Corona effect – Venäjän narri(ksiko)?

  • 270 763
  • 1 541

Mennäänkö väliaikaisesti Venäjälle?

  • Ei mennä

    Ääniä: 299 82,1%
  • Mennään, jos se on ainoa vaihtoehto pelaamiselle

    Ääniä: 65 17,9%

  • Äänestäjiä
    364

ZZZamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
”HYVÄ.” (Pääomistaja Kurri)
Tuon voi käydä toteamassa ihan tossa lähiliikenteen bussissakin. Hartwall Areenalla maski oli avauspelissä arviolta prosentilla väestä.

Suomessa voimassa on ainoastaan maskisuositus. Venäjällä ainakin Moskovassa ja Pietarissa sekä todnäk muissakin isoissa kaupungeissa julkisissa tiloissa maskipakko. Kyllä sinä eron ymmärrät, vaikka muuta esität.

Mitä pelaajiin tulee, KHL:n liikkuva kupla = hokijätkän ja hotellivieraan välissä on naru.

No, likainen rupla kelpaa pelaajille, joten nauttikoot seurauksista.
 

ZZZamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
”HYVÄ.” (Pääomistaja Kurri)
Toisesta kohdasta on aika paljon toisenlaisiakin näkemyksiä. Rahaa on toki jaettu. Velkaa on niin monta miljardia että niitä maksellaan tovi.

Niitä toisenlaisia näkemyksiä viljellään lähinnä porvari- ja persupiireissä. Tiedoksesi, että Kataisen hallitus teki 2010 paljon alijäämäisemmän budjetin kuin Marinin hallitus nyt, eikä silloin ollut päällä mitään akuuttia pandemiakriisiä. Niitä rahoja ei käytetty tulevaisuuteen investoimiseen mm. satsaamalla koulutukseen, kuten Marinin hallitus nyt, vaan kokoomus teki siinä ja seuraavissa hallituksissa yhteensä 2,2 mrd leikkaukset opetukseen, koulutukseen ja tutkimukseen. 90-luvun laman aikaan ei otettu velkaa (koska sitä ei saatu) vaan leikattiin, ja seurauksia mm. ylisukupolvisen syrjäytymisen muodossa maksellaan edelleen.

Fakta on se, että Suomen talous on kärsinyt toistaiseksi pandemiakriisistä vähemmän kuin about minkään muun euromaan. Suomi on myös ottanut samasta syystä velkaa vähemmän kuin about mikään muu euromaa. Tästä on kiittäminen myös onnistunutta viruksen leviämisen rajoittamista täsmätoimilla, joita nyt muka pitäisi likaisilla ruplilla itsensä myyneiden hokijätkien takia rukata löysemmiksi.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Miinuskulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
^Ja kukapa ottaakaan valmennusvastuun:
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Morozov puhui haastattelussa immuniteetista, joten voidaan päätellä, että korona halutaan nopeasti "alta pois" ja pelit pelataan vaikka sitten altistuneena.

Maailman tilanteen huomioonottaen asenne on vähättelevä ja moraalisesti väärä. Venäläiset vähät välittää moraalikysymyksistä, joten pelkästään Kohelon ja venäläisten kannalta stragedia on erinomainen. Totuus on kuitenkin se, että todennäköisyys vakavasti sairastumiselle/jälkioireille on pieni. Karanteenikäytännöllä tätä kautta pelattais vielä kolmen vuoden päästä. Sarjan kannalta parhaimmassa tapauksessa KHL on ainoa liiga mikä pyörii joulukuussa, kun 60-70% pelaajista on sairastanut koronan. Muualla tulee keskeytyksiä ja karanteeneja jne, jos suhtautuminen pysyy jyrkkänä. Ruotsissa on viiden tartunnan raja/joukkue, että ottelu siirretään. Jos virus pääsee jylläämään, tuo 5 tartuntaa per joukkue on paperia. Se on nähty Kohelossakin, vaikka tuskin sitä virusta on päästetty kiertämään tarkoituksella alunperin.

Jotkut huutaa sarjan keskeyttämistä ja sitä, että sarjan olisi pitänyt alkaa myöhemmin. Nyt voidaan jälkiviisaana todeta, ettei aloituksen lykkääminen olisi vaikuttanut mitenkään ja keskeyttäminenkään ei vaikuttaisi mitenkään.

Jos koronan takia keskeytetään tai lykätään, sit soitellaan ensi vuoden lopulla ja katsellaan uudestaan.

Oon taipuvainen ajattelemaan samoin. KHL:n salattu stragedia on kuin Ruotsin koronastragedia. Miksi pitkittää väistämätöntä? Nyt ei kumminkaan pelata vanhempien ihmisten kustannuksella, vaan hyväkuntoisten ammattiurheilijoiden, joiden vakavasti sairastumisen riski huitelee lähellä nollaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Morozov puhui haastattelussa immuniteetista, joten voidaan päätellä, että korona halutaan nopeasti "alta pois" ja pelit pelataan vaikka sitten altistuneena.

Maailman tilanteen huomioonottaen asenne on vähättelevä ja moraalisesti väärä. Venäläiset vähät välittää moraalikysymyksistä, joten pelkästään Kohelon ja venäläisten kannalta stragedia on erinomainen.

Linja on todellakin väärä. Pitää muistaa kuinka pieni asia jääkiekko loppupeleissä on vaikka se on meille jääkiekon kuluttajille iso osa elämää. Nämä lätkäpelaajat eivät kuitenkaan ole riski pelkästään toisille lätkäpelaajille vaan ihan kaikille kanssaihmisille. KHL:n itsensä suhteen tuo linja voi hyvinkin olla toimiva, mutta jos joku pelaaja tartuttaa toisen ihmisen ja sitä kautta tauti leviää johonkin vanhukseen joka ei tautia kestä niin voidaan kysyä, että onko jääkiekko tuon arvoista? Kaikki tuo vain sen takia, että KHL itse vähättelee tautia ja haluaa saada oman hommansa pyörimään. KHL on koronan suhteen liikkuva katastrofi, ei tarvitse tulla uudestaan Suomeen.

Riski hyväkuntoiselle nuorelle tuon taudin suhteen on pieni, mutta ei kuitenkaan sekään ole mahdoton skenaario, että moni KHL:ssä urheileva saisi pitkäkestoisia oireita tuosta. On tuo hyväkuntoisia urheilijoitakin saanut sängynpohjalle pidemmäksikin aikaa.

Ruotsin strategia koronan suhteen oli ihan täysi farssi, sieltä ei toivottavasti oppia lähdetä hakemaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
KHL:n salattu stragedia on kuin Ruotsin koronastragedia. Miksi pitkittää väistämätöntä? Nyt ei kumminkaan pelata vanhempien ihmisten kustannuksella, vaan hyväkuntoisten ammattiurheilijoiden, joiden vakavasti sairastumisen riski huitelee lähellä nollaa.

Jos se on lähellä nollaa, kuten vaikka 1 %, KHL:ssä se tarkoittaa tällä kaudella varmaan 1 000 pelaajan joukosta 10 pelaajan vakavaa sairastumista. Kovin paljon tietoa ei vielä ole, mutta esimerkiksi alla olevan, suht tuoreen brittitutkimuksen mukaan koronavirus SARS-CoV- 2 voi laukaista potilaan elimistössä vakavan neurologisen häiriön nimeltä ADEM. Se taas on keskushermostoa vaurioittava sairaus, jonka puhkeamista edeltää usein infektio tai rokotus. Toipumiseen voi mennä kuukausia ja silloinkin kyse on usein vähäoireisesta loppuelämästä lääkkeiden varassa sen jälkeen.

Tuo on vain yksi vakavista sairauksista. Silti mielestäni syytä paniikkiin ei todellakaan ole, mutta Venäjällä näytetään vähät välittävän pelaajien terveydestä KHL-kauden jälkeen.

Ensimmäinen asia mikä tulisi tehdä, olisi selvittää pelaajille tarkkaan, millaisia oireita ja pysyviä muutoksia Covid-19 saattaa jättää. Toiseksi laittaisin itse tässä vaiheessa yleisön nollaan otteluissa. Siis sama kuin Englannin Valioiigassa ja osassa muita sarjoja. Sisähalleja pidän suurempana riskinä kuin avoimia stadioneja.

Jos tilanne heikkenee, Jokerien tulee vetäytyä sarjasta ellei KHL keskeytä sarjaa sitä ennen. Tästä on Venäjällä nyt paljon puhetta, koska kaikki eivät ole enää innokkaita jatkamaan.

Liite:

 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
KHL:n salattu stragedia on kuin Ruotsin koronastragedia. Miksi pitkittää väistämätöntä? Nyt ei kumminkaan pelata vanhempien ihmisten kustannuksella, vaan hyväkuntoisten ammattiurheilijoiden, joiden vakavasti sairastumisen riski huitelee lähellä nollaa.

En suoraan sanoen ymmärrä miksi KHL pelaajia ei rokoteta jo reilu kuukausi sitten Venäjällä lanseeratulla rokotteella, jonka Putinin mukaan sai jopa hänen tyttärensä. Sehän Venäjän virallisen tiedon mukaan "antaa pysyvän ja jatkuvan suojan virusta vastaan"

Mutta asiaan:

Hyväkuntoisilla ammattiurheilijoilla ei riskit todellakaan ole lähellä nollaa. Ammattiurheilijoilla mm. ylähengitystieinfektiot ovat paljon yleisempiä kuin perusterveellä kansalaisella painottuen sitä selkeämmin mitä enemmän mennään kestävyysurheilun puolelle. Nyrkkisääntö kuitenkin on se, että kova ja jatkuva harjoittelu heikentää vastustuskykyä eikä korona tee muiden virusten tavoin poikkeusta urheilijoiden osalla. Vastustuskyvyn aleneminen altistaa sairastumiselle. En tunne tarkkaan KHL pelaajien harjoittelun tehon tasoa ja sen kuormittavuutta, mutta venäläisjoukkueissa pelaavien ja pelanneiden suomalaispelaajien mukaan mm. harjoitusleirit ovat pelkkää rääkkiä. Täten on loogista oletettaa, että myös vastustuskyky on ainakin ajoittain alempi. Siitä kielii mm. se, että keskiarvo KHL-pelaajien keskuudessa koronaan sairastuneisiin on suurempi kuin valtaväestössä. On totta, että hyväkuntoisten urheilijoiden riskit sairastua vakavasti on pienempi kuin ikäihmisillä tai riskiryhmään kuuluvilla, mutta on pelkkää mutkien oikomista väittää riskien olevan lähellä nollaa.

Etenkin kun:

Covid-19 viruksen aiheuttamia pitkäaikaisvaikutuksia mm. keuhkoihin ja sydämeen ei vielä täysin tunneta. Uusimpien yhdysvaltalaisten tutkimustulosteen mukaan on tosin jo olemassa todisteita siitä, kuinka Covid-19 vaikuttaa sydämeen. Tutkimus nosti esiin mahdollisuuden, että Covid-19: stä toipuvat urheilijat saattavat kohdata vakavia tai kestäviä sydänkomplikaatioita, ja lääketieteen asiantuntijat ovat vaatineet sydänseurantaa urheilijoille, jotka palaavat pelaamaan viruksen saamisen jälkeen.

Tuoreimman saksalaisen, lääketieteen asiantuntijaryhmän tutkimustuloksen mukaan koronan sairastaneista ja siitä parantuneista testiryhmän jäsenistä magneettikuvauksella haivaittiin 78%:lla muutoksia sydänlihaksessa ja 60%:lla sydänlihaksen tulehdus. Vaikka nämä eivät urheilijoita olleetkaan niin vertailukohdaksi käyvät hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Etenkin kun:

Covid-19 viruksen aiheuttamia pitkäaikaisvaikutuksia mm. keuhkoihin ja sydämeen ei vielä tunneta. Uusimpien yhdysvaltalaisten tutkimustulosteen mukaan on tosin jo olemassa todisteita siitä, kuinka Covid-19 vaikuttaa sydämeen. Tutkimus nosti esiin mahdollisuuden, että Covid-19: stä toipuvat urheilijat saattavat kohdata vakavia tai kestäviä sydänkomplikaatioita, ja lääketieteen asiantuntijat ovat vaatineet sydänseurantaa urheilijoille, jotka palaavat
Tottakai jokaisessa taudissa on riskit ja jokainen tauti voi jättää jälkensä elimistöön. Puhutaan todennäköisyyksistä. Jos todennäköisyys saada vakava tauti, joka jättää pitkäaikaisia vaikutuksia on 0.5% luokkaa, niin ei sitä voi puhua kovin suurena riskina, vaan pienenä. Tuon takia lajeja ei kannata lopettaa, vaikka tauti jylläisi kaikki läpi. Jonain mittarina voidaan pitää vaikka tehohoitoa tarvitsevien lukumäärää. Tuo tarkoittaa yleensä vakavempaa muotoa taudista, mutta kuinka monta sairastuneista on tarvinnut tehohoitoa? Ei kovin moni, vaikka joukossa on paljon muitakin kun hyvän kunnon omaavia ihmisiä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tottakai jokaisessa taudissa on riskit ja jokainen tauti voi jättää jälkensä elimistöön. Puhutaan todennäköisyyksistä. Jos todennäköisyys saada vakava tauti, joka jättää pitkäaikaisia vaikutuksia on 0.5% luokkaa, niin ei sitä voi puhua kovin suurena riskina, vaan pienenä. Tuon takia lajeja ei kannata lopettaa, vaikka tauti jylläisi kaikki läpi. Jonain mittarina voidaan pitää vaikka tehohoitoa tarvitsevien lukumäärää. Tuo tarkoittaa yleensä vakavempaa muotoa taudista, mutta kuinka monta sairastuneista on tarvinnut tehohoitoa? Ei kovin moni, vaikka joukossa on paljon muitakin kun hyvän kunnon omaavia ihmisiä.
No nyt kyllä missasit aika paljon oleellista informaatiota. Jos 78%:lle koronasta jo toipuneille on muodostunut muutoksia sydänlihakseen ja 60%:lle on sydänlihaksen tulehdus niin ei voida puhua lähelle nollatason riskiä kuten väitteesi kuului.

Mielenkiintoinen artikkeli urheiljoista ja koronasta:
 
Viimeksi muokattu:

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuoreimman saksalaisen, lääketieteen asiantuntijaryhmän tutkimustuloksen mukaan koronan sairastaneista ja siitä parantuneista testiryhmän jäsenistä magneettikuvauksella haivaittiin 78%:lla muutoksia sydänlihaksessa ja 60%:lla sydänlihaksen tulehdus. Vaikka nämä eivät urheilijoita olleetkaan niin vertailukohdaksi käyvät hyvin.

Olisiko tähän linkkiä? Kiinnostaa yleisesti ottaen.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta, voisiko joku vetää yhteen miten KHL:n ja Liigan korona-approach eroaa nyt toisistaan?

Luin tämän päivän uutisista että Liiga aikoo mitata kuumeen päivittäin joukkueiden pelaajilta ja toimihenkilöiltä. Eikai kukaan vakavissaan usko, että tämä on se taikatemppu, jolla liigaa pelataan sujuvasti ilman sairastumisia? On esitetty, että KHL:n stragedinen tavoite on pelata kausi läpi välittämättä sairastumisista ja oikeastaan mahdollisimman nopeasti tavoitella jonkinlaista laumasuojaa pelaajille sairastuttamalla kaikki. Voiko tällöin myös esittää että torstaina alkavassa Liigassa on keskusjohtoisesti otettu ihan sama tavoite?

Vitsikästä tuossa Liigan kuumeen mittaamisessa on toteamus, että kuumeisilla ole asiaa hallille. Ainakin itse olen ymmärtänyt että näin on toimittu ihan jo ennenkin koronaa ;)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mike

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En suoraan sanoen ymmärrä miksi KHL pelaajia ei rokoteta jo reilu kuukausi sitten Venäjällä lanseeratulla rokotteella, jonka Putinin mukaan sai jopa hänen tyttärensä. Sehän Venäjän virallisen tiedon mukaan "antaa pysyvän ja jatkuvan suojan virusta vastaan"
Ehkä siksi, että testaamattomassa rokotteessa on vaaransa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vitsikästä tuossa Liigan kuumeen mittaamisessa on toteamus, että kuumeisilla ole asiaa hallille. Ainakin itse olen ymmärtänyt että näin on toimittu ihan jo ennenkin koronaa ;)

Tosin Liiga toteaa, että "jokaiselta hallin pelaajatasolla liikkuvalta henkilöltä mitataan päivittäin ruumiinlämpö ennen tasolle saapumista. Mikäli henkilöllä on kuumetta, ei pelaajatasolle ole pääsyä".

Voihan oikeaa asennetta näköjään KHL-puolella vitsinä pitää, mutta todellisuudessa Liigan menettelystä KHL:llä olisi paljon opittavaa. Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosin Liiga toteaa, että "jokaiselta hallin pelaajatasolla liikkuvalta henkilöltä mitataan päivittäin ruumiinlämpö ennen tasolle saapumista. Mikäli henkilöllä on kuumetta, ei pelaajatasolle ole pääsyä".

Voihan oikeaa asennetta näköjään KHL-puolella vitsinä pitää, mutta todellisuudessa Liigan menettelystä KHL:llä olisi paljon opittavaa. Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen.

Asenne on tuon osalta oikea, ei siinä mitään. Liiga mittaa kuumeen pelaajilta ja jos on kuumetta, ei ole asiaa pelaajatasolle. Näin on ihan normaaleissakin olosuhteissa, että kuumeisena ei tulla hallille. Mutta miten tämä liittyy koronan torjuntaan? Onko Liigan kärki siis tuon kuumeen mittailussa? Mä olen ymmärtänyt että KHL:ssä tehdään kuumeen mittaamisen lisäksi säännölliset koronatestit (en tiedä onko päivittäin/aina reissattaessa/ainakin rajoja ylittäessä?). Mä olen ymmärtänyt että Liiga testaa ennen kauden alkua kerran ja jos liittyy joukkueen vahvuuteen niin sitten pitää testata uudestaan. Okei, kaikki pelaajat testataan siis kerran. Tämän lisäksi toki on käsidesiä tarjolla ja kasvomaskeja suositellaan/jopa vaaditaan hallille tultaessa ja sieltä poistuttaessa. Kiva.

Siis ihan kiihkottomasti faktat näyttävät mielestäni juuri nyt siltä, että KHL tekee paljon enemmän kuin torstaina kautensa avaava Liiga, joka ei todellakaan käytä paljon rahaa. Se, kenen kannattaa nyt opiskella ja keneltä, on sitten varmaan katsojan silmässä mutta ainakin omasta mielestäni kaikkien kannattaisi nyt opiskella mahdollisimman paljon toisiltaan kun kenelläkään ei ole hajuakaan siitä miten asiat etenee viikon tai kahden kuukauden päästä. Ja ylimielinen asenne "ryssät kusettaa ja on tahallaan kaikessa paskoja ja Suomessa hommat osataan kun me olemme luterilaisia" ei ainakaan välttämättä ole voittava asenne, mutta kohtahan se nähdään sitten.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Asenne on tuon osalta oikea, ei siinä mitään. Liiga mittaa kuumeen pelaajilta ja jos on kuumetta, ei ole asiaa pelaajatasolle. Näin on ihan normaaleissakin olosuhteissa, että kuumeisena ei tulla hallille. Mutta miten tämä liittyy koronan torjuntaan?

Koronan osalta yksi ilmenemismuoto on kuume. Olen käynyt testissä ja tuohon kiinnittivät huomiota.

Siis ihan kiihkottomasti faktat näyttävät mielestäni juuri nyt siltä, että KHL tekee paljon enemmän kuin torstaina kautensa avaava Liiga, joka ei todellakaan käytä paljon rahaa.

En ole sellaisia faktoja nähnyt. Venäjällä ovat myös sitä mieltä, että nyt tehdään aivan liian vähän ja KHL on painanut päätään pensaaseen. Asiasta käydään useissa Venäjän medioissa keskustelua. Ainakin HS on raportoinut 4-5 venäläismedian juttuja tästä tällä viikolla. Osa vaatii parempaa testausta, osa jopa kautta poikki välittömästi. KHL:n osalta huonosta työstä kertoo myös pelaajien isot tartuntamäärät. Niitä jopa kauhistellaan Venäjällä.

Mutta olisiko niin, kuten usein KHL:n osalta, Suomessa ollaan paavillisempia kuin paavi itse? KHL:n ongelmia koronan osalta ei täällä rehellisesti myönnetä, mutta Venäjällä estoa ei ole arvostella tiukastikin KHL:n toimia.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asenne on tuon osalta oikea, ei siinä mitään. Liiga mittaa kuumeen pelaajilta ja jos on kuumetta, ei ole asiaa pelaajatasolle. Näin on ihan normaaleissakin olosuhteissa, että kuumeisena ei tulla hallille. Mutta miten tämä liittyy koronan torjuntaan? Onko Liigan kärki siis tuon kuumeen mittailussa? Mä olen ymmärtänyt että KHL:ssä tehdään kuumeen mittaamisen lisäksi säännölliset koronatestit (en tiedä onko päivittäin/aina reissattaessa/ainakin rajoja ylittäessä?). Mä olen ymmärtänyt että Liiga testaa ennen kauden alkua kerran ja jos liittyy joukkueen vahvuuteen niin sitten pitää testata uudestaan. Okei, kaikki pelaajat testataan siis kerran. Tämän lisäksi toki on käsidesiä tarjolla ja kasvomaskeja suositellaan/jopa vaaditaan hallille tultaessa ja sieltä poistuttaessa. Kiva.

Siis ihan kiihkottomasti faktat näyttävät mielestäni juuri nyt siltä, että KHL tekee paljon enemmän kuin torstaina kautensa avaava Liiga, joka ei todellakaan käytä paljon rahaa. Se, kenen kannattaa nyt opiskella ja keneltä, on sitten varmaan katsojan silmässä mutta ainakin omasta mielestäni kaikkien kannattaisi nyt opiskella mahdollisimman paljon toisiltaan kun kenelläkään ei ole hajuakaan siitä miten asiat etenee viikon tai kahden kuukauden päästä. Ja ylimielinen asenne "ryssät kusettaa ja on tahallaan kaikessa paskoja ja Suomessa hommat osataan kun me olemme luterilaisia" ei ainakaan välttämättä ole voittava asenne, mutta kohtahan se nähdään sitten.
Suomessa ja Venäjällä on hieman eri tilanne koronan suhteen, joten on ihan selvää, että toimet sen torjumiseksi eroaa myös. Jos Suomessa olisi vastaava tilanne kuin Venäjällä, Liigaa tuskin pelattaisiin, sillä ei Liigalla tai joukkueilla olisi varaa riittäviin järjestelyihin.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja siis tarkoituksenani ei ole tässä haukkua Liigaa, he tekevät parhaansa siten kuin osaavat. Enemmänkin tarkoituksenani oli korostaa, että ne samat asiat, joista KHL:ää nyt arvostellaan ja samat teoriat laumasuojan tarkoituksellisesta hakemisesta urheilijoiden turvallisuudesta piittaamatta voidaan kyllä samantien soveltaa kotimaiseen Liigaankin. Itse en usko, että kukaan olisi tarkoituksella paha ja piittaamaton, niin Venäjällä kuin Suomessakaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tosin Liiga toteaa, että "jokaiselta hallin pelaajatasolla liikkuvalta henkilöltä mitataan päivittäin ruumiinlämpö ennen tasolle saapumista. Mikäli henkilöllä on kuumetta, ei pelaajatasolle ole pääsyä".

Voihan oikeaa asennetta näköjään KHL-puolella vitsinä pitää, mutta todellisuudessa Liigan menettelystä KHL:llä olisi paljon opittavaa. Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen.

Tämä viesti kuvaa hyvin sitä, miten oma agenda sekoittuu faktojen kanssa ja sokeuttaa kirjoittajan.

Otetaan tähän karkea esimerkki. Joukkueissa on 25 pelajaa. Liigassa kaikki testataan kerran ja KHL:ssä 5 päivän välein. Kausi kestää vaikka sen noin 8 kuukautta.

Liiga testaa: 375 kertaa
KHL testaa: 27600 kertaa

Kumpi siis oli se, kenen pitää ottaa mallia ja kumpi oli se, joka käyttää rahaa?

Corona is a bitch, ongelmissa tässä on kaikki, mutta kirjoituksesi kuvaa kyllä hyvin sitä tuotantoa, jota olet tänne palstalle viime vuosina suoltanut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itse en usko, että kukaan olisi tarkoituksella paha ja piittaamaton, niin Venäjällä kuin Suomessakaan.

Tästä toki tiedetään, että Venäjällä tämä ei pidä paikkaansa. Yksi esimerkki oli Kirkkonummen "eristäminen", jossa KHL-joukkue ei eristynyt. Osa KHL:n tartunnoista on tullut huonojen päätösten seurauksena. Pelaajat kärsivät, koska seura ja KHL ei välitä hoitaa työtään kunnolla.

Suomessakin on munittu saunailloissa yms, mutta ei se ole yhtä tiheää kuin Venäjällä.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koronan osalta yksi ilmenemismuoto on kuume. Olen käynyt testissä ja tuohon kiinnittivät huomiota.



En ole sellaisia faktoja nähnyt. Venäjällä ovat myös sitä mieltä, että nyt tehdään aivan liian vähän ja KHL on painanut päätään pensaaseen. Asiasta käydään useissa Venäjän medioissa keskustelua. Ainakin HS on raportoinut 4-5 venäläismedian juttuja tästä tällä viikolla. Osa vaatii parempaa testausta, osa jopa kautta poikki välittömästi. KHL:n osalta huonosta työstä kertoo myös pelaajien isot tartuntamäärät. Niitä jopa kauhistellaan Venäjällä.

Mutta olisiko niin, kuten usein KHL:n osalta, Suomessa ollaan paavillisempia kuin paavi itse? KHL:n ongelmia koronan osalta ei täällä rehellisesti myönnetä, mutta Venäjällä estoa ei ole arvostella tiukastikin KHL:n toimia.

Ja vielä väännän rautalangasta, sinä argumentoit että KHL ei tee riittävästi ja sanot, että KHL:n pitäisi ottaa oppia Liigasta, joka ilmeisesti mielestäsi tekee riittävästi. Fakta on kuitenkin se, että KHL:ssä pelaajia testataan ja Liigassa näemmä ei - ainakaan mitään etukäteistä sitoumusta tälläiseen ei Liigassa ole tehty lukuunottamatta tuota yhtä testikertaa. Kuumeen mittaus näyttää minulle lähinnä juurikin siltä että "ollaan tekevinään jotain", aivan kuten se kuumeen mittaus lentokentillä about viime maaliskuussa oli ihan yhtä tyhjän kanssa taudin leviämisen estämiseksi.

Minulla ei ole mitään syytä puolustella KHL:ää ja yrittää lakaista ongelmia maton alle. Ongelmia todellakin on ja niistä puhutaan Venäjällä, kuten kirjoitat, mikä on hieno ja tärkeä asia. Itse näen vaan omituisen diskrepanssin siinä että täällä haukutaan erityisesti venäläisiä heidän tekemisestä ja tekemättömyydestä, sekä epäillään KHL:ää siitä että he vaarantaisivat tarkoituksellisesti urheilijat, kun näin näyttää käyvän ihan vastaavalla tavalla täällä lähinurkillakin ja kaikkialla missä jääkiekkoa juuri nyt pelataan, poislukien NHL:n kupla joka turnausmuotoisena on kyetty järjestämään erittäin tiiviisti ja oikein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös