Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja nykypäivään palatakseni onhan vielä todettava, että Hollannissa vielä tämän päivän ajan jatkuvat 2A-tason MM-kisat seuraavin otteluin joista tosin ensimmäinen alkaa jo hyvin pian ellei jo sitten tätä kirjoittaessa olekin jo alkanut:

Belgia-Kiina

Hollanti-Australia

Islanti-Serbia

Näistä Hollanti-Australia määrittää nousun, mutta ausseille nousu tulee olemaan vaikea kun voittivat serbit eilen vasta voittolaukauskilpailussa ja kokonaistuloksella 5-4. Edellisenä päivänä Hollanti voitti Belgian maalein 10-2 ja Kiina voitti elintärkeästi erittäin vaisusti turnauksessa pelanneen Islannin maalein 3-1. Tai no ensimmäinen peli vielä Tunturihaukoilta eli Islannilta meni ihan hyvin vielä tappiosta huolimattakin, mutta sen jälkeen on tuntunut olevan ihan sitä jotakin vain kerta kaikkiaan tekemisissä kateissa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tosiaan sunnuntaina päättyivät Hollannissa pelatut 2A-tason MM-kisat Divisioonien MM-kisoista puhuttuna tänä vuonna.

Jään Lohikäärmeet eli Kiina tosiaan piristyi ja voitti Ijs-Duivelsin eli Belgian maalein 5-2 mikä ainakin muutenkin tarkoitti sarjassa säilymisen jatkunutta selvää varmistamista ja edes pahimman eli putoamisen välttämistä kuin tulevista vuoden 2022 Talviolympialaisista ennen pitkää puhutaan.

Toivottavasti kehitystaso nousisi edelleen ja sarjataso tai kaksi mielellään olisi noustava hyvin pian ja mikäli ei sitten ihan MM-kisoihin millään Etelä-Korean tapaan voisi päästä niin sitten edes B1-sarjassa tai 1A-tasolla olisi hyvä pysyä suurin piirtein ennen pitkää Kiinassa pidettävien Talviolympialaisten osalta.

Hollanti tosiaan voitti Australian jopa yllättävänkin selvästi maalein 9-2 joskin sinänsä ihme se ei ihan niin tietenkään ole, mutta hieman silmiin vain pisti kun jotenkin Australiaa on niin viime vuosina pidetty todella kehittyvänä maana jääkiekossa Hollannin ollessa taantumasuhteessa.

Tunturihaukat eli Islanti tosiaan masentui putoamisen varmistuttua B2-sarjaan tai 2B-tasolle ja välillä tuntui tosiaan, että vain ihme esti tappion olemasta Serbialle suurempikin kuin 2-5.

Tiedä sitten, että onkohan Tunturihaukkojen nurmipuolen osaston eli jalkapallon yllättävä supermenestys ihan viime aikoina lyönyt epäilyksen kiilaa Islannin oman orastavan jääkiekkokehityksen väliin?

Islanti kun on tunnetusti erittäin pieni maa ja oman arvonsa mukaisesti maassa tuntuu olevan välillä tilaa vain yhdelle ajatukselle kerrallaan. Siinäkin mielessä Islanti arvoiltaan vastaa usein Suomea maana joskin hieman eri tavoiltaan kun maa kerta kaikkiaan on niin eristeellinen ja irrallaan oleva, mutta rikkaaksi sellaiseksi kehittynyt. Toki Islannin Talouskriisi kehitystä jarrutti, mutta edelleenkin maa on melko rikas suhdanneheilahteluistaan huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:
Islanti kun on tunnetusti erittäin pieni maa ja oman arvonsa mukaisesti maassa tuntuu olevan välillä tilaa vain yhdelle ajatukselle kerrallaan. Siinäkin mielessä Islanti arvoiltaan vastaa usein Suomea maana joskin hieman eri tavoiltaan kun maa kerta kaikkiaan on niin eristeellinen ja irrallaan oleva, mutta rikkaaksi sellaiseksi kehittynyt. Toki Islannin Talouskriisi kehitystä jarrutti, mutta edelleenkin maa on melko rikas suhdanneheilahteluistaan huolimatta.
Osaatko muuten sanoa, kuinka monta jäähallia Islannissa on nykyisin? Nopeasti yritin googlailla, mutta en löytänyt tästä tietoa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Osaatko muuten sanoa, kuinka monta jäähallia Islannissa on nykyisin? Nopeasti yritin googlailla, mutta en löytänyt tästä tietoa.
Islannissa on tätä nykyä erittäin vähän jäähalleja vaikka hankkeita uusille jäähalleille on ollut ja joitakin vanhoja jäähalleja on purettu.

Nykyään siis Islannissa on vain kolme jäähallia.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän kuukauden lopussa onkin vuorossa jo tämän kiekkokevään ensimmäiset MM-karkelot kun karsitaan pääsystä MM-Kisojen 3. Divisioonaan.

Tuttujen tai tutuksi käyvien Hong Kongin, Bosnia-Hertsegovinan, Arabiemiraattien, Kuwaitin ja Thaimaan lisäksi mukana on yksi uusi tuttavuus joka ei myöskään ihan niin uusi enää ole:

Nimittäin Kirgisia joka tunnetaan myös nimillä Kirgiisia, Kirgistan tai Kyrgistan on nyt pääsemässä mukaan MM-Kisojen 3. Divisioonan Karsintaan.

Aurinkopaitojen uusi asu sisältää auringon rajoitetumpana ja nykyisin myös valkeuden vapauden kotkan.

Pelillisesti puhuttaessa Kirgisia on oman sarjatasonsa muistaen pelannut erittäinkin vahvaa peliä huolimatta aikaisemmasta jääkiekon romahduksesta ja myös ennen romahtamistakin olleesta melko heikosta pelitasosta Neuvosto-Kirgisiassa.

Vähän tätä myöhemmin olevissa MM-Kisojen 3. Divisioonassa on mielenkiintoista nähdä myös Turkmenistanin maajoukkueen edellytyksiä kun tällä hieman enemmän Kirgisiaan verrattuna oli aikanaan enemmän pelillistä kokemusta myös Neuvosto-Turkmenistanina.

Tällä hetkellä ennen kiekkokevättä on pelattu ja pelataan yhä Kuala Lumpurin Jäähallissa Malesiassa Aasian Challenge Cupia.

Osallistuvista maista puhuttaessa Intia vetäytyi jolloin pelaamaan jäivät Mongolia, Filippiinit, Singapore, isäntämaa Malesia, Macao, Indonesia ja Oman. Mongoliasta Malesiaan asti kaikki pelasivat ja pelaavat A-lohkossa kun taas Intia olisi pelannut nyt vain kolmen joukkueen pelatessa B-lohkossa eli Macao, Indonesia ja Oman pelaavat sitten siellä keskenään.

Tässä ovat turnauksen ottelut tähän asti turnausta:

Aasian Challenge Cup 2019

1.3.2019

Indonesia-Oman 2-3

Singapore-Malesia 2-6

2.3.2019

Macao-Indonesia 3-6

Filippiinit-Singapore 7-4

3.3.2019

Oman-Indonesia 5-6

Malesia-Mongolia 5-9

4.3.2019

Macao-Oman 6-1

Mongolia-Singapore 13-3

5.3.2019

Indonesia-Macao 3-4

Filippiinit-Malesia 7-4

Huomenna 6.3.2019 pelataan seuraavat ja viimeiset ottelut runkosarjasta:

Oman-Macao

Mongolia-Filippiinit

Ylihuomenna 7.3.2019 ja 8.3.2019 pelataan pudotuspelejä ja 9.3.2019 pelataan pronssiottelu ja loppuottelu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ennen MM-Kisojen 3. Divisioonan Karsintaa ja sen ennakkoarvioita käyn lyhyesti läpi Aasian Haasteturnauksen tai Aasian Challenge Cupin tulokset niiltä päiviltä mitkä aiemmin jäivät mainitsematta:

Aasian Challenge Cupin 2019 Runkosarjan päätösottelut

6.3.2019

Oman-Macao 7-1

Mongolia-Filippiinit 3-6

Aasian Challenge Cupin 2019 Pudotuspelit

7.3.2019

Singapore-Indonesia 7-4

Malesia-Macao 8-1

8.3.2019

Filippiinit-Singapore 6-1

Mongolia-Malesia 12-6

Aasian Challenge Cupin 2019 Pronssiottelu

9.3.2019

Malesia-Singapore 0-4

Aasian Challenge Cupin 2019 Loppuottelu

Filippiinit-Mongolia 3-6

Mongolia voitti Aasian Haasteturnauksen, Filippiinit oli toinen ja Singapore oli kolmas.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä päivänä alkavatkin jo Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinnan muodossa tämän vuoden Jääkiekon MM-kisat.

Kaikkiaan 6 maata nähdään ottelemassa eli Hong Kong, Bosnia & Hertsegovina, Arabiemiraatit myös kisaisännän ominaisuudessa, Kuwait, Thaimaa ja Kirgisia.

Hong Kongin osalta se ainakin lähtökohtaisesti vaikuttaa ennakkosuosikilta joskin joukkue sisältää myös yhden vanhimman pelaavan pelaajan tässä turnauksessa eli vuonna 1972 syntyneen Keung Emerson Kwokwayn joka tietenkin on Mega Ice-joukkueen maalivahti muutoin Hong Kongin maajoukkueen ulkopuolella.

Venäläisvalmennusta nähdään nuorekkaan Nikita Smirnovin muodossa kun vuoden 1987 D-sarjan MM-kisoissa Hong Kongin joukkueen kantavana voimana ollut Herra Liuhuviiksi eli Yeung Kit Kan on tietenkin Toimitusjohtaja.

Bosnia & Hertsegovinan osalta puhuttaessa mielenkiintoa myöskin riittää.

Oletettavasti joukkue voi sijoittua korkeallekin kunhan se vain saa pelinsä pysymään kasassa kentällä mahdollisesti ennakkoon todella koviakin vastuksia vastaan.

Bosnia & Hertsegovinan joukkue kirjaimellisesti on koottu Sarajevon Susista ja Karhuista eli HK Vukovi Sarajevosta ja HK Sarajevo Medvjedistä.

Kisaisännillä eli Arabiemiraateilla luulisi kotijäillään olevan nousun avaimet, mutta yllätykset voivat olla hyvinkin mahdollisia.

Siten vahvassa valkovenäläisluotsauksessa olevan joukkueen tehomiesten ja oletettujen viime vuosien otsikkopelaajien kuten Al Suwaidien täytyy olla tarkkana peleissään ja hyvässä vedossa.

Kuwaitinkin osalta mielenkiinnolla odottelen, että millaiseksi se osoittautuu.

Huonoimmillaan ei hirveän hyvältä kyllä vaikuta, mutta vahvimmillaan voi olla yksi turnauksen yllättäjiäkin.

Seiloriteemainen peliasukin toki kotkalla varustettuna on erikoinen yleistä ja vanhemman ajan, erittäin harvinaista kiekkoilua vasten heijasteleva enemmän takavuosien jugoslaavien, serbien, kroaattien ja sloveenien peliasujen mukaisia värejä.

Kuwaitilla on myös yksi vanhimpia pelaajia turnauksessa eli myöskin vuonna 1972 syntynyt Mohammad Alajmi joten seniorihaastetta riittää ainakin Hong Kongin suuntaan jos ei sitten muualle.

Jään Elefantit eli Thaimaakin on näyttäytymässä viimein jäällä miesten joukkueellaan kun viime vuosina tai yleensäkin se on ollut lähinnä nuorten kansainvälisissä turnauksissa ja tietenkin myös Aasian Haasteturnauksissa.

Tänä vuonna Thaimaassa tulee 27.4 kuluneeksi 30 vuotta paikallisen kiekkoliiton perustamisesta ja tietenkin Jään Elefanteille murheellisen vuoden 1998 kokeilumielisen 0-92 tappion Etelä-Koreaa vastaan muistaa ainakin jollakin tavalla useimmat jääkiekon ystävät.

Thaimaan pelaajiston osalta mielenkiintoa tuo myös hiljattain jääkiekkoon kansainvälisesti kovaa vauhtia ilman ihmeitä mukaan ilmoittautuvan Vietnamin maasta kotoisin oleva Jään Elefanttien Toimitusjohtaja ja tällä hetkellä muuhun joukkueen henkilökuntaan kuuluva Nguyen Tra Giang ja tietenkin Jään Elefanttien Päävalmentajana Suomen Juhani Ijäs.

Saa sitten nähdä, että mihin asti Jään Elefantit yltävätkään.

Viimeisenä joukkueena onkin ehkä sinänsä vaikein mietittävä joukkue eli Kirgisia.

Kirgisialla vaikuttaisi lähtökohtaisesti olevan kova debyytti edessä, mutta yllättääkin Vapauden Kotkien tai Aurinkomaan joukkue voi todellakin epäilijänsä.

Maalivahtipeli lienee tärkein, mutta joukkueella on myös erittäin innokkaan tuntuisia nuoria puolustajia ja hyökkääjiä jotka toivottavasti mahdollisesti kovankin alkuvierastuksen jälkeen venyvät parempaan.

Pelaajiston osalta täytyy todeta, että paikallisesta Dordoin joukkueesta kokoaminen isoilta osin yllätti.

Ajat toki ovat muuttuneet Bishkekin Dynamon eli nykyisin lähinnä Arstan Bishkekinä tunnetun joukkueen mahtiajoista huomattavasti.

Silti oli yllätys, että vain kaksi pelaajaa siitä joukkueesta eli Amanbek Uuly Esen ja Azhymukhamed Uuly Ulugbek otettiin mukaan itse maan debytoivaan maajoukkueeseen.

Hyvin vahvasti paikallisten ohjaksissa olevaa joukkuetta luotsaa Kazhakstanista kotoisin oleva Päävalmentaja eli Maxim Zhabunin joka täyttää tänä uvonna 27 vuotta.

Itse ottelut alkavat tänään ja ne ovat Bosnia & Hertsegovina-Thaimaa, Kirgisia-Kuwait ja Arabiemiraatit-Hong Kong.

Tästä se lähtee ja toivottavasti keskustelua riittää!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän otteluista puhuttaessa MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinnassa ottelussa Bosnia & Hertsegovina-Thaimaa kävi niin, että Jään Elefantit voittivat ottelun 4-5 Rangaistuslyöntilaukauskilpailun voimin kun varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla pelattiin tasapeli.

Thaimaalle siis hieno ja tunnelmallinen voitto heti avauspäiväksi!

Etenkin kun se nousi 4-0 tappioasemasta voittoon Bosnia & Hertsegovinan lievästi sanottuna mokattua pelinsä.

Tällä hetkellä käynnissä edelleen menossa olevassa ottelussa Kirgisia-Kuwait ollaan Kirgisian ylivoimaisessa johdossa maalein 9-0 toisen erän puolivälissä.

Saa nähdä, että millaiseksi loppulukemat osoittautuvat.

PS. Jaaha, nyt meni sitten kuparinen rikki maalein 10-0 Kirgisialle. Tänä iltana otellaan myös klo 20 paikallista aikaa ottelu Arabiemiraatit-Hong Kong.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ennen illan päättävää Arabiemiraatit-Hong Kong-ottelua voi vain todeta, että melkoinen aloitus Kirgisialta MM-ohjelmankin aloittamisen puitteissa voittaa käytännöllisesti katsoen umpihuono Kuwait toki tämän joukkueen yritteliäisyydestä huolimatta maalein 14-0.

Kirgisian pelaajista puhuttaessa Aleksandr Titov ainakin tuntui suorastaan lentävän jäällä ja ihme, että maaleja ei tullut sen enempää kuin tuli eli kypärätemppu.

Tosin saivatpahan ainakin maaleja tehdä myös Kirgisiankin vähemmän taitavammat pelaajat.

Etenkin kun todennäköisesti vaikeampiakin vastuksia on vielä edessä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä hetkellä olevassa ottelussa Arabiemiraatit-Hong Kong näyttäisi olevan ennen kolmatta ja viimeistä erää menossa sama pelillinen jyrääminen kuin mitä oli Kirgisia-Kuwait-ottelussa.

Arabiemiraatit johtaa tällä hetkellä Hong Kongiin nähden peliä rikkoutuneella kuparisella eli 10-0.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilisen päätteeksi Arabiemiraatit voittivat Hong Kongin lopulta maalein 11-1.

Tämän päivän ottelut 1.4.2019 ovat seuraavat:

Hong Kong-Kuwait (Ottelu alkanut klo 12 paikallista aikaa eli näillä näkymin Suomen aikaa klo 11.)

Thaimaa-Kirgisia (Ottelu alkaa klo 16 paikallista aikaa eli näillä näkymin Suomen aikaa klo 15.)

Bosnia & Hertsegovina-Arabiemiraatit (Ottelu alkaa klo 20 paikallista aikaa eli näillä näkymin Suomen aikaa klo 19.)

Tällä hetkellä käynnissä olevaa Hong Kong-Kuwait-ottelua johtaa Hong Kong maalein 4-1 ensimmäisen erän päätyttyä ja toisen erän alkaessa.

Saa nähdä, että millaisia päivän muista otteluista tai vielä käynnissä olevasta ottelusta lopulta muodostuu!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Hong Kong-Kuwait päättyi otteluna sitten edes jollakin tavalla orastaneen tasaisen alun jälkeen lähinnä Hong Kongin paraatimarssiin yli Kuwaitin.

Hong Kong voitti Kuwaitin maalein 12-2.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Thaimaa-Kirgisia juuri ennen kolmatta erää kahden erän jälkeen on tilanteessa 0-4 Kirgisian eduksi.

Mielenkiintoista on ollut tässä ottelussa Kirgisian pelaajien jäähyherkkyydestä huolimatta se, että Thaimaa tai näin tietenkin lempinimeltään Jään Elefantit eivät ole kyenneet ylivoimalliseen ratkaisuun edes vaikka maalin tai kahden verran.

Vaihtoehtoisesti Kirgisialla näyttää olevan tarkkaan mietityt vaikkakin hieman hosutut puolustuskuviot.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän otteluista puhuttaessa Thaimaa-Kirgisia päättyi Kirgisian voittoon maalein 2-6.

Tämän päivän viimeinen ottelu eli Bosnia & Hertsegovina-Arabiemiraatit on ennen viimeistä erää Arabiemiraattien vahvassa hallinnassa tämän hetken tuloksella sille edullisesti 1-8.

PS. Pitäisikö jatkaa viestejä tähän topikkiin vai sittenkin tähän alle tulevaan topikkiin:

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/d3q-2019.69743/
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK , San Jose Sharks, SapKo
Että joo, että joo, että jotta että joo.

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näillä näkymin jatkan ainakin itse viestien laittamista tähän topikkiin ellei muuta ilmene tai toisin sanota moderaattoreiden osalta.

Tämän päivän ollessa näissä MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan osalta sen Karsinnasta puhuttaessa välipäivä pelataan huomenna seuraavat ottelut 3.4.2019:

Bosnia & Hertsegovina-Kirgisia

Hong Kong-Thaimaa

Arabiemiraatit-Kuwait

Eilispäivän viimeisessä ottelussa Bosnia & Hertsegovina hävisi Arabiemiraateille maalein 3-10.

Tämän hetken tilanne sarjataulukon osalta näyttää seuraavalta:

Kirgisia 6 pistettä

Arabiemiraatit 6 pistettä

Hong Kong 3 pistettä

Thaimaa 2 pistettä

Bosnia & Hertsegovina 1 piste

Kuwait 0 pistettä

Ilman ihmeitä ja etenkin tällä tahdilla Kirgisia näyttää yllättävänkin ansaitusti nousevan vaikka Arabiemiraatit voi vielä haastaakin.

Muiden osalta taitaa mennä lähinnä kunnian ja maineen säilytykseksi.

Tosin pienellä varauksella ehkä Hong Kong tai muutoin Thaimaa ihan pelinsä kuntoon saadessaan voi vielä yllättää, saada mahdollisesti edes lisäpisteitä ja tulla lähemmäksi kärkeä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kirgisialle näyttäisi tapahtuvan tai on jo tapahtunut jotain sensaatiomaista mikäli nuo viime päivien jälkeiset tulostiedot yhtään pitävät paikkansa.

Ilmeisesti juurikin 3. Divisioonan/3-divisioonan MM-kisojen Karsinnan välipäivänä eilen 5.4.2019 on tapahtunut ilmeisesti Kirgisian joukkueen mahdolliseen edustukseen tai doping-aineisiin viittaavia rikkomuksia liian kovissa määrin.

Itse veikkaisin enemmän ehkä edustuksen puutteellisuutta kuin doping-aineita, mutta mene ja tiedä.

Nimittäin syystä riippumatta kovaa vauhtia sarjavoittoon tai edes huippuluokan debytoivaksi sarjakakkoseksi matkalla olleen Kirgisian ottelut ja myös jo voitetut ottelut Kirgisia-Bosnia & Hertsegovina ja Kirgisia-Hong Kong maalein 14-3 ja 8-3 on tuomittu hävityiksi!

Ja häviöön tuomituilla otteluilla on perinteen mukaan tulos 0-5 hävinneelle ja voittajalle erikseen julistetuksi 5-0 siitä huolimatta, että pelattu ottelu olisi päättynyt muulla tuloksella tai tasapelillä.

Sikäli mikäli niin on ja tilanne näin vahvistetaan niin muut ottelut ovat menneet näin ennen viimeistä päivää 3.4.2019 eteenpäin:

Hong Kong-Thaimaa 6-5

Arabiemiraatit-Kuwait 13-1

4.4.2019

Kuwait-Bosnia & Hertsegovina 0-9

Thaimaa-Arabiemiraatit 2-8

Tänä päivänä eli 6.4.2019 MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsintaa on sen päätöspäivänä pelattu seuraavasti tähän mennessä:

Kuwait-Thaimaa 1-9

Hong Kong-Bosnia & Hertsegovina-ottelu on juuri päättynyt Hong Kongin voittoon maalein 7-0.

Illalla pelataan vielä näillä näkymin ilman ihmeitä merkityksettömäksi jäävä Arabiemiraatit-Kirgisia.

Ellei sitten tietenkin vielä muutosta muutoin tulisi ja ellei sitten Kirgisian edustusto olisi yllättäen häipynyt paikan päältä Arabiemiraateista.

PS. Lisätty ottelun Hong Kong-Bosnia & Hertsegovina lopputulos.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kolmen vuorokauden kuluttua onkin vuorossa Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkon 2A vuoro.

Kyseistä sarjaa voisi tietenkin vaihtoehtoisesti nimittää myös vanhanaikaisemmin puhuttaessa myös MM-kisojen C1-sarjaksi siinä missä tänään päättyvää MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsintaa voisi nimittää myös MM-kisojen D-sarjan Karsinnaksi.

Joka tapauksessa sarjanimityksestä riippumatta nyt pelattavan Jääkiekon MM-kisojen 2A-sarjalohkossa tai C1-sarjassa Serbian Belgradissa pelaavat 9.4.2019-15.4.2019 välisenä aikana seuraavat maat:

Kroatia

Australia

Serbia

Kiina

Belgia

Espanja

Suurin mielenkiinto vuoden 2022 Talviolympialaisia muistaen kohdistuu Jään Lohikäärmeisiin eli Kiinaan.

Käytännössä pysyen suunnitelmassaan ja ollakseen edes jotenkin tyydyttävä näin kovempien jääkiekkomaiden katsantokannan mukaan eikä välttämättä senkään perusteella sen olisi pakko voittaa tänä vuonna tämä kyseinen sarja, nousta seuraavanakin vuonna vielä Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1B-sarjalohkon tai B2-sarjankin osalta vuodeksi 2021 Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-sarjalohkoon tai B1-sarjaan ja siellä sitten joko voittaa tai olla toinen.

Silloin Jään Lohikäärmeet ehtisivät vielä nousta juuri ja juuri Talviolympialaisiaan varten myös varsinaisiin MM-kisoihin saakka.

Vaihtoehtoisesti Jään Lohikäärmeiden pitäisi kyllä ihan oikeasti nousta edes Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-sarjalohkoon tai B1-sarjaan vuoteen 2022 mennessä mikäli ei sitten millään onnistu nousu ihan MM-kisoihin asti.

Hyvin tiukkaa tekevät molemmat päämäärät ja niiden onnistuminen.

Ihan nousun osalta täysin voi olla melkein mahdotonta.

Toisin kuin huomattavasti samaan tapaan ja loppupelissä aiheetta kritisoidun Etelä-Korean jääkiekkomaajoukkueen osalta.

Etelä-Korea onnistui pitämään sanansa noususta MM-kisoihin myös Talviolympialaisiin mennessä.

Sen jääkiekko oli vastoin loppupelissä jo tuolloinkin nolon oloisia kritiikkipuheita vasten paljon paremmalla resurssipohjalla kuin mitä Jään Lohikäärmeillä tai Kiinalla oikeastaan tähän mennessä melkein on ikinä yhtä oikeastaan ollutkaan.

Ainoa pieni miinus tuli tietenkin Etelä-Korealle kaksoiskansalaisten käytöstä, mutta siitä huolimattakin koko ajan nousutavoite oli pohjimmiltaan Etelä-Korean Nk. Nykypäivän Jääkiekon Isän eli Il Sea Kimin loppuajoilta eli noin vuodesta 1998 lähtien enemmän tai vähemmän totuudellisen harkittu nousutavoite, ei mikään nousuhaave eikä puolivillainen lämmittelypuhe tai leikin laskun asia.

Vaikka lopullisen selvänä tietenkin todella ison jääkiekkomaailman tietoon tuntui tuo tavoite tulevan harmittavasti ilmi vasta silloin kun Etelä-Korea yleensäkin sai nuo 2018 Talviolympialaiset järjestääkseen.

Vähän paremmalla onnella Etelä-Korea olisi voinut nousta MM-kisoihin jo noin vuotta aiemmin ennen kuin lopulta nousikaan ensi kertaa.

Kiinalla ei samanlaista tilannetta ole nähtävissä tai sitten sen mahdollista nousua on pakko kyllä ehdottomasti ihailla mikäli se todellakin kykenee niin hurjaan temppuun.

Paljon on jo tekemistä ihan vaikka MM-kisojen 1B-sarjalohkoon tai B2-sarjan paikankin pitämisessä säännöllisenäkin äkkinäisesti tapahtuneesta kehityksestä huolimatta.

Muutoin varmaan sarjanousijana taitavat olla Mighty Roos/Ice Roos vanhempia aikoja mukaillen eli Australia tai itse kisojen isäntämaa eli Serbia viime aikoina tapahtuneen kehityksensä ja kotijäiden kannatuksensa myötä.

Muutoin satunnainen muu nousijaehdokas tai keskimäärin sijojen 2-4 kamppailijat ovat mahdollisesti ajoittain erittäinkin leimahtavat sisäiset ristiriitansa kuriin saava Kroatia ja tietysti Espanja lisättynä nk. Mustina Hevosina tulevat Jään Paholaiset eli Belgia.

Huomattavaa on, että näistä kaikista tämän sarjan joukkueista ihan viime vuosien perusteella nousija voisi ehkä Serbiaa vähän tätä aiemmin olleen tason perusteella ja sitä huomioimatta olla mikä tahansa!

9.4.2019 Serbian Belgradin Pionirin Jäähallissa pelataan kisojen avauspäivänä seuraavat ottelut:

Espanja-Kiina

Australia-Belgia

Serbia-Kroatia
 
Viimeksi muokattu:
Suurin mielenkiinto vuoden 2022 Talviolympialaisia muistaen kohdistuu Jään Lohikäärmeisiin eli Kiinaan.

Käytännössä pysyen suunnitelmassaan ja ollakseen edes jotenkin tyydyttävä näin kovempien jääkiekkomaiden katsantokannan mukaan eikä välttämättä senkään perusteella sen olisi pakko voittaa tänä vuonna tämä kyseinen sarja, nousta seuraavanakin vuonna vielä Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1B-sarjalohkon tai B2-sarjankin osalta vuodeksi 2021 Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-sarjalohkoon tai B1-sarjaan ja siellä sitten joko voittaa tai olla toinen.
Tavasin useampaan kertaan tuota lainauksen jälkimmäistä kappaletta, mutta en saanut kiinni tuosta sarjajärjestelmästä. Olisiko mahdollista avata tätä hieman, sillä itsekin odottelen mielenkiinnolla Kiinan otteita tässä 2.divisioonassa/2-divisioonassa (tai mikä helvetti nyt olikaan)?
 
RELEASE THE KRAKEN
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
@Thusberg

Sen verran löyty ainakin wikipediasta että herra nimeltä Aleksandr Titov on "hylätty" jonka vuoksi Kirgisia on ekasta 4 pelistä saanut 0-5 tappiot.

Kirgisia kaatoi tänään 7-4 lukemin turnauksen voittaneen Arabiemiraatit.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tavasin useampaan kertaan tuota lainauksen jälkimmäistä kappaletta, mutta en saanut kiinni tuosta sarjajärjestelmästä. Olisiko mahdollista avata tätä hieman, sillä itsekin odottelen mielenkiinnolla Kiinan otteita tässä 2.divisioonassa/2-divisioonassa (tai mikä helvetti nyt olikaan)?
Tuo loppu kyllä sekoittaa pakan lopullisesti, mutta jotenkin tulkitsin, että tänä Kiinan olisi hyvä nousta 1A divariin muutamassa vuodessa.

Olisi kaikille helpompaa, jos näistä divaritasoista käyttäisi näitä 1A, 1B, 2A ja 2B nimityksiä. Ei sillä, etteikö esimerkiksi tämä "1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-sarjalohkoon" olisi jo aika lyyristä.
 
Saatana.

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tässä olisi wikipedia sivu viime vuoden kisoista ja linkki vie kohtaan lopputulokset. Eli kun tuota katsotaan, niin koska Kiina ei viime vuonna ollut nousu, eikä toisaalta putoamis sijoilla, niin Kiina aloittaa tänä vuonna 2.divisioonan a-lohkosta.

Koska rakenne näyttäisi olevan mm-kisat -> 1D A -> 1D B -> 2D A -> 2D B -> 3D -> 3D karsinta, niin Kiina pelaa ikäänkuin neljännellä tasolla.

Eli jos voittavat 2D A:n nyt vuonna 2019, pelaavat vuonna 2020 tasolla 1D B ja jos onnistuvat sen ensi vuonna voittamaan, niin pelaavat vuonna 2021 tasolla 1D A. Jos senkin onnistuvat heti ykkösellä voittamaan, niin yltävät mm-tasolle sille vuodelle, kun Olympialaiset pelataan. Eli toistaisivat Etelä-Korean tempun. Mutta vaatii tosiaan nousua tänä vuonna. Vaatisi myös suoraa nousua ensi vuonna uudella kovemmalla tasolla ja sama temppu pitäisi vielä toistaa vuonna 2021, edelleen kovemmalla tasolla. Saa nähdä, ehditäänkö näkemään toinen tuhkimotarina Aasiasta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
En usko että Kiinalla on realistisia mahdollisuuksia nousta divisioona 1A:han. KHL Kunlunissa ei pelaa käytännössä yhtäkään kiinalaista pelaajaa. Rosteriin on merkitty yksi kiinalainen (kiinassa syntynyt) pelaaja, joka kuitenkin on saanut kiekko-oppinsa USA:ssa. Hän pääsi pelaamaan hulppeat kaksi ottelua tällä kaudella. Sitten on kourallinen jenkkejä/kanukkeja, joille on järkätty Kiinan passi ja yritetään saada myös edustusoikeus. Viime vuonna D2A turnajaisissa Kiinan joukkue oli koottu lähinnä VHL ja MHL-pelaajista.
 
"What would Nickerson do?"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy