Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Divisioonien MM-kisat

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceBlacks, 30.03.2013 klo 12.20.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Puolalla tosiaan onkin hieno halli nykyään. Kun nuo uudet kisaisännät vuosiksi 2019 ja 2020 selvisivät niin hieman masentaa kun toiselle noista vuosista olisi voinut pistää vaikka jonkun aivan muun maan niitä isännöimään. Kuten vaikka jonkun kokonaan uuden. Unkari tai jopa vaikka Puola olisi ollut puitteiltaan hyvä ehdokas.

  Joskin myöntää täytyy, että toisin kuin muutama vuosi sitten niin Unkarin asema ei ole samalla tapaa yhtä potentiaalinen kisaehdokkaaksi kuin aiemmin oli. Ja hissiliikemaille nuo kisojen myöntämisetkin ovat aina aika kaksipiippuinen juttu.

  Etenkin kun sitten voi nousta niihin MM-Kisoihin MM-Kisojen 1-Divisioonasta käsin nykysäännöillä ja eihän sinällään tietenkin mitään pahaa ole, mutta se on silti harmittava asia eikä tietenkään mukava juttu kaikille osapuolille. Tai niinhän sitä aina sanotaan. Ja tietenkään kenelle tahansa maalle kisoja ei voikaan myöntää.

  Tulevaisuuden mahdollisista kisaisännistä Norjalle voisi myös myöntää kilpailut mikäli vain Jääkarhunpesästä eli Norjan Kiekkoliitolta tulee vain tarpeeksi tukea mahdolliseen uuteen suurikokoiseen jäähallihankkeeseen tai mikäli nyt jääkiekkoa saisi pelaajamäärien osalta huomattavasti enemmän nostettua niin vaikka Sloveniaan sillä Jugoslavian aikana Sloveniassakin oli hienojakin jäähalleja.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Kun Meksikosta tuli mieleen niin eikös siellä pelattu jonkinlainen näytösottelu joitakin vuosia sitten atsteekkien pyramidien kaltaisten rakennelmien alapuolella olevalla jäädytetyllä kentällä? Meksikolla ainakin takavuosikymmeninä ennen maan lopullista tulemista jääkiekkoiluun mukaan oli kyllä hyvin erikoisia maajoukkueen pelaaja-asuja.

  Vuoden 1990 maajoukkueen peliasu Meksikolla oli 25 vuotta sitten muistaakseni valkoinen sinisen punaisilla nauhoilla koristaen ja keltainen riimusalamakuvio kolmen salaman kyydittämänä oli paidan keskellä. Lisäksi paidan olkatoppausten alueella oli pieni vihreän valkoinen keltaisella tähdellä koristeltu kilpi jossa luki pienellä keltaisella käsialalla Mexico. Pelaajanumerot olivat sinisiä. Tuollaisen peliasun muistelisin joskus nähneenikin Jääkiekkomuseon nettisivuilla.

  Vuoden 1995 pelipaita Meksikolla 20 vuotta sitten oli askel nykyiseen joskin maajoukkuepaidan pääväri oli ruskea ja vuoden 1994 Meksikon maajoukkuepaidan kotka kuuluisine käärmeineen oli poistettu. Muutoin ruskean päävärin lisäksi Meksikon pelipaita maajoukkueen vuoden 1995 ohella oli vihreä olkatoppauksen alueelta punaisine nauhoineen ja sinistä ei ollut lainkaan. Lisäksi paidassa oli punaisella käsialalla kirjattu Mexico paidan keskellä.
   
 3. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Lainaus:
  Neljä vuotta sitten U20 3-divarissa Meksiko pelasi ensimmäisen ottelunsa ulkona Zocalo Squarella Mexico Cityssä. Ennakkoon otteluun hehkutettiin tavoiteltavan 50 000 katsojaa, mutta katsoin ottelua nettistriimistä ja eihän siellä ollut kapasiteettia lähimainkaan tuommoisiin lukemiin. En tiedä oliko tarkoitus pelata jossain, minne tuollaiset katsomot olisi saatu järjestettyä, mutta todellisuudessa paikalla oli 3000 katsojaa. Sen muistan, että ensimmäisessä erässä meksikolaispelaajan laukaus kimposi vetoa blokanneen bulgarialaisen mailasta päädyn suojaverkon yli suoraan tulostauluun ja tulostaulu paskaksi.

  Tuo kuvailemasi paita löytyy Jääkiekkomuseon nettisivuilta, mutta sitä en tiedä miltä vuodelta tuo paita on. 1991 Meksiko, kuten kaikki muutkin, käyttivät Tacklan paitoja ja paita oli kaikessa yksinkertaisuudessaan pääväriltään vihreä tai valkoinen, hartiat valkoinen tai punainen ja molemmilla puolilla on Tacklan timanttikuvio. Rintamuksessa on Tacklan logo sekä teksti MEXICO. Kuva löytyy erään slovakialaisen pelipaitagalleriasta, mistä löytyy eri maiden pelipaidat eri aikakausilta, lähinnä 1990-luvulta nykypäivään: https://web.archive.org/web/20131216035806/http://mmdresy.nhladdons.info/?page_id=898

  Jos Meksiko on käyttänyt muinoin erilaisia peliasuja, niin ykkösenä taitaa olla Etelä-Afrikka, kuten samaiselta nettisivulta voi havaita: https://web.archive.org/web/20131216034750/http://mmdresy.nhladdons.info/?page_id=1119

  Logot vaihtuvat lipun, tekstin ja erilaisten logojen välillä, päävärit vaihtuvat mustan, vihreän ja sinisen välillä.. yritäpä tuossa nyt pysyä perässä. Paita, jossa on logona Afrikan mantere Etelä-Afrikan lippu täyttövärinä ja sen päällä Etelä-Afrikan jääkiekkoliiton logo, on ylistetty yhdeksi kaikkien aikojen hienoimmaksi pelipaidaksi.

  Anekdoottina kerrottakoon tarina kun isäni kävi muutama vuosi sitten työmatkalla Johannesburgissa. Etelä-Afrikan jääkiekkoliiton toimisto sijaitsi tuolloin Johannesburgin pohjoispuolella Pretoriassa. Pyysin faijaa kysymään isäntäyrityksen edustajilta, jos he voisivat käväistä tai käydä faijan kanssa liiton toimistossa kyselemässä löytyykö heidän varastosta maajoukkueen pelipaitoja. Faija kysyi ja vastaus oli, että "Ei Etelä-Afrikassa pelata jääkiekkoa." Faija vastasi, että itse asiassa kyllä muuten pelataan ja pienen selvittelyn jälkeen he päätyivät kiekkoliiton toimistoon ja miten ollakaan sieltä löytyi kuulemma viimeinen pelipaita, mikä heillä oli jäljellä, vuoden 2001 ja 2002 miesten MM-kisojen game worn. Antoivat siihen kylkeen vielä paikallisen lätkäseura Pretoria Warriorsin fanipaidan ja hintaa yhteensä 70 euroa. Normaalisti tuon ajan Etelä-Afrikan paitoja ei keräilijöiltä alle 250-300 euron saa.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Taisi se Meksikon ruskea kiekkopaita olla myös mahdollisesti sittenkin 1980-luvun aiemman vuoden kiekkopaita...
   
 5. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Joku aika sitten tuli hommattua Jugoslavian game worn pelipaita. Paitaan ja sen omistajaan liittyy pari ihan mielenkiintoista knoppia. Poikkeuksellinen paita on siksi, että kyseinen kausi, 2002-03, jolloin sitä käytettiin, oli viimeinen kun Jugoslavian jääkiekkomaajoukkue pelasi Jugoslavian nimellä. Helmikuussa 2003 se mitä Jugoslaviasta oli vielä jäljellä muuttui virallisesti Serbia-Montenegroksi ja aikaisemmin vuodenvaihteessa Jugoslavia pelasi U20 kisat ja myöhemmin maaliskuussa U18 kisat ja huhtikuussa miesten kisat.

  IIHF:n dokumenteissa maan lyhenne on joka turnauksessa YUG, mutta U20 turnauksessa joukkueen nimi sarjataulukossa on Serbia-Montenegro ja muissa turnauksissa Jugoslavia. U18 ja U20 turnaukset pelattiin kaiken lisäksi Novi Sadissa ja Belgradissa, jotka sijaitsevat Serbiassa, mutta silti molemmat turnaukset on merkitty järjestetyiksi Jugoslaviassa.

  Vuotta myöhemmin maa käytti logoa ja vaakunaa myöten täysin samanlaisia paitoja, mutta paidassa lukenut Jugoslavia korvattiin uuden maan lyhenteellä SCG.

  Paidalla pelasi joko U18 ja/tai U20 maajoukkueessa kapteenina ja myöhemmin myös Serbian kapteenina toiminut Marko Kovacevic. Tutkin pelaajan taustoja ja nyt päästään siihen miksi on kannattanut lukea tarinaa tänne saakka. Kolmen turnauksen kerhossa on ylimmällä sarjatasolla ilmeisesti kolme pelaajaa, eli pelaajat jotka ovat pelanneet kauden aikana U18, U20 ja miesten MM-kisat. Valko-Venäjältä sen tekivät Andrei Kostitsin ja Vadim Karaga vuonna 2003 ja 2014 Sveitsin Kevin Fiala.

  Samaisena vuonna 2003 Kovacevic ylsi saavutukseen mitä tuskin kukaan on aikaisemmin tehnyt eikä tule ihan heti tekemään millään tasolla. Hän pelasi tuona kautena edellä mainittujen pelaajien tapaan kaikissa MM-turnauksissa, jo kolmannen kerran peräkkäin. Siis 2001, 2002, 2003 kaikissa nuorten ja miesten MM-kisoissa mukana. Ensimmäinen esiintyminen miesten maajoukkueessa MM-kisoissa 2001 vain 15-vuotiaana ja heti tehot 2+1. Toki miesten maajoukkue pelasi 2-divarissa ja nuoret pelasivat 2001 ja 2002 3-divarissa, kunnes 2002 molemmat ikäluokat nousivat 2-divariin, mutta matalasta sarjaportaasta huolimatta tuo on aivan käsittämätön ja mielestäni mainitsemisen arvoinen saavutus.

  Jos joku haluaa paitaa vilkaista, niin tervetuloa nettisivuilleni: http://gamewornjerseys.weebly.com/yugoslavia.html
   
 6. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Se on kevät nyt ja divarikisojen aika käsillä! Kolmosdivari alkaa ylihuomenna, siitä sitten edetään porrastetusti niin, että kakkosdivari alkaa heti kolmosen loputtua ja ykkönen pari päivää kakkosen loppumisen jälkeen.

  Kolmosen kisat ovat siis tänä vuonna Turkissa, mukana kembaloissa menevät Bosnia-Hertsegovina, Georgia, Hong Kong, Luxemburg, Etelä-Afrikka, Turkki ja Arabiemiraatit. Kokoonpanot löytyvät jo IIHF:n turnaussivulta Arabiemiraatteja lukuun ottamatta, mutta veikkailenpa että arabit pelaavat samalla kokoonpanolla kuin Challenge Cup of Asiassakin. CCoA sujui Arabiemiraateilta mainiosti, maan sijoituttua kakkoseksi viime vuonnakin turnauksen voittaneen Taiwanin taakse.

  Pieniä muutoksia näyttäisi olevan itse kunkin maan rosterissa, muutamaa miestä kapeammalla materiaalilla ollaan liikkeellä ainakin Luxemburgissa ja Georgiassa. Sinänsä turnauksen nokkimisjärjestys on aika selkeä. Etelä-Afrikka ja Turkki pelaavat noususta, Luxemburg ja Hong Kong (ainakin viime turnauksen perusteella) pronssista ja muut maat sitten jakavat keskenään muut sijat. Mielenkiintoista on nähdä, nouseeko joukosta Bosnia, Georgia ja Arabiemiraatit joku haastamaan kärkinelikkoa jo enemmän. Tasaista turnausta toivoen, mutta eiköhän kärjen ja pohjan ero ole edelleen selkeä.
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Turkki käväisi pelaamassa aiemmin talvella Suomessakin. Hävisi Järvenpään Haukoille 1-9 ja lisäksi HJK:n A-nuorille 2-6. Saa nähdä, että miten Milli Buz Hokeyi Takimi pärjää enemmän tasonsa mukaisessa sarjassa. Pitäisi pärjätä melko hyvin ja kuten todettua niin noususta pelataan. Hong Kongkin on varsin kehittyneen oloinen vaikka pelaakin pronssista ja ehkä kaiken mennessä aivan kohdilleen ilman Turkin tai Etelä-Afrikan mokailua toisesta sijasta.

  Lähivuosina varmaankin nähdään tai ainakin pitäisi nähdä myös Taiwanin paluu varsinaiseen MM-ohjelmaan sillä Taiwanin kiekkotaso vaikuttaa olevan jo aivan liiankin hyvä vain pelkkään Aasian Challenge Cupiin. Toisaalta taas ehkä vielä 1-3 vuotta siellä olisi sille hyvä ja sitten voisi ainakin jo yrittää mikäli jo nyt ensi vuonna ei haluta yrittää.
   
 8. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Tätä olen vähän itsekin odotellut. Tämän vuoden CCoA-mestaruus oli Taiwanille nyt neljäs perättäinen ja vastusta ei tuolta löydy yhtään, niin murskaavasti maa on mestaruutensa napannut. Hong Kongin ja Arabiemiraattien edellä ollaan jo, nykytasollaa Taiwan pelaisi jo melkein noususta. Tiedä sitten miksi eivät halua lähteä varsinaisiin MM-turnauksiin mukaan.
   
 9. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  UAE jäänyt himaan huhupuheiden mukaan Turkin viimeaikaisten terrori-iskujen pelossa. Ei ollu ensimmäinen kerta kun UAE jättää saapumatta. Viimeksi arabit tekivät oharit Etelä-Afrikassa 2011 koska tuolloin he olisivat joutuneet pelaamaan Israelia vastaan. Tuskin pelaajat sitä halusivat, mutta jos isot pomot sanovat, että ei mennä niin sitten ei mennä.
   
 10. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Tänään sitten MM-kolmosdivarin viimeinen kisapäivä. Panokset ovat suuret, nousija nimittäin ratkaistaan päätöskierroksella. Turkki tällä hetkellä vahvimmilla, mutta myös Etelä-Afrikalla ja Georgialla on vielä mahdollisuus nousta. Päivä alkaa jännittävällä Turkin ja Etelä-Afrikan pelillä, ja sen jälkeen Georgialla on tuosta ensimmäisestä pelistä riippuen joko pakkovoitto suoraan kolmella pisteellä tai sitten panokseton matsi. Päivän päättävässä Luxemburgin ja Bosnian pelissä ei ole panoksia.

  Otetaanpa toisesta ketjusta IceBlacksin tilastopyörittely myös tänne:

  Lainaus:
  Pelit siis seuraavasti:

  13:00 Etelä-Afrikka - Turkki
  16:30 Hongkong - Georgia
  20:00 Luxemburg - Bosnia ja Hertsegovina

  Ja IIHF:n striimiin tästä linkistä.
   
 11. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Kolmosen kisat on siis paketoitu, Turkki 2B:hen ja Georgialle erinomainen hopeamitali. Huomenna kuitenkin mennään jo kakkosdivareiden merkeissä, joten naputellaas niistä pikkuisen.

  2B-kisat alkavat huomenna Meksikossa myöhään illalla täkäläistä aikaa, mukana smirklailevat isäntämaan lisäksi Australia, Uusi-Seelanti, Bulgaria, Israel ja Pohjois-Korea. Israel näyttäisi saavan hyvän nipun kisoihin, mitä nyt maalivahtiosastosta en osaa sanoa mitään. Mukana ovat kuitenkin niin Spivak, Sherbatov, Avneri kuin esimerkiksi Aharonovich, joten ainakin kokemusta on kentällä mukana. Sherbatov on kyllä edelleen ihan omaa luokkaansa tuossa porukassa, kulunut kausi Kazakstanissa oli ainakin statsien valossa varsin onnistunut.

  Australian nippu näyttää jälleen ihan nousuvalmiilta, Meksikon paidassakin nähdään jälleen aikoinaan Suomi-Sarjassa pelannut Brian Arroyo. Jos nyt jonkinlaista veikkausta pitäisi 2B:stä heittää kehiin, niin Australia lienee kuitenkin se selkein nousijasuosikki, kaksi muuta mitalia ratkovat Uusi-Seelanti, Meksiko ja Israel, putoamispeikkoa vastaan tappelevat puolestaan Pohjois-Korea ja Bulgaria, näistä kahdesta ensinmainittu luultavasti kuitenkin se putoava osapuoli, jos Bulgariaa sattuisi peli tai pari tänä vuonna kiinnostamaankin.

  2A on tänä vuonna erittäin mielenkiintoinen. Ylöspäin suosikki on totta kai viime vuonna pudonnut Hollanti, alaspäin sen sijaan lähettäisin viime vuoden nousijan Kiinan. Neljä maata siinä välissä - Espanja, Islanti, Belgia, Serbia - ovatkin sitten eri juttu ja noista jokainen pystyy hyvänä päivänä haastamaan Hollannin hyvinkin. Espanja saa jälleen maaliin Alcainen ja kentällä menevät Munozin veljekset. Tänä vuonna kokoonpanoista löytyy myös Forssan ja Tampereen "juniorikasvatti" Carlos Quevedo, jolla on hyvä kausi rapakon takana yliopistosarjassa alla. Mielenkiintoista on seurata myös ensimmäistä miesten maajoukkueturnaustaan pelaavan Paul Cerdan otteita, rapakon takana yliopistosarjoissa on kaverilla pari edellistä vuotta kulunut ja U20-kisat aiemmin sujuivat Cerdalta ihan hyvin.

  Lottokone arpoi 2A:n veikkausjärjestyksen seuraavaksi: 1) Hollanti 2) Espanja 3) Islanti 4) Belgia 5) Serbia 6) Kiina. Toivottavasti kisoista on tarjolla streamejä, mielenkiintoisia matseja on luvassa useampikin.
   
 12. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Kakkosen kisat on tämän päivän jälkeen paketoitu, joten käännetääs katsetta jo pikkuhiljaa ylihuomenna alkavaan 1B-turnaukseen. Turnaus pidetään siis tänä vuonna Kroatiassa, isäntämaan lisäksi mukana ovat Iso-Britannia, Ukraina, Liettua, Viro ja Romania.

  Kroatian joukkuetta on tullut seurattua tarkemmin muutamien viime vuosien ajan, joten pistetäänpä siitä sananen tai pari. Alustavan rosterin perusteella isäntämaa lähtee turnaukseen viime vuotta enemmän "kroatialaisella" joukkueella, eli kahden passin miehiä ei mukana ole niin montaa kuin viime vuonna. Esimerkiksi maalivahti Dekanich, pakit Letang ja Waugh, sekä hyökkäyspäässä Andrew Murray loistavat poissaolollaan. Mukana kahden passin miehistä ovat pakit Andy Sertich, Kenny MacAulay sekä hyökkääjät David Brine, Nathan Perkovich sekä Pappa-Joel Prpic, joka ei ilmeisesti osaa päättää onko maajoukkueura paketissa vai ei.

  Kroatian "omista pojista" rosterista nousevat silmään luottoveskari Mate Tomljenovic, pakit Igor Jacmenjak, Bruno Kegalj ja Martin Plesko, sekä hyökkäyspäästä tottakai Kroatian kiekkosankari Borna Rendulic, Dominik Kanaet sekä viime vuonna alle kaksikymppisten kisoissa komeat tehot paukuttanut Luka Vukoja.

  Näyttöhaluja kotikentällä on varmasti, vaikka nousu onkin luultavasti liikaa vaadittu. MacAulayn mukanaolo vähän hämmentää. Kaveri ei ole koko kaudella pelannut missään, viime kisat menivät vihkoon ja muistikuvieni mukaan kaveri on noista kahden passin miehistä niitä pahimpia fiilissurffailijoita. Samaten Prpic on jännä tapaus, ikää on kuitenkin jo se 42 vuotta ja lätkää mies pelailee enää Kanadan kaljaliigassa. Bornan otteita sen sijaan olisi kyllä mukava nähdä Zagrebin jäällä. David Brine on myös kiinnostava nimi seurattavaksi, ensimmäistä turnaustaan pelailee Kroatian edustuksessa ja ihan perushyvä hyökkääjä on kyseessä.

  Kiinnostava nippu Kroatialla on askiin heittää. Veikkailen tulokseksi hopea- tai pronssimitaleita ja tiukkoja matseja. Vaikka Kroatialla on ollut takavuosina tapana heittää homma lekkeriksi, jos pelit eivät kulje halutulla tavalla, kotiyleisön edessä tällaista tuskin tapahtuu. Divisioonasta muuten, selkein nousuehdokas on tietysti viime vuonna pudonnut Ukraina. Iso-Britannia ja Kroatia pystyvät haastamaan, mutta en usko näistä kummankaan vielä ainakaan tänä vuonna nousevan. Liettuaa veikkailisin neljänneksi, Viron ja Romanian taistellessa putoamispeikkoa vastaan. Näistä maista enemmän tietävät kertokoot lisää, ainakin Viron joukkue näytti ihan hyvältä rosterin perusteella.
   
 13. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Jaa no en tiedä tuosta Kroatiasta vaikka kovalta on vaikuttanutkin. Ukrainalla on maan omien vaikeuksienkin takia vielä kysymysmerkki suoritustaso, mutta Iso-Britannian pitäisi kyllä melkein pystyä nousemaan mikäli haluavat edes jotenkin saada palautettua kolhiutunutta mainettaan. Liettua voi ehkä yllättää ja olla mainettaan parempi, mutta Virolla ja Romanialla menee sarjataisteluksi.

  Romanialla kun ei ole Corneaa torjumassa ja huippumiehistä Ioan Timarun luisteluteho alkaa olla loppusuoralla vaikka Timaru aikanaan olikin yksi lupaavimpia Tricolori Hochein juniorimaajoukkueiden pelimiehiä ja juuri niitä mitä Tricolori Hochei tarvitsi selvitäkseen 1990-luvun alussa ja puolivälissä ennen lopullista vajoamistaan nykytilaansa enimmäkseen. Virolla on tähän asti ollut yleensä hyvää ja nopeaa jääkiekkoa, mutta taso vain jotenkin aina on romahtanut toki muutaman joukkueen ollessa myös sitten ylivoimaisesti sitä parempi.

  Varmaan puutteellisesta harjoittelutasosta ja tuulisesta kiekkoelämästä muutenkin johtuen siihen mitä maamme etelänaapuriin aina tulee jääkiekosta puhuttaessa. Tosin vuosi 1998 ja siitä seuraavat vuodet olivat eräällä tavalla valtava poikkeus sääntöön.
   
 14. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Nyt jos koskaan on Viron paikka iskeä. Maa saa lähes optimaalisen maajoukkueen kisoihin, mutta tästäkin huolimatta tärkein tekijä joukkueessa lienee valmentaja Jussi Tupamäki. Olympiakarsintaturnauksessa helmikuussa Viron joukkue oli paljon heikompi, mutta paikkasi puutteensa taktisesti erittäin järkevällä pelillä. Liettua kaatui 4-1 ja Unkaria sekä Puolaa vastaan esitys oli lähtökohtiin nähden hyvä, vaikka tappiot näissä otteluissa tulivatkin.

  Tupamäki on nuori ja nykyaikainen valmentaja, joka tuntuu saavan pelaajista parhaimmat puolet esiin joukkueen käytettäväksi. Omaa sitoutuneisuuttaan hän on osoittanut myös opettelemalla Viron kielen. Hän valmensi tällä kaudella kaikkia Viron maajoukkueita. U20 teki parhaan suorituksensa nykyaikaisen formaatin aikana, kun nämä tulivat kolmanneksi 2A-kisoissa. U18 nousi 2B:sta 2A:han. Viime keväänä hän lopetti toistaiseksi miesten maajoukkueen hissiliikeen pitämällä maan 1B:ssä. Vuoden aikana virolaiskiekkoilijat ovat tulleet varmasti tutuiksi ja hän osaa valita sopivimmat pelaajat maajoukkueeseen.

  Viron ykkösketju Robert Rooba-Aleksander Petrov-Andrei Makrov on lähtökohtaisesti ehkä paras yksittäinen hyökkäyskolmikko 1B -turnauksessa (Ukrainan Roman Blagoiy-Oleg Shafarenko-Andri Mikhnov vetää ehkä vertoja, jos pelaavat samassa ketjussa). Helmikuun olympiakarsintaturnauksessa ketju onnistui tekemään maaleja kaikissa otteluissa Puolaa, Unkaria ja Liettuaa vastaan. Sitten olympiakarsintaturnauksen, Viro saa mukaan kaksi parasta puolustajaansa Lauri Lahesalun ja Aleksander Ossipovin (Varberg, Division 1 -SWE) ja neljä hyvää hyökkääjää kakkos- ja kolmosketjuihin. Näistä hyökkääjistä Aleksei Sibirtsev iski Varbergissa, Ruotsin Division 1:ssä 36 tehopistettä 36 ottelussa. Riho Embrich aloitti kauden Jyväskylä Riemussa 2.divisioonassa, mutta siirtyi JyP Akatemiaan Mestikseen siirtorajalla. Kevin Parras pelasi JHT:ssä Suomisarjaa ja Mestiskarsintoja ja Roman Andrejev kiekkoili myös Varbergissa.

  Ykkösmaalivahti Virolla on briteissä pelaava Koitmaa. Hänen esityksensä olympiakarsinnoissa toi hänelle ykkösen paikan. Kakkosena on Narvan nuori Daniil Seppänen, joka on pelannut hyvin junioriturnauksissa.

  Mitä tulee koko turnauksen voittoon, niin veikkaisin Ison-Britannian nousevan. Britit pelasivat Puolaa vastaan harjoituspeleissä erittäin hyvin ainakin tuloksellisesti. Ukraina on heikentynyt hieman viime kaudesta ja Kroatian arvoitus on miten paljon kanadalaiset surfailevat. Viro on selkeä musta hevonen, jolla on mahdollisuudet jopa mitaleille, mutta huonon turnauksen johdosta se on vaarassa jopa pudota. Liettuan päivän pelikunto on itselleni vielä arvoitus. Esitys oli vaisu olympiakarsinnoissa. Romaniaa veikkaan alustavasti takaisin alaspäin. Toivottavasti nähtäisiin paljon ristiinpelaamista.
   
 15. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
 16. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Aijaijai. Liettua tulee kyllä olemaan oikeasti pahoissa ongelmissa ilma Armalista. Kaveri kuitenkin teki nimeä itselleen jo ennen Elitserien-uraa.
   
 17. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Entä missä on Borna Rendulic Kroatian lopulliselta listalta? Hänen tulonsahan taidettiin virallisesti jopa varmistaa, mutta eipä löydy nimeä ilmoitetusta kokoonpanosta. Onkohan sitten viime metreillä tullut joku käänne. Liettualle Armalis iso menetys, myös Pliskauskas ja Rybakov näyttivät ainakin uusina niminä listalta puuttuvan. Helpottaa Ukrainan ja Ison-Britannian urakkaa, ja miksei myös Romanian ja Viron siinä samalla.
   
 18. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Kroatialla on vasta 19 kenttäpelaajaa leimattu. Odottavat vielä varmaan pääseekö Rendulic mukaan. Täyttävät tilanteen mukaan viimeisen paikan hänellä tai sitten jollakin muulla pelaajalla.
   
 19. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Lainaus:
  Aivan, kiitoksia hyvästä huomiosta. Toivotaan, että on mukana. Kun turnauksen parhaista ketjuista spekuloit, niin Viron ja Ukrainan kärkiäijien lisäksi nostaisin esille juuri Kroatian. Rendulicin saadessaan ketju, jossa Borna pelaa, lienee kisojen paras - varsinkin, jos mies saa vierelleen edes toisen KHL-pelaajan kaksikosta Glumac & Perkovich.
   
 20. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Tällä kanavalla on Iso-Britannian otteluista hyvät koosteet ja analyysit:

  IHUKTV - YouTube
   
 21. Patafani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Huomenna 1 divisioonan MM-kisoissa pelataan mielenkiintoinen Aasia maiden kärkikamppailu kun Etelä-Korea ja Japani kohtaavat toisensa. Ovatko voimasuhteen vuosien varrella kääntynyt Etelä-Korealle vai millä perusteella veikkaus antaa kohteelle 1,53 vs. 4,10 kertoimet kohteelle?
   
 22. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Tuossa ehkä vaikuttaa turnauksen alku, Japani kun on hävinnyt molemmat ensimmäiset ottelunsa maalierolla 2-10, kun taas E-Korea voitti Puolan ja hävisi Itävallalle vasta rankkareilla. Korean tapauksessa saattanee vaikuttaa myös nuo kansallistetut vahvistukset, Matt Dalton on aloittanut maalilla todella hyvin ja Michael Swift on iskenyt Korean kuudesta maalista kahdessa pelissä nyt neljä, Puolaa vastaan Swift paukutti kypärätempun.
   
 23. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stiiv Jatserman
  Divisioonien IA- sarjan voitti sitten Slovenia jonka riveistä löytyi pelaajia aina Ranskan pääsarjasta SHL- ja KHL-tason nimiin. Japani jäi viimeiseksi ainoana joukkueena ilman pisteitä ja hävisi lohkovoittajalle pelinsä 1-7, jos se nyt jotain joukkueiden tasoerosta kertoo. Muuten pelien tasaisuudesta kertoo se, että toiseksi viimeiseksi seitsemällä pisteellä sijoittunut E-Korea oli vain kaksi pistettä lohkon kakkoseksi päätyneestä Italiasta.
   
 24. Mr. Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
  Osaako kukaan kertoa miksi 1A-Divisioonasta nousi tänä vuonna vain yksi joukkue? Sehän tarkoittaa siis sitä, että MM-Kisoistakaan ei voi tippua tänä keväänä kuin yksi joukkue.

  EDIT - Jaahas, pitkän etsinnän jälkeen löytyi tieto, eli Slovenian lisäksi myös Italia saattaa vielä nousta, riippuen miten Saksa ja Ranska pelaavat nyt Venäjän kisoissa. Jos Ranska ja Saksa kumpikin välttää viimeisen sijan, niin viimeiseski joutunut joukkue tippuu ja Italia nousee ylös. Mutta jos Ranska tai Saksa jää viimeiseksi tuossa lohkossa, ei kukaan tipu eikä Italia nouse, koska Ranska ja Saksa järjestävät ensi vuoden MM-Kisat ja ovat näin turvassa tippumiselta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2016 klo 17.48
 25. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Unkarin tämänpäiväinen tappio varmisti myös Italian nousun ensi vuoden MM-kisoihin. Ranska - Valko-Venäjä -ottelu puolestaan ratkaisee, tippuuko alaspäin Unkari vaiko Valko-Venäjä.