Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Divisioonien MM-kisat

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceBlacks, 30.03.2013 klo 12.20.

 1. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  1A:ssa monenmoista skenaariota tarjolla Unkarin voiton myötä. Kazakstan jo käytännössä noussut eikä Japanilla enää ole mahdollisuuksia. Unkari, Italia, Puola ja Ukraina vielä mukana taistossa toisesta nousupaikasta. Toki kahden jälkimmäisen nousu olisi sensaatio, mutta katsotaanpa mitä pelejä näillä on jäljellä:

  UNKARI
  to: Ukraina
  la: Puola

  ITALIA
  to: Japani
  la: Kazakstan

  PUOLA
  ke: Ukraina
  to: Kazakstan
  la: Unkari

  UKRAINA
  ke: Puola
  to: Unkari
  la: Japani

  Unkari nousee voittamalla molemmat varsinaisella. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä. Kazakstanilla tuskin on panosta Italia-pelissä, mutta Italialla on silti vaikea työ voittaa. Puola voisi tänään voittaa Ukrainan, jolloin se olisi näennäisesti mukana nousutaistelussa. Jos taas Ukraina voittaa tänään Puolan, niin voittamalla Unkarin yhtäkkiä Ukraina onkin lähellä nousua, Japani vastassa vielä lauantaina.

  Unkari on nyt ykköshevonen toiseksi nousijaksi, mutta onhan tässä muitakin skenaarioita jotka ovat mahdollisia, joskin epätodennäköisempiä.

  Unkarin tämänpäiväinen voitto on silti mahtava juttu maajoukkuekiekkoilulle!
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015 klo 20.08
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ehdottomasti. Unkari tosin viime vuosien vastustajistaan on edes jotenkin kyennyt voittamaan Italian lähivuosina aiemminkin, mutta pieni ikuisuus on kulunut muun muassa jo nykyisin selvästi MM-kisoihin kuuluvan Slovenian voittamisesta. Ja Slovenialla ainoa huono puoli on ollut lähinnä vain todella pieni lisenssipelaajien määrä. Sen verran hyvää jääkiekkoa osaavat he jo pelata ja olihan Jugoslaviankin pelaajista moni sloveeni.
   
 3. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Unkarin ja Italian koitos oli elämän ja kuoleman peli koko turnauksen kannalta. Italian voitto olisi lässäyttänyt mielenkiinnon. Nyt kisa toisen nousijan paikasta on aivan auki. Puolalla ja Unkarilla herkullinen tilanne, tosin juuri nyt pelottaakin, sillä kumpikin maa pystyy kyllä vuheloimaan helposti oman saumansa. Unkari on tänään todella lähellä nousua, jos se pitää pintansa Ukrainaa vastaan. Ilmaiseksi ei tosin kolmea pistettä ole tulossa. Onko kotiyleisön takana pelaavalla Puolalla tänään mitään mahdollisuuksia Kazakstania vastaan? Epäilen kyllä vahvasti. Kazakstanin meno on ollut todella vahvaa ja vakuuttavaa.

  Japani on kyllä käsittämättömän huono aina pelien loppuhetkillä, kuten viime vuonna varsin hyvin tuli osoitetuksi. Tässäkin turnauksessa viime minuuttien tappio Unkarille ja viimeisessä erässä taipuminen Puolalle. Aiemmista tulee mieleen se surullisen kuuluisa MM-kisojen tappio Tanskalle legendaarisella omalla maalilla ottelun viimeisellä minuutilla. Tuolloin Japani olisi pelannut itsensä jatkoon ja jättänyt Tanskan karsintasarjaan. Tänään Japseilla vastassa Italia ja sellainen kutina on, että vikkeläliikkeinen Japani voisi laittaa Italian tänään ahtaalle.
   
 4. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Lainaus:
  Joudun ottamaan tarinalta vähän dramatiikkaa pois, sillä maali syntyi ajassa 43.09 ja tekijäksi on merkitty Bo Nordby Andersen.

  Puola ei mitenkään supervakuuttava ollut Ukrainaa vastaan vaikka välillä väläyttelikin hienojen maalipaikkojen muodossa. Vaikea kuvitella, että Kazakstan häviäisi heille. Japanilla alkaa kohta tulla kiire pisteiden haalimisen kanssa. Olisi sääli jos viime vuoden lähes nousijajoukkue lähteekin tänä vuonna alas. Italian peli on sekaisin kuin seinäkello, joten mahdotonta heidän kaataminen ei ole. Hyvä peli odotettavissa.
   
 5. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Vähän kun Japseja parjaa niin alkaa tapahtua. Japani-Italia 3-2! Nyt näyttää vahvasti siltä, että nousuhissiin saadaan uusi asiakas!
   
 6. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Kaikki skenaariot ovat nyt auki. Putoaja voi olla teoriassa Japani, Ukraina tai jopa Italia. Teoriassa noususta taistelevat vielä kaikki paitsi Japani ja Ukraina.

  Todella mielenkiintoista. Unkari-Puola voi olla päätöspäivänä jopa ratkaiseva matsi. Kiitokset Japanille!

  Ukraina-Japani lauantaina ratkaisee putoajan. Jos Ukraina voittaisi tänään Unkarin, niin taitaisi olla jopa mahdollisuus sopupelata Italia 1B:hen oletuksella, että Italia häviää kazakeille.

  No, mitä tahansa voi näissä kisoissa käydä, joten nautitaan vain!
   
 7. Jäähykuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovenia & muut sympaattiset
  Huhheijaa!
  Jos olen tämän vuoden A-sarjan kisojakin hehkuttanut kokonaisvaltaisesti "kovimmiksi" ja mielenkiintoisimmiksi kisoiksi aikoihin, niin osataan sitä pakkaa sekoittaa siellä divisioonankin puolella. Unkarin kehitystä on ollut ilo seurata erityisesti junioripuolella, mutta jännitettävää riittää loppuun asti.
  Oma suosikkiviisarini värähtelee silti tällä kertaa takaportin kautta paikasta auringosta taistelevalle Puolalle, joka olisi erittäin mielenkiintoinen nousija. Japani ja Ukraina ovat joka tapauksessa päässeet historian havinoissa näyttämään kynsiään parhaita vastaan useita kertoja.
   
 8. M@thieu Jäsen

  Kiitos Japani! Nyt vaan kaikki mahdolliset tsempit Unkarille, että hoitavat kunnialla Ukrainalta täydet pisteet. Puolalaista lätkää on tullut seurattua tarkemmin nyt muutaman vuoden ajan, joten heidän nousunsa tuntuisi kyllä huippujutulta. Toisaalta ilon saisi irti myös Unkarin noususta, sen verran mukaviksi ihmisiksi osoittautuivat tuossa parin ekan kisapäivän aikana, kun oltiin heidän joukossa hurraamassa hajrá Magyarországia. Puolet sydämestä jäi puolalaisille naisille, toisen puolikkaan veivät keski-ikäiset unkarilaiset miehet.
   
 9. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Sen verran joudun nyt pilaamaan ilosi että Italia on turvassa putoamiselta. Vaikka Japani voittaisi Ukrainan jatkoajalla ja kaikki kolme päätyisivät tasapisteisiin lopullisessa sarjataulukossa, menisi Italia silti nokkimisjärjestyksessä Ukrainan edelle voitettuaan keskinäisen jatkoajalla.
   
 10. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Lainaus:
  Totta joo, sillä tällöinhän Japani olisi sekä Italian että Ukrainan edellä voitettuaan molemmat joukkueet.

  Nousutaistelu on mielenkiintoinen. Puolalle riittää nousuun kolmen pisteen voitto Unkarista lauantaina.
   
 11. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Eli Italia siis ulkona nousutaistosta. Tämä tarkoittaa että MM-kisoihin nousee ensi vuodeksi joko Puola tai Unkari. Vai voiko molemmat nousta ja Kazakstan pudota?

  E: näköjään voi käydä näinkin.
   
 12. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Ei voi enää. Kazakstan varmisti juuri 3-2 voitolla Puolasta nousunsa.
   
 13. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Näin on. Kazakstanin ohella siis tulee nousemaan jompi kumpi, Unkari tai Puola. Tilannehan on herkullinen, sillä nämä maat pelaavat huomenna vastakkain, eli homma menee ns. käsikirjoituksen mukaan. Unkarilla 9 pistettä, Puolalla 6, eli Puola tarvitsee noustakseen voiton varsinaisella peliajalla, muissa tapauksissa Unkari nousee.
   
 14. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Japanin voiton myötä myös ensi vuoden 1B-joukkueet ovat selvillä. Vuonna 2016 1B-divisioonaa pelaavat siis;

  Ukraina
  Iso-Britannia
  Liettua
  Kroatia
  Viro
  Romania

  Ukraina on näistä eittämättä paras, mutta kriisitilanteen jatkuessa joukkue voi olla myös ensi vuonna heikko. Tällöin britit ja entisestään ulkomaalaisilla vahvistuva Kroatia voivat olla vahvoilla.

  Etelä-Korea ja Japani kohtaavat tätä myöten toisensa taas 1A-divisioonassa vuoden tauon jälkeen. Aasian derby.
   
 15. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Onnittelut Unkarille MM-kisapaikasta vuoden 2016 kisoissa! Johan sitä paluuta olikin "muutama" vuosi odoteltu :)
   
 16. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  No on odoteltu joo. Isoja pettymyksiä vuosi toisensa jälkeen, mutta viimein se uurastus palkittiin. Kazakstan-peli oli ainoa tahra muuten hyvässä turnauksessa ja viimeiset matsit ison Italia-voiton jälkeen saatiin jännityksestä huolimatta käännettyä kotiinpäin. Banham ja Sarauer olivat tässä aika oleellisessa roolissa.

  Unkarilla on kovia pelimiehiä (Vas x2, Hari, Koger etc.) mutta Sarauer ja Banham toivat sen kokemuksen ja "voittamisen kulttuurin" mukaan. Takamatkalta ohi, ratkaisevassa pelissä hermojen säilyttäminen lopussa, nämä ovat niin kopissa ratkottavia asioita joissa Unkari on ollut heikoimmillaan. A-sarjaan toivon kyllä Hetenyin tervehtyvän. Baliszista ei taida enää tälle tasolle vaadittavaa veskaria saada tekemälläkään, Rajna sen sijaan on vielä kehityskelpoinen mutta ei Hetenyin veroinen kassari. Pelkän Rajnan varassa kyyti on vuoden päästä todella kylmää.
   
 17. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tätä on odotettu! Ja pitkään! Ensi vuonna tosin voikin olla luvassa melkoisen kylmää kyytiä ja tunnepuolelta ei ainakaan vältytä mikäli samaan lohkoon osuu Slovenia... Nyt olisi IIHF:llä pienen kunnianosoituksen paikka näin kisojen myöntämismielessä. Unkarille ainakin luvattiin varsinaisten MM-kisojenkin pitopaikkaa silloin 2008 nousun jälkeen ja vuotta myöhemmin silloisessa tulevaisuudessa mikäli maa olisi sarjapaikkansa kyennyt säilyttämään.

  Taisi olla ehdolla pitämään kisoja 2014 kun Valko-Venäjän sekavasta tilanteesta tuolloin ei tiedetty. Saataisiin sinnekin vihdoin MM-kisatkin vaikka toki divisioonien ja B-sarjan kisoja on vanhempina aikoina pitänytkin. Kyllä meni täpärälle lopussa ja väistämättä pieneksi eduksi toimi myös kellonajan laskemisen ohella melkein täysin ilmiselvä kampin viheltämättä jättäminen.

  Joka tapauksessa tämä tuli todella tarpeeseen Unkarille jolla yritystä, mutta myös kotirintaman omaakin epäilystä kiekkoilmiön pysyvyyteen on riittänyt kun maa on kerta toisensa jälkeen joutunut pettymään. Nyt pitäisi vain saada maa ensisijaisesti vakaaseen hissiliikkeeseen ja sitä kautta pysyvämpään pysymiseen MM-kisoissa. Toki ensi vuonna jonkun sitä vähän paremman maan putoaminen divariin sopisi, mutta se taas saattaisi olla vain lykkäystä alemman tason putoamiselle. Toisaalta ei 2009 kisoissakaan paljoa parempaan mahdollisuutta ollut.

  Paljon on vielä siltäkin vuodelta tuttuja pelaajia, mutta väistämättä muutoksen tuulet osuvat Unkariinkin. Ja ovat tietenkin jo osuneet. Puolalle ehdottomasti hattua on nostettava sillä viimeiset pari vuotta maassa on ollut positiivista kehitystä päällä niin pelaamisesta aina taloudelliseen tuotteistamiseen saakka. Ja antaa Unkariakin enemmän uskoa maan kiekon kehitykselle sillä Unkariin verrattuna Puolassa oli pitkään varsin pahanlaatuinen alakuloisuus tason laskusta. Ja yleinen kansan mielipidekin oli huonoimpina alakulon vuosina melko lailla lajia vastaan siinä missä Unkarissa on ollut jo pienen ikuisuuden ajan etenkin talviaikaan jääkiekko hyvinkin suosittua tai pidettyä.

  Ensi vuodesta tulee Italian osalta melkoisen rankka kun Japanikin on nostamassa tasoaan ja sitten tämän vuoden todennäköisistä putoajista ainakin Itävalta on myös melko vahva jatkamaan hissiliikettään. Slovenia voi yltää jopa yllättävänkin korkealle mikäli kaikki vain menee nappiin joten toinen putoaja voi olla myös MM-kisojen vanhempaa maakaartia.

  Ukrainan osalta todella huono juttu ja maailmanpoliittiselta kannalta koko maan tulevaisuus ainakin yhtenäisenä maana on kysymysmerkki. Ja koko jääkiekon ilmiö sinällään tietysti muutenkin. Toinen Maailmansotakin kun muokkasi kansainvälisen jääkiekon näkymänkin hieman toiseksi...

  Joka tapauksessa onnittelut hyvin pelanneelle Puolalle, ykkösnousija Kazakhstanille ja toiselle nousijalle eli Unkarille!
   
 18. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Olisi kyllä suonut nousun kummalle vaan Unkari-Puola ottelussa. Puolalla olisi vaan ollut kyyti kylmää isojen joukossa, mutta ehkäpä maan kiekkoilu olisi ottanut pienen potkun eteenpäin. Unkarin nousu oli kyllä ansaittu. Monta vuotta maa on noususta tapellut ja pitkästä aikaa tuli onnistuminen. Erittäin tervetullut tapaus isojen sekaan! Ensi vuonna on kova työ muilla divarimailla nousta, sillä ensi vuodeksi tippuu 1A-divariin vain kovia kiekkomaita, jotka voidaan jo nyt julistaa ennakkosuosikeiksi.
   
 19. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Tämä pitää paikkansa. Sitten 2009 kisojen paikallinen liitto on suorastaan vaatinut että A-sarjapaikka pitäisi saada takaisin, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta nousu on jäänyt haaveeksi. Maan ehdottoman kiekkosankarin, eli maalivahti Levente Szuperin uran lopetus 2013 oli kova isku, sillä Unkari on tykännyt leveillä nimenomaan maalivahdeillaan. Hetenyistä on nousemassa Szuperin jatkaja tällä tontilla, jos vain kaverin terveys kestää. Eikä siinä, Szekersfehervar taisteli hyvin EBEL-liigan välieräpaikastakin Miklos Rajnan avulla. Rajna pitäisi vain saada parempaan valmennukseen asap.

  On erittäin todennäköistä, että ensi vuoden kisoista Unkarille jää käteen pelkkä luu ja tie vie takaisin divariin. Nyt kun muutaman vuoden tasaiseen hissiin on saatu se kaivattu poikkeus, on enää Unkarista itsestään kiinni se, päästäänkö sinne hissiin takaisin vai jääkö visiitti ranskalaiseksi. Itävalta ja Slovenia ovat jo potkun verran edellä, mutta esimerkiksi Italia on jäämässä jo hyvää vauhtia taakse.

  Lätkä on Unkarissa vielä todella marginaalinen laji, koska futis on joukkueurheilussa se tärkein painopiste. Vuosi kerrallaan pikku hiljaa, juniorityö tuottaa Unkarille vielä hyviä pelaajia, jotka toivon mukaan pystyvät nostamaan Unkarin esimerkiksi Norjan tasolle seuraavan 10 vuoden kuluessa. Toivossa on hyvä elää.
   
 20. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Divarikisoihin lähdin sillä asenteella, että kunhan hissiliike loppuu, niin muu on plussaa. Tervehdin ilolla Puolan nappisuoritusta kotikisoissaan, ylsivät parempaan kuin uskoin. Mahtavaa saada Unkari takaisin MM-kisoihin, ties vaikka pelaisivat ensi vuonna Slovakian kanssa samassa lohkossa. Unkari, jos mikä, on nousunsa ansainnut. Todennäköisesti maa pelaa 1A-divisioonaa taas vuonna 2017, mutta mistäpä sen tietää - maalla on loistavat fanit, joten voihan Venäjän kisoista pari voittoa irrota.

  Hajrá Magyarország, ria ria Hungária ja mitä näitä nyt oli. Vilpittömän iloinen Unkarin puolesta ja ehdottomasti maan bandwagonissa ensi vuoden kisoissa. Upeaa nähdä uutta väriä pitkästä aikaa päätason kisoissa!
   
 21. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Niin. Futis on Unkarissa totta kai edelleen se ykköslaji, mutta talvikauden omana urheilulajinaan jääkiekolla on ollut viime vuosina ja itse asiassa jopa jo vuosia ennen ensimmäistä todella pitkän tauon jälkeen tapahtunutta nousuakin omalaatuinen asema seurattuna lajina maassa. Pitkälti aivan äärimmillään siitä vuoden 1998 C-sarjan noususta asti ja muutoin Levente Szuperin uran parhaimmista vuosista eli vuodesta 2002 eteenpäin aivan tähän päivään asti.

  Ja kun aivan kaiken huomioi niin ei jääkiekko sinällään huomattavana poikkeuksena maan asemaan nähden ole enää menneiden aikojen tai vuoteen 1997 asti ollut marginaalilaji, mutta totta kai sen pysyvämpään jalustalle nostamiseen tarvitaan pysyvyyttä tai mielellään jo joka vuosi tapahtuvaa nousutaistelua.

  Italialla tänä vuonna kyllä odotettiinkin tason laskua sinällään, mutta kolmas sija olisi ollut jo riittävä tasoon nähden laskun suhteen. Viides sija on käytännössä menneiden aikojen kaltainen katastrofi maalle. Jota ei tietenkään ensi vuonna haluta muistella, mutta asema vaikeutui nyt pahoin.
   
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Szuperman siis on lopettanut uransa? Vai onko hän vain lähes kokonaan lopettanut pelaaja eli sellainen ns. Pelaajavalmentaja? Se on kyllä huono uutinen jos näin on. Tosin silloin hän jäi jo isyyslomalle silloin 2011 tai viimeistään ainakin silloin 2012 ja sitten hän vain muutoin jäi yksistä kisoista pois ilmeisesti myös tuolloin perhesyiden takia joten ainakin se kävisi laatuun kun viime vuonna tai toissa vuonna ei juuri pelannut edes sarjatason pelejä. Maajoukkueen osalta varmaan onkin jo lopettanut uransa. Tiedä sitten, että meneekö nyt nousun myötä uudelleen pelaamaan. Tuskin kuitenkaan. Hetenyin tervehtymistä kyllä odotellaan ja Rajnastakin alkaa tulla jo melko hyvä. Baliszkin osaa hyvänä päivänä torjua, mutta ei aivan oikein ole niin hyvää tasoa.
   
 23. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Szuper lopetti pelaajauransa virallisesti vuonna 2013. Nykyään Levente toimii Vasas SC:n valmennuspuuhissa, tulevia Unkari-junnuja opettaen. Iso nimi mies edelleen Unkarissa on, mutta pelaajana romahti jo viimeisinä vuosinaan Hetenyin taakse. Zoltan on kamppaillut terveytensä kanssa todella kovasti, mutta oli kolmosveskarina tänä vuonna varalta mukana. Onneksi Rajna pystyi paikkaamaan.

  Maalivahtivalmennus on se isoin ongelma, mitä Unkarissa tällä hetkellä kiekossa on. Lupaavat kassarit haluttaisiin lähettää rajojen taakse oppimaan, mutta toisaalta taas kaverit haluttaisiin pitää ymmärrettävistä syistä rajojen sisällä. Hetenyikin lähti pois Unkarista nimenomaan oppimaan ja tulokset olivat yksinomaan positiivisia. Suomen visiittinsä jälkeen Hetenyille paluu Szekesfehervariin ei ollut mieluinen, mutta lopulta ainoa mahdollinen vaihtoehto, kun ura rapakon takana ei ottanut tuulta siipiensä alle.
   
 24. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Ensi vuodelle on valittu kisäisännät ja tässä miesten divarikalenteri mallia 2016:

  MEN’S CATEGORY

  2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A
  In Krakow, Poland, 23-29 April 2016
  Participants: Austria, Slovenia, Poland, Japan, Italy, Korea

  2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group B
  In Croatia, Zagreb, 17-23 April 2016
  Participants: Ukraine, Great Britain, Lithuania, Croatia, Estonia, Romania

  2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division II Group A
  In Jaca, Spain, 9-15 April 2016
  Participants: Netherlands, Belgium, Serbia, Spain, Iceland, China

  2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division II Group B
  In Mexico City, Mexico, 10-16 April 2016
  Participants: Australia, New Zealand, Mexico, Bulgaria, Israel, DPR Korea

  2016 IIHF Ice Hockey World Championship Division III
  In Istanbul, Turkey, 31 March – 9 April 2016
  Participants: South Africa, Turkey, Luxembourg, Hong Kong, Georgia, United Arab Emirates, Bosnia & Herzegovina

  Krakova isännöi toista kertaa putkeen kun Slovenia veti oman tarjouksensa pois. Zagreb voitti äänestyksessä Tallinnan ja kisat ovat Kroatiassa jälleen. Viimeksi Kroatiassa pelattiin 2011 ja 2013 kun taas Viron edellinen kisaisännyys on vuodelta 2010. Jaca oli isäntä myös 2014, Mexico Cityssä oli skabat viimeksi 2010 ja Turkissa on kisat toista kertaa peräkkäin, tällä kertaa Istanbulissa. Myös 2013 on pelattu Turkissa, tuolloin kisakaupunkina oli Izmit, tänä vuonna Izmir ja nyt Istanbul. Jäähalleja näemmä riittää Turkissa.

  Mukava huomata, että kisat on tällä kertaa porrastettu järkevästi. Tänä vuonna oli kolme turnausta samaan aikaan käynnissä, niin ei se oikein palvele ketään kun kaikkia ei voi katsoa samaan aikaan. Nyt ainoastaan A2 ja 2B on samaan aikaan ja siinäkin on päivän porrastus niin pelit pelataan suhteellisen limittäin. Oikein massipäällikkö kun olisi, niin tuossa saa hienon lätkäkuukauden kun aloittaa reilun viikon mittaisella Istanbulin reissulla, siitä singahtaa Mexico Cityyn, sieltä Zagrebiin ja lopulta Krakovaan. Näkee neljä turnausta lähes täysin kokonaan paikan päällä ja vielä paremmuusjärjestyksessä huonoimmasta ylöspäin. Huhtikuun lopussa alkaa lätkä näyttää vähän paremmalta kuin kuun alussa.

  Istanbul houkuttelee voimakkaasti, mutta kaksi kolmosdivariturnausta on jo nähty, tosin Etelä-Afrikan ja Bosnia-Herzegovinan joukkueita en ole vielä nähnyt. 2B-turnaus on ainoa mitä en ole vielä nähnyt, mutta ilman Eurojackpot-voittoa jää tuo reissu haaveeksi. Saas nähdä tuleeko lähdettyä mihinkään. Tallinnaan olisin ehdottomasti lähtenyt, mutta äänestivät perkele väärän kaupungin isännäksi.
   
 25. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Tallinna olisi ollut vallan ihana valinta, mutta Zagrebiin menivät nuo kisat. Toisaalta kiva, että yksi suosikkimaistani saa pelata kotiyleisönsä edessä, mutta olisihan Viroon ollut helpompi toteuttaa pieni kisareissu. Krakova ja Puola saavat yrittää kotonaan toistamiseen perätysten, toivottavasti pärjäävät myös ensi vuonna. Meksiko on varsin eksoottinen kisapaikka jo muutenkin todella eksoottisessa 2B-divisioonassa. Turkki ja Espanjakin saavat taas isännöidä kisoja.

  Ehkä pieni pettymys, ettei Viro saa isännöidä. Kroatia on silti ihan mukava isäntämaa, jos jonkun muun nyt nuo kerran pitää isännöidä.

  Olympiakarsintoihinkin tuli muuten IIHF:lta informaatiota, mutta siitä ei tässä ketjussa.

  Ja tosiaan porrastamiselle iso peukku!