Ilmoitukset

Nimimerkki pernaveikko on huudellut neekeriä aivan tarpeeksi, eivätkä hänen kirjoituksensa tullitoimintaa tai Poliisia käsittelevässä ketjussa muutenkaan olleet erityisen asiallisia, tai tuoneet keskusteluun mitään sisältöä. Tämän vuoksi hänet on laitettu viikon pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Schnabelin terä ei tullut palstalle keskustelemaan, vaan harrastamaan kaupallista mainostamista. Tämän vuoksi kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet ja viestit on poistettu.

Nimimerkki JypFabu on laitettu viikon ajaksi rauhoittumaan jatkuvan aggressiivisen käytöksen ja lukuisten henkilökohtaisten loukkausten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Divisioonien MM-kisat

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceBlacks, 30.03.2013 klo 12.20.

 1. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Viidellä 1A joukkueella on huomenna mahdollisuus nousuun. Britit on keulilla kolmella pisteellä, mutta eivät nousisi esim. Kazakstanin voitolla Puolasta ja jos häviävät Unkarille.

  Viron Koitmaalla on komeat tilastot toistaiseksi (GAA 0.33 ja prosentit 98.96). Finaaliparissa Armaliksella 1.99 ja 92.92. Ellei Koitmaa sula täysin, niin sinne suuntaan pitäisi mennä turnauksen maalivahtipalkinto.
   
 2. Barry Manilow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  California Golden Seals
  Liettua voitti 5-4 eli Viron pitää voittaa varsinaisella peliajalla noustakseen. Viron peli on vain parantunut turnauksen vanhetessa. Pakko sanoa, että joukkuepelissä on "suomalaisia" elementtejä eli kärsivällisyyttä ja uskallusta pitää kiekkoa hallussa. Pahin heikkous ovat kaksinkamppailut, joissa joukkue häviää liian usein. Purku paineen alla on jopa parempaa kuin suomalaisilla.
   
 3. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Eikös keskinäisen tulos ratkaise ensisijaisesti, jos kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin?
   
 4. Barry Manilow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  California Golden Seals
  Sori, sanoin väärin eli Liettua voitti Ukrainan jatkoajalla, joten Virolle riittää jatkoaikavoitto.
   
 5. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Veskareista puheen ollen, 2A on myös käynnissä ja kolmen kierroksen jälkeen Australian Kimlin ja Hollannin Meierdres ovat päästäneet kolmessa pelissä vain yhden maalin mieheen. Kaksi peliä toki vielä jäljellä, mutta hurjaa tulosta kaverit sielläkin tekevät.
   
 6. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Toivon naapureille eli Virolle voittoa, mutta ihailen kovasti myös Liettuan menoa kaukalossa. Mahtavaa, että voi katsoa tuon pelin IIHF:n Youtubesta suorana.
   
 7. Barry Manilow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  California Golden Seals
  Näissä divisioonien MM-kisoissa miellyttää erityisesti se, että jokaisessa ottelussa on yleensä jonkinlainen panos kummallakin joukkueella. Tässä on valtava kontrasti varsinaisen MM-turnauksen alkusarjan unissakävelyä muistuttaviin otteluihin, joissa lopputulos on ennalta selvä ja ottelun intensiteetti on matala.
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Tässä nousukamppailuja odotellessa kiitän Jatkoajan toimitusta erinomaisesta paneutumisesta divisioonien MM-kisoihin! On ollut oikein mukavaa ja mielenkiintoista lukea tekemiänne juttuja ja haastatteluita.
   
 9. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Samoin. Hienoa, että paikanpäällä on porukkaa. Nämä ovat kuitenkin mielenkiintoisemmat kisat kuin "A-sarjan" -kisat.
   
 10. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Kyllä! Jääkiekkokulttuuria parhaasta päästä.
   
 11. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Enimmäkseen itsekin allekirjoitan tuon paneutumisen parantumisen näihin pienempien kiekkomaiden MM-kisoihin vaikka edelleenkin joitakin virheitä sattuu ja joistakin heitoista en ole ihan niin kovin samaa mieltä jos minulta kysyttäisiin etenkin koskien Unkarista olevaa uutisointia.

  Unkari kun on vuodesta 2002 lähtien suurin piirtein melkein joka vuosi ollut taistelemassa siitä MM-kisapaikasta ja kärsinyt lievästi sanottuna uskomattoman määrän epäonneakin melkein joka vuosi. Unkarin tuo fanituskaan ei ole ihan niin ihme asia jos on vain seurannut tai aloittanut Unkarin seuraamisen jääkiekossa suurin piirtein noin vuosien 1995-1998 välisenä aikana jolloin kaikki tuo hienous alkoi. Ja mikä jossain määrin muunkin edistymisen kanssa tekee Unkarista ainakin erittäin rajatulla kannalla jo melkoisen jääkiekkomaan sinänsä.

  Brittien puolelta jäi mainitsematta vuoden 1936 Olympiakulta tai käytännössä myös silloinen yhdistetty maailmanmestaruus ja vuonna 1962 britit olivat MM-kisoissa jossa tosiaan voittivat Suomen maalein 7-5 ja jonka jälkeen kyseltiin Suomessa enemmän rahojen sijoittamisesta jääpalloon tai vaikka jalkapalloon kun kerran niin briteille hävitään.

  Muutenhan Suomi kuten myös Jääkarhut eli Norja pelasivat omat aikakautensa unelmakisat jotka Suomelle olivat vasta alkua kaikessa silloisessa käsittämättömyydessään ja hienoudessaan kohti nykyhetkeä ja Suomen asemaa jääkiekossa ja Jääkarhuille ja pohjan naapureillemme se onkin viimeinen kerta kun jotain arvoltaan merkitseviä mitaleja edes jotenkin on heille päin sadellut EM-pronssin muodossa.

  Joinakin vuosina myös britit kieltäytyivät tulemasta vaikka heille olisi ollut tarjollakin MM-kisapaikka ihan A-sarjassakin vanhempina aikoina.

  Nykyhetkeen palatakseni briteilläkin oikeastaan noususuunta on jatkunut muutamin ikävin takaiskuin suurin piirtein vuodesta 2012 lähtien koko ajan vaikka itse odotin nousun MM-kisoihin tapahtuvan pikemmin vasta vuosina 2020-2022 kuin nyt tänä vuonna tai edes oikein ensi vuonnakaan kun tälle kaudelle lähdettiin pelaamaan ehkä nimenomaan säilymisen puolesta Puolan tapaan.

  Jään Lohikäärmeillä eli Kiinalla ei tosiaan ole mennyt hyvin ja Etelä-Koreaakin usein joko vallan täydellistä tietämättömyyttään tai pahimmassa tapauksessa jopa ihan ilkeyttäänkin kritisoineet tahot olisivat nekin herjansa voineet käyttää ennemminkin vuosina 2004-2018 välisenä aikana pikemmin Kiinan kritisointiin kuin juurikin Etelä-Koreaan mikä kyllä varsinkin tuon aikakauden loppua kohden joissakin piireissä oli suhteellisen naurettavaa ellei sitten jo ihan todella paljonkin.

  Jopa jo aikana ennen sitä kun aikataulussa kumminkin tason nostamisen suhteen pysyttiin koko ajan vastoin jatkuvaa herjailua parempien maiden lehdistön piirissä, noustiin MM-Kisoihin ja ehkä olisi noustu ihan hieman paremmalla onnella jo noin vuotta aiemmin kuin noustiin ja pystyttiin järjestämään myös hienot Talviolympialaisetkin vaikka tietenkin alustavan lopullinen tulikoe ovat tulevat MM-kisat Tanskassa ja tietenkin nyt seuraavat lähivuodet kun oletettavasti Etelä-Korea tulee olemaan hissijoukkuemaa MM-kisojen ja MM-Kisojen 1-divisioonan välillä.

  Briteille toivon kyllä kovasti nousua kun nyt ei tarvitse miettiä lähivuosien Ukrainan ja Kazakhstanin sijoituksia heidän pelaamistaan vasten. Ja muuten tietenkin Unkarille ihan vain, että saataisiin sitä säännöllisyyttä ja vakuuksia kiekkokiinnostumisen säilymisen puolesta myös jatkossakin siinä maassa.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Brittien osalta näin pienenä jatkokirjoituksena kun viimeksi lähivuosina tuli jännitettyä brittien nousua MM-kisoihin niin tuolloin vielä pelasi nyt jo kaiketi melkein kokonaan uransa kunnollakin lopettanut, MM-Kisojen 1994 pelaaja David Longstaff.

  Ei taida brittien noustessa enää sentään palata jäälle?

  Hienosti voisi käydä pienet kunniakiertoluistelut käydä tosin Anthony Tony Handin jäähyväisten tapaan heittämässä mikäli britit tosiaan seuraaviin MM-kisoihin nousevat.

  Ja seurajoukkuetasollahan Longstaff on tällä hetkellä edustamansa seuran pelaajavalmentaja joten ihan juuri ja juuri ehkä voisi käydä ne kunniakiertoluistelut käydä heittämässä jäällä. Pelaamisesta ei taida enää sentään kovinkaan vakavissaan tulla mitään.

  Valitettavasti.
   
 13. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  R-P Lehtonen puhunut muuten Jatkoajalle ja varmaan ehkä kv-mediallekin höpöjä. Italia ei pelannut ilman maalivahtia tehdessään maalin, koska veskari ei ehtinyt laatikosta pois. Eli Lehtosen kertoma historia jäi tekemättä. Näkyy hyvin otteluvideossakin. Yrittivät toki ottaa maalivahtia pois, mutta maali tuli paljon ennen kuin mv oli poistunut laatikosta.
   
 14. zet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anssi Ritari
  Lainaus:
  Otteluvideossa näkyy myös että Italialla kuusi pelaajaa kentällä kun maalivahti vasta menossa vaihtoon. Sitä ei oikein näy missä vaiheessa kuudes pelaaja hyppää kehiin.

  Video: 1-divisioonan MM-kisoissa uskomaton tilanne – molemmat joukkueet ottivat lopussa maalivahdin pois
   
 15. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Siitä kun katot sen maalin takaa kuvan/videon näkyy, että seitsemän ukkoa on vaikka kuinka kauan jäällä. Maalivahti ehti vain vähän yli puolenvälin ja kääntyy takaisin. Tästähän Savolainen protestoi maalin jälkeen ja sitä siitä spekuloitiin pitkään. Toki se nyt ei Slovenialle olisi nousua tuonut, mutta Kazakstanille lopulta olisi.
   
 16. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Vielä olisi turhat rankkarit edessä. Todella kaksijakoiset fiilikset. Unkaria jostain 2000-luvun alusta fanittaneena harmittaa aidosti, että nousu jäi 15 sekunnin päähän. Voin vain kuvitella mitä pelaajien ja etenkin Adam Vayn päässä liikkuu juuri nyt.

  Toisaalta taas brittien nousu on ihan huikea juttu! Unkarin ekasta noususta ei ole isossa mittakaavassa ihan hirveän kauan, viime vuonna ylös nousi Etelä-Korea ja nyt piiiitkän tauon jälkeen Britannia. Ei tässä enää mistään hissistä ole tietoakaan, todella upeaa nähdä että tällä tasolla tasoerot ovat kaventuneet merkittävästi ja tällaisia tasaisia kisoja saadaan keväisin seurata.

  Silti, harmin paikka.
   
 17. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Slovenia voi valittaa niin paljon kuin sielu sietää. Kaksi kiistatonta faktaa ovat että he olivat ainut jengi joka hävisi turnauksen heikoimmalle joukkueelle Puolalle ja että heillä oli ehdottomasti kaikista turnausjoukkueista epävarmin ykkösmolari (prosentit ei valehtele).
   
 18. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Heitetään vielä nippelitietona: Ennen kisoja britit pelasivat kaksi harkkapeliä Liettuaa vastaan joista toinen päättyi 2-7 tappioon. Hieman perspektiiviä tälle saavutukselle. Miracle on Ice 2018 edition.
   
 19. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Oikea tuomio olisi kuitenkin tuonut Slovenialle hyökkäyspään aloituksen 6vs4-ylivoimalla ja vielä monta sekuntia aikaa tehdä maali. Toki tuossa olisi silloinkin 100-0-aloitusvoitolla voinut Italiakin ehtiä tekemään maalia ja näissä kisoissa kun kaikki oli mahdollista, niin tiedä mitä siinä olisi ehtinyt tapahtua. Olisiko n. 5-6 sekuntia pitänyt olla pelikellossa ja väärä vaihto jos tuomarit olisivat tarkkoina olleet?

  Uskomaton kuitenkin kaikkinensa tuo loppu. Ensin tuo Italian voitto 2 sekuntia ennen loppua, joka siirsi Kazakstanin nousujuhlia ja sitten 15 sekuntia ennen loppua Brittien tasoitus joka peruutti ne Kazakstanin nousujuhlat. Kaiken lisäksi jo kahdesti ensin nuolaisemaan päässyt Kazakstan joutuu tuonne jäälle hakemaan pronssimitalit kaulaansa. Toisaalta ihan oikein, kun jonkun ihan totaalisen Perus-Svenssoninkin ovat värvänneet maataan edustamaan.

  Unkarin kannalta harmi, siinäkin jo kerettiin nuolaisemaan, Vay vielä juuri ennen kohtalokasta imaisuaan esitti hienon torjunnan ja sitten tapahtui tuo totaalinen sulaminen. Brittien aitoa iloa tämä hieman himmentää. Harmi, ettei ollut enää sellainen skenaario mahdollinen millä Unkari ja Britit olisivat nousseet. Urheilun dramatiikan kannalta ei hienompaa loppua toki voisi käsikirjoittaa. Siinähän vielä Unkari kerkesi 15 sekuntia ennen loppua saadusta keskialoituksesta parikin paikkaa värkkäämään.

  Kuten aiemmin jo kirjoitin, niin Suomen maaottelusaldo Brittejä vastaan on edelleen häpeällinen 0-2, joten tähän on mahdollista saada korjausta ensi keväänä jos Suomi osuu Brittien lohkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2018 klo 23.45
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Ei enää edes harmita Viron tappio, kun britit tekivät ihmeen jäällä. Viro kuitenkin pelasi upean turnauksen ja osoitti, että maan kiekkoilussa tapahtuu hyviä asioita. IA-divisioona olisi muutenkin ollut turhan kova sarja Pääskysille. Tulevaisuudessa sitten, ehkä.

  2010 paikkeilla uskoin vahvasti Britannian nousuun ja vitutti kovasti, kun maa tippuikin pari vuotta sen jälkeen IB-divisioonaan. Viime keväänä Britannia antoi pitkästä aikaa aihetta iloon nousullaan ja tämäniltainen olikin sitten jotain ihan uskomatonta.

  Kiinan säilyminen IIA-divisioonassa eli olympiaprojektin ensimmäisen tavoitteen onnistuminen lämmittää myös mieltä.

  Huikean divari-MM-viikon loppuun vielä mielenkiintoinen juttu: Puola tippui ja tilalle nousi rajanaapuri Liettua. Hattua pitää nostaa Liettuallekin. Nousu on kova sana maalta, jossa on vähemmän jäähalleja kuin Virossa ja jonka pääsarja on vielä köykäisempi kuin Viron pääsarja. Liettua on sitkeä nippu, joka voi hyvinkin säilyttää ensi keväänä paikkansa IA:ssa.

  Edit. Jos vielä Australia onnistuu voittamaan huomenna Hollannin IIA:n finaalissa, niin hieno juttu sekin. Mutta siihen en kyllä usko.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2018 klo 00.00
 21. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Hienoja pelejä. Hieno oli nähdä että Virossakin aika hyvin kiekossa menee, ei nyt ihan altavastaajina Liettualle oltu vaikka häviö tuli.
  Näköjään huomisellekkin riittää jännitettävää kun DIIA:ssa selviää nousija Australian ja Hollannin kesken.
  Ja toki mukavaa tuo Brittien jääkiekon nousu. Aiemmin jo hymyilytti Nottingham Panthersin pääsy CHL:n pudotuspeleihin.

  Sitä vain miettii, että pitäisikö divarikisoja sen verran laajentaa, että olisi vaikka 8 joukkuetta per sarja ja nousisi ja laskisi kaksi joukkuetta.
  Ja mikä ihmeen logiikka näissä divisioonatunnuksissa on. Mielestäni olisi järkevää että olisi vaikka DivA DivB DivC DivD DivE kuin tämä DIA D1B DIIA DIIB DIII
   
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Oh my goodness!

  Ja...

  Miert?!

  Tältä minusta lievästi sanottuna tänään tuntuu kun katsoo Unkarin jääkiekkoa jo hieman yli 20 vuotta kannattaneena henkilönä jo päättyneen päivän lopputulosta ja lisäksi myös Iso-Britannian yllätysnousua joka vetää vertoja aivan vuosien 1989-1993 aikana tehdylle nousulle ja vuoden 1994 pikavisiitille MM-Kisojen A-sarjassa.

  Tämän päivän ottelu nousultaan oli Unkarille niin pedattu kuten moneen kertaan noin vuodesta 2002 eteenpäin viimeistään on ollut näin vain paria tai ehkä kolmea kertaa lukuun ottamatta jolloin vastustaja Unkarin osalta on ollut Unkarin edustamallekin sarjatasolle täysin sopimaton juurikin ylimaallisen kovuutensa takia ja jolloin mitään toivoa ei olisi ollutkaan noususta.

  Tämä on kyllä jotakin järkyttävää... Viimeksi näin paljon on ottanut pannuun varmaan nuoren Zoltan Hetenyin epävarmat torjunnat silloin kun joutui tavallaan valmentajan aivopierujen seurauksena liian kovaan paikkaan liian huonoon aikaan ja jälkikäteen katsottuna monet Karoly Banin päästämät karmeat hörppymaalit 1990-luvun alusta katsoen.

  Maalinteon viimeistelevyys on myös ollut jotakin kammottavaa. Jo viime vuoden jälkeen tätä ei enää olisi voinut sulattaa, mutta silloin piti vain uskoa parempaan huomiseen.

  Ja kotiyleisön edessä tuntuu olevan se jonkinlainen kirous nyt ratkaisuottelujen suhteen kun mikään ei tunnu onnistuvan. Ei edes silloin kun päävastustajat ja ainaiset kannet kaskessa eli Slovenia, Kazakhstan ja Italia itse perseilevät pelinsä tai häviävät tosiaan vaikkapa British Lionsillekin.

  Kas kun eivät kohta Pin Longillekin ja silti nämä maat ne vain kisoihin tuntuvat aina jotenkin selviävän...

  Tosin, Unkari tuntuu niin joskus ihan Viron ja Suomen tyyliin aina ratkaisupaikassa epäonnistuvan jääkiekossa vaikka kuinka hyvin muuten tahansa olisi mennyt turnauksissa tai jossakin sellaisessa ottelussa jonka lopputuloksella ei vain ole juuri mitään sellaista tärkeää merkitystä maiden kiekkoilulle.

  Unkari kuitenkin kerjäsi tätä juurikin tutuilla puolustuspäänsä ongelmilla ja periunkarisella, jo Gabor 'Bika' Boroczin valmentajauran aikakauden aikaiselta tavalta asti perittynä härkäpäisesti ottaa jäähyjä juuri silloin kun niitä ei kaivattaisi ja jopa jo Puola-ottelun aikaan minusta tuntui sinänsä aika suoraan, että Unkari ei nouse ensi vuodeksi MM-kisoihin kun kerran taso oli tuollaista vaikka sitä ei halunnutkaan myöntää silloin.

  Hienoa kyllä, että kannattajat jaksavat jopa tämänkin päivän tason kuohuttavissa suruissa.

  Kysymys on vain enää, että kuinka kauan?

  Itse ja varmasti moni muukin jaksaa yrittää niin kauan kuin on tarpeen, mutta sponsoripuolella asiasta voidaan olla valitettavasti hieman toista mieltä vaikka tuskin jääkiekon taantuessa Unkarissakin tuskin enää palataan ihan pahimpiin herja-aikakausiin kuitenkaan.

  Iso-Britannia sen sijaan on ehdottomasti ansainnut nousunsa ja hienoa oli nähdä niin Hullin Rauskujen kuin myös tuoreempien Nottinghamin Panttereiden kannattajienkin riemua kun voitto varmistui nousun osalta.

  Nyt päätöspäivänä brittejä näytti olevan hieman enemmän paikalla ja uskallan lyödä vetoa siitä, että tähän mestaruuteen suhtaudutaan varmasti ehkäpä reilusti suuremmalla hämmästyksellä kuin mitä vuoden 1993 nousuun koska tuolloin BBC esimerkiksi sentään näytti tuon brittien voiton ja nousun suorana lähetyksenä kuten se innostui myös Talviolympialaisten 1994 Karsinnasta ja tietenkin itse MM-kisoista 1994.

  Liigatasokin Jääkiekon Englannin Liigalla on ollut jo noin vuodesta 2010 lähtien yllättävänkin kovassa nousussa. Jopa jo ennen CHL-aikaa ja CHL mielenkiintoisesti näyttää tekevän kauppansa sarjana nimenomaan erikoisesti ainakin Englantiin, Tanskaan ja Norjaan jossa kaikissa kolmessa sitä on katsottu paljon enemmän kuin suhteessa monessa muussa jääkiekkomaassa.

  Mitä tulevaan tulee niin briteillä tulee olemaan vaikea ensi vuosi MM-kisojen korkeimmalla tasolla ja Unkarilla sitäkin vaikeampi kun Slovenia ja Kazakhstan tuskin toistavat tämän vuoden perseilyjään ihan niin pahoin uudelleen. Slovenialla tuntui olevan vaikeuksien tullessa ihan samaa haluttomuutta linjauksissaan kuin esimerkiksi Kroatiallakin vaikeuksien tullessa myös heille. Kroatian vielä ehkä juuri ja juuri ymmärtää kun tilanne on mikä on, mutta Slovenia kuitenkin on pelannut Talviolympialaisissakin. Toki joitakin ratkaisijoita Slovenialta puuttui ja senkin olisi pitänyt olla Unkaria hyödyttävä asia.

  Ei kuitenkaan ollut.

  Jotenkin turtuneen tuskainen, mutta silti onnelinen on kuitenkin oloni kun onneksi sentään edes britit pääsivät nousemaan mikä tekee lajille hyvää.

  Lähipäivinä tai lähiviikkoina kirjoittanen vihdoin ja viimein myös tuon vuoden 1993 muistovuoden jossa kertoilen enemmänkin brittien kyseistä kiekkovuotta ja ehkä sen jälkeen lyhyitä muita brittien vuosikertomuksia eri vuosilta noin vuodesta 1994 lähtien aina noin tähän päivään asti tai joitakin vuosia sitä ennen niin tulee taustoitettua brittien monia huonojakin, mutta myös melkein nousun arvoisia vuosia joista katkerimmat olivat juurikin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa David Longstaffin parhaimpina pelivuosina näin esimerkiksi sanottuna.

  Huikeat alempien tasojen MM-kisat ovat kyllä olleet ennen nk. Kööpenhaminan Kalinoiden alkua jo muutaman päivän kuluttua!
   
 23. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  @Thusberg Muistelot brittien edesottamuksista ovat kyllä tervetullutta luettavaa. Kiitokset jo etukäteen!

  Sanottakoon vielä, että Britannian nousun arvoa nostaa se seikka että kaikki maajoukkueen pelaajat tulevat kotimaan liigasta. Nostaisi varmasti maajoukkueen tasoa, jos parhaat brittipelaajat uskaltaisivat kokeilla siipiään kovemmissa sarjoissa, mutta kovin haluttomia tuntuvat olevan siirtymään ulkomaille pelaamaan.

  Noh, näköjään sitä voi nousta pelkillä EIHL-pelaajillakin. Jokohan vähitellen alkaisivat tiputtamaan ulkomaalaisten määrää sarjassa?
   
 24. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Aiemminhan DivIA ja DivIB olivat samantasoisia, eli ranking mukaan 12 joukkuetta jaettiin noihin vuorotellen. Tästä seurasi murskavoittoja, kun joku Itävalta pyöritteli Romaniaa tai vastaavaa. Sitten vaihdettiin tähän systeemiin, että 6 parasta ei-MM-maata on yhdessä divarissa ja seuraavat kuusi seuraavassa ym. Nimeäminen tehtiin näin, koska pienten maiden jääkiekkoliittojen on helpompi kai hakea tukea ja promota tasoaan, jos pystyvät sanoa pelaavansa DivII:ssa kuin DivIV:ssä.

  Eihän tämä kovin järkevä nomenklatuuri ole, mutta itse systeemi on 100 kertaa aiempaa parempi.
   
 25. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Tässä videokertausta brittien otteista MM94 -kisoista:

  Icehockey World Championships Bolzano 1994 Great Britain vs. Austria - YouTube

  Icehockey World Championships at Milan in 1994 the Fallback game Great Britain vs Norway - YouTube
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  Ilves - SaiPa
  • 1.93
  • 3.65
  • 3.40
  Lukko - JYP
  • 1.98
  • 3.60
  • 3.30
  Hermes - KeuPa HT
  • 1.86
  • 4.05
  • 3.20
  Ketterä - Jokipojat
  • 1.94
  • 4.00
  • 3.00
  LeKi - RoKi
  • 1.52
  • 4.50
  • 4.60