Divisioonien MM-kisat

  • 183 173
  • 1 034

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tyttöjen eli U18-ikäryhmän MM-ohjelman kisat tuleville naisille päättyivätkin 2. Divisioonan ikäryhmien sarjalohkojen osalta seuraavasti:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan 26.1.2023-1.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

21.1.2023

Australia-Turkki 3-1 (Hieno alku Australian tytöille ja tasoerosyistä johtuen ottelun lopputulos olisi voinut olla tuntuvasti suurempikin.)

Meksiko-Latvia 1-6 (Tämäkin oli hieno alku Latvian tytöille ja tasoerosyistä johtuen ottelun lopputulos olisi voinut olla tuntuvasti suurempikin.)

Hollanti-Iso-Britannia 3-1 (Tämä oli melkoinen paukku ja nolaus melko lailla selvinä nousuehdokkaina pidetyille brittien mimmeille. Tulevat Vrouw-Oranjen edustajat sen sijaan pitivät edustat puhtaana, syötöt terävinä ja ansaitsivat voittonsa.)

22.1.2023

Turkki-Meksiko 3-2 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Lähinnä putoamistaisteluksi miellettävässä ottelussa taitoa riitti, mutta niin myös kehimistä likaisine peleineen joten ei siinä mielessä ollut välttämättä liiallisen silmänilon ottelu tämä.)

22.1.2023

Australia-Hollanti 4-0 (Tämä ottelu oli aluksi kuten pitikin eli hyvinkin tiukka, mutta sittemmin hyvän turnausalun ja brittien kompuroinnin elähdyttämä Australia meni kyllä voittoon. Hieman turhan paljon oli koukintaa ja kahvailua välillä, mutta kyllä keskimäärin verraten puhdasta peliä voittaja osasi pelata. Tulevalle Vrouw-Oranjelle jokunen maali olisi ollut makea juttu, mutta nyt jäätiin nollille.)

Iso-Britannia-Latvia 2-3 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Toisin kuin Meksiko-Turkki-ottelussa niin tässä pelattiin selkeästä sarjanousustakin ja briteille tämä oli jälleen mollivoittoinen suoritus osittain ainakin. Tämän pistevoiton myötä Latvia taisteli sarjanousustakin nyt tosissaan. Ehkä ihan vähän kuitenkin oli nähtävissä turhaa yli-innokkuutta tai hosumista. Siltikin mielestäni Latvia on nouseva kyky ellei äkkinäistä taantumista tapahdu.)

24.1.2023

Hollanti-Latvia 1-2 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Kun näin kävi niin Latvian tyttöjen sarjanousu tulisi jäämään tietenkin Australiaa vastaan pelattavaan otteluun käytännössä. Hollannille tämä lopputulos tiesi käytännössä nousuhaaveiden hautautumista. Silti se pisti Latvian mimmit todella, todella tiukoille. Ehkä olisi voittanut, ehkä ei ja nyt kävi tietenkin näin.)

Australia-Meksiko 5-2 (Australia voitti jälleen selvästi nyt nousu mielessään ja etenkin lähikilpailijoiden syödessä pisteitä toisiltaan brittien myös kylpiessä vaikeuksissaan kaikki jäi kiinni Latvia-ottelusta. Etenkin kun vastustajaa pystyi luonnehtimaan nousukkaaksi ja ehkä tulevalla aikavälillä selvemmäksi MM-ehdokkaaksi sitten kunhan kaikki olosuhteet kuntoon tulee. Australiallakin kuitenkin oli ja on kykynsä jääkiekossa vaikka niitä ei aina huomatakaan.)

Iso-Britannia-Turkki 3-1 (Viimein brittien tytötkin voittivat, mutta kieltämättä jälleen kritiikkiä riitti kun voitto tuli niin myöhään kuin tuli ja nousuun ei enää käytännössä asiaa ollut. Lisäksi oli hieman turhia jäähyjä vastustajaa vastaan minkä piti olla valovuosia brittejä perässä tälläkin tasolla.)

26.1.2023

Latvia-Australia 2-3 (Tämä oli ehkä ellei sitten jo ollutkin kisojen sinänsä paras ottelu. Kiitos hyvän Latvian maalivahtityöskentelyn he pysyivät sinnikkäästi unelmassa noususta melko pitkään. Ehkä parasta oli sinänsä jo selvän 0-3 tappion kiriminen kiinni loppulukemiin. Kuten myös yhden tehdyistä maaleista tekeminen alivoimallakin. Maalipaikkojakin oli vähemmän, mutta maaleja myös tehtiin! Australia teki sen mitä vaadittiin ja ottelun jälkeen juhlittiin tätä voittoa kuin maailmanmestaruutta. Sitä se olisikin mikäli muissa ikäryhmissä tai selkeästi vanhemmissa ikäryhmissä miehissä tai naisissa Jään Kengurut kykenisivät tämän tekemään nyt kuitenkin peräti Latvialle! Australia hallitsi pitkässä juoksussa pelejä kuten teki maaleja enempine maalipaikkoineen, mutta oli menettää nousunsa liikajäähyihin kuten myös muutamaan todella typerään, kuten juuri Latvialta muutoin turnauksesta lainattuun keskialuehosumiseen! Tämän myötä sinänsä Latvia antoi myrskyvaroituksen sitten ensi vuodelle.)

Meksiko-Iso-Britannia 0-3 (Kun Latvia-Australia-ottelu ei mennytkään pisteryöstöksi niin täten brittien nousuhaaveet meni siinä. Meksikoa kyllä vietiin kuin märkää rättiä mimmeineen, mutta yllättävänkin puolivaloilla masentuneet brittien mimmit tätä ottelua pyöritti.)

27.1.2023

Latvia-Turkki 1-0 (Tätä ottelua silmäillessä ei ollut välillä uskoa silmiään, että mitähän liene tapahtunut Latvian tyttösille yhdessä yössä? Voitto kyllä otettiin, mutta ei kyllä ottelun ongelmia voinut selittää käytännön sarjanousemattomuuden masennuksellakaan! Turkki oli kyllä teetättää suurtempun, mutta ikävä kyllä Linda Rulle Latvialle sen ainokaisen sitten teki jolloin se sensaatio jäi tekemättä. Latvialle tuli erikoisuutena peräti kaksikin joukkuejäähyä yksinkertaisesti liian nopeasta pelaajien päästämisestä jäälle. Silloin oli Turkkikin uskomattomasti lähellä tehdä maalin edes tasoittavana. Näin ei käynyt.)

Hollanti-Meksiko 3-1 (Tulevat Vrouw-Oranjen edustajat nyt vielä vähän nuorempina sellaisina pyöritti kyllä peliä halutessaan, mutta Meksiko pystyi ajoittain hämmentävänkin teräviin vastahyökkäyksiin ottelussa. Lisäksi turnauksen aikana Meksikon tytöt näyttivät turkkilaisiin nähden edes pysyvän tahdissa mitä pidemmälle edettiin. Toivoa ehkä on, mutta nyt pudottiin toki alempaan lohkosarjaan Meksikon osalta. Hollannille itselleen sarjanousu jäi ensi vuoden tavoitteeksi.)

Iso-Britannia-Australia 2-1 (Turnauksen alun perin hehkutetussa 'Finaalissa' britit sitten voittivat aussit, mutta ikävä kyllä itse sarjanousu oli mennyt briteiltä pilalle jo aiemmin. Tämäkin herättää omat kysymyksensä jatkosta. Samoin vähän ikävä piirre oli nähdä Australian häviävän. Etenkin kun ensi vuonna haaste on kovempi ylemmässä sarjassa. Latviakin oli jo vähän turhan rankka haaste tietyin ehdoin ja muutenkin Australian pitäisi terästäytyä keskittymään jäällä haasteisiin paremmin ajoittain. Hieno juttu kuitenkin oli heidän nousunsa myös ennen kaikkea näyttönä korona-ajan jälkeisille epäilyille Australian jääkiekon kyvyistä tai IIHF:n änkyröille.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

26.1.2023

Islanti-Belgia 2-3 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Myöhemmin ajatellen Belgian tuleville naisille tämä oli ikävä pistemenetys kun ajateltiin mahdollista sarjanousua. Itse debyytti tai pitkän ajan jälkeen tuleva paluu oli täten melko hyvä.)

Eesti-Bulgaria 0-6 (Tämä oli myös debytoijien tai pitkän ajan jälkeen tulevien paluun osalta melkoinen näytös. Kisaemännille tämä meni lopulta ehkä pelottavankin selvin luvuin. Kun muuta turnausta ajattelee niin suurin osa maista oli tasaisina keskenään siinä missä Belgia ehkä oli vähän niitä edellä, mutta Eesti edusti sitten peräpäätä. Välillä pelottavankin selvästi. Jo maalintekokin oli vaikeaa yrityksistä toki sitten puhumattakaan.)

27.1.2023

Islanti-Uusi-Seelanti 2-1 (Koronan jälkeen palaava Uusi-Seelanti mimmeineen hävisi tämän ottelun hyvinkin täpärästi vaikka välillä pahalta näyttikin, että tappio olisi suurempi ja tasapelikin olisi vain unelma. Islannille tämä voitto oli tarpeen, mutta turnaustasaisuudelle se ei voinut mitään.)

Belgia-Eesti 7-0 (Tulevien Jään Pääskyttärien pyöritys jatkui miten ehti ja Belgian suhteen tämä oli välillä kovin tyrmäävää puolivaloillakin kulkien.)

Kazhakstan-Bulgaria 8-1 (Mikäli viime vuosi yhteisessä sarjassa oli ollutkin kuin tervanjuontia niin tänä vuonna ihme kyllä erillisissä lohkosarjoissa muutti kaiken! Tosin ihan heti alkuun todellinen kazakkien kyky ei ollut nähtävissä niin selvästi kun osa oli vasta-alkajien tasoa tai debytoijia pitkän ajan jälkeen. Kun muuta turnausta ajattelee niin suurin osa maista oli tasaisina keskenään siinä missä Belgia ehkä oli vähän niitä edellä, mutta Kazhakstan edusti sitten huippua. Välillä pelottavankin selvästi. Niin paljon voi tosin yksi ikäluokka kuten myös sen erinäiset huippupelaajat kaikkea muuttaa.)

28.1.2023

Uusi-Seelanti-Kazhakstan 1-7 (Mikäli vielä viime vuonna joku tätä olisi sanonut tätä ennen tulevien Jään Kiivittärien vetäytymistä koronan vuoksi tai osin tätä ennenkin lopputulokseksi niin siinä olisi kieltämättä ollut vähän miettimistä kyseisten väitteiden sanojille vähän hassuna pitämisestä. Näin tosin silloin ja nyt kävi sitten näin! Tietysti Uusi-Seelanti oli koronapalaaja, mutta sen piikkiin tätä häviämistä ei sellaisenaan juuri voinut laittaa. Vähän parempi lopputulos olisi saanut olla lähinnä mainesyistä mikäli ei muista syistä sitten. Kazakit oli kovaa vauhtia menossa ylempään lohkosarjaan pääsyä.)

29.1.2023

Islanti-Eesti 8-1 (Tämä oli Jään Pääskyttärien ainoa osoitus jossain määrin pysymisestä vastustajiensa tahdissa. Palkinnoksi saatiin sitten ainoa turnauksen tehty maalikin päätöserän 5-1 tilanteeseen Amalia Gellerin toimesta. Toisessa erässä Eesti ei saanut ainoatakaan järkevästi maalia kohti lyötyä laukaustakaan! Niin kylmät oli tosiasiat tasoeroineen.)

Kazhakstan-Belgia 5-3 (Tämä oli turnauksen parasta tarjontaa! Belgia meni tasoihin kuten myös johtoonkin! Ikävä kyllä pienestä jäi pisteryöstö ellei peräti voittokin kiinni kun nk. Jään Mimmi-Paholaiset alkoivat sitten väsyä vähän liikaa kuten ottaa pari turhaa virhejäähyäkin paikassa missä ei olisi pitänyt. Siten ylempään lohkosarjaan pääsymietintä oli ohi ja kazakit oli voitossa kiinni kuten tämän ottelunkin suhteen.)

Uusi-Seelanti-Bulgaria 4-2 (Tässäkin oli hetkensä. Nuorekkailla kisaemännillä oli kotiyleisö puolellaan, mutta ikävä kyllä nyt kävi näin eikä hieno sinnittely saanut palkkaansa. Koronan jälkilöylyihin nähden ensi vuodeksi Uusi-Seelanti lienee sitten terävämpi kuin nyt voitostakin huolimatta. Etenkin kun syöttöpeliin olisi pitänyt tässä pelissä kiinnittää huomiota keskialueen 'nukkumisenkin' lisäksi. Välillä juuri sellaisen torkkumisen vuoksi Bulgaria oli osin pelissä niin pitkään kiinni kuin oli.)

31.1.2023

Eesti-Kazhakstan 0-8 (Turnauksen huonoin ja turnauksen paras vastassa ei voinut tulla kuin rumaa jälkeä. Eestin suhteen sentään ihan mitään 0-80 tappiota ei tullut, mutta kymmenysosakin siitä on pelottava juttu. Ilman muuta ajan kanssa Eesti saa hommansa kuntoon mimmeilleenkin, mutta kieltämättä nöyryyttävän kallis oppimatka tämäkin oli. Kazhakstanin homma alkoi mennä tasoeron vuoksi melkein lekkeripeliksi vähän jo alkuminuuttienkin jälkeen. Sittemmin pelattiin kuin pelattiin.)

Belgia-Uusi-Seelanti 3-2 (Tämäkin oli tasolleen hieno ottelu. Belgialla oli hallussa yleiset aloitusvoitot kuten myös erikoistilanteet kuten kulmasta aloitukset voittoineen, mutta Uusi-Seelanti hallitsi vastahyökkäyksiä, syöttöpelejä ja keskialuettakin. Kun ääripäät turnauksesta unohti niin muu jääkiekko tässä turnauksessa oli viihdyttävää. Ehkä vähän kuitenkin Belgia oli alakynnessä siksi kun kazakeille oli juuri hävitty pääsy käytännössä ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi.)

Bulgaria-Islanti 2-3 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Tämäkin oli tasainen ja kiihkeä vääntö. Ikävä kyllä nuorekkaat kisaemännät hävisivät tämän ottelun.)

1.2.2023

Uusi-Seelanti-Eesti 11-0 (Vastoin pientä odotusta se olikin sitten Uusi-Seelanti joka suoritti suurimman selänpesuvoiton Jään Pääskyttäristä. Täten etelänaapurimme tuleville naisille kallis, hyvinkin nöyryyttävä opintomatka oli ohi. Tietenkin avain on tulevassa ja jokunen harjoitusleiri otteluineen pohjoisnaapurissa eli tietenkin Suomessamme lienee tarpeen heille opin saamiseksi. Uudelle-Seelannille jääkin sitten pohdittavaa koronan jälkijunaan. Mitä nyt sentään ylempään lohkosarjaan pääsy lienee helpompaa ensi vuodeksi kun ei sentään kazakkeja ole sitä estämässä.)

Bulgaria-Belgia 4-6 (Tämä oli hyvä, sinnikäs lopetus tietenkin nuorekkaille kisaemännille kuten myös tietysti debytoijille tai palaajille pitkän ajan jälkeen eli Belgialle voiton suhteen. Tietysti ensi vuosi on molemmille kysymysmerkki. Etenkin kun Bulgarialla ei ole kotiyleisöetua ja Belgian pitäisi ehkä vähän parantaa puolustusalueen terävyyttä. Tosin nyt Belgian tulevien naisten ei ehkä tarvitse jatkossa pelätä epäonnistumista kun ennen turnausta tuntui olevan hermostuneisuutta ja ehkä osin joillakin pelaajilla oli vähän koti-ikävääkin nähtävissä. On inhimillistä kuitenkin tuntea näin. Eikä se ole toki häpeä muillakaan.)

Kazhakstan-Islanti 7-0 (Lopetus hienoon turnaukseen oli tosiasia kazakeille. Nousu ylempään lohkosarjaan oli sitäkin selvempää sitten. Onneksi sentään sitä hullun hauskaa juttua ei tapahtunut, että MM-kisojen 3. Divisioona olisi sittenkin laitettu jäille tässä ikäluokassa ja edes ajatuksena Kazhakstan olisi pudotettu sinne. Jälki olisi ollut vielä jotain sitäkin hurjempaa kuin miten Eesti-ottelussa näytti! Voi vain kuvitella miten hyvän haasteen kazakit olisi antaneet yhteisessä sarjassa kuten miten Latvia kykeni tänä vuonna myös erillisessä, ylemmässä lohkosarjassa.)

Ottelut pelattiin MM-kisojen 2. Divisioonassa siten, että välipäivät olivat ylempään lohkosarjaan 23.1.2023 ja 25.1.2023 ja alempaan lohkosarjaan välipäivä oli 30.1.2023.

Dumfriesin Jäähallissa eli Ice Bowl Centerissä/Ice Bowlissa pelattiin ylempi lohkosarja ja Sofian Jäähallissa eli Talviurheilun Palatsin Jäähallissa pelattiin alempi lohkosarja.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä olisi vielä pistetilanteet viime viestistä pois jääneinä pitkälti varmuuden nimissä ja ilman tilanpuuteviestin vihoittelua juurikin yllä olevista tyttöjen puolten turnauksista MM-ohjelmaan puhuen:

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Dumfriesiin 21.1.2023-27.1.2023 ja Bulgarian Sofiaan 26.1.2023-1.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A Pistetilanne

Australia 12 pistettä

Latvia 10 pistettä

Hollanti 10 pistettä

Iso-Britannia 10 pistettä

Turkki 2 pistettä

Meksiko 1 piste

Australia nousee täten varmasti ensi vuodeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan tässä ikäryhmässä, Iso-Britannia mimmeineen joutuu jäämään kovin nöyryyttävästi tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan ja Latvia hyvin vähän selvästä noususta jääneenä ja tasapelistään huolimatta saattaa vielä myös nousta MM-kisojen 1. Divisioonaan tässä ikäryhmässä täydennysjoukkueena.

Latvia ikävä kyllä joutuu odottamaan mahdollista nousuaan riippuen IIHF:n herrojen päätöstä nk. Tapaus Kiinan ja myös Taiwanin suhteen. Mikäli nk. Raha-Kiinana tunnettu Taiwan pudotetaan myös niin silloin Latviakin saa nousta ja tulevaisuuden suhteen olisi parempi näin.

Mikäli näin ei käy niin kyllä Latvia edelleen hyvin vahvasti on nousussa kiinni ensi vuodeksi ilman kenties äkkinäistä ikäluokkaheikentymistä.

Lisäksi tietenkin Meksiko putoaa ensi vuodeksi alempaan lohkosarjaan.

2. Divisioona sarjalohko 2B Pistetilanne

Kazhakstan 15 pistettä

Belgia 11 pistettä

Islanti 9 pistettä

Uusi-Seelanti 6 pistettä

Bulgaria 4 pistettä

Eesti 0 pistettä

Kazhakstan nousee täten ensi vuodeksi tässä ikäryhmässä sen nuorista naisista puhuen ylempään lohkosarjaan, Belgia joutuu jäämään tähän alempaan lohkosarjaan toki parhaimpana debytoijana tai pitkän ajan jälkeen palaavista ja Eesti jäi toden totta hännänhuipuksi tässä turnauksessa tänä vuonna.

Mikäli tulee tähän ikäryhmään nuorille naisille MM-kisojen 3. Divisioona niin Eesti kyllä murheellisen todennäköisesti putoaa sinne ja lisäksi seuraa voivat tehdä ansaitsemattoman oloisesti Bulgaria ja Uusi-Seelantikin.

Sen näkee sitten kun aiempi innokkuus näytti tyrehtyvän viime vuoden lopulla tai tämän vuoden aluksi jolloin IIHF sitten pyörsi puheet ainakin vielä vuodeksi sen perustamisesta tytöillekin.

Tyttöjen MM-ohjelma tälle vuodelle on tietenkin erinäisiä nousemisen tai putoamisen epäselvyyksiä huomioimatta kuitenkin nyt saatu pelattua päätökseen myös oman juhlavuotensa kunniaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Juniorien eli U20-ikäryhmän MM-ohjelman kisat MM-kisojen 3. Divisioonaan tälle ikäluokalle kerrotaan tuleviin viesteihin kun kisaisäntänä säilyi Turkki.

Turkkilaiset nuoret isännät ja IIHF itsekin päättivät lisäajasta hyvässä hengessä siinäkin mielessä, että mikäli vain IIHF:n myöntämiin lisäpaikkoihin on/oli kiinnostusta niin pitäähän/pitihän halukkaillakin olla riittävästi aikaa ne ottaa haltuun!

Näin meneteltiin 14.10.2022 ja 4.12.2022 kerrottujen viestien pohjalta.

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan yhteiskisojen tilanne täksi vuodeksi kun ne menivät täten jo kerrotusti Turkkiin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa 26.1.2023-2.2.2023

3. Divisioona

Australia (Joutui jäämään tälle tasolle kun ihan ei nousu onnistunut. Oli aiemmin melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta palasi kyllä, mutta esimerkiksi sarjaputoamisen peruminen evättiin kun IIHF:ltä meni hermot vähemmän yllättäen. Aiemmin oli vielä vähäisesti kiinnitettynä nousuun mikäli ikäluokassaan Ukraina olisi vetäytynyt sotansa takia. Ei vetäytynyt joten se jäi tähän sarjaan. On/Oli todennäköisin nousijaehdokas yhteiskisoissa jälleen, mutta kaikki on/oli mahdollista jälleen jäämistä myöten. Lopulta näin ei käynyt jolloin se korvasi ainakin viime kesän Meksiko-perseilyn täysin lukemin!)

Bosnia ja Hertsegovina

Israel (Korona-aikaan riitautti putoamispäätöksen, IIHF eväsi sen ja siten se pelillisesti olikin Serbian lisäksi ainoa nuorten maajoukkue mikä ei kyennyt peliään päättämään kohujaan vasten edes nousuun jolloin sitä kohtaan ei voinut myöskään tuntea myötätuntoa samoin kuin vaikkapa Hollantia tai Italiaa kohtaan heihin kohdistuneisiin väärintekoihin. Voi toki nousta/Pystyi toki nousemaan nyt ensi vuodeksi/tälle vuodelle yhteiskisoissakin. Näin melkein kävikin, mutta valitettavasti varmempi suora nousu jäi tappion myötä siihen. On tällä hetkellä nousussa tosiaan kiinni riippuen IIHF:n herrojen päätöksestä jälleen kerran.)

Kirgisia

Etelä-Afrikka

Turkki (Isännöi turnausta.)

Uusi-Seelanti (Palaa/Palasi MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle. Oli aiemmin myös melkoisen kissanhännän vetoleikissä IIHF:n suhteen palaamisen ja palaamattomuuden nimissä koronan vuoksi. Lopulta ei palannut pelaamaan juuri nyt kuluneeksi viime kesäksi, mutta jälleen nyt talveksi kyllä palasi.)

Bulgaria (Palaa/Palasi MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle.)

MM-kisojen 4. Divisioonan pelaamattomuuden myötä Uuden-Seelannin ja Bulgarian lisäksi myös Etelä-Afrikka ja Kirgisia saivat jäädä MM-kisojen 3. Divisioonan pariin putoamatta.

IIHF pitää/piti yllä kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan mistä yhteen lähtökohtaisesti eniten kiinnostusta on/oli osoittanut kuluneen viime kesän peruutuskisoista pois puutteellisen paperityön takia jäänyt Iran.

Yksi muu ehdokas onkin/olikin vielä auki mikäli näin käy/kävi.

Näin ei käynyt vaan esimerkiksi poliittisen vihamielisyyden takia aiemmin kiinnostunut Iran vetäytyi vuodenvaihteessa ja lisäksi korvaajiksi Iranille mietityt Uzbekistan ja Turkmenistan vaihtoivat maajoukkueineen kiinnostuksensa toiseen turnaukseen jolloin tästä tuli 8 maan turnaus.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Yllä kerrottujen ikäryhmän yhteisissä kisoissa Turkissa turnausmuoto säilytettiin samana kuin viime vuoden kesällä Meksikossa pelatussa turnauksessa eli kun ei vieläkään tullut Jääkiekon MM-kisoille 4. Divisioonaa juurikin nuorille miesten aluille niin jokainen pääsi tietysti jatkoon.

Sijoitusottelut yleisesti, Puolivälierät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali pelataan/pelattiin loppujärjestystä varten.

Finaalissa vain voittaja nousee/nousi täysin varmasti, mutta kenties myös sen häviäjä nousee/oli nousuun kiinni pienellä poikkeuksella sitten ennen pitkää seuraavan vuoden Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan sarjalohkoon.

Syy siihen tietysti olisi siinä, että 1-2 maata tämän hetken tilannekuvan perusteella voi nousta ensi vuodeksi tai heti kun pelataan tietenkin IIHF:n linjausten mukaan.

Tarkemmat linjaukset junioreille kuten myös pojille, tytöille ja naisille selviävät sitten ajan mittaan loppuvuoden aikana.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa Zeytinburnun Jäähallissa 26.1.2023-2.2.2023 pelatut kisat määrittyivät seuraavalla tavalla lohkojakoineen:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa Zeytinburnun Jäähallissa 26.1.2023-2.2.2023

A-lohko

Australia

Bosnia ja Hertsegovina

Kirgisia

Uusi-Seelanti

B-lohko

Israel

Turkki

Etelä-Afrikka

Bulgaria

Alkueriä kuten myös yleisestikin turnausta pitää yrittää käsitellä yhteisesti mikäli mahdollista niin samaan viestiin.

Mikäli ei ole mahdollista niin lähiviesteihin mennessä selkoa siitä sitten tuleekin!

Turnaukseen tuli sikäli kun kiireiltäni ehdin seurata niin seurattua tietenkin kirgiisinuorten ja bosniakkinuorten otteita.

Etenkin kun viime kerran vasta-alkajien tai palaajien otteet piti olla parempia nyt tähän turnaukseen.

Mikäli edes jotenkin parempaa valmistautumista oli niin jäällä se murheellisesti ei juuri näkynyt.

Pidemmittä puheitta nyt itse pari päivää sitten päättyneen turnauksen pariin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan yhteisesti vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa Zeytinburnun Jäähallissa 26.1.2023-2.2.2023 pelatut kisat päättyivät täten seuraavin tuloksin Alkueriin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa Zeytinburnun Jäähallissa 26.1.2023-2.2.2023

A-lohko

26.1.2023

Australia-Kirgisia 12-4 (Tässä ottelussa kieltämättä heti nousujahtiin lähteneet aussipelaajat pyöritteli sitten kirgiisejä minkä ehtivät. Välillä tosin kirgiisinuoret pysyivät kuitenkin jotenkin jo vauhdissa.)

Bosnia ja Hertsegovina-Uusi-Seelanti 1-6 (Tässä ottelussa pitkälti vain bosniakkien erinomaisiin pelastuksiin venynyt maalivahti esti ottelun tappiolukemisen karkaamisen kirgiisinuorten tasolle. Kenttätyöskentely oli kuitenkin bosniakkinuorille huolestuttavankin heikkoa ajoittain eikä kirgiisinuorista poiketen riittävän tehokkaasti maaleja saatu yhtä enempää.)

27.1.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Kirgisia 3-4 (Tässä tahtojen taistossa ei tunteita, tulisuutta ja jäähyjä puuttunut. Tästä huolimatta kirgiisinuoret punnersi voittoon. Välillä kyllä tuntui siltä, että kirgiisinuorten lahjakkuus yksinkertaisesti välillä jää hurjan temperamentin varjoon ja tämänkin vuoksi sitten käy peleissä miten käy. Lähellä oli juuri tuonkin takia tappio tulla. Bosniakkinuorten maalivahtityö oli jälleen hyvää, mutta kenttätyöskentelyä imarteli jälleen vain itse vastus ja tässä tapauksessa ajoittain liikaa kutsunut jäähypenkki aitioineen.)

Uusi-Seelanti-Australia 2-6 (Tässä ottelussa pelattiin verraten kovasti silloin vielä vähäisiin panoksiin nähden. Nyt tulevat Jään Kengurut 'isoveljenä' olivat parempia tällä erää. Ehkä vähän terävämpi maalivahdin keskittyminen olisi pelastanut tulevat Ice Blacksit myös Jään Kiiveinä tunnettuna parilta turhan helpohkolta lisämaalilta!)

29.1.2023

Australia-Bosnia ja Hertsegovina 10-0 (Välillä tässä ottelussa tuntui hyvin pelottavasti siltä, että loppulukemina nähdään väliltä 20-0, 30-0 tai 50-0 olleita lukuja. Sen verran pelottavan luokatonta oli bosniakkinuorten kenttätyöskentely ja siihen päälle oli välillä pakko vaihtaa ylityöllistetty bosniakkinuorten veräjänvahti toiseen siitä sitten sitäkin huonommin tuloksin lopulta. Mikä tahansa maali bosniakkinuorille olisi ollut suuri ihme.)

Kirgisia-Uusi-Seelanti 3-1 (Tämä oli kisojen jättipaukku ja helkkariin kova juttu kirgiisinuorille! Uusi-Seelannin nuoret toki vähän imartelevasti oli vähän päästä pyörällä Australialle kärsityn tappion jälkeen, mutta olisi heidän silti pitänyt arveluissa kirgiisit muka ylivoimaisin eduin niputtaa pakettiin. Näin ei käynyt ja kirgiiseillä lievästi sanoen tästä käynnistyi pieni kansallisjuhla toki maan kuohuvalla TV-puolellakin!)

B-lohko

26.1.2023

Israel-Etelä-Afrikka 16-1 (Tässä kyyti oli kylmäävää Jään Sarvikuonoina nykyisin enimmäkseen tunnetulle Etelä-Afrikalle ja sen nuorille. Israel kyllä pystyi pyörittämään ikäluokkineen ja lahjakkuuksineen ottelua miten tahtoi.)

Turkki-Bulgaria 3-5 (Tässäkin ottelussa riitti puhdikkuutta, mutta silti nuoret isännät vähän nöyryyttävästi alkuun hävisivät tämän ottelun. Bulgarian nuorille hyvä alku palaajina.)

27.1.2023

Bulgaria-Israel 0-8 (Tässä ottelussa Bulgaria toden totta oli helisemässä ja hyvin nopeasti Israel meni menojaan. Israelin mahdollista silloista nousua miettineiden valossa sitä ajatellen pieniä etuja on ollut juuri ennen koronaa kuten korona-aikaakin yhden kautta aikain heikoimmaksi ihan Israelin nuortenkin tasolla sanottujen pelaajien taitojen ja kykytasojen kasvaminen niin nuoriin kuin maajoukkuepuolelle. Ehkä tilanne ei tätä menoa niin toivoton ole parempiinkaan nähden.)

Turkki-Etelä-Afrikka 9-3 (Turkki tietenkin hieman nolattuna isäntänä ei ollut kiinnostus nöyryytyksensä jatkosta tippaakaan ja meni menojaan. Tietenkin huomiota herätti Turkin minkäänlainen maalin päästäminen entisille Kiekko-Panttereille eli Etelä-Afrikalle saatikka sitten peräti kolmenkaan!)

29.1.2023

Etelä-Afrikka-Bulgaria 0-5 (Tämä ottelu olisi voinut synkemminkin päättyä Jään Sarvikuonoille. Bulgarialta oli täten melko helppoa suorittaa voitto.)

Israel-Turkki 6-3 (Israel voitti tämän pelin mistä ei tietysti tunteita puuttunut kun viime aikoina jälleen poliittiset välit ovat olleet koetuksilla esimerkiksi Ukrainan Sodan vuoksikin. Silloin tällöin myös muutenkin kun Erdogan on tunnetusti mitä on.)

Pistetilanne oli seuraava:

Nuorten MM-kisojen 3. Divisioona Turkissa Istanbulissa Pistetilanne

A-lohko

Australia 9 pistettä

Kirgisia 6 pistettä

Uusi-Seelanti 3 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 0 pistettä

B-lohko

Israel 9 pistettä

Bulgaria 6 pistettä

Turkki 3 pistettä

Etelä-Afrikka 0 pistettä

Puolivälieriin pääsi jokainen.

Sijoitusotteluista puhuen alempi pelattiin ennen Välieriä ja ylempi pelattiin ennen Pronssiottelua ja Finaalia.

Seuraavaan viestiin tuleekin muut lopputulokset ja mikäli vielä yksi muu viesti tulee niin siihen tulee sitten muu loppujärjestys pohdintoineen tulevaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nuorten MM-kisojen 3. Divisioona Turkissa Istanbulissa päättyi seuraavasti muiden ottelujensa osalta kaikkiaan näin:

Nuorten Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan vuodeksi 2023 Turkissa Istanbulissa 26.1.2023-2.2.2023

Puolivälierät

30.1.2023

Australia-Etelä-Afrikka 28-0 (Nyt lähti kyllä Jään Sarvikuonoilta sarvi päästä tai vanhan nimensä mukaisesti Kiekko-Panttereilta kynnet käpälistä ja hampaat suusta! Sen verran tyrmäävää oli jatkoon meno sitten ausseilta tästä ottelusta. 83 kertaa Australia laukaisi kohti maalia ottelussa ja Etelä-Afrikka vaivoin kuusi kertaa sitten kohti maalia!)

Bulgaria-Uusi-Seelanti 6-2 (Tämä oli melkoinen yllätys bulgaareille ja nöyryytys sitten Uuden-Seelannin nuorille! Etenkin kun jatkoon odotettiin mentävän heille.)

Israel-Bosnia ja Hertsegovina 10-0 (Erittäinkin selvästi myös Israel meni jatkoon tästä ottelusta. Bosniakkinuorten kunniaksi on kuitenkin sanottava, että kerrankin yleinen kenttätyöskentely turnauksessa parani jolloin ihan niin yksin ei maalivahdin tarvinnut olla. Toki tasoero oli liikaa. Ensimmäisessä erässä peräti kovin outoa oli, että bosniakkinuoret eivät laukauksissa olleet juuri maalia kohti jäljessä nk. Pyhän Maan nuoria. Tosin ikävä kyllä sitten Israelin nuorten maalit upposivat tarkemmin ja ero siten oli heti jo yllättävän selvä eli 4-0 venyen siitä sitten bosniakkinuorten väsyessä suurempiin numeroihin.)

Kirgisia-Turkki 1-3 (Tässä ottelussa piinassa piti kyllä kirgiisinuoret sitten isäntänuoria! Jäähyjäkin riitti, mutta ikävä kyllä huolimatta peräti kahden eränkin suuruisesta maalia kohti laukaistujen osumien ylivoimasta isäntiin nähden eivät kirgiisinuoret villiyydelleen voineet mitään. Yksinkertaisesti viimeistely ontui tai lievästi sanoen jäällä tulittaminen oli villiä! Tämän myötä sitten Turkki meni rutiinilla viimein vaivoin ensin isännille edulliseen 2-1 johtoon ja lopulta tietysti niukkaan 3-1 voittoon. Tätä menoa Kirgisia on kyllä yksi nousevista kyvyistä tässä sarjassa. Ikävä kyllä se jäähy-yliherkkyys ja muu villi asenne pitäisi saada kuriin mikäli ikinä noususta halutaan haaveilla. Nyt tosin sentään viime vuoden aloittelijan asemaan nähden päästiin ylempään sijoitusotteluun.)

Sijoitusottelu viimeiselle sijalle, Välierät, Sijoitusottelu viidennestä tilasta, Pronssiottelu ja Finaali päättyivät seuraavasti kolme päivää ja pari päivää sitten:

Sijoitusottelu

1.2.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Etelä-Afrikka 7-3 (Tämä oli selkeä näytös nyt viime vuoteen nähden taantuneilta bosniakkinuorilta siinä missä Jään Sarvikuonojen tai entiseltä nimeltään Kiekko-Panttereiden nuoriso-osasto oli jälleen murheellisesti turnauksen viimeinen.)

Välierät

1.2.2023

Australia-Bulgaria 4-1 (Tätä ei enää Australia tyrinyt toisin kuin miten Meksikolle viime kesänä ja matkasi täten jo muutenkin pääsemällä Finaaliin ylempään sarjaan lähtökohtaisesti saman tien! Kieltämättä kuitenkin perin niukka voitto silti oli ja Bulgaria oli vähäisesti yllätyksessäkin kiinni.)

Israel-Turkki 6-4 (Israelkin nousi Finaaliin päästen siten periaatteessa jo muutenkin ylempään sarjaan lähtökohtaisesti saman tien! Tosin helppoa se ei ollut kun isäntien kotijäillä pelattiin ja erinäisestä toimitsijoiden sopupelistä isäntien eduksikin käytiin erittäin kuumina onneksi otteiden ollessa menemättä liian rajusti tai protesteja tekemättä. Turkki joutui täten tyytymään nuorisoineen enintään pronssimitaliin mikäli siihenkään. Pronsseilla ei olisi mitenkään saatu edes sarjanousuakaan. Israel täten kuittasi viime kesän Taiwan-tappion.)

2.2.2023

Sijoitusottelu

Kirgisia-Uusi-Seelanti 2-3 (Turnauksen hienoin ottelu, Kirgisian jääkiekon ehkä upein saavutus nuoriin jäi 25 sekunnista kiinni tai edes sitten tasapelin myötä jatkoille olisi päästy. Helkatin pitkään johtokin oli kirgiisien eli kolmanteen erään asti myös ehkä epäilijöille erikoisen tasaisesti 1-0 kirgiisinuorten eduksi! Murheellista tosin oli pahan paikkaan osuneet jäähyt kuten myös Uuden-Seelannin kiriminen yleensäkin tasoihin asti. Kuten pieneen johtoonkin ennen kuin Kirgisia nuorineen tasoitti ottelun 2-2 lukemiin 4 minuuttia ja 35 sekuntia ennen loppua. Toki vähän makua oli viedä muuten kehutuilta kirgiiseiltä ratkaisumaalin aiempi muu paitsioväite kuten myös muutama ehkä vähän härski päätöserän jäähyn kalasteluyritys. Toisaalta pari-kolme muuta selkeää jäähyä oltiin viheltämättä Uudelle-Seelannille juuri heidän edukseen. Tosin kirgiisien onneksi tämä ei vieläkään ollut katkeruudessaan mikään ratkaisuottelu sellaisenaan. Ilman muuta toki parempi sijoitus olisi maistunut varmasti heille. Uudelle-Seelannille voitto toki kelpasi kuten viides tilakin, mutta turnauksiin tulevaisuudessa kannattaisi ehkä terävöityä vähän paremmin.)

Pronssiottelu

2.2.2023

Bulgaria-Turkki 8-3 (Tässä ottelussa yllätti lähinnä lopputulos ja koti-isäntien todellinen pinnan palaminen jolloin sitten pronssimitalit jäivät saamatta. Bulgaareille palanneina kaikkiaan tämä oli hieno suoritus, jopa odotettua tai pelättyä parempi!)

Finaali

2.2.2023

Israel-Australia 1-4 (Täten Australia nousi ensi vuodeksi MM-kisojen 2. Divisioonan pariin tässä ikäryhmässä. Nousu varmuudella ei vastoin ounasteluja tapahtunut liian helpolla. Ensimmäinen erä jäi tasoihin ja toisen erän päätteeksikin johto ei ollut 2-0 kummempi. Israel pisti nuorineen hyvin vastaan ja peräti kovin taidokkaasti. Jännitystä toi vielä toki Israelin yksi maalikin ennen kuin viimein sitten Australia teki varman nousumaalinsa tyhjiin. Israelin nousu tietenkin jää nyt odottelemaan osin toki ennakkoon sovitusti päätöksiä koronasta kuten ylemmän sarjan mahdollisesti toisesta putoavasta joukkueesta. Tosin täyden varmuuden siihen näkee vasta keväällä, kesällä, syksyllä tai myöhäisimmillään myöhemmin loppuvuoden talvella kun kaikista ensi vuoden asioista päätetään silloin.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nuorten MM-kisojen 3. Divisioona Turkissa Istanbulissa tulee loppujärjestykseltään tähän alle näin:

Australia siis voitti ja nousee täydellä varmuudella ensi vuodeksi Nuorten MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle alempaan lohkosarjaan, Israel oli toinen ja voi vielä nousta myöskin ensi vuodeksi sarjatasoa ylemmäksi ja mikäli ei nousisi niin se olisi ikävä juttu ja Bulgarian nuoret hienon paluun myötä koronan jälkeen olivat kolmansia täydentäen mitalijoukkueet.

Turkki oli neljäs, Uusi-Seelanti oli viides, Kirgisia oli ongelmiensa jälkeen edelleen vähäisen pettymyksellisesti toki vähän hyvitystä silti viime vuoteen nähden sitä hyödyntäen kuudes, Bosnia ja Hertsegovina oli ikävästi myönteisen kehityksen pysähtyessä ellei peräti vähän taantuessa seitsemäs ja toiseksi viimeinen ja kahdeksas ja viimeinen oli jälleen viime vuoden tapaan Etelä-Afrikka turnauksessa.

Mahdollinen Nuorten MM-kisojen 4. Divisioona saattaa tullessaan pelatuksi ottaa tästä sarjasta mukaansa Bosnian ja Hertsegovinan ja Etelä-Afrikan kahtena viimeisenä joukkueena lisäten tietenkin joillakin muilla uusilla tulijoilla.

Mahdollista on toki, että Bosnia ja Hertsegovina ja Etelä-Afrikka säilyttävät paikkansa tässä sarjassa kuten myös mikäli ei vielä sittenkään pelattaisi Nuorten MM-kisojen 4. Divisioonaa.

Näin ei käynyt viime kesän jälkeen ja nähtäväksi jää käykö nyt näin edes pidemmällä odotusajalla sitten ensi vuodeksi.

Sen näkee sitten ja yllättävänkin hyvät ja pirteät olivat nämä kisat etenkin yhteiskisoiksi.

Yhteiskisoja toivottavasti harkitaan enemmän jatkossakin.

Voisi jättää jälleen pysyväksikin tietysti hieman sarjatasosta riippuen tietyin ennakkoehdoinkin sitten niitä miettien.

Nuorten/Juniorien MM-ohjelma tälle vuodelle on tietenkin erinäisiä nousemisen tai putoamisen epäselvyyksiä huomioimatta kuitenkin nyt saatu pelattua päätökseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin ainakin hyvin selkeä hahmotelma siitä, että miltä ne täksi vuodeksi näyttäisivät kun Venäjä ja Valko-Venäjä tietenkin ovat ulkona MM-ohjelmasta ja ovat pysyneet pois suljettuina.

1.6.2022, 19.9.2022, 14.10.2022 ja 4.12.2022 on tätä kaikkea viimeksi käsitelty.

Näillä näkymin IIHF suostui avokätisyyteen laajennuspaikkojen suhteen, samalla vielä aivan kaikkea ei tiedetty ennen syksyä kuten ei talveksi niin tällä hetkellä näyttäisi pitkien neuvottelujen jälkeen siltä, että erinäisiä putoamisia ei tapahtunut, laajennuspaikat olivat kahdelle joukkueelle kerrallaan ja koronajoukkueet säilyttivät paikkansa.

Tämä tietenkin tarkoittaa Slovakian ja Jääkarhunpentujen eli Norjan ikäryhmän poikien nousua täksi vuodeksi MM-kisoihin joten tämä keskittyy näillä puhein MM-kisojen divisiooniin.

Tänä vuonna putoavat tilanteen mukaan kaikki muut paitsi Ukraina sotaan vedoten, Ukrainan kenties vetäytyessä putoaa viitospaikkalainen ja muut ei putoa ja mikäli joku muu maa vetäytyisi Ukrainan kanssa yhdessä niin Ukraina säilyy, mutta toinen vetäytyjä putoaa ja siten kukaan muu ei neljällä joukkueella putoa.

MM-kisojen 3. Divisioona saattaa yhdistyä ajalta ennen koronaa olleen viimeisen kolmen-neljän vuoden neuvottelujen valossa kiitos jatkuvasti osin vajaan alemman sarjalohkon vuoksi jota ei ymmärretty yhdistää tällekin vuodelle esimerkiksi vetäytyjät huomioiden 9-10 maan kisoiksi.

Tietenkin MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen mukaan tulo kenties otetaan vielä ehkä huomioon tässä näkemyksessä kun kisapaikat ihan itse MM-kisoihinkin on nähtävästi viimein jaettu kun ne esimerkiksi menevät Sveitsiin, mutta tämä näkemys kuitenkin vielä korostaa ennen muuta päätöstä MM-kisojen 3. Divisioonan pelaamisesta tietenkin lohkosarjoihin jaettuna.

Lisäksi murhetta tuottaa edelleen Ukrainan Sota, Kiinan kiristyneet välit niin nk. Länteen kuten myös IIHF:n päätöksiin ja myös Kirgisian mahdollinen, koko ajan surullisemman todennäköisempi poisjäänti erinäisten syiden vuoksi jolloin varapaikkaa pitää Kirgisian mielenmuutoksella tai sitä ilman lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan hakenut Thaimaa.

Käytännössä jo vuoden alussa olleissa neuvotteluissa Thaimaan pojille se oli jo myönnetty. Lopullinen vahvistus annettaneen kuun lopussa tai hyvin maaliskuun alussa.

Myönteistä on myös, että nyt kaikkiin sarjoihin ja niiden kenties pelattaviin sarjalohkoihin ovat tulleet päivämäärät myös Kapkaupungissa pelattavaa alempaa lohkosarjaa myöten tietenkin miettien melkein täysin selviä erilliskisoja:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 ja Slovenian Blediin 10.4.2023-16.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Ranska (Isännöi turnausta.)

Kazhakstan (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin viime vuodeksi.)

Tanska (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin viime vuodeksi.)

Japani (Olisi pudonnut MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi jolloin se saa jäädä tälle vuodelle.)

Unkari (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Ennen viime kautta tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan, mutta nousu evättiin viime vuodeksi mitä vasten Unkari poikineen näytti närhen munat IIHF:n herroille varsin ansaitusti. Nyt he siis tänne pääsivät.)

Ukraina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Pelasi hienon kauden ja nyt sitten poikkeusoloissa nousikin. Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Slovenia (Isännöi turnausta.)

Italia (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä viime vuodeksi. Nyt pelikaudella kisaisännät pelasivat hyvin, mutta ihan ei nousu ikäryhmässä onnistunut viime vuodeksi joten he joutuivat jäämään sitten alempaan lohkosarjaan tälle vuodelle.)

Itävalta (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Itävalta pelasi todella huonosti eikä kyennyt samaan kuin mitä Unkari eikä edes lähellekään ajoittain. Tälle vuodelle tulee ehkä sitten ilokin nousun myötä. Muutoin sitten isompi suru puseroon.)

Puola (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi jolloin se saa jäädä tälle vuodelle.)

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan perin dramaattisesti ja upeasti erittäin surkean ja melkein putoamiseen päättyneen edeltävän yleisen pelikauden jälkeen ajalta ennen koronaa. Tälle vuodelle onkin sitten kysymysmerkkejä ilmassa kun ikäluokkaperusteisesti koronan jälkitunnelmat kiusaavat kehitystä pitkän aikavälin ohjelmiinkin.)

Eesti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Perin dramaattisesti hävisi katkerasti kamppailun kotiyleisönsä edessä alkujaan Etelä-Korealle viime vuodeksi. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Esitys viime kaudella melko katkeraan nousuotteluun asti siten nousupaikan saaden lienee kelpo korvaus. Mitenhän Pääskynpojilla menee sitten tämä vuosi? Toivoen hyvin näin virkkelen.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan hyvin selkeä tilanne täksi vuodeksi:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin 9.4.2023-15.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä tälle vuodelle.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan tälle vuodelle.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun neljän vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-4 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin viime vuoden kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä viime vuodeksi. On mielenkiintoista nähdä, että miten käy nyt.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä viime vuodeksi. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan. Nyt jännitetään, että pysyykö se sitten siellä.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti. Voi säilyä, mutta ikävä kyllä voi myös pudota.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä tälle vuodelle. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä täksi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään tälle vuodelle. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten tänä vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Juuri nyt on ollut poliittisiakin jännitteitä.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin. Kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin on pitänyt.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa viime vuodeksi. Nyt onkin mielenkiintoista sitten nähdä tilanne tälle vuodelle.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten tänä vuonna. Voi jäädä, mutta myös pudotakin.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne täksi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin vieläkin neuvotellaan joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi, kenties käytännössä viimeistä kertaa käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun tällä erää kisapaikkakunta on vaihtunut Reykjavikista Akureyriin Islannissa:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä täksi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua. Täksi vuodeksikin eväät kenties on vähäiset. Tiedä siitä sitten.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/tulisi lähivuosina niin silloin tilanne ei ole/olisi välttämättä niin huono kuin mitä se juuri nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi tälle vuodelle. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan viime vuodeksi, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä kulunut viime vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille. Iloksi se ei ilman ihmeitä muutu nytkään.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin viime vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi on/olisi tämä nousu turha. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat. Mene ja tiedä, että miten käy nyt.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin viime vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi on/olisi tämä nousu turha. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten. Nousupaikan pitoon meneekin sitten voimat näillä näkymin.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi tälle vuodelle. Voi vielä toki nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen on avainasia siihen. Kun sitä ei välttämättä tule niin mene ja tiedä noususta sitten.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei ole väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan. Tälle vuodelle noussee.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi niin tällä kaikella ei niin väliä ole. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Näyttöhaluja varmasti riittänee.)

Kirgisia? (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties pääsee viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo kolme vuotta sitten. Paljon on kysymyksiä, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin on taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä tulevat jyrätyksi. Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu. Ehdottomasti itse pitäisin joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä viime vuoden kesäkuun jälkeen tilanne on huonontunut ja saattaa sittenkin perua tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut. Siksi ja kun tilanne ei ole loppuvuodeksi/alkuvuodeksi kovinkaan rauhoittunut niin laitoin tätä varten kysymysmerkin. Edelleen 30.9.2022 ei tullut vahvistusta tuloon kuten ei myöskään 14.10.2022, 4.12.2022 ja nyt 8.2.2023 tätä kirjoittaessa tilanne on murheellisesti kysymysmerkki vieläkin. Voi olla, että määräajan lähestyessä se ei tule kisoihin. Toivottavasti vielä tulisi.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti viime vuoden kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei näillä näkymin pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioona vieläkin ehkä saatetaan yhdistää ja kun Kirgisiallakin vaikeaa näyttäisi olevan niin Thaimaa nähdään sitten 30.9.2022 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa täksi vuodeksi. Kysymysmerkki oli viime vuodeksi lähinnä sen vuoksi, että aiemmin viime vuoden juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle. Viime vuoden kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään tänä vuonna. 4.12.2022 mennessä olen nähnyt useita kertoja vahvistuksen Thaimaan omissa eri lehdissäkin sille, että nyt kyllä pelataan mikäli voidaan ja tilanne on myönteisesti sama myös 8.2.2023 tätä kirjoittaessa!)

Tämän hetken tilanteen nimissä IIHF pitää vielä vähän aikaa auki yhtä-kahta lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille niille maille mitkä sen haluavat ottaa vastaan tietenkin riippuen Kirgisian tilanteesta.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat myös yhdet automaattiset maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä äärimmäisen epätodennäköinen juurikin nyt tälle vuodelle etenkin kesän 2022 jälkeen miettien nyt talvelle 2023, mutta lähivuosille kuten jo ensi vuodeksikin se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Loppuun vielä laitan yhden jutun.

Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina poikineen säilyisi vuodeksi 2024:

Italia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Iso-Britannia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Hollanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Islanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Etelä-Afrikka (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää vielä yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 3:n tai 4:n Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla viisikin ihan alimmalle/toiseksi alimmalle tasolle.

Paljon jääkin tulevasta kuten Kirgisian tilanteesta kiinni.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti talveksi, sen edetessä ja enimmillään kevään tullen muodoltaan ja joukkuemääriltään joskin kisapaikat esimerkiksi aikuisiin nähden ovat jo yllättävänkin hyvin tiedossa.

Takaraja lienee tietenkin lopullisesti maaliskuu ja muutoin jossakin välin helmikuun loppupuolta enemmän ellei sitten tietysti IIHF itse kyllästy odottamaan muuta tilannetta.

Lähiviikot ratkaisevat kaiken.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen tilanne täksi vuodeksi on mielenkiintoinen, mutta edelleen vielä vähän kipakan epäselväkin.

Toki lähtökohtaisempi se on kuin mitä vielä 31.5.2022 oli viime kevään päätteeksi ja silloin kesän aluksi.

Samoin kuin myös vertaa 19.9.2022 olleeseen tilanteeseen eli viime syksylle.

Kuten myös 14.10.2022 ja 4.12.2022 olleeseen tilanteeseen eli viime syksylle ja alkutalveen.

IIHF näiltä osin tuli viime vuoden kesän ja syksyn kuluessa lähtökohtaiseen, mutta ei vielä kiitos runsaiden riitautusten täysin raudanlujaan sellaiseen päätökseen jossa vain voittaja pelkästään nousee ja aiemmin puhuttavat toisen sijan joukkueet jäävät rannalle kun heidän nousupaikkansa kenties uhrataan/uhrattiin vastineeksi tästä tempusta sitten sarjasäästyjille.

Näin kävi ajoittain kokousten ollessa hyvin raivokkaita.

Toisin sanoen Lady-Oranje/Vrouw-Oranje eli Hollannin naiset säilyivät sitten Norjan nousemattomuuden kustannuksella ja niin jokunen muukin putoaja niiltä osin kun mitä piti alkujaan viime vuoden keväällä pudota joukkueita.

Osin kun tietenkin ei voinut monestikaan pudota kiitos koronaongelmienkin alemmilla tasoilla vetäytymisten lisäksi.

Norjassa ja muutamassa muussa maassa käytiin erittäin kuumana myös Damkronornan eli Ruotsin putoamattomuudesta ja varjeluksesta aiemmin Naisten MM-kisojen puolella.

Naisten MM-kisojen puolella kiitos osin viime hetken muuttuneiden sääntöjen ja kesä-syysturnauksen pelaamisen vuoksi kisaemäntä Tanska joutui putoamaan sitten Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle tälle vuodelle.

Tiedä sitten, että lähtikö Tanska riitauttamaan putoamistaan Naisten MM-kisojen puolelta samalla tapaa kuin mitä moni muu pienempi maa teki.

Mielestäni ei sitä ole tehnyt, mutta kieltämättä sitä edelleenkin seurataan mikäli se niin sitten tekisi.

Erinäisiin kisoihin olisi vielä aikaa joten tässäkin mielessä jatkoa varmaankin seuraa kovastikin!

Huhtikuussa näin esimerkiksi pelataan varsinainen Naisten MM Kanadassa.

Tosin nyt alle tuleva MM-ohjelman nyt hyvin selkeä hahmotelma täksi vuodeksi naisille perustuu sille, että normaaliin palatessa tälle vuodelle muuten kuin Venäjän ja Valko-Venäjän pysyessä ulos heitettyinä MM-ohjelmasta, Ukrainan Sodan edelleen jatkuessa sen voidessa ainoana vetäytyä putoamatta vuodeksi 2024 minnekään ja Kiinan välien ollessa kiristyneet nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan päin viime vuoden kesän ja syksyn aikana se juurikin tulisi olemaan tämän näköinen sen sisältäessä nyt kisat ja päivämäärätkin tietysti osin huomattavin pienin muutoksin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Kiinan Shenzeniin 11.4.2023-17.4.2023 ja Etelä-Korean Suwoniin 17.4.2023-23.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Tanska (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Nyt on 8.2 joten kiirettä pitäisi mahdollisen riitautuksen kanssa pitää mikäli sen haluaa tehdä. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Norja (Tämän hetken edelleen toistetunkin päätöksen mukaan IIHF:n jyrkästi pitäessä päänsä joutuu Norja jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Norja on jälleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin. Tiedä sitten, että miten tämä protestipuoli päättyy.)

Slovakia

Itävalta

Kiina (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan tälle vuodelle. Emännöi turnausta. Mielenkiintoista on, että kiitos viime aikojen poliittisen liennytyksen mikäli Kiina säilyy tähän sarjalohkoon nousematta MM-kisojen puolelle naisissa tai putoamatta alempaan niin se saa IIHF:n erillispäätöksellä pitää tämän lohkosarjan ottelut myös vuosiksi 2024 ja 2025. Yleisapuraha on 3 miljoonaa dollaria per kisavuosi kuten nyt tälle vuodelle kuten ensi vuonna ja jokainen lohkosarjan joukkue saa lisäksi 100 000 dollaria apurahaa naisjääkiekon kehittämiseen per osallistuja. Tämä erikoispäätös on tarkoitettu tukemaan naisjääkiekon tunnettavuutta harjoitteineen Kiinassa. Miehissäkin Kiina osana Pekingin Talviolympialaisten 2022 perintöä on kiinnostunut isännöimään MM-kisoja heti kun on vapaa paikka ne pitää ja kun milloin Jään Lohikäärmeet sinne asti pääsevät. Välillä tosin poliittinen liennytys on koetuksella ja se ei välttämättä jatku loputtomiin. Mahdollisesti naisten ja poikien joukkueet voidaan vieläkin vetäyttää pois mikäli nk. Panda-diplomatian polku päättyy itse maan päättäjien silmissä epämiellyttäviin tuloksiin. Se tosin tietäisi kasvojen menetystä Kiinalle ja uuden emännän etsimistä. Tytöt tosin vetäytettiin muitta mutkitta kun niin päätettiin lupausten mentyä ohi korvien joten Jään Lohikäärmeiden kotipesässä äkkiarvaamattomuus on arkipäivää tätä nykyä.)

Hollanti (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan tälle vuodelle.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Etelä-Korea (Emännöi turnausta.)

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä edelleen jyrkästi päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on myös jälleen kielteisen päätöksen jälkeen silti riitauttanut senkin päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen ja niin näyttäisi käyvän myös sen naisillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen kun se näyttäisi jatkuvan. Itsepäisyydessä Puola kyllä kilpailee Australian kanssa toden totta kun protestoijia miettii.)

Italia

Kazhakstan

Iso-Britannia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan tälle vuodelle.)

Slovenia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan viime vuodeksi, mutta säilyi putoamatta IIHF:n päätöksellä tälle vuodelle.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan tämän hetken tilanne täksi vuodeksi kun se muuttuu huomattavasti kiitos Pohjois-Korean vetäytymisen jolloin Australia esimerkiksi ei ehtine laillisesti nousta korvaavaksi joukkueeksi ilman ihmeitä kun muutenkin IIHF on jähmeä jolloin tämäkin juttu on kuohunut melkoisesti ja siitä puhutaankin nyt kovin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Meksikon Mexico Cityyn nyt muutoksin 2.4.2023-7.4.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin edelleen 20.2.2023-26.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Meksiko (Emännöi turnausta.)

Latvia (Tämän hetken mukaan edelleen IIHF:n pitäessä jyrkästi päänsä joutuu Latvia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Latvia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi vieläkin nousta. Mikäli ei nousua saa erikseen kabinetissa niin jäällä sen odotetaan nousevan hyvinkin selvästi omin lähtökohdin. On ollut myötätukija ja hyväksyjä esimerkiksi Australian mahdolliselle myöhäisliittymiselle mukaan turnaukseen.)

Espanja

Taiwan

Pohjois-Korea (Palaa tai sen piti palata MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon. Jälleen koronan vuoksi kuten myös erinäisten matkustusrajoitteiden, vähävaraisuuden kuten vielä myös poliittisesti Kiinaan kohdistuneiden poliittisen lausuntojen jyrkkyyden myötä kiitos Ukrainan Sodan se sitten vetäytyi naisineen tänä vuonna toisin kuin vielä 4.12 viime vuoden puolella oli ollut tilanne. Se vetäytyi kuitenkin sen verran myöhään tämän vuoden alun ja helmikuun välillä, että kiitos sen joukkueen päättäjien viivyttelyn ja IIHF:n yleisen viivyttelyn myötä tämä 'taktinen' temppu lievästi sanoen raivostutti Australian päättäjät kieltämättä sappea kiehuttavasti. Tapaus on ikävä ja varmaankin mikäli alempi lohkosarjakin olisi pelattu maaliskuussa tai sitä paremmin huhtikuussa niin Australia ehkä kenties olisi päässyt tähän lohkosarjaan sen tilalle. Koronaan vedoten tai ei, Pohjois-Korea ei ole vaikutusvallaltaan Kiina eikä Ukrainan tapaan sotauhri joten se putoaa ensi vuodeksi alempaan lohkosarjaan jättäen tämän sarjalohkon ikävän kysymyksen alle. Eli sen, että putoaako viidennen paikan joukkue jolloin avautuisi kaksi paikkaa vaiko sitten ei jolloin tämän vuoden ylempi lohkosarja on sijoitusten peluuta varten pelkästään eikä kukaan putoaisi.)

Islanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan täksi vuodeksi.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Etelä-Afrikka (Emännöi turnausta.)

Australia (Tämän hetken mukaan IIHF:n jyrkästi pitäessä päänsä joutuu Australia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. Tällä hetkellä Australia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi vielä viime hetkelläkin nousta. Korona-aikaan oli väittelyissä IIHF:n kanssa milloin mistäkin jutusta puhuen. Australia lievästi sanoen on ollut hyvin kyrpiintynyt IIHF:n pamppuihin. Etenkin nyt kun vielä Pohjois-Korean taktiseksikin kiihkeästi väitetty vetäytyminen tuotti lisäsuuttumusta ennen pitkää. Siten se ei ole nousemassa kun ellei turnausta muuten siirretä tai hyvin poikkeuksellisesti IIHF erikseen siirtoon suostu viime hetkellä niin se joutuu pelaamaan sitten noususta muutoin. Aika kun ikävä kyllä loppuu kesken valitustenkin suhteen. Myötätuntoa ei voi kyllä välillä olla tuntematta kun näitäkin temppuja miettii sitten alempien maiden tasoille.)

Turkki

Kroatia

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. On osoittanut myötätuntoa Australian kohutapauksesta ja jatkoa seurannee muutenkin piikein IIHF:n suuntaan.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan tälle vuodelle. On myös pyytänyt selkeyttä IIHF:n erinäisin jähmeyksiin kuten myös selkeän aikaistettuja vetäytymisiä sellaisille maille jotka ei selvästikään kykenisi pelaamaan nk. Tapaus Pohjois-Korea-kohun välttämiseksi jatkossa. Saa nähdä, että miten tässäkin sitten käy.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne täksi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan vieläkin joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja nyt ne ovat Romanian ja Israelin kun Iran on vetäytynyt/pysynyt vetäytyneenä käytännössä Israel-vastaisuuden takia eikä palaa mikäli sarjoja ei yhdistetä.

Lisäksi Israelin mahdolliseen tynkäturnaukseen vähäisen turnauspäivien muutosten lisäksi paikka muuttuu Jerusalemin tai Metullahin sijaan yhteen erittäin pienimmistä Israelin paikkakunnista eli Tnuvotiin kun sehän on keskistä, eteläisintä mahdollista pohjois-Israelia Sharonin Tasangoilla Netanyan ja Tulkarmin välissä sijaitsevana, tietenkin myös osana Lev HaSharonin/Ha-Sharonin Hallintoaluetta siellä olevana Moshavina eli kylänä/kyläkeskuksena ja mikäli siellä olisi enemmän asukkaita niin sitä voisi suomalaisittain pitää maaseutulaisena kylätaajamana tai kyläkaupunkinakin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Romanian Brasoviin 3.4.2023-9.4.2023 ja Israelin Tnuvotiin nyt muuttuen pidettäväksi 26.3.2023-31.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Romania (Emännöi turnausta. Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi täksi vuodeksi tai ei.)

Liettua (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä jyrkästi päänsä joutuu Liettua jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Liettua on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi yhtä edelleen nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan. Mene ja tiedä sitten tuosta. Mikäli Australia olisi noussut Pohjois-Korean tyhjäksi jättämälle paikalle ylemmässä sarjassa olisi Liettua voinut saada täydennyspaikan sen tilalle ylempään sarjaan. Kun näinkään ei käynyt on Liettua tukenut Australiaa näissä ongelmissa ja tietysti on arvostellut IIHF:n juttuja minkä ehtinyt. Lisäksi toki on voimakkaan myönteisesti pitänyt roolia yllä Ukrainan Sodassa sen uhrin eli Ukrainan vankkumattomana tukijana.)

Bulgaria (Jäi nollille, mutta jäi myös lohkosarjasta puhuen ylempään kun niin moni vetäytyi kuluneeksi viime vuodeksi. Tälle vuodelle onkin sitten parempi yrittää saada tuloksiakin.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Naisten puolella tosin se on hyvin huonoilla sijoilla MM-ohjelmassa kuten sarjoissakin joten sen merkitys ei ole niin suuri kuin muissa MM-ohjelmien sarjoissa. Sitäkin vähäisempi merkitys on mikäli sarjasta tulee yhteinen.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi täksi vuodeksi.)

Eesti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Parhaimmillaan voi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaankin, mutta voi myös ikävä kyllä jäädäkin tälle tasolle. Sen näkee sitten täksi vuodeksi.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Israel (Emännöi turnausta. Oli uhannut vetäytyä mikäli kisat siirtyvät/olisi siirtyneet Iranin Teheraniin kun Iran on toistuneesti kieltäytynyt pelaamasta Israelia vastaan tyypillisen uskonnollisen oikuttelun nimissä. Nyt ei ole enää tarvetta vetäytyä kun kisat varmistuivat Israeliin. Erikoisesti kenties tuleviin yhteisiin kisoihin sitten se olisikin normiedustaja muiden joukossa.)

Serbia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä jyrkästi päänsä joutuu Serbia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. Tällä hetkellä Serbia on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi yhä nousta. Tosin nousulla ei ole väliä mikäli tynkäsarjaksi tämä lohkosarja uhkaa jäädä ja mikäli pelataan muutenkin yhteiskisat. Lisäksi Pohjois-Korean vetäytyminen ja sen aiheuttama siirtoliike suhteessa Australiaan ja Liettuaan kiinnostaa/on kiinnostanut Serbiaa. Tosin mahdolliset yhteiskisat nollaavat osin muutenkin Serbian edun asiaan.)

Bosnia ja Hertsegovina

Täksi vuodeksi ikävä kyllä mietittävää riittää/riitti pitkin loppusyksyäkin ja alkutalvea.

Vieläkin kulisseissa kuhisee.

Etenkin kun IIHF kovin erikoisesti päätti viime vuodeksi naisten puolella olla pihi mitä tulee sarjalaajennuksiin tai lisäpaikkoihin!

Sama änkyröinti tai välillä myötätuntoisemmin muu yleinen päättämättömyys on turhauttavasti jatkunut edelleen.

Naisten MM-kisojen 4. Divisioona mahdollisuutena ei ihan tähän hätään liene niin suuri toisin kuin mitä on muille eri osa-alueille IIHF:n turnauksissa.

Ilman muuta tosin tuleville vuosille kyllä on.

Iran päätti vetäytyä pois täksi vuodeksi kun kisat varmistuivat viime vuodeksi Israeliin ja ei tule takaisin paitsi ehkä viime hetken erillisen päätöksen jälkeen ja vain mikäli MM-kisojen 3. Divisioonaa tulee yhteiseksi sarjaksi pelattavaksi jolloin Israel-viha tilapäisesti lientynee.

Loppuun vielä todeten Ukrainan mahdollinen vetäytyminen toisi tietysti paikan Serbialle ylempään lohkosarjaan MM-kisoissa 3. Divisioonan puolelle, mutta se mahdollisten yhteiskisojen myötä on lähinnä muodollisuus.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että opitaanko sitten tästä sotkusta mitään kun välillä näytti oppi menevän jo vähän perillekin.

Etenkin kun ei noissa MM-kisojen 3. Divisioonan alemman lohkosarjan kolmen maan mittelöissä kovin kyllä järkeä ole jolloin edes jotenkin tätä muuta hanslankarointia korvaten voisi yhdistää sarjan yhteiseksi osin muutenkin!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisoista puhuen erinäisten joukkueiden tulevaisuus on vielä vähän aikaa hämärän peitossa kiitos koronan.

Sen jälkeiseen aikaan on kuitenkin jo varauduttu kun koronan vuoksi tulleet nk. Peruutusturnauksetkin ovat olleet ohi.

Mikäli se ei hetkeen häviä niin sen kanssa opitaan/on opittu elämään.

Silti etenkin nyt viime päivien kuten kuukausienkin uutisia luettuani kuten myös otettuani yhteyttä ulkomailla oleviin tuttuihin/yhteyshenkilöihin silloin näyttää/näytti siltä, että nyt IIHF kerrankin edelleen on/oli yllättänyt ja on/oli tullut vastaan ongelmia vasten hyvin avokätisesti!

Kiitettävää kyllä, mutta osin pienesti muistuttaen näitä muutoksia olisi osin kannattanut hieman tehdä jo silloin ennen divisioonien kulunutta pelikautta tai vielä silloin kun suurin osa ylemmistä sarjoista ei ollut vielä alkanut viime vuodeksi kuten myös täksi vuodeksi.

En kuitenkaan marise enempää sillä odotin paljon huonompaakin päätöstä kuin mitä tuli nyt näillä näkymin olleissa istunnossa tai tulevissa istunnoissa.

Viimeksi 9.5.2022, 27.5.2022, 4.6.2022, 19.9.2022, 27.9.2022 ja 14.10.2022 käytyjen viestien pohjalta hahmottelen siis nyt tätä vuotta, millaiselta se voisi näyttää ja tietenkin tarpeen tullen kesken viestin tai loppuun lisään myös ne muut ylimäärälaajenemisen maat joiden asema on kiinni ikävä kyllä Ukrainan Sodasta.

Täksi vuodeksi tietenkin nyt ei korona enää pelasta vuosien 2020-2022 tapaan vaan nyt pudotaan jolloin ainoa vetäytyjä ilman putoamista on halutessaan sotaan vedoten on Ukraina.

Muuten kuten vaikka nyt koronan vuoksi poissa olleet Australia ja Uusi-Seelanti putoavat kyllä mikäli putoavat huonojen pelien päätteeksi.

Eli täksi vuodeksi MM-kisojen ohjelma divisiooniin näyttäisi siis tältä kun tietenkin Venäjä ja Valko-Venäjä eivät saa osallistua mitenkään täksi vuodeksi ja erikseen tulevan osallistumiskiellon myötä se sitten vie vielä vuoden/vuosia lisää siitäkin eteenpäin kiitos Ukrainaan kohdistuneen verisen sodan kun nyt Intia historiallisesti päättää liittyä pelaamaan MM-ohjelmaan joskin se on kiinni Delhin Jäähallin myötä kun mikäli se ei valmistu niin sen paikan ottaa aiemmin peruutuspaikkoja kytännyt, nyt selkeästi ilmoittautunut Mongolia jolla on jäähalli/jäähalleja kuten useita uusia vireillään, Indonesia tulee myös MM-ohjelmaan, eri turnauksiin tulee nyt kaikki lähtökohtaisesti nimetyt isännät kun se menee alimmalle tasolle Kuwaitin vetäytyessä kisaisännyydestä ja lisäksi pelipäivämäärätkin ennen muita muutoksia joihin liittyy myös ikävästi melko vastoin jälleen tapahtunut Pohjois-Korean vetäytyminen:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Iso-Britannian Nottinghamiin 29.4.2023-5.5.2023 ja Eestin Tallinnaan nyt päivällä aiemmin eli 23.4.2023-29.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Iso-Britannia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta tälle vuodelle.)

Italia (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta tälle vuodelle.)

Liettua

Etelä-Korea

Romania (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta säilyi putoamatta tälle vuodelle kun muutenkin hieman erikoisesti aina ollut viiden maan pelaamistapa täksi vuodeksi laajentui jo alkujaankin järkimitoin tarkoitetusti kuuden maan sellaiseksi mikä olisi pitänyt jälkisanoina olla viime vuodeksikin käytössä.)

Puola (Nousija alemmasta sarjalohkosta joskin hieman toisella tavalla puhuen olisi IIHF:n herrojen kannattanut kuulla puolalaisten järkipuhetta jo ennen tätä erikoista jättämistä alempaan lohkosarjaan viimekin vuonna. Puola toden totta on napit vastakkain IIHF:n kanssa usein, mutta eipä kattojärjestö tunnu kuuntelevan järkipuhetta eikä muut uskalla kyseenalaistaa kuin pitäisi!)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Eesti

Japani

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan viime vuodeksi, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen tälle vuodelle.)

Kiina (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen tälle vuodelle. On tosin poliittisesti jännittynyt IIHF:n suuntaan erinäisistä suuntaviivojen kehityksestä. Ukrainan Sota ja kohuasema merkittävin oletuksin Venäjän piilotukijana on myös heittänyt kielteisyyden varjoa vaarantaen myös Kiinan urheilulliset suhteet IIHF:n lisäksi itse länteen. Jään Lohikäärmeet ja vielä oikeammin heidän nk. Kotiluolansa pelkäävät päättäjineen todennäköisesti kasvojen menetystä kenties vetäytyessään. Silti mikäli eivät niin en itse usko ainakaan itse pääedustajien vetäytymiseen. Jään Lohikäärmettäret ja Lohikäärmeiden Pojat eli maan naisjääkiekkoilijat kuten tulevat miehet pojista puhuen voitaneen kylmästi vetäyttää heti kun sille linjalle mennään. Näin tehtiin vastoin lupauksia tytöillekin hyvin äkkiä kun niin päätettiin. Saa nähdä, että pitääkö IIHF linjansa vielä siinäkin kohussa vai taipuuko riittävällä määrällä yuanin seteleitä. Toivon mukaan ei taipuisi kun erityisasema muutenkin on taattu vain Ukrainalle eikä kenellekään muulle.)

Hollanti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta puhuen täksi vuodeksi, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Oli tosin ennen pelikautta viime vuodeksi kiinni muuna nousijana Ukrainan tilanteen ja osin muutenkin ihan jäämisen muodossa putoamatta, mutta tuolloin tietysti IIHF päätti sitten erikoisesti sen jättää alempaan sarjaan pelaamaan. Toisin kuin esimerkiksi Liettua MM-kisojen 1. Divisioonan puolella tai Ranska ja Itävalta MM-kisojen varsinaisella puolella niin Hollanti ei hirveästi pelikaudella viime vuodeksi vakuuttanut välillä ja siten vaikka olenkin ollut oikeuden sinänsä tapahduttua tyytyväinen niin todistettavaakin jää rutosti täksi vuodeksi pysymiseen nähden. Paljon riippuu siitä, että miten tulee Tillburg Trappersin edustajia Ijs-Oranjen väreihin pelaamaan.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan mahdollinen tilanne täksi vuodeksi:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Espanjan Madridiin 16.4.2023-22.4.2023 ja Turkin Istanbuliin 17.4.2023-23.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Espanja (Oli viimeinen oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkue MM-kisojen 1. Divisioonaan viime vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja lisäksi Espanja pelasi melko huonosti muutenkin joten nyt jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen tälle vuodelle. Tämä vuosikaan ei välttämättä kovin hyvälle näytä. Ei edes 100-vuotisjuhlalle maan jääkiekosta puhuen. Nousu toki teoriassa olisi huikea veto!)

Kroatia (Oli myös kiinni tietenkin oman sarjansa tilapäislaajennusjoukkueeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan viime vuodelle mikäli Ukraina olisi vetäytynyt. Ikävä kyllä ei vetäytynyt ja tietenkin jouduttiin jäämään tälle tasoryhmälle tässä sarjassa puhuen tälle vuodelle. Täksi vuodeksi voi kyllä nousta, mutta mene ja tiedä. Kyvykkyyttä riittää, mutta on paljon erimielisyyttäkin!)

Israel (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen tälle vuodelle. Maan nuoret kyvyt ovat jälleen vuotta vanhempia, vahvempia ja heillä on myös runsaasti vuosia jäljellä joten ehkä pieni yllätys olisi tuloillaan?)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon tälle vuodelle. Nähtäväksi jää koronan jälkeinen kunto. Lukeutunee suosikkeihin, mutta huonoimmillaan ei välttämättä vakuuta.)

Islanti (Nousija alemmasta sarjalohkosta tälle vuodelle. Toivon mukaan menestyisi edes säilyen ja siitä sitten kehittyen.)

Georgia (Nousija MM-kisojen alemmasta sarjalohkosta puhuen tälle vuodelle, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Osin ennen pelikautta viime vuodeksi oli kiinni paremmassa ennen IIHF:n asennetta. Nousu tuli pienenä lahjana ja nyt onkin sitten kovimmista kovin paikka edessä maalle. Tiedä sitten, että olisiko sittenkin ollut vielä 1-2 vuotta alempi sarjalohko parempi sijoituspaikka vai ei. Todennäköisesti olisi kyllä pelaamalla hoitanut nousun, mutta tänä vuonnahan sen sitten näkee. Siinä mielessä nyt viimein ehkä melko hyvin näkee, että mihin maasta jääkiekossa on. Vielä paremmin sen näkisi MM-kisojen 1. Divisioonassa, mutta hyvä näinkin. Asenne ei siihen nähden ole muuttunut mihinkään.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Turkki (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta tälle vuodelle, mutta vain laajennuspaikkalaisena. Ennen pelikautta viime vuodeksi oli toki kiinni selvemminkin muuna tilapäislaajennusjoukkueena. Tiedä sitten miten kotijäillä kisat sujuvat tänä vuonna.)

Belgia (Viime vuodeksi oli kiinni paikassa olla putoamatta ylempäänkin sarjalohkoon ennen kuin IIHF päätti toisin. Tässä sarjalohkossa Belgia ei Hollannin tapaan liikoja vakuuttanut ja Georgia-tappio kirvelee varmasti nyt pahemmin kuin muutoin kiitos nyt viime vuodeksi olleiden lisälaajennuksin. Todennäköisesti nousu tulee kyllä sitten täksi vuodeksi. Muu olisi pettymys pienesti tai isosti Jään Paholaisille.)

Bulgaria

Meksiko (Piti olla putoaja viime vuodeksi MM-kisojen 2. Divisioonasta lähtökohtaisesti MM-kisojen 3. Divisioonaan tälle vuodelle, mutta maamäärän laajennus pelasti kovia jääkiekossa kärsineen maan. Onko se ansaitsematon pelastus niin sen näkee sitten. Tilanne näyttää kuitenkin yhä hyvin pahalta sen suhteen, että jäätäisiin ensi vuodeksi.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Nähtäväksi jää koronan jälkeinen kunto. Lukeutunee suosikkeihin, mutta huonoimmillaan ei välttämättä vakuuta.)

Arabiemiraatit (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonan puolelta tälle vuodelle joskin kovin ansaitsemattoman tuntuisesti kiitos viime vuodeksi jääneiden venäläispelaajiensa. Mikäli näitä venäläisiä on tällekin vuodelle niin mene ja tiedä, että tuleekohan jo seuraavakin nousu?)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne täksi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen totean tämän vuoden kisan suhteen Pohjois-Korean vetäytymisen kohun kun lisäksi tilapäisyhdistymisestäkin edelleen neuvotellaan.

Aika kuitenkin uhkaa loppua kesken ellei sitten viime hetkellä erikoisesti päätettäisi siirtää alempaa lohkosarjaa lähemmäksi itse ylemmän lohkosarjan turnausta.

Siten yhdistyminen voisi ehkä olla vielä mahdollista.

Joskin juuri tämän jutun vuoksi nyt melkein varmasti käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun se perustuu myös näiden pienempien kiekkomaiden lähtökohtaiseen ilmoitukseen edellyttäen tietenkin muiden maiden suostumattomuutta pitämään kisoja:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa 17.4.2023-23.4.2023 ja Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Turkmenistan (Oli etenkin ennen viime pelivuotta kiinni jopa MM-kisojen 2. Divisioonan paikassa tietysti laajennuksin, mutta joutui jäämään tälle vuodelle viime pelikauden päätteeksi tähän sarjaan yhteisesti tai erikseen Arabiemiraatien ja Turkin vietyä nousun. On kuitenkin nousussa kiinni täksi vuodeksi kuten pitääkin. Pohjois-Korean vetäytyminen voinee taisi olisi voinut jossain toisessa yhteydessä tai vähän paremmalla valmistautumisajalla tuoda mielenkiintoisia lisävastustajia sille.)

Taiwan

Luxemburg (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta säilyi putoamatta viiden maan laajentuessa kuuteen tälle vuodelle. Lisäksi olisi voinut säilyä mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin/olisi yhdistetty.)

Pohjois-Korea (Palaa tai sen piti palata MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten tälle vuodelle. Mikäli pelataan erikseen on/olisi sijoituspaikka ollut ylempi lohkosarja. Puhun menneessä aikamuodossa siksikin, että Pohjois-Korea päätti vuoden alussa tai viimeistään helmikuun alussa vetäytyä tämän vuoden kisoista. Jälleen koronan vuoksi kuten myös erinäisten matkustusrajoitteiden, vähävaraisuuden kuten vielä myös poliittisesti Kiinaan kohdistuneiden poliittisen lausuntojen jyrkkyyden myötä kiitos Ukrainan Sodan se sitten vetäytyi tänä vuonna. Se vetäytyi kuitenkin sen verran myöhään tämän vuoden alun ja helmikuun välillä, että kiitos sen joukkueen päättäjien viivyttelyn ja IIHF:n yleisen viivyttelyn myötä tämä 'taktinen' temppu lievästi sanoen raivostutti Bosnian ja Hertsegovinan päättäjät kieltämättä sappea kiehuttavasti. Tapaus on kuten naisten puolellakin sattuneena ikävä ja varmaankin mikäli alempi lohkosarjakin olisi pelattu myöhemmin maaliskuussa tai sitä paremmin huhtikuussa niin Bosnia ja Hertsegovina ehkä kenties olisi päässyt tähän lohkosarjaan sen tilalle. Koronaan vedoten tai ei, Pohjois-Korea ei ole vaikutusvallaltaan Kiina eikä Ukrainan tapaan sotauhri joten se putoaa ensi vuodeksi alempaan lohkosarjaan jättäen tämän sarjalohkon ikävän kysymyksen alle. Eli sen, että putoaako viidennen paikan joukkue jolloin avautuisi kaksi paikkaa vaiko sitten ei jolloin tämän vuoden ylempi lohkosarja on sijoitusten peluuta varten pelkästään eikä kukaan putoaisi. Tietenkin mikäli ensi vuodeksi jotenkin MM-kisojen 3. Divisioona yhdistyisi niin sitten tämä putoaminen olisi turha.)

Etelä-Afrikka (Nousija alemmasta sarjalohkosta tälle vuodelle.)

Thaimaa (Nousija alemmasta sarjalohkosta, mutta vain laajennuspaikkalaisena tälle vuodelle. Mahdollisesti olisi pelannut ilman nousuakin mikäli sarja joka tapauksessa yhdistettäisiin/olisi yhdistetty. Pohjois-Korean vetäytymisen myötä Jään Elefanttien sarjapaikka näillä näkymin voi hyvinkin säilyä sitten näinkin! Mikäli sitten kuitenkin ei niin siinä sitä sitten riittää Jään Sarvikuonojen tai entisten Kiekko-Panttereiden eli Etelä-Afrikan kanssa sitten vääntöä lohkosarjapaikastakin.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Bosnia ja Hertsegovina (Piti olla putoaja jopa MM-kisojen 4. Divisioonaan asti viime vuodeksi mikäli se pelataan/olisi pelattu tänä vuonna kuten niin käy, mutta täysin naurettavan viime vuoden kolmen maan alemman lohkosarjan pelaamisen myötä tynkäturnauksen hännänhuippuna se ei silti pudonnut mihinkään joten se sai jäädä. Lisäksi olisi saanut jäädä muutenkin kun ja mikäli sarja yhdistettäisiin/olisi yhdistetty tilapäisesti. Olisi voinut vieläkin nousta ylemmän sarjalohkon puolelle, mutta Pohjois-Korean liian myöhäinen vetäytyminen, turnausisännöinti kuten myös kenenkään muun viime hetken sijaisisännän löytymättömyys ja lopullisesti äärimmäisen, yhä pienemmäksi haipuva mahdollinen yhdistyminen yleensäkin yhteiseksi sarjaksi vaikka ensin muun myöhäistämisen jälkeen tietää bosniakkien jäämistä sitten tähän alempaan lohkosarjaan. On jättänyt tietenkin protestiluontoisen kyselyn IIHF:n osalle jatkosta nimenomaan nk. Pohjois-Korea-kohusta jossa se sitten kuten Australia naisten puolella on joutunut epäoikeudenmukaisuuden uhriksi. Tosin esimerkiksi hyvin teoriassa noususta Australian naisiin nähden on vähän enemmän toivoa kun tämä turnaus on viikkoa myöhemmin helmikuussa, mutta se lisäviikko on lyhyt ja kisaisäntä uutena tietysti olisi löydettävä. Lisäksi toisin kuin naisten puolen kenties 9 maan yhteiskisat niin miesten puolen 11 maan yhteiskisat olisivat hieman turhan suuret muutenkin kuten myös täydennetyt 12 maan yhteiskisat miehille. Yhteiskisoihin kun esimerkiksi Nuorten MM 3. Divisioonaan kaavailtiin 8-10 maan määriä niin näillä näkymin niin ei sitten käy. Tietysti mikäli joitakin laajennuspaikkoja peruisi ja enemmän alempaan lohkosarjaan tulisi maasiirtoja MM-kisojen 4. Divisioonan tauolle jätön myötä niin silloin bosniakit voisikin siirtyä ylempään lohkosarjaan normaalisti. Ikävä kyllä näihin hienouksiin aika taitaa loppua kesken.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tälle vuodelle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli pelataan erikseen kuten siltä näyttää on sijoituspaikka alempi lohkosarja. Pohjois-Korean vetäytyminen ja ylemmän lohkosarjan mahdollinen muu putoamisen asema voinee tarjota kakkostilalla paikan nousuun.)

Kirgisia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta täksi vuodeksi. Hyvin todennäköinen nousija ylempään sarjalohkoon tai koko ylempään sarjaan eli MM-kisojen 2. Divisioonaan mikäli yhdistys tapahtuu niin tälle vuodelle/ensi vuodeksi. Nyt ei tapahdu välttämättä tälle vuodelle niin melkein vuoren varmasti sitten täten pelataan noususta hieman hitaammin. Mikäli olisi nyt oikeutta ja bosniakit jäisivät isännäksi tai muutoin olisi järkeä niin Pohjois-Korean vetäytymisen myötä Kirgisialle olisi voinut säätää jotain poikkeuspykälää ja tarjota kabinettinousu jo suoraan ylempään lohkosarjaan. Pitkälti siksi kun höyryjyrämäisesti on menossa kyllä kerta kaikkiaan selvään voittoon. Hyvin, hyvin vaikea on nähdä mitään muuta kuin sitä.)

Iran (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita tälle vuodelle. Voi yllättää, mutta voi olla tietenkin myös huono sitten yhteisesti tai erikseen pelattavassa ylemmässä sarjassa. Välillä tosin aiemminkin mietittiin kykytasojen pohjalta nostoa muutenkin ennen sitten suurempaa lisälaajennusta. Jääkäytös on kuitenkin ylpeää ja turhan temperamenttista kuten kirgiiseilläkin. Sitten on tietysti ongelmia eli jos jotenkin menestytään niin miten sitten kun ennen pitkää häämöttäisi edessä tietenkin vastustajaksi nk. Pyhä Maa eli Israel? Oltaisiinko sitten kuitenkin vähän viisaampia ja kyettäisiin Turkin tapaan esimerkillisesti nk. Tärkeän Paikan Sovintoon?)

Singapore (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita tälle vuodelle. Tiedä sitten, että onko ratkaisu oikea.)

Malesia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita tälle vuodelle. Jään Tiikereille tämä on historiallinen hetki, mutta niin on haastekin täksi vuodeksi. Mikä tahansa on mahdollista valoisan ilon ja sysimustan katastrofin väliltä!)

Tähän tulee vielä MM-kisojen 4. Divisioonan tilanne juuri nyt täksi vuodeksi loppuun kun näillä näkymin sarjaa ollaan kyllä jatkamassa ja ehkä kenties laajentamassakin riippuen maamääristä, mutta kiitos nyt erittäinkin merkittävien lisälaajennusten tällä hetkellä edellisen isäntämaan eli Kuwaitin vetäydyttyä kisaisännyydestä Mongolia pitää ne ja kun ei myös vielä juurikaan maamääriäkään täysin tiedetä joskin tässä niitä tulee peräti viisikin kun Intian osallistuminen riippuu Delhin Jäähallin valmistumisesta ajallaan.

Intian tilanne on murheellisesti pysynyt viime kuukausina pelottavankin hiljaisena ja vaikka aikaa vielä on niin voi olla, että nousu sittenkin viivästyy ensi vuodelle kun muun muassa maan Talviolympiakomitealla oli korruptioskandaalikin ja rahoituksen jatkokin on ollut vaakalaudalla.

Siten jopa esimerkiksi Puerto Ricolla ja jälleen jäähallitilanteensa kuntoon saaneella Brasiliallakin olisi mahdollisuuksia enemmän kuin sillä, mutta nyt tässä itse tilanne:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 Mongoliassa Ulaanbaatarissa/Ulaanbaatorissa 23.3.2023-26.3.2023

4. Divisioona

Kuwait (Pelaa kyllä tässä haasteestaan huolimatta myös 3. Divisioonan puolelle. Ei tosin enää ole kisaisäntä. Ne sen kotikisat olisi pidetty Kuwait Cityssä Bayanin Jäähallissa.)

Filippiinit (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tälle vuodelle osallistuen viimeinkin suoraan MM-jäille.)

Mongolia (Mongolia ottaa/on ottanut selkeän paikan MM-ohjelmassa sillä siellä on/oli viimein myös nk. Olympiamittainen jäähalli. Se on täten pysynyt kisaisäntänä. Viimeksi MM-ohjelmassa maa oli vuoden 2013 MM-kisojen 3. Divisioonan Karsinnassa vuoden 2012 puolella pidetyssä tapahtumassa. Se ei ole pelannut näinä vuosina siksi, että sillä ei ennen korona-aikaa ollut ironisesti juuri tuolloin viimein pystyyn saatuna sääntöjen mukaista nk. Olympiamittaista jäähallia. Tosin Mongolia on ollut Taiwanin jälkeen ehkä nousevin kyky sillä Jääkiekon Aasian Haasteturnauksissa voittoja tuli ennen koronaa kuin liukuhihnalta. Mielenkiintoista on nähdä kyvyt kun on kotijääetukin puolella.)

Indonesia (Tulee MM-kisoihin tähän sarjaan uutena mukaan koronan jälkiajalle osallistuen sittenkin suoraan MM-jäille tälle vuodelle. Sen teki mahdolliseksi maan urheiluministeriön lisävarahankkeet viime vuoden suhteen. Alku voi olla rankkakin.)

Intia? (Huom! Intia tulee vain mikäli Delhin Jäähalli valmistuu ajallaan. Jääkiekon MM-ohjelmaan tämä maa kenties viimeinkin liittyy kun Thaimaan tapaan tätäkin maata on odotettu MM-jäille enemmän tai vähemmän vuodesta 1989 lähtien. Thaimaa tekikin jo tempun neljä vuotta sitten omalle juhlavuodelleen ja mene ja tiedä, että olisiko Intia ehtinyt tehdä saman ennen koronaa? Ei kuitenkaan välttämättä kun maan jäähalliasiat nk. Olympiamittaisen sellaisen osalta olivat kesken. Joka tapauksessa tämä maa pitkään asiaa pohdittuaan liittyy/liittynee mukaan jättäen ehkä muun muassa kuumaverisen kilpailijanaapurin eli Pakistanin taakseen liittymisestä puhuen. Toki tämä kaikki riippuu siitä, että ehtiikö jäähalli nk. Olympiamittaisen sellaisen suhteen ajoissa maaliskuuhun mennessä valmiiksi vai ei. Kesän, syksyn, viime vuoden lopun ja tämän hetken talven tilanteeseen nähden viiveitä on tullut matkaan. Mikäli ei niin joku muu kuten esimerkiksi kenties Puerto Rico ottaa Intian paikan. Mene ja tiedä vaikka Brasiliakin näin tekee kun sielläkin on viimein halliasiat parempaan suuntaan menossa.)

IIHF pitää tällä hetkellä paikkaa auki vielä yhdelle, kahdelle tai enintään kolmelle muulle maalle kun lisälaajennukset tulivat voimaan. Aiemmin oli enintään kaksi lisäpaikkaa halukkaille.

Intian jäähallitilanteen vuoksi ongelmia ovat luoneet IIHF:n suhteen edelleen jatkuva Ukrainan Sota kuten myös Kiinan ja nk. Lännen kiristyneet välit ja kuten myös Kiinan kielteisempi suhtautuminen IIHF:n osallekin.

Pieni liennytys Kiinaan tosin on tullut naisjääkiekon mahdollista emännöintiä koskien jatketusti, mutta siitä puhuen liennytys voi silti päättyä milloin vain.

Lisäksi Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina säilyisi vuodeksi 2024:

Kroatia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Belgia (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Turkmenistan (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Bosnia ja Hertsegovina (Pääsee MM-kisojen 3. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy ja mikäli sarjaa ei pelata yhteisenä kun muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten täytyy löytää uusi isäntä peleille. Lisäksi Pohjois-Korean vetäytyminen olisi voinut tuoda tälle nousun kun se vain olisi tullut ajoissa. Käytännössä kun aika näyttäisi loppuvan kesken niin bosniakit joutuvat pois tältä listalta seuraavaan päivitykseen mennessä ilman ihmeitä. Etenkin kun lisäksi melkein vuoren varmasti pelataan erillisesti kisat 3. Divisioonaan.)

Kuwait (Saattaa päästä vielä kiinni viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy jolloin erikseen pelatessa se joutuisi alempaan lohkosarjaan ja muutoin yhdistyessä sillä ei ole merkitystä. Tosin erikseen pelaten tai muutenkin viimeiseen täydennyspaikkaan kiinni päästessään uusi isäntä peleille on löytynyt kun se on Mongolia. Kun Pohjois-Korean vetäytymisen hitauden ja IIHF:n nihkeyden ottaa huomioon niin aika muilla tavoin loppunee sinänsä kesken. Erikseen pelaaminen on monin verroin todennäköisempää kuin esimerkiksi vielä viime vuoden syksyllä tai viime vuoden lopulla oli.)

IIHF tilanteesta riippuen voinee myöntää edelleen vielä selvemmin yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt ensi vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi olla kolmekin ihan alimmalle tasolle, mutta nyt esimerkiksi Indonesian ja Mongolian liittyessä/jo liityttyä mukaan enintään kaksi on jäljellä.

MM-kisojen 4. Divisioona onkin vielä avoin kun se voi laajentua hyvinkin paljon, siihen voi tulla lohkosarjat, alempiakin MM-divisioonia voi tulla tai sitten sitä ei pelata lainkaan tänä vuonna ja siinä tapauksessa Kuwait ja Filippiinit lienevät kiinni lähinnä erillisissä lisäpaikoissa muuten vain yhteiseen tai erilliseen MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Näillä näkymin kiitos IIHF:n oman jähmeyden ja Pohjois-Korean vetäytymisen sotkun MM-kisojen 3. Divisioona pelattaneen erillisenä jolloin alemmasta lohkosarjasta viitostilakysymyksen myötä voi olla vielä kaksikin nousupaikkaa luvassa kun muutoin on yksi kuten normaalisti.

MM-kisojen alemmat divisioonat päätetään lopullisesti pelitavaltaan varmaankin hyvin lähiaikoina ja siitä miettien lähiviikkoina ehkä sen kuukauden sisällä riippuen muutoin nousijatilanteesta, muusta putoamispäätöksestä tai siitä, että löytyisikö ehkä sittenkin vielä joku muu uusi isäntä.

Tuskin näin käy, mutta voihan aina näin ajatella.

Vielä viimeksi viime vuoden syksyllä eli syyskuussa, lokakuussa tai marraskuussa tilanteen mukaan meneminen oli kyllä hidasta ja vaikeaa IIHF:ltä.

Alkanut talvi joulukuussa viime vuoden lopulla ei paljon nopeuttanut asioita tähän hetkeen eli 8.2.2023 mennessä.

Vaihtoehtoisesti toki sitten paljonkin on tapahtunut verraten pitkässäkin ajassa!

Tosin pienenä huomautuksena ainakin tässä vaiheessa on niin, että MM-kisojen 4. Divisioona kyllä pidetään ja tietenkin MM-kisojen 3. Divisioona on melkein varmasti erikseen pelattava muodoltaan kun laajennuksiin on suostuttu IIHF:n puolesta erittäinkin vahvasti puhuen kautta linjan viime vuodesta lähtien.

Sikäli kun tietysti jostakin syystä MM-kisojen 4. Divisioonaa ei pidettäisi niin sen harvat muut maat pitänevät tauon tai ne liitetään/olisi liitetty hyvinkin laajaan alempaan lohkosarjaan MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Nyt kieltämättä kiitos Pohjois-Korea-sotkun ei tähänkään ole järkevästi aikaa tai mahdollisuutta.

Siten huonoimmillaan ne pitäisivät tauon.

Onneksi näyttää siltä, että se turnaus pidetään!

Kieltämättä myös harmittavan sotkuisa on tuo Intian, Puerto Ricon ja Brasilian tilanne mitä en vielä päivitä tähän ennen kuin selvyys löytyy.

Alin sarja alkaa tosin 26.3 tänä vuonna eli aikaa lienee maaliskuun alkuun asti Intialla päästä mukaan.

Tai mene ja tiedä, että hyväksyisikö IIHF jonkun äärimmäisen yhden kerran poikkeusluvan sille pelata nyt valmistuvan jäähallin suhteen maan kuitenkin sen saadessa kalenterivuoden kuluessa?

Tosin esimerkiksi Portugalille ei esimerkiksi tätä poikkeuslupaa myönnetty viime vuotena kun se tiedusteli mahdollisuutta ottaa Intian paikka juurikin edes kalenterivuoden sisällä pelattavista MM-kisoista kun tämän vuoden syksyksi se eli heidän oma täysimittainen jäähallinsa viimein valmistuu kun kieltävän vastauksen aikoihin olisi ollut puhe maaliskuun lopulle tai huhtikuun alkupäiville sopimuksen kirjainta noudattaen edes itse kisoille.

Kieltävän vastauksen myötä otettiin sitten Portugalissa aikalisä ja ehkä hyvä niin.

Kiinnostavaa onkin nähdä miten kaikki avautuu kiekkokevääksi!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä viestiketjusta löytyy varmasti tietäjiä seuraavanlaiseen kysymykseen, eli: Mikä mahtaa olla Jääkiekon MM-kisahistorian suurin voitto?
Itsellä tiedossa Australian 58-0- voitto Uusi-Seelannista D-sarjan kisoista 1987.
Onko mahdollisesti juuri tuo tulos, vai vieläkö löytyy isompia tasoeroja vuosikymmenien varrelta?
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tästä viestiketjusta löytyy varmasti tietäjiä seuraavanlaiseen kysymykseen, eli: Mikä mahtaa olla Jääkiekon MM-kisahistorian suurin voitto?
Itsellä tiedossa Australian 58-0- voitto Uusi-Seelannista D-sarjan kisoista 1987.
Onko mahdollisesti juuri tuo tulos, vai vieläkö löytyy isompia tasoeroja vuosikymmenien varrelta?

Ei ole.

Kerran oli, mutta vuoteen 1998 mennessä se jäi toiseksi viimeistään.

Jään Elefantit eli Thaimaa kun hävisi kokeellisesti otellen Etelä-Korean kanssa maalein 0-92.

Useita muitakin otteluja, mutta toki tuon 0-92 tuloksen alle jääviä vuoden 1987 Uuden-Seelannin nöyryytyksen ohi meneviä löytyy.

Uusi-Seelanti kärsi kyllä nöyryyttävästi silloin, mutta pystyi muuten kyllä turnausmitassa vähän menemään eteenpäin.

Toisin kuin esimerkiksi saman vuoden Hong Kong.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tästä viestiketjusta löytyy varmasti tietäjiä seuraavanlaiseen kysymykseen, eli: Mikä mahtaa olla Jääkiekon MM-kisahistorian suurin voitto?
Itsellä tiedossa Australian 58-0- voitto Uusi-Seelannista D-sarjan kisoista 1987.
Onko mahdollisesti juuri tuo tulos, vai vieläkö löytyy isompia tasoeroja vuosikymmenien varrelta?

Tähän tuli tietysti jo vastattua, mutta tässä olisi myös vuoden 1987 kansainvälistä jääkiekkoa käsittelevä kisa-aihealue jonka laitoin otsakkeiden eli Kiekkovuosi-hankkeiden nimellä kulkemaan tietenkin vaihtelevin lempinimin ja sen aikana löytyy tuokin ottelu käsittelyineen ja viimeisiin sen viesteihin mennessä löytyivät myös viimeiset puuttuvat kokoonpanotkin joukkueille:

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen yleinen ohjelma tulee päivittymään seuraavan suuremman päivitysviestin myötä jonkin verran.

Lisäksi muihin tuleviin viesteihin tulee vielä tietenkin tuoreempaa turnaustietoa ennakkotunnelmineen.

Syy sille pitkälti on se, että Turkki on joutunut vetäytymään kun aiemmin vetäytyi Pohjois-Korea.

Turkki ymmärrettävästi vetäytyi johtuen sen maanjäristyksestä.

Siitä sitten lisää pian kun seuraavan suuren viestin yhteydessä Pohjois-Koreaa ei käsitellä jo menneen vetäytymisen johdosta.

Nähtäväksi jää myös se, että mikäli Pohjois-Korea kenties pudotetaan kuin pudotetaan niin pudotetaanko sitten myös Turkkikin?

Turkissa toisin kuin Pohjois-Koreassa tosin nyt oli tiettävästi sinne menevä sattuvampi nk. Force Majeure-tason syy vetäytyä kenties putoamatta.

Tosin tänä vuonna oli kylläkin kaudeksi muille kuin Ukrainalle melko selvät sävelet ainakin aluksi putoamisen suhteen kuin esimerkiksi Pohjois-Korean myös valittama korona ei enää kelvannut putoamiselta säästymiseen.

Kuten ei Kiinallekaan sen vetäyttäessä tyttönsä pois jäiltä.

Kiinalla tosin on valituksensa vieläkin vedossa joten mene ja tiedä.

Turkin tilanne ei välttämättä kuitenkaan ehkä riitä miehiin vaikuttamaan.

Niiden säästymiseen olisi vielä vähemmän perusteita jäädä toisin kuin naisille.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen tilanne täksi vuodeksi jo todetusti on mielenkiintoinen, mutta edelleen vielä vähän kipakan epäselväkin.

Toki lähtökohtaisempi se on kuin mitä vielä 31.5.2022 oli viime kevään päätteeksi ja silloin kesän aluksi.

Samoin kuin myös vertaa 19.9.2022 olleeseen tilanteeseen eli viime syksylle.

Kuten myös 14.10.2022, 4.12.2022 ja 8.2.2023 olleeseen tilanteeseen eli viime syksylle ja alkutalveen.

IIHF näiltä osin tuli viime vuoden kesän ja syksyn kuluessa lähtökohtaiseen, mutta ei vielä kiitos runsaiden riitautusten täysin raudanlujaan sellaiseen päätökseen jossa vain voittaja pelkästään nousee ja aiemmin puhuttavat toisen sijan joukkueet jäävät rannalle kun heidän nousupaikkansa kenties uhrataan/uhrattiin vastineeksi tästä tempusta sitten sarjasäästyjille.

Näin kävi ajoittain kokousten ollessa hyvin raivokkaita.

Toisin sanoen Lady-Oranje/Vrouw-Oranje eli Hollannin naiset säilyivät sitten Norjan nousemattomuuden kustannuksella ja niin jokunen muukin putoaja niiltä osin kun mitä piti alkujaan viime vuoden keväällä pudota joukkueita.

Osin kun tietenkin ei voinut monestikaan pudota kiitos koronaongelmienkin alemmilla tasoilla vetäytymisten lisäksi.

Norjassa ja muutamassa muussa maassa käytiin erittäin kuumana myös Damkronornan eli Ruotsin putoamattomuudesta ja varjeluksesta aiemmin Naisten MM-kisojen puolella.

Naisten MM-kisojen puolella kiitos osin viime hetken muuttuneiden sääntöjen ja kesä-syysturnauksen pelaamisen vuoksi kisaemäntä Tanska joutui putoamaan sitten Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle tälle vuodelle.

Tiedä sitten, että lähtikö Tanska riitauttamaan putoamistaan Naisten MM-kisojen puolelta samalla tapaa kuin mitä moni muu pienempi maa teki.

Mielestäni ei sitä ole tehnyt, mutta kieltämättä sitä edelleenkin seurataan mikäli se niin sitten tekisi.

Erinäisiin kisoihin olisi vielä aikaa joten tässäkin mielessä jatkoa varmaankin seuraa kovastikin!

Huhtikuussa näin esimerkiksi pelataan varsinainen Naisten MM Kanadassa.

Tosin nyt alle tuleva MM-ohjelman nyt hyvin selkeä hahmotelma täksi vuodeksi naisille perustuu sille, että normaaliin palatessa tälle vuodelle muuten kuin Venäjän ja Valko-Venäjän pysyessä ulos heitettyinä MM-ohjelmasta, Pohjois-Korea on vetäytynyt, Ukrainan Sodan edelleen jatkuessa sen voidessa ainoana vetäytyä putoamatta vuodeksi 2024 minnekään ja Kiinan välien ollessa kiristyneet nk. Länteen ja IIHF:n suuntaan päin viime vuoden kesän ja syksyn aikana se juurikin tulisi olemaan tämän näköinen sen sisältäessä nyt kisat ja päivämäärätkin tietysti osin huomattavin pienin muutoksin kun ikävä kyllä myös Turkki on vetäytynyt:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Kiinan Shenzeniin 11.4.2023-17.4.2023 ja Etelä-Korean Suwoniin 17.4.2023-23.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Tanska (Putoaja MM-kisojen varsinaiselta puolelta. On paha sanoa, että riitauttaako maa putoamisensa vai ei. Mikäli ei niin ikävä juttu. Nyt on 18.2 joten kiirettä pitäisi mahdollisen riitautuksen kanssa entistä enemmänkin pitää mikäli sen haluaa tehdä. Tosin hätä välttämättä ei ole niin paha kuin voisi luulla. Etenkin kun usko nousuun on todennäköisempää kuin monesti aiemmin. Riitautus voisi myös häiritä poliittisia olosuhteita ja muuta keskiötä mikäli nousupaikkaa liiankin pitkään odotellaan.)

Norja (Tämän hetken edelleen toistetunkin päätöksen mukaan IIHF:n jyrkästi pitäessä päänsä joutuu Norja jäämään tähän sarjaan sen ylempään lohkosarjaan. Tällä hetkellä Norja on edelleen riitauttanut päätöksen, se haluaisi nousta ja on myös ajanut vähän aiemmin muutenkin tilapäistä MM-laajennusta muutenkin. Tiedä sitten, että miten tämä protestipuoli päättyy.)

Slovakia

Itävalta

Kiina (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan tälle vuodelle. Emännöi turnausta. Mielenkiintoista on, että kiitos viime aikojen poliittisen liennytyksen mikäli Kiina säilyy tähän sarjalohkoon nousematta MM-kisojen puolelle naisissa tai putoamatta alempaan niin se saa IIHF:n erillispäätöksellä pitää tämän lohkosarjan ottelut myös vuosiksi 2024 ja 2025. Yleisapuraha on 3 miljoonaa dollaria per kisavuosi kuten nyt tälle vuodelle kuten ensi vuonna ja jokainen lohkosarjan joukkue saa lisäksi 100 000 dollaria apurahaa naisjääkiekon kehittämiseen per osallistuja. Tämä erikoispäätös on tarkoitettu tukemaan naisjääkiekon tunnettavuutta harjoitteineen Kiinassa. Miehissäkin Kiina osana Pekingin Talviolympialaisten 2022 perintöä on kiinnostunut isännöimään MM-kisoja heti kun on vapaa paikka ne pitää ja kun milloin Jään Lohikäärmeet sinne asti pääsevät. Välillä tosin poliittinen liennytys on koetuksella ja se ei välttämättä jatku loputtomiin. Mahdollisesti naisten ja poikien joukkueet voidaan vieläkin vetäyttää pois mikäli nk. Panda-diplomatian polku päättyy itse maan päättäjien silmissä epämiellyttäviin tuloksiin. Se tosin tietäisi kasvojen menetystä Kiinalle ja uuden emännän etsimistä. Tytöt tosin vetäytettiin muitta mutkitta kun niin päätettiin lupausten mentyä ohi korvien joten Jään Lohikäärmeiden kotipesässä äkkiarvaamattomuus on arkipäivää tätä nykyä.)

Hollanti (Olisi pudonnut alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta IIHF:n päätöksen myötä saa jäädä tähän lohkosarjaan tälle vuodelle.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Etelä-Korea (Emännöi turnausta.)

Puola (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä edelleen jyrkästi päänsä joutuu Puola jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon. Tällä hetkellä Puola on myös edelleen toistuneesti kielteisen päätöksen jälkeen silti riitauttanut senkin päätöksen ja se haluaisi nousta. Puola on ollut viime aikoina ja historiallisestikin itsepäisyyttään usein IIHF:n kanssa napit vastakkain. Korona-aikaan sai miehissäkin näpeilleen ja niin näyttäisi käyvän myös sen naisillekin. Mene ja tiedä sitten tuon taistelun suhteen kun se näyttäisi jatkuvan. Itsepäisyydessä Puola kyllä kilpailee Australian kanssa toden totta kun protestoijia miettii.)

Italia

Kazhakstan

Iso-Britannia (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan tälle vuodelle.)

Slovenia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan viime vuodeksi, mutta säilyi putoamatta IIHF:n päätöksellä tälle vuodelle.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan tämän hetken tilanne täksi vuodeksi kun se muuttuu huomattavasti kiitos Pohjois-Korean ja myös Turkin vetäytymisen jolloin esimerkiksi Australia esimerkiksi ei ehtine laillisesti nousta korvaavaksi joukkueeksi ilman ihmeitä kun muutenkin IIHF on jähmeä jolloin tämäkin juttu on kuohunut melkoisesti ja siitä puhutaankin nyt kovin kuten myös Liettuan asemasta on puhuttu:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Meksikon Mexico Cityyn nyt muutoksin 2.4.2023-7.4.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin edelleen 20.2.2023-26.2.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Meksiko (Emännöi turnausta.)

Latvia (Tämän hetken mukaan edelleen IIHF:n pitäessä jyrkästi päänsä joutuu Latvia jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Tällä hetkellä Latvia on riitauttanut päätöksen ja se haluaisi vieläkin nousta. Mikäli ei nousua saa erikseen kabinetissa niin jäällä sen odotetaan nousevan hyvinkin selvästi omin lähtökohdin. On ollut myötätukija ja hyväksyjä esimerkiksi Australian mahdolliselle myöhäisliittymiselle mukaan turnaukseen.)

Espanja

Taiwan

Islanti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan täksi vuodeksi.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Etelä-Afrikka (Emännöi turnausta.)

Australia (IIHF piti jyrkästi päänsä. Näin joutuu Australia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. Australia oli riitauttanut päätöksen ja se halusi vielä viime hetkelläkin nousta. Näin ei käynyt. Korona-aikaan oli väittelyissä IIHF:n kanssa milloin mistäkin jutusta puhuen. Australia lievästi sanoen on ollut hyvin kyrpiintynyt IIHF:n pamppuihin. Etenkin nyt kun vielä Pohjois-Korean taktiseksikin kiihkeästi väitetty vetäytyminen tuotti lisäsuuttumusta ennen pitkää. Siten se ei noussut kun ellei turnausta muuten olisi siirretty tai hyvin poikkeuksellisesti IIHF erikseen siirtoon olisi suostunut viime hetkellä niin se joutuu pelaamaan sitten noususta muutoin. Aika kun ikävä kyllä loppui kesken valitustenkin suhteen. Myötätuntoa ei voi kyllä välillä olla tuntematta kun näitäkin temppuja miettii sitten alempien maiden tasoille. Turkinkin vetäytyminen vain lisäsi kuohuntaa ja tukea Liettualle.)

Turkki (6.2 sattuneen maanjäristyksen myötä se vetäytyi tämän vuoden kisoista. Vetäytymislupaa tosin erikoisesti myöntymyksineen käsiteltiin melko pitkään. Viime hetken viivyttely entisestään kiristi IIHF:n suuntaan tulleita valituksia. 8.2 eli 10 päivää sitten vetäytymistä vielä käsiteltiin ja 14.2 eli Ystävänpäiväksi hyväksyttiin vetäytyminen sen tultua laajaan julkisuuteen 15.2 tälle vuodelle. Nyt on tosin paha sanoa, että putoaako Turkki sitten sarjaa alemmaksi vai ei. Lisäksi on paha myös sanoa, että tuleeko viitostilankin joukkueesta putoaja vai ei jolloin voisi ehkä kaksikin joukkuetta nousta. Pieniä poliittisia jännitteitäkin on, mutta esimerkiksi Kiinan jännitteisiin nähden ne ovat IIHF:n suuntaan olleet pieniä.)

Kroatia

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. On osoittanut myötätuntoa Australian kohutapauksesta, kuten myös Liettualle ja jatkoa seurannee muutenkin piikein IIHF:n suuntaan.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan tälle vuodelle. On myös pyytänyt selkeyttä IIHF:n erinäisin jähmeyksiin kuten myös selkeän aikaistettuja vetäytymisiä sellaisille maille jotka ei selvästikään kykenisi pelaamaan nk. Tapaus Pohjois-Korea-kohun välttämiseksi jatkossa. Saa nähdä, että miten tässäkin sitten käy. Turkin vetäytymisen juttu on myös pantu merkille.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan mahdollinen tilanne täksi vuodeksi, mutta tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin neuvotellaan vieläkin joskin juuri tämän vuoksi vielä toistaiseksi käsittelen tätä kuin sitä pelattaisiin jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja nyt ne ovat Romanian ja Israelin kun Iran on vetäytynyt/pysynyt vetäytyneenä käytännössä Israel-vastaisuuden takia eikä palaa mikäli sarjoja ei yhdistetä.

Lisäksi Israelin mahdolliseen tynkäturnaukseen vähäisen turnauspäivien muutosten lisäksi paikka muuttuu Jerusalemin tai Metullahin sijaan yhteen erittäin pienimmistä Israelin paikkakunnista eli Tnuvotiin kun sehän on keskistä, eteläisintä mahdollista pohjois-Israelia Sharonin Tasangoilla Netanyan ja Tulkarmin välissä sijaitsevana, tietenkin myös osana Lev HaSharonin/Ha-Sharonin Hallintoaluetta siellä olevana Moshavina eli kylänä/kyläkeskuksena ja mikäli siellä olisi enemmän asukkaita niin sitä voisi suomalaisittain pitää maaseutulaisena kylätaajamana tai kyläkaupunkinakin:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Romanian Brasoviin 3.4.2023-9.4.2023 ja Israelin Tnuvotiin nyt muuttuen pidettäväksi 26.3.2023-31.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Romania (Emännöi turnausta. Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi täksi vuodeksi tai ei.)

Liettua (IIHF piti jyrkästi päänsä. Täten joutuu Liettua jäämään tähän sarjaan sen ylempään sarjalohkoon. Liettua kun oli edelleen riitauttanut päätöksen ja se halusi yhtä edelleen nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan. Näin ei käynyt Mikäli Australia olisi noussut Pohjois-Korean tyhjäksi jättämälle paikalle ylemmässä sarjassa olisi Liettua voinut saada täydennyspaikan sen tilalle ylempään sarjaan. Kun näinkään ei käynyt on Liettua tukenut Australiaa näissä ongelmissa ja tietysti on arvostellut IIHF:n juttuja minkä ehtinyt. Lisäksi toki on voimakkaan myönteisesti pitänyt roolia yllä Ukrainan Sodassa sen uhrin eli Ukrainan vankkumattomana tukijana. Turkin vetäytyminen ja sitä edeltänyt viivyttely vetäytymisen suhteen suututti entisestään pahoin Liettuan Jääkiekkoliiton johtoa vähemmän yllättäen kun siinäkin jonkinlainen hätätäydennys kun olisi vain välittömästi lyöty voimaan niin jotain olisi voinut tehdä nousun suhteen. Nyt sitten loppui aika eikä välien lämpenemistä täten IIHF:n herrojen suuntaan ole odotettavissa.)

Bulgaria (Jäi nollille, mutta jäi myös lohkosarjasta puhuen ylempään kun niin moni vetäytyi kuluneeksi viime vuodeksi. Tälle vuodelle onkin sitten parempi yrittää saada tuloksiakin.)

Ukraina (Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Naisten puolella tosin se on hyvin huonoilla sijoilla MM-ohjelmassa kuten sarjoissakin joten sen merkitys ei ole niin suuri kuin muissa MM-ohjelmien sarjoissa. Sitäkin vähäisempi merkitys on mikäli sarjasta tulee yhteinen.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin ylempään sarjalohkoon pysyen myös sarjassa mikäli turnaus tulee yhteiseksi täksi vuodeksi.)

Eesti (Nousija alemmasta lohkosarjasta tähän ylempään lohkosarjaan. Parhaimmillaan voi nousta MM-kisojen 2. Divisioonaankin, mutta voi myös ikävä kyllä jäädäkin tälle tasolle. Sen näkee sitten täksi vuodeksi.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Israel (Emännöi turnausta. Oli uhannut vetäytyä mikäli kisat siirtyvät/olisi siirtyneet Iranin Teheraniin kun Iran on toistuneesti kieltäytynyt pelaamasta Israelia vastaan tyypillisen uskonnollisen oikuttelun nimissä. Nyt ei ole enää tarvetta vetäytyä kun kisat varmistuivat Israeliin. Erikoisesti kenties tuleviin yhteisiin kisoihin sitten se olisikin normiedustaja muiden joukossa.)

Serbia (Tämän hetken mukaan IIHF:n pitäessä jyrkästi päänsä joutuu Serbia jäämään tähän sarjaan sen alempaan sarjalohkoon täksi vuodeksi. Tällä hetkellä Serbia on edelleen riitauttanut päätöksen ja se haluaisi yhä nousta. Tosin nousulla ei ole väliä mikäli tynkäsarjaksi tämä lohkosarja uhkaa jäädä ja mikäli pelataan muutenkin yhteiskisat. Lisäksi Pohjois-Korean vetäytyminen kuten myös Turkin vetäytyminen ja niiden aiheuttamat siirtoliikkeet suhteessa Australiaan ja Liettuaan kiinnostaa/on kiinnostanut Serbiaa. Tosin mahdolliset yhteiskisat nollaavat osin muutenkin Serbian edun asiaan.)

Bosnia ja Hertsegovina

Täksi vuodeksi ikävä kyllä mietittävää riittää/riitti pitkin loppusyksyäkin ja alkutalvea.

Vieläkin kulisseissa kuhisee.

Etenkin kun IIHF kovin erikoisesti päätti viime vuodeksi naisten puolella olla pihi mitä tulee sarjalaajennuksiin tai lisäpaikkoihin!

Sama änkyröinti tai välillä myötätuntoisemmin muu yleinen päättämättömyys on turhauttavasti jatkunut edelleen.

Naisten MM-kisojen 4. Divisioona mahdollisuutena ei ihan tähän hätään liene niin suuri toisin kuin mitä on muille eri osa-alueille IIHF:n turnauksissa.

Ilman muuta tosin tuleville vuosille kyllä on.

Iran päätti vetäytyä pois täksi vuodeksi kun kisat varmistuivat viime vuodeksi Israeliin ja ei tule takaisin paitsi ehkä viime hetken erillisen päätöksen jälkeen ja vain mikäli MM-kisojen 3. Divisioonaa tulee yhteiseksi sarjaksi pelattavaksi jolloin Israel-viha tilapäisesti lientynee.

Loppuun vielä todeten Ukrainan mahdollinen vetäytyminen toisi tietysti paikan Serbialle ylempään lohkosarjaan MM-kisoissa 3. Divisioonan puolelle, mutta se mahdollisten yhteiskisojen myötä on lähinnä muodollisuus.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että opitaanko sitten tästä sotkusta mitään kun välillä näytti oppi menevän jo vähän perillekin.

Etenkin kun ei edelleenkään noissa MM-kisojen 3. Divisioonan alemman lohkosarjan kolmen maan mittelöissä kovin kyllä järkeä ole jolloin edes jotenkin tätä muuta hanslankarointia korvaten voisi yhdistää sarjan yhteiseksi osin muutenkin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin edelleen 20.2.2023-26.2.2023 menee ennakkoon seuraavasti niihin menevien maiden osalta kun Turkki on vetäytynyt eikä ymmärrettävästi esimerkiksi Liettuaa ehditä nostamaan kisoihin korvaavaksi maaksi:

Etelä-Afrikka

Australia

Kroatia

Uusi-Seelanti

Belgia

Ylihuomenna alkava turnaus pidetään yhtä kestävänä mitä nyt tietenkin turnaus on tiiviimpi ja välipäivä pidetään myöhemmin.

Välttämättä kukaan ei putoa Turkin vetäydyttyä ja muutoin kenties ehkä viitostilan joukkue putoaa myös jolloin MM-kisojen 3. Divisioonasta on kaksi nousijaa.

Pohjois-Korean vetäytyminen ylemmästä lohkosarjasta voi myös ehkä tarkoittaa senkin viitostilan joukkueen mahdollisen putoamisen myötä kahta nousijaa tästäkin lohkosarjasta.

Ne selvitetään sitten myöhemmin erikseen.

Panoksia täten on siis luvassa.

Itse ottelut avauspäivälle ylihuomenna ovat siis nämä:

2. Divisioona sarjalohko 2B

Kroatia-Uusi-Seelanti (Mene ja tiedä, että miten tähän otteluun asetelmat menevät kun toinen on koronapalaaja ja toisella on ollut vähän helpompaa koronan keskelläkin näinä vuosina.)

Australia-Etelä-Afrikka (Tähän otteluun ilman ihmeitä ei ole kyllä emännillä paljonkaan toivoa. Edes toki kenties koronan tuomasta mahdollisesta tylsymisestä huolimatta. Sen verran valttijoukkue nousemiseen on aussien naisetkin kun näyttöhalut on kovat esimerkiksi IIHF:n suuntaan.)

Belgian naiset eli Jään Demonittaret liittyvät jäille 21.2 otteluun Kroatiaa vastaan eli kolmen päivän kuluttua kun se silloin on päivän ainut ottelu.

Mene ja tiedä, että miten silloin käy!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin on edennyt näin kun eilen ne alkoi tänään jatkuessa:

2. Divisioona sarjalohko 2B

20.2.2023

Kroatia-Uusi-Seelanti 1-15 (Tähän otteluun asetelmat oli ja meni kyllä melkoisen maali-iloittelun myötä kokonaan päälaelleen! Ihan alkuja huomioimatta ei oikein ollut Kroatian naisilla jakoja kyllä tähän otteluun. Ei sitten millään. Tämänkin tuloksen myötä Uusi-Seelanti on kerännyt vakuuttavuutta koronan jälkeen ja haastanee isosiskonsa eli tässä tapauksessa Australian toivottavasti myönteisen pelin nimissä.)

Australia-Etelä-Afrikka 10-0 (Tähän otteluun ilman ihmeitä ei ollut kyllä emännillä paljonkaan toivoa. Edes toki kenties koronan tuomasta mahdollisesta tylsymisestä huolimatta. Sen verran valttijoukkue nousemiseen oli aussien naisetkin kun näyttöhalut oli kovat esimerkiksi IIHF:n suuntaan. Tulosta tuli eikä emännät onnistuneet edes ainoankaan maalin teossa!)

21.2.2023

Belgia-Kroatia 10-1 (Jään Demonittaret oli kieltämättä melkoisen äkäisellä päällä jäällä tänä iltana. Ehkä aavistuksen verran pidempään aluksi Kroatian naiset pelissä pysyivät mukana kuten myös poikkeuksena muidenkin erien alut sujuivat hyvin, mutta muu ottelu oli kuin tervassa kylpemistä. Ei paljon muuta voinut sanoa ottelusta. Kroatia voineekin kiittää onneaan, että nyt ei välttämättä pudota kiitos Turkin vetäytymisen.)

Huomiselle onkin pelit tässä:

22.2.2023

Belgia-Australia (Mielenkiintoista on nähdä, että mihin sitten tässä ottelussa päädytään. Jään Demonittarien pitäisi voittaa aloituksia kiitettäviä määriä ja lisäksi melkoisen nopeasti iskeä selviä lukemia peliin. Vastahyökkäysten torjunta pitäisi myös selkeän terävinä syötönkatkoineen toivon ylläpitoon. Muussa tapauksessa lienee niin, että Australia tämän vie.)

Uusi-Seelanti-Etelä-Afrikka (Varmaankin käy jälleen niin, että emännät taistelevat nollille jäämistä vastaan ikävä kyllä. Toki mikäli Uusi-Seelanti päättää vähän letkeämmin lähteä otteluun tai enemmän lepoasenteella odottaen enemmän Belgia-ottelun melskettä niin silloin voi olla, että emännät voivat pärjätä vähän paremmin kuin miten voisi odottaa sen menevän.)

Saa nähdä, että miten tässä sitten käykään.

Etenkin kun pistesyönti Belgian ja Australian kesken pelaisi vähän paremmin Uuden-Seelannin pussiin!
 

krk607

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Malaga CF, Uusi Refla
@Thusberg mieletöntä vaivannäköä ja asiantuntemusta, lakki päästä.

Mutta herranjumala tuo "Kazhakstan" sattuu silmiin. Pitkän proosan lukeminen kärsii pirusti, kun noin tönkköä nimeä viljellään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin päättyivät eiliseen mennessä näin:

2. Divisioona sarjalohko 2B

22.2.2023

Belgia-Australia 1-0 (Mielenkiintoista oli nähdä, että mihin sitten tässä ottelussa päädyttiin. Jään Demonittarien piti voittaa aloituksia kiitettäviä määriä ja lisäksi melkoisen nopeasti iskeä selviä lukemia peliin. Vastahyökkäysten torjunta piti myös selkeän terävinä syötönkatkoineen toivon ylläpitoon. Muussa tapauksessa lieni niin, että Australia tämän veisi. Näin ei käynyt. Tosin ausseilla oli laukausylivoima otteluun kuten hallintapeli osin, mutta Femke Bosmansin yksi osuma riitti hienon syöttöpelin jälkeen ja tasapeliyrityksestä tai selkeästä tappiosta tulikin uskomattoman tuntuinen pienmaalivoitto toisen erän osumasta johtuen! Turnauksen paras ottelu ansaitsi suitsutuksensa ja näin Belgia oli käytännössä varmuudella noussut ja Australia oli nolattu kuten nollattukin.)

Uusi-Seelanti-Etelä-Afrikka 5-1 (Varmaankin ennen otteluksi piti käydä jälleen niin, että emännät taistelivat nollille jäämistä vastaan ikävä kyllä. Toki mikäli Uusi-Seelanti olisi päättänyt vähän letkeämmin lähteä otteluun tai enemmän lepoasenteella odottaen enemmän Belgia-ottelun melskettä niin silloin pystyi olemaan niin, että emännät pystyivät pärjäämään vähän paremmin kuin miten olisi voinut odottaa sen menevän. Näin enimmäkseen kävikin.)

23.2.2023

Kroatia-Australia 0-19 (Australia oli harvinaisen raivokkaalla päällä nolauksensa jälkeen joten Kroatialla ei ollut jakoja. Sen pituinen se.)

24.2.2023

Uusi-Seelanti-Belgia 2-4 (Tämä lopullisesti varmisti Jään Demonittarien pääsyn ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi ja tämä luokin paljon luottamusta toivoineen yleisestikin jääkiekolle Belgiaan. Uusi-Seelanti joutui pettymään tulokseen eikä myös osin välillä olleesta yliotteesta huolimatta hallinnut peliä kaikkiaan erityisen pitkään.)

Etelä-Afrikka-Kroatia 2-1 (Turnauksen muu tasaisin ottelu käytiin 'jumbojen' kesken ja kiihkeyttäkin riitti. Emännät täten voittivat niukasti ja tuuletti voittoa tietysti osin kuin maailmanmestaruutta! Kroatialle tilanne olikin sitten luokkaa tukalampi. Onneksi tietysti välttämättä ei voi pudota kiitos Turkin vetäytymisen.)

26.2.2023

Australia-Uusi-Seelanti 5-2 (Turnauksen ennakkoasetelma piti paikkansa eli isosisko tässä tapauksessa oli jälleen vahvempi. Australia oli yleislaatuisesti paras joukkue, mutta ikävä kyllä ne oikeat pelit/tärkeydessä merkittävimmät pelit tulisi voittaa. Siihen eli Belgia-otteluun olisi toteutuneesti riittänyt pelkkäpisteryöstövoittokin sitten nyt selvemmän voiton myötä nousuun. Näin ei käynyt ja jälleen yksi turhauttava vuosi on edessä.)

Etelä-Afrikka-Belgia 1-4 (Emännät olivat kieltämättä Kroatia-voiton jälkeen vireessä, mutta kyllä nousun jo varmistaneet Jään Demonittaret vähän löysääkin taisivat antaa otteluun jossain määrin. Sinänsä toki nousu oli hyvä päättää voittoon heille ja emännät sai säilyä ensi vuodeksi jo täydellä varmuudella.)

25.2.2023 oli turnauksen välipäivä.

Vielä tulee seuraavan viestin pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä olisi vielä pistetilanne viime viestistä pois jääneenä pitkälti varmuuden nimessä ja ilman tilanpuuteviestin vihoittelua juurikin yllä olevasta naisten puolen turnauksesta MM-ohjelmaan puhuen:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin

2. Divisioona sarjalohko 2B Pistetilanne

Belgia 12 pistettä

Australia 9 pistettä

Uusi-Seelanti 6 pistettä

Etelä-Afrikka 3 pistettä

Kroatia 0 pistettä

Belgia nousee täten varmasti ensi vuodeksi MM-kisojen 2. Divisioonaan puhuen sen ylempään lohkosarjaan, Australia naisineen kenties joutuu jäämään vähän nöyryyttävästi tähän sarjaan sen alempaan lohkosarjaan ja Kroatia saattaa vielä kenties pudota riippuen nk. Tapaus Turkista ja IIHF:n herrojen päätöksistä.

Australia on myös kenties osin nousussa kiinni nk. Tapaus Pohjois-Korean vuoksi.

Se ikävä kyllä joutuu odottamaan mahdollista nousuaan riippuen IIHF:n herrojen päätöksestä nk. Tapaus Pohjois-Korean ja myös muun viidenneksi sijoittuneen suhteen sitten ylemmästä lohkosarjasta. Mikäli muu viitostilallinen pudotetaan myös niin silloin Australiakin saa nousta ja tulevaisuuden suhteen olisi parempi näin.

Mikäli näin ei käy niin kyllä Australia edelleen hyvin vahvasti on nousussa kiinni ensi vuodeksi ilman kenties äkkinäistä ikäluokkaheikentymistä tai muun naisjääkiekkoilun heikentymistä.

Pitäisi vain ne oikeat ottelutkin voittaa ja paljon on kyllä energiaa mennyt hukkaan erinäisissä protestimyllyissä aiemmin korona-aikana IIHF:ää vastaan olleissa kabinettimittelöissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään se sitten viimein myöskin alkaa eli itse MM-kisojen ensimmäinen MM-ohjelmaan kuuluva turnaus!

Ei harmittavasti kiitos aikataulutusten MM-kisojen 4. Divisioonasta eli alimmasta sarjasta Mongoliassa vaan MM-kisojen 3. Divisioonasta ja siinä sitten sen alemmasta lohkosarjasta eli 3B:stä Bosniassa ja Hertsegovinassa.

Itse turnauksesta laitetaan kertausta näin:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

Bosnia ja Hertsegovina (Piti olla putoaja jopa MM-kisojen 4. Divisioonaan asti viime vuodeksi mikäli se pelataan/olisi pelattu tänä vuonna kuten niin käy/kävisi, mutta täysin naurettavan viime vuoden kolmen maan alemman lohkosarjan pelaamisen myötä tynkäturnauksen hännänhuippuna se ei silti pudonnut mihinkään joten se sai jäädä. Lisäksi olisi saanut jäädä muutenkin kun ja mikäli sarja yhdistettäisiin/olisi yhdistetty tilapäisesti. Olisi voinut vieläkin nousta ylemmän sarjalohkon puolelle, mutta Pohjois-Korean liian myöhäinen vetäytyminen, turnausisännöinti kuten myös kenenkään muun viime hetken sijaisisännän löytymättömyys ja lopullisesti äärimmäisen, yhä pienemmäksi haipuva mahdollinen yhdistyminen yleensäkin yhteiseksi sarjaksi vaikka ensin muun myöhäistämisen jälkeen tietää bosniakkien jäämistä sitten tähän alempaan lohkosarjaan. On jättänyt tietenkin protestiluontoisen kyselyn IIHF:n osalle jatkosta nimenomaan nk. Pohjois-Korea-kohusta jossa se sitten kuten Australia naisten puolella on joutunut epäoikeudenmukaisuuden uhriksi. Tosin esimerkiksi hyvin teoriassa noususta Australian naisiin nähden on vähän enemmän toivoa kun tämä turnaus oli viikkoa myöhemmin helmikuussa, mutta se lisäviikko oli lyhyt ja kisaisäntä uutena tietysti olisi ollut löydettävä. Lisäksi toisin kuin naisten puolen kenties 9 maan yhteiskisat niin miesten puolen 11 maan yhteiskisat olisivat olleet hieman turhan suuret muutenkin kuten myös täydennetyt 12 maan yhteiskisat miehille. Yhteiskisoihin kun esimerkiksi Nuorten MM 3. Divisioonaan kaavailtiin 8-10 maan määriä niin näillä näkymin niin ei sitten käynyt. Tietysti mikäli joitakin laajennuspaikkoja olisi peruttu ja enemmän alempaan lohkosarjaan olisi tullut maasiirtoja MM-kisojen 4. Divisioonan tauolle jätön myötä niin silloin bosniakit olisi voineetkin siirtyä ylempään lohkosarjaan normaalisti. Ikävä kyllä näihin hienouksiin aika loppui kesken.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tälle vuodelle yhdessä tai erikseen lohkosarjoissa pelaten. Mikäli olisi pelattu erikseen kuten näin kävi on sijoituspaikka alempi lohkosarja. Pohjois-Korean vetäytyminen ja ylemmän lohkosarjan mahdollinen muu putoamisen asema voinee tarjota kakkostilalla paikan nousuun.)

Kirgisia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta täksi vuodeksi. Hyvin todennäköinen nousija ylempään sarjalohkoon tai koko ylempään sarjaan eli MM-kisojen 2. Divisioonaan mikäli yhdistys olisi tapahtunut niin tälle vuodelle kuin ensi vuodeksi. Nyt ei tapahtunut tälle vuodelle joten melkein vuoren varmasti sitten täten pelataan noususta hieman hitaammin. Mikäli olisi ollut nyt oikeutta ja bosniakit olisi jääneet isännäksi tai muutoin olisi ollut järkeä niin Pohjois-Korean vetäytymisen myötä Kirgisialle olisi voinut säätää jotain poikkeuspykälää ja tarjota kabinettinousu jo suoraan ylempään lohkosarjaan. Pitkälti siksi kun höyryjyrämäisesti on menossa kyllä kerta kaikkiaan selvään voittoon. Hyvin, hyvin vaikea on nähdä mitään muuta kuin sitä.)

Iran (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita tälle vuodelle. Voi yllättää, mutta voi olla tietenkin myös huono sitten nyt erikseen pelattavassa ylemmässä sarjassa. Välillä tosin aiemminkin mietittiin kykytasojen pohjalta nostoa muutenkin ennen sitten suurempaa lisälaajennusta. Jääkäytös on kuitenkin ylpeää ja turhan temperamenttista kuten kirgiiseilläkin. Sitten on tietysti ongelmia eli jos jotenkin menestytään niin miten sitten kun ennen pitkää häämöttäisi edessä tietenkin vastustajaksi nk. Pyhä Maa eli Israel? Oltaisiinko sitten kuitenkin vähän viisaampia ja kyettäisiin Turkin tapaan esimerkillisesti nk. Tärkeän Paikan Sovintoon?)

Singapore (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita tälle vuodelle. Tiedä sitten, että onko ratkaisu oikea.)

Malesia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta, mutta vain täydennyspaikkalaisena kun IIHF päätti avokätisesti ihan alimpiin sarjoihin niistä puhuen nostaa enemmänkin joukkueita tälle vuodelle. Jään Tiikereille tämä on historiallinen hetki, mutta niin on haastekin täksi vuodeksi. Mikä tahansa on mahdollista valoisan ilon ja sysimustan katastrofin väliltä!)

Seuraavaan viestiin tuleekin lyhyempiä muita ennakoita turnaukseen!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään tosiaan alkaviin MM-ohjelman pienempien maiden turnaukseen Bosnia ja Hertsegovinan Sarajevossa tilanne on tämä otteluineen:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

Kirgisia-Singapore (Tämä on äärimmäisen selvää kauraa kirgiiseille. Arvaukseksi jää vain loppulukemat ja Singaporen sinnittely.)

Malesia-Iran (Tämä on jo selvästi kiinnostavampi ottelu. Jään Tiikerit julkaisi aikaisena nk. Tiikerimaan Isäntänä oman joukkueilmoittautumisen turnaukseen ja on keskimäärin yllättävänkin paljon harjoitellut ennen turnausta. Ikävä kyllä näin on tehnyt myös Iran. Tosin Iranin välillä tyhmän ylpeiksi menevät liikajäähyt voivat tuottaa yllätysmahdollisuudet Jään Tiikereille. Muussa tapauksessa Jään Tiikerit taistelevat melko nopeasti sarjapaikastakin.)

Bosnia ja Hertsegovina-Hong Kong (Isännille tämän illan pääottelu on jälleen näytönpaikka. Kirgiisien ylivoiman myötä tai ilman tosiaan täydennyspaikkoja ylemmän lohkosarjan puolelle toivoa ei ole bosniakeille nousuun. Tosin tähän otteluun voitto voikin tulla kun Hong Kong on koronapalaaja. Muutoin pelataan lähinnä hyvästä kotiturnauksesta mikäli siitäkään.)

Itse turnaus käynnistyy tänään ja ottelut pelataan Skenderijan Urheiluareenan Jäähallissa.

Ottelut alkavat paikallista aikaa Bosniaan Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 eli Suomessa ne käynnistyvät tuntia myöhemmin Klo 14, Klo 17.30 ja Klo 21.

Nousu ja putoaminen on lähtökohtaisen normalisoitu eli yksi nousee ja yksi putoaa mitä nyt nousun suhteen on ehkä toisen sijan joukkueelle mahdollisuus kiitos Pohjois-Korean vetäytymisen.

Putoamisesta oli ennen turnausta puhetta myös kahden tai useamman joukkueen pudottamisesta MM-kisojen 4. Divisioonaan josta vastavuoroisesti nopeamman/paremman liikkuvuuden nimissä olisi aina kaksi tai useampiakin nousijoita MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle tähän alempaan lohkosarjaan.

Mene ja tiedä, että miten tulevassa sitten käy sen suhteen.

Mielestäni parempi liikkuvuus edes alemmille tasoille olisi parempi turvata kuin pysyä liian jähmeänä kuten on tuoreemman perinteisesti puhuen pysytty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös