolalaisten järkipuhetta jo ennen tätä erikoista jättämistä alempaan lohkosarjaan tänäkin vuonna.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Eesti

Japani

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen.)

Kiina (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen.)

Hollanti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Oli tosin ennen pelikautta kiinni muuna nousijana Ukrainan tilanteen ja osin muutenkin ihan jäämisen muodossa putoamatta, mutta tuolloin tietysti IIHF päätti sitten erikoisesti sen jättää alempaan sarjaan pelaamaan. Toisin kuin esimerkiksi Liettua MM-kisojen 1. Divisioonan puolella tai Ranska ja Itävalta MM-kisojen varsinaisella puolella niin Hollanti ei hirveästi pelikaudella vakuuttanut välillä ja siten vaikka olenkin oikeuden sinänsä tapahduttua tyytyväinen niin todistettavaakin jää rutosti ensi vuodeksi pysymiseen nähden.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Espanjan Madridiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Turkin Istanbuliin 17.4.2023-23.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Espanja (Oli viimeinen oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkue MM-kisojen 1. Divisioonaan tälle vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja lisäksi Espanja pelasi melko huonosti muutenkin joten nyt jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen. Ensi vuosikaan ei välttämättä kovin hyvälle näytä.)

Kroatia (Oli myös kiinni tietenkin oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkueeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan tälle vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja tietenkin jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen. Ensi vuodeksi voi kyllä nousta, mutta mene ja tiedä.)

Israel (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon.)

Islanti (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Georgia (Nousija MM-kisojen alemmasta sarjalohkosta puhuen, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Osin ennen pelikautta oli kiinni paremmassa ennen IIHF:n asennetta. Nousu tuli pienenä lahjana ja nyt onkin sitten kovimmista kovin paikka edessä maalle. Tiedä sitten, että olisiko sittenkin ollut vielä 1-2 vuotta alempi sarjalohko parempi sijoituspaikka vai ei. Todennäköisesti olisi kyllä pelaamalla hoitanut nousun, mutta ensi vuonnahan sen sitten näkee. Siinä mielessä nyt viimein ehkä melko hyvin näkee, että mihin maasta jääkiekossa on. Vielä paremmin sen näkisi MM-kisojen 1. Divisioonassa, mutta hyvä näinkin.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Turkki (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Ennen pelikautta oli toki kiinni selvemminkin muuna tilapäislaajennusjoukkueena. Tiedä sitten miten kotijäillä kisat sujuvat ensi vuonna.)

Belgia (Täksi vuodeksi oli kiinni paikassa olla putoamatta ylempäänkin sarjalohkoon ennen kuin IIHF päätti toisin. Tässä sarjalohkossa Belgia ei Hollannin tapaan liikoja vakuuttanut ja Georgia-tappio kirvelee varmasti nyt pahemmin kuin muutoin kiitos nyt olleiden lisälaajennuksin. Todennäköisesti nousu tulee kyllä sitten ensi vuodeksi.)

Bulgaria

Meksiko (Piti olla putoaja MM-kisojen 2. Divisioonasta lähtökohtaisesti MM-kisojen 3. Divisioonaan ensi vuodeksi, mutta maamäärän laajennus pelasti kovia jääkiekossa kärsineen maan. Onko se ansaitsematon pelastus niin sen näkee sitten.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Arabiemiraatit (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta joskin kovin ansaitsemattoman tuntuisesti kiitos venäläispelaajiensa.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen totean ensi vuoden kisamaan ja paikkojen olevan enintään lähtökohtaisia kun tilapäisyhdistymisestäkin edelleen neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun se perustuu näiden pienempien kiekkomaiden lähtökohtaiseen ilmoitukseen edellyttäen tietenkin muiden maiden suostumattomuutta pitämään kisoja:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikassa todennäköisimmin Kapkaupungissa 17.4.2023-23.4.2023 ja Bosnia ja Hertsegovinassa todennäköisimmin Sarajevossa 14.4.2023-21.4.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Turkmenistan (Oli etenkin ennen pelivuotta kiinni jopa MM-kisojen 2. Divisioonan paikassa tietysti laajennuksin, mutta joutui jäämään pelikauden päätteeksi tähän sarjaan yhteisesti tai erikseen Arabiemiraatien ja Turkin vietyä nousun. On kuitenkin nousussa kiinni ensi vuodeksi kuten pitääkin.)

Taiwan

Luxemburg (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen. Lisäksi olisi voinut säilyä mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin.)

Pohjois-Korea (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen on sijoituspaikka ylempi lohkosarja.)

Etelä-Afrikka (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Thaimaa (Nousija alemmasta sarjalohkosta, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Mahdollisesti olisi pelannut ilman nousuakin mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Bosnia ja Hertsegovina (Piti olla putoaja jopa MM-kisojen 4. Divisioonaan asti mikäli se pelataan ensi vuonna, mutta täysin naurettavan tämän vuoden kolmen maan alemman lohkosarjan pelaamisen myötä tynkäturnauksen hännänhuippuna se ei silti putoa mihinkään joten se saa jäädä. Lisäksi olisi saanut jäädä muutenkin kun ja mikäli sarja yhdistettäisiin tilapäisesti.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen on sijoituspaikka alempi lohkosarja.)

Kirgisia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta. Hyvin todennäköinen nousija ylempään sarjalohkoon tai koko ylempään sarjaan eli MM-kisojen 2. Divisioonaan mikäli yhdistys tapahtuu.)

Iran (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Voi yllättää, mutta olla tietenkin myös huono sitten yhteisesti tai erikseen pelattavassa ylemmässä sarjassa. Välillä tosin aiemminkin mietittiin kykytasojen pohjalta nostoa muutenkin ennen sitten suurempaa lisälaajennusta.)

Singapore (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Tiedä sitten, että onko ratkaisu oikea.)

Malesia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Jään Tiikereille tämä on historiallinen hetki, mutta niin on haastekin ensi vuodeksi.)

Tähän tulee vielä MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi loppuun kun näillä näkymin sarjaa ollaan kyllä jatkamassa ja ehkä kenties laajentamassakin riippuen maamääristä, mutta kiitos nyt erittäinkin merkittävien lisälaajennusten tällä hetkellä isäntämaa Kuwaitin vetäydyttyä kisaisännyydestä myös pitopaikka on enää avoin ja kun ei myös vielä juurikaan maamääriäkään täysin tiedetä joskin tässä niitä tulee peräti viisikin kun Intian osallistuminen riippuu Delhin Jäähallin valmistumisesta ajallaan:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 toistaiseksi uudessa paikassa todennäköisimmin 10.3.2023-16.3.2023 joskin uusi/uudet pelipäivä/pelipäivämäärät ovat mahdollinen/mahdolliset

4. Divisioona

Kuwait (Pelaa kyllä tässä haasteestaan huolimatta myös 3. Divisioonan puolelle. Ei tosin enää halua kisaisännöidä. Ne olisi pidetty Kuwait Cityssä Bayanin Jäähallissa.)

Filippiinit (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle osallistuen viimeinkin suoraan MM-jäille.)

Mongolia (Mongolia ottaa selkeän paikan MM-ohjelmassa sillä siellä on viimein myös nk. Olympiamittainen jäähalli. Itse asiassa on jo useampi muukin pystyssä ja uusia tuloillaan. Viimeksi MM-ohjelmassa maa oli vuoden 2013 MM-kisojen 3. Divisioonan Karsinnassa vuoden 2012 puolella pidetyssä tapahtumassa. Se ei ole pelannut näinä vuosina siksi, että sillä ei ennen korona-aikaa ollut ironisesti juuri tuolloin viimein pystyyn saatuna sääntöjen mukaista nk. Olympiamittaista jäähallia. Tosin Mongolia on ollut Taiwanin jälkeen ehkä nousevin kyky sillä Jääkiekon Aasian Haasteturnauksissa voittoja tuli ennen koronaa kuin liukuhihnalta.)

Indonesia (Tulee MM-kisoihin tähän sarjaan uutena mukaan koronan jälkiajalle osallistuen sittenkin suoraan MM-jäille. Sen teki mahdolliseksi maan urheiluministeriön lisävarahankkeet.)

Intia? (Huom! Intia tulee vain mikäli Delhin Jäähalli valmistuu ajallaan. Jääkiekon MM-ohjelmaan tämä maa kenties viimeinkin liittyy kun Thaimaan tapaan tätäkin maata on odotettu MM-jäille enemmän tai vähemmän vuodesta 1989 lähtien. Thaimaa tekikin jo tempun kolme vuotta sitten omalle juhlavuodelleen ja mene ja tiedä, että olisiko Intia ehtinyt tehdä saman ennen koronaa? Ei kuitenkaan välttämättä kun maan jäähalliasiat nk. Olympiamittaisen sellaisen osalta olivat kesken. Joka tapauksessa tämä maa pitkään asiaa pohdittuaan liittyy mukaan jättäen muun muassa kuumaverisen kilpailijanaapurin eli Pakistanin taakseen liittymisestä puhuen. Toki tämä kaikki riippuu siitä, että ehtiikö jäähalli nk. Olympiamittaisen sellaisen suhteen ajoissa maaliskuuhun mennessä valmiiksi vai ei. Kesän tilanteeseen nähden viiveitä on tullut matkaan. Mikäli ei niin joku muu kuten esimerkiksi kenties Puerto Rico ottaa Intian paikan.)

IIHF pitää tällä hetkellä paikkaa auki vielä yhdelle, kahdelle tai enintään kolmelle muulle maalle kun lisälaajennukset tulivat voimaan. Aiemmin oli enintään kaksi lisäpaikkaa halukkaille.

Intian jäähallitilanteen vuoksi ongelmia ovat luoneet IIHF:n suhteen edelleen jatkuva Ukrainan Sota kuten myös Kiinan ja nk. Lännen kiristyneet välit ja kuten myös Kiinan kielteisempi suhtautuminen IIHF:n osallekin.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Kroatia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Belgia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Turkmenistan (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Bosnia ja Hertsegovina (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten täytyy löytää uusi isäntä peleille.)

Kuwait (Saattaa päästä vielä kiinni viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy jolloin erikseen pelatessa se joutuisi alempaan lohkosarjaan ja muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten tai muutenkin viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni päästessään täytyy nyt löytää uusi isäntä peleille kun se kieltäytyi niitä pitämästä jäädessäänkin.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää edelleen vielä selvemmin yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla kolmekin ihan alimmalle tasolle, mutta nyt esimerkiksi Indonesian ja Mongolian liittyessä mukaan enintään kaksi on jäljellä.

MM-kisojen 4. Divisioona onkin vielä avoin kun se voi laajentua hyvinkin paljon, siihen voi tulla lohkosarjat, alempiakin MM-divisioonia voi tulla tai sitten sitä ei pelata lainkaan ensi vuonna ja siinä tapauksessa Kuwait ja Filippiinit lienevät kiinni lähinnä erillisissä lisäpaikoissa muuten vain yhteiseen tai erilliseen MM-kisojen 3. Divisioonaan.

MM-kisojen alemmat divisioonat päätetään lopullisesti pelitavaltaan vielä syksyllä eli syyskuussa, lokakuussa tai marraskuussa tilanteen mukaan.

Tosin pienenä huomautuksena ainakin tässä vaiheessa on niin, että MM-kisojen 4. Divisioona kyllä pidetään ja tietenkin MM-kisojen 3. Divisioona on lähtökohtaisesti erikseen pelattava muodoltaan kun laajennuksiin on suostuttu IIHF:n puolesta erittäinkin vahvasti puhuen kautta linjan.

Sikäli kun tietysti jostakin syystä MM-kisojen 4. Divisioonaa ei pidettäisi niin sen harvat muut maat pitänevät tauon tai ne liitetään hyvinkin laajaan alempaan lohkosarjaan MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Kieltämättä hieman harmittavan sotkuisa on tuo Intian ja nyt myös Puerto Ricon tilanne mitä en vielä päivitä tähän ennen kuin selvyys löytyy.
 

Ak13Ze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ässät
Sen verran Ukrainasta että heidän vetäytyminen ensi vuoden kisoista on erittäin epätodennäköistä. Osa maan runkopelaajista ja noin muutama kymmentä muuta pelajaa pelaa tällä hetkellä ympäri eurooppaa. Mm. Latvian, Puolan ja Unkarin/Romanian sarjoissa on tällä hetkellä todella suuri määrä ukrainalaisia pelureita. Näiden lisäksi heitä on hajautunut pitkin Eurooppaa.

Toki sitten asia on toisin jos heidät kutsutaan sotaan, mutta kuten tänä vuonna nähtiin niin Ukraina näkee tälläiset edustukset (jääkiekko, euroviisut ym.) kunnia-asiana ja lähettää mielellään oman edustuksensa kyllä paikalle.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sen verran Ukrainasta että heidän vetäytyminen ensi vuoden kisoista on erittäin epätodennäköistä. Osa maan runkopelaajista ja noin muutama kymmentä muuta pelajaa pelaa tällä hetkellä ympäri eurooppaa. Mm. Latvian, Puolan ja Unkarin/Romanian sarjoissa on tällä hetkellä todella suuri määrä ukrainalaisia pelureita. Näiden lisäksi heitä on hajautunut pitkin Eurooppaa.

Toki sitten asia on toisin jos heidät kutsutaan sotaan, mutta kuten tänä vuonna nähtiin niin Ukraina näkee tälläiset edustukset (jääkiekko, euroviisut ym.) kunnia-asiana ja lähettää mielellään oman edustuksensa kyllä paikalle.

Toivotaan ehdottomasti juuri näin, että he toki pelaisivat ensi keväänä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pari viikkoa sitten eri MM-kisojen ohjelma ensi vuodeksi tai vielä tämän vuoden loppupuolen alkavaksi talveksi selkeytyi hieman.

Niistä lisää pian, mutta ei ihan vielä.

Nimittäin 30.9 eli juurikin pari viikkoa sitten vieläkään ei IIHF tehnyt tietenkään lopullista päätöstä siitä miten se menettelee Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa.

Toistaiseksi ne pysyvät ulos heitettynä erikoisesti, mutta vieläkin erillistä ja selkeää muuta vuosituomiota muutoin MM-ohjelmasta ulos suljetuksi ei ole näkynyt tai se päätös tulee vaatimaan vielä pidemmän harkinta-ajan kuin mitä juuri nyt on harkittu.

Vuosituomio on siis se aika minkä ajan tietyin, tarkoin ja raskain rikkein ellei peräti rikoksien tähden IIHF tosiaan voi julistaa minkä tahansa jäsenmaansa yleiseen sulkuun/osallistumiskieltoon selkeästi ilmoittaen.

Yleensä kun se on tullut/harkittu tulevaksi niin se on tuomiohetkestä 1-5 vuotta riippuen siitä, että minkä vuoksi joku tietty maa heitetään pihalle tilapäisesti MM-ohjelmasta.

Kovempiakin tuomioita voi tulla, mutta käytännössä esimerkiksi 10 vuoden osallistumiskiellossa ei melkein sellaisenaan juuri ole järkeä kun sitten siinä vaiheessa yleensä aletaan puhua jo jonkun tietyn jäsenmaan kokonaan erottamisestakin IIHF:stä!

Osallistumiskielto kuvastaa siis tietenkin periaatteessa mitä tahansa MM-tasoa, mutta erityisesti kielto koskee pääsyä itse MM-kisoihin eli entisten aikojen A-sarjaan jolloin siis MM-kisojen 1. Divisioonan/historiallisen B-sarjan voitostakin olisi joutunut jäämään tylysti ulkopuolelle pääsystä MM-kisoihin varsinaisesti.

Viime aikoina itse tuomio on odotettavissa eikä siihen liene lievennystä tulossa.

Sen sijaan tuomion jälkeiset asiat tai erinäiset muut liennyttävät seikat ovat itseäni ainakin puistattavia:

Nimittäin se, että heti kun tuomio tulee vuosituomion pituudesta riippumatta niin kyseisiä, tällä hetkellä Ukrainaa kohtaan sodassaan sitä vastaan sikailevia maita ollaan paapomassa kuin viimeistä päivää mikäli huonosti käy!

Tämä siis tarkoittaa sitä, että kyseiset maat tai toinen näistä halutessaan voi päästä milloin tahtoo takaisin omalle sarjapaikalleen lisärankaisutta!

Ainoa poikkeus on mikäli ne eivät jostain syystä sittenkään itse halua palata kuin tuomio on kärsitty niin silloin menetellään normaalein nousu ja putoamis-tavan mukaan.

Samoin tietenkin myös mikäli IIHF jatkaa tätä kummallista muuta sulkupäätöstään tai kun itse tuomio tulee jolloin tietenkin jatketaan normisäännöin muiden osalta koronan jälkeen.

Eniten tuossa lievästi sanoen piruunnuttaa se, että mikäli yksi tai molemmat sitten palaavat MM-ohjelman pariin niin aina muut tai ainakin yksi nousija tulee kärsimään ja olemaan nousematta tai jopa siis putoaa pois kun väen välttämättä Venäjää ja Valko-Venäjää halutaan suosia sitten näin!

Viimeksi näin räikeää suosimis/suojelua on harjoitettu lähinnä Kanadan säälittävissä 1970-luvun kiukutteluissa kun niin monta vuotta oli MM-kisoista pois ja silti sai palata tasolleen ennen pitkää pelaamatta edes vaikka yhtä vuotta silloisessa MM-kisojen B-sarjassa.

Neuvostoliittokin sai kertaalleen 1960-luvulla myös suosimista keskellä Kylmän Sodan kuumimpien vuosien uhoa eikä sen tarvinnut pudota MM-kisojen B-sarjan puolelle!

Mikäli näin käy, että päätös viipyy ja viipyy niin sitten Venäjä ja Valko-Venäjä ennen pitkää toki tämän naurettavan päätöksen myötä ylittävät Kanadankin mustimman hetken jääkiekkomaineessa.

Ainoa ehto millä itse hyväksyisin ehkä Venäjän ja Valko-Venäjän paluun ja senkin hyvin pitkin hampain Ukrainan vuoksi olisi sitten niiden palatessa tilapäiset 18 maan MM-kisat joiden myötä sitten tietysti tarpeen tullen vähän useampi maa putoaisi kerralla osin näille sitten tilan tekemiseksi ja samoin sitten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelta vastaavampi nousisi kun ensin olisi pienempi määrä tai ei lainkaan nousijoita kun olisi tuo ilmoitusvuosi näiden terroristivaltioksi puhuttavien maiden osalta.

Eli vähän kuin miten ennen vuodeksi 1977 oikeasti olisi pitänyt olla tilapäisesti 9 tai 10 maan MM-kisat kun Kanada palasi mukaan niin Puola olisi voinut säilyä.

Puolahan sitten tietysti tippui IIHF:n näytettyä sille silloin 1977 lampaan saparoa!

Vastalausemyrskyä lienee vielä odotettavissa etenkin Ukrainalta, Puolalta, Romanialta ja Baltian mailta IIHF:n suuntaan talven mittaan tähän asiaan.

Ukrainalle tosin IIHF pienenä porkkanana lisäsi lohdutuspalkinnoksi tämän järkyttävän uutisen nimissä lisää jääkiekon elvytysrahaa kuten myös infraparannusrahaa ja lisäksi Ukrainan tietenkään ei sotaa käyvänä maana välttämättä tarvitse pudota vaan se voi vetäytyä putoamatta.

Etenkin tulevaksi vuodeksi, mutta mahdollisesti erillisesti IIHF:n luvalla niin kauan kunnes Ukrainan sota on ohi!

Tuolloin tosin Ukrainan sarjatasoilla kulloinenkin viitostilallinen tippuu kyllä pois.

Tosin suoraa paluuta ei tule ja ensin täytyy tietenkin IIHF:n päättää erikseen osallistumisvuosikiellon tuomiostakin.

Kun se tulee toivottavasti mahdollisimman pitkänä eli kun ajankohtainen tuomiolauselma tällä hetkellä tulisi niin esimerkiksi ensi vuoden puolella tullen se merkitsisi vähintään sulkua näille maille vuosille 2024-2028 asti normaalin tuomiomitoin ja ehkä vähän enemmän eli vuosille 2029-2030 asti.

Luc Tardiffin mukaan loppupäätös on hyvin paljon Ukrainan Sodan jatkumisesta tai loppumisesta kiinni eikä tietenkään missään nimessä juuri nyt sentään Venäjä ja Valko-Venäjä ole palaamassa takaisin.

Ei etenkään kun erittäin jyrkkiä vastalauseita on tulossa ja kun edes näiden maiden miettiminen takaisin noin helposti tasoilleen on/olisi hyvin kuohuttava tehdä.

KOK:n suhteen tilanne myös on vähän löperön tuntuinen, mutta siellä rangaistus on ehkä IIHF:n tämän hetken juttuun nähden kovempi.

Etenkin kun Venäjä ja Valko-Venäjä ovat menettäneet isännöintioikeuden Olympialaisiin eikä ne pääse edes hakemaan isännyyttä muutenkaan jolloin ne ovat ulkona Talviolympialaisista jo näillä puhein.

Ovatko myöhemminkin niin jää nähtäväksi, mutta sieltä ne pisimmillään voivat ollakin enemmän poissa kun MM-ohjelmasta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisoista puhuen erinäisten joukkueiden tulevaisuus on vielä vähän aikaa hämärän peitossa kiitos koronan.

Sen jälkeiseen aikaan on kuitenkin jo varauduttu kun koronan vuoksi tulleet nk. Peruutusturnauksetkin ovat ohi.

Mikäli se ei hetkeen häviä niin sen kanssa opitaan/on opittu elämään.

Silti etenkin nyt viime päivien uutisia luettuani kuten myös otettuani yhteyttä ulkomailla oleviin tuttuihin/yhteyshenkilöihin näyttää siltä, että nyt IIHF kerrankin edelleen on yllättänyt ja on tullut vastaan ongelmia vasten hyvin avokätisesti!

Kiitettävää kyllä, mutta osin pienesti muistuttaen näitä muutoksia olisi osin kannattanut hieman tehdä jo silloin ennen divisioonien kulunutta pelikautta tai vielä silloin kun suurin osa ylemmistä sarjoista ei ollut vielä alkanut täksi vuodeksi.

En kuitenkaan marise enempää sillä odotin paljon huonompaakin päätöstä kuin mitä tuli nyt näillä näkymin olleissa istunnossa tai tulevissa istunnoissa.

Viimeksi 9.5, 27.5, 4.6, 19.9 ja 27.9 käytyjen viestien pohjalta hahmottelen siis nyt ensi vuotta, millaiselta se voisi näyttää ja tietenkin tarpeen tullen kesken viestin tai loppuun lisään myös ne muut ylimäärälaajenemisen maat joiden asema on kiinni ikävä kyllä Ukrainan Sodasta.

Ensi vuodeksi tietenkin nyt ei korona enää pelasta vuosien 2020-2022 tapaan vaan nyt pudotaan jolloin ainoa vetäytyjä ilman putoamista on halutessaan sotaan vedoten on Ukraina.

Muuten kuten vaikka nyt koronan vuoksi poissa olleet Australia ja Uusi-Seelanti putoavat kyllä mikäli putoavat huonojen pelien päätteeksi.

Eli ensi vuodeksi MM-kisojen ohjelma divisiooniin näyttäisi siis tältä kun tietenkin Venäjä ja Valko-Venäjä eivät saa osallistua mitenkään ensi vuodeksi ja erikseen tulevan osallistumiskiellon myötä se sitten vie vielä vuoden/vuosia lisää siitäkin eteenpäin kiitos Ukrainaan kohdistuneen verisen sodan kun nyt Intia historiallisesti päättää liittyä pelaamaan MM-ohjelmaan joskin se on kiinni Delhin Jäähallin kun mikäli se ei valmistu niin sen paikan ottaa aiemmin peruutuspaikkoja kytännyt, nyt selkeästi ilmoittautunut Mongolia jolla on jäähalli/jäähalleja kuten useita uusia vireillään, Indonesia tulee myös MM-ohjelmaan, eri turnauksiin tulee nyt kaikki lähtökohtaisesti nimetyt isännät kun se menee alimmalle tasolle Kuwaitin vetäytyessä kisaisännyydestä ja lisäksi pelipäivämäärätkin ennen muita muutoksia:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Nottinghamiin 29.4.2023-5.5.2023 ja Eestin Tallinnaan 24.4.2023-29.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Iso-Britannia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta.)

Italia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta.)

Liettua

Etelä-Korea

Romania (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta kun muutenkin hieman erikoisesti aina ollut viiden maan pelaamistapa täksi vuodeksi laajentui jo alkujaankin järkimitoin tarkoitetusti kuuden maan sellaiseksi mikä olisi pitänyt jälkisanoina olla nytkin käytössä.)

Puola (Nousija alemmasta sarjalohkosta joskin hieman toisella tavalla puhuen olisi IIHF:n herrojen kannattanut kuulla puolalaisten järkipuhetta jo ennen tätä erikoista jättämistä alempaan lohkosarjaan tänäkin vuonna.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Eesti

Japani

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen.)

Kiina (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen.)

Hollanti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Oli tosin ennen pelikautta kiinni muuna nousijana Ukrainan tilanteen ja osin muutenkin ihan jäämisen muodossa putoamatta, mutta tuolloin tietysti IIHF päätti sitten erikoisesti sen jättää alempaan sarjaan pelaamaan. Toisin kuin esimerkiksi Liettua MM-kisojen 1. Divisioonan puolella tai Ranska ja Itävalta MM-kisojen varsinaisella puolella niin Hollanti ei hirveästi pelikaudella vakuuttanut välillä ja siten vaikka olenkin oikeuden sinänsä tapahduttua tyytyväinen niin todistettavaakin jää rutosti ensi vuodeksi pysymiseen nähden.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Espanjan Madridiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Turkin Istanbuliin 17.4.2023-23.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Espanja (Oli viimeinen oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkue MM-kisojen 1. Divisioonaan tälle vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja lisäksi Espanja pelasi melko huonosti muutenkin joten nyt jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen. Ensi vuosikaan ei välttämättä kovin hyvälle näytä.)

Kroatia (Oli myös kiinni tietenkin oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkueeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan tälle vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja tietenkin jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen. Ensi vuodeksi voi kyllä nousta, mutta mene ja tiedä.)

Israel (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon.)

Islanti (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Georgia (Nousija MM-kisojen alemmasta sarjalohkosta puhuen, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Osin ennen pelikautta oli kiinni paremmassa ennen IIHF:n asennetta. Nousu tuli pienenä lahjana ja nyt onkin sitten kovimmista kovin paikka edessä maalle. Tiedä sitten, että olisiko sittenkin ollut vielä 1-2 vuotta alempi sarjalohko parempi sijoituspaikka vai ei. Todennäköisesti olisi kyllä pelaamalla hoitanut nousun, mutta ensi vuonnahan sen sitten näkee. Siinä mielessä nyt viimein ehkä melko hyvin näkee, että mihin maasta jääkiekossa on. Vielä paremmin sen näkisi MM-kisojen 1. Divisioonassa, mutta hyvä näinkin.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Turkki (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Ennen pelikautta oli toki kiinni selvemminkin muuna tilapäislaajennusjoukkueena. Tiedä sitten miten kotijäillä kisat sujuvat ensi vuonna.)

Belgia (Täksi vuodeksi oli kiinni paikassa olla putoamatta ylempäänkin sarjalohkoon ennen kuin IIHF päätti toisin. Tässä sarjalohkossa Belgia ei Hollannin tapaan liikoja vakuuttanut ja Georgia-tappio kirvelee varmasti nyt pahemmin kuin muutoin kiitos nyt olleiden lisälaajennuksin. Todennäköisesti nousu tulee kyllä sitten ensi vuodeksi.)

Bulgaria

Meksiko (Piti olla putoaja MM-kisojen 2. Divisioonasta lähtökohtaisesti MM-kisojen 3. Divisioonaan ensi vuodeksi, mutta maamäärän laajennus pelasti kovia jääkiekossa kärsineen maan. Onko se ansaitsematon pelastus niin sen näkee sitten.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Arabiemiraatit (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta joskin kovin ansaitsemattoman tuntuisesti kiitos venäläispelaajiensa.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen totean ensi vuoden kisamaan ja paikkojen olevan enintään lähtökohtaisia kun tilapäisyhdistymisestäkin edelleen neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun se perustuu näiden pienempien kiekkomaiden lähtökohtaiseen ilmoitukseen edellyttäen tietenkin muiden maiden suostumattomuutta pitämään kisoja:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa 17.4.2023-23.4.2023 ja Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa nyt aikaistetummin eli 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Turkmenistan (Oli etenkin ennen pelivuotta kiinni jopa MM-kisojen 2. Divisioonan paikassa tietysti laajennuksin, mutta joutui jäämään pelikauden päätteeksi tähän sarjaan yhteisesti tai erikseen Arabiemiraatien ja Turkin vietyä nousun. On kuitenkin nousussa kiinni ensi vuodeksi kuten pitääkin.)

Taiwan

Luxemburg (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen. Lisäksi olisi voinut säilyä mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin.)

Pohjois-Korea (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen on sijoituspaikka ylempi lohkosarja.)

Etelä-Afrikka (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Thaimaa (Nousija alemmasta sarjalohkosta, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Mahdollisesti olisi pelannut ilman nousuakin mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Bosnia ja Hertsegovina (Piti olla putoaja jopa MM-kisojen 4. Divisioonaan asti mikäli se pelataan ensi vuonna, mutta täysin naurettavan tämän vuoden kolmen maan alemman lohkosarjan pelaamisen myötä tynkäturnauksen hännänhuippuna se ei silti putoa mihinkään joten se saa jäädä. Lisäksi olisi saanut jäädä muutenkin kun ja mikäli sarja yhdistettäisiin tilapäisesti.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen on sijoituspaikka alempi lohkosarja.)

Kirgisia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta. Hyvin todennäköinen nousija ylempään sarjalohkoon tai koko ylempään sarjaan eli MM-kisojen 2. Divisioonaan mikäli yhdistys tapahtuu.)

Iran (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Voi yllättää, mutta olla tietenkin myös huono sitten yhteisesti tai erikseen pelattavassa ylemmässä sarjassa. Välillä tosin aiemminkin mietittiin kykytasojen pohjalta nostoa muutenkin ennen sitten suurempaa lisälaajennusta.)

Singapore (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Tiedä sitten, että onko ratkaisu oikea.)

Malesia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita. Jään Tiikereille tämä on historiallinen hetki, mutta niin on haastekin ensi vuodeksi.)

Tähän tulee vielä MM-kisojen 4. Divisioonan tilanne nyt edes kisaisännältään ensi vuodeksi loppuun kun näillä näkymin sarjaa ollaan kyllä jatkamassa ja ehkä kenties laajentamassakin riippuen maamääristä, mutta kiitos nyt erittäinkin merkittävien lisälaajennusten tällä hetkellä edellisen isäntämaan eli Kuwaitin vetäydyttyä kisaisännyydestä Mongolia pitää ne ja kun ei myös vielä juurikaan maamääriäkään täysin tiedetä joskin tässä niitä tulee peräti viisikin kun Intian osallistuminen riippuu Delhin Jäähallin valmistumisesta ajallaan:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 Mongoliassa Ulaanbaatarissa/Ulaanbaatorissa 23.3.2023-26.3.2023 eli tällä erää myöhäisemmin ne pidetään kuin aiemmin

4. Divisioona

Kuwait (Pelaa kyllä tässä haasteestaan huolimatta myös 3. Divisioonan puolelle. Ei tosin enää halua kisaisännöidä. Ne olisi pidetty Kuwait Cityssä Bayanin Jäähallissa.)

Filippiinit (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle osallistuen viimeinkin suoraan MM-jäille.)

Mongolia (Mongolia ottaa selkeän paikan MM-ohjelmassa sillä siellä on viimein myös nk. Olympiamittainen jäähalli. Se on täten kisaisäntä. Viimeksi MM-ohjelmassa maa oli vuoden 2013 MM-kisojen 3. Divisioonan Karsinnassa vuoden 2012 puolella pidetyssä tapahtumassa. Se ei ole pelannut näinä vuosina siksi, että sillä ei ennen korona-aikaa ollut ironisesti juuri tuolloin viimein pystyyn saatuna sääntöjen mukaista nk. Olympiamittaista jäähallia. Tosin Mongolia on ollut Taiwanin jälkeen ehkä nousevin kyky sillä Jääkiekon Aasian Haasteturnauksissa voittoja tuli ennen koronaa kuin liukuhihnalta.)

Indonesia (Tulee MM-kisoihin tähän sarjaan uutena mukaan koronan jälkiajalle osallistuen sittenkin suoraan MM-jäille. Sen teki mahdolliseksi maan urheiluministeriön lisävarahankkeet.)

Intia? (Huom! Intia tulee vain mikäli Delhin Jäähalli valmistuu ajallaan. Jääkiekon MM-ohjelmaan tämä maa kenties viimeinkin liittyy kun Thaimaan tapaan tätäkin maata on odotettu MM-jäille enemmän tai vähemmän vuodesta 1989 lähtien. Thaimaa tekikin jo tempun kolme vuotta sitten omalle juhlavuodelleen ja mene ja tiedä, että olisiko Intia ehtinyt tehdä saman ennen koronaa? Ei kuitenkaan välttämättä kun maan jäähalliasiat nk. Olympiamittaisen sellaisen osalta olivat kesken. Joka tapauksessa tämä maa pitkään asiaa pohdittuaan liittyy mukaan jättäen muun muassa kuumaverisen kilpailijanaapurin eli Pakistanin taakseen liittymisestä puhuen. Toki tämä kaikki riippuu siitä, että ehtiikö jäähalli nk. Olympiamittaisen sellaisen suhteen ajoissa maaliskuuhun mennessä valmiiksi vai ei. Kesän tilanteeseen nähden viiveitä on tullut matkaan. Mikäli ei niin joku muu kuten esimerkiksi kenties Puerto Rico ottaa Intian paikan.)

IIHF pitää tällä hetkellä paikkaa auki vielä yhdelle, kahdelle tai enintään kolmelle muulle maalle kun lisälaajennukset tulivat voimaan. Aiemmin oli enintään kaksi lisäpaikkaa halukkaille.

Intian jäähallitilanteen vuoksi ongelmia ovat luoneet IIHF:n suhteen edelleen jatkuva Ukrainan Sota kuten myös Kiinan ja nk. Lännen kiristyneet välit ja kuten myös Kiinan kielteisempi suhtautuminen IIHF:n osallekin.

Pieni liennytys Kiinaan tosin on tullut naisjääkiekon mahdollista emännöintiä koskien jatketusti, mutta siitä sitten lisää naisten päivityksen puolella.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Kroatia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Belgia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Turkmenistan (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Bosnia ja Hertsegovina (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten täytyy löytää uusi isäntä peleille.)

Kuwait (Saattaa päästä vielä kiinni viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy jolloin erikseen pelatessa se joutuisi alempaan lohkosarjaan ja muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten tai muutenkin viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni päästessään uusi isäntä peleille on löytynyt kun se on Mongolia.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää edelleen vielä selvemmin yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla kolmekin ihan alimmalle tasolle, mutta nyt esimerkiksi Indonesian ja Mongolian liittyessä mukaan enintään kaksi on jäljellä.

MM-kisojen 4. Divisioona onkin vielä avoin kun se voi laajentua hyvinkin paljon, siihen voi tulla lohkosarjat, alempiakin MM-divisioonia voi tulla tai sitten sitä ei pelata lainkaan ensi vuonna ja siinä tapauksessa Kuwait ja Filippiinit lienevät kiinni lähinnä erillisissä lisäpaikoissa muuten vain yhteiseen tai erilliseen MM-kisojen 3. Divisioonaan.

MM-kisojen alemmat divisioonat päätetään lopullisesti pelitavaltaan vielä syksyllä eli syyskuussa, lokakuussa tai marraskuussa tilanteen mukaan.

Tosin pienenä huomautuksena ainakin tässä vaiheessa on niin, että MM-kisojen 4. Divisioona kyllä pidetään ja tietenkin MM-kisojen 3. Divisioona on lähtökohtaisesti erikseen pelattava muodoltaan kun laajennuksiin on suostuttu IIHF:n puolesta erittäinkin vahvasti puhuen kautta linjan.

Sikäli kun tietysti jostakin syystä MM-kisojen 4. Divisioonaa ei pidettäisi niin sen harvat muut maat pitänevät tauon tai ne liitetään hyvinkin laajaan alempaan lohkosarjaan MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Kieltämättä hieman harmittavan sotkuisa on tuo Intian ja nyt myös Puerto Ricon tilanne mitä en vielä päivitä tähän ennen kuin selvyys löytyy.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen tilanne ensi vuodeksi on mielenkiintoinen, mutta vielä kipakan epäselväkin.

Toki lähtökohtaisempi se on kuin mitä vielä 31.5.2022 oli kevään päätteeksi ja kesän aluksi.

Samoin kuin myös vertaa 19.9.2022 olleeseen tilanteeseen.

IIHF näiltä osin tuli kesän ja syksyn kuluessa lähtökohtaiseen, mutta ei vielä kiitos runsaiden riitautusten täysin raudanlujaan sellaiseen päätökseen jossa vain voittaja pelkästään nousee ja aiemmin puhuttavat toisen sijan joukkueet jäävät rannalle kun heidän nousupaikkansa kenties uhrataan vastineeksi tästä tempusta sitten sarjasäästyjille.

Toisin sanoen Lady-Oranje/Vrouw-Oranje eli Hollannin naiset säilyy sitten Norjan nousemattomuuden kustannuksella ja niin jokunen muukin putoaja niiltä osin kun mitä piti alkujaan keväällä pudota joukkueita.

Osin kun tietenkin ei voinut monestikaan pudota kiitos koronaongelmienkin alemmilla tasoilla vetäytymisten lisäksi.

Norjassa ja muutamassa muussa maassa käytiin kuumana myös Damkronornan eli Ruotsin putoamattomuudesta ja varjeluksesta aiemmin Naisten MM-kisojen puolella.

Naisten MM-kisojen puolella kiitos osin viime hetken muuttuneiden sääntöjen ja kesä-syysturnauksen pelaamisen vuoksi kisaemäntä Tanska joutui putoamaan sitten Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle.

Tiedä sitten, että lähtikö Tanska riitauttamaan putoamistaan Naisten MM-kisojen puolelta samalla tapaa kuin mitä moni muu pienempi maa teki.

Erinäisiin kisoihin olisi vielä aikaa joten tässäkin mielessä jatkoa varmaankin seuraa kovastikin!

Tosin nyt alle tuleva MM-ohjelman hahmotelma ensi vuodeksi naisille perustuu sille, että normaaliin palatessa ensi vuodeksi muuten kuin Venäjän ja Valko-Venäjän pysyessä ulos heitettyinä MM-ohjelmasta, Ukrainan Sodan edelleen jatkuessa sen voidessa ainoana vetäytyä putoamatta vuodeksi 2024 minnekään ja Kiinan välien ollessa kiristyneet nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan päin kesän ja syksyn aikana se juurikin tulisi olemaan tämän näköinen sen sisältäessä nyt kisat ja päivämäärätkin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Kiinan Shenzeniin 17.4.2023-23.4.2023 ja Etelä-Korean Suwoniin 17.4.2023-23.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Tanska (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Norja (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Norja jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Norja on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Slovakia

Itävalta

Kiina (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Emännöi turnausta. Mielenkiintoista on, että kiitos viime aikojen poliittisen liennytyksen mikäli Kiina säilyy tähän sarjalohkoon nousematta MM-kisojen puolelle naisissa tai putoamatta alempaan niin se saa IIHF:n erillispäätöksellä pitää tämän lohkosarjan ottelut myös vuosiksi 2024 ja 2025. Yleisapuraha on 3 miljoonaa dollaria per kisavuosi kuten nyt ensi vuonna ja jokainen lohkosarjan joukkue saa lisäksi 100 000 dollaria apurahaa naisjääkiekon kehittämiseen per osallistuja. Tämä erikoispäätös on tarkoitettu tukemaan naisjääkiekon tunnettavuutta harjoitteineen Kiinassa. Miehissäkin Kiina osana Pekingin Talviolympialaisten 2022 perintöä on kiinnostunut isännöimään MM-kisoja heti kun on vapaa paikka ne pitää ja kun milloin Jään Lohikäärmeet sinne asti pääsevät.)

Hollanti (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Etelä-Korea (Emännöi turnausta.)

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen ja niin näyttäisi käyvään myös sen naisillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen.)

Italia

Kazhakstan

Iso-Britannia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Slovenia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta IIHF:n päätöksellä.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Meksikon Mexico Cityyn 1.4.2023-7.4.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin 20.2.2023-26.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Meksiko (Emännöi turnausta.)

Latvia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Latvia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Latvia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Mikäli ei nousua saa erikseen kabinetissa niin jäällä sen odotetaan nousevan hyvinkin selvästi omin lähtökohdin.)

Espanja

Taiwan

Pohjois-Korea (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon.)

Islanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Etelä-Afrikka (Emännöi turnausta.)

Australia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Australia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Australia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Korona-aikaan oli väittelyissä IIHF:n kanssa milloin mistäkin jutusta puhuen.)

Turkki

Kroatia

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja nyt ne ovat Romanian ja Israelin kun Iran on vetäytynyt pääpiirteissään Israel-vastaisuuden takia eikä palaa mikäli sarjoja ei yhdistetä:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Romanian Brasoviin 3.4.2023-9.4.2023 ja Israelin Metullahiin 27.3.2023-30.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Romania (Emännöi turnausta. Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi.)

Liettua (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Liettua jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Liettua on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta.)

Bulgaria (Jäi nollille, mutta jäi myös lohkosarjasta puhuen ylempään kun niin moni vetäytyi kuluneeksi vuodeksi.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Naisten puolella tosin se on hyvin huonoilla sijoilla MM-ohjelmassa kuten sarjoissakin joten sen merkitys ei ole niin suuri kuin muissa MM-ohjelmien sarjoissa. Sitäkin vähäisempi merkitys on mikäli sarjasta tulee yhteinen.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi.)

Eesti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Parhaimmillaan voi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaankin, mutta voi myös ikävä kyllä jäädäkin tälle tasolle. Sen näkee sitten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Israel (Emännöi turnausta, mutta vain mikäli se pidetään Israelissa. Oli uhannut vetäytyä mikäli kisat siirtyvät Iranin Teheraniin kun Iran on kieltäytynyt pelaamasta Israelia vastaan tyypillisen uskonnollisen oikuttelun nimissä. Nyt ei ole enää tarvetta vetäytyä kun kisat varmistuivat Metullahiin Israeliin.)

Serbia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Serbia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Serbia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Tosin nousulla ei ole väliä mikäli tynkäsarjaksi tämä lohkosarja uhkaa jäädä ja mikäli pelataan muutenkin yhteiskisat.)

Bosnia ja Hertsegovina

Tulevaksi vuodeksi ikävä kyllä mietittävää riittää pitkin loppusyksyäkin ja alkutalvea.

Etenkin kun IIHF kovin erikoisesti päätti naisten puolella olla pihi mitä tulee sarjalaajennuksiin tai lisäpaikkoihin.

Naisten MM-kisojen 4. Divisioona mahdollisuutena ei ihan tähän hätään liene niin suuri toisin kuin mitä on muille eri osa-alueille IIHF:n turnauksissa.

Ilman muuta tosin tuleville vuosille kyllä on.

Iran päätti vetäytyä pois ensi vuodeksi kun kisat varmistuivat Israeliin ja ei tule takaisin paitsi erillisen päätöksen jälkeen ja vain mikäli MM-kisojen 3. Divisioonaa tulee yhteiseksi sarjaksi pelattavaksi jolloin Israel-viha tilapäisesti lientynee.

Loppuun vielä todeten Ukrainan mahdollinen vetäytyminen toisi tietysti paikan Serbialle ylempään lohkosarjaan MM-kisoissa 3. Divisioonan puolelle, mutta se mahdollisten yhteiskisojen myötä on lähinnä muodollisuus.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös