Divisioonien MM-kisat

  • 174 839
  • 958

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat tulivat jonkin aikaa sitten päätökseensä Serbiassakin päättyneen viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä.

Tämän ikäryhmän MM-ohjelman eri kisat alkavatkin nopeinten kaikista eri tulevan vuoden MM-kisoista eli vielä tämän vuoden puolella joulukuussa ja voi olla, että kun vielä osin tietyt nousupaikat on selvittämättä niin siltikin yllättävänkin selkeää on ensi vuoden ikäryhmän MM-ohjelman kisojen määritelmä!

Vain hyvin vähän on ollut viime vuoden peruutusten tai erikseen tämän vuoden pohjalta IIHF:n päätöksiä riitauttaneita maita.

Lähinnä sellaisia joiden eri putoamiset tai muut nousumahdollisuudet evättiin tietenkin kun Venäjä ja Valko-Venäjä ulos heitettiin/pysyvät ulos heitettyinä.

Niistä selvitystä tulee kun jälleen tietenkin palataan hyvin lähelle normaalia kuitenkin Ukrainan vetäytymismahdollisuudet huomioiden jolloin vielä laajennuspaikat on mahdollisia.

Ukraina onkin tällä hetkellä ainut maa mikä voi niin tehdä putoamatta.

IIHF on linjannut hienosti nyt selvästi myös sen vahvistaen 30.9, että MM-kisojen 3. Divisioona pelataan ainakin vielä kerran tässä ikäryhmässä yhteisenä sarjana ja myös MM-kisojen 4. Divisioonan lähtökohtainen pelaamattomuus tarkoittaa sitä, että nyt vetäytyneet Uusi-Seelanti ja Bulgaria saavat sitäkin selvemmin jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin.

Ihan vieläkään tosin ei tiedetä sitä, että nouseeko MM-kisojen 3. Divisioonassa edelleen kaksi parasta vai riittääkö perinteisempi yksi nousija lohkosarjatyyliin tai harvemmin aiemminkin yhteisenä sarjana pelaten.

Välillä useampi pienmaa jääkiekossa on syksyn mittaan vaatinut, että MM-kisojen 2. Divisioonan alemmasta lohkosarjasta pitäisi pudottaa kaksi maata kuin vain yksi maa MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle ja tietenkin keskimäärin alimmasta sarjasta puhuen tietenkin kahdella nousijalla olisi enemmän hienompaa meno kuin vain yhdellä nousijalla tai putoajalla.

MM-kisojen 4. Divisioonaa siis ei ilman ihmeitä pelata ikävä kyllä vieläkään tässä ikäluokassa, mutta vastaavasti pelaamattomuuden niin käydessä IIHF on luvannut kaksi lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan kun nyt se on kahdeksan maan turnaus ilman ihmeitä eli kymmenen maata voi olla mahdollista nähdä.

Itse alemmat MM-kisat tässä ikäluokassa divisioonittain menevät täten erittäin vahvan alustavasti näin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Norjan Askeriin 11.12.2022-17.12.2022 ja Puolan Bytomiin 11.12.2022-17.12.2022

1. Divisioona sarjalohko 1A

Norja (Isännöi turnausta, riitautti aiemmin MM-kisojen nousupaikan ja olisi halunnut olla ylimääräinen nousija. Ikävä kyllä nousu evättiin heti kun päätettiin IIHF:n osalta, että ensi vuodeksi erikseen ei voi enää tästä ikäryhmästä enää MM-kisojen varsinaiselle puolelle nousta kun MM-kisoista ei pudotettu ketään tänä vuonna pois. Jääkarhunpennut joutuvat täten jäämään tähän lohkosarjaan edelleen toki nousuehdokkaana.)

Tanska

Unkari

Kazhakstan

Ranska (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Slovenia (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Isännöi turnausta.)

Eesti

Italia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen.)

Japani

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Sitten Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi kun tosiaan alempaa lohkosarjaa ei vielä tiedetä kisapaikaltaan tai järjestäjältään:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Liettuan Kaunasiin 11.12.2022-17.12.2022 ja Islannin Reykjavikiin 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Liettua (Isännöi turnausta.)

Iso-Britannia (Korona-aikaan riitautti nousupäätöksen ja yritti hyötyä myös Ukrainan mahdollisesta vetäytymisestä siinä kuitenkaan onnistumatta ensin muuten ja tietenkin Ukraina ei vetäytynyt jolloin se joutui jäämään tälle tasolle. Tänä vuonna ei onnistunut sarjanousussaan joten edelleen jäädään tälle tasolle jolloin voinee viimein nousta ensi vuodeksi tai sitten ei.)

Romania

Espanja

Kroatia (Nousija alemmasta lohkosarjasta.)

Hollanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta, mutta vain täydennysjoukkueena. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti nousi tälle tasolle tehden oikeutta ja kohtuutta itselleen. Täpäräksi tilanne meni osin kun hankaluuksia oli, mutta muun muassa Serbian nollaus päätösottelussa on nostanut odotuksia nyt hyvinkin pian tulevaan turnaukseen.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Serbia (Jäi tähän sarjalohkoon yllättävänkin selvästi tietyin ehdoin puhuen. Kykyä oli jälleen nousta, mutta se mokattiin. Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Israelin lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voivat toki nousta ylempään lohkosarjaan jälleen ensi vuodeksi, mutta nyt kuitenkin pitäisi yrittää malttaa mielensä ja nyt se voi olla vaikeampaa.)

Belgia

Islanti (Isännöi turnausta.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta.)

Meksiko (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta, mutta vain täydennysjoukkueena.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan yhteiskisojen tilanne ensi vuodeksi kun tosiaan ei vielä tiedetä kisapaikaltaan tai järjestäjältään:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa 7.1.2023-14.1.2023

3. Divisioona

Australia (Joutui jäämään tälle tasolle kun ihan ei nousu onnistunut. Oli aiemmin melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta palasi kyllä, mutta esimerkiksi sarjaputoamisen peruminen evättiin kun IIHF:ltä meni hermot vähemmän yllättäen. On todennäköisin nousijaehdokas yhteiskisoissa jälleen, mutta kaikki on mahdollista jälleen jäämistä myöten.)

Bosnia ja Hertsegovina

Israel (Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Serbian lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voi toki nousta nyt ensi vuodeksi yhteiskisoissakin.)

Kirgisia

Etelä-Afrikka

Turkki (Isännöi turnausta.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle. Oli aiemmin myös melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta ei palannut pelaamaan juuri nyt kesäksi, mutta jälleen talveksi kyllä palaa.)

Bulgaria (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle.)

MM-kisojen 4. Divisioonan pelaamattomuuden myötä Uuden-Seelannin ja Bulgarian lisäksi myös Etelä-Afrikka ja Kirgisia saavat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin putoamatta.

IIHF pitää yllä kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan mistä yhteen lähtökohtaisesti eniten kiinnostusta on osoittanut kuluneen kesän peruutuskisoista pois puutteellisen paperityön takia jäänyt Iran.

Yksi muu ehdokas onkin vielä auki mikäli näin käy.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Iso-Britannia (Pääsee Nuorten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Serbia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Australia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Mikäli Ukraina vetäytyy niin nousujen toteutuessa täysimääräisenä on IIHF luvannut vielä yhden lisänousupaikan jollekin halukkaalle MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Tietenkin erinäisille lisänousuille etenkin lukkoon lyötyjä turnauksia koskien tulee kiire joten nähtäväksi jäävät ne nousut.

Nuorten MM-kisojen 3. Divisioonan suhde onkin jälleen yhteiskisoina sitten mielenkiintoinen tavallaan.

Mene ja tiedä, että miten käy niissä sitten!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin ainakin lähtökohtainen hahmotelma siitä, että miltä ne ensi vuodeksi näyttäisivät kun Venäjä ja Valko-Venäjä tietenkin ovat ulkona MM-ohjelmasta ja ovat pysyneet pois suljettuina.

1.6.2022 ja 19.9.2022 on tätä kaikkea viimeksi käsitelty.

Näillä näkymin ja kun IIHF suostui avokätisyyteen laajennuspaikkojen suhteen ja kun samalla vielä aivan kaikkea ei tiedetty ennen syksyä niin tällä hetkellä näyttäisi pitkien neuvottelujen jälkeen siltä, että erinäisiä putoamisia ei tapahtunut, laajennuspaikat ovat kahdelle joukkueelle kerrallaan ja koronajoukkueet säilyttivät paikkansa.

Tämä tietenkin tarkoittaa Slovakian ja Jääkarhunpentujen eli Norjan ikäryhmän poikien nousua ensi vuodeksi MM-kisoihin joten tämä keskittyy näillä puhein MM-kisojen divisiooniin.

Ensi vuonna putoavat tilanteen mukaan kaikki muut paitsi Ukraina sotaan vedoten, Ukrainan kenties vetäytyessä putoaa viitospaikkalainen ja muut ei putoa ja mikäli joku muu maa vetäytyisi Ukrainan kanssa yhdessä niin Ukraina säilyy, mutta toinen vetäytyjä putoaa ja siten kukaan muu ei neljällä joukkueella putoa.

MM-kisojen 3. Divisioona saattaa yhdistyä ajalta ennen koronaa olleen viimeisen kolmen vuoden neuvottelujen valossa kiitos jatkuvasti osin vajaan alemman sarjalohkon vuoksi jota ei ymmärretty yhdistää tällekin vuodelle esimerkiksi vetäytyjät huomioiden 9-10 maan kisoiksi.

Tietenkin MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen mukaan tulo kenties otetaan huomioon tässä näkemyksessä kun kisapaikat ihan itse MM-kisoja paikaltaan vielä tietämättä on nähtävästi jo jaettu, mutta tämä näkemys kuitenkin vielä korostaa ennen muuta päätöstä MM-kisojen 3. Divisioonan pelaamisesta tietenkin lohkosarjoihin jaettuna.

Lisäksi murhetta tuottaa edelleen Ukrainan Sota, Kiinan kiristyneet välit niin nk. Länteen kuten myös IIHF:n päätöksiin ja myös Kirgisian mahdollinen poisjäänti erinäisten syiden vuoksi jolloin varapaikkaa pitää Kirgisian mielenmuutoksella tai sitä ilman lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan hakenut Thaimaa.

Myönteistä on myös, että nyt kaikkiin sarjoihin ja niiden kenties pelattaviin sarjalohkoihin ovat tulleet päivämäärät myös Kapkaupungissa pelattavaa alempaa lohkosarjaa myöten tietenkin miettien erilliskisoja:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 ja Slovenian Blediin 10.4.2023-16.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Ranska (Isännöi turnausta.)

Kazhakstan (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin.)

Tanska (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin.)

Japani (Olisi pudonnut MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä.)

Unkari (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. ennen kautta. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan, mutta nousu evättiin mitä vasten Unkari poikineen näytti närhen munat IIHF:n herroille varsin ansaitusti.)

Ukraina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Pelasi hienon kauden ja nyt sitten poikkeusoloissa nousikin. Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Slovenia (Isännöi turnausta.)

Italia (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Nyt pelikaudella kisaisännät pelasivat hyvin, mutta ihan ei nousu ikäryhmässä onnistunut joten he joutuivat jäämään sitten alempaan lohkosarjaan.)

Itävalta (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Itävalta pelasi todella huonosti eikä kyennyt samaan kuin mitä Unkari eikä edes lähellekään ajoittain.)

Puola (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä.)

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan perin dramaattisesti ja upeasti erittäin surkean ja melkein putoamiseen päättyneen edeltävän yleisen pelikauden jälkeen ajalta ennen koronaa.)

Eesti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Perin dramaattisesti hävisi katkerasti kamppailun kotiyleisönsä edessä alkujaan Etelä-Korealle. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Esitys kaudella melko katkeraan nousuotteluun asti siten nousupaikan saaden lienee kelpo korvaus. Mitenhän Pääskynpojilla menee sitten ensi vuosi?)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun kolmen vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-5 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä ensi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten ensi vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten ensi vuonna.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun toistaiseksi ainoastaan Reykjavikiin on selvät pelipäivät:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin varmaankin 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä ensi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/tulisi lähivuosina niin silloin tilanne ei ole välttämättä niin huono kuin mitä se nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi. Voi vielä toki nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen on avainasia siihen.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei ole väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin tällä kaikella ei niin väliä ole. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Kirgisia? (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties pääsee viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo pari vuotta sitten. Paljon on kysymyksiä, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin on taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä tulevat jyrätyksi. Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu. Ehdottomasti itse pitäisin joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä kesäkuun jälkeen tilanne on huonontunut ja saattaa sittenkin perua tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin ihan viime aikoina on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut. Siksi ja ellei nyt tilanne loppuvuodeksi rauhoitu niin laitoin tätä varten kysymysmerkin. Edelleen 30.9 ei tullut vahvistusta tuloon ja 14.10 tätä kirjoittaessa tilanne on kysymysmerkki vieläkin.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei näillä näkymin pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioona saatetaan yhdistää ja kun Kirgisiallakin vaikeaa näyttäisi olevan niin Thaimaa nähdään sitten 30.9 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa ensi vuodeksi. Kysymysmerkki oli lähinnä sen vuoksi, että aiemmin juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle. Kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään ensi vuonna.)

Tämän hetken tilanteen nimissä IIHF pitää vielä auki yhtä-kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille niille maille mitkä sen haluavat ottaa vastaan tietenkin riippuen Kirgisian tilanteesta.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat myös yhdet automaattiset maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä melko epätodennäköinen/äärimmäisen epätodennäköinen juurikin nyt etenkin kesän jälkeen miettien, mutta lähivuosille se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti syksyn kuluessa, muutoin talven ja enimmillään ensi kevään tullen muodoltaan ja joukkuemääriltään joskin kisapaikat esimerkiksi aikuisiin nähden ovat yllättävänkin hyvin tiedossa.

Loppuun vielä laitan yhden jutun.

Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina poikineen säilyisi vuodeksi 2024:

Italia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Iso-Britannia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Hollanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Islanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Etelä-Afrikka (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää vielä yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 3:n tai 4:n Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla viisikin ihan alimmalle/toiseksi alimmalle tasolle.

Paljon jääkin tulevasta kuten Kirgisian tilanteesta kiinni.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen on lähtökohtaisesti muotoutunut tulevan vuoden MM-ohjelma joskin osa turnauksista on erittäinkin auki ja lisäksi erinäisiä nousuoikeuspaikkoja on jälleen evätty IIHF:n tahdolta ja sitten erinäisiä vastustajamaita niitä kiistämään riittää.

Täten ei ole helppoa tietää ensi vuodeksi täysin vielä kuvioita kun jonkin aikaa sitten aiemmin Itävallassa pelatun viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä saatiin päättyneen vuoden pelit pakettiin MM-ohjelmassa!

Jälleen IIHF teki muutoksia joista pääosin hyötyivät erinäiset putoavat joukkueet ja monet toiseksi sijoittuneet joukkueet joutuivat olemaan käärmeissään kun eivät ole ilman ihmeitä pääsemässä sitten ylös päin.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonakin muodostui merkittäväksi myöskin etenkin tässä vaiheessa.

Muista asioista puhuen jo aiemmin Japanin tytöt tietenkin nousivat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi.

Viimeksi puhuin näistä asioista 19.9.2022.

Laitetaan vielä tämän hetken MM-ohjelma ensi vuodeksi kun tosiaan tulee MM-kisojen 2. Divisioonaan sen järjestäjät, mutta sitten MM-kisojen 1. Divisioonassa siinäkin sen ylempään lohkosarjaan tiedetään järjestäjämaa ja pelipaikka Venäjän tietenkin pysyessä pois suljettuna kun Valko-Venäjä ei tyttöjen joukkuetta peluuta kuten ei myöskään sodan runtelema Ukraina jolloin ainoa jännitettävä mahdollinen vetäytyjä muita maita hyödyttäen on ehkä Kiina kiitos poliittisten jännitteiden nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja toistaiseksi epävarmaan järjestäjämaahan ja kisapaikkaan

1. Divisioona sarjalohko 1A

Saksa (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Italia (Toimii nuorekkaana kisaemäntänä.)

Ranska (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Ranska jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Ranska on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Unkari

Itävalta (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Norja (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen, se riitelee voimakkaasti myös naisten puolella ja niin näyttäisi käyvään myös sen tytöillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen.)

Taiwan

Etelä-Korea

Tanska

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. On kuitenkin poliittisesti jännitteissä nk. Länttä vastaan osin Ukrainan Sodan kuten myös sen omien poliittisten tarkoitusperien suhteen ja lisäksi se on ollut napit vastakkain IIHF:n suhteenkin. Siten hurjimmillaan on mietitty senkin mahdollista pois jäämistä eri käytännöin. Mikäli niin hekumoivasti kävisi edes ajatustasolla se voisi luoda paikkoja joillekin tietyille maille.)

Espanja (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten vielä MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja yllättävänkin moni uusi tai ainakin lähtökohtaisesti koronan viivästyttämä maa tekee debyytin tai paluun tyttöjenkin jääkiekkopuolen MM-ohjelman pariin täten yhteisen sarjankin ollessa hyvin laaja mikäli näin käy ja kun IIHF kieltäytyi vielä ensi vuodeksi juuri osin tästä syystä miettimästä MM-kisojen 3. Divisioonan laittoa tytöille:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 lähtökohtaisesti Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan 16.1.2023-22.1.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Iso-Britannia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Lisälohdutuspalkinto on myös kisaemäntänä toimiminen. Mikäli yhdistyminen tulee on paha sanoa, että jatkuuko kisaemännyys vai mitä Iso-Britannia tekee. 30.9 olleen päätöksen mukaisesti tosin kisaemännyys ainakin vielä on voimassa. Mikäli kuitenkin protesti päätöksestä nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan sitten kuitenkin menee läpi niin uusi kisaemäntä nuorille tytöille on etsittävä.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ole nousemassa pelillisin perustein, mutta on kyttäämässä mahdollista Kiinan vetäytymistä jolloin se aikoisi nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Tietenkin on myös osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan.)

Hollanti (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Turkki (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei ole merkitystä mikäli sarja pelattaisiin yhteisenä. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu on vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus. Lisäksi emännöi erilliskisojen yhteydessä alempaa lohkosarjaa. Mahdollinen yhdistyminen ja siitä siirtyminen kisaemännäksi lienisi sitten oma haasteensa.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Tyttöjen MM-ohjelmasta tulikin kieltämättä jälleen selvästi laajempi kuin odotettiin!

Tosin välillä tuntuu, että ehkä uudet tulijat olisi ollut kenties syytä vielä ohjata MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle kun se olisi pistetty jäille.

Voi kyllä olla, että olen siinä vähän väärässä.

Sen näkee sitten kuten myös sen, että tuleekohan kenties tyttöjääkiekon kansainvälisen heräämisenkin myötä lisää halukkaita vielä ennen MM-ohjelman käyntiin pyörähdystä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt käyn läpi muiden MM-ohjelmaan halukkaiden, kuitenkin välillä kovin epävarmojen maiden tilannetta.

Viimeksi suuremmin kerroin tilanteista 27.5 eli loppukeväästä kohti kesää miettien ja siitä edespäin onkin aikaa vierähtänyt.

Mitä nyt tuoreemmin 19.9 ja 27.9 kerroin kyllä näistä viimeksi poikkeukseksi vähän lyhyemmin.

MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen mukaisesti MM-kisojen E-sarjan osalta puhuen paljonkin on edelleen auki.

Etenkin kun sarja on uusi tai melkein täysi uusi kiitos kahden viime vuoden peruutuksen ja vain kertaalleen vanhempina aikoina pelatun osin epävirallisen sellaisen kauden johdosta.

Halukkaita maita on tarjolla hyvinkin paljon pelkästään jo ensi vuodelle ja osin lähivuosillekin.

Nyt tietenkin IIHF:n viime kuukausien päätösten myötä vapain paikoin hurjimmillaan paikkoja kyllä riittää.

Etenkin mikäli Kuwait nousisi tietenkin mutkien kautta Ukrainan kenties vetäytyessä pois ensi vuoden kisoista joissakin kohtaa ja mikäli Filippiinit eivät sittenkään haluaisi pelata niin silloin koko sarja olisi auki pelimaiden määrältään.

Muutoin nyt olisi paikkoja tarjolla 3-4 kappaletta sarjaan tietenkin Ukrainan tilanteesta riippuen sitten huomattavasti ylempänä.

Loppuun tulee vielä erinäisten kieltäytyjien ja tulemisen/kieltäytymisen rajamailla olevien maiden tilanteita.

Niiden tilanne on päivittynyt huhtikuulta, mutta on toki viime päivityksen eli 9.5, 27.5, 19.9 ja 27.9 mukainen pääosin.

Intia 2.6 ilmoittautui MM-ohjelmaan mukaan ja 4.6 vahvisti tulonsa silloin joskin nyt pelätään, että MM-ohjelmaan tarvittava nk. Olympiamittain jäähalli tässä tapauksessa Delhiin ei valmistu ajoissa ennen ensi vuoden turnausta!

Lisäksi Mongolia on nyt MM-ohjelman alimman sarjatason kisaisäntä.

Suuri juttu on myös se, että Indonesia sittenkin liittyy MM-ohjelmaan eikä jää odottamaan enää vähintään vuodeksi ellei peräti useiksi vuosiksi/vuosikymmeneksi kun aiemmin tilanne oli niinkin huono välillä alirahoitetulla maan jääkiekkoliitolla!

Siten Indonesian aiempi kieltäytyminen kumoutuu sen poistuessa kieltäytyjien listalta.

Kieltäytyjiäkin on eli seuraavat alle tulevat listan maat eivät lähtökohtaisesti olisi osallistuneet yhtä lähtökohtaisella varmuudella ensi vuodeksi vaikka korona-aika päättyisikin.

Tämä tosin tietysti oli/on kanta ennen IIHF:n avokätisiä ylimääränostoja alemmille MM-tasoille jolloin nyt sen myötä tosin paikkojen kanta voi vielä muuttua muuksi, mutta tässä ne maat siis olisivat lisäten ikävä kyllä Bahrainilla:

Macao (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana. Tosin Indonesiaan verrattuna innokkuus maan sisäisesti ajatellen on epävarmempaa ja kyvykkyys on ollut heikkoa siinä missä Indonesialla esikuvana on esimerkiksi Singaporen ja Thaimaan pelaamiset. Etenkin Thaimaan pelaaminen Olympiakarsinnoissa huomioitiin suuresti Indonesiassa lehdissäkin. Macaossa taas huomio jäi vähemmäksi. Osin ehkä siksi kun puhuttiin Pekingin Talviolympialaisistakin. Nyt Indonesian liittyminen MM-ohjelmaan voi herättää kantoja Macaossa tai sitten ei.)

Oman (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Macaosta poiketen MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Omanin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Oman vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Indonesian liittyminen voinee kiihdyttää Omaninkin hakua MM-ohjelmaan tai sitten ei.)

Qatar (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Macaosta poiketen Omanin tapaan MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Qatarin piti lisäksi pelata myös Jääkiekon Arabi Cup kun se järjestettiin, mutta Qatar vetäytyi viime hetkellä vielä siitäkin. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan Omanin tapaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys. Kun maa kuitenkin vetäytyi Jääkiekon Arabi Cupista niin tiedä sitten, että ottaisiko se vastaan ainakin yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Indonesian liittyminen voinee kiihdyttää Qatarinkin hakua MM-ohjelmaan tai sitten ei.)

Bahrain (Maa ei ilman ihmeitä kykene osallistumaan ensi vuodeksi kun rahoituspohja on epävakaampi kuin Omanilla ja Qatarilla. Lisäksi valinnee Jääkiekon Aasian Haasteturnauksesta tai Jääkiekon Arabi Cupista puhuen vain toisen mikäli turnaus/turnaukset pidetään.)

Moldova (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi.)

Nepal (Ei kykene osallistumaan kun rahoitus on heikolla tolalla. Lähinnä olisi tarjolla joukkue ilman jäähallirahaa tai sitten rahat menisi Kathmandun Jäähalliin, mutta oikein mihinkään muuhun pyöritykseen ei sitten jäisikään varoja. Aasian Haasteturnaus kompromissin muodossa jäänee myös väliin kun ei ole rahoitusta.)

Azerbaidzhan (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi kuten myös Armenian Vuoristo-Karabahin kiistan takia. Iskuja on viime aikoina tehty kovastikin. Herätti viimeksi muutenkin jääkiekkohuomiota lähinnä naurettavalla puhetason vuoden 2022 Talviolympiahakemuksellaan tietenkin jo kaikkiaan ajatellen jokunen vuosi sitten.)

Uzbekistan (Tämä oli hieman yllätys, mutta edelleen melko vastoittain uuden jäähalliin jälleen maahan saanut perinteisemmän jääkiekon maa neuvostoajat huomioiden tosiaan kieltäytyi tulemasta pelaamaan ensi vuodeksi. Lähivuosille varmaankin tulee kuitenkin. Selvää kieltäytymisen syytä ei tullut, mutta mitä ilmeisimmin Filippiinien tapaan on pelätty kilpailukyvyttömyyttä kiitos koronan aiheuttaman harjoittelemattomuuden. Juuri ennen koronaa kuten tietenkin osin korona-aikaankin maassa on ollut myönteistä jääkiekollista kehitysliikehdintää ja kieltämättä päätös on hieman murheellinen kun mieli ei todennäköisesti enää muutu tästä. Jyrkkä hiljaisuus on jatkunut. On paha sanoa, että mihin tämä maa haluaa sitten osallistua kun se sitten tulee takaisin. Tosin itse toivoisin nyt muuttuneen tilanteen myötä, että maa ottaisi vastaan yhden IIHF:n vapaapaikan MM-ohjelmaan. Ikävä kyllä se ei näytä todennäköiseltä ainakaan heti ensi vuodeksi.)

Lisäksi on vielä päivitysten myötä nyt viisikin MM-ohjelman osalta kieltäytymisen ja tulemisen rajamailla olevaa maata jotka olisivat seuraavat kun Mongolia on sen verran kiinnostunut tulostaan MM-ohjelmaan, että poistan sen ja korvaan Puerto Ricolla:

Chile (Chilen tämän hetken tilanteen mukaan siellä on edelleenkin keskusteltu siitä, että yritettäisiin ensi kerran MM-ohjelmaan menemistäkin ensi vuodeksi. Jääkiekon LATAM Cup olisi tosin turvallisempi turnaus vielä muutaman vuoden ajan kenties, mutta siinä pysyminen on käytännössä pois sitten MM-ohjelman parista. Lisäksi olosuhteisiin pitäisi tulla parannuksia Chilessäkin Brasilian malliin, että MM-ohjelmaan tulosta olisi enemmän katetta. Chile ei myöskään ole esimerkiksi Kolumbian tasolla asemansa suhteen. Tosin Chile on Jääkiekon LATAM Cupissa tietenkin mukana.)

Puerto Rico (Tällä hetkellä MM-ohjelmaan meno on suuren keskustelun alla. Se on tällä hetkellä epävarma pitkälti siitä syystä, että saako se omaa uutta nk. Olympiamittaista jäähalliaan valmiiksi ajoissa. Nyt Puerto Rico tosin on IIHF:n jäsenmaa kun Yhdysvallat antoi sille poikkeusluvan olla hyväksytty mukaan maajoukkueeksikin! Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi ellei MM-ohjelmaan sitten enää ehdi päästä. Toivon mukaan se nyt tulisi mikäli Intia ei pääse tulemaan nyt kun Mongolia on MM-kisojen 4. Divisioonan kisaisäntä. Tietenkin Puerto Rico on Jääkiekon LATAM Cupissa tosin mukana.)

Kolumbia (Vähemmän yllättäen Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksen voitto historiallisella tavalla keväällä käytännössä on avannut tälle maalle välittömät keskustelut MM-ohjelmaan tulosta kuten myös maan kiekkoliiton merkittävästä lisärahoituksestakin. Tietenkin ihan ensi vuodeksi hieman vieläkin pelätään sitä, että kaikki ei vain ehdi toteutua niin äkkiä. Etenkin kun nyt oli jo syyskuu ja tällä hetkellä on lokakuu. Lisäksi tietenkin kysymysmerkki on siinäkin, että onko maa vieläkään todella valmis MM-ohjelman pariin? Varmaankin yli-innokkuuden ja mahdollisen itsenolaamisen vaaran vähentämiseksi Kolumbian ehdottomasti kannattaisi vielä pelata ja voittaa LATAM Cup pääturnauksineen toistamiseen. Mikäli niin kävisi niin sitten voisikin tulla lopullisen ehdottomasti mukaan MM-ohjelmaan. Muutoin Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi. Tosin nyt muuttuneen tilanteen myötä Kolumbia voisi tehdä historiaa lunastaessaan edes IIHF:n tarjoaman vapaapaikan MM-ohjelmaan. Jääkiekon LATAM Cupissa se on jo kertaalleen voittanut Meksikon A-maajoukkueenkin joten ehdottomasti sen pitäisi liittyä MM-ohjelmaan!)

Egypti (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Kenian kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se halusi jättää hakemuksen yhteisenä Kenian kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi se oli kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Egyptin tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Kenian kanssa maa riitautui hieman kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Jääkiekon LATAM Cupissa Egypti on menestynyt verraten odotetun hyvinkin. On epäselvää, että oliko Egyptin edustajat nyt Turkissa IIHF:n tärkeässä kokouksessa vai ei. Mikäli eivät niin johonkin muuhun lähiaikojen kokoukseen varmasti menohaluja on.)

Kenia (Maa kävi neuvotteluja keväästä kesään yhdessä Egyptin kanssa. Ne koskivat lopullisia jäsen-neuvotteluja liittymisestä viimeinkin virallisemmin IIHF:n pariin kuten myös siitä, että se haluaa jättää hakemuksen yhteisenä Egyptin kanssa myös MM-ohjelmahaun epäonnistuessa edes selkeästi Talviolympiakarsintoihin vuodeksi 2026 koskien tämän hetken Torino-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisten tilannetta. Lisäksi sen piti olla kansainvälinen erikoisvieras syksyn LATAM Cupin pääturnaukseen. Kenian tilanne suhteessa IIHF:n kanssa käydyistä neuvotteluista on vaihdellut tuntemattomasta tuloksettomiin. Lisäksi Egyptin kanssa maa riitautui ehkä paljonkin kun Egypti ei suostunut jakamaan matkakustannuksia Jääkiekon LATAM Cupiin ja minkä vuoksi Kenia jäi sieltä pois. Kenian muista jääkiekollisista asioista puhuen maan urheiluministeriö myönsi edelleen kesällä lisävaroja jääkiekonkin puolelle ja kaiken kaikkiaan yhteistyö muualle paitsi Venäjän suuntaan näyttäisi onnistuvan kehitystyön osalta jääkiekkoon. On epäselvää, että oliko Kenian edustajat nyt Turkissa IIHF:n tärkeässä kokouksessa vai ei. Mikäli eivät niin johonkin muuhun lähiaikojen kokoukseen varmasti menohaluja on.)

Tulijoita olisikin sitten pieneksi virraksi asti nyt ensi vuodeksi tai lähivuosille näin esimerkiksi Jamaikaa ja Brasiliaa myöten.

Algeriaa tietenkään myöskin unohtamatta.

MM-kisojen alemmat divisioonat täten voivat ylikuumentua tai sitten uusia sarjatasoja tulisi tulille eli jopa 5. Divisioona tai 6. Divisioona eivät ole täysiä mahdottomuuksia, mutta toki melko epätodennäköisiä sellaisenaan etenkin nyt ihan heti.

Ja etenkin kun ihan kaikki maat eivät niin taida päästä tulemaan.

Toisaalta nyt IIHF:n muutettua aiempaan nähden mielensä nyt vapaapaikkojakin on enemmän toisin kuin aiemmin jolloin lähtökohtaisesti oli enintään kaksi ja Ukrainan vetäytyessä vielä sitäkin lopullisesti korkeintaan kolme paikkaa MM-ohjelmaan kun nyt niitä onkin sitten enemmän!

Tosin Intian tilanne kuten myös välillä hieman pessimistisemmät IIHF:n ulostulot eri laajennuksiin kielivät siitä, että välttämättä aivan liian suuria maamääriä ei nähtäisi näin lyhyellä välillä enää nyt ensi vuodeksi sentään ilman ihmeitä.

Näissä pieni ero tosin nyt on selkeä Mongolian ilmoitus tulla pelaamaan ja Indonesia näin esimerkiksi on liittynyt myös mukaan viimein MM-ohjelmaan.

Siten optimismia vähän enemmän voinee olettaa tulevan.

Toki IIHF vielä ylläpitää sentään noita vapaapaikkoja, mutta se voi perua ne mikäli ei ole tulijoitakaan.

Sen näkee sitten talven mittaan ja toivottavasti voidaan nyt palata edes normaaliin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jonkin verran on tullut odotusajalla sitten lokakuun muutoksia eri kisamaiden turnausten pitoaikoihin.

Kuitenkin ilahduttavalla tavalla ollaan koronan jälkiajalle saamassa erinäisiä turnauksia jalkeille lyhyessä ajassa.

Erikoisuutena tosin silti erinäisin muutoksin esimerkiksi Tyttöjen MM-puoli osuu melkein kerralla sitten itse yleisten kisojen ja MM-kisojen 1. Divisioonan kanssa yhtä melkein yhteisesti samaan aikaan pidettäväksi!

MM-kisat kun alkaisivat 8.1.2023 ja heti perään 9.1.2023 nyt muutoksin tulevat nämä MM-kisojen divisioonapuolen turnaukset.

Voi täten olla, että ei ehkä jää niin hyvin sitten MM-divisioonan katsomiseen aikaa kuin miten muuten jäisi.

Tosin muutoin kyllä kaikilla turnauksilla on riittävästi väliä joten niihin ehtii perehtyäkin sitten paremmin.

Muutamalla maalla on ikävä kyllä ollut ongelmia, vieläkään ei esimerkiksi ole kovin hanakasti tartuttu IIHF:n tarjoamiin lisäpaikkoihin MM-ohjelmaa koskien mitä nyt aikaa toki vielä on turnauksesta riippuen ja sitten tietysti on ollut riitautuksia ja torjuntoja erinäisistä nousupaikoista puhuen.

Ukrainan tilanteesta sitten puhumattakaan!

Seuraavaan viestiin tuleekin päivitystä niihin turnauksiin mihin on tullut viime päivityksen muutoksia esimerkiksi pitoaikoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä tosiaan tuleekin muutoksia erinäisiin seuraaviinkin viesteihin koskien erinäisiä tulevan vuoden MM-ohjelman tapahtumia jääkiekossa.

Jääkiekon Naisten MM-kisoilla tulee muutokset tähän viestiin kun niistä aloitetaan koskien tietenkin niiden MM-divisioonien puolta:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Kiinan Shenzeniin nyt muutoksin 11.4.2023-17.4.2023 ja Etelä-Korean Suwoniin 17.4.2023-23.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Tanska (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Norja (Tämän hetken toistetunkin päätöksen mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Norja jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Norja on jälleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin.)

Slovakia

Itävalta

Kiina (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Emännöi turnausta. Mielenkiintoista on, että kiitos viime aikojen poliittisen liennytyksen mikäli Kiina säilyy tähän sarjalohkoon nousematta MM-kisojen puolelle naisissa tai putoamatta alempaan niin se saa IIHF:n erillispäätöksellä pitää tämän lohkosarjan ottelut myös vuosiksi 2024 ja 2025. Yleisapuraha on 3 miljoonaa dollaria per kisavuosi kuten nyt ensi vuonna ja jokainen lohkosarjan joukkue saa lisäksi 100 000 dollaria apurahaa naisjääkiekon kehittämiseen per osallistuja. Tämä erikoispäätös on tarkoitettu tukemaan naisjääkiekon tunnettavuutta harjoitteineen Kiinassa. Miehissäkin Kiina osana Pekingin Talviolympialaisten 2022 perintöä on kiinnostunut isännöimään MM-kisoja heti kun on vapaa paikka ne pitää ja kun milloin Jään Lohikäärmeet sinne asti pääsevät.)

Hollanti (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Etelä-Korea (Emännöi turnausta.)

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on myös jälleen kielteisen päätöksen jälkeen silti riitauttanut senkin päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen ja niin näyttäisi käyvään myös sen naisillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen kun se näyttäisi jatkuvan.)

Italia

Kazhakstan

Iso-Britannia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Slovenia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta säilyi putoamatta IIHF:n päätöksellä.)

Muut tilanteet säilyvät samana mitä nyt tietysti vielä mietitään kuumeisesti sitä, että yhdistetäänkö Naisten MM-kisojen 3. Divisioona yhteiskisoiksi vai ei.

Etenin kun alempaan lohkosarjaan on se kolme maata pelaamassa ilman lisäpaikkalaisia. Maaliskuulle tosin on onneksi vielä aikaakin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat päivittyvät hieman tähän viestiin kun enimmäkseen ne säilyvät ennallaan, mutta MM-kisojen 3. Divisioonaan tälle ikäluokalle tulee niihin kisoihin lykkäystä kun kisaisäntänä säilyy Turkki.

Turkkilaiset nuoret isännät ja IIHF itsekin päättivät lisäajasta hyvässä hengessä siinäkin mielessä, että mikäli vain IIHF:n myöntämiin lisäpaikkoihin on kiinnostusta niin pitäähän halukkaillakin olla riittävästi aikaa ne ottaa haltuun!

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan yhteiskisojen tilanne ensi vuodeksi kun ne menevät täten Turkkiin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa nyt muutoksin 26.1.2023-2.2.2023

3. Divisioona

Australia (Joutui jäämään tälle tasolle kun ihan ei nousu onnistunut. Oli aiemmin melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta palasi kyllä, mutta esimerkiksi sarjaputoamisen peruminen evättiin kun IIHF:ltä meni hermot vähemmän yllättäen. On todennäköisin nousijaehdokas yhteiskisoissa jälleen, mutta kaikki on mahdollista jälleen jäämistä myöten.)

Bosnia ja Hertsegovina

Israel (Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Serbian lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voi toki nousta nyt ensi vuodeksi yhteiskisoissakin.)

Kirgisia

Etelä-Afrikka

Turkki (Isännöi turnausta.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle. Oli aiemmin myös melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta ei palannut pelaamaan juuri nyt kuluneeksi kesäksi, mutta jälleen talveksi kyllä palaa.)

Bulgaria (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle.)

MM-kisojen 4. Divisioonan pelaamattomuuden myötä Uuden-Seelannin ja Bulgarian lisäksi myös Etelä-Afrikka ja Kirgisia saavat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin putoamatta.

IIHF pitää yllä kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan mistä yhteen lähtökohtaisesti eniten kiinnostusta on osoittanut kuluneen kesän peruutuskisoista pois puutteellisen paperityön takia jäänyt Iran.

Yksi muu ehdokas onkin vielä auki mikäli näin käy.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin päivitystä vähäisemmin jälleen kisapaikkojen pitoa koskien kuten myös koskien esimerkiksi Kirgisian ja Thaimaan ikäluokkatilannettakin MM-ohjelman alimmalle tasolle.

Päivitykset täten tulevat tähän alle heti:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin nyt muutoksin 9.4.2023-15.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun kolmen vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-5 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä ensi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten ensi vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Ajalta ennen koronaa kolme vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten ensi vuonna.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin vieläkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun viimein myös Kapkaupunkiin on selvät pelipäivät:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Reykjavikiin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin nyt selvemmin juurikin 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä ensi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/tulisi lähivuosina niin silloin tilanne ei ole välttämättä niin huono kuin mitä se nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä kulunut vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin tänä vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu on tämä nousu turha. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi. Voi vielä toki nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen on avainasia siihen.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei ole väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu niin tällä kaikella ei niin väliä ole. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta, mutta nousu evättiin.)

Kirgisia? (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties pääsee viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo pari vuotta sitten. Paljon on kysymyksiä, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin on taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä tulevat jyrätyksi. Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu. Ehdottomasti itse pitäisin joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä kesäkuun jälkeen tilanne on huonontunut ja saattaa sittenkin perua tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin ihan viime aikoina on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut. Siksi ja ellei nyt tilanne loppuvuodeksi rauhoitu niin laitoin tätä varten kysymysmerkin. Edelleen 30.9 ei tullut vahvistusta tuloon kuten ei myöskään 14.10 ja 4.12 tätä kirjoittaessa tilanne on murheellisesti kysymysmerkki vieläkin.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei näillä näkymin pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioona saatetaan yhdistää ja kun Kirgisiallakin vaikeaa näyttäisi olevan niin Thaimaa nähdään sitten 30.9 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa ensi vuodeksi. Kysymysmerkki oli lähinnä sen vuoksi, että aiemmin juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle. Kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään ensi vuonna. 4.12 mennessä olen nähnyt useita kertoja vahvistuksen Thaimaan omissa eri lehdissäkin sille, että nyt kyllä pelataan mikäli voidaan!)

Tämän hetken tilanteen nimissä IIHF pitää vielä auki yhtä-kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille niille maille mitkä sen haluavat ottaa vastaan tietenkin riippuen Kirgisian tilanteesta.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat myös yhdet automaattiset maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä melko epätodennäköinen/äärimmäisen epätodennäköinen juurikin nyt etenkin kesän jälkeen miettien, mutta lähivuosille se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti syksyn kuluessa, muutoin talven ja enimmillään ensi kevään tullen muodoltaan ja joukkuemääriltään joskin kisapaikat esimerkiksi aikuisiin nähden ovat yllättävänkin hyvin tiedossa.

Takaraja lienee tietenkin lopullisesti maaliskuu ja muutoin jossakin välin helmikuun loppupuolta enemmän kuin jo tammikuu ellei sitten tietysti IIHF itse kyllästy odottamaan muuta tilannetta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen MM-kisojen eli U18-ikäryhmän osalta nuorille naisille puhuen on viimein käytännössä pienin eroin/viivein lukkoon lyötynä muotoutunut tulevan vuoden MM-ohjelma joskin lisäksi erinäisiä nousuoikeuspaikkoja on jälleen evätty IIHF:n tahdolta ja sitten erinäisiä vastustajamaita niitä kiistämään riittää.

Ei tosin enää kovin kauan joidenkin turnausten osalta kun ylimmät turnaukset ovat syksyyn nähden enää kuukauden tai vähän yli päässä muutenkin.

Täten ei ole helppoa tietää ensi vuodeksi lopullisen täysin vielä kuvioita kun jonkin aikaa sitten aiemmin Itävallassa pelatun viimeisen nk. Peruutusturnauksen myötä saatiin päättyneen vuoden pelit pakettiin MM-ohjelmassa!

Jälleen IIHF teki muutoksia joista pääosin hyötyivät erinäiset putoavat joukkueet ja monet toiseksi sijoittuneet joukkueet joutuivat olemaan käärmeissään kun eivät ole ilman ihmeitä pääsemässä sitten ylös päin.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonakin muodostui merkittäväksi myöskin etenkin tässä vaiheessa.

Muista asioista puhuen jo aiemmin Japanin tytöt tietenkin nousivat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi.

Viimeksi puhuin näistä asioista 19.9.2022, 30.9.2022 ja 14.10.2022.

Laitetaan vielä tämän hetken MM-ohjelma ensi vuodeksi kun tosiaan tulee viimein sitten MM-kisojen 1. Divisioonassa siinäkin sen alempaan lohkosarjaan selkeä järjestäjämaa ja pelipaikka Venäjän tietenkin pysyessä pois suljettuna kun Valko-Venäjä ei tyttöjen joukkuetta peluuta kuten ei myöskään sodan runtelema Ukraina.

Jolloin siinä tapauksessa ainoa jännitettävä mahdollinen vetäytyjä muita maita hyödyttäen on ehkä Kiina kiitos poliittisten jännitteiden nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan kun siihen siltä vielä päälle vietiin emännöintioikeus sen siirryttyä Puolaan tällä erää.

Ellei sekin sitten vielä hyvin viime hetkellä siirtyisi jollekin muulle maalle Puolan riitautuspäätöksen takia:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Italian Ritteniin 9.1.2023-15.1.2023 ja Puolan Katowiceen 9.1.2023-15.1.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Saksa (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan. Kun isompia kuulumisia ei ole Ranskaan tai Puolaan verrattuna kuulunut niin todennäköisesti ei välttämättä näistä poiketen riitauta/ole riitauttanut aiemmin päätöstä jäädä tälle sarjatasolle pienenä poikkeuksena.)

Italia (Toimii nuorekkaana kisaemäntänä.)

Ranska (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Ranska jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Ranska on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin. IIHF on toistaiseksi ilman ihmeitä pitämässä päätöksensä, mutta vielä on vähän aikaa jäljellä päätösten tulemiseen lopullisesti tässä vaiheessa.)

Unkari

Itävalta (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan.)

Norja (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi vielä nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen, se riitelee voimakkaasti myös naisten puolella ja niin näyttäisi käyvän myös sen tytöillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen. Tosin käytännössä se on sen viittä vaille hävinnyt. Etenkin kun se on merkitty Kiinan poliittisten jännitteiden vuoksi pitämään Kiinalta pois otetut kisat juurikin itse. Mikäli kuitenkin Puolalle ei lohdutuspalkinto kelpaa ja siinä samalla se itse nousee niin uusi emännöitsijä on etsittävä melkoisen pikaisella varoitusajalla.)

Taiwan

Etelä-Korea

Tanska

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. On kuitenkin ollut poliittisesti jännitteissä nk. Länttä vastaan osin Ukrainan Sodan kuten myös sen omien poliittisten tarkoitusperien suhteen ja lisäksi se on ollut napit vastakkain IIHF:n suhteenkin. Siten hurjimmillaan on mietitty senkin mahdollista pois jäämistä eri käytännöin. Mikäli niin hekumoivasti kävisi edes ajatustasolla se voisi luoda paikkoja joillekin tietyille maille. Tosin nyt joulukuuhun eli 4.12 mennessä Kiina on vakuuttanut jäävänsä tälle tasolle. Tosin Kiina on ollut närkästynyt siitä, että juurikin Shenzeniin Kiinaan suunnitellut tämän alemman lohkosarjan kisat otettiin siltä pois ja annettiin Puolalle tehdyn kielteisen päätöksen jälkeen lähtökohtaiseksi lohdutuspalkinnoksi sitten Katowiceen. Kiina on sittemmin välillä epämääräisemmin ja välillä suoremmin uhkaillut erinäisten MM-jääkiekkomaiden apurahojen poisotoilla ja muutamilla muillakin ilmoituksilla IIHF:n eri maita esimerkiksi suhteessa Ukrainan tilanteeseen.)

Espanja (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan.)

Sitten vielä MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja yllättävänkin moni uusi tai ainakin lähtökohtaisesti koronan viivästyttämä maa tekee debyytin tai paluun tyttöjenkin jääkiekkopuolen MM-ohjelman pariin täten yhteisen sarjankin ollessa hyvin laaja mikäli näin käy ja kun IIHF kieltäytyi vielä ensi vuodeksi juuri osin tästä syystä miettimästä MM-kisojen 3. Divisioonan laittoa tytöille:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 lähtökohtaisesti Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan nyt muutoksin 26.1.2023-1.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Iso-Britannia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä päänsä joutuu Iso-Britannia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Iso-Britannia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan. Lisälohdutuspalkinto on myös kisaemäntänä toimiminen. Mikäli yhdistyminen tulee on paha sanoa, että jatkuuko kisaemännyys vai mitä Iso-Britannia tekee. 30.9, 14.10 ja 4.12 olleen toistetunkin päätöksen mukaisesti tosin kisaemännyys ainakin vielä on voimassa. Mikäli kuitenkin käytännön viimeinen protesti päätöksestä nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan sitten kuitenkin menee läpi niin uusi kisaemäntä nuorille tytöille on etsittävä.)

Australia (Tämä ei varsinaisesti ole nousemassa pelillisin perustein, mutta on kyttäämässä mahdollista, nyt tosin äärimmäisen epätodennäköistä Kiinan vetäytymistä jolloin se aikoisi nousta myöskin MM-kisojen 1. Divisioonaan mikäli mahdollista. Tietenkin on myös osin suoraan, mutta ehkä vähän myös brittien mieleksi nostamassa lisävastalauseita kuten myös sarjalaajennustoivehaasteitakin IIHF:n suuntaan. Tosin IIHF:llä on korona-ajan oikuttelut tältä maalta hyvin muistissa. Tämän vuoden lohdutuspalkinnoksi mikäli nousua edes ohuen ohuena kabinetissa ei tule niin se on oikeutettu saman tien ylempään lohkosarjaan.)

Hollanti (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Latvia (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Turkki (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

Meksiko (On oikeutettu jäämään ylempään lohkosarjaan viime vuoden perustein.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kazhakstan (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Kazhakstan menestyi niissä huonosti ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Kazhakstan joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Islanti (Ikävä kyllä kuluneen kesän turnauksen jäännös-sijojenkin otteluilla oli väliä kuten Alkuerilläkin yhteisessä sarjassa. Täten Islanti menestyi niissä huonosti, oli viimeinen ja palkinnoksi nyt näillä näkymin erillisten lohkosarjojen nimissä Islanti joutuu jäämään alempaan sarjalohkoon. Siitä sitten nousu on vaikeampi. Yhdistämistä se on pyytänyt, mutta välillä maamäärän runsauden takia on pelännyt jopa MM-kisojen 3. Divisioonankin perustamista ja sen joutumista sinne.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon. Tosin sillä ei ole merkitystä mikäli sarja pelattaisiin yhteisenä. Uudelle-Seelannille oli kallis, suuri virhe olla edes yrittämättä korona-aikana pelaamista yhteisissä kisoissa. Tuolloin tietenkään se välttämättä ei olisi noussut yhtä tietenkään MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta kyllä taso todennäköisesti olisi voinut riittää oikeutukseen muutoin pelata enemmänkin kuin selvästi MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä lohkosarjassa. Näin ollen siitä sitten nousu on vaikeampi mikäli sellaista huonoimmillaankin tulee. Australian tapaan tämä maa on ollut paljon kiistoissa korona-aikaan IIHF:n kanssa joten mieltyvyys sieltä suunnalta on heikkoa joten edes teoreettiset vastalauseet tuskin menevät läpi.)

Bulgaria (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus. Lisäksi emännöi erilliskisojen yhteydessä alempaa lohkosarjaa. Mahdollinen yhdistyminen ja siitä siirtyminen kisaemännäksi lienisi sitten oma haasteensa.)

Belgia (Koronan viivytyksistä johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Eesti (Koronan viivytyksistä kuten osin raha/pelaaja/valmennuspulasta johtuen ei ole ollut Tyttöjen MM-ohjelmassa mukana. Pyrkimyksiä on ollut ja tulikaste olisi luvassa tai paluu hyvinkin pitkän ajan jälkeen. Käytännössä 30.9 on vahvistanut tulevansa päätöksen pysyessä nyt 4.12 mennessäkin. Mahdollinen yhteinen sarja olisi odottamaton, mutta kovin epätodennäköinen bonus.)

Tyttöjen MM-ohjelmasta tulikin kieltämättä jälleen selvästi laajempi kuin odotettiin!

Tosin välillä tuntuu, että ehkä uudet tulijat olisi ollut kenties syytä vielä ohjata MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle kun se olisi pistetty jäille.

Voi kyllä olla, että olen siinä vähän väärässä.

Sen näkee sitten kuten myös sen, että tuleekohan kenties tyttöjääkiekon kansainvälisen heräämisenkin myötä lisää halukkaita vielä ennen MM-ohjelman käyntiin pyörähdystä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös