Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi?

  • 91 200
  • 750

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Ja enää puuttuu Ruuti Kulli.

Mutta jos kaikkien aikojen hyökkäyksiä haetaan, niin Messi-Neymar-Mbappé menee kärkeen, toki näkisin että Suarez sopi ranskalaista paremmin tuohon kolmikkoon. Hyvänä kakkosena AC Milanin van Basten-Gullit-Rijgaard kolmikko.
Aika erikoinen on tuo Rijkaard nostona kun mies oli kuitenkin pääasiassa keskikentän pohjalla sekä topparina.

Hieno pelimies kylläkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Hyökkäystrio on varmasti tämän hetken kovimpia ellei kovin, mutta muutoin olen kyllä eri mieltä. Bayern, City ja Chelsea ovat varmasi edellä pelaajamateriaalin suhteen. Ja erityisesti laajuuden ja voittomahdollisuuksien osalta nuo ovat selkeästi PSG:tä edellä. PSG:ssä voittaa varmasti kaiken kotimaisen, mutta jos se tähtäin on CL-kippo, niin päätös mennä Cityn sijaan Pariisiin ontuu pahasti.

Messin kohdalla nyt kannattaa muistaa, että Barcelona veti maton miehen jalkojen alta. Jatkosopimuksesta oli sovittu ja miehen piti jäädä Barcelonaan uransa loppuun asti. Tästä huolimatta mies joutui etsimään yhtäkkiä uutta seuraa. City ei enää tänä kesänä ollut millään tavalla järkevä vaihtoehto Messille, kun joukkue hankki Grealishin ja Aguero lähti Barcelonaan. Ei Citynkään tuossa tilanteessa enää olisi kannattanut ottaa Messiä, kun joukkue tarvitsi puhdasta kärkipelaajaa.

PSG oli tylsä ja yllätyksetön valinta tuon jälkeen. Jos tuo tilanne olisi tullut vaikka alkukesästä, niin varmaan kosiskeluja olisi tullut muualtakin ja ratkaisuja oltaisiin mietitty seuroissa eri tavalla. Messin ympärille ei tässä vaiheessa voi kovin kauaa rakentaa joukkueen hyökkäyspeliä, kun ikää on 34 vuotta. Ronaldo pelaa puhtaana kärkenä, jolloin seura optioita ihan luonnostaan on vähän enemmän, kun miehen tulo ei vaikuta niin paljon koko joukkueen pelaamiseen.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tässä illan aikana mietiskelin asiaa, ja tajusin kuinka vääristynyt tämä Messi-Ronaldo keskustelu on. Tajusin asian miettimällä, että mitä jos Messi floppaisikin PSG:ssä ja loppu-ura menisi enemmän tai vähemmän tusinapelurina (en toki tähän usko, mutta leikitellään), ja samaan aikaan Rolle painaisi 30 maalia kaudessa ManU paidassa nelikymppiseksi asti. Olisiko Ronaldo silmissäni suurempi legenda kuin Messi, jos näin kävisi? Vastaus on ei.
Kaiken järjen mukaan vastaisin kyllä, mutta tässä se ongelma tuleekin - en usko minkään skenaarion pystyvän muuttaman ajatteluani herrojen paremmuudesta.
Yleensä kykenen kyllä ajattelemaan melko rationaalisesti ja hyväksymään faktoja, vaikka ne ei mieluisia olisikaan. Jotenkin tässä kyseisessä asiassa itsellä, ja oikeastaan koko jalkapalloa seuraavalla maailmalla mennään fanitus edellä. Jokaisella tuntuu olevan mielipide, hyvin selvä sellainen, että kumpi on parempi. Pätee myös neutraaleihin faneihin, jotka eivät kannata kummankaan pelaajan seuraa. Todella harva on miesten urien aikana vaihtanut mielipidettään ja todennut toisen tason nousseen toisen yläpuolelle.

Summa summarum; Molemmat ovat aivan ylivoimaisia jalkapalloilijoita, jotka vielä vetäneet pitkät urat ilman loukkaantumisia maagisella tasolla junnusta tähän päivään. Tässä vaiheessa fanit ovat jakautuneet kahteen leiriin, ja mielipidettään on hyvin vaikea enää muuttaa. Tästä johtuen keskustelu on yleensä todella jääräpäistä ja puusilmäistä puolin ja toisin. Vähän tulee mieleen jenkkien presidenttienvaalit, jossa ei ollut neutraalia mielipidettä, vaan oltiin joko Trumpin tai Bidenin puolella myöntämättä oman ehdokkaan virheitä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tässä vaiheessa fanit ovat jakautuneet kahteen leiriin, ja mielipidettään on hyvin vaikea enää muuttaa.
Tämä on se syy miksi itse yritän pysytellä tämän keskustelun ulkopuolella, koska se on niin asennelatautunutta ja negatiivista.

Tästä esimerkkinä esim. tuo Messin ottaminen vaihtoon herätti taas keskustelun uudelleen, kun pääsee taas nostamaan jonkun negatiivisen asian vastapuolesta esiin. Itsekin olen aiemmin sortunut tähän typeryyteen Messin osalta mutta nykyään asenne on kääntynyt enemmän siihen ajatteluun, että nautitaan näistä kahdesta vielä kun voidaan.

Se asia mistä minusta ihmisen pitäisi keskustella enemmän on kuka tulee olemaan maailman paras jalkapalloilija kun nämä kaksi lopettavat? Tullaanko näkemään yksittäinen superpelaaja, joka kahmii palkintoja vuodesta toiseen vai koittaako aika kun joka vuosi saadaan jännittää voittajaa?

Mbappe ja Haaland varmaan ovat ne isoimmat nimet ja molemmat siirtyvät ensi kesänä hyvin todennäköisesti uuteen seuraan.

Mietin itse asiassa tässä yksi päivä että jos saisin nyt valita yhden pelaajan maailmasta kenen ympärille rakentaisin joukkueen, niin se olisi Joshua Kimmich.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kyllähän Messi tulee jäämään huomiossa C. Ronaldon varjoon tällä kaudella siitä yksinkertaisesta syystä, että jälkimmäinen siirtyi sarjaan, jota seurataan valtavasti ympäri maailmaa viikosta toiseen. Pelkästään Messin siirto ei riitä kuitenkaan Ranskan liigan profiilia nostamaan niin paljon, että se ottaisi noin ison etumatkan kiinni.

Tässä asiassa voit kyllä olla oikeassa. Mietin tätä juuri yksi päivä, että Ronaldon siirtyminen Englantiin on varmasti silmiä avaava kokemus brittijalkapalloa seuraaville, jotka eivät kuitenkaan ole seuranneet La Ligaa ja Ronaldon tekemisiä siellä. Heille Ronaldo on näyttäytynyt enintään EM- ja MM-kisoissa sekä ehkä Mestarien liigassa.

Mies, joka täyttää kohta 37 vuotta ja jos hän rysäyttää maalikuninkuuden Valioliigassa, niin varmasti monen sydämet kääntyvät tässä nykypäivän paras pelaaja kilpailussa Ronaldon puolelle. Siis niiden silmissä, joille tämä ei mene edes tunteisiin. Kuten yllä hyvin kirjoitettiin, niin aika vaikea muuttaa omaa käsitystään tästä jos sen päätöksen on jo syvällä sielussaan tehnyt.

Mulle se on CR7. Alkuun jopa inhosin pelaajaa, sitten pelaaja ärsytti minua ja lopputulema oli se, että arvostan hänen omistautumistaan eniten koko jalkapallon maailmassa ja minun mielestäni hän menee Messin edelle tapahtui mitä tapahtui. Mutta järki myös kertoo minulle, että tänään en voi heistä kumpaakaan laittaa maailman paras listalla toisen edelle vaan he ovat kaikilla mahdollisilla tavoilla sitä molemmat, mutta hyvin eri tavalla.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä vaiheessa fanit ovat jakautuneet kahteen leiriin, ja mielipidettään on hyvin vaikea enää muuttaa. Tästä johtuen keskustelu on yleensä todella jääräpäistä ja puusilmäistä puolin ja toisin. Vähän tulee mieleen jenkkien presidenttienvaalit, jossa ei ollut neutraalia mielipidettä, vaan oltiin joko Trumpin tai Bidenin puolella myöntämättä oman ehdokkaan virheitä.
Allekirjoitan pointin, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Internetin keskustelupalstoilla tilanne näyttäytyy juuri näin. Esimerkkejä vastaavasta keskustelutyylistä voidaan kaivaa politiikasta, mutta voitaisiin niitä kaivaa urheilustakin. Ei se esimerkiksi NHL-seuraajien keskuudessa nähty Crosby - Ovechkin -miekkailu kovin kaukana tästä ole. Fanilasit silmillä kun lähdetään vetämään, niin äkkiähän siinä poteroon joudutaan. Se ei silti nähdäkseni kuvaa koko totuutta. Keskustelussa on kolmaskin leiri, mutta se jää fanaattisempien "ääripäiden" väliin hieman omaan hiljaisuuteensa, kuten internetkeskusteluissa niin usein. Ehkä se fanaattisempi suhtautuminen nostaa äänenpainoja, en tiedä.

Kyllä futisseuraajissa on niitä ihmisiä, jotka eivät erityisen vahvasti lukeudu Ronaldon tai Messin "leiriin". Ihmisiä, jotka osaavat arvostaa molempien suuruutta, molempien taitoa, molempia jalkapalloilijoina. Toki on myös näitä, jotka viestistä toiseen tahtovat ironisesti tai tosissaan ilmaista halveksuntansa molemmille tasapuolisesti. "Liian pepsiä", "liian muovia", eiväthän nämä otsikon sankarit sen oman kylän divariseuran katalogiin kuulu. Tue paikallista tai jotain. Eivät ne neutraalimmat äänet vaan hirveän äänekkäitä ole olleet. Silti ne ovat olemassa, hieman hautautuvat keskustelun jalkoihin.

Ronaldon ja Messin paremmuudesta käyty keskustelu on ajoittain ollut äärimmäisen raskasta. Ei siinä ole ollut järjen hiventäkään ajoittain. Se johtunee suurelta osin värilaseista, kuten edellä on ansiokkaasti kuvattu. Oma suosikki on valittu ja fanipojat sen omaan tapaansa esittävät. Ei se aina kaunista ole ja vaikeaa siitä lienee monien enää irti päästäkään. Ei fani suosikkiaan vaihtaa voi. Urheiluun se paremmuuden määrittäminen kuuluu aikalailla sisään rakennettuna, joten ei tätä keskustelua oikein yllättävänä pitää voi. Voittamisestahan urheilussa kyse on.

Se on kuitenkin tavallaan hieman sääli, siinä katoaa jotain nähden kahden pelaajan erinomaisuudesta. Messi ja Ronaldo ovat luonnollinen parivaljakko tämän keskustelun kohteeksi. Kaksi maailman kaikkien aikojen parhaisiin lukeutuvaa jalkapalloilijaa, oman aikansa parhaat, yhden aikakauden "kasvot". Pelaajat, jotka edustivat saman sarjan kahta suurinta seuraa. Pelaajat, jotka ovat voittaneet urallaan paljon. Pelaajat, jotka loistavat aivan erilaisilla vahvuuksilla. Ronaldo on kyennyt fyysisellä tyylillään luomaan itsestään aivan käsittämättömän kovan maalintekijän, jonkinlainen fyysinen ihme. Messi on aina ollut erilailla tekninen, vahvemmin tekniikkaansa fysiikan sijaan luottava ja itsekin peliä tekevä pelaaja. Erilaiset tyylit, mutta äärimmäisen kovaa tulosta ovat tehneet tavoillaan. Pelaajat, joiden tarina on hieman erilainen. Siinä missä Ronaldo on voittanut useammassa paikassa, viihtyi Messi Barcelonassa kovin pitkään näinä aikoina, kun seurauskollisuus alkaa olla lähinnä muisto huippufutiksessa. Jollain tavalla voisi puhua saman kolikon kahdesta eri puolesta.

En minä todennäköisenä pidä, että tämä miekkailu herrojen ympärillä loppuisi. Mutta ehkä ihmiset varttuessaan hieman seestyvät, ainakin osalta se terävin piikittelyn tarve hieman tylpistyy. Hieman paremmin opitaan arvostamaan sitä toistakin. Ehkä. Samaan aikaan aletaan elää aikaa, kun junnuille on edessä uusien idolien aika. Ehkä se on Mbappe / Håland, josta seuraavaksi päästään vänkäämään, ehkä se on jotain muuta.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä futisseuraajissa on niitä ihmisiä, jotka eivät erityisen vahvasti lukeudu Ronaldon tai Messin "leiriin". Ihmisiä, jotka osaavat arvostaa molempien suuruutta, molempien taitoa, molempia jalkapalloilijoina.

Niin ja esim. itse kuulun tähän ryhmään. Minulle Ronaldo toki oli ja on vieläkin enemmän suosikki kuin Messi, koska itselleni Real on ollut yleensä mieluisampi kuin Barcelona. Tuli Viaplaykin tilattua hieman ajateltua aiemmin ihan vain, että pääsi näkemään CR7:n paluun punaisiin paholaisiin. Molemmat pelaajat ovat aivan huippuja, mutta kumpi on oma valinta paremmaksi, niin Messi. Ihan yksinkertaisesti pidän vain Messiä parempana pelaajana. Ei sille mitään mahda, mielestäni hän on ollut maailman paras. Ronaldon kohdalla ylisanat loppuvat kesken siinä missä Messinkin kohdalla, siellä se Rolle latelee maaleja yhä vain kauhealla tahdilla, mutta mielestäni vertailla voi ja minun valintani kohdistuu Messiin.

Ihmettelen sitä miten täällä kuvitellaan, että jos näitä kahta vertailee keskenään, niin toista ei tulisi arvostettua. Ei se niin mene. Itse arvostan molempia ihan äärettömän paljon ja on hienoa, että ollaan saatu nauttia näistä kahdesta näin pitkään ja matka jatkuu vielä. Lukemattomia unohtumattomia hetkiä ovat Messi ja Ronaldo tarjonneet. Urheilu on kilpailua ja siinä missä nämä kaksi ovat mitelleet paremmuudestaan jo kauan, niin myös fanit osallistuvat mielellään keskusteluun, missä näitä vertaillaan keskenään. Ainakin itse tykkään lukea niitä viestejä, missä näitä kahta vertaillaan ainakin mahdollisimman objektiivisesti keskenään. Ne viestit, missä keskitytään epäolennaisuuksiin ja kentän ulkopuolisiin juttuihin sekä mainitaan joitain herjaavia sanoja mallia "hormoonikääpiö" tai "homo" tms. niin skippaan suosiolla. Ikävä kyllä noitakin näkee täällä, vaikka eivät nuo mitään keskustelulle tuo/anna. Ymmärrän kuitenkin, että Real/Barca -faneilla tunteet ovat eritavalla pinnalla kuin minulla.
 

Jerkkuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Väitän että jos Messi olisi 180cm ja yhtä hyvä pelaaja ja tehnyt samanlaisen uran kuin nytkin niin Ronaldoa pidettäisiin yleisesti ottaen paljon kovempana Messiin verrattuna mitä häntä tällä hetkellä pidetään. Se mielikuva pienestä ja luonnollisesta kikkailijasta jolla on täydellinen pallonhallinta on erittäin voimakas mielikuva tälläisessä keskustelussa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väitän että jos Messi olisi 180cm ja yhtä hyvä pelaaja ja tehnyt samanlaisen uran kuin nytkin niin Ronaldoa pidettäisiin yleisesti ottaen paljon kovempana Messiin verrattuna mitä häntä tällä hetkellä pidetään. Se mielikuva pienestä ja luonnollisesta kikkailijasta jolla on täydellinen pallonhallinta on erittäin voimakas mielikuva tälläisessä keskustelussa.
Nojoo, voisi myös kääntää niin että miettikää kun Cristiano Ronaldo olisi alle 170-senttinen ja silti tehnyt ihan vastaavan uran ja ne maalit mitä häneltä on nytkin uran ajalta nähty, olisi ollut sen verran rajua fyysistä dominointia kääpiökokoiselta pelaajalta että kaikkien aikojen parhaan viitta olisi loppuiäksi selvä.

Mutta ihan hyviä pelaajia ovat ja varmasti kaiken saamansa arvostuksensa ansainneet niinkin, että molemmat ovat just tuon mittaisia mitä ovat.

Otsikon aiheen väittelyyn ei sinänsä ole pienintäkään tarvetta ja mielenkiintoa ihmetellä tai yrittää saada selvyys kumpi on parempi. Toinen toisissa ominaisuuksissa ja tilanteissa ja toinen toisissa, erilaiset pelaajat ja ukot ja molemmat pirun hyviä, aivan mahtavaa ja poikkeuksellista että samat "maailman parhaat" ovat olleet kehissä samanaikaisesti ja näin kauan. Tuosta kun Zlatan vielä eläköityy näiden kahden superstaran kanssa, niin on siinä aikamoiset saappaat täytettävänä näillä Haalandeilla ja Mbappeilla, väitän että vastaavaan eivät pysty ja ihan nuo saappaat eivät täyty koskaan.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Väitän että jos Messi olisi 180cm ja yhtä hyvä pelaaja ja tehnyt samanlaisen uran kuin nytkin niin Ronaldoa pidettäisiin yleisesti ottaen paljon kovempana Messiin verrattuna mitä häntä tällä hetkellä pidetään. Se mielikuva pienestä ja luonnollisesta kikkailijasta jolla on täydellinen pallonhallinta on erittäin voimakas mielikuva tälläisessä keskustelussa.

Nimenomaan mielikuva "pienestä ja luonnollisesta kikkailijasta", joka on tähän verrokkiinsa nähden tehokkaampi rakentamaan tilanteita, syöttämään maaleja ja mm. vaarallisempi boxin ulkopuolelta. Lisäksi yksi sukupolvensa parhaista vapaapotkujen laukojista. Suhteellisen monipuolinen "kikkailija", joka ei poistuisi tuon koon kasvamisen takia, mutta nämä nyt on turhia spekulaatioita, koska Messi ei olisi tuollainen pelaaja, jos olisi isompi eikä Ronaldo samanlainen, jos olisi pienempi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tuosta kun Zlatan vielä eläköityy näiden kahden superstaran kanssa, niin on siinä aikamoiset saappaat täytettävänä näillä Haalandeilla ja Mbappeilla, väitän että vastaavaan eivät pysty ja ihan nuo saappaat eivät täyty koskaan.

Minä uskon, että joku vielä jonain päivänä täyttää nuo saappaat. Onko se Haaland tai Mbappe, niin en tiedä. Kuitenkin, varsinkin Haaland on jo nyt niin kovan luokan pelaaja, että hänen kohdallaan on kyse enää siitä, että kehittyykö joka vuosi ja pystyykö pitämään tasonsa ja/tai parantamaan tasoaan. En usko, että se on hänen kohdallaan enää muusta kiinni.

Silti, tuo on ehkä se vaikein kaikesta, eli pysyä yli 10-, jopa 15 vuotta tasolla, jolloin joka vuosi pelaajasta puhutaan maailman top 1-5 pelaajana. Toinen vaikeus on pelata joukkueessa tai joukkueissa, joka pystyy voittamaan mestaruuksia joka vuosi.

Messin ja Ronaldon tasoisia nuoria lupauksia on aina ollut ja tulee olemaan, mutta M&R ovat vieneet kaiken toiselle, kolmannelle, neljännelle ja viidennelle tasolla jossa he hallitsevat kun muut roikkuvat kaikilla voimillaan tasolla 2-3.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Silti, tuo on ehkä se vaikein kaikesta, eli pysyä yli 10-, jopa 15 vuotta tasolla, jolloin joka vuosi pelaajasta puhutaan maailman top 1-5 pelaajana. Toinen vaikeus on pelata joukkueessa tai joukkueissa, joka pystyy voittamaan mestaruuksia joka vuosi.

Tämähän se on. Aina tulee ja menee huippulahjakkaita pelaajia, joista puhutaan että kuuluvat maailman parhaimpiin pelajiin / hetkellisesti jopa maailman paras pelaaja, mutta se että olet noissa keskusteluissa tosiaan sen yli 10 vuotta, on poikkeuksellista. Nyt Ronaldosta sanoisin että hän on ollut siellä kaudesta 2007-2008 alkaen ja Messi kaudesta 2008-2009 alkaen.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tämähän se on. Aina tulee ja menee huippulahjakkaita pelaajia, joista puhutaan että kuuluvat maailman parhaimpiin pelajiin / hetkellisesti jopa maailman paras pelaaja, mutta se että olet noissa keskusteluissa tosiaan sen yli 10 vuotta, on poikkeuksellista. Nyt Ronaldosta sanoisin että hän on ollut siellä kaudesta 2007-2008 alkaen ja Messi kaudesta 2008-2009 alkaen.

Juurikin näin. Pärjääminen monesti loppuu joko loukkaantumisiin, motivaation puutteeseen tai yksinkertaisesti kehitys pysähtyy, josta se ottaa laskukaaren. Tähän tosiaan vaaditaan siltä seuraavaltakin vähintään se sama mikä M&R. Yli 10-vuotta keskusteluissa maailman parhaana pelaajana, joista ainakin puolessa valitaan maailman parhaaksi pelaajaksi sekä useita pokaaleja joukkueen kanssa, mieluummin joka vuosi yksi tai useampi pokaali.

Haaland ainakin ottaa jo nyt tosissaan ihan ruokailujen kautta kopioden Ronaldoa, mutta tekeekö samaa 10 vuoden päästä vai kasvattaako kaljamahaa?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Otsikon aiheen väittelyyn ei sinänsä ole pienintäkään tarvetta ja mielenkiintoa ihmetellä tai yrittää saada selvyys kumpi on parempi. Toinen toisissa ominaisuuksissa ja tilanteissa ja toinen toisissa, erilaiset pelaajat ja ukot ja molemmat pirun hyviä, aivan mahtavaa ja poikkeuksellista että samat "maailman parhaat" ovat olleet kehissä samanaikaisesti ja näin kauan. Tuosta kun Zlatan vielä eläköityy näiden kahden superstaran kanssa, niin on siinä aikamoiset saappaat täytettävänä näillä Haalandeilla ja Mbappeilla, väitän että vastaavaan eivät pysty ja ihan nuo saappaat eivät täyty koskaan.

Tähän vahva sama. Tenniksessä on sama juttu tulossa tässä ihan pian.

Tuota PSG-ManC peliä kun katseli tiistaina, niin mietti vaan, että eihän Neymar ja Mbabbe ole oikein mitään Messin rinnalla. Ja sama tietty Ronaldon kanssa.

Jotenkin tuntuu, että nuo kaksi ovat ylikyliä, sitten tulee vinopino kakkoskorin jätkiä ja lopulta niitä ihan hyviä maalintekijöitä.

Jotenkin se vaan kuvastaa noita kahta mestaria, että he keski-iän kynnyksellä menevät kentälle ja dominoivat. Eivät toki enää ole niin vaarallisia kuin ihan primessa 2010-2015, mutta jätäppä Ronaldo tai Messi auki, niin ei se kauaa kestä, kun palloa haetaan maalista.

Mä oon aina tykännyt Messistä ja ihastuin pelityyliin joskus kaverin saattelemana. Siitä sitten samalla Argentiinan jalkapalloon. Kun Portugali voitti EM-kultaa ja Ronaldo sai palkinnon, niin jotenkin itsellä muuttui asenne sitä pelaajaa kohtaan. Aloin arvostamaan ihan erilailla ja jopa tykkäämään pelityylistä. Siihen lisäksi nämä YouTube -tempaukset, jossa se menee teelle kaverin kanssa ja laskee montako kuvaa tarvitsee ottaa fanien kanssa. Ja samalla se vilpittömyys omaa perhettä ja läheisiä kohtaan. Ne on arvostettavia piirteitä.

Ei joku Neymar tai Mbabbe herätä mitään tollasia tunteita. Tai Kevin De Bruyne tai Harry Kane. Italiasta löytyy ehkä Leonardo Bonucci Buffonin kanssa ketkä saa hymähtelemään.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tuota PSG-ManC peliä kun katseli tiistaina, niin mietti vaan, että eihän Neymar ja Mbabbe ole oikein mitään Messin rinnalla. Ja sama tietty Ronaldon kanssa.

Kyllä, se pieni ero.

Pitäisi tehdä kirja vastajoukkueiden pelaajien mietteistä, kun vastassa on jompi kumpi näistä kahdesta. "Mitä vittua mä teen, pääsiskö vaihtoon..."

Elämme kulta-aikaa ja tulevat sukupolvet ovat kateellisia meille, syystä. Vrt. Gretzky ja Lemieux. Minä muistan 80-luvun toisen puoliskon ja muistot ovat loistavia. Maradona ja Pele eivät kai koskaan kohdanneet?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Johtuu siitä, että nuo muut kaikki paineistaa Ronaldoa ja hän joutuu kamppailemaan eniten juuri tätä paineistusta vastaan.
No tuolla jutussa oli tällainen huomio:

A player can only pressure the ball when out of possession, so Teemu Pukki of Norwich City, for example, has a higher chance to do so. But Diogo Jota and Gabriel Jesus rank highly off the ball in dominant teams.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Onhan tässä nyt se hieno tilaisuus, että Leo Messi voi voittaa pitkästä aikaa Mestarien liigan, kun pääsi samaan joukkueeseen Sergio Ramosin kanssa. Upea juttu!
Mitäs helvettiä Messi ja PSG tekee tuolla klesalla hasbeen-topparillta jota ei saada enään edes kokoon parsittua. Ranskassa fanit ja media jo avoimesti pilkkaavat miestä, kun ovat kyllästyneet odottelemaan, ja PSG suunnittelee jo sopparin purkua, kun miehelle ei ole mitään käyttöä.
@Grainger on anteeksipyynnön velkaa Perezille, kun kiukutteli Perezin päätökselle olla tarjoamatta 2-vuotista jatkoa klesalle Ramosille. Kyllä se Perez tiesi mitä teki, kun yksi vuotinen sopparikin olisi ollut iso virhe.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Päivitelläänpä vähän.

C. Ronaldo on ollut näyttävästi esillä Manchesterissa ja erikoistunut voittomaalien tekoon. Eilen tasoitusmaali. Vähän kuitenkin on eriävää mielipidettä siitä, miten paljon C. Ronaldo joukkuettaan auttaa.

Pariisissa Messi on loukkaantuneena. Kehikot ovat kolisseet kun Argentiinan mies on ollut kentällä mutta on tehnyt muutaman maalinkin, nimittäin Sieniliigassa, kotiliigassa on ollut hiljaista maalisarakkeessa vielä. Hiljainen aloitus ei yllätä.

Mikä lienee tilanne keväällä? Miten herrat ovat sopeutuneet uusiin joukkueisiinsa? Onko voittava formaatio löytynyt?
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Hei te, jotka aina maajoukkuemenestystä nostatte tapetille, kun pohditaan kuka on maailman paras jalkapalloilija: voiko esim. Mo Salah olla ikinä maailman paras, jos ei voita Egyptin maajoukkueessa mitään?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Hei te, jotka aina maajoukkuemenestystä nostatte tapetille, kun pohditaan kuka on maailman paras jalkapalloilija: voiko esim. Mo Salah olla ikinä maailman paras, jos ei voita Egyptin maajoukkueessa mitään?
Mun mielestä tällainen ajattelu on relevanttia vain kun vertaillaan johonkin toiseen pelaajaan, jolla on maajoukkueensa osalta sama tilanne. En tykkää tuosta Messi-Ronaldo -väännöstä, koska se on niin toksista, mutta Argentina vs. Portugali on paljon tasaväkisempi pohja tuonkin väännön alustaksi, kuin vaikkapa esim. Salahin ja KDB:n paremmuuden pohtiminen Egypti vs. Belgia -asetelmasta käsin.

Ja joo, Salah on tällä hetkellä varmaankin se paras pelaaja maailmassa. Ei Egyptin tarvitse mitään voittaa, jotta tämän voi todeta. KDB oli sitä aiemmin, kenties taas jossain vaiheessa uudelleen. Sekään ei riipu siitä, miten Belgia pärjää.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Päivitelläänpä vähän.

C. Ronaldo on ollut näyttävästi esillä Manchesterissa ja erikoistunut voittomaalien tekoon. Eilen tasoitusmaali. Vähän kuitenkin on eriävää mielipidettä siitä, miten paljon C. Ronaldo joukkuettaan auttaa.

Pariisissa Messi on loukkaantuneena. Kehikot ovat kolisseet kun Argentiinan mies on ollut kentällä mutta on tehnyt muutaman maalinkin, nimittäin Sieniliigassa, kotiliigassa on ollut hiljaista maalisarakkeessa vielä. Hiljainen aloitus ei yllätä.

Mikä lienee tilanne keväällä? Miten herrat ovat sopeutuneet uusiin joukkueisiinsa? Onko voittava formaatio löytynyt?
No Ronaldo-fanipojat tälläkin foorumilla harhaisesti kovaan ääneen huutelivat että Ronaldon myötä ManU kamppailee valjun ja chämppäri voitosta. Nyt jo voidaan todeta että ManU ei todellakaan ole huippujoukkueiden joukossa ketkä noista taistelevat, eli Ronaldo on ollut floppi fanipoikien odotuksiin nähden.

Messin kohdalla katsellaan sitten keväällä, kun chämppäri ratkotaan. Käynyt kuitenkin jo Cityn kaatamassa isossa pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös